מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט בנסיגהמאיה05/09/2009
שלום רב,
בני בן השנתיים ו-9 חודשים עלה לגן חדש, גן "של גדולים", (רב-גילי, קיבוצי), ההשתלוות בגן הייתה קלה ולקה, אבל בזמן האחרון יש מספר דברים שמטרידים אותי והאמת אין לי כל כך מושג איך להתמודד/להגיב עליהם.
1. בינואר בעזרת השם, תיוולד לו אחות קטנה, ואני שמה לב כי הוא כל הזמן מבקש ידיים, רוצה להיות "תינוקי" ומבקש מוצץ, למרות שהוא לא לקח מוצץ גם כשבאמת היה תינוק.
מצד אחד אני מעניקה לו את כל תשומת הלב שלי, מצד שני אני לא רוצה לעודד התנהגות תנוקית, השאלה איך מגיבים כשהוא אומר לי "אמא אני תינוקי" ו"אני רוצה מוצצי".
2. דבר שני שמאוד מטריד אותי, אני מרגישה שהוא עדיין לא בשל לגמילה מחיתולים, דיברתי על כך עם צוות המטפל ולמרות הכל הוא כבר חודש עם תחתונים, אבל.... הוא מתנהג איתם כמו עם חיתול, ז"א עושה את צרכיו בתחתונים. הוא מבין היטב מה זה שירותים, מה זה תחתונים ושאת הצרכים עליו לעשות בסיר, אבל הוא לא מוכן. כאשר הוא עלה לגן החלטנו עם הצוות לא להחזיר לו חיתול ולהשאיר אותו התחתונים, בגן לא רצו שהוא ירגיש שונה משאר הילדים, הוא היחיד שלא "גמול" שם. אני מרגישה שכל ההתמודדות עם נושא "הגמילה" היה מוטעה מלכתחילה, אני בעד להמתין שיבקש, שירצה להיגמל לבד, לא קל לו עכשיו, גם גן חדש, גם הריון (אני בשמירת הריון והתאשפזתי בבית חולים לא מזמן, והוא מרגיש את הכל כמובן).
אשמח לעיצות פרקטיות כיצד לנהוג ואיך להגיב לשני המצבים.
בברכה, מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה- בבקשה!
מאיה07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וגמילה
זהורית אסולין שמחון07/09/2009מאד אפשרי שחלק מהתגובות הילדותיות שלו הם תגובה להריון שלך, לגן החדש, לגמילה, לאשפוז ולתינוקת שעתידה לבוא. על כן בהחלט חישבי עם מה הוא חייב להתמודד כרגע ועל מה אפשר לוותר. אם הוא יחוש שתשומת הלב כלפיו לא פוחתת על אף ההריון והלידה הצפויה אולי הוא ירגע. כדאי לחזק התנהגויות שמראות שהוא גדל שירגיש שהוא מרוויח מגדילתו, ואפשר להכיר בזה שהיה רוצה הרמת ידיים אבל עכשיו זה פחות אפשרי ולנסות למצוא דרך אחרת שתעזור לו לחוש חום ואהבה והרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא מובנת לגיל 7.5רחל05/09/2009
שלום
בני בין 7.5 בכיתה ב'. גם כשהיה בכיתה א' ועדיין הוא מדבר שטויות דברים לא לעניין.
למרות שלא צריך להשוות בין ילד לילד אבל הוא מדבר שטויות לעומת ילדים בגילו ועושה פרצופים
מוזרים כמו קפיצות ופרצופים כמו ליצן (יתכן וזה פשוט הדרך שהוא מביאה התלהבות).
יש מיקרים שאנחנו עם ילדים בגילו וכשהוא מתנהג כך משתקלים הלו מוזר , וכול פעם אני אומרת לו להפשיק לדבר שטויות שאפילו ילד קטן לא מדבר כך ויש מיקרים שלא מתייחסים הלו ומנשים להתחבר ולהכירו.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא מותאמת
ליאת גרוס06/09/2009שלום רחל
השאלה היא למה מתנהג כך.
האם מנסה להתחבב ? האם זה נובע ממבוכה ? האם הוא פחות אינטלגנט מאחרים ? אולי משהו אחר? חשוב להבין בטרם מגיבים.
נסי לענות על שאלות אלו : האם מתנהג כך מאז ומתמיד ? האם מתנהג כך בכל מקום ועם כל האנשים ? האם הוא תלמיד טוב ? האם יש לו חברים ? האם הוא בעל ביטחון עצמי ? האם הפרצופים בשליטתו?
יש לי תחושה שבהתנהגות זו מנסה להשיג משהו שאינו יודע בדרך אחר או שמנסה לחפות על קושי רגשי מסויים במצבים מלחיצים?
חשבי על דברי ועני לעצמך (או לי) על השאלות.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגובה
רחל06/09/2009שלום
רציתי לענות לך על כמה מהשאלות:
הבן שלי עושה פרצופים כאשר מתלהב ממשהו או מתלהב כאשר בסביבת ילדים חדשים
אבל ילדים הלו לא מבינים מדוע מתנהג כך ומנסים לא להתייחס הליו ועושים מבטים כאילו
הוא מזה מוזר.
וכאשר הוא בקירבת ילדים הוא גם מדבר שטויות לא נשמה לי לגילו.
הוא ילד מאוד חברותי , אוהב ומקובל בחברה . הוא גם טלמיד טוב.
מה עושים לגבי הפרצופים והדיבור ילדותי מידאי לגילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרגשות
ליאת גרוס06/09/2009שלום רחל
נשמע שהילד מתנהג כך כי מתרגש בחברת ילדים חדשים. יש כאלו ששותקים במצבים כאלו ויש כאלו שמרב שהם מנסים , יוצא להם שטויות. הוא מנסה למצוא כן ע"י הצחקת החברה.
העובדה שהוא ילד חברותי ואהוב מעידה על כך שבהמשך ,כאשר מרגיש נח יותר, מתנהג רגיל. אחרת לא היה אהוב ומקובל בחברה.
לא צריך להעיר לו או ללחוץ עליו. זה רק מעלה את החרדה ולכן יגרום לו לדבר יותר שטויות. הרי בטח כבר ניסיתם וזה לא עזר.
עם הגיל יתחזק ,יתבגר וכנראה יפסיק עם השטויות.
אני יודעת שכהורה קשה מאד להיות בסיטואציה כז. נסו להתרחק מהאזור.
האם זה קורה בתדירות גבוהה ? או בעיקר בתחילת השנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שואלת שוב מפני שלא ענו לילילך05/09/2009
שלום רב ילד
בני בן 4 שוקל 26 וגובהו מטר וחמישה עשר, בני ילד יחיד אהוב מאוד, מקבל הכל, רגיש מאוד אך כל הזמן עסוק במחשבות על אוכל,
יש לציין שאינני מכניסה ממתקים הביתה, אך ילדי תמיד מבקש תוספת ומנות גדולות ושואל האם זה הרבה? אינני יודעת האם האוכל מהווה פיצוי למשהו, וכיצד עלי לנהוג, אני לא אומרת לו שיהיה שמן אני אומרת שכדאי לאכול רק עד שיהיה לו נעים בבטן, מרגע קימתו בבוקר ילדי מבקש לאכול ולא מוכן להמתין, מה עלי לעשות? ממה זה נובע, יש לציים שזהו ילד שלא חסר לו דבר לא אהבה ולא תשומת לב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רעב
ליאת גרוס06/09/2009שלום לילך.
את שואלת האם האוכל נועד לפצות ואני שואלת, האם הילד לא רגוע רב הזמן? האם קיימת מצוקה רגשית? האם נהנה גם מדברים אחרים ? האם יש לו חברים ?
במידה ויש סימנים למצוקה רגשית, יכול להיות שהאוכל הוא פיצוי אך גם אז נשאלת השאלה למה דווקא אוכל...
במקביל נראה לי נכון להתייעץ עם רופאת משפחה, אולי יש משהו פיזיולוגי ששוה לבדוק. חילוף חומרים מהיר? חוסר באנזים מסויים. אין לי מושג. שווה בדיקה.
כתובת נוספת הינה המרכז לטיפול בהשמנת יתר אצל ילדים בבית חולים אסותא בת"א (יש שם גם דיאטנים וגם פסיכולוגים.
אפשרות אחרת היא שהילד פשוט אוהב לאכול( כי זה טעים לו) וצריך לאמר לו שמותר מנה אחת בינונית, עוד תוספת קטנה, וזהו. הצבת גבולות באוכל היא לא מילה גסה.
כתבתי מספר כיוונים שעולים לי בראש. השאלה היא עד כמה הוא אובססיבי בנושא ועד כמה שמן (לא מצליחה לתרגם לי עצמי גובה ומשקל לעד כמה שמן).
חשוב למצוא את האיזון העדין בין להעיר לו ולהגביל אותו לבין להניח. לא פשוט. תלוי בו ובכם
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגן פרטי לגן עירייה (גיל 2.9 שאביבית05/09/2009
שלום,
השנה הכנסנו את בננו בן השנתיים ו-9 חודשים לגן עירייה (36 ילדים, 2 גננות...) , עד היום הוא היה בגן פרטי - כשהסבתא שלו היא הגננת והדודה של האבא - היא הסייעת, שתיהן טיפלו ב- 10 ילדים בלבד, ובנוסף, הגן נמצא פיזית - אצלו בבית (אנחנו גרים עם ההורים), בקיצור גדל בחממה.
היום, כשאני מביאה אותו לגן עירייה- הוא בוכה מאוד. אבל אחרי זמן מה (לפעמים שעה ולפעמים שעתייים ) הוא נרגע, משחק ומשתתף יפה בפעילויות הגן.
העניין הוא שכל פעם שמגיע הערב ובמיוחד בלילה לפני השינה, הוא מתחיל לבכות ולבקשה ממני שלא אקח אותו לגן. "בשום אופן אני לא רוצה ללכת לגן" ו- "אל תקחי אותי לגן" עם בכי של ממש ועצבות.
ממש נקרע לי הלב, אני מסבירה לו שעכשיו לילה, אמא לידו (אני משכיבה אותו לישון במיטה שלו) ושעכשיו לא הולכים לגן, אבל בבוקר אני אקח אותו כי אני צריכה ללכת לעבודה.
אני מפחדת שהילד נהיה עצוב בגלל זה.
בדרך כלל הוא ילד מאוד שמח, ללא פחדים , מאוד חיוני, חברתי, בוגר ועליז.
אני מייסרת את עצמי בשאלה האם עשיתי צעד קיצוני מידי? האם היה כדאי להעביר אותו לגן פרטי אחר? אולי הוא קטן מידי בשביל המסגרת של גן עירייה?
אני חייבת לציין שעוד חודש אני אמורה ללדת את ביתי (ילדה 2) , ובעוד שנה אני ובעלי מתכננים לעבור לדירה משלנו בעיר אחרת ואני בוודאי אצטרך להעביר אותו לגן חדש - שוב מסגרת חדשה.
לחוות דעתכם המקצועית אודה,
אביבית - אמא מודאגת
נ.ב כשאני באה לאסוף אותו מהגן - הוא נראה שמח במיוחד ונראה שהוא נהנה בגן (כך גם עונה לי כשאני שואלת אותו והוא מדגיש בפני "בכיתי רק קצת ונרגעתי, או "לא בכיתי בכלל" ואני מחזקת אותו ואומרת לו כמה אני גאה בו שהוא שיחק ונהנה ולא בכה הרבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חדש
ליאת גרוס06/09/2009שלום אביבית
נכון שהמעבר הוא קיצוני, ואולי היה נכון יותר לעשות את המעבר הדרגתי יותר. עם זאת, נשמע לי שבנך מתמודד בארופן נורמלי ביותר. זה טבעי שיש שבועיים ראשונים קשים. הכי טבעי בעולם. רק אח"כ את יכולה להתחיל לדאוג קצת...
העובדה שבסוף היום הוא מבסוט, ואף מתגאה על יכולתו להתגבר היא סימן מצויין. אל תדאגי.
לא נורא שהוא קצת עצוב לפעמים. ככה יתחזק וירכוש כלים להתמודד עם מצבים מעט קשים.
תיזהרי לא להקרין רחמים או עצב. שדרי לו שאת סומכת עליו. לא למשוך את הפרידה בבוקר יותר מ5 דקות.
לגבי שנה הבאה - דיה צרה לשעתה. ההתנסות השנה רק תחזק אותו לקראת המעבר הבא.
שנה טובה לכולנו
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצמדות למגירה האישית בגן - בן 2.9
אביבית07/09/2009שלום,
בהמשך לסיפור על בני - איתי המקסים ,
איתי כבר 3 ימים נצמד למגירה האישית שלו בגן (המגירה ריקה כרגע, כתוב עליה את שמו ומדבקה של קטר שהוא בחר ביום הראשון בגן).
הוא עומד ומחזיק ביד אחת את המגירה ולא זז ממנה במשך 3 שעות כל יום.
אם הגננת מזמינה אותו לשחק בגן הוא אומר לה "אבל אני לא בוכה". רק כאשר הגננת מוציאה את הילדים לחצר הוא יוצא לשחק.
היום הוא יצא לשחק לכ10 דקות והתחיל לבכות שוב.
אני מזכירה שכל בוקר כשאנו יוצאים מהבית בדרך לגן הוא מתחיל לבכות ואני עוזבת אותו בבכי בידיים של הגננת.
כל לילה לפני השינה הוא מתחיל לבכות ממש ואומר לי "בשום אופן אני לא רוצה ללכת לגן".
מיד כשאני חוזרת הביתה מהעבודה (הוא כבר בבית עם סבתא שלו) הוא אומר לי - אמא אני לא רוצה לגן, או אל תקחי אותי לגן.
הייתי רוצה לדעת כיצד לעזור לו להתמודד טוב יותר, מה עלי לעשות? מה עלי להגיד לו?
בבקשה עזרה , אני חסרת אונים. אני ממש מתוסכלת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבטיח מתנות קטנות כשאת חוזרת הביתה
שיר07/09/2009שוחד תמיד עובד גם אם זה לא הפתרון הטוב ביותר בהמשך תבטיחי הפתעה פעם בשבוע וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה - וזה מאוד חשוב לי
אביבית13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה - וזה מאוד חשוב לי
אביבית13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה - וזה מאוד חשוב לי
אביבית13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות הפעוט לגן
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2009אביבית שלום,
ראיתי את השאלות ששלחת לפורום ואת התזכורות שלך לגביהן. אני מבינה שגם לאיתי וגם לך לא קל בתקופה הנוכחית, תקופה של שינויים והסתגלויות עבור שניכם.
חשוב מאוד שתזכרי כל העת שבסה"כ את עושה מעשה טוב וחיובי כלפי איתי, ובטח חשבת היטב על האפשרויות הקיימות בטרם הבחירה בגן הנוכחי. גם אם הוא חווה את המעבר כמשהו דרמטי, לך יש את הפרספקטיבה שלך כמבוגרת, ואת יכולה לעזור לו בהסתגלות. אני בטוחה שגם את יכולה להיזכר בהתחלות שהיו לך לא קלות, ואני בטוחה שיש לך חוויות שהיו חיובות בסופו של דבר, על אף הקושי בתחילה.
לגבי המגירה אליה הוא נצמד, ייתכן שהיא מהווה עבורו אובייקט מוכר בגן, כי הוא בחר את המדבקה והיא נושאת את שמו ושייכת לו. אפשר - בהתייעצות עם הגננת - להניח במגירה מספר פריטים שאהובים עליו וישמחו אותו במהלך היום - ציור שצייר בגן או בבית, בובה קטנה שהוא אוהב, מכונית צעצוע, או אף אלבום תמונות קטן (אלבום כיסים) עם תמונות של המשפחה, חית המחמד אם יש וכדומה.
ובמקביל, לשדר לו שאת בטוחה ביכולתו להסתגל לגן החדש.
כפי שציינה ליאת, ההתנהגות שאת מתארת היא בטווח הנורמה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי להתחיל לדאוג?
אביבית11/10/2009תודה רבה ! אני בהחלט אשתמש בעצתך,
רציתי לדעת כמה זמן ההתנהגות הזו תיהיה נורמאלית, מתי להתחיל "לדאוג" או יותר נכון לפעול/להתייעץ, מתי למעשה ההתנהגות וההסתגלות כבר תהפך ל"לא נורמאלית", מכיוון ש עכשיו איתי יחזור לגן אחרי הפסקה מאוד ארוכה של חופשת סוכות, בה -הוא היה איתי בבית.
מה גם שאני בסוף שבוע 40 וצפוייה ללדת את ביתי (איתי הוא בכור) כל יום...
תודה שוב,
אביבית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לשינויים רבים
ד''ר שירי שדה שרביט11/10/2009אביבית שלום,
אין כלל ברור לגבי ההסתגלות - יש ילדים שבוכים כל השנה כשהם נפרדים, יש כאלו ש"זורמים" כבר לפני סוכות, ויש סברה לפיה עד חנוכה ההסתגלות עדיין נמשכת. הכל תלוי בילד, בהתנהלותו בבית, במידה בה הוא יכול להסתגל לגן כשההורים אינם, אלו קשרים הוא יוצר עם המבוגרים והילדים בגן וכדומה. כמובן שאצלכם מצטרפת לכך הלידה הצפויה. סביר להניח שהתגובות וההתנהגות שלו הן קשורות גם לכך.
חשוב שתשתפי את הצוות בגן בהרגשתך ובחששותייך, ותנסי להקל עליו את ההסתגלות לשינויים ככל שניתן. בהורות אנו נתקלים רבות במצבי ביניים "אפורים", בהם נטל קבלת ההחלטות המושכלת הוא שלנו. בכל מקרה, נראה לי אישית שמעבר גן עכשיו, כבר לאחר שהיתה הסתגלות מסוימת ועם הולדת אחותו, הוא שינוי מוגזם, וכדאי לחכות עוד זמן ולראות איך הוא.
בהצלחה ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםשרון04/09/2009
לצוות שלום רב
אני אמא לילד בן 9.5, עם הפרעת קשב קלה, המתבטאת בעיקר באימפולסיביות וילדותיות. במחצית השנה האחרונה בני נדחק יותר ויותר מבחינה חברתית בכיתה ויש לו חבר אחד קרוב בלבד. הייתי רוצה לחזק את המיומנויות החברתיות שלו ולעזור לו להתמודד טוב יותר עם חברת הילדים. מהם המסרים העיקריים שעלינו להעביר לו, מלבד לחזק, לעודד ולהכיל? איזה אמצעי טיפול מתאימים מומלצים ?
אשמח לתשובתכם
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
ליאת גרוס06/09/2009שלום שרון.
ישנם ילדים רבים שבאופי שלהם אוהבים להיות עם חבר אחד וזה בסדר גמור. השאלה היא אם הוא שבע רצון או לא.
במידה וקיימת בעיה חברתית כדאי קודם להגדיר מהי. האם הבעיה היא ביישנות? דחוי חברתית? לא מקבל את חוקי המשחק? צריך תמיד שהכל ילך בדרכו ? שטלתנות? חוסר מיומנויות ליצור קשר ראשוני ? תחומי עניין יוצאי דופן ? וכו... יכולות להיות המון סיבות. אחרי שמגדירים את הבעייה (בעזרת תצפיות שלכם,ו שיחה עם המורה) אפשר לחשוב על פתרון.
מה דעתך ?
נסי להגדיר את הקושי ונחשוב הלאה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהנגות בן 5 בעקבות לידת אחותאלי04/09/2009
שלום
בננו (הבכור) הוא ילד טוב, עוזר ובדרך כלל מקשיב. לפני כשבוע נולדה לו אחות.
לפני הלידה ניסינו כמה שיותר להכין אותו לזה, דיברנו איתו שיהיה צריך להיות איתה עדין ולהתחשב באמא שלו.
הוא מאוד התרגש וציפה ללידה, גם לאחות החדשה וגם לזה שלאמא שלו יהיה יותר קל (קשיי סוף ההריון...).
עכשיו, אנחנו נתקלים בחוסר הקשבה - פשוט התעלמות, עד שזה מגיע לצעקות. למשל: "תיזהר" (שלא יפגע לה בראש), וגם עוד דברים (שלאו דווקא קשורים אליה).
כשזה מגיע לצעקה, רק אז הוא מקשיב.
בנוסף, הוא נעלב ממש בקלות - למשל "שאנחנו לא נותנים לו לגעת בה" אחרי שאמרנו לו שמותר לגעת בידיים, ברגליים, בפנים, אבל לא בראש.
אנחנו מנסים לשתף אותו איתה, ולתת לו תשומת לב רבה, עד כמה שאפשר, אבל עדיין ללא הצלחה.
אודה לעצה מה אנחנו יכולים לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן ילדים חדש
טלי04/09/2009שלום,
בני בן 4 וחצי עבר לגן חדש (תת חובה) מראשון לבאר יעקב.
ההתהקלמות בגן מאוד קשה לו, בתחילת היום זה בכי שמבאים אותו לגן התחננות מצידו שניקח אותו מוקדם, מגיע הביתה עצבני ועצוב וכל הזמן מבקש לא ללכת לגן. התפרציות זעם מצידו.
מאוד קשה לי אם העניין נראה לי כאילו הוא סובל ולא מיסתגל אומר שמשעמם לו בגן ושאין לו חברים.
אני בקשר במשך היום עם הגן שטוענים שהוא בסדר.
כל לילה הוא נירדם בבכי ושוב תחנונים לא ללכת לגן.
שאלתי היא מה עושים? אני מנסה ומסבירה לו שכל התחלה קשה ושהוא יכיר חברים יהיה לו כייף, אני גם ינסה ליצור קשרים עם הורים של ילדים מהגן להפגיש אותו אחר הצהריים עם ילד או שניים.
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגן חדשדנה04/09/2009
בשעה טובה ומבורכת החלה בתי היקרה (בת 3) את שנת הלימודים בכיתת גן טרום חובה.
ללא כל בעיות נפרדת ממני בבוקר, שמחת לבב ומאושרת לאורך כל השבוע.
בתי מאוד עצמאית, וורבלית ובוגרת (ואני לא סתם משוויצה...:-)
כשהגעתי לקחת את בתי היא התחילה לומר לי משהו על כך שעמדה בפינה היום אך בשל הגמגום שלה, הגננת אמרה שהיא כנראה מתרגשת והחליפה נושא.
בבית נראתה לי נסערת ומגמגמת. מספרת לי שהגננת לא אפשרה לה להיות אמא של שבת,
שהגננת קראה לה "תינוקת" והעמידה אותה בפינה.
לא ברור לי מה קרה שם בדיוק אך זה הטריד אותי מאוד.שמעתי בעבר מהורים לילדים שהיו בגן בשנה שעברה כי מדובר בגננת קשה ומציבה גבולות באופן מאוד ברור ונוקשה. חששתי מעט וכעת אני חשה כאילו חששותיי התגשמו.
אני מנסה להשיג את הגננת בטלפון אך ללא מענה. אין לי בעיה באם הענישה אותה על התנהגות לא נאותה, כמובן שמה שמטריד אותי הוא העניין שהגננת לא שיתפה אותי במה שעבר על הילדה בגן, כמו האפשרות שהיא קראה לה תינוקת.
אני לא יודעת איך להתנהג עם זה בדרך שלא תתחיל את השנה ברגל שמאל...
מה עושים מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון ...כניסה לגן חדש
דנה04/09/2009רציתי לספר ששוחחתי בסופו של דבר עם הגננת והיא אומרת שאף אחד מהדברים שהילדה מספרת לא קרה. איך להתייחס לזה ? האם באמת יכול להיות שילד ממציא כזה סיפור עם כל האמוציות הנלוות? איך אני יכולה לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלתי היא האם ילדאילנית04/09/2009
ילד כבן שנתיים וחצי שהוצא מביתו למשפחת אומנה חש תחושת נטישה דחייה במיוחד לאור העובדה שהוא בא מבית בו קיבל המון תשומת לב ואהבה וכיצד זה יכול להשפיע על נפשו.
האם יש חומר עיוני בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד חשוב לי לדעת והאם יש חומר
אילנית17/09/2009בנושא זה אני מנסה להיות לעזר לחברה שנמצאת בקושי רב בגלל המצב וחרדה לילד שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה האם יש בעיה עם השאלה
אילנית20/09/2009או שפשוט הנושא מפחיד מדי מלענות עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנה
ליאת גרוס20/09/2009שלום אילנית
שאלתך מאד מורכבת וחסר לי מידע רב על מנת לענות. לא ברור מדוע הוצא ממשפחתו ומיהי משפחת האמנה אליהם הגיע. בכל מקרה חוויות של אמנה ומה שבא לפניהם ואחריהם הן חוויות קשות מאד עבור הילד וללא ספק מותירות אחריהן צלקות. אנני מכירה חומר ספציפי על אומנה אך בכל חנות ספרים יוכלו להמליץ לך על ספרים בנושא.נסי אפילו דרך גוגל...
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת תודה על תשובתך
אילנית21/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה הקשורה לחברשני03/09/2009
שלום רב,
בני לומד בכיתה ב'. ילד נבון ומאוד נקי, בעל מודעות גבוהה מאוד לתנאי הגיינה. לבני יש חבר מאוד טוב, אך יש לו בעייה שמפריעה מאוד לבני . הבעייה היא שכאשר הוא מדבר, הוא יורק. בני נגעל מזה מאוד, הוא העיר לחברו בנימוס מספר פעמים, אך ללא הועיל. כעת, בתקופה זו, התווסף לכך גם החשש מפני הדבקות בשפעת החזירים. בהתחלה, ניסיתי לומר לו שיתעלם מזה ולא יעשה מזה עניין כזה גדול, ואכן הוא ניסה, אך זה מאוד מפריע לו ודוחה אותו (גם בלי כל קשר לשפעת החזירים) ומצד שני הוא רוצה להמשיך להיות חברו ולא להתרחק ממנו.
מה עושים?אני והוא ממש חסרי אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר יורק
ליאת גרוס06/09/2009שלום שני
אני לא בטוחה שיש מה לעשות. ייתכן שזהו משהו פיזיולוגי נתון. אם כך, בנך צריך לבחור. TAKE IT OR LEAVE IT.
במידה וזהו דבר נתון לשליטה בקלות יחסית (ורק אם זה כך) אפשר לנסות לדבר עם החבר ברצינות או אפילו שאת תשוחחי עם אימו.
אכן בעיה...
זיכרי שזו יותר בעיה של היורק מאשר של בנך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל ללא הילדיםענת03/09/2009
שלום רב,
אני אמא לשלושה ילדים - בן תשע וחצי, בן חמש וחצי ובת שמונה חודשים.
בעוד כשבוע אני טסה לחו"ל ללא הילדים למשך שמונה ימים ורציתי להתייעץ לגבי האופן שבו עלי לנהוג עם כל אחד מהילדים, בהתאם לגילו.
במיוחד מטרידה אותי הפרידה מבתי הקטנה, שכבר מזה כחודשיים מגלה סימנים של חרדת פרידה.
האם כדאי ומומלץ שהיא תשמע את קולי מדי יום בזמן שאני משוחחת עם הילדים הגדולים? או שמא עדיף לנקוט בגישה הפוכה?
האם תתכן תגובה של הירתעות ממני כשאחזור או מצד שני פחד מוקצן מפרידה ממני ו/או מאחרים?
ואם כן, כיצד עלי להגיב במקרים אלו?
יש לציין כי היא נשארת עם דמויות שמוכרות לה - אמי, חמותי ובעלי וכי דחיתי את מועד כניסתה לגן כדי לחסוך ממנה ריבוי מעברים בזמן קצר.
אשמח לקבל טיפים נוספים שיוכלו לעזור לי גם עם הילדים הגדולים, בהקשר זה.
תודה רבה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לתגובה מהירה
ענת06/09/2009שלום רב,
אשמח אם תענו לי עוד היום או מחר בבוקר כי מחר בלילה אני כבר נוסעת...
תודה,
ענת - אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא הילדים
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009ענת שלום,
נראה שהכנת היטב את התשתית הטובה ביותר עבור בתך, שתקל עליה בהתמודדות בעת היעדרך. עם הבנים הגדולים מספיק לשוחח עמם מספר ימים לפני הנסיעה, ובמהלכה עדיף לשוחח עמם מדי יום טלפונית. לבתך יהיה קשה יותר, אולם בקרב ילדים בגילה, לא התפתחה עדיין ההבנה כי הקול בטלפון מייצג את אמא, ובכל מקרה היא תתקשה לתקשר עמך כשאינך נמצאת מולה. לכן טוב שדאגת לה למספיק חום ותשומת לב בהיעדרך.
כשתחזרי, קשה לנבא מה תהיה תגובת בתך - ייתכן כי תתעלם ממך, ייתכן כי תכעס, ייתכן כי תזדקק להסתגלות חוזרת הדרגתית וכדומה. חשוב לכבד את המקום הרגשי בו תימצא, וסביר להניח שתוך מספר ימים זיכרון הפרידה יתעמעם וימוג.
נסיעה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעייה שלי888803/09/2009
היי,
אני אמא לילד בן 5 באופן כללי שמח אנרגטי, מקובל אך סגור.
הבעייה היא לא שלו אלא שלי. בשנה שעברה היו שני מקרים שבה הילד שלי הוריד מכנסים לילדה בגן (משחק משותף) כנראה כחלק ותהליך טבעי. שוחחתי איתו אך מאז אני מרגישה שנכסתי לפאניקה ואני לא מרפה ממנו ברמה שאני כל היום מתחקרת אותו . מה הוא עשה ? איך הוא שיחק? מתזכרת לו את הסיטואציה שהיתה כשבתוכי אני יודעת שאני חוטאת בגדול. ואני מרגישה שהילד היום נמנע מלספר לי דברים, בורח ממני כי אני מעיקה עליו בשאלות הפולשניות שלי.
אבל כל כך חוששת שהסיטואציה של הסקרנות המינית תחזור על עצמה שזה גדול ממני.
איך אוכל לעזור לעצמי כדי לא לגרום לילד היקר שלי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
ליאת גרוס06/09/2009שלום א.נ
האם יש סיבה לחששך הרב? האם יש לך זכרונות מילדותך הקשורים לכך?
ממה את בעצם מפחדת?
שמה ? ומה אז ?
את באמת חושבת שהוא... ?
יעזור לך לדבר עם מישהו על הדברים האלה (אפילו חברה) כדי לראות שהפחד מוגזם. אם זה לא עוזר בדקי עם עצמך מה הלחץ? אולי יש צורך בשיחה עם איש מקצוע.
בכל מקרה- טוב שאת מודעת לעצמך. התנהגות כזו באמת עלולה להזיק.תמשיכי להתאפק עד כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי גן-דחוף!אלה03/09/2009
שלום. בני בן 3 בדיוק. החלטנו להשאיר אותו השנה באותו גן שבו היה בשנה שעברה.מדובר בגן פרטי שבו 3 קבוצות גיל. שנה שעברה היה בקבוצה הבינונית שבה היו 6 ילדים ובבוגרים שהיו בני השנתון שלו היו גם 6 ובנוסף היתה תינוקיה של 3-5 ילדים. השנה "עלה" לבוגרים. כל הילדים שהיו בקבוצה הבוגרת עזבו לגני עירייה והקבוצה שלו התכווצה ל-4. בקבוצה הבינונית יש הרבה ילדים חדשים שהוא לא מכיר וקטנים ממנו- גיל ממוצע שנה וחצי. מה שקורה היום זה שהוא הכי גדול בגן וגם בקבוצה שלו הקטנה הרוב קטנים ממנו ב3-6 חודשים. בנוסף הצטברו לאחרונה כל מיני אירועים עם הגננת שגורמים לי להטיל ספק בנכונות ההחלטה להשאיר אותו במסגרת זו. ההחלטה להשאיר אותו בגן זה גרמה לנו לדחות תוכניות למעבר לעיר אחרת בשנה עד המעבר לגן עירייה בגיל 4 ועכשיו אני ממש לא בטוחה שזו היתה החלטה טובה. אציין עוד שבעוד 3 חודשים אני צריכה ללדת ורק לאחרונה בני נגמל מחיתולים כך שמראש רצינו למנוע ממנו שינויים רבים שיחולו בתקופה קצרה (גמילה, הסתגלול לגן חדש, מעבר דירה, הצטרפות אחות למשפחה- הוא הבכור והיחיד) היום שאלתי אותו איך היה בגן. הוא נצמד אליי ולחש לי "קשה לי". ההתאקלמות המחודשת בגן המוכר עם יותר מחצי מהילדים שהוא לא מכיר אכן לא קלה אך האם ילד בן 3 מסוגל לבטא רגש כל כך מופשט?? איך להתייחס לזה? בנוסף- אני מנסה לשים על כף המאזניים את כל הגורמים כדי להגיע להחלטה הנכונה ואני מרגישה שאין לי מספיק כלים לעשות זה.. כל יום שאני מביאה אותו מהגן נגמר בבכי שלי והרגשה של חוסר אונים- מה יהיה לו יותר קשה- להיות בגן שלא עונה על הצרכים שלו או להתמודד עם הרבה שינויים בבת אחת?
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ועדיין מחכה לתשובה...
אלה06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי גן
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009אלה שלום,
את מתארת הרבה שיקולים לגבי השארתו בגן הנוכחי, וההחלטה לגבי היכולת של בנך לעמוד בשינויים רבים בתקופה קצרה (גמילה, שינוי גן והולדת אחות - במידה ואינכם עוברים לעיר אחרת), תלויה בהיכרות שלכם עם הילד, יכולתו לשאת מתחים ואופי הסתגלותו למצבים חדשים.
לגבי הגן, בגיל 3 עדיפה מסגרת יותר משלושה ילדים נוספים בני אותו הגיל, ובוודאי שקיים פער התפתחותי אדיר בין ילדים בני שנה וחצי ובני שלוש.
נראה לי שכדאי לבחון את האפשרויות האחרות הקיימות באיזורכם עבור הילד, ואז לבצע החלטה מושכלת, בהתאם להיכרותכם ההורים עמו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיפות בצפייהאמא03/09/2009
בתי בת שנתיים וחודש, אוהבת לצפות בטלוויזיה (כמובן ערוץ תינוקות וילדים) אבל לא אוהבת דמויות מצוירים וממש לא מעניין אותה, ברגע שמתחילה תוכנית מצוירת מתעניית בדברים אחרים בחדר ולהפך כשמתחילה תוכנית עם דמויות אנושיות היא קופצת ומתרכזת יפה מאוד.
לתגובתך מודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי - עדיפות צפייה
אמא14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשב וריכוז+היפראקטיביתיוליה03/09/2009
אני אמא של ילדה בת 5 ו10חודשים.ילדה היפראקטיבית ולא יכולה לשבת.בגן חובה הימליצו ללכת ל נוירולוג.הוא המליץ ללכת לפסיכולוג.בעיה שפסיכולוגים עובדים רק עם ילדים מגיל 6.
מה אני יכולה לעשות במקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פתאום?
ליאת גרוס06/09/2009שלום יוליה
זה לא נכון שפסיכולוגים עובדים רק עם ילדים מגיל 6. נוירולוגים מתעקשים לא לתת טיפול תרופתי מיתחת לגיל זה. בחלק מהמקרים בצדק ובחלק מהמקרים מתוך שיקולים כלכליים בלבד (לא אפרט כאן אך האמיני לי שזה כך). בכל מקרה יש המון פסיכולוגים שיוכלו לפגוש את הילדה. לדעתי האישית אם יש בעיית קשב , יש מקום גם להדרכת הורים (ואולי בעיקר).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה-6דנה03/09/2009
שלום,
ביתי עלתה השנה לכיתה א'. יש לה משקל עודף מגיל קטן ולאחרונה הבנו גם שזה כתוצאה מהתבגרות מינית מוקדמת. היא מטופלת בזריקות ......היא לא אוכלת הרבה ואין בבית חטיפים, בורקסים ופיצוטת....ולמרות כך היא עולה במשקל.
אני מדברת איתה על תזונה בריאה ומזונות שהגוף צריך ולא צריך ועל אכילה ב"מידה"....
נדמה לי שכבר אפילו הגזמתי...כשהיא ברכה את אח שלה שיום ההולדת היא איחלה לו ש"יאכל במידה...."נוצרה בה אובססיה לחטיפים מכיוון שאין הרבה בבית ואני מגבילה - כל הבית מוגבל...
שאלתי - איך להעביר לה הסבר על תזונה מבלי ל"שגע" אותה מידי ...הבנתי שלא מדברים איתם (עם ילדים בני גילה) בשפה של "דיאטה" ו"שמנה"...אני חוששת להשיג תוצאה הפוכה ושבגיל ההתבגרות יהיו לה הפרעות אכילה או משהו כזה...איך אני מסבירה או מחנכת אותה לאכילה שתגרום לה לרדת מעט או לפחות לא להשמין עוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל ודוגמא אישית
זהורית אסולין שמחון03/09/2009הדרך הטובה ביותר היא להוות מודל ולהיות שותפה. כדאי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים על פי ייעוץ של תזונאית לכל המשפחה ולא רק לה. כך היא תחוש שהמוקד אינו רק עליה. שנית כדאי להגביר פעילות ספורטיבית וגם בזה לא רק היא אלא שתעשה זאת אפילו על בסיס יומיומי עם מישהו מהמשפחה (נסיעות אופניים, שחיה בבריכה, משחקי כדור וספורט בגינה וכדומה). היא מקבלת זריקות והולכת למעקב רפואי ועל כן היייתי שוקלת להסביר לה את הקושי והבעיה שממנה סובלת ובגללה משמינה ולכן מקפידים איתה יותר מהרגיל. אין לחסוך ממנה חטיפים וכדאי לאפשר לה לבחור חטיף במינון מסויים (ואולי גם בזה לנסות חטיפים שהם מזינים ובריאים יותר) - כדאי להתייעץ עם תזונאית של קופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להסביר לי.....
דנה03/09/2009זהורית שלום,
את כל מה שאמרת אני עושה.... מה התפריט הנכון אני יודעת ומשתמשת בו...את דיברת על זה שלהסביר לה על השמנה....האמנם אפשר לדבר עם ילדה בת 6 שהיא שמנה וצריכה לאכול פחות? אני שואלת מבחינת דרך ההסבר לילדה...האם אפשר לטומר לה שהיא צריכה לאכול פחות כי היא שמנה? או שיש דרך אחרת להסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף....
דנה03/09/2009זהורית שלום
שכחתי לציין שלגבי הזריקות הסברתי לה שהיא צריכה לקבל זריקות כי גדלה מהר מידי (וזה גם נכון...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מינית מוקדמת
זהורית אסולין שמחון07/09/2009שמנה היא מילה שמעוררת אסוציאציה של מילת גנאי ועלבון כמו המילה "מפגר" לכן לא הייתי משתמשת במונח הזה, אך בהחלט אפשר לומר לה שמאותה סיבה שהיא מקבלת זריקות גופה גדל יותר ממה שמתאים לגילה מאותה סיבה היא צריכה להקפיד על תזונה מסויימת כדי שגופה יגדל בקצב מתאים יותר. השמנה היא בהחלט תופעת לווי של התפתחות מינית מוקדמת. חשוב לומר שכמו שאת לוקחת אותה לזריקות את גם תעזרי לה בזה ולשאול אותה מה לשדעתה יעזור לה להתגבר על הרצון לחטיפים או לאוכל מסויים שהוא משמין ועדיף להמנע ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)