פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשור לאמא
    מעיין
    30/08/2009

בני הבכור בן 4, מאוד מאוד קשור אליי מרגע שנולד הייתי המטפלת העיקרית האבא רוב הזמן בעבודה, וסבא וסבתא עזרו וטיפלו אך אני הייתי תמיד בסביבה " לפקח" שהם מחנכים אותו בהתאם להשקפת עולמי,גם כשנעדרתי השארתי רשימת הוראות. הענייין שהיום הילד גדל והוא רוצה רק אותי כשאני הולכת למספרה או משהו כזה והוא נשאר אצל הסבים או עם אבא הוא שואל כל הזמן מתי אחזור, חוטף לפעמים התקפות עצבים כי לא מבינים אותו, אני פשוט קוראת אותו גם בלי שידבר רק במבט אחד אני יודעת מה עובר עליו ויש בינינו קשר קרוב ומיוחד, הוא ילד די רגיש ואינטליגנטי הסבתא אמרה לי שהוא מתנהג בעצבנות כשאני לא נמצאת ולא ייתכן שרק איתי הוא יהיה רגוע ושאני צריכה להתייעץ עם פסיכולוג. מה דעתכם האם יש פה בעיה?
    בנוסף שאלה נוספת יש לו הרבה מאוד מכוניות ורכבות שאוהב לשחק איתם לפעמים כשאני מציעה לו לצאת לפארק השעשועים או לחברים הוא לא רוצה ומעדיף להישאר כי הוא רוצה לשחק עם הצעצועים שלו ומוכן ללכת רק לחברים שיש להם משחקים כמו שהוא אוהב, האם זה נורמלי?
    אני מאוד אוהבת אותו וחוששת שאולי יש בעיה שאני לא רואה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשור לאמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע ענו על כל השאלות חוץ מעל שלי?.

מעיין
    31/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשור לאמא. יותר מידי?

ליאת גרוס
    31/08/2009

שלום מעיין. נתחיל עם השאלה הקלה, זו לא בעיה שמעדיף לשחק עם מכוניותיו מאשר לצאת לפארק, כל עוד זה לא המצב הקבוע. ילדים רבים מתנהגים כך. אם מידי פעם בכל זאת משחק עם חברים או על מתקנים (אפילו אם זה בגן) , אז אין לך מה לדאוג.
    לגבי השאלה הראשונה, אני אכן מריחה בעייתיות. חלק מתהליך ההתפתחות הנורמלי הוא פיתוח עצמאות והתנתקות הדרגתית מההורה. נראה שיש משהו בקשר שלכם שמספק את צרכי שניכם אך משאיר אותו תלוי ולא רגוע כשאת אינך. הוא לא הצליח (וכנראה לא רצה כי לא היה חייב) לרכוש כלים להתמודד בהתאם לגילו. כיום זה לא נורא אך בעתיד זה עלול להחמיר.
    אני מצטרפת לסבתא וממליצה על כמה פגישות של הדרכת הורים (שני הורים אם יש אבא בתמונה הקרובה).

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות

מעיין
    31/08/2009

תודה שענית לי, אני לא רוצה ללכת לייעוץ מסיבות שונות , רציתי לשאול האם יש דרך שבהם אני יכולה לעזור לו לרכוש את הכלים להתמודד, האם להשאיר אותו הרבה עם אחרים שיתמודד איתם? האם לגונן עליו פחות?לשלוח אותו יותר לחברים במקום להזמין אלינו? להעדר הרבה? הוא ילד נבון אני רק לא יודעת איך ללמד אותו את מה שהגדרת שכנראה חסר לו...אודה למענה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשוק לאמא

ליאת גרוס
    01/09/2009

שלום מעיין
    ברור שלא צריך להעדר בכוונה והזמן איתך חשוב לו מאד.
    השינוי צריך להתחיל בראש שלך. הוא לא שלוחה שלך אלא עומד בפני עצמו וזקוק לך לצורך הכוונה. עם הגיל יהפוך יותר עצמאי ויזדקק לפחות הכוונה עד שיגיע לגיל בו אמור להסתדר לבד (18+).
    כדאי לגונן עליו פחות כך שיתנסה בהתמודדות. שדרי לו שלפעמים את אינך איתו והוא יכול להסתדר גם בלעדייך כל עוד שומר עליו מישהו קרוב. אפשר להשאיר אותו יותר עם אבא או סבתא. רצוי שילך גם הוא לחברים וכו'.
    חשוב שתעזרי לו להתחזק ולהיות פחות תלותי בך, באופן הדרגתי. למשל. תתחילי קרוב אליו ולאט תלכי לחדר אחר לכמה דקות ותחזרי, וחוזר חלילה. חשוב שיתחיל להרגיש עצמו בנפרד ממך. מיהו, מה הוא אוהב. מה הוא רוצה. מה ההבדלים בינכם. מותר שתהיה לו עמדה שונה, מותר שהוא ירגיש משהו ואת לא תצליחי לקרוא אותו. כי הוא נפרד ובוחר אם להחשף או לא...
    חשוב שגם את לא תזדקקי לתלות שלו כדי להרגיש אמא טובה או אדם בעל ערך.
    קצת קשה להסביר את המסר הזה בכתב, ועוד יותר כי קשה כיאנני מכירה אותך או אותו.
    מקווה שבכל זאת הצלחתי להעביר את רוח הדברים...
    בהצלחה

ליאת ג
    מודיעין

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    רונית
    30/08/2009

יש לי בן בן 4.5 שהחל לפחד מדברים חדשים, מכניסה לשירותים בבית,משינה, מכל פעולה חדשה, לא רוצה ללכת לים, לבריכה, לא ברור לי מה קורה ומה עלי לעשות למי לפנות.
    מתחיל השנה גן תת חובה עירוני מבקשת המלצות
    בברכה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ליאת גרוס
    31/08/2009

שלום רונית
    חרדות כאלו יכולות להיות משהו תקופתי שבא פתאום ועובר פתאום. יכול להיות קשור לואקום שיוצר החופש הגדול. מצד שני יכול להיות גם משהו רציני יותר. נשאלות השאלות : מתי התחיל? בעקבות מה ? האם מתנהג כך עם כולם? האם מתנהג כך בכל מקום? איך את מסבירה את השינוי ? האם אחד ההורים סובל מחדרות אלו או אחרות? האם עד לאחרונה לא פחד מדברים או שתמיד היה פחדן ועכשיו יש רק החרפה נוספת? איך אתם מגיבים כשמביע פחד ? האם מרוויח ממנו משהו ? כיצד אם בכלל מצליח להתגבר ?וכו'.
    את מוזמנת לענות כאן על שאלות אלות אלו וננסה להבין יחד מה קורה. ניתן לפנות לאיש מקצוע פנים מול פנים לצורך בדיקה מעמיקה יותר.

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר לילדים
    אביאור
    30/08/2009

רציתי להמליץ על ספר לילדים חדש, אשתי החליטה שהגיע הזמן לקנות ספר חדש לבתי בת ה-10 והביאה את הספר אנחנו הדי.ג'יי.אים. הספר מספר ומסופר דרך עיניו של ילד בן 10 אשר מתגלה שיש לו הפרעת קשב וריכוז. הספר מספר בהומור את התמודדותו של גל עם הבעיה אשר מגלה לתדהמתו כי זו לא רק הוא סובל מהפרעת קשב אלא גם אמו וסבו. הסיפור מסופר בצורה הומוריסטית וקלילה. אנחנו המבוגרים כמובן שאהבנו, הספר אפילו נתן לנו צורת מבט חדשה על עולמו הפנימי של הילד.

לקביעת תור
    סגירה
    ספר לילדים

הוספת תגובה

• תודה על ההמלצה. נושא חשוב. אקרא

ליאת גרוס
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש דואגת!
    אמא ל-4
    29/08/2009

שלום ותודה מראש על התשובה!
    בני השלישי, בן 3 וחצי לאחרונה התחיל לאמץ לעצמו הרגלים מוזרים- הוא התחיל להכניס ידיים לפה, לפעמים הוא מלקק את הידיים לפעמים הוא יכול לנסות לדחוף את כל האגרוף פה, בנוסף הוא התחיל ללכת עם ידיים סגורות(אגרופים) לפעמים הוא נשאר ככה גם כשצריך לפתוח,לדוג' להחזיק דברים וכו'. דבר נוסף שמן הסתם קשור יש לו קטעים שהוא עצבני והוא גם אומר שהוא עצבני והוא לא רוצה כלום ושלא נדבר איתו עכשיו,מזכיר קריזות של ילד מתבגר. יש לציין שמדובר בילד מאד!! חכם ,ואהוב מאד מאד ע"י כל הסביבה(ולא רק בגלל שאני אמא שלו...) אני ממש דואגת ולא יודעת אם להעיר לו או לחכות שזה יעבור לבד..
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אני ממש דואגת!

הוספת תגובה

• למה דילגו עלינו?

אמא ל-4
    31/08/2009

אני ממש!!!!!!!!!!!! דואגת!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני

ליאת גרוס
    31/08/2009

שלום לך
    כמה זמן התנהגות זו נמשכת והאם יש לך איזה שהוא הסבר לגורם להתנהגות?
    נסי לשוחח עימו כשרגוע ולגלות האם משהו מציק לו.
    גם החופש הגדול מביא עימו כל מיני מצבי רוח והשיעמום מביא כעסים. במידה ונכנס מחר לשגרה חדשה, תני לו שבועיים שלושה ואז תבחני מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת
    חגית
    29/08/2009

שלום, ילדי בן 7, והינו ילד חכם ובוגר, עוד שהיה בן 5 שמנו לב אני ובן זוגי כי המחשבות והשאלות שמטרידות אותו הן שאלות ברומו של עולם שלא אמורות להדאיג ילד בגילו לדוגמא: התחממות כדור הארץ, מה קורה לאנשים שהם מתים, וכדומה...
    יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש הנוטה להתפרצויות זעם שדברים לא נעשים בדרך שהוא רוצה,והן מלווות במשפטים כמו: אני רוצה למות, אני אקפוץ מהחלון, בא לי לברוח מהבית וכדומה... מאוד קשה לי לשמוע אותו מדבר כך ועוד יותר קשה להבחין עם זו מניפולציה או לא.
    האם זה נורמאלי שילד בגילו ידבר או יחשוב על התאבדות? ומה עלי לעשות ? איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• ילד במצוקה בולטת

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

חגית שלום,
    נתת לשאלתך את הכותרת "אמא מתוסכלת" אולם נראה לי כי הבעיה המטרידה ביותר כרגע היא בנך המתוסכל. מאוד נדיר שילד בן 7 ידבר על רצון לפגוע בעצמו, ויש לבדוק מה המצוקה העומדת בבסיס אמירות אלו ועד כמה המצוקה עזה. כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג בהקדם. תוכלי להתחיל בפניה לפסיכולוג ביה"ס ולהמשיך לפעול בהנחייתו.
    אגב, גם אם האמירות הללו הן מניפולטיביות, יש לבדוק מדוע הילד זקוק להשתמש בהן. כמו כן, ילדים עלולים לעשות פעולות אימפולסיביות וחסרות שיפוט, במיוחד כשהם כועסים, ולכן לא הייתי מפחיתה במשמעות דבריו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגדות לבת 3.5
    מירב
    29/08/2009

שלום,
    בתי בת 3 ו-4 חודשים קיבלה לאחרונה ספרים המבוססים על אגדות כגון עמי ותמי, סינדרלה וכו' שברובם מסופר על אם רעה ומעשים רעים. אני חוששץ שספרים מסוג זה אינם מתאימים לילדה כבת שלוש וחצי וחוששת שמא יגרום לה נזקים.
    אודה לחוות דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אגדות לבת 3.5

הוספת תגובה

• אגדות ילדים

ליאת גרוס
    31/08/2009

שלום מירב
    אני מסכימה איתך לחלוטין שחלק גדול מסיפורים אלו אינם מתאימים לילדים קטנים ואף עלולים להזיק. יש המון ספרות ילדים עכשוית ומעולה, עדיף להנות ממנה.
    מענייין לנתח פסיכולוגית את האחים גרים... מאיפה הרעיונות הנוראיים האלו?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים על ילד שעסוק באוכל?
    לילך
    29/08/2009

הוספת תגובה

• אם לא נענית אנא שאלי שוב או הקפיצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר דמיוני?
    אתי
    29/08/2009

שלום,
    בתי בת שנתיים ו-10 חודשים. ילדה מאוד נוחה, נבונה ובעלת כושר ביטוי גבוה. לפני חודש נולד לה אח קטן שאותו היא קיבלה ללא גילויי התנכלות. בשבוע האחרון חלה הדרדרות במצב הרגשי שלה, בכי גדול על כל עניין קטן וכן רגרסיה מבחינת עשיית הצרכים בשרותים. כמו כן חלה הדרדרות בהתנהגות שלה מ"הילדה הטובה" היא הפכה להיות וגם רוצה להיות "הילדה הרעה". ללא ספק "נפל לה האסימון" וכנראה שהחל המשבר הגדול בעקבות הולדת האח. בנוסף לפני כשבועיים היא התחילה לדבר על ילדה (ונתנה לה גם שם) שהגדירה אותה כ "חברה שלנו" כלומר חברה של המשפחה ואותה היא מבקשת להוסיף בכל ציור משפחתי וגם מידי פעם שואלת עליה: איפה היא עכשיו? למה היא לא באה איתנו? הילדה הזאת צצה גם ברגעי שלווה וגם ברגעי התפרצות של בכי. קראתי על תופעת החבר הדמיוני ורציתי לשאול איך אדע אם מדובר בכך? היא לא מדברת איתה וגם לא "מאשימה" את אותה ילדה שעשתה מעשים רעים במקומה. האם ל"השתמש" בילדה הזאת גם לצרכינו, כלומר שאותה חברה תתן לה דוגמא להתנהגות טובה וכדומה או לא לפתח את הנושא? אשמח גם לדעת איך להתמודד עם חציית הגבולות שלה מבחינת התנהגותית? אציין שאנחנו מאוד משתדלים להעניק לה תשומת לב: חיבוקים, נשיקות, שיתוף בטיפול בקטנצ'יק והענקת מתנות על התנהגות טובה.

מתנצלת על אורך ההודעה,
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    חבר דמיוני?

הוספת תגובה

• לידת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

אתי שלום,
    ההסתגלות של בתך לשינוי הדרמטי בחייכם - הולדת ילד נוסף, היא טבעית ומגלמת את סדר ההתרחשויות הצפוי: האחים הגדולים בתחילה מקבלים בברכה את התוספת החדשה למשפחה, אולם לאחר זמן מסוים הם מתחילים להבין שהתינוק צורך אנרגיה ותשומת לב מההורים, ופוגע במשאבים הרגשיים שזמינים עבורם. המצוקה והבהלה הזמניות באות לידי ביטוי פעמים רבות בהתנהגויות רגרסיביות, שהן זמניות. התגובה המתאימה ביותר להתנהגות בתך, היא תגובה גמישה המותאמת לסיטואציה ולהתנהגות הספציפית - לפעמים מתאים לקבל את התפרצויות הבכי ורק להרגיע את הילדה ולנחם אותם, לעתים (כשהיא מציקה לאח באופן שעלול לפגוע בו) הכרחי לעצור אותה באופן מיידי, ולעתים התגובה המתאימה היא התעלמות וחזרה מהירה לסדר היום (למשל כשהיא "מפספסת" עם קקי).
    לגבי החברה הדמיונית, זה פתרון מקורי ונחמד מצד בתך - המבוגרים עסוקים עם התינוק, והיא מצאה לעצמה "דמות" שהיא בשליטתה הבלעדית ויכולה להעסיק אותה ולנחם אותה כשאחרים אינם זמינים. אני חושבת שכדאי להשאיר את השליטה בדמות הדמיונית בידיה של בתך, ולאפשר לה לעשות בדמיון שימוש כשהיא במצוקה רגשית.
    וכמובן שחשוב כל העת להרעיף עליה תשומת לב ככל שניתן. לרוב, הפאזה הדרמטית של הקנאה חולפת תוך מספר חודשים, אולם תמיד נותרת קנאת אחים ברמה מסוימת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המפורטת

אתי
    01/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה וחצי
    מיכל
    29/08/2009

שלום,
    לפני מספר חודשים ביתי שהיתה רגילה להרדם במיטתה, החלה להשאר איתנו לפני השינה בסלון. ממצב של משהו חד פעמי, עם הזמן זה נהפך להרגל. היא שותה את החלב שלה ונרדמת לאט על הספה, לא במיטתה. אם אנחנו מנסים להעבירה תוך כדי הרדמות למיטתה היא מסרבת ובוכה.
    בנוסף, באותה תקופה בערך החלה להתעורר באמצע הלילה. היות ושנינו עובדים, נכנענו לעייפות והעברנו אותה למיטתנו באמצע הלילה . כשאנו עושים זאת, בתוך רגע היא נרדמת. לצערינו, גם זה נהפך להרגל.
    אנו מעוניינים להפסיק הרגלים אלה. נשמח לעצה חכמה כיצד נכון לעשות זאת וכן, האם קיים הסבר להתנהגותה.
    תודה מראש, מיכל.

הוספת תגובה

• הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

מיכל שלום,
    ככל שבתך גדלה, כך היא מבינה שכשהיא נרדמת, יש "אקשן" והתרחשויות מעניינות יותר בחדרים אחרים בבית (בסלון, בחדר שלכם בו אתם ישנים כזוג והיא ישנה לבד). לכן טבעי שהיא תנסה "למשוך" את שעת השינה ולדרוש לישון בצוותא.
    ברור שכששני ההורים עובדים, בערב אתם מאוד עייפים וקשה לשמור על שגרת הרדמה ולהקפיד על החזרה תקיפה למיטתה. אולם חשוב שתשקיעו בכך מספר שבועות עד החזרה לשגרה, כדי למנוע את התקבעות המצב. לרוב, הרגלי שינה מסודרים הם יוזמה של ההורים, ולא באים מצד הילדים.
    לפיכך, כדאי שתחליטו על זמן בו נוח לכם לעשות זאת, תחזירו אותה לישון במיטתה (עם טקסי הרדמה, סיפור וכדומה) ותציגו מסר אחיד ותקיף לגבי הירדמות במיטתה. כמו כן, כדאי "לחלק" את הלילות בין שניכם ב"תורנות" כדי שרק אחד מכם יקום לסירוגין כשהיא מתעוררת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ דחוף
    ענת
    28/08/2009

שלום רב, אני גרושה מזה שנתיים וחצי כיום בני בן 3.
    בזמן האחרון בני רוצה כל הזמן את אבא כל גבר שהוא רואה עם ילד הוא ממש עוצר ומסתכל במבטי קנאה. הבעיה היא שאבא שלו כמעט רב הזמן בחו"ל, אין הסדרי ראיה, ולכן הוא מגיע מתי שהוא בארץ. לפעמים הוא מגיע פעמיים בחודש לפעמים יום כן יום לא אבל אין סדר קבוע בביקורים וגם לא יכול להיות עקב עבודתו. שאלתי היא מה אני עושה, הסברתי לו שאבא אוהב אותו מרחוק, הסברתי לו שאבא עובד בארץ רחוקה וכשהוא יגיע לארץ הוא יבוא אליו אך הוא נותן לי את הטלפון ואומר לי תתקשרי לאבא...אני ממש אובדת עצות וממש מרחמת בני כואב לי עליו....אשמח באם אוכל לקבל עצה בנושא במהרה כי הלב נשבר לי...תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• דמות אב

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

ענת שלום,
    אמנם כתבת כי הבעיה דחופה מבחינתך, אולם נראה לי כי ההתמודדות עם אב שנוכח לעתים היא קשה לילדים בכל הגילאים וסביר כי מאפיין זה של חייו ילווה את בנך גם בהמשך.
    נראה שחשוב שתעשי כל שביכולתך שבנך יזכה לקשר טוב עם אביו. איני יודעת מה טיב הקשר בינך לבין האב, אולם פעמים רבות כשההורים מסדירים את העימותים ביניהם, הקשר בין האב שאינו משמורן לילד משתפר. אפשר לבדוק עם האב האם ניתן לחייג אליו למקום הימצאו/סלולרי בעת שהותו בחו"ל כדי שידבר עם בנו.
    בנוסף, כדאי לחבר את בנך עם דמויות גבריות נוספות, כמו סבא, גברים במשפחה (אפשר גם ממשפחת האב, אם הדבר אפשרי) או אף חונך/בייביסיטר גבר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת בזק ממוצץ אהוב
    תמר
    28/08/2009

שלום,
    בני בן 9 וחצי חודשים. יש סוג אחד בלבד של מוצץ שהוא מוכן לקבל מאז שנולד, והוא קשור אליו מאד (לא למוצץ מסויים, אך לסוג מסויים - יש לנו כ-5 בתחלופה קבועה...)
    הבעיה היא שהוא מוצץ ייחודי, והחברה הפסיקה לייצר אותו ולא ניתן להשיג אותו יותר בשום מקום בעולם. יש לנו רק 3 במלאי. אציין כי הילד רגיל להירדם איתו, ומתעורר מספר פעמים בלילה כדי לקבל מוצץ. ניסינו השבוע את כל סוגי המוצצים הקיימים בשוק - והוא פשוט יורק אותם ולא מוכן לקבל כלום חוץ מאת הסוג שלו. אני כמובן לא רוצה לגמול אותו בגיל כזה מדבר שכל כך מרגיע אותו (אגב - למרות הניסיונות לצמצם זאת הוא עדיין נרגע איתו חלק נכבד מהיום בעיקר בתקופת כאבי שיניים) - אבל לא נראה שיש לי ברירה.
    אשמח לקבל עצות מה הדרך העדיפה לעשות זאת עם מזעור הנזק שעשוי להיגרם לו.
    תודה, תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילת בזק ממוצץ אהוב

הוספת תגובה

• מוצץ אהוב

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

תמר שלום,
    נקלעת למצב לא מתוכנן, כפי שקורה בהורות תכופות. יש מצבים בהם ההורה עושה כל שביכולתו כדי לשנות את המציאות כך שתתאים לצרכי הילד. אולם לעתים נוצרת מציאות בה הילד הוא זה שמתאים את עצמו למצב שהשתנה.
    אין ספק כי שינוי סוג המוצץ האהוב הוא דבר שהיה עדיף שלא היה קורה, והילד היה ממשיך עם הסוג האהוב עד הגמילה. אולם לרוב ילדים מצליחים להיעזר במוצצים מסוג אחר, כאשר אין להם ברירה. כדאי שתפזרו בבית, בהישג ידו של הילד, סוגים אחרים של מוצצים, ואם הוא מאוד יזדקק למוצץ, יש סיכוי רב שהוא ישתמש גם בכזה שונה מהרגיל. כמו כן, כדאי להציע לו דרכים אחרות להרגעה באמצעות הפה, כמו שתיית מים מבקבוק.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים אצל בתי בת השש וחצי
    חגית
    27/08/2009

בתי בת השש וחצי, הבכורה מבין 3 ילדים (עולה לכתה ב') סובלת לאחרונה מפחדים וחרדות לא מוסברים. לפני כשבועיים היא חלתה (חום וכאבי גרון) ומאז לא חזרה לעצמה:
    עייפה רב שעות היום, אין לה תיאבון אפילו לממתקים (שהיא מאוד אוהבת...), מפחדת מקלטות ומתוכניות טלויזיה, מפחדת מערבים, כבר 3 לילות שהיא מקיאה בלילה באותה שעה (פעם אחת בלילה), מפחדת מהחושך, מבקשת שאישן לידה, מפחדת לעבור לחדר אחר אם יש בדרך מזדרון חשוך, רודפת אחריי לכל מקום, מתלוננת על כאבי בטן לסירוגין, לא רוצה להתארח אצל חברות, משחקת המון האצבעות הידיים,מדמיינת כל מיני דמויות שמרחפות לחדרה מהחלון, בקיצור- אינה אותה ילדה...
    כששואלים אותה מה עובר עליה היא לא מצליחה להשיב. לא יודעת מה יש לה, כנראה מועקה. היא בוכה המון ומבקשת שנעזור לה לסלק את הפחדים.
    יש לציין שמדובר בילדה מבריקה, חברותית, מוצלחת, יפהפייה שלא חסר לה כלום. אנו הוריה מעניקים לה המון, קשובים ומנסים בכל דרך אפשרית לסייע לה- ללא הועיל.
    אודה לכם מאוד באם תענו לי בהקדם כיצד לסייע לבתי שכל כך אבודה ומשוועת לעזרה.

הוספת תגובה

• פחדים

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

ראשית את מסמנת את נקודת ההתחלה כמחלתה לפני שבועיים. ולכן אם היא קיבלה טיפול תרופתי כדאי לברר עם רופא הילדים האם אחת מתופעות הלוואי הם פחדים. שנית החופש עבור ילדים רבים והתרופפות המסגרת מעוררים גם הם חרדות שונות. לכן אפשר לומר לה שאתם סומכים עליה שתצליח להתמודד שאולי הפחדים הם מהתרגשות של חזרה ללימודים, ויכול להיות שהחופש שהיה הביא עימו קצת אי שקט שבדרך כלל יוצא בלילה. אם גם אחרי החזרה ללימודים חרדות אלו עדיין נמשכות אז אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אובססיה" לאבא
    שרון
    27/08/2009

שלום רב, יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים ויש לו מין "קטע" כזה שהוא מתעקש שרק אבא שלו יעשה עבורו. למשל שרק אבא שלו יקשור אותו ברכב, יחליף לו חיתול, יקח אותו מהמיטה לאחר שהוא קם, יחתוך לו תפוח ויש לי עוד אלפי דוגמאות. אבא שלו היה הרבה בבית עכשיו בגלל החופש אבל זה התחיל עוד לפני. אם אני מנסה לעשות משהו או אם אבא שלו לא בבית והוא רוצה שאבא שלו יעשה והוא איננו מתחילה סדרה של בכי שיכולה להמשך אפילו שלושת רבעי השעה. יש פעמים שהוא קם משנת צהריים ואבא שלו לא בבית והוא פשוט מתעקש שהוא רוצה אותו ובעצם הוא לא נמצא אז הוא מתחיל לבכות ולצעוק אבא אבא ושום דבר לא מרגיע אותו. אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמה הקיבוע הזה. אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה, אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    "אובססיה" לאבא

הוספת תגובה

• קש אב בן

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

זהו בהחלט גיל שבו אחרי קשר הדוק ואינטימי עם האם נעשה המקום לאב יותר ישיר ויותר דומיננטי. בנך בוחר באב ויכול להיות מסיבות רבות- מעריץ אותו כמודל ורוצה לחקות אותו. רואה בו מתחרה על אהבתך והדרך לפתור את התחרות היא להפוך אותו לפרטנר במקום לאויב. ייתכן שכשהאב לא נמצא גובר בו החשש שהוא הלך כי הוא כועס עליו. לכן מה שאני מציעה היא ראשית לא להעלב מזה עדיין יש לך מקום בלתי מבוטל ומהותי בקשר עימו. כשהאב בבית אם זה אפשרי להענות לבקשתו מה טוב. וכשהאב לא בבית לתת הכרה לכמה הוא מתגעגע אליו , אולי לאפשר לו לשוחח עימו בטלפון אולי להציע לו להכין מתנה לאב או ציור עד שיגיע, ואולי לשאול אותו איך אבא עושה את הדברים ושיחד ינסו לעשות זאת כמו אבא עד שיגיע. כך את מעניקה לו תחושת שליטה שגם כשאביו לא נמצא הוא יכול לשאת את הפרידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה מפריצת גנבים
    אפרת
    27/08/2009

שלום,
    בני הבכור בן 8.5 חווה לפני יומיים חויה לא קלה יחד עם אחייני הגדול ממנו בשנה.
    בעת שחזרו לבית הוריי יחד עם אבי, הפתיעו אותם 2 גנבים שפרצו להוריי. בעת שברחו הגנבים, נתנו מכה בפנים לאבי ,ירדו בריצה במדרגות במדרגות, תוך השמעת קולות מפחידים מאוד כדי שהילדים יפחדו. אחד מהגנבים היה מכוסה בפניו. הילדים פחדו עד מוות, רצו במדרגות והרטיבו את המכנסיים מרוב פחד. חויה זו, גרמה להם לחרדות תמידיות מאז המקרה. בני סובל מאז מכאבי בטן ונכנס לשירותים בתדירות גבוהה מאוד. הוא לא יכול להרדם, אא"כ אחד ההורים ישן איתו. כל צלצול או דפיקה בדלת, מכניסים אותו לפחד, הוא בוכה כאשר ממדבר על פחדיו וממש מתחנן לעזרה. הוא אמר לי: " אמא בבקשה תעזרי לי להתגבר, אני לא יודע איך?" אני ובעלי משוחחים איתו הרבה על המקרה והוא אינו" שומר בבטן", הוא סיפר גם למורה וגם לחברים ומדבר איתנו על חששותיו הרבים.
    מה לעשות? האם לתת לזמן לעשות את שלו ולהמשיך לדבר איתו על כך ולמוך בו בבית בלבד ולראות האם הפחד יחלוף מעצמו?? האם כדי ללכת לייעוץ מקצועי כבר עכשיו?
    אודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה מפריצת גנבים

הוספת תגובה

• טראומה

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

אכן ארוע טראומתי, אני חושבת גם למבוגרים. כיוון שהארוע עדיין טרי אני מציעה לנסות לעזור לו בכוחותיכם ואם הסימפטומים מחמירים או מקשים עליו לתפקד אז לפנות להתייעצות. ראשית כיוון שהיו עוד מעורבים בפרשה כדאי שהילד ישוחח עימם ויראה כיצד הם תופסים את הארוע , כיצד הם חשים לגביו וכיצד הם מתמודדים עם פחדים שלהם.
    שנית חשוב להעניק לו תחושה שהשליטה בסיטואציה חוזרת לידיו למשל- להיות בקשר עם המשטרה כדי לברר אם הגנבים נתפסו. לכתוב מכתב לשר לבטחון פנים או למפכ"ל המשטרה שבו מבקש לטפל בנושא. לברר עימו מה צריך כדי שתחושת הבטחון שלו תגבר. ובעיקר לשדר המון סבלנות ואמונה שיש לו כוחות להתמודד עם הארוע הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מוזרים של ילדה בת 11
    חוה
    27/08/2009

שלום לך,
    אני אמא +3 לילדה בכורה בת 11 .
    היא תלמידה מצטיינת בעלת חוש הומור מפותח ובוגרת מאוד .
    בזמן האחרון בכללי היא חושבת מה יהיה בעתיד ב עוד 100 שנה כשאני ובעלי לא נהיה , חושבת על פחד ממוות בקרב בני המשפחה. בוכה המון (בשבוע האחרון).
    כשאני שואלת אותה מה קורה (אנחנו משפחה שמאוד מדברת על הכל ולא שומרים כלום בבטן)
    היא עונה שלי שהיא לא יודעת מה קורה לה והיא רוצה לדבר עם יועצת ביה"ס (אין לי שום בעיה
    עם זה). אולי היא ראתה תוכנית מסויימת או קראה משהו בעיתון?
    הבכי התחיל לפי דעתי כאשר פרסמו על שפעת החזירים (היא אסטמתית) ונושא של חוסר החיסון בישראל , היא בהיסטריה גדולה. הסברנו לי מה המחלה הזו (אמי היא אחות בי"ח).
    בכל זאת הבכי ממשיך....
    מה לפי דעתך קורה לה? לאן לגשת?
    היא כבר נמצאת שבועיים אצל סבתא (כי אני עובדת) , בוכה שהיא מתגעגעת מאוד , הבטחתי שהיום אני מחזירה אותה הביתה. אולי הכל זה געגועים?
    תודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מוזרים של ילדה בת 11

הוספת תגובה

• חרדות

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

את העלת נקודה מאד חשובה וזה הגעגועים. ככל שאתם רחוקים מהעין החרדות לגביכם גוברות. הנוכחות של ההורים מעניקה פעמים רבות שקט ובטחון. יפה שהיא רואה ביועצת אופציה להעזר בה ושאת מאפשרת זאת. אני יכולה לשער שקיימים עוד גורמים שיכולים להגביר את חרדות המוות. האחת זה כל הארועים שקרו במהלך החודשים האחרונים של אלימות ורצח ששומטים כל קרקע של תחושת בטחון שאם אעשה כך וכך לי זה לא יקרה. האב שנרצח בטיילת רק בגלל שהעיר לאלו שהתגרו בבתו, הילדה שנרצחה רק בגלל סכסוך בין הוריה האשה שנרצחה ע"י שוכר הבית כל אלו ועוד בהחלט מציפים את ילדינו בתחושה של בלבול וכאוס ושקה לבטוח במשהו או במישהו. שלישית החופש הגדול והמסגרת הרופפת וחוסר השגרה מגבירים חרדות אצל ילדים רבים. עודדי אותה לשוחח על כך עם מי שתחוש בנוח. נסי לבדוק אם הארועים האחרונים הגבירו את מצוקתה. ואם הדבר ימשיך אז תבדקו יחד עם היועצת איך כדאי להמשיך ולטפל בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה