מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת גןיוליה03/09/2009
שלום, מקפיצה הודעה בפעם שלישית שלא נענתה (מ-1.9.09 ועוד הודעה כמה ימים קודם).
אנסח את השאלה בקצרה:
בני בן 3.1, לדברי גננת בגן שהיה בו שנתיים מפותח שכלית ורגשית כמו בן 3.5 - 4 ממוצע, היא ממליצה לרשום אותו לגן בו יהיה בין הקטנים בקבוצה אחרת לא ילמד כלום. זה גם מה שקרה בגן קודם - בשנה ראשונה כשהיה בין הקטנים למד המון, ידע לענות כמו הגדולים, בשנה שניה כשהיה בין הגדולים לא למד כלום כי כבר ידע הכל מראש, אבל היה שם חום ואהבה ולכן סה"כ הייתי מרוצה.
עכשיו ההתלבטות בין לרשום אותו לגן בו ילדים בגילאים 3.5 - 4.5 או לרשום לגן בו יהיה עם בני גילו אך רוב הילדים צעירים ממנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
יוליה03/09/2009מקפיצה הודעה שלא נענתה פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן
זהורית אסולין שמחון03/09/2009צר לי יוליה שלא קיבלת מענה עד כה, ואני מקווה שהתשובה עדיין רלוונטית. יש לך ניסיון איתו כבר ממסגרות קודמות וכדאי לך להשען וללמוד מניסיון זה כדי לקבל החלטה. כדי שבנך ישהה בקבוצת גדולים ממנו לא רק יכולת הלמידה צריכה להיות גבוהה אלא גם יכולותיו הרגשיות והחברתיות. אם בנך יודע לדחות סיפוקים, יודע להמתין בסבלנות לתורו, יודע לחלוק במשחקים, ואם הוא נהנה מקשרים חברתיים, יוצר אינטרקציה ומשחק גם עם גדולים ממנו הרי שכדאי לבחור לו מסגרת של ילדים גדולים מגילו. אך אם מבחינה חברתית ורגשית הוא עדיין לא בשל כדאי לחזקו בתחומים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאינטרנט - סקסאיילת02/09/2009
שלום שמי איילת אמא ל 3 . היום אחה"צ בני הבכור בן ה 8 בא והתוודה בפניי בבכי ודמעות כי ראה באינטרנט תמונות גסות (פורנו) והוא היה מאוד לחוץ ומבוהל.
בעבר אני הסברתי לו שמדי פעם יש במחשב דברים ךמבוגרים ואם זה קופץ אז לסגור או לקרוא לי או לאביו.
הוא היה בבית סבתו וישב מול המחשב ויצר הסקרנות גבר והוא דפדף וראה כל מכל וכל אולי חצי נחמה רק תמונות ולא סרטונים.
הסברתי לו שאני גאה בו שהוא בא ושיתף אותי ואין לו מה לחשוש אני לא כועסת ולא מענישה אבל להבא לא לחזור על זה .
כמו כן הוא טוען שזה לא יוצא לו מהראש וזה משגע אותו ואמרתי לו שכל פעם שבאה לו מחשבה שכזו לחשוב על דברים טובים ויפים שהוא אוהב ולפני השינה לקרוא ספר זה יקל עליו ויסיח דעתו.
מה עושים?
הוא תלמיד כיתה ב והוא ילד מאוד חכם ונבון וקיבל תעודת הצטיינות אני חוששת שהדבר יפגע בו בצורה כזו או אחרת . מה עושים???
אשמח לתשובה במהרה. אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לפורנוגרפיה
זהורית אסולין שמחון03/09/2009אני חושבת שמעבר לרצונו לשתף אותך כיוון שעבר על איזה כלל בבית ורצה לבדוק את התוצאות הוא באמת מבוהל ומתקשה לעבד את המידע הויזואלי ומבקש ממך עזרה בנושא. על כן אני מציעה לשבת איתו לברר מה מסקרן אותו, מה היה רוצה לדעת ולתת לו את המידע בצורה אמינה ומדוייקת יותר שתכלול בתוכה את ההסבר על הבאת ילדים, את האקט המיני כביטוי לחיבה ואהבה בין בני זוג. אני יודעת שהורים רבים נבוכים לעשות זאת , יש ספרות רבה בנושא גם לילדים וגם להורים שמכוונת את אופן ההסבר לפי רמת הגיל. חשוב שתעני באמינות ועל פי סקרנותו בלבד (יש כאלה ששואלים אם זה כואב, יש כאלה ששואלים מתי מתחילים יש כאלו ששואלים אם את ואבא עושים זאת עם גם הורים עושים עם ילדים וכו'). בגלל התמונות שנחשף אליהם חשוב להדגיש שמה שמוצג בתמונות הוא לא אמין זה כמו סרט עם המון מכות שבמציאות לא הולכים כך מכות. ושבאמת כרגע זה נראה לו לא מתאים וזה בסדר כי רק גדולים עושים זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהנעמי02/09/2009
שלום, ביתי בת 23 חודשים. עד גיל 14 חודשים היתה איתי בבית. מגיל 14 חודשים הכנסתי אותה למעון, ההשתלבות היתה קשה מאוד לקח חודשיים עד שנשארה 4 שעות לבד. ובכלל כל בוקר היא בכתה שהלכתי. חשוב לי לציין שכבר בגיל 3 חודשים היא היתה בוכה שראתה אנשים שלא הכירה (פרט אלי, בעלי והורי היא בכתה עם כולם). בחופש הגדול היתה במעון עד ה- 20.8 היא נשארה באותו גן אך הוא רק שינה מיקום. כבר 3 ימים שהיא צורחת במעון, ממש כמו לפני שנה, ולאחר מכן היא לא עוזבת אותי לרגע היא לא מוכנה אפילו ללכת לדקה לידיים של בעלי. זה ממש מעיק! היא דבוקה אלי בצורה מוגזמת. מה לעשות? (באופן כללי היא מאוד קשורה אלי ומאוד לא חברותית, אך זה ממש קיצוני עכשיו). תודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
זהורית אסולין שמחון03/09/2009כנראה שביתך רגישה לשינויים, וכמו כולנו כל סיטואציה זרה או חדשה מערערת אותנו במקצת. לכן היי סבלנית , ככל הנראה הפעם זה יהיה קצר יותר. בידקי עם הגננת האם היא מצליחה להרגע ולתפקד בגן אחרי הפרידה. אם כן זה סימן בהחלט מרגיע. השתדלי שהפרידות בגן יהיו קצרות ולא מתמשכות. השארות ממושכת שלך איתה בגן משדרת לה שבאמת מסוכן להשאר פה בלי אמא. שוחחי עם אנשי הצוות ושדרי לביתך את האמון שאת נותנת בהם וכך שאת סומכת עליהם שיטפלו בה טוב. ואחר הצהריים נדרשת באמת המון סבלנות להכיל את הצמדותה .
אם התנהגויות אלו נמשכות מעבר לחודש הייתי מציעה לפנות להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידותאפרת02/09/2009
בני הבכור (יש אחות בת שנתיים וחצי) בן כמעט 5, מתקשה להיפרד בכל מיני סיטואציות, בעיקר בבקרים בגן. אנחנו גרים בחצר של הסבא והסבתא והוא מאוד קשור אליהם. אבא עובד הרבה שעות. זו השנה הרביעית שהוא במסגרת של גן וכל בוקר (כמעט) מלווה בצרחות ובכי (בעיקר בשנה האחרונה) שהוא רוצה אותי ושאני לא אלך. לפעמים זה מתחיל עוד בבית כשהוא בוכה שהוא לא רוצה ללכת לגן. זה קורה גם כשאבא או סבא או סבתא לוקחים אותו. כשהוא חוזר מהגן הוא אומר שהיה כיף ולא מתלונן בכלל. גם בבית יש לו קשיים והוא די דבוק אליי. הוא צריך אותי בסביבה שלו, אמא לאן את הולכת עכשיו? את במטבח? את במחשב? הולך אחרי מחדר לחדר. או שהוא רוצה להיות כל הזמן אצל סבא וסבתא. מה שכן, לרוב, אין לו בעיה להישאר אצל חבר שהוא מכיר את ההורים שלו. זקוקה לעזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות
זהורית אסולין שמחון03/09/2009בדרך כלל ילדים מתקשים להפרד מהוריהם ממספר סיבות:
1. הילד ספוג בפחד שהאם תלך ולא תחזור ולי קרה לה משהו.
2. הילד חווה בעבר פרידה טראומטית מדמות קרובה לו.
3. ההורה לא סומך על המסגרת החינוכית והילד חש זאת.
4. משהו מציק לילד בגן (דחוי חברתית, סובל מאלימות, לא מסתדר עם הגננת)
נסי להבין האם אחד מהגורמים הללו היא הסיבה לחששותיו. שוחחי עם הגננת ונסי להבין תוך כמה זמן הוא נרגע מרגע הפרידה. איך הוא מתפקד במהלך היום. כמו כן נסי לעשות את הפרידות בבוקר קצרות ולא מתמשכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לבן 2.8מירב02/09/2009
שלום, בני בן השנתיים ושמונה חודשים נמצא בבית ולא בגן עקב הגבלה רפואית (הוא בריא, יש בעיה במערכת החיסון) יחד עם אחיו הקטן ומטפלת ועוד עזרה מסבתא/דודה/בייביסיטר במהלך שעות היום. לפני מספר חודשים ביקש לעשות באסלה והצליח, אך לא המשכנו בתהליך מסודר, ולאחרונה מדי ערב ביקש לשבת על האסלה לפני האמבטיה אך לא הצליח לעשות פיפי. השבוע, כשאני ובעלי היינו בחופש, החלטנו להוריד את הטיטול למהלך היום. בהתחלה התנגד אך השתכנע. ביום הראשון והשני הודיע על צורך בפיפי וגם עשה כמה פעמים וכמה פספוסים. ביום השלישי לא פספס בכלל, ואף עשה קקי בשרותים וקיבל פרס. ביום הרביעי נסעתי איתם לסבא וסבתא ומאז חלה הדרדרות- בהתחלה עוד אמר שרוצה אך לא היה מוכן לשבת על האסלה ואחרי מספר דקות השתין בבית, ומאז בכלל לא אומר שרוצה- פשוט משתין, וצוחק. לא עוזרים נסיונות לשכנע אותו לשבת, לקרא ספר על האסלה (כמו שאהב), ולקבל פרס אם יעשה פיפי. בפעמיים שראיתי שמתחיל להתאמץ לקקי לקחתי אותו לשרותים ועשה קקי ופיפי שם. לאחרונה אפילו שאני מחכה כמה דקות עד החלפת הבגד הרטוב כבר לא מפריע לו. במקביל הפסקתי לשאול אותו אם צריך לשרותים. אנחנו מתלבטים האם להמשיך, ואף להוריד את הטיטול בשינה כדי לא ליצור בלבול או להפסיק בינתיים את הגמילה ולנסות שוב בעוד כחודש. איך להמשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון03/09/2009ראי תשובה בנושא גמילה בשאלות נפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אלים???????ליזה02/09/2009
בני בן 2.8. מפותח נפשית ופיזית. חמוד חייכן . עם כל זה - ילד שלא מקשיב לי( בגן אומרים שהוא מלאך) , מכה ,צובת , לא מצליחה "ללמד" אותו לקבל עונש. ניראה שבהתקפת זעם רוצה להגיע עד הדם! אני מפחד ממנו - הוא יודע ליצור נשימה בבכי עד שניהיה כחול ו מסובב את העיניים.
תעזרו לי להתגבר!!!!!!!!!!!!
בבית אין אלימות כלל ולהפך - הבן הגדול שלי הוא חנון שלא מוכן להרביץ אפילו בחזרה (בן 15)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בסמכות הורית
זהורית אסולין שמחון03/09/2009אם הגעת למצב שאת מפחדת מילד שעדיין לא בן 3 אז אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית. נשמע שאת זקוקה לחיזוק במקום שלך כאם ובסמכותך , שאלה שעלתה לי היא היכן האב כיצד נוכחותו בבית ועד כמה התנהגויות מסוג זה באות גם מולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מאדם מסוייםאנונימי02/09/2009
ילדה בגיל שנה עד שנה וחצי שבוכה מאדם מסויים ולא מעוניינת הרבה פעמיים ללכת עליו.
הילדה חוששת מזרים אך האדם הנל אינו זר.
היא רואה אותו בתדירויות משתנות כל שבוע\שבועיים
אנשים אחרים שהילדה רואה באותם תדירויות לא מקבלים את אותן תגובות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ליאת גרוס03/09/2009שלום
לפני שאני עונה, חשוב לי לקבל פרטים נוספים. מיהו האדם הזה עבורה? מה דעתך עליו? למה את/ה חושב/ת שהילדה חשה כך בנוכחותו?
סליחה שאני מחזירה שאלה לשאלה . רוצה להבין יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהיות בנושא רגישות יתר אצל ילד בן 7חסון02/09/2009
שלום,
מדובר בילד נבון בן 7 שבסיטואציות מסוימות, במהלך צפיה בסרטים מצויירים מסויימים בקולנוע או בבית (כמו למעלה, ועוד כמה שאני לא זוכר את שמם), בקטעים העצובים מזיל דמעות עד כדי בכי קצר.
הילד הינו ילד עדין ומתחשב ללא נטיות אגרסיביות או אלימות בכלל.
האם מדובר ברגשנות יתר שאינה תואמת את גילו?
האם כדי ללכת אם הילד לאבחון או יעוץ?
תודה מראש,
ש.ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
ליאת גרוס03/09/2009שלום שמוליק
בן רגיש זה דבר נפלא המעיד על עולם פנימי עשיר, רגישות לזולת, אינטלגנציה רגשית,יכולת אמפתיה לסביבה, לעיתים אף חכמה יחסית וכו'.
כל עוד הדבר אינו פוגע בו בחיי היום יום והוא לא נעלב מכל דבר קטן ולא נמנע מחברת הבנים, אין בכלל בעיה .ההפך.
אין מה ללכת לאבחון או ייעוץ.
שווה לבדוק למה זה מדאיג דווקא אותך. מה החוויה שלך עם בנים רגישים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 13 זקוקה לעזרה דחוף~~בבקשה~עדי01/09/2009
היי,
אני חושבת שזה יהיה די קשה לכתוב את הכעיה שלי....אוקי בנתיים אני אכתוב פרטים עלי:
בית ספר:חטיבה
בעיה:אוקי זה די מורכב,אממ דבר ראשון אני חושבת שהמקור לכל הבעיה הזאת יותר נכון לכל הבעיות זה:ביישנות.אוקי,מה שאני יכולה להגיד זה שאני מאוד מאוד ביישנית ובגלל זה יש לי בקושי חברות ישל י אולי 3,4 חברות אבל רק אחת מהם אני ממש מתחברת כי כבר מגיל קטן אני איתה ואני לא מתביישת ממנה,נוח לי לידה,וליד האחרות אני די מתביישת....גם קשה לי להתחבר אם עוד ילדות ממש קשה לי...ואני סובלת מזה כבר מכיתה א' אבל פשוט בכיתה א' לא הייתי מודעת שצוחקים עלי עד שגדלתי והבנתי שכל החיים שלי כמעט צחקו עלי...כי יש לי שיער מנופח היום כאילו פחות....אבל לא נראה לי שצוחקים עלי בגלל השיער,נגיד יש לי שריטה במוח על זה שכל פעם מסתכלים עלי ואני די בטוחה שזה נכון!!ופשוט נמאס לי עד שבא לי להתאבד!אבל זה ברור שאם הייתי רוצה להאבד אני כבר הייתי מתאבדת אז אולי יש עוד קצת תקווה....אבל אני ממש לא צוחקת על זה שאנשים מסתכלים עלי!נכון שאנשים אומרים לי שמסתכלים על כל אחד אבל אצלי זה שונה!אף אחד לא יכול להבין את זה!זה פשוט סיוט@!@!נמאס לי כבר כל הזמן מסתכלים עלי ואמא שלי אומרת לי שזה בגלל שאני יםה אבל אני בכלל לא יפה@!!@היא מדמיינת@!!פשוט נמאס לי!!פשוט נמאס@!!@@!
אני מקווה שתעזרו לי בהקדם האפשרי!@!מכל הדברים שהבנתם מפה{אם הבנת}אני רוצה לצאת מהגיהנום הזה,ולחיות חיים טובים כבר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל קשה
ליאת גרוס03/09/2009שלום עדי חביבה
את עוברת משהו שקורה לעוד המון ילדות בגילך(גם אם את בטוחה שאת היחידה שמרגישה ככה). זה גיל קשה אבל תראי שעוד שנה-שנתיים זה ישתפר מאד.
החיים יפים ועוד מחכות לך המון חוויות נפלאות . עוד המון בנים להכיר. עוד הרבה חברות להיות איתן. ועוד ועוד... אל תחשבי אפילו על התאבדות . תאמיני לי שזה פתרון נורא ואיום. יש הרבה פתרונות אחרים טובים בהרבה.
אני מבינה שאת סובלת,מרגישה שאף אחד לא מבין אותך.
נשמע שאת צריכה לדבר עם מישהו.
האם אמא יכולה להיות מישהי שאפשר לדבר איתה? אם לא, אז אולי את יכולה לבקש ממנה שתיקח אותך לפסיכולוגית שתוכל ללות אותך בתקופה הקשה הזו ולעזור לך להכיר את הכוחות שלך ולהתחזק מבחינה אישית וחברתית?
אני חושבת שחשוב שההורים ידעו שאת סובלת ומבולבלת. למרות שנראה לך שלא, יכול להיות שהם יכולים לעזור.
את מוזמנת לכתוב לי עוד. תכתבי לי מהם הדברים בהם את טובה, ומה את אוהבת לעשות עם החברה שטוב לך איתה. את גם מוזמנת להתקשר אם את מרגישה לגמרי לבד ומיואשת.
את כותבת שאת רוצה עזרה. מה הייתי יכולה לכתוב עוד שיעזור לך יותר ? מה סוג העזרה שאת צריכה ?
את לא לבד
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהיות מוקדמות?רוני01/09/2009
שלום,
בנותיי בנות 4+ ושנתיים וחצי, סקרניות ונבונות
אצל שתיהן התפתחות השפה הייתה מוקדמת ומהירה.
היינו ערים לכך שהקטנה מפותחת באופן מיוחד ביחס לבני גילה (מדברת כמו ילדה בת ארבע מבחינת תוכן ומבנה משפטים, בונה פאזלים של 25 חלקים, משחקת במשחקי תפקידים וכו'.. )
ואנחנו כמובן מעודדים את הסקרנות הטבעית ואת ההתקדמות .
לפני כחודשיים עברנו לגן חדש , האחראית על החינוך אמרה לנו לאחר מספר תצפיות שרמת החשיבה שלה מאוד מתקדמת , מבחינת רמת משחק , הסקת מסקנות וכו'..
השאלה האם בגיל צעיר זה עלינו לקחת אותה להערכה מקצועית, על מנת לאפשר לה את מיצוי הפוטנציאל, האם היותה בגן שבו רמת התקשורת של הילדים האחרים נמוכה מאוד לא פוגעת/ מעכבת הן התפתחותית והן חברתית.
מבחינת התפתחות בתחומים אחרים עדיין אינה גמולה ותלויה מאוד במוצץ.
אשמח לקבל הכוונה
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מהירה
ליאת גרוס01/09/2009שלום רוני
נפלא שהילדה מפותחת מבחינה קוגנטיבית ויופי שאתם מעודדים זאת. עם זאת, נשאלת השאלה מה זה מיצוי פוטנציאל?
כן, התאימו את המשחקים והמטלות ליכולותיה. אתגרו אותה. לכו עם הסקרנות שלה וכו'.
מצד שני, זיכרו שמבחינה רגשית ופיזית היא עדיין קטנה. אין לאן למהר. פער גדול מידי בינה לבין בני גילה עלול להזיק יותר מאשר להועיל. פער בין יכולת קוגנטיבית ורגשית עלול להיות מלכודת.
לדעתי...תהנו איתה וזירמו איתה. הערכה מקצועית תעשו עוד כמה שנים...
שתמשיך כך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ועשרה חודשיםאמא אחת01/09/2009
שלום, אני אם לבן שנתיים ועשרה חודשים ולתינוק בן 10 חודשים.
פונה בשאלה לגבי התנהגות בני בן השנתיים ועשרה חודשים.
בני ילד בריא, מאוד אינטיליגנטי, תקשורתי, מאוד דעתן, בעל תפיסה מהירה,
חברותי בדרך כלל . מזה למעלה משנה, שבני כשמגיע למקום בו יש קהל רב (וזה יכול להיות מפגש הורים וילדים בגן לצורך פעילות חברתית או יצירה, או למשל כשיש מסיבת סיום בגן) בני יכול להיצמד אלי או אל אביו לזמן ארוך בלי להשתתף בפעילות, תוך שהוא יכול לטמון ראשו בין רגלינו, עם חיוך מבוייש על פניו. כאילו הקהל הרב גורם לו מבוכה או ביישנות.
הילד הינו כאמור מאוד אינטיליגנטי, מאוד חברותי ומאוד מוחצן ברגשותיו.
הרי הוא מכיר את הילדים בגן, אז מדוע טומן ראשו בחיקינו כשיש פעילות חברתית או מפגש הורים וילדים בגן?? (לעיתים
האם זו אכן ביישנות? האם זה נורמלי ואופייני לגילו?
האם זו תכונת אופי (כי כאמור לא כל כך מתיישב עם יתר תכונותיו)?
מתי מצופה שיתנהג אחרת, ללא ביישנות בנסיבות כאלה?
האם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע התנהגות זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות הילד באירוע רב משתתפים
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009לאמא שלום,
בסיטואציה רבת משתתפים, ההמולה והגירויים הם רבים מכדי להכיל, עבור ילדים רבים. יש גם מבוגרים שלא אוהבים ללכת לעצרות, לנסוע בחגים כשפקוק, לבלות בקיץ במקומות עם הפעלות לכל המשפחה עקב הרעש, וכדומה.
ייתכן שבנך זקוק לזמן הסתגלות מסוים כשיש קהל רב, וייתכן גם שהרעש ועודף הגירויים הם פשוט יותר מדי עבורו. היות והוא מוצא את עצמו בפעילויות שהן יותר אינטימיות - מבטא את עצמו, דעתן, חברותי וכדומה כפי שתיארת בהערכה, איני רואה סיבה לדאגה. הדבר אולי לעתים אינו נוח או אף מביך, אך הוא יכול להתפתח נהדר גם ללא השתתפות בפעילויות כאלו.
יחד עם כל האמור לעיל, ניתן ורצוי לעזור לו להפשיר ולתפקד במצבים הללו - ראשית יש לכבד את הצורך שלו להצטנף בפינה ולהתכרבל עליכם. רצוי לאפשר לו זאת ככל שיזדקק, ובהדרגה לעודד אותו להסב את מבטו לאירוע, כשהוא עדיין יושב עליכם, ובהדרגה להתקרב איתו לזירת ההתרחשויות. זו גם הזדמנות עבורכם ההורים לעשות עם עצמכם עבודה לקבל את תכונותיו של הילד והתנהגויותיו, גם כשאינן צפויות או נוחות לכם. ייתכן שהנטייה להימנע מסיטואציות הומות אדם היא תקופתית ותחלוף, וייתכן שהיא מרמזת על סגנון אישיותי. בכל מקרה, הילד זקוק לכם כשהוא במתח ויש לאפשר לו להיעזר בנוכחותכם ע"מ להירגע.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףלי31/08/2009
הבת שלי בת שנה וחודשים ונכנסה לגן לכיתת תינוקות שהם בגיל בין 5 חודשים לשנה ושלוש הבת שלי ממש בגבול לפי מה שראיתי היא הכי מפותחת לגילה בכיתה היא היחידה שהולכת וגם מדברת היא יודעת המון דברים ( פירות ,קולות של חיות וכמה מילים בערך 12 מילים וגם קצת מצליחה להגיד את שמה שהוא מאוד קשה - השם אלמוג)
היום בבית לאחר הגן היא פתאום התחילה לזחול אולי זה צירוף מקרים אבל אני מאוד מודאגת ...
הכיתה שאפשר להעביר אותה היא בגיל שנה וארבע לשנתיים וחודש בערך
מה עדיף קטנה בין גדולים וככה יש לה מקור חיקוי מצוין או לגדולה בין קטנים ....
אשמח לתשובה מהירה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנוגע לגן
ליאת גרוס31/08/2009שלום לי
אם יש אופציה של גן בגילאי שנה וארבע עד שנתיים וחודש (אם הבנתי אותך נכון) הייתי מעבירה את הילדה לשם. יחד עם זאת, אם הלא תעבור, זה גם לא אסון.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותאמא31/08/2009
יש לי בעיה . בני בן 8 נולד לאחר שתי בנות הן בנות 16 ו-14 והוא ממש "מתחקה" אחריהן. מדבר כמו בת , הולך כמו בת, מתעניין רק בדברים של בנות אבל גדולות כמו ראש 1 , תוכניות טלויזיה שבד"כ בנות רואות כמו הטלנובולות ומקלח וישן עם דלת סגורה , מורח לק שקוף, עשה לו מדף עם תמרוקיה וכן כל מיני כאלה דברים שמאפיינים יותר בנות. לא משחק עם בנים בני גילו בכלל אלא במקרה הטוב רק עם הבנות וגם הוא למד רק לקפוץ גומי כל היום ולצרוח ממש כמו הבנות בכיתה שלו שצורחות. יש לו מגבת לראש שהוא עוטף ומגבת לגוף ממש כמו הבנות הגדולות . יש לי בעיה עם זה ואני לא יודעת מה לעשות???????????????????? בפעם האחרונה שהיינו יחד בבריכה צחקו עליו שהוא בחורה.
לי מאוד קשה עם זה? איך להתנהג איתו? האם להסביר לו? האם להתעלם? והכי חשוב האם זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות נשית לבן
ליאת גרוס31/08/2009שלום לך
לא נראה לי שהסיבה להתנהגותו קשורה לאחיותיו הגדולות . ישנם בנים רבים בגיל זה שיש להם אחיות והם אינם מביעים עניין להתחקות אחריהן. אלא אם כן היה מצב קיצוני בו שידרתם לו שלא טוב להיות בן ואתם רוצים ומעדיפים רק בנות...
בכל מקרה ייתכן כי זהותו הגנדריאלית לא ברורה לו (דבר שאולי יבוא לידי ביטוי גם בנטיה מינית הפוכה - לא בהכרח).
כך או כך, במקום לנסות לשנות אותו או לתקן , אני ממליצה לנסות להתחבר אליו, להבין אותו, לשדר לא אהבה ללא תנאים. בטח גם לו לא קל להיות אחר. רק ממקום כזה יכולים לבוא תיקון או השלמה וקבלה. תלוי במצב.
הוא זקוק לאהבתך ותמיכתך. עזרי לו לגלות מה הוא רוצה ולהתמודד עם המחירים. אחרת המחיר עלול להיות בלתי הפיך.
אני מציעה דבר שקל להגיד וקשה ליישם. את לא חייבת לעשות זאת לבד. פני לליווי מקצועי תומך.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שליטהדריה31/08/2009
בני בן שלוש וחצי ילד נבון ופיקח לאחרונה חל אצלו שינוי מאוד קיצוני בהתנהגות כלפינו ההורים,הוא לא מקשיב לנו לשום שאלה שלנו אינו עונה,מכה ונושך אותנו,וכל בקשה או תשובה שלו למשהו נעשיית בבכי על כל דבר הוא בוכה כל דבר שהוא מבקש נעשה בבכי הסברנו לו שהוא יודע לדבר והוא יכול לבקש יפה וששום דבר לא משיגים בבכי וכו' אך כלום לא עוזר מה כן שעונשים לא מרתיעים אותו למשל אם הוא עשה משהו שהוא מאוד קיצוני ומצריך ענישה והוא יודע שהוא עומד להפסיד בילוי שהוא מאוד רצה זה לא מרתיע אותו,אנחנו כבר לא יכולים לצאת איתו מהבית לשום מקום כי ברגע שאנחנו אומרים הולכים הביתה זהו-מתחילה הסצינה של בכי השטתחות על הריצפה אלימות מצידו.....וכו' יש לציין שבגן טוענים שאין איתו שום בעיות ועיקר בעיה זו התחילה ברגע שהוא יצא לחופש מהגן(אולי קצת לפני) אנחנו עובדי עצות והיינו מאוד מעונינים לדעת מה לעשות וכן המלצה לייעוץ מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גבולות
ליאת גרוס31/08/2009שלום דריה
התנהגותו של בנך מקשה עליכם מאד ובצדק. התנהגותו מעידה על סוג של מצוקה שהוא חווה, כמו כן, יתכן כי קיימת בעייה של הצבת גבולות וקושי בהעברת מסרים ברוריםו באופן עקבי.
כדאי לפנות להדרכת הורים ולקבל כלים להתמודדות עימו.את מתארת בעיה כוללנית ויש המון מה לענות. כל עצה שאתן כאן תהיה חלקית ולא בהכרח מותאמת לכם ולילד. פנו למספר פגישות של הדרכת הורים (לא טיפול לילד) ותוכלו לעשות שינוי . בגיל זה השיפור יכול להיות מהיר מאד.
בהצלחה
ליאת גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותיםמעיין31/08/2009
שלום יש לי ילד בן 4.5 וילד בן שנה וחצי, הילד הגדול התחיל לפני שלושה חודשים בערך לגרד בפי הטבעת בכל הזדמנות, כולם מסביב אמרו שיש לו תולעים לקחתי אותו לרופאה טיפלנו בעניין אבל הגירוד המשיך , ניסיתי רופא עור וכירורג וכלום הכל תקין ניסיתי בכל פעם שגירד להגיד לו שיפסיק , ניסיתי להתעלם ובסופו של דבר הצלחתי רק על ידי שוחד להפסיק את העניין אמרתי שאם אראה שעד הלילה וגם מחר הוא לא מגרד אני קונה לו מתנה ענקית ואכן הוא הפסיק, אבל לצערי התחיל ללכת הרבה לשירותים 3 או 4 פעמים בשעה פעם אומר שיש לו פיפי ופעם קקי, חשבתי שיש לו דלקת בשתן עשיתי לו בדיקה והכל תקין לאחר מכן התחלתי לעקוב אחרין ואכן גילתי שהוא אומר שעשה קקי ומנגב אך הוא לא עושה באמת קקי סתם יושב בשירותים וקורא לי אחרי זמן מה שאבוא לנגב לו, ככה 4 פעמים בשעה אחת, אז התחלתי להעיר לו ולומר לו אני רואה שלא ייצא לך קקי אז הוא אומר יצא לי קקי קטן קטן אז לא רואים אותו... אמרתי לו שאני לא מרשה ללכת לשירותים סתם רק אם באמת ישלו קקי או פיפיאז הולכים ואמרתי לו שזה לא בריא לגוף כל רבע שעה להתאמץ בשירותים. קודם הייתי בשתי אסיפות הורים ונעדרתי שעתיים ובעלי אמר לי שבערך 6 פעמים הוא נכנס לשירותים. מה לעשות? בשביל מה הוא כל רגע בשירותים? יש לכם איזה הסבר? אני כבר לא יודעת מה לחשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש זקוקה לתשובה !!!!!!!!!!!!
מעיין31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעסקות בפי הטבעת
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009מעיין שלום,
לפני כל פרשנות פסיכולוגית והתערבות התנהגותית, רצוי לשלול לחלוטין בחוו"ד נוספת את האפשרות של גרד של ממש. במידה וכעת לא קיים כלום, ייתכן שמדובר בתגובה לגרד שהיה או לעצירויות/שלשולים, אשר התקבעה והפכה להרגל - אם מתוך הרגל ואם מתוך חרדה. החרדה עלולה להיות חרדה מזיהום/טפיל אחר, והיא מביאה את הילד להתעסק בפי הטבעת בתדירות גבוהה. רצוי שתדעי שבאופן כללי ילדים בגיל של בנך מתעסקים ב"חורי" הגוף ובאברי המין, כך שעיסוק כלשהוא בפי הטבעת הינו שכיח.
במידה ונשללת בעיה גופנית, התוכנית ההתנהגותית המתאימה היא של הסחת הדעת והפניית תשומת הלב שלו לגירויים אחרים מחוץ לגוף, או חלקים יותר תואמים בגופו, ומציאת דרכים נוספות לסיפוקים. לדעתי תוכלו להרוויח מהתייעצות עם פסיכולוג ילדים, אשר ילווה אתכם בתהליך.
בנוסף, מה שקורה לילד זו הזדמנות עבורכם ההורים לבחון באיזו מידה אתם עסוקים בנושאים של קקי וניקיון, מגע בגוף וכדומה, והאם הילד מגיב גם לכך בהתנהגותו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)