מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות שינה והתנהגות - בת שנה ושמונהאמא07/09/2009
שלום רב,
בתי השניה היא בת שנה ושמונה חודשים. עד גיל 7 חודשים היתה ישנה לילה שלם ומאז לא מפסיקה להתעורר בלילות. בגיל 7 חודשים סבלה מכאבי שיניים בלילות והיתה מתעוררת פעמים רבות במהלך הלילה. על מנת שבכל זאת נוכל לישון לילה סביר - העברתי אותה למיטתי והיא ישנה איתי משך כל הלילה תוך שהיא יונקת כל הלילה ממני. לאחר קרבות קשים- חזרה למיטתה אולם מסרבת להירדם לבד ומתעוררת לפחות 3- 4 פעמים בלילה. בזמן ההשכבה ניסינו את השיטה של להיכנס ולצאת כל כמה דקות (בהתחלה - 1-2 דקות ואח"כ 3-4 דקות) אולם הדבר גרר צרחות מחרישות אזניים ובכי קורע לב וצעקות "די-די" משך ארבעה ערבים שגרמו לנו לנטוש את השיטה ולפעול כרצונה - לשבת לידה עד שהיא נרדמת. הבעיה - זה לוקח לפעמים שעה וגם אנו סבורים שבגלל זה במהלך הלילה, כשהיא מתעוררת, במקום לחזור ולהירדם לבד, היא חייבת את הנוכחות שלנו לצידה עד שהיא נרדמת, מה שגורם ללילות שלנו להיות סיוט. איך גורמים לה להירדם לבד? האם זה יפתור את הבעיה בלילות כשהיא מתעוררת וצריכה שנבוא על מנת להירדם שוב?
סוגיה נוספת היא סוגיית ההתנהגות - היא מאד עקשנית ודעתנית. למשל -היא מסרבת להתלבש כל בוקר וכל בוקר בוכה לאחר שאני מלבישה אותה, משטחת על הרצפה ולא מפסיקה לבכות. ניסיתי להסביר, ניסיתי להתעלם מהתקף הזעם שהיא נכנסת אליו אולם לשווא - היא לא מספיקה לבכות עד שאני כבר לא מסוגלת לשמןע את הצרחות וצורחת עליה בחזרה - "די!!!!!!" מה שכמובן גורם לי להרגיש מאד רע אח"כ (אם כי מפחית את עוצומות הבכי והצרחות). איך מומלץ לנהוג בסיטואציה כזאת למשל?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אמא10/09/2009ברצוני להדגיש עד כמה הבעיה חמורה בלילות- היא ממש מתעוררת מדי שעה - שעתיים ולא מסכימה לחזור לישון עד שאנחנו לא מתייישבים ומלטפים אותה ויוצאים על קצות האצבעות מחשש שתעורר והסצינה תתחיל מחדש. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה- אנא תשובתכן. תודה
אמא14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה שמדלגים עלי שוב ושוב??
אמא14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי? אשמח להתייחסות!
אמא18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקטע של הדילוגים כל הזמן???
אמא20/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה נוספת
אורן11/09/2009בתנו היא בת שנתיים וחצי.
נכנסה לגן לראשונה ב1.09, מאז במהלך הלילה מתעוררת, צווחת צרחות איומות עד שאישתי או אני מחבקים אותה ומספרים לה סיפור/שיר עד שהיא נרדמת.
במקרים מסוימים גם זה לא עוזר והיא נרדמת רק איתנו במיטה. אנו נתקלים לעיתים גם באלימות מסוימת מצידה מכות/ בעיטות בעת שמרימים אותה מהמיטה.
במהלך היום אין זכר להתנהגות זאת, בגן אומרים לנו שהיא חברותית ונעימה.
אנא עצתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה. עבור "אמא" וגם "אורן"
נעמה סבג שמש21/09/2009שלום לכם,
נושא הרגלי שינה אצל ילדים בהחלט שכיח בקשייו.
אני יכולה לומר מחומר הרקע שהוצג בשאלה, שיכולתי להבין את הקשיים עוד מגוף השאלה.
כל הטעויות האפשריות מוצגות...
אנסה לתת מס' טיפים, למרות שישנו צורך בליווי של ממש.
אנא קראו מאמרים בנושא הרגלי שינה בגיל הרך, באתר זו או באתר שלי.
בגדול, חשוב לעשות את תהליך הקניית ההרגלים בצורה הדרגתית. שיטת המס' דקות היא איומה ופוגעת באמון בין הורה לילדו.
אסור להכניס ילד למיטתך, אסור לגרום לו לשינה כל עוד אתם עדיין נוכחים. כך, כשיתעורר יצפה להרדם שוב באותה הצורה.
כמובן שהדברים לא קורים פתאום ויש לעבוד בשלבים, ולהתאים עצמכם לצרכי הילד.
אני יודעת שהתשובה שלי כללית, אך למצב הזה יש צורך בליווי אישי מתמשך...
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה שקיבלתי- אנא התייחסותכ
אמא22/09/2009נעמה, קודם כל תודה רבה על ההתייחסות והתשובה (היחידה שקיבלתי לאחר זמן רב של המתנה ודילוגים...)
יחד עם זאת, אודה לך אם תתייחסי לשאלתי במלואה- לבד מבעיית השינה כתבתי גם על בעיית התנהגות ואשמח לקבל את המלצתך כיצד לנהוג בסיטואציה הספיצפית שתיארתי
לגבי בעיית השינה - קראתי את תשובתך ואני לא ממש מבינה מה עלי לעשות כעת בלילות. חוץ מלכתוב לי שאני שוגה בהנתהלותי בנושא (עושה את כל הטעויות האפשרויות) ולומר לי שיש צורך ב"ליווי אישי מתמשך" (למה? בסה"כ תיארתי בעיה ספיצפית נפוצה ביותר) לא נתת לי פתרונות. כתבת לי מה לא לעשות - לא לגרום לשינה כאנחנו נוכחים בחדר כך שלא תהא ציפייה להירדם באותה צורה כשתעורר בלילה ומנגד כתבת לי לא לעשות שימוש בשיטת החמש דקות- מה כן? ? איך לנהוג??
אנא עני לי.
מתנצלת מראש שאני מתעקשת על תשובה- פשוט אני לא נוהגת לשתף את כל גולשי האינטרנט בבעיותיי ובחרתי בפורום הזה כדי לעשות זאת לאחר שהתרשמתי רבות מתשובותיכן, ועלי לציין כי במקרה שלי - התשובה שניתנה לי, על כל הכבוד וסליחה מראש, מאכזבת.
אנא - אנא עני לי
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגו עלי :(
אמא24/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת? נעמה? זהורית? שירי? תגובה??
אמא29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
ד''ר שירי שדה שרביט29/09/2009שלום לך,
אני רואה כמה חשובה לך ההתייחסות שלנו, ומצטערת שהמתנת זמן כה רב ללא מענה.
בקריאת ההודעות שלך, עלתה בי מחשבה על דפוס התגובות שלך למול העקשנות של בתך. ברור לי שאת "יודעת" היטב כיצד מומלץ לנהוג עם ילדים וכיצד רצוי להציב להם גבולות. לא נראה לי שמידע נוסף דרך האינטרנט יוסיף לך. אולם יחד עם זאת, התרשמתי כי את מתחילה את ההתנהלות עם בתך כשאת מצוידת בתוכנית פעולה טובה, אולם לאור ההתעקשות שלה להכתיב כיצד דברים יתנהלו, את מתקשה להישאר עקבית ברצונך.
בתך נמצאת בגיל בו היא בודקת גבולות, וייתכן שהטמפרמנט שלה הוא יותר עקשן מכפי שנוח לך. אולם בתך זקוקה לנוכחות של מבוגר תקיף ועקבי, על מנת שתוכל להפנים את קיומם וחשיבותם של גבולות. אני מציעה שאת ובעלך תשבו יחד ותחשבו איך אתם מחזירים את בתכם לשגרה, וכיצד אתם מתמודדים עם קשיים בשיתוף הפעולה שלה. יש מקרים בהם עליכם לנהוג בתקיפות גם כשהיא מתנגדת, ויש מקרים בהם ניתן לגלות גמישות. למשל, לאפשר לה לבחור את בגדיה. ייתכן גם כי מעורבות גבוהה יותר של האב במאבקים הללו תקל על שתיכן ותביא לזרימה קלה יותר של ההתנהלות. בנוסף, שימי לב כי הדוגמאות שהבאת הן מחלקים לא קלים של היום - ההתארגנות המהירה בבוקר וההשכבה. במידה ואת חשה שאת מתקשה בהצבת גבולות וסמכות הורית מול בתך גם בסיטואציות נוספות, כדאי לשקול פנייה להתייעצות ממוקדת עם איש מקצוע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה -ותגובה קטנה מצידי
אמא30/09/2009שירי, תודה רבה על ההתייחסות. אכן התייחסותכן חשובה לי ואני ממתינה לה לא מעט זמן.
את צודקת בהחלט בניתוח של הדברים. עוד שתי שאלות קצרות ואני מבטיחה להרפות:
1. בנושא ההתעקשות בבוקר- אני מאפשרת לה בחירה בין בגדים אבל ההתעקשות נובעת מעצם לבישת בגד, ולא משנה איזה בגד. היא מעדיפה להישאר עם טיטול וכך לצאת החוצה, כך שבחירה בין בגדים לא פותרת את בעייית ההתעקשות והבכי. מה עושים?
2.בנושא השינה- הייתי בכל זאת שמחה לקבל את המלצתכן לגבי דרך הפעולה המומלצת לגרום לה להירדם לבד. כיום, אני (או בעלי) יושבים בקצה החדר שלה (לא על יד המיטה) עד שהיא נרדמת אבל ברגע שאנחנו עוזבים, והיא שמה לב, מתחילות צרחות מחרישות אזנים. לפעמים זה לוקח לנו שעה. הבנתי ששיטת החמש דקות לא מומלצת. מה בכל זאת עושים? מה הדרך הטובה ביותר, שלא תגרום לה לפגיעה בבטחון או לחרדות שבה נצא מהחדר ונשאיר אותה בחדר לבד- להירדם?
חשוב לנו לא להיות בחדר כשהיא נרדמת שכן לדעתנו זו הסיבה שכשהיא מתעוררת בלילה היא קוראת לנו- היא התרגלה שאנחנו איתה כשהיא נרדמת.
תודה גדולה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009לאמא שלום,
כדאי לבחור בתבונה את המאבקים אליהם נכנסים. לכן לגבי הלבוש בבוקר, אפשר פשוט להלביש אותה בלילה לאחר האמבטיה בבגדים שאת רוצה שתלבש למחרת (כמובן לוודא שאלו בגדים נוחים לשינה) ואז יש תחום אחד לגביו לא תתעמתו.
לגבי השינה, חשוב להיות עקביים ואחידים במסר שמעבירים לילדה, לגבי ההירדמות. להתחיל את ההכנות להירדמות כבר בארוחת ערב טובה ומשביעה, ואמבטיה מעייפת. רצוי להקפיד על טקס קבוע לפני השינה - קריאת סיפור/ים קצר/ים, נשיקות וחיבוקים, ושינה. יש ילדים שאוהבים לעבור על מה עשו וחוו היום, ולכן תתכננו את טקס השינה יחד עמה. לבסוף, לאחר מכן רצוי לצאת מהחדר. אם הילדה בוכה, חזרו אליה ואמרו לה באופן נחרץ שכעת לילה, מאוחר, והיא צריכה לישון. [כדאי בהקשר זה להסביר לה שאם לא תישן מספיק, יכאב לה הראש בגן, היא עלולה ליפול, לא יהיה לה כיף וכדומה - באופן המותאם לגילה]. אל תשתהו יתר על המידה בחדר, ההרדמה אחרי טקס השינה צריכה להיות קצרה ועניינית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שלום
נעמה סבג שמש01/10/2009שלום לך,
זה נכון שהתשובה אינה רחבה ומעמיקה, זאת כיוון שלבעיה שתיארת לא ניתן לענות "על רגל אחת".
כדי לתקן ולטפל בקשיים יש לעבור תהליך בו את מקבלת ליווי.
מצטערת שהתאכזבת, אך לי אישית אין דרך להנחות אותך על גבי הפורום. זה מעט מורכב יותר...
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה של שירי מאד מאד
אמא03/10/2009עזרה לי ונתנה לי את הבטחון לבחור בדרך הרצויה לפתור את הבעיה, כך שלמעשה התשובה שלה מוכיחה שיש דרך לעזור דרך הפורום וליווי אישי לא מחויב בכל סיטואציה
שירי- המון המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "לא נוח לי!!!"- בת 4.5אוריין07/09/2009
שלום,
הבת שלי בת 4.5, ילדה מקסימה, שקטה, שמחה, אוהבת לרקוד לצייר ולגזור, ונוחה מאוד.
ישנה תופעה שחוזרת על עצמה באופן קשה ומפריע לסדר היום שאנחנו ממש אובדי עצות:
בכל פעם שאנחנו נוסעים באוטו, היא מתלוננת ש"לא נוח" לה רצועות הכסא (למרות שהן ממש בסדר ומשוחררות) והיא מתחילה לצרוח ממש ובוכה (תוך הזזת כל הגוף והגפיים לכל עבר).
תופה זהה מתרחשת גם כאשר מדובר בבגדים (היא רוצה/מעדיפה שמלות אבל גם איתן "לא נוח" לה). שום דבר "לא נוח" לה ומן הסתם הדבר גורם לאי שקט וכעסים אצלי ואצל אישתי.
אנחנו לא יודעים כיצד לטפל בתופעה זו.
יש לבת שלי אח תאום שמעולם לא חלו אצלו תופעות זהות.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושי או קושי רגשי
זהורית אסולין שמחון07/09/2009ראשית אני ממליצה ללכת לאבחון ריפוי בעיסוק במכון להתפתחות הילד על מנת לבדוק אפשרות של קושי בוויסות חושי- ילדים שסובלים מבעיה זו בד"כ רגישים לחלק ממרקמי בגדים ובדים, הם בד"כ גם רגישים לטמפ' של מי המקלחת, ישנה רגישות גם להתעסוקות בחומרים כמו חול, גואש, וכולי. לעיתים זה גם עולה דרך סינון מאכלים על פי המרקם שלהם. במקרה זה פשוט כדאי לבדוק מהם המרקמים שנעימים לה וליצור אולי ריפוד לרצועות באוטו מבד זה ולבחור בגדים שעשויים מבדים אלו. אם נשללת בעיה זו ייתכן שזה נסיון לבטא קושי רגשי דרך הגוף - משהו שקשור לצורך שלה אולי להתאים עצמה- (אולי סביב התאומות) ואז הטיפול הוא אחר כיוון שהוא צריל לתת הכרה לקשייה הרגשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה לאתרי סקסמיכל07/09/2009
שלום
אתמול גיליתי לתדהמתי שביתי בת-9 גולשת בהחבא באתרים פורנוגרפיים. ראשית, דאגתי מייד לחסימת האפשרות לגלישה באתרים הללו. התמונות להן נחשפה מזעזעות ואני חוששת שיגרם לה נזק בילתי הפיך בעתיד . מצד אחד, איני רוצה לגרום למצב של סלידה ממין בעתיד לכשתיגדל ותתיבגר. כיצד ניתן להתמודד עם מה שראתה ומה להסביר לה ?
דבר נוסף שמאד הפריע לי והיה כמו "אגרוף בבטן" עבורי ועבור בעלי היא העובדה שהילדה שיקרה לנו והכחישה בתוקף שעשתה זאת . בשלב מאוחר יותר ניסתה להפיל את התיק על מספר ילדות מהכיתה ולאחר שאמרנו שאנו נערב את ההורים שלהם וגם את המורה ,חזרה בה והחלה לבכות ולהתחנן שלא נעשה זאת והיא תקבל אליה כל מה שנגיד.
מצד אחד ,אנחנו לא רוצים לפרק אותה לגורמים ולערער את בטחונה ומצד שני אולי זה בדיוק מה שדרוש ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאתרים פורנוגרפים
זהורית אסולין שמחון07/09/2009למיכל
התייחסתי לשאלה זו בשאלות נפוצות כיוון שזו תופעה שכיחה ואת תראי פה מספר שאלות מסוג זה של הורים. אז אני מפנה אותך לשם בתקווה שזה יתן לך מענה. מעבר לכך יש להבהיר בבירור שאינכם מרשים צפייה באתרים אלו שזה עוד מוקדם לגילה, ובמקביל לנסות לברר מה מסקרן אותה מה רוצה לדעת ואולי מתביישת לשאול אתכם ולכן פונה לשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים רגשיים ענקיים לבן13 לא התבגרורוני - אמא07/09/2009
שלום רב, אני פונה מיואשת, כואבת, דואגת. כבר פניתי לפסיכולוגים, למח' רווחה ועוד. ממש ממש תש כוחי. בני בן 13.5 ומעבר להתנהגות גיל הנעורים, התנהגות בעיתית: אינו עושה כלל מטלות בבית כולל טיפול בכלבה שנלקחה עבורו , חצוף, חסר התחשבות, פסימסט,זולל כל מזון על תקן מתוק או טעים במיוחד בלי להתחשב, וכחן, מתפרץ, טורק דלתות. חברתית: חברים שהיו נפוצו, חזר לפגוש חבר שהוא אנדרדוג , חושש ליצור קשרים עם ילדים (מגניבים) שרוצה בקרבתם, התדרדרות לימודית ןמשמעתית, אין סדר גם לא כשמבקשת. יש לו קשיים גדולים מאוד על רקע שאביו התעלל רגשית ומילולית בו (וגם בי). דיכא את בטחונו ודימויו העצמי. בעל בעית קשב וריכוז ADD על רגע רגשי !
הבעיות שהתחלו לצוץ לפני שנים, אך התגברו ונוספו להם עוד.
ילד מתוק וחמוד, אמנם שקט ומופנם וממושמע. בכיתה ג' התחיל לפגר מעט אחר הכיתה בחשבון, אני עזרתי בלימודי החשבון עם הגעתי מהעבודה. כל עבודת בית דרשה קודם הרגעת סערת הבכי והצער שלו שביטא: אני אפס, לא מבין, כולם בכיתה צוחקים ועוד. אז נוכחתי בבעית ה-ADD, נוירולוגיים אישרו שיש בעיה על רקע רגשי, לא מצדיק ריטלין, צריך פסיכולוג. הילד הלך לפסיכולוג, כאשר אז אביו ש"אינו מאמין בפסיכולוגים" עוד לא השפיע שלא ילך. חוששני שהפסיכולוג לא היה מספיק ער ורגיש לילד. בפגישה בן הילד ואביו והפסיכולוג, כאשר הפסיכולוג עודד את הילד לומר לאביו מה מפריע לו, ואביו התכחש ואף נזף בילד על עצם הטענה, הפסיכולוג לא עשה דבר. ובמילות הילד: "הוא לא עזר לי".
אחר שנה הטיפול הופסק. בינתיים על רקע ההתנהגות לילד, עם הזמן נוצר קרע בין אביו לביני, וכן על רקע של חוסר השקעה שלו בבית ובמשפחה. לפני 3.5 ש' פוטרתי עקב התנגשות עם בוס מתעלל ולקיתי בדיכאון עמוק עד צריכה מקס. של תרופות (עד היום) לאחר חודשיים אביו אמר לי שברצונו להתגרש. אנו בהליכי גרושין ולפני 2.5 ש' התגלה אצלי סרטן. אביו יצא מהבית . הילד הולך אליו אך מרבה לקטר עוד אצלו בטל. וכשבא הביתה. הוא נעשה יותר ויותר שלילי. מבלף אותי בכמויות. יש חשד שגנב כסף .הוא לא הודה אך הכל מוכיח שכן. זללן. לא מתחשב בי . הלך לטיפול באמנות בשנה האחרונה אך קצת אחר מחצית השנה סר חינה של המטפלת ולא רצה להמשיך. כעת מסרב לטיפול פסיכולוגי. אנא אנא מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועי לחץ
זהורית אסולין שמחון07/09/2009נשמע שהוא זקוק לעזרה, אך נשמע שגם את סוחבת על גבך לא מעט תיקים, לכן אם יש באפשרותך הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות שתאפשר לך גם לשוחח על הארועים הלא פשוטים שאת עוברת וגם על האמהות שלך לבנך המתבגר בתוך כל הסערה הזו. אני חושבת שדרכך אפשר לטפל גם בבנך ולא רק במפגש ישיר עם פסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהגןשושי06/09/2009
בני בן 3.5 הולך לגן עירייה.
הוא כל היום בוכה ולא אוכל כלום ולא שותה כלום.
יש לו 2 בני דודים שהולכים לגן הסמוך האם כדאי להעבירו לשם?
נואשת דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן חדש
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009שושי שלום,
באופן כללי, עדיף שיהיו בגן ילדים מוכרים לילד, היות והדבר מקל על ההתמודדות וההסתגלות.
עם זאת, התגובה של בנך היא עדיין תגובה נורמטיבית, צפויה ושכיחה למעבר לגן חדש, ויש להיערך כל מנת להקל עליו את ההסתגלות. תוכלי לעיין בשאלות ותשובות בפורום לגבי הסתגלות לגן, אשר הופיעו רבות בימים האחרונים.
בהצלחה ושנת לימודים טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במצוקה קשהדורין06/09/2009
שלום!
אני בת 30 גרושה ואמא לילדה בת 4 וחצי , אני גרושה שנתיים הבעיה שלי היא כזאת, הבת שלי ילדה מאוד קשה ומפונקת, יכולה להיות מקסימה ונהדרת וחכמה אבל יש בעיות שככל שאני מנסה אני כושלת, היא לא מוכנה לאכול לבד רק שיאכילו אותה וגם זה בכוח בהבטחות והפתעות וזה לוקח שעות עד שהיא מסיימת את המנה שלה,ברגע שהיא רוצה משהו ולא נותנים לה אז היא ישר צועקת , מרביצה ומשתוללת היא מגיעה למצב שאני לא יכולה לשלוט עליה אני אומרת לה שאני אתן לה עונש והיא תיכנס לחדר שלה ולא תצא ממנו עד שהיא תירגע אבל ברגע שאני מכניסה אותה לחדר בכוח היא נכנסת להתקפה שאני מאוד נילחצת ואני מתחילה לבכות ואני בעצמי מגיעה לחולשה נפשית שדיי אני לא מסוגלת יותר הבעיה השניה היא שאני גרה עם ההורים שלי והם מקסימים אבל מפנקים אותה יותר משצריך והיא ישר הולכת אליהם שאני אומרת לה לא והם לא יכולים להגיד לה לא
אני מאוד מיואשת איתה הכל בצעקות ועונשים ואיומים אני לא יודעת אולי איך לגשת אליה הסבלנות שלי הולך ואוזלת אני פשוט מגיעה למצב שהיא עושה מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה
מה עושים בבקשה הצילוווווווווווווווווווווווווווווו
אני מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009דורין שלום,
נראה שיש קושי בסמכות ההורית שלך מול בתך. ייתכן כי גם הקונסטלציה המשפחתית הנוכחית מקשה על יכולתך להוביל אותה להתנהגויות רצויות - איני יודעת מה המקום של האב בחייה ומולך, ובאיזו מידה את חשה שהורייך מצליחים לתת לך את המקום של האם שהיא הפוסקת האחרונה לגבי בתה.
לטעמי לאור המידע שמסרת, תוכלי להרוויח הרבה מהדרכה הורית. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרת ציבורית מתאימה באיזור מגורייך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחופשה בלי הילדהאורי06/09/2009
שלום,
אנו הורים לילדה בת שנתיים ומתכוונים לנסוע לחופשה של 10 ימים בפעם הראשונה לתקופה כה ארוכה לבד. האם כדאי להשאיר את הילדה לכל התקופה אצל אותם סבא וסבתא או שאולי כדאי לפצל את התקופה בין שני הבתים? הילדנ מכירה ואוהבת את שניהם ומוכנה להיות איתם בשמחה.
שאלה נוספת: איך מכינים את הילדה לקראת פרידה כה ארוכה ומה ניתן לעשות על מנת להקל עליה את התקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחופשה
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009אורי שלום,
בעיניי אין עדיפות להישארות במחיצת סבא וסבתא מסוימים, לעומת חלוקת הזמן - 5 ימים עם אלו ו-5 ימים עם הצד השני. ייתכן שעבור הסבים והסבתות, עדיף יהיה לחלק את הזמן אולם רצוי שעם כל סבא וסבתא השהייה תהיה רציפה ולא יהיו מעברים בין לבין.
בתקופת היעדרותכם, רצוי לשמור על השגרה של הילדה ככל שניתן, כך שאם היא הולכת לגן, לעשות את כל המאמצים ע"מ שההורים שלכם יבואו אליכם או יביאו אותה לגן כל יום. כמובן שחשוב להודיע לגננת על כך, כדי שתכיל את הילדה בקשייה בתקופת הנסיעה.
מספיק להכין את הילדה לנסיעה יום מראש, ובאותו היום להקדיש לה זמן רב. כשאתם בחופשה, רצוי מאוד לשוחח עמה מדי יום. יש ילדים שקשה להם מאוד לשוחח עם ההורים, והם מעדיפים "להדחיק" את היעדרותם, ובמידה וזה המצב יש לכבד זאת.
חופשה נעימה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבות מחוברות בת 6לימור06/09/2009
לבתי בת ה- 6+ גבות מחוברות לדעתי ברמה אסתטית. הוא בוגרת ומודעת לעצמה וזה מאוד מפריע לה. היא כבר שיתפה אותי ופעם כבר לקחה פינצטה מול המראה וניסתה להסיר לבד. שני בנים בצהרון שגדולים ממנה בשנה או שנתיים מעירים/לועגים לה על כך.
אין לי מושג איך לנהוג - האם לשעבד אותה כבר מגיל זה למריטת שיער? בתחילה חשבתי להתייחס לפעולת המריטה כאל מה בכך, נוריד כמה שערת לטשטוש, אך לא מצאתי את הבודדות האלה. להוריד את החיבור לגמרי נשמע לי יותר מידי כרגע אך מצד שני אני לא רוצה שזה מה שיוריד לה את הביטחון או יפגע בדימוי העצמי שלה
אשמח לדעות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות מחוברות אצל בת 6
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009לימור שלום,
כמה נהדר עבור בתך שאת רואה אותה כאסתטית. זהו המסר ההורי המשמעותי ביותר עבורה.
לגבי ההחלטה הקונקרטית כיצד לנהוג, היות והילדה כבר מודעת ל"צו המראה" ולכך ששיעור עלול להיות מושא ללעג בקרב ילדים, וההתעסקות בנושא לא באה ממך אלא ממנה, נראה לי שכל החלטה שאתם ההורים תקבלו בנושא היא לגיטימית. אפשר לעבוד איתה על להרגיש מספיק בטוחה גם כשאחרים מעבירים ביקורת, ואפשר לסייע לה באקט שיש לו גם מחירים, כמו "שעבוד" למריטת שיער כדברייך, הגברת המודעות שלה לפגמים בגופה וכדומה. לכל חלופה יש יתרונות וחסרונות, וזו החלטה שלכם ההורים. אולם חשוב לזכור שבתך כבר לקחה פינצטה, וייתכן שעדיף שאת תעזרי לה במריטה עדינה ולא שהיא תמרוט את הגבות באופן אימפולסיבי שעלול לפגוע עוד יותר במראה שלה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננו חשף את איבר מינואמנון06/09/2009
בננו, בו 7, חשף הבוקר את איבר מינו ליד הכיתה בפני שני ילדים מהכיתה.
הוא כבר קיבל "הרצאה" ממושכת מהמורה בכיתה.
מה אנחנו יכולים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות כלפי מין
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009אמנון שלום,
המורה היא דמות חינוכית, אולם אתם ההורים הדמויות המחנכות העיקריות, ותפקידכם הוא להסביר לילד אלו התנהגויות מקובלות בחברה ואלו אינן. כדאי לקחת את הילד לשיחה פרטית, ולברר עמו באופן לא שיפוטי וביקורתי, מה הביא אותו לעשות את המעשה. כדאי להתייחס לנושא בבסיס ההתנהגות. בהמשך, מספיק הסבר קצר לגבי פרטיות הגוף ואברי המין, ואפשר לעבור הלאה להמשך היום.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם קשיים של ילד בן 6שירי06/09/2009
שלום,
יש לי בן שעלה לכיתה א'.
הוא מאוד רגיש ילד שחושב המון בוגר ומאוד חכם.
לילה לפני היום הראשון הוא לא הצליח להרדם ואמר לי שיש לו חששות והוא מתרגש מאוד ולא מצליח להרדם
ביום הראשון הוא נכנס לכיתה אבל אחרי זה היה טקס לכל בית ספר אז הוא לא נכנס (הוא מפחד מהתקהלויות) ואחרי זה הוא סרב להכנס לכיתה. לקח לי חצי שעה עד שהוא הסכים.
בימים הבאים הוא הסכים להנס - כי לא אני הלכתי איתו אלא בעלי. ועל בעלי הוא לא עושה הצגות.
ביום שישי לקחתי אותו שוב, כי רציתי לראות שוב את הכיתה אתץ המורה והוא לא נתן לי לצאת.
המורה אמרה לי שאני יישאר לתפילה . ברגע שהתפילה הסתיימה הוא לא הסכים שאני אלך ורדף אחריי מול הכיתה - המורה אמרה תלכי ושסגרתי את הדל. שמעתי אותה אומרת לו לשבת. והוא לא רצה אז היא שיתפה את כל הילדים ואמרה , ילדים נכון אנחנו כבר לא במעון נכון אנחנו לא תינוקות אנחנו לא בכיינים.... אני הייתי מאוד נסערת הרגשתי שהיא מבזה אותו ,גם כך הוא חסר בטחון מול הכיתה שלו ילדים שהוא מכיר מהגן. בסוף היום ניגשתי אליה והסברתי לה שהיא למעשה נתנוה לגיטימציה לילדים להגיד שהוא תינוק וללעוג לו (ואכן יש איזה ילד שיורד לפעמים עליו) היא לא הבינה על מה אני מדברת ואמרה שזה בכלל לא השפיע עליו והוא מיד נרגע ורואים שזה הילד הבכור שלי.
האמת היא שנורה התעצבנתי (ובעלי עוד יותר)
השאלה - 1. האם אני צריכה שוב לדבר עם המורה? או שבכלל לא הייתי צריכה?
2. איך אני יכולה לעזור לבן שלי- להתמודד עם קשיים ושינויים בחיים? במיוחד איך אני יכולה לעלות לו את הבטחון העצמי (הוא גם ילד נמוך לגילו) , הוא מעדיף לפעמים להסתכל על החברים שלו מהצד ולא לשחק. שנה שעברה שלחתי אותו לגודו והוא הפסיק. האם להכריח אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לכיתה א'
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009טל שלום,
אין ספק כי הסתגלות למסגרת חינוכית חדשה היא קשה גם עבור הילדים וגם עבור ההורים. את יכולה להתרשם מכמות השאלות בפורום בנושא זה בשבוע האחרון. לגבי בנך, עולים שני נושאים עיקריים:
ראשית, דרך השאלה ששלחת חשתי את המתח הרב בו את מצויה, מתח אשר הילד מגיב לו וצובע את החוויה שלו. את מוטרדת מכך שיצחקו עליו, מכך שהמגרעות שלו יהיו בולטות לאחרים ומהשתלבותו החברתית. הדברים מחלחלים לחוויה של בנך ולכן רצוי מאוד שתעשי עם עצמך עבודה להאמין יותר בכוחותיו.
שנית, כדאי להציע לילד מגוון של אפשרויות התנהגות וסוגי חוגים שונים, ולכבד את העדפותיו - באלו פעילויות מעוניין לקחת חלק, אלו דברים עושים לו טוב ומה פחות, וכדומה. כדאי להקפיד על "כיוונון" מאוד עדין ולא שיפוטי.
בהקשר לשאלתך הנוספת, רצוי מאוד שתהיה תקשורת ישירה בינך ובין המורה ושתשוחחי עמה על יחסה לילד. אולם כמובן ששיחות אלו רצוי שתיעשנה בטלפון או באופן פרטי אחר, ולא בסוף יום הלימודים בנוכחות הילד.
שנת לימודים מוצלחת,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות לפעוטון בנושא האוכלדנה06/09/2009
בני בן שנה +7 חודשים היה איתי בבית עד ל 1.9.09 כשנכנס לפעוטון .
ברור שבבקרים ישנו בכי אך המטפלת מרימה אותו ומנסה להרגיעו ,
היא סיפרה לי שהוא נרגע אחרי פרק זמן ואף משחק או יושב רגוע
אבל כשזה מגיע לארוחת צהריים בשעה 11:30 המצב מתהפך ונהיה רע - הוא לא מסכים לאכול ואם המטפלת מנסה להאכיל אותו הוא עושה רפלקסים של הקאה ומקיא.
זה קרה היום בפעם השניה לצערי הרב
ואנני יודעת איך להתמודד עם הסיטואציה ,
המנהלת מתקשרת אליי שאבוא ל"עזור" לו לאכול ואם הוא לא רוצה לא להכריח אותו ופשוט לקחת אותו.
היום אחרי האוכל שכל הילדים סיימו ואף הספיקו להירדם הוא נשאר ער בידיים של המטפלת וסירב להירדם,
מה עושים? ? ?
אני פשוט חסרת אונים
ואם להודות אפילו מפחדת ממחר ומחרתיים
בתודה מראש על העזרה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לפעוטון
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009דנה שלום,
ההתנהגות של בנך מבטאת את הקושי הנורמטיבי והטבעי שלו בהסתגלות למעון. ייתכן שבשעה 11:30 הוא עדיין לא רעב, או שהוא רעב מדי, או שזו הדרך שלו להביע את הקושי (בעוד שאני מבינה שעד אז הוא יותר רגוע). ייתכן גם שהוא כבר עייף או שהמתח מגיע לשיא בשעה הזו.
אני חושבת שאין טעם להכריח ילד שאינו רוצה לאכול, במיוחד בימים הראשונים לגן. ככל ששאר הילדים יסתגלו לגן, כך סדר היום יהיה יותר קבוע והוא יושפע מכך ששאר הילדים יאכלו. נראה לי גם כי כדאי להתייעץ עם צוות הגן ולחשוב יחד על דרכים יצירתיות לפתרון הבעיה - לשתף אותו בחלוקת האוכל/כלי האוכל, להביא מהבית אוכל שהוא אוהב עבור כל ילדי הפעוטון וכדומה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידות בגןאימא05/09/2009
שלום!
בני בן שנה ושמונה חודשים. עד עכשיו היה איתי בבית. מאוד קשור אליי, למרות זאת בקלות נפרד ממני כשנשאר אצל סבא וסבתא.
הוא ילד עדין ורגיש. לא מתחבר מהר לאנשים חדשים, צריך את הזמן שלו .
יש לו אוצר מילים די רחב (אבל עדיין לא בעברית) , מזהה ואומר צבעים. עושה מגוון רחב של פעילויות איתי בבית. אוהב ומקבל הרבה תשומת לב.
עדיין לא כל כך משחק עם ילדים אחרים בני גילו.
השנה החלטנו להכניס אותו לגן לקבוצה שיש בה 25 ילדים.
ההתחלה מאוד קשה גם לו וגם לי.
ביקרנו בגן לפני תחילת השנה להיכרות ראשונית. לא נראה שזה עזר הרבה.
ביום הראשון נשארתי איתו כשעתיים, כמו כל ההורים.
לא שיחק עם הילדים, אבל לא פחד להתרחק ממני ובאיזה שהוא שלב רצה כבר לעזוב.
ביום השני, למרות שכל ההורים כבר השאירו את ילדיהם לבד, אני שוב פעם נשארתי איתו לשעתיים, כי לי זה נראה מהר מדיי, ביום השלישי השארתי אותו לבד לשעתיים, לא בכה כשעזבתי, כי הגננת הצליחה לעניין אותו במשחק, אבל בהמשך בכה הרבה לדברי הגננת, לא אכל, לא שיחק. כשבאתי לקחת אותו לא בכה, פשוט עמד והסתכל. יום למחרת הוא התחיל לבכות עוד לפני שנכנסנו לכיתה, כשנכנסנו ביקש בבכי לא להשאיר אותו ולא רצה לרדת מהידיים. באותו יום לא השארתי אותו, פשוט לא יכולתי להשאיר אותו במצב כזה. אני מרגישה שאני פוגעת באימון שלו , אני יודעת שלוקח לו זמן להתרגל לאנשים חדשים גם כשאני נמצאת לידו ולהשאיר אותו לבד זה לא נראה לי לדבר הנכון לעשות.
אני חייבת עצה מקצועית והכוונה לגבי הפרידות. האם זה נכון להשאיר אותו בגן כשהוא בוכה או לשהות איתו עד שהוא נרגע? אולי לתת לו אפשרות להיות איתי ביחד בגן עד שיתרגל קצת לצוות וגם לשפה החדשה (שזה ללא ספק מהווה קושי נוסף)? האם זה חייב להיות כל כך בכוח או שיש דרך אחרת?
סליחה על האורך, אני פשוט הולכת לאיבוד מרוב השאלות.
תודה,
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009אלה שלום,
אין ספק כי גם בנך וגם את מבינים כי הוא מתחיל שלב חדש בחייו, וההסתגלות היא קשה. ההסתגלות אורכת מספר שבועות, ויש להתאזר בסבלנות. תוכלי לעזור לו בתהליך, בכך שתקבעי את המינונים שמתאימים לו ללא קשר להסתגלות של ילדים אחרים. אולם רצוי שבכל יום תשאירי אותו יותר זמן בגן מאשר היום הקודם.
כשאת שוהה עמו בגן, השתדלי לשבת במרחק מסוים ממנו ולאפשר לו ליצור קשרים עם המטפלות (למשל, לשבת בכיסא מאחוריו כשהוא אוכל או משחק בשולחן, לתת לו להתרוצץ בחצר כשאת עומדת בצד וכדומה). רצוי לנסות להרגיע אותו ולהעסיק אותו במשחק שמעניין אותו לפני שאת עוזבת. חשוב מאוד שתעשי גם עבודה עם עצמך, לסמוך יותר על הגננות המנוסות שיידעו כיצד להרגיע אותו, ויקראו לך במידת הצורך. אם אביו של הילד חי אתכם, כדאי לבדוק מה קורה כשהילד נפרד ממנו בבוקר בגן - לעתים אבות משדרים משהו שונה לילדים, והילדים מתארגנים בצורה אחרת מולם.
וכמובן, ברור שהתקופה הקרובה תהיה לא קלה עבור בנך. חשוב שבשעות אחה"צ תהיי פנויה אליו ותעניקי לו חום ותשומת לב רבים, כדי לחזק אותו רגשית ו"לטעון" אותו לקראת ההתמודדות למחרת.
אני מאמינה שבעוד מספר שבועות את וילדך תחושו אחרת לגבי הגן וחששותייך יתבדו.
בהצלחה עד אז,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותאורי05/09/2009
שלום ...................
הבן שלנו בגיל שש וחצי עלה לכיתה א.
בחודש האחרון הוא משחק עם האיבר מין ואומר שזה נעים לו.
הוא שוכב על הבטן ומשפשף את האיבר מין.
אמרנו לו בעדינות שזה לא צנוע והוא ממשיך.
אמרנו לו שאם זה נעים שיגש לחדר ולאיעשה את זה לידנו
חשוב לומר שהוא לא מוריד את הבגדים
אנחנו לא יודעים איך לטפל בזה.
האם זה בעיה ?
איך מטפלים?
האם זה נורמלי ?
מתי זה עובר?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
ליאת גרוס06/09/2009שלום אורי
אוננות בגיל זה היא נורמלית כל עוד נעשית בפרופורציות. אם נכנס לחדרו ל10 דקות ועוד כמה דקות לפני השינה... זה בסדר גמור. חשוב שיעשה זאת בחדרו לבד וימנע מאוננות בציבור (אפילו מולכם או מול אח/אחות).
אם מתעסק בכך זמן רב ובעקבות כך נמנע מפגישה עם חברים, משחק וכו... אז יש בעיה... כנ"ל אם מדבר על נושאים מיניים, מביע ענין לגעת באחרים וכו'
במידה וזה לא כך, תנו לו להנות... זה לא עובר... וטוב שכך...
דעו שמבחינתו זה לא מיני, זה פשוט נעים... שיהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לבן שלוש בגן חדשדידי05/09/2009
שלום, בני בן שלוש, עבר ממסגרת קטנה ומוגנת לגן גדול עם הרבה ילדים, חלקם גדולים ממנו בשנה, וצוות מצומצם יחסית. בני מאוד עדין, ותרן ומכיוון שהוא בן יחיד, אינו יודע מה זה להילחם על דברים. אני חוששת לו, חוששת שלא ידע להגן על עצמו, שיפגעו בו והצוות לא יראה. אני רוצה לשוחח איתו על הנושא ולחזק אותו אך ההתלבטות שלי היא מה לומר, האם לומר שאם ילד מרביץ לו, הוא מרביץ חזרה או פונה לגננת? איני רוצה לעודד אלימות אצלו אך חשוב לי שילמד לעמוד על שלו ושלא יהיה תלוי במבוגר כדי להגן עליו.
שאלה נוספת. בני בגן רק שלושה ימים וכבר ביקש ממני מזרק כדי לשחק רופא כך שיש מצב שזה משהו שהם שיחקו בגן. אני מתלבטת מה לומר לו על מנת לא להכניס לו דברים לראש ולאפשר לו לשחק ולהתנסות בכיף ומצד שני להגן עליו, שלא יגעו בו באופן לא נעים. מעולם לא שוחחתי איתו על נושא זה כי לא היה צורך וכי הוא קטן. האם שווה לעשות שיחה שלמה על זה או איך כדאי לפנות. בעצם בגדול השאלה שלי היא איזה כלים אני יכולה לתת לו, ובאיזו דרך, על מנת שידע לשמור על עצמו במצב בו הנוכחות של מבוגרים אינה מספקת?
אודה מאוד על תשובה, דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה כי לא קיבלתי תשובה
דידי07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב מקפיצה וממתינה מאוד!!!
דידי10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יודע אם הפורום פעיל??
דידי12/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן חדש
זהורית אסולין שמחון13/09/2009ראשית אני מתנצלת שהמתנת זמן כה רב לתשובה. באופן מטאפורי גם את כמו בנך נשארת פה ללא מענה של איש המקצוע. התשובות לשאלותיך טמונות בתוכך מה שצריך לכוון אותך היא כיצד את רוצה שיפתור ויתמודד עם קונפליקטים בעתיד ולפי זה לכוון אותו כעת במילותיות שלו. התלות של במבוגר היא לגיטימית ואף רצויה ואכן בבעיות של כוחניות ואלימות חשוב שהוא ידע שהצוות החינוכי הוא כתובת לבעיות מסוג זה. לעיתים אם את נוכחת בסיטואציות כאלו חשוב שירגיש שגם את כתובת שיכולה לעזור לו ולפנות לגננת בעת הצורך. מעבר לכך הדרך הטובה ביותר להקנות לו כישורים חברתיים היא להפגישו עם חברים אחה"צ , ומידי פעם בעת הצורך להתערב לא כדי להגן על בנך, אלא כדי לתת עצות כיצד יכול לנהוג במצב כזה כדי לפתור את הקונפליקט. באשר למגע גוף, זה נושא שנדון בכל הגנים הזכות לפרטיות ושמירה על הגוף ולכן כדאי גם פה לשוחח עם הגננת ולהתייעץ איתה סביב המסרים המועברים לילדים בשלב זה. ולבסוף אני שומעת מתוך שאלתך לא רק את קשייו של בנך אלא את חששותייך מהמסגרת החדשה. בחני כיצד את יכולה להרגע ולחוש כי בחרת לו מקום טוב, מוגן ובטוח. כאשר תחושי זאת את תראי שתמצאי בבנך את יכולות ההתמודדות עם המסגרת החדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים שמפריעיםקובי05/09/2009
שלום לך יש לי ילד כבן 3 שיש לו בעיה מאוד מוזרה כשהוא שומע רעש שהוא לא בנורמל כמו זרם מים חזק, מקדחה, מוסיקה בחוזקה, דפיקות פטיש אופנוע שעובר ועוד הרבה דברים דומים הוא אוטם את אוזניו ואינו מסוגל לשמוע את הרעש והוא מבקש מיד שנפסיק.
מה יכול להיות מקור הבעיה ומה הטיפול ?
בתודה מראש קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים שמפריעים
ליאת גרוס06/09/2009שלום קובי
אתה מתאר בעייה מאד שכיחה שברב המקרים עוברת עם הגיל. זה בסדר. לא לדאוג, ובאמת לנסות להמנע עד כמה שניתן מרעש בנוכחותו.
מקור הבעייה יכול להיות רגישות שמיעתית כלומר שמיעה טובה מהממוצע ורגישות פיזיולוגית לצלילים חזקים.
האם הילד סובל מפחדים בולטים נוספים ? האם יש משהו רגשי שמעורר חשש ? במידה ולא, עיזבו...
אם הדבר ממשיך ופוגע בחיי היום יום ניתן להתייעץ עם רופאת המשפחה על נושא של רגישות שמיעתית והפתרונות לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)