מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמשה21/09/2009
שלום רב.אני מחפש עבור בני בן ה 8 פסיכולוג שיאבחן אותו.לפי דעתי יש לו hdad .העניין מחריף מיום ליום .המתנה למישהו דרך קופת חולים זה כ 3 חודשים.אנו גרים בפתח תקווה.אשמח אם יש לכם עצה או עזרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ורכוז
זהורית אסולין שמחון21/09/2009אבחון אמין להפרעת קשב ורכוז ניתן לעשות דרך רופא נוירולוג או פסיכיאטר ילדים- זאת הדרך גם לקבל טיפול תרופתי אם יש צורך. אפשר לערוך את האבחון גם באמצעות מאבחנת פסיכולוגית חינוכית, או מאבחן פסיכודידקטי אך הוא אינו רשאי לתת מרשם תרופתי אם יש צורך בכך.
אשמח לעזור דרך הטלפון ולהפנות על פי צרכיך וצרכי הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלוש שנקלט בגן חדשאביאלי21/09/2009
בן שלי יהי בנובמבר בן שלוש. הוא מאוד חברותי ועדין והיה רגיל להיות הבוגר בגן הישן שלו. בגן החדש הוא נכנס לקבוצה של ילדים מאוד מגובשת שגדלו ביחד שנים. הקבוצה גדולה בהרבה מזו שהיה בה (22 ילדים לעומת 15) ובנוסף כעת הוא מבין הצעירים בגן.
נראה שקשה לו ליצור חברים חדשים במסגרת החדשה וכשאנו פוגשים ילדים שהוא מכיר מהגן הישן או מהשכונה הוא אומר ביוזמתו שהוא מעדיף אותם על פני הילדים בגן החדש. הוא מתגעגע לחברים הישנים שלו ומבקש ללכת איתם לגן שלהם.
איך אפשר לעזור לו להתגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה לגן.
נעמה סבג שמש21/09/2009שלום אביאלי,
ברור ומובן שבנך מתגעגע לחבריו הישנים.
ניתן לעזור לו ע"י הזמנת חבר אחר בכל פעם, אחה"צ לביתו.
חשוב לא פחות הוא לבקש מהגננת להיות מעורבת, לראות אל מי הוא מתחבר וליזום תקשורת רבה יותר ביניהם, בשעת פעולה, ב"שידור חי".
ילד בגיל כזה מסוגל ממש לנהל שיחה. חשוב לנהל איתו שיחות על הנושא בצורה יצירתית: סיפור, משחק ודיבור על רגשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה בגיל 5מושית21/09/2009
אני אם לשני ילדים. בת בת 7 ובן תכף בן 5. בהריון, עתידה ללדת בעוד מספר חודשים. לפני חודשיים בישרתי לבני שעומדת להצטרף אחות קטנה למשפחה. מעבר לכך ששינה התנהגות בגן לרעה, בולטת תופעה חדשה של חרדת נטישה. לא אוהב להיות לבד בחדר בבית (אם כי יצויין כי עושה זאת אם אין לו ברירה ורוצה לראות טלוויזיה או מחשב), לא אוהב ללכת עם מבוגרים שחש איתם בעבר ביטחון כמו סבא ודודה כשאני לא מצטרפים כי חושש שניעלם, כשאנו יוצאים איתו החוצה חושש להעלם מטווח הראייה שלנו, וכשהצעתי לקחת אותו לחבר הגיב כי מפחד שנשכח לבוא לקחת אותו, אם כי יצויין שבסופו של דבר הלך לחבר וגם נשאר אצלו. מאידך נשאר בגן כמעט ללא בכי, אפילו שמדובר בגן חדש. מדובר בילד שמעולם לא פקדו אותו חששות כאלה. הסיפור נמשך מספר שבועות, קשה לי להעריך במדויק כמה. האם מדובר בתופעה מוכרת בגיל זה? האם יכול להיות קשור להריון? אני מחזקת אותו כל הזמן, באשר לאהבה שלנו כלפיו, אך שאלתי היא האם עלי לעשות משהו מעבר לכך? אודה לתשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים?
מושית21/09/2009בעוד שלשאלות שנשאלו אחריי עניתם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהסתגלות לגןאלינור20/09/2009
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי. עד השנה היא היתה במסגרת של משפחתון, שם בתחילה לקח לה זמן להסתגל אבל כעבור זמן היא פרחה וקיבלה ביטחון. השנה רשמנו אותה לגן עם 30 ילדים נוספים (ו-3 מטפלות). בתחילה היה לה מאד מאד קשה, גם הפרידות מאיתנו וגם במהלך היום בגן. אבל בעוד שרוב הילדים הולכים ונפתחים, משחקים, אוכלים, היא מראה התקדמות איטית ביותר. בפעילויות משותפות לכל הילדים היא יושבת אם כי לא משתתפת, אבל בזמן החופשי למשחקים היא אינה לוקחת משחק, אינה מעסיקה את עצמה, , אינה יוצאת לחצר (הסנדלים אינם מלאים חול), ובטח ובטח שאינה משחקת עם ילדים אחרים. היא גם מאד בעייתית עם אוכל. אוכלת מעט מאד במהלך היום (ומגיעה הביתה גוועת), ולכן גם רעבה ועצבנית בגן, מה שמחמיר את המצב.
האם יש לכן עצה כיצד אנחנו יכולים לעזור לה? האם ממש להתערב ולהגיד לה מה כדאי לה לעשות בגן? האם לעזוב אותה לנפשה ש"תסתדר"? ובעניין האוכל - האם להכין לה כל יום ארוחה בחזרה מהגן, או לעמוד על זה שהיא תאכל שם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לגן.
נעמה סבג שמש21/09/2009אלינור שלום,
בהחלט כדאי לכוון אותה ול הציע לה מה לעשות גן. יותר מכך, חשוב לערב את הצוות המטפלת ולבקש מהם לעקוב ולראות כיצד לבצע שינוי.
לדעתי שלבי ההתאקלמות לא נעשו בדרך הנכונה ומכאן מתחיל הקושי.
בוודאי לתת לה ארוחה לאחר הגן. גם ככה קשה לה.
יש לדובב אותה דרך שיחות וספרים, לדבר על חששות ומעשים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מעשיית קקיאורלי20/09/2009
שלום
בתי בת ארבע וחודשיים גמולה כבר שנתיים ללא כל בעיות עד כה.
רגילה לעשות את צרכיה באופן עצמאי.
לפני כשבוע לא הספיקה להגיע בזמן לשירותים והקקי נפל על מושב האסלה...
מאז היא פיתחה רתיעה מהקקי ומסרבת לעשות קקי.
היא נמנעת ומתאפקת מלעשות קקי וכבר מס' ימים ללא יציאה.
היא מתלוננת על שהיא סובלת ומאד מפחדת שהקקי ייצא לה.
נתתי לה נר גליצרין מבלי שהיא תרגיש.
הנר נכנס אבל הקקי לא יצא (נזל לה קצת על התחתונים וזהו)
הבטחתי לה הפתעה אם היא תעשה קקי, ומצד שני אמרתי שאם היא לא תעשה נאלץ ללכת לבי"ח
אני לא יודעת אם לנסות בטוב או ברע
מה לעשות ?
ממה נגרם הפחד לדעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מעשיית קקי
נעמה סבג שמש21/09/2009סביר להניח שהפחד נגרם מהמבוכה או מהבושה.
הפתרון אינו יגיע ע"י איומים והכנסת חרדות נוספות, כמו: ביה"ח.
תנו לה את הזמן, דברו איתה על החוויה, על המבוכה, החרדה.
אל תעשו דבר בכוח.
הבטיחו לה הפתעה מסויימת בה היא חפצה. קנו אותה יחד, ותאמרו לה שהיא תוכל לפתוח זאת כאשר תצליח להתגבר על חששותיה.
אל תלחצו. הרי היא לא תתאפק לנצח...
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין, ילדים מוסתיםשלי20/09/2009
שנה טובה ושלום רב,
אני גרושה + 2 חיה מזה כשנתיים עם בן זוגי ,רונן, לצורך העניין, גרוש אף הוא + 2 בן בן 11 ובת בת שבע. רונן התגרש כשבתו הייתה תינוקת בת חודשיים. הקשר של רונן עם ילדיו מורכב , סבוך וטעון ביותר, היות וגרושתו מסיתה אותם. זמן קצר אחרי שעברנו לגור יחד, ילדיו היו מגיעים אלינו לסופי שבוע , כל סופ"ש שני, במסגרת הסדרי הראייה.
למרות שעשינו כל שביכולתנו להנעים את שהותם אצלנו, קנינו להם מתנות, פינקנו אותם , הוצאנו אותם לטיולים וכו' לא הצלחנו להתגבר על הכעס והטינה שהיו אצורים בהם. איך שהיו מגיעים הבית היה הופך לשדה קרב, הבעיה בעיקר הייתה אצל הבן הגדול, שהיה משתולל , מקלל, שובר חפצים בבית וכו'.
אני הייתי מוכנה לספוג את ההתנהגות הזו, בתקווה שזה ייעלם עם הזמן לכשיתבגרו ועל מנת שרונן לא יאבד את הקשר עם ילדיו.
לפני כשנה בערך, באחת השבתות כשהיו כאן, הייתי בחדר השינה יחד עם בתו של רונן וקרובים נוספים,
לפתע , בתו רצה אל אביה שישב בסלון, נסערת ורועדת מבכי בטענה שהרבצתי לה. ילדיו של רונן חונכו לשקר , הם שקרנים פתולוגיים במלוא מובן המילה, מי שמכיר אותם, ער לעובדה הזו כולל מחנכים ומורים בבית הספר.
רונן, אדם שלא מסוגל להתמודד עם ילדיו, (גם כשהם מקללים אותו, יורקים עליו ומכים אותו)
פוחד מהם כשם שהוא פוחד מגרושתו, בחר שלא להתייחס ולא להגיב כלל. המקרה חזר על עצמו בעוד שני מקרים שילדיו היו כאן, למזלי בכל אחד ואחד מהפעמים שבתו טענה שהכיתי אותה , הייתי בחברת אנשים מבוגרים שראו שלא הייתי קרובה אליה ולו במרחק נגיעה.
.למרות הפצרותיי , רונן בחר שלא להגיב גם במקרים האלו . לי מאוד קשה להתעלם מכך רק בגלל שגרושתו של רונן היא מגישה סדרתית של תלונות במשטרה. נוצר מצב שבכל פעם שהם היו מגיעים אלינו , הייתי דואגת תמיד שלא יקרה מצב שאני אהיה לבד עם בתו , תמיד במחיצת אנשים נוספים, והייתי ממש דואגת שלא יקרה מצב שאמא שלה תגיש נגדי תלונה בעקבות תלונותיה השקריות של בתה. קשה היה לי להתנהל בצורה כזו , לכן אמרתי לרונן שאיני מסכימה שיגיעו לישון כאן, שאיני רוצה להיות במחיצתם, ומזה כמה חודשים רונן אוסף אותם בשבתות , לוקח אותם לטיולים , למשפחה, הוא אינו מביא אותם לבית.
מאז גם בחגים שהוא נמצא איתם, באין ברירה אנחנו מתפצלים, למרות שאני עושה הכל על מנת לעשות את זה כמה שיותר קל וזורם, זה מאוד קשה לרונן. הוא רוצה ומבקש ממני להבליג, שהרי מדובר בילדה קטנה, שהיא (גרושתו) לא תתלונן נגדי, שהיא בטח יודעת שהבת שלה שקרנית וכו'....
מאז , כל חג הפך להיות ממש לסיוט, אין לי שום פתרון.
באמונה ותקווה שאוכל לקבל עזרה.
בברכת שנה טובה,
שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
שלי26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
שלי06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שאקבל תגובה כלשהי...?
שלי16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שקבל מכות בבית הספרליאת20/09/2009
רציתי להתייעץ בני בן 9 לומד סיפר לי אחרי שאמר לי שקשה לו לספר לי ולקח לי הרבה זמן לשכנע אותו לספר לי ששבוע שעבר 2 ילדים מכיתה ה הכו אותו מאחורי בית הספר . הוא בעט בהם בחזר וברח. הוא לא סיפר את זה לאף אחד חוץ ממני וביקש ממני שלא אערב את ההנהלה בעניין או מורה וכו'. כמובן שחשוב לי קודם כל האמון של הילד שאעמוד בהבטחה.
מה עלי לעשות?למי לפנות שיטפלו בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקיבל מכות
ליאת גרוס20/09/2009שלי שלום
לפני כמה חודשים עמדתי באותה התלבטות בדיוק וזה היה קשה. התחושה של חוסר השליטה וחוסר האונים אינה נעימה.
לפני שלב ההתערבות, רצוי לחשוב איתו על הדברים שהוא יכול לעשות כתגובה ועל ההשלכות של כל בחירה. אחת הבחירות היא להתעלם ויש לה מחיר. בחירה אחרת היא לגשת למורה. גם לזה יש מחיר. בחירה אחרת היא להרביץ/לנקום וגם לזה יש מחיר. בחירה אחרת היא לערב אתכם ושאת תשוחחי עם המורה או עם אימם של ילדים אלו, וגם לזה יש מחיר. וכו'. תני לו לבחור תוך הבנה מלאה של בחירתו.שדרי לו כי את מאמינה ביכולתו להתמודד וכי את מכבדת את בחירתו בשלב זה. כן נראה לי נכון לשתף את האב.
במידה והדבר חוזר על עצמו ואת מרגישה שאין לו את היכולת להתמודד בעצמו, אימרי לו שאת מתכוונת לפנות למורה או להורים. אל תעשי זאת מאחורי גבו אך אם אין ברירה אז זה מה שצריך לעשות. בידיעתו כמובן. לא בטוח אגב שזה יעזור. יש מקרים שזה באמת מחריף את המצב. שיחה עם הורי הילדים רצוי שלא תהיה מאשימה אלא מסבירה ומבקשת בשלב ראשון.
בנים רבים מתמודדים עם בעיה זו ולרב מתחשלים ומתחזקים עקב כך. מאחלת שנה שקטה וחסרת אלימות
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות על ילדיםעדית20/09/2009
האם אתן יכולות להפנות אותי למאמרים על ההשפעה של צעקות וצרחות על ילדים?
יש לי חברה שצורחת על הילדים שלה לסתום את הפה וכדומה וטוענת כי עדיף שיכירו את אמא שלהם כמו שהיא ושלא יגרם להם שום נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי והערכה עצמית
נעמה סבג שמש21/09/2009עדית שלום,
ספציפית בנושא הצעקות איני מכירה מאמר,אך במאמרים בנושא דימוי עצמי ניתן לראות גם את השפעת היחס ההורי. גם במאמר שלי המפורסם באתרי ובאתר זה כתבתי על דימוי עצמי והערכה עצמית. אולי זה יתרום.
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4אמאלה19/09/2009
שלום,
בני בן 4 - נבון וחמוד.
מגיל קטן יש לו בעיה של נקמנות - כל דבר ש"פגעו בו" מחזיר.
למשל:
אמא כעסה עליו (מאוד) - נתן לי מכה קטנה על היד(סמלית "רק" לסמן שהחזיר). כששואלים למה - "כי צעקת עלי".
אבא ניגב לו את האף בצורה לא נעימה - משיכה בשיער.
ילד התנגש בו בטעות - מרביץ.
לפעמים יש לי תחושה שהוא לא לגמרי מבין את הסיטואציה החברתית ונוטה לפרשנות מוגזמת, ובעיקר עסוק בעצמו - איפה פגעו בו וכו'.
מצד שני כשמדברים איתו, נראה שהוא מבין מצוין ואף מאוכזב מעצמו אבל כאילו לא שולט בעצמו...
הוא ילד ממש חכם וכשאנחנו מדברים בדיעבד נראה שהוא מבין מה לא היה בסדר בהתנהגותו ומבטיח כל פעם להשתפר וגם חלק מהזמן ממש מתאמץ להתנהג טוב יותר
אך עדיין יש ימים מאוד קשים בהם שוכח הכל ועל כל שטות מגיב בנקמנות לא סבירה.
התנהגות קיימת גם בגן וגם בבית (שוב יש ימים טובים ויש ימים בעייתיים ביותר)
אני מנסה להילחם בזה - יש שיפור מסויים, אבל ממש לא מספיק ורחוק מהתנהגות שהייתי מצפה מילד בן 4.
מה עושים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אמאלה19/09/2009לצערי, ממה שראיתי השיטה היחידה ש"עובדת" איתו זה עונשים והפחדות/ פרסים - אז הוא משתדל ומשפר את התנהגותו.
הבעיה בזה (בנוסף לזה שאני לא אוהבת לכעוס ולהעניש) זה שלא גורם לו באמת להבין, אלא לפעול מתוך פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לילד קואורדינציה
ד"ר ורטהיים19/09/2009יש מקרים בספרות של קשר לבעיית חוסר שליטה בעיקר בתחום התחושה העמוקה
ניתן לקרוא
במספר מאמרים על קואורדינציה ובריאות רגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה מסוימת
אמאלה20/09/2009בגדול, הוא די נמנע מכל סוג של פעילות גופנית.
אם כי לדעתי בעיקר בגלל בעיה התנהגותית כי כשכבר עושה הוא מצליח
אבל אפשר להגיד שהוא לא "מצטיין" בקאורדינציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקמנות
ליאת גרוס20/09/2009נקמנות היא לרב דבר נלמד.
בדקי מאיפה למד את זה. האם מישהו (בדר"כ דמות גברית קרובה) העביר את המסר שאם מרביצים לך אתה צריך ךהחזיר... האם מישהו נוסף בבית מתמודד עם סוגיה זו (להחזיר). אולי אח גדול שמחזיר או שלא מחזיר כלל ויורדים עליו עקב כך. הוא קיבל את המסר מאיזה שהוא מקום. מאיפה? ש לך רעיון ?
עני לי ונמשיך משם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמאלה21/09/2009בעלי טוען שלי (האמא) יש תכונת אופי של "להאשים"
גם אם כן זה כמובן לא באלימות...
אולי זה תורשתי? :-)
אנחנו משפחת "חננות" ולבטח שלא משדרים מסר כזה במודע.
הוא ילד שמאוד אוהב לשלוט במצב ולדעתי זה מגיע משם - כאילו להגיד את המילה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 - התקפי זעם ועוינותמושית17/09/2009
שלום. יש לי שני ילדים, בת בת 7 ובן, שיהיה בן 5 בנובמבר, שהתחיל עכשיו גן חדש. היחסים בין ילדיי קרובים מאד ובסך הכל האווירה בבית טובה ואוהבת. אני בהריון שלישי ומצפה לבת. בני, שגילה לפני חודשיים שאני בהריון לא קיבל זאת בשמחה. התנהגותו, שעוד לפני כן הייתה ממילא שובבית ולעיתים אגרסיבית הפכה לאחרונה קשה עד מאד - עקשנות, חוסר יכולת לקבל ביקורת, והקושי העיקרי - התקפי זעם ואלימות. עיקר הקושי מקבל ביטוי בצהרון, אליו מציין כי אינו רוצה ללכת, וכך גם התנהגותו בבית - כל מקרה של קונפליקט בינינו או בינו לבין הגננת גורם לו לפרץ אלימות, בעיטות ואנטי.. התקשורת עימו קשה לנו ולו - כשאנו מנסים לשוחח עימו על התנהגותו ולבטא את אי הנחת שלנו ממנה - שם ידיו על אוזניו, מסרב לדבר ומתחיל שוב בהתקף זעם של השלכת חפצים ובעיטות באויר. תדירות ההתנהגות גבוהה מאד, כמעט יומיומית. כמו כן לאחרונה החל לבטא ביטויים שמבטאים מעין חרדת נטישה, חושש שנשכח לקחת אותו מהגן, וזאת אף שהדבר לא קרה מעולם, ואף שאנו מפגינים כלפיו ככל הניתן אהבה וחום. בעלי סבור כי מדובר בהתנהגות שהרקע לה חוסר משמעת, שכן באופן כללי איננו הורים קשוחים, ואילו אני חוששת בני סובל ממצוקה רגשית כלשהי הקשורה לשינויים בחייו, המחריפה את אישיותו, אך אני מתקשה מאד להגיע אליו, מה שגורם לי ברגעי המשבר בהם הוא מתייחס בצורה עויינת להגיב גם כן בכעס ובסנקציות. אודה להתייחסותכם מהי הגישה הנכונה,או שמא שילוב בין שתיהן, האם מדובר בהתנהגות טבעית או שמא כדאי לפנות לסיוע מקצועי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם לא עונים...
מושית23/09/2009שלחתי שאלה ממש מזמן, יש לכם נטייה לדלג על שאלות באופן לא מוסבר. אודה לתשובה כי ברור שאשמח לעזרה בדילמה שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם.
זהורית אסולין שמחון24/09/2009אני חושבת שגישתך וגישתו של בעלך שזורות זו בזו ומשלימות האחת את השניה והן המפתח לפתרון. ישנן התנהגויות שאינן לגיטימיות בבית ובכלל והן מסוכנות לו ולאחרים וחשוב שבנך ידע מהן התנהגויות אלו ומהם המחירים שישלם על התנהגויות אלו. במקביל חשוב להציע לו כלים מעודנים יותר לביטוי של כעס. ברגע של רוגע לחשוב יחד איתו באיזה אופן יכול לבטא תסכול וכעס. שלישית בהחלט הייתי נותנת את דעתי לשוחח איתו מה מיצג הכעס אולי הוא מחליף רגש אחר של חשש, קנאה שקשורים להריון ולתת לו במה להביע את רגשותיו וחששותיו במילים סביב ההריון והלידה הקרבה ובאה. יש תשובה רחבה בשאלות נפוצות על התקפי זעם אולי תוכלי להעזר גם בתשובה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמרביץ בגןאורית17/09/2009
שלום,
בני בן 5.3 ובשנה שעברה התחבר עם ילד מהגן, במהלך השנה עזבה הגננת לחופשה ומאז בני החל להציק לאותו חבר. הוא מרביץ לו ומציק לו מאז בכל הזדמנות.
השנה הם עברו יחד לגן חדש וגם שם הוא מרבה להרביץ ל,ו הוא נושך אותו ואף גורר עמו ילדים נוספים והם מציקים לו ומפחידים אותו יחד.
אני מנסה בכל דרך לדבר איתו שזה לא נעים שמרביצים ומציקים ומה הוא היה מרגיש אם היו נוהגים כך כלפיו והוא מבטיח לי כל פעם מחדש שלא יציק אך הדבר חוזר על עצמו.
אשמח לעצות איך לנהוג ומה לעשות.
בתודה, אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק אותו הסיפור אצל בני בן ה4
אמאלה17/09/2009פשוט לא יודעת מה עושים עם זה.
אני מרגישה שיש איזה תחרותיות ביניהם - ובני כאילו לא שולט בזה ומציק לו בלי סוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללותאלמונית17/09/2009
שכנה סיפרה לאחיינית שלי שראתה את אחיה הקטן בן 6 ואת אחייני בן ה-10 באיזשהו קטע מיני, האחיין בן ה-6 שראה שאחותו מדברת עםהשכנה נכנס לפאניקה והתחיל לבכות שלא תספר לאמא שלו.
אנחנו בדילמה מה לעשות, איך לחקור את הילד לגבי מה שנעשה, למי לפנות?
אודה לכם על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר איתו
ליאת גרוס19/09/2009שלום לך
זו לא בהחלט התעללות, אבל העובדה כי הילד חושש שתספרו לאמא מעידה על כך שיש כאן משהו רציני שאינו תואם לגיל.
חשוב להסביר לילד שלא תכעסו עליו אבל חשוב מאד שתבינו מה קרה כדי שתוכלו לעזור לו. כמו כן ברור שצריך לידע את האם וכן את האם של הילד השני המעורב. לא לכעוס עליהם אבל להסביר שזו התנהגות לא מתאימה לגילם. חשוב לבדוק מאיפה זה בא להם. כנראה נחשפו למשהו שלא היו אמורים להחשף אליו. חשוב לבדוק מה זה ולהפסיק את החשיפה הזו מיד.
ודאו כי הבינו שזה אסור והפסיקו לאלתר. עקבו אחריהם ביחד ובנפרד. אם הם ממשיכים, מדברים על דברים שלא אמורים להעסיק אותם, מתרחקים מחברה ומשחקים רגילים או מראים סימני מצוקה אחרים, יש לפנות להתייצות מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםשי16/09/2009
שלום. בתי בת שנתיים ו-3 חודשים. בערך מגיל שנתיים החלה להיתקף בכעס בלתי מוסבר.
היא יכולה לאכול בנחת וכמה רגעים אחר כך לזרוק את הצלחת עם תכולתה לרצפה בצעקה.
מתעוררת באמצע הלילה וכשאני מעבירה אותה אליי בועטת בי ומשתוללת.
יש לציין כי נכנסה לראשונה למעון השנה ומאוד מאוד קשה לה אך התפרצויות אלו נצפו עוד בטרם הכניסה למעון אך בעקבות השינוי החדש החמירו מאוד.
לילדה אוצר מילים גדול, מדברת בצירופי מילים. רק השבוע החלה ללכת בכוחות עצמה (יש איחור מוטורי) והנוירולוגית שבדקה אותה קבעה כי מבחינה קוגניטיבית ונוירולוגית אין בעייה.
אם כך האם זה נורמלי בגיל זה לחוות התקפי זעם בלי כל סיבה נראית לעין???
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
נעמה סבג שמש21/09/2009שי שלום,
אכן, בגיל זה התקפי זעם מעין אלו הן עניין מוכר. על מנת לעדן אותם ולהכחידם למינון סביר חשוב שסמכותכם כהורים תתבטא.
קראו באתר זה או באתר שלי כתבה בנושא סמכות הורית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 צורחת כל בוקר בכניסה לגןאורלי15/09/2009
שלום רב
בתי בת 5 (באוקטובר) יש לה בעיה של התסגלות למקומות חדשים
בתחילת החופש הגדול רצינו לשלוח אותה עם חברות לקייטנה חדשה,והיא פשוט לא הפסיקה לבכות עד לבסוף לאחר 4 ימים של בכי (יותר נכון צרחות)הוצאנו אותה מהקייטנה.
נכון להיום 15.9.09 מהיום הראשון של הגן (וזה איננו גן חדש) היא צורחת משתוללת כל בוקר ברגע שאני או בעלי נפרדים ממנה בגן הסייעת צריכה להרים אותה על הידים.בהתחלה הבכי נמשך שעות(ואני מתכוונת לשעות )כיום הבכי הוא בבוקר כ-5 דקות והיא נרגעת והופכת לילדה נהדרת כאילו לא קרה כלום.
כשאני שואלת אותה מדוע היא בוכה בבוקר היא אומרת "אני מחליטה וככה בה לי".
יש לציין כי היא מסרבת ללכת לחברים הביתה רק מעוניינת שיבואו אליה הביתה.
הפחד העיקרי שלנו הוא שלא יעלו אותה לכיתה א' .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לכתוב-מחכה לתשובה מהרה אורלי
אורלי15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בכניסה לגן
ליאת גרוס19/09/2009שלום אורלי
ראשית אין לך מה לדאוג לגבי כיתה א'. חייבים לקבל אותה. אין כאן שאלה. גם אם הגננת תמליץ להשאירה (ואולי זה לטובתה), בכל מקרה ההחלטה היא שלך. יקבלו אותה לבית הספר וגם אם תעשה בעיות בסוף תסתגל ותתמודד.
מתוך תשובתה "אני מחליטה וככה בא לי" נשמע שיש כאן שילוב של מצוקה אמיתית עם קצת מניפולציות על הסביבה. חשוב לשדר לה שאין לה ברירה ואתם סומכים עליה שתתמודד. חשוב לא למשוך את הפרידות בבוקר.
העובדה כי כיום נרגעת מהר מעידה על כך שאתם נהגתם בסדר, גם אם זה היה קשה, ושהיא מסוגלת להתמודד. תמשיכו כך, ולגבי כיתה א' , תתחילו להתלבט בסביבות פסח . לא קודם. היא עוד תתבגר עד אז...
לגבי העובדה שמעוניינת רק שיבואו אליה - יש הרבה כאלה. זה עבור עם הגיל. נסי להציע אך לא ללחוץ. במקביל קחי אותה לגן שעשועים למשל שם תוכל להיות באינטראקציות עם ילדים ולא בטריטוריה שלה.
בהצלחה ושנה טובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי כמעט לא מדברת בגןגל15/09/2009
שלום,
בתי בת ארבע, ילדה עדינה ומקסימה, בבית היא מאד פתוחה ועליזה.
כשאני לוקחת אותה לגן והגננת מדברת איתה, בתי לא עונה לה, היא מחייכת ומוציאה לשון אבל לא מדברת (היא מחבבת את הגננת שלה).
כשהולכים מהגן היא לא אומרת שלום לצוות, כשאנחנו הולכים לחברות אחה"צ, היא רוצה שאני אשאר איתה בבית של החברות.
כיצד ניתן לחזק את הבטחון העצמי שלה ? האם יש חוגים מסויימים שעוזרים בבניית בטחון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדבר בגן
ליאת גרוס19/09/2009שלום גל
יש תופעה שנקראת אילמות סלקטיבית בה ילדים מדברים בבית אך לא בגן. הדבר נובע מחרדה. לא צריך ללחוץ עליה אבל גם לא לותר ולהתעלם. חשוב להיות אמפתים לקושי שלה ולהגיד לה שאתם רואים כמה קשה לה לדבר. ניתן לנסות לבנות איתה תוכנית כיצד תתקדם בצעדים קטנים כלומר בהתחלה תדבר רק עם 2 ילדים, בהמשך רק עם 4, בהמשך בחצר עם כולם או אולי בהתחלה בלחש ובהדרגה להגביר וכן הלאה.תראי מה מתאים לה.
הזמיני חברים אליכם הבייתה ותתרחקי בהדרגה, רק בהמשך שהיא תלך.
חשוב שהגננת תדבר איתה ןותמשיך להתיחס אליה רגיל. חשוב להדגיש בפניה את הכוחות והיכולות שלה. לא הייתי רצה לחוג. היא עוד קטנה וסביר שתתחזק מעצמה והתופעה תעבור.
אם אין שיפור תוך חודשיים שלושה כדאי לערב את פסיכולוגית הגן ואם זה לא יעזור לפנות לגורם פרטי.
בהצלחה ושנה טובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)