פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות אצל ילד בגיל 6
    גיא
    24/09/2009

המשך מהודעה קודמת....
    11.מגמגם מאוד, משפטים קטועים וללא יכולת להעביר משמעות
    12.מסיים את המשימות ללא ביקורת ובהרבה מקרים האיכות ירודה
    13.צריך תעסוקה קבועה ואין סופית
    14.במקרה של שעמום מתחילה אלימות עם ילדי הכיתה
    15.יושב בשולחן לבד (גם בגלל ההצקות החוזרות ובשל הצורך במרחב)
    16.לא מקבל מרות ומשמעת
    בעקבות כל הנאמר לעיל, הוא מתחיל לחוות דחייה חברתית מאחר וילדים לא רוצים לשבת לידו.
    בסוף החודש תתקיים פגישה עם מספר גורמים מביה"ס, בניהם המורה, יועצת חינוכית וכד'. "על השולחן" נמצאת המלצתם, הנחפזת יש לומר, להעבירו לביה"ס טיפולי אך מטרת הפגישה נוסחה כגיבוש הסכמות לגבי המשך שהותו בביה"ס. הפגישה תתקיים בצל מכתב שנשלח ובו טענו כי הם חושבים להשעותו מביה"ס.
    מיותר לציין שראשית ולפני הכל, אנחנו אובדי עצות באשר לתסכול שהילד חש ממצבו שלו. יתרה מכך, נקיטת פעולה דרסטית כמות זו שהוצעה מטעם צוות ביה"ס (אתן סולחות לי שאני לא משתמש בצמד המילים "צוותי חינוכי") יכולה להתברר כטעות איומה ואשרור המחשבות של הסביבה כלפיו אל מול המחשבות שהקטנטן הזה חושב על עצמו היום ובהמשך בעתיד.
    חשוב לי לציין שמדובר בילד מבריק מבחינה קוגניטיבית ורגיש, לכן אנחנו מאמינים שמסגרת של בי"ס רגיל היא עדיפה עבורו. יחד עם זאת, אנחנו גם מכירים בנחיצות התערבות מקצועית, סדירה ומעמיקה לאבחון מדויק ויצירת תהליך טיפולי דינאמי-התנהגותי.
    שתי בקשות לי למי מכן שתשיב:
    1. ע"ס פירוט ההתנהגויות, אשמח לחוו"ד מקצועית באשר למצבו והמלצות לדרכי פעולה.
    2. המלצות כיצד להתכונן לקראת הפגישה שתתקיים בסוף החודש, כך שנוכל לייצר את התהליך הטוב ביותר עבורו בתוך כותלי ביה"ס הנוכחי.
    תודה גדולה,
    גיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון פסיכולוגי

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

זה יהיה לא מקצועי מצידי ולא רציני לתת אבחון באופן שכזה. לכן עצתי היא כזו.
    אם המחשבה של בית הספר היתה בית ספר טיפולי הרי שכנראה שבתחושתם מוקד הקושי הוא רגשי אישיותי. על כן אני מציעה להתחיל תהליך אצל פסיכולוג קליני שמתמחה בבעיות ר גשיות אצל ילדים שיערוך לילד אבחון פסיכולוגי מקיף. כך תוכלו במפגש הבא בבית הספר לומר שאתם אכן מכירים בקשייו הרגשיים של הילד ומנסים להבינם ולטפל בנושא. הביעו חששותיכם מפני מעבר של בית ספר אחר ושאלו אותם מה מערכת התמיכה שלו הוא זקוק כדי להמשיך בבית הספר הנוכחי. לגבי מבחן tova. מבחן זה אינו מדד אוביקטיבי והוא שנוי מאד במחלוקת בקהילה המקצועית. הוא כלי אחד במערכת של כלים אבחנתיים לאבחון קשב ורכוז ובהחלט לא הכלי העיקרי עליו מתבססת האבחנה. כיוון שאבחון של הפרעת קשב ורכוז הוא אבחון על פי סימפטומים הרי שלעיתים אותם סימפטומים יכולים לרמז על קושי רגשי ולא דווקא על בעיה של קשב ורכוז. כמו תנועתיות יתר, אי שקט וכולי.
    נסו גם לבחון האם בבית אתם גם נתקלים בהתנהגויות מוזרות או מעוררות דאגה. לעיתים כהורים אנו נוטים להקטיו ארועים אלו כיוון שהם מעוררים בנו חרדות רבות. זוהי דרך קשה וסבוכה ואני מאחלת לכם המון בהצלחה וכוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביות התנהגות אצל ילד בגי 6

גיא
    24/09/2009

תודה רבה על המענה המהיר....
    אשמח לקבל המלצה (במידה והינך מכירה) על פסיכולוג/ית ילדים באזור הצפון (מקום המגורים הוא קרוב לטבריה) עימו נוכל ליצור קשר בהקדם.
    מאחר ומועד השיחה עם צוות הבי"ס קרוב מאוד חשוב לנו להגיע מוכנים ופתוחים ככל האפשר לאלטרנטיבות מיטיבות עבור הילד. שאלתי היא האם לדעתך יש מקום להתייעצות נקודתית עם איש מקצוע (פגישה או טלפונית - בתשלום כמובן) כהכנה/הדרכה לקראת הפגישה הנ"ל והאפשרויות העומדות בפנינו, (בלי קשר לדחיפות התחלת התהליך הטיפולי)?
    שוב תודה,
    גיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישה עם בית ספר

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

לגבי איש טיפול במקום אני פחות מכירה . אך יש אשה בשם שרונה קרן שיש לה אתר באינטרנט שנקרא בקשר לטיפול והיא מכירה אנשי מקצוע וטיפול ברחבי הארץ ותוכל להמליץ לך. לגבי ההכנה לפגישה עם בית הספרץ בעיני ההכנה הטובה ביותר היא לבדוק יחד איתם ובשיתוף מהם הקשיים של הילד. מתאורך נשמע שאתה חש שאתה הולך למערכה מול בית ספר , ההערכות הטובה ביותר היא שינוי תודעתי שבית הספר לא אויב שלך אלא אתה יכול לגייסו לתהליך של חשיבה ובניית תוכנית מיטיבה לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילד בן 6

גיא
    24/09/2009

הי,
    קצת מדאיגה אותי היד הקלה על ההדק בכל הנוגע להצעות שהעלו צוות ביה"ס (השעיה מלימודים, בי"ס טיפולי וכד'') לאחר זמן כ"כ קצר (שלושה שבועות). לאור זאת, ייתכן וחשת בצד המגונן שלי מטבע הדברים ובהתאם לנסיבות במקרה זה (שאלת המוטיבציות של המסגרת החינוכית להתמודד עם מקרי קצה) . מכאן, לתחושתי אני די בודד 'במערכה' שמטרתה היחידה היא טובת הילד ויצירת תהליך מטיבי עבורו (טובת הילד במוקד השיחה).
    מאידך, בהתייחס לבחירת המילים שכתבתי במייל הקודם..."חשוב לנו להגיע מוכנים ופתוחים ככל האפשר לאלטרנטיבות מיטיבות עבור הילד." - ברור לי שהצלחת התהליך טמונה ביכולתם ונכונותם של כל הגורמים לשמור על שותפות ויצירת מעטפת של מענים לצרכיו של הילד - למרות דאגותיי, מבחינתי זה אופי הדיאלוג . הייתי נמנע משיפוט באשר לקיומה של "תודעת קרב" גם במקרים של ספקות וחששות. אל חשש, פניי לשלום.
    בכל מקרה, תודה שוב על עזרתך,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן
    לימור
    24/09/2009

שלום... בתי בת 4 נכנסה לגן עירייה שהוא גן חובה וטרום חובה ביחד לפני כן הייתה שנתיים בגן פרטי מדהים מלא חום ואהבה אך רק עם 16 ילדים וממש קטנים מימנה היום בגן עירייה יש הרבה מאוד גדולים וחלקם בני 4 וחצי ועוד רובם הגדול הגיע מגן קודם יחד מאוד מגובש
    בתי לא מכירה ילדים משם מכירה את הגן כי אחיה היה שם לפניה
    לגננות היא הסתגלה למרות שחסר מהם הרבה חום ואהבה אך הבעיה היא החברה בימים הראשונים אמרתי לה יהיו לך חברים חדשים ואז היא התחילה לפנות לילדים ולשאול את שמם אך ענו לה בשלילה שתעזוב אותם לפי הבנתי גם לא מוכנים לשתף אותה
    הבעיה הנוספת שבתי גינגית עם אופי מאוד חזק מאוד עקשנית ויש לה חוקים וכללים משלה ולכן קשה לה לדעתי גם להתחבר
    אני מנסה בכל כוחי להפגיש אותה אחה"צ עם ילדות מהגן אבל לרוב אין משחקות זו ליד זו ולא ביחד
    הבוקר קורע לב ושהגעתי כמה פעמים להציץ בהפסקה אני רואה אותה עם עצמה לבד ובלל לא רוצה לצאת לחצר
    היא דיברה בטלפון עם הגננת הקודמת שלה והיא סיפרה לה כמה קשה לה וכולם מכירים את כולם והיא לא מכירה אף אחד
    מה לעשות זה קורע אותי

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות חברתית

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

בגנים אלו בגלל השינוי של המרקם החברתי כל שנה חלק מרכזי מתפקידה של הגננת הוא לסייע לחדשים להשתלב מבחינה חברתית ולא רק הסתגלות לגן, והמטרה היא ליצור טשטוש בגן בין קבוצת ותיקים לחדשים. לכן בשלב ראשון הייתי מציעה לשוחח עם הגננת ולשתף אותה בקשיים של ביתך. שנית אפשר לעשות פעילות יזומה שבה את מארגנת מפגש חברתי לכמה ילדים מהגן ומזמינה אותם, כך אולי ישברו חלק מהחומות . אפשר להציע זאת יוזמה של כל הורי הגן במסגרות חינוכיות רבות על מנת לגבש את הקבוצה מתנדבים כחמישה שישה הורים לארח ילדים אחרים עם איזו מסגרת פעילות חוויתית מובנית והגננת מחלקת לפי קבוצות את הילדים באופן שילדים חדשים יהיו עם ותיקים וזו תהיה הזדמנות להכיר האחד את השני. זה נקרא "בית חם" ובד"כ מניב תוצאות מאד טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה בכיתה א
    דנה
    23/09/2009

שלום
    בני הבכור יהיה בן שש בחודש הבא והשנה עלה לכיתה א
    ההתחלה היתה מצוניינת ללא שום קושי
    בימים האחרונים מתקשה מאוד להיפרד בבוקר: בוכה ומסרב להיכנס לכיתה
    בבוקר הכל תקין, קם ומתכונן בקצב שלו (איטי) אך זה לא חדש, גם בדרך לבית הספר לא נשמעים תלונות מצידו
    מתי זה מתחיל? - כשנכנסים לכיתה

מה עושים?

אשמח לעצתך המהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה בכיתה א

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

אני חושבת שבשלב זה כדאי להשקיע מחשבה ומאמץ בהבנת הקושי שלו. האם קשה לו ההמתנה עד השיעור. האם נרגע בקלות לאחר שאתם נפרדים. כששואלים אותו על הקושי מה יודע לספר עליו?. אפשר לשוחח גם עם המחנכת ולשמוע ממנה האם מוטרד מכך במהלך היום, כיצד תפקודו הלימודי והחברתי לאורך היום. האינפורמציה הזו חשובה די להבין את מוקד הקושי וכיצד לעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לנעמה סבג
    ליאת
    23/09/2009

נעמה שלום. קראתי את מאמרך בנושא דימוי עצמי. רציתי להתייעץ איתך לגבי בני בן ה-5.5. יש לו אחות בת 3. אני מרגישה כבר המון זמן שאני מבקרת אותו ביומיום בצורה לא נכונה-ביקורת לא בונה. נושא זה מטריד אותי מאוד. הוא שלומיאל ואין כמעט יום אחד שהוא לא נופל, וכל בוקר נשפכת לו השתייה(לא כולה), אני יודעת שזה כתוצאה מגמישות יתר ובעיה בחוסר ארגון. ובכל זאת יצא לי המון (כי כך גדלתי) לרדת עליו. דבר שמאוד כואב לי אחרי שאני יושבת וחושבת מה עשיתי.
    האם עכשיו כשהוא בן 5.5 אפשר עדיין לעשות שינוי? האם גרמתי לו נזק? כי כל פעם שקורה לו אחד מהדברים הנ"ל הוא מסתכל עליי במבט כזה לא נעים ויודע שהוא יקבל ממני ביקורת.
    הנושא בעיקר מתסכל מאחר ואחותו כל כך שונה ממנו - פשוט לא שלומיאלית, כך שאיני מצליחה להרגיע את התגובה שלי כשקורות התקלות.
    מצפה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לנעמה סבג

הוספת תגובה

• נעמה את כאן??????

ליאת
    26/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את לא עונה?

לילי
    29/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו?כבר לא עובדות יותר?!

לילי
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילי מנעמה סבג שמש

נעמה סבג שמש
    01/10/2009

לילי שלום,

מצטערת שהמתנת מזה זמן לתשובה. אני נמצאת בחופשת לידה ולכן נותנת מענה חלקי.

לנושא, מודעתך למצב מאד חשובה. בשל כך, אם תבחרי, תוכלי לשנות את גיש/תך לבנך וכך גם את הרגשתו ביחד לעצמו. לדברייך יש משקל חשוב בעיצובו.

ראשית- לעולם אל תשווי בינו לבין אחותו, בטח לא בנוכחותו.
    תמיד שקפי לו את הרגשתו לאחר אירוע שכזה במידה ואמר משהו.

במידה ולא- התנהגי כרגיל. נגבי את החלב והמשיכי לדבר על משהו אחר, עליו כבר ממילא דיברת.
    הראי לו שזה לא סוף העולם וכך גם הוא לא יראה בזה כבעיה קשה.

התמיי. בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר דימוי עצמי

לימור ראובן
    07/10/2009

איפה אני יכולה למצוא את המאמר הנ"ל
    תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

נעמה סבג שמש
    08/10/2009

באתר זה או באתר שלי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן בגיל העשרה 16בנתק מאביו
    מיכל
    23/09/2009

אביו של הילד ואני כבר 4 שנים בהליך גירושין קשה. בשנה הראשונה למרות סירובו של הילד לחצתי
    עליו להפגש עם אביו למרות התנהגות מזלזלת ובוטה של האב כלפיו. יחסי האב והבן היו קשים
    מאוד גם כשהאב היה בבית. שנה וחצי לאחר שהאב עזב את הבית החליט הילד להפסיק את הקשר עם האב, ומאז הוא לא מוכן לשמוע על יחסים איתו, ולהיפך, הוא מלא שינאה ובכל הזדמנות מראה
    זאת. לקחתי אותו לשנה וחצי של טיפול בפרחי באך להוצאת הכעסים . הטיפול שיפר אך לא פתר את
    הבעיה. אני רוצה לציין שיש לי 3 ילדים : 29,27,ו-16 וגם הבת בת ה - 27 ניתקה את יחסיה עם אביה
    לפני שנה וחצי עקב השפלות ויחס מזלזל ממנו.
    אני דואגת האם השינאה והכעסים שהבן חווה יזיקו לו בעתיד , ואיך עלי לנהוג במקרה זה? אני והבן
    ביחסים מצויינים ומבחינה חברתית ולימודית הוא פורח ושמח מאז שהאב עזב וחל שינוי מהותי לטובה אצלו בכל תחומי החיים והוא לא מוכן ללכת לעזרה מקצועית מכיון שהוא חושב שאינו זקוק לה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן בגיל העשרה 16בנתק מאביו

הוספת תגובה

• ניתוק מאב

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

בנך הוא בתהליך התבגרות , וכמו כל תזוזה משפחתית סביר להניח שגם התזוזה הזו משנה ומשפיעה על בניית זהותו ואישיותו (בייחוד העובדה שהוא בן) . ובכל זאת הוא בוגר להחליט במידה מסויימת על חייו, אולי הוא בודק אם לאביו זה מפריע וכל עוד הוא מקבל ממנו יחס כזה הוא בוחר שלא להיות איתו בקשר. אני הייתי מציעה לילד שוב עזרה טיפולית אולי ממקום שהכעס הזה בטח משבש אצלו הרבה דברים בחייו והטיפול מטרתו לא להחזירו לקשר עם אביו אלא לבדוק משהו לגבי הכעס הזה שצבור בתוכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך תשובתך...

rev
    24/09/2009

תודה על התשובה המהירה.
    לגבי הערותייך/שאלותייך. בסה"כ לא אכלנית גדולה ,דיי משלימה את האוכל החסרה,גם אם היא לא משלימה באוכל מוצק, היא קמה בלילה ומבקשת דייסה, המטפלות לא מכריחות אותה לעשות דבר, הן מגישות את האוכל בארוחות אך היא לא נוגעת בדבר. לגבי השינה, היא לא מקבלת את הרעיון שהיא צריכה לישון במעון ומצליחים לגרום לה לשבת במזרן בכדי לנוח בלבד עם נעליים.וכך היא נרדמת.
    במשפחתון הקליטה היה הדרגתית, כחודש לפני שחזרתי לעבודה, התחלתי לקחת אותה ובהדרגה יותר ויותר וכשבוע לפני תחלית השנה התחלתי להשאיר אותה לפרקי זמן קצרים שעה, שעתיים וכן הלאה ועם כל זאת כשחזרתי לעבודה היא לא הסכימה לאכול מהמטפלת במשפחתון כמה ימים ואח"כ זה עבר לה.
    אציין שבגיל שלושה חודשים נכנסה למשפחתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם גירושין בגיל העשרה
    סמדר
    23/09/2009

אני אם לילד בן 13.בעקבות פירוד ביני לבין בעלי (שנמשך כבר שנה וחצי), בני מסרב להכין שיעורי בית או ללמוד למבחנים, הוא מתחצף ומדבר בשפה לא יפה אלי גם כשלא היה כל ויכוח קודם והכל כביכול זרם "על מי מנוחות", למרות שאני מנסה לא לכעוס ולהגיב בצורה עניינית. חשוב לציין כי הוא מאשים אותי בכך שאינני מסכימה לחזור לבעלי.
    יש לי מספר שאלות:
    1. איך עלי להגיב כאשר הוא מסרב להכין שיעורי בית בנחישות?
    2. איך כדאי להגיב אם הוא מגיב בתוקפנות מילולית כלפיי?
    תודה: סמדר.

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

אני חושבת שבנך מעוניין להביע את מורת רוחו וכעסיו על התהליך והפרידה שנכפתה עליו. אני חושבת שאת התשובות לשאלותיך את יודעת שאין לאפשר תוקפנות מילולית ושכדאי למצוא את הדרך לגרום לו להבין שבאי הכנת שיעורים הוא מעניש ופוגע בעצמו. אך האם יש מצב שתוכלי להתייעץ עם אביו ולנהל יחד איתו שיחה עם הבן כך יחוש שבאמצעים אלו הוא לא פוגע רק בך אלא גם באביו ושלמרות שאתם נפרדים אתם שניכם עדיין הוריו וחושבים ביחד מה יהיה טוב עבורו, אולי הוא רוצה לבחון האם גם כהורים התגרשתם, האם התגרשתם ממנו או שעדיין למרות הפרידה הכואבת שניכם רוצים בטובתו ושניכם תהיו בשיתוף פעולה סביב קשייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!
    s
    23/09/2009

שלום רב,
    בתי בת 5 בגן חדש במקום מגורים חדש. לפני כמה ימים נגשה שכנה ומסרה כי אמא מהגן אמרה שבתי ועוד ילד והילד שלה מסתתרים בגן בחדר בובות ומראים אחדלשני את הפין והפות והטוסיק.
    חיכיתי לבוקר (המידע הגיע אלי אחר שבתי נרדמה) ודובבתי אותה לגבי הגן, משחקים שהיא אוהבת ופחות אוהבת, כפי שאני עושה בד"כ . היא לא סיפרה לי בהתחלה ואחרי ששאלתי סציפית אם היא אוהבת את פינת הבובות ובמה היא משחקת שם, היא סיפרה שאכן ילד מסויים משדל אותה ועוד חבר להראות לו את אברי המין בכדי שהוא יהה חבר ויגלה להם סודות. נהיה לי מאוד רע בלב, מול בתי עודדתי אותה ושיבחתי שסיפרה לי, ושאין סודות מאמא ועוד המון חיזוקים. הסברתי שהגוף רק שלה וברשותה ועוד....דיברתי עם הגננת ועם האמהות האחרות הקשורות לסיפור וחוץ מהילד המשדל שמכחיש כל קשר, בתי והילד השני סיפרו את אותה גרסה. היום, בתי מספרת לי שגם נגעו לה בפות, וזה התבצע שהיא שוכבת פעם על הבטן ופעם על הגב. אני לא יודעת מה לעשות!!! היום לא שלחתי אותה לגן כי אני לא סומכת שזה מקום בטוח עבורה. אני פוחדת ממה היה שם עוד שהיא לא מספרת (המידע יוצא טיפין טיפין פתאום היא נזכרת בעוד משהו...)אני דואגת חוששת, פוחדת מנזק עתידי הקשור בדימוי הגוף ובמגע.... הצילו!!! מה עושים? גם מחר היא לא הולכת לגן. אנא עצתכם הדחופה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!!

הוספת תגובה

• סקרנות מינית טבעית

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

ראשית אני רוצה להרגיעך . זוהי תופעה טבעית ובריאה של סקרנות ומשחק לגבי הגוף של בן המין השני במיוחד בגילאים אלו. מה שחשוב לראות זה שזה לא נעשה בכפיה או הכרחה, שזה נעשה בין בני אותו גיל, ושאין התנהגויות שחורגות מנגיעות או מהצצות. שוחחי שוב עם הגננת ואולי הגננת תעשה עימם שיחה לגבי שמירת הגוף והפרטיות. אולי במקביל היא תדאג לנוכחות של מבוגר בפינת הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ספורטאי
    שרון
    23/09/2009

בני בכיתה ג' חזר עצוב מבי"ס וסיפר שבעת מישחק כדור בשיעור ספורט לא מסרו לו אפילו פעם אחת את הכדור, למרות שהמורה אמרה שיש לשתף את כולם.
    בני מעט מלא, מסורבל, מאז לידתו היו לו קשיים במוטריקה גסה ועל אף כל הטיפולים שעברנו, הוא שונא ספורט, מנסה להימנע ומעדיף עיסוקיים פאסביים-מחשב וטלויזיה.
    לא ידעתי איך להגיב והסברתי לו שיתכן והם רואים שהוא אינו ספורטאי ובעת תחרות חשבו על איך לנצח וזה לא אומר שלא אוהבים אותו.
    כואב לי כי אני יודעת שאותו עיניין יחזור שוב ושוב וגם כשיש לבחור קבוצה -אני מניחה שישאר אחרון.
    איך מחזקים ילד כזה?
    יש לציין שהוא מאד רגיש וחסר ביטחון, לדעתי גם בעקבות הכשלונות שחווה בתחום המוטורי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא ספורטאי

הוספת תגובה

• לא ספורטאי אבל מה כן?

ליאת גרוס
    24/09/2009

שלום שרון. יש גישה שאומרת שכל אחד צריך לדעת מהם נקודות החולשה שלו ולעבוד עליהם לצורך שיפור מתמיד. גישה אחרת אומרת שכדאי להתעלם כמה שניתן מנקודות החולשה ולהדגיש ולפתח את נקודות הכוח. אני מאילו שמאמינים בגישה השנייה.
    עזבי ספורט. הוא במילא לא יהיה טוב בזה. בחרי איתו משהו שהוא אוהב למשל מדע, בקוגנים, דמקה, דרמה וכו'. עזרי לו לפתח את זה. הדגישי את כוחותיו ויכולותיו וכך חזקי את בטחונו העצמי. עיזרי לו להפוך למוצלח מאד במשהו שאוהב. תהיי גאה בו ממש. כך יתחזק,יאמין בעצמו ויהיה בו הכוח לשאת את הרגעים הבאמת לא נעימים שתארת...

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות אצל בת 7
    אמא
    23/09/2009

שלום רב,
    לא יודעת אם זה בדיוק הפורום המתאים... בתי שתהיה בקרוב בת 7 ילדה ביישנית.
    עם בני גילה היא מתפקדת בסדר, היה לה קושי ביצירת קשרים חדשים, או ליתר דיוק
    התנגדות לכך, העדיפה לשחק תמיד עם אותה חברה או שתיים אולם כעת כשעלתה לכיתה
    א דווקא חל שיפור בכך. הבעיה היא בעיקר כשפונים אליה מבוגרים, לאו דוקא זרים אלא אפילו אנשים שהיא מכירה כמו הורים של חברים,דודים, אפילו גננות או מורות שהיא מכירה.. היא לא אומרת שלום, משפילה מבט או מתחבאה מאחוריי ןכמובן שלא עונה לשאלות. הסברתי לה שאנשים יכולים להעלב ושזה לא מנומס אך אני לא בטוחה אם כדאי לי ללחוץ עליה בנושא או להניח לה. בכל זאת זה לא נעים, היא כבר בת 7 ולא ילדה בת ארבע...

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות אצל בת 7

הוספת תגובה

• ביישנות

ליאת גרוס
    24/09/2009

אם בתך מסתדרת מבחינה חברתית עם בני גילה, אז אין הרבה מה לדאוג. סביר שכמו שהתחזקה בתחום זה תתחזק בהמשך ותרגיש יותר נוח גם עם מבוגרים. לא הייתי לוחצת.
    יחד עם זאת נשאלת השאלה מדוע היא מתנהגת כך ? האם חסרת ביטחון גם בתחומים אחרים בחייה? האם חרדה גם מדברים אחרים ? האם תלותית ? במידה והתשובה לאחת משאלות אלו היא חיובית, יש צורך בחשיבה מעמיקה יותר על המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש שנה ראשונה בגן.
    משה
    23/09/2009

בני בן השלוש בפעם הראשונה בגן, (גן עיריה) 35 ילדים בגן.
    מה היא השיטה או מה הן הטכניקות לדובב אותו לספר על דברים שקורים בגן.
    ניסיתי, בחלק מהפעמים הוא ענה :"לא רוצה לספר לך", בחלק אחר הוא פשוט לא ענה ,ובמעט פעמים
    הוא ענה תשובות קצרות מאוד כמו: "לא יודע" , "בסדר" וכו'

בתודה מראש ,
    שרי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש שנה ראשונה בגן.

הוספת תגובה

• איך היה לך בגן היום?

ליאת גרוס
    24/09/2009

ברוך הבא לחבורה. רב הילדים עונים מאד בקצרה כששואלים אותם על הגן. גם בגלל שקשה להם לפרט, גם כי הם לא זוכרים הכל ( זה קרה מזמן בבוקר), וגם כי נהנים מקצת פרטיות. לך יש כוח לספר כל יום על מה שהיה לך בעבודה?
    בכל מקרה, דרך טובה היא להמנע משאלות פתוחות של איך היה ולשלאול שאלות WH כלומר איך, מי, מה, איפה,מתי... במה הכי נהנת לשחק היום? עם מי שחקת הכי הרבה? מה היה החצר ? איפה שחקת עם נועם? איך בנית את המגדל הזה וכו'. אלו שאלות ממוקדות וקלות לתשובה.

נסה ועדכן אותי אם זה עבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "הצהרות אהבה"
    איריס
    22/09/2009

שלום, בני היקר בן שלוש ותשעה חודשים התחיל השנה גן טרום חובה, מסגרת חדשה עם חברים חדשים. יש לו אחות בת שנה ושלושה חודשים.למרות שנראה והוא גם מספר שכייף לו בגן עדיין בבקרים הוא לא רוצה ללכת ושואל מתי יגמר הגן ויהיה חופש.

לאחרונה הוא יוצא בהצהרות אהבה או יותר נכון אי אהבה כמו "אני לא אוהב אותך" כאשר אני מבקשת משהו או עושה משהו שלא נראה לו.
    הוא מתחצף ואומר לי חוצפנית. אני מבקשת ממנו להפסיק לקרוא לי ככה ואף מתעלמת ממנו ל- 10 דקות כאשר זה קורה. אבל זה עדיין ממשיך לקרות וזה לא רק כלפי אלא גם כלפי שאר בני המשפחה.
    בכלל נראה כי התסכול משתלט עליו וכל פעם שקורה משהו שלא מסתדר לו הוא מתעצבן.
    בנוסף הבוקר הוא לא רצה ללכת לגן ורצה להישאר איתי בבית ואמרתי לו שזה לא אפםשרי כי אמא הולכת לעבודה והוא לא יכול להישאר לבד בבית מה גם שיהיה לו כייף בגן. ואז הוא אומר לי שאני אמא רעה ולא אמא טובה-כי אני מעצבנת אותו.
    אני הייתי מופתעת מאוד לשמוע משפט כזה ואני כל היום מסתובבת בתחושה לא טובה בבטן.
    אני לא יודעת איך להגיב לסיטואציה כזאת.
    אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    "הצהרות אהבה"

הוספת תגובה

• אמא אני לא אוהב אותך

ליאת גרוס
    24/09/2009

ממה שכתבת קיבלתי את התחושה שבנך מתקשה בהסתגלות לגן החדש וזו הסיבה ששינוי בהתנהגותו. . בעקבות כך הוא עצבני יותר מבטא את תסכוליו בבית. הערותיו כלפייך אינה באמת מכוונות כלפייך. זו תקופה כזו, והעובדה שמבטא את כעסיו מעידה כי חש נוח והוא בטוח שלא יאבד את אהבך בכל מקרה.
    כשמצהיר כזו הצהרה חשוב שלא תקחי את זה אישית, תאמרי לו שאת דווקא אוהבת אות. אל תעשי מזה עניין.אם מתחצף הציבי גבול בקול תקף אך רגוע. במקביל נסי לדבר איתו על הגן, שישתף אותך. חשוב גם לבלות אימו בכיף בלי לדבר על הגן. נסי לחשוב עם הגננת מה יוכל לסייע לו בגן. קשרי אותו עם חברים מהגן אחה"צ. ותעזרי לו לעבור את התקופה הקשה בלי להכניס את עצמך רגשית לתוך המשווה הזו.
    עוד כמה ימים/שבועות זה בטח יעבור.

את נשמעת לי אמא נפלאה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים בגן
    יעקב
    22/09/2009

בני בן ה- 4 עבר לגן טרום חובה חדש. הילד, איתי, ילד מאוד חברותי וחכם (בגן הקודם הוא היה אהוב מאוד). בכל יום אני שואלת אותו על הנעשה בגן והוא עונה לי את שעבר עליו. אתמול כששאלתי אותו איך היה הוא ענה לי שהיה לו מאוד עצוב כי אף אחד לא שיחק איתו. הוא ישב לבד וכשביקש מילדים לשחק איתם הם לא רצו. שאלתי אותו מספר פעמים את השאלה, במהלך היום וחזר על עצמו. מאוד כאב לי, לכן למחרת הלכתי לגן לשאול את הגננת והיא אמרה לי שההפך הוא הנכון - איתי ילד מאוד חברותי - משחק עם כולם ומאוד מקובל וזה לא נכון מה שסיפור לי אפילו שאלה אותו האם שחקת עם הילד הזה והזה והאו ענה שכן. שאלתי היא - מדוע הוא המציא סיפור שכזה ודבק בזה? (איתי בני היחידי ומקבל את מלוא תשומת הלב).

לקביעת תור
    סגירה
    חברים בגן

הוספת תגובה

• חברים בגן

ליאת גרוס
    24/09/2009

שלום יעקב
    ייתכן כי בחוייה הסוביקטיבית של בנך הוא חש בודד באותו יום. זה בסדר וקורה לכולם. אם זה קורה לעיתים רחוקות , עדיף לא ללחוץ על הילד ולא לעשות מזה סיפור, עד כמה שזה קשה. התערבות ודאגת יתר מצדך עלולה ליצור נזק. אם הדבר חוזר על עצמו ומדווח גם ע" י הגננת, אז צריך לדאוג ולפעול בהתאם.
    זכור -חוויה נקודתית וחד פעמית של ילד שאף אחד לא רוצה לשחק איתו, אינה קשה כפי שנדמה לנו המבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין עצלה
    אלון
    22/09/2009

שלום לכם!
    יש לי 2 שאלות בנוגע ל"עין עצלה"

א. האם תוכל להפנות אותי להנחיות משרד הבריאות בנוגע לבדיקות לאיתור עין עצלה אצל תינוקות וילדים?
    ב. האם יתכן כי תופעת עין עצלה תתחיל להתפתח לאחר גיל 6, כלאמר שקודם לכן בבדיקות תתגלה ראיה תקינה?

בברכה

אלון

לקביעת תור
    סגירה
    עין עצלה

הוספת תגובה

• עין עצלה

ליאת גרוס
    24/09/2009

אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לרופא עיניים המתמחה בילדים

בהצלחה והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון לבד
    שירה
    21/09/2009

בני בן 7 וחצי. מאז שנולד אנו מנסים שיטות שונות שיגרמו לו לישון לבד, אך ללא הועיל. גם מאז שנולד אחיו , שכיום בן 2 וחצי, הוא לא מוכן להרדם לבד, אלא עם אחיו. הבעיה היא שהאח הקטן לא יכול להרדם בשעה 8- השעה שבה אנו דורשים מהגדול לישון. הקטן ישן בצהריים ולכן איננו עייף בשעה 8 ולא לפני 10. כל ההסברים לדול מדוע הוא צריך ללכת לישון מוקדם- לא עוזרים, הוא ממש בוכה בכי תמרורים כמו תינוק וליבי נצבט מרוב כאב-איך ילד בן 7 אמור להבין את האפלייה הזאת , שהוא צריך ללכת לישון, בעוד שאחיו קורא, משחק, שוכב בסלון עם הוריו?
    אינני יודעת מה לעשות, אני רק יודעת שלגדול שלי נפש מאוד פגיעה ורגישה ואני חוששת לפגוע בה, במיוחד אחרי שהוא ממרר בבכי ואומר לי: למה את עושה לי את זה?- זה פשוט קורע אותי.
    מצפה לעזרתכם בהקדם.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לישון לבד

הוספת תגובה

• זקוקה לתשובה

שירה
    24/09/2009

אפשר בבקשה לקבל ייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון לבד

ליאת גרוס
    26/09/2009

בשלב ראשון, נסי להפוך אותו לשותף למטרתך. שהוא יסכים לנסות לישון כמוו גדול.ניתן להשתמש בשיטה של פרסים מיתחת לכרית בבוקר בלילה בו נרדם לבד ? או פרס גדול יותר
    (נגיד בקוגאן אם הוא מתעניין) אחרי שניים-שלושה ימים.
    נסי משהו הדרגתי כלומר עשי איתו הסכם כיצד את מתרחקת בצעד אחד ממיטתו בכל כמה ימים. תני המון חיזוקים מילוליים על כל התקדמות קטנה. ספרי על הצלחותיו בגאווה לחברות ומשפחה בנוכחותו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים שלא ישנים טוב בלילה
    אם לתאומים
    21/09/2009

יש לי תאומים (בן ובת) בני שנה ו-4 חודשים. מאז שנולדו הקננו להם הרגלי שינה טובים לדעתינו(בלי ידיים בלי נידנוד בלי להוציא מהמיטה כשבוכים וכו' למעט האכילה בלילה) אך הם טרם ישנו לילה שלם. לאחר שהתגברנו גם על קשיי ההרדמות ע"י שיטת 5 הדקות והטקסים הקבועים, ההרדמות טובה אבל השינה לא. את התחליב חלב החלפנו במים כבר לפני 4 חודשים. הבת שותה המון 2 בקבוקים לפחות במהלך הלילה באופן עצמאי (והיא קמה בבוקר רטובה כולה בשלולית מים) בעבר היא היתה בוכה ונרגעת כששתתה, אבל היום היא בוכה המון, יותר נכון צורחת הרבה פעמים וגם הבקבוק מים והמוצץ לא מרגיעים אותה לגמרי. הבן לעומת זאת, לא שותה הרבה ונרגע גם ע"י מוצץ בלבד אבל הוא מאוד מפונק וגם אם הבקבוק והמוצץ יהיו מונחים לידו הוא ימשיך לשבת ולבכות ולצרוח עד שאני אגש אליו ואתן לו את הבקבוק או המוצץ. ניסיתי מס' לילות לתת לו לבכות ושיסתדר לבד במהלך חופשת הקיץ אבל תמיד משהו כמו: חום, צינון הרס את ההצלחה. בספטמבר הם נכנסו לגן חדש ולכן לא ניסיתי לשנות להם את ההרגלים, עכשיו שלאט לאט הם התרגלו לגן, אני רוצה להפסיק את הצורך בבקבוק מים(מפחדת שהם יתקררו בחורף כשהם רטובים) וההתעורריות האין סופיות הללו. איך להתחיל?

הוספת תגובה

• תאומים שלא ישנים

ליאת גרוס
    24/09/2009

שלום לעייפה
    אני לא כלכך מבינה בשינה בגיל הזה ולכן מציעה שתעלי את השאלה שוב.
    הגבתי כי רציתי לאמר משהו על שינה של תאומים (כאם לתאומים וכאשת מקצוע). כשתינוק אחד בוכה רצוי לטפל בו בחדר, גם אם זה עלול להעיר את השני, ולא להוציא אותו מהחדר במהירות. השני ירגיש שהילד הוצא מהחדר ויחוש שהוא מפספס משהו שקורה ויתעורר. זה נשמע הזוי אך זה ממש כך. בהמשך לא ישנו חזק כדי להיות על המשמר שלא יקרה משהו עם השני שהם עלולים לפספס ולכן יבכו כדי שיקחו גם אותם. ייתכן שזה משהו שקורה אצלך, ולכן שווה מחשבה.
    ילד שמתעורר ורואה שהשני לא ישן אך נמצא בחדר ומטופל, יסתובב לצד השני וימשיך לישון.
    תחשבי על זה.

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה