פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיול עם תינוק בן שנה וחצי
    תמר
    29/09/2009

שלום,
    בן זוגי ואני מתכוונים לקחת חודש חופש מהעבודה ולנסוע לטייל עם התינוק שלנו, שיהיה בן שנה וחצי במשך חודש בארה"ב. רוב הטיול יהיה בקרוואן (כלומר שינה באותו מקום כל לילה).
    מדובר בילד מאד רגוע, שיש לו שגרה קבועה עם מטפלת בבית, שעות קבועות של אוכל ושינה, וקשר טוב והדוק לסבא וסבתא.
    ברור לי שאין תשובות חד משמעיות, אבל רציתי להתייעץ בפורום האם לדעתכם המקצועית התועלת בשהייה עם ההורים ועצם חווית הטיול בגיל כזה עולה על הנזק שבניתוקו מסביבתו המוכרת למשך זמן ארוך? אני קצת חוששת מההסתגלות שלו לכל השינויים בבת אחת ואשמח לעצות איך להקל עליו את המעבר ולהפוך את הטיול עבורו לחוויה חיובית. האם יש טעם ואיך להכין אותו לחוויה?
    תודה רבה,
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיול עם תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיול עם תינוק בן שנה וחצי

ליאת גרוס
    02/10/2009

שלום תמר
    אולי לתינוק היה עדיף להמשיך בשגרת יומו אבל אם אתם כבר נוסעים, אין ספק שנכון שיסע אתכם. איני יודעת איזה טמפרמנט יש לו ייתכן מאד כי השינוי לא ישפיע עליו לרעה ולא יהיו בעיות יוצאות דופן. ישנם תינוקות בעלי טמפרמנט קשה יותר וקושי רב בהתמודדות עם שינויים, אך הרב לא כך.
    לא נכון להכין אותו לקראת הטיול. הוא עדיין אינו מבין מושגי זמן או שינוי.
    חשוב שלנסות ליצור שגרה מסויימת בטיול ולשמור עליה (זמן ארוחות, זמן שינה וכו').

נשמע לי שהולכת להיות לכם חוייה בלתי נשכחת

תהנו ותהיו מאושרים. אין מקום לדאגה וייסורי מצפון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבורים
    טליה
    29/09/2009

שלום
    יש לי 2 בעיות-
    האחת-
    בני בן ה 6.5 עלה לכיתה א עכשיו... העליה קשה לו מאוד והוא לא מתאקלם, ורוצה כל הזמן להיות בבית.
    יש ימים שהמורה צריכה להתקשר שיבוא לבית הספר. אינו מרגיש את הצורך ואת המחויבות בדבר.
    אין לו קושי קוגניטיבי, זה אפילו קל לו כרגע.
    אנ י לא יודעת מה לעשות בבוקר ומה להגיד- הם יש לכם רעיון ??
    הא אומר שמשעמם לו בבית ספר ושהוא מרגיש לא בטוח שם.....

שניה-

הבן שלי קם באמצע הלילה בבהלה ואומר שיש דבורה בחדר... אחר כך הוא חושב שיש דבורים בכל מיני מקומות בבית. הוא אפילו רואה אותה ואני לא... עם אור דלוק.
    אני מחפשת עימו .. מרגיעה אותו , אך ללא הואיל...
    אם זה נשמע בעיה נפשית שצריכה טיפול??? רואה דברים שלא קיימים.זה רק בזה... וזה קורה באמצע הלילה..

לקביעת תור
    סגירה
    דבורים

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

טליה שלום,
    נראה לי כי אחד המקורות המשותפים לשתי הבעיות שציינת, הוא רמת חרדה גבוהה של בנך בתגובה להסתגלות לבית הספר. כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית/יועצת ביה"ס כיצד לנהוג עמו, וכיצד המערכת יכולה להקל עליו את ההיכרות, ההסתגלות והפחתת החרדה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    29/09/2009

ביתי בת 5 ילדה מקסימה ללא בעיות מיוחדות , יש איתה רק מקרה שמאוד קשה לי איתו..

אם היא עושה משהו ( מרביצה לאח שלה משתוללת בבית ונשבר משהו..)אנחנו כועסים עליה אבל..
    אם בעלי רק מתקרב אליה בכעס היא נבהלת מאד ומשתינה במכנסיים..

באופן עקרוני בעלי איש מאד רגוע ואוהב לשחק עם הילדים,אך קרו כמה מקרים שרבנו והיו צעקות
    ואני יודעת שהיא נבהלה מאד ממנו..

בעלי אני דיברנו איתה ולא רגועים מאז באופן כללי היא מאד קשורה אלי יותר מאשר אבא שלה
    חשבנו שלתת להם זמן ליהיות לבד יותר רק שניהם.. הצגות טיולים וכאלה,

אודה לתשובתך ומה עוד נוכל לעשות בקשר לזה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פחד מופרז מאבא

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

לילך שלום,
    התגובה של בתך היא אכן מפתיעה וחריגה. האם היו מקרים בהם אבא הכה אותה, או שנחשפה לאלימות/תוקפנות מצד גבר אחר (גם כצופה ולא בהכרח כקורבן ישיר)? האם ראתה חלילה אותך או את אחיה סופגים אלימות/תוקפנות?
    במידה והתשובה לשאלות הללו חיובית, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.
    במידה והאב אינו מאיים או אלים, כדאי לחשוב על דרכים בהן הוא והילדה יכולים להתקרב כך שלא תיבהל ממנו. רצוי שתתחילי בלשוחח עמה באופן פרטני על הפחד מאבא, וכיצד היא מסבירה זאת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לילך
    30/09/2009

תודה על תשובתך, כמו שאמרתי לא היתה אלימות כל שהיא בכל אופן פיזית..
    אך היו כמה מריבות קולניות שראיתי שהיא מאד נבהלה , יכול להיות שמזה יש לה פחד כזה..?
    (דיברנו איתה ואמרנו לה שאבא מאוד אוהב אותה ..אבל נראה לי שהיא גם מקנא מאח שלה
    כי בעלי תמיד מחמיא לו ואומר לו כמה שהוא חכם וכו'.. גם לה הוא נותן מחמאות אבל היא כל הזמן
    בהקשבה למה שאומרים לאחיה הקטן).

בינתיים ,אמרתי לה שאני מזמינה כרטיס להצגה לה ולאבא והיא לא רוצה היא אומרת שהיא רוצה ללכת רק איתי, לוותר לה? או לרכוש בכל מקרה שילכו יחד?

אודה לתשובתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילך

אמא
    30/09/2009

לילך
    תבדקי אם הוא לא תוקף אותה מינית
    קרו דברים הזויים מזה בעולם
    התגובה שלה ממש - אבל ממש חריגה ומצביעה בהכרח על טראומה או מצוקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילך

לילך
    01/10/2009

אין מצב - אני יודעת שלא נדע ..
    הילדה הזאת צמודה אלי 24 שעות ..

אני עובדת על זה נקווה לטוב היא פשוט נבהלה בצורה רצינית כנראה מהריבים שלנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילך

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/10/2009

קשה להעריך באמצעות האינטרנט מה קורה בביתכם.
    אני ממליצה על פנייה להתייעצות עם פסיכולוג, לגבי מארג היחסים בבית ואיך לשפר את התקשורת בין חברי המשפחה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    רלי
    28/09/2009

יש לי תאומים בני 3.9 בגן טרום חובה, גן חדש השנה. הגמילה מקקי התמשכה זמן רב. היום אחד מהם גמול לגמרי והשני לפעמים עושה בשירותים רק בבית ורק כאשר אני לידו. כשנמצא בגן או כשאני לא נמצאת איתו, הוא עושה בתחתונים.
    במהלך השנה בה ילדי נמצא בתהליך של גמילה ניסינו את כל השיטות אך הוא בשלו. בימים האחרונים החלטתי להוריד את נושא הקקי מסדר היום, ולהפסיק לדון ולדבר על זה עימו. היום הוא אמר לי קקי בגן אני עושה רק בתחתונים, שאלתי למה? הוא ענה כי אני רוצה אותך שם. אציין כי ניסיתי מספר פעמים בשעת האיסוף,לבקש ממנו יחד איתי לעשות קקי בשירותים בגן אך הוא סירב.
    הבעיה הנוספת היא שהתאום שכבר גמול, בוחר לעשות מידי פעם קקי בתחתונים, אציין כי רק בגן, שניהם באותה כיתת גן.

אודה לכל סיוע.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

רלי שלום,
    ראשית אני מסכימה עם הגישה של להפסיק לזמן הקרוב לעסוק בנושא. יש מספיק התמודדויות לילדים בגן חדש, ואם הדבר לא מפריע יותר מדי לך או לגננות - תקני לבנייך הרבה תחתונים זולים "חד פעמיים" ותניחי לנושא לתקופה.
    לאחר מכן רצוי לחזור בכוחות מחודשים לגמילה מהקקי. נראה שמעבר לחשש שיש לילדים רבים מעשיית קקי בשירותים, לבן שלך יש גם רווח משני מאי הגמילה - הוא משיג את תשומת לבך ויחס ממך כאשר הוא "מפספס". כדאי להתייחס לפספוסים באופן ענייני ולא להעניק יחס מוגבר (גם כשהוא שלילי) כדי לבטל את הקישור בין פספוס לבין נוכחות אמא. כדאי גם לומר דברים בסגנון: אמא תמיד כאן אתך כשאתה זקוק לי, בלי קשר לקקי...
    לגבי הבן השני, כנראה שגם הוא גילה שבפספוסים קיימת תשומת לב. רצוי בהקשר זה לשנות את ההתייחסות מהתייחסות לפספוסים, אל התייחסות להצלחות - להחמיא לילדים כשהם מצליחים בגמילה, להעניק פרסים וכדומה. כך שמסגרת החשיבה תשתנה. רצוי להיעזר בצוות הגן בכך.
    בהצלחה בהמשך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורח בלילה
    דריה
    28/09/2009

בני כמעט בן ארבע ,כל לילה הוא צורח מבכי,מדבר,בועט ומשתולל במיטתו גם כשאני נגשת אליו להרגיעו זה לא עוזר אנו חוזרים למיטתנו ושוב חוזר חלילה....למחרת בבוקר כשאני שואלת אותו מה קרה לו אתמול בלילה הוא לא עונה או שהוא ממציא סיפור שנשמע כמו "סתם תירוץ"
    אני מאוד מודאגת מהעניין שנתו לא רגועה כלל......מבקשת עזרתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צורח בלילה

הוספת תגובה

• צורח בלילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

דריה שלום,
    כדאי להתייעץ עם רופא הילדים בקשר לעוצמת ותדירות סיוטי הלילה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו"ח מטריד מהגננת
    לילו
    28/09/2009

שלום רב
    בני נכנס השנה לגן חובה.
    מאחר ואנו במעקב התפתחותי( היה איבחון של הגננת הקודמת שלילד קשה בעבודה סביב שולחן)
    ביקשתי מהגננת הנוכחית למלא דו"ח קונברס???

מסתבר, שהילד המתוק שלי, מציק לילדי הגן, פותר בעיות במכות, פעיל ביותר ומשתולל בגן.
    זה לא מפתיע אותי שהוא פעיל כך הוא גם בבית, אך בני הוא ילד חברותי מאוד.
    וזה מאוד מדאיג שאולי יש לו קשיים חברתיים בגן החדש.
    מה אתן מייעצות לי לעשות?
    נקודות נוספות:
    בני הוא ילד יחיד
    הוא לא רוצה ללכת לגן בבוקר.(ממש בוכה, תירוצים-לא מרגיש טוב וכו')
    כמובן שאמשיך את מעקב ההתפתחות, אך איך אפשר עוד עכשיו(לוקח מלא זמן לתור).

לקביעת תור
    סגירה
    דו"ח מטריד מהגננת

הוספת תגובה

• דו"ח מטריד מהגננת

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

לילו שלום,
    אכן מטריד ולא נעים לקבל דוח מהגננת (אני מתארת לעצמי שמילאת שאלון קונורס, לגבי רמזים לקשיי קשב וריכוז של בנך?). הכתובת לברר את טיב הקשיים ולסייע להם היא לבקש מהצוות במכון להתפתחות הילד - או היכן שאת עושה את המעקב - לערוך אבחון עדכני לילד ולהמליץ על הטיפול המתאים. הטיפול עשוי להיות עבודה עם הילד באופן פרטני או קבוצתי, הדרכת הורים או שילוב של השניים.
    אני מתארת לעצמי שבנך הוא הסובל העיקרי מהמצב, כיוון שאף ילד לא נהנה להיות ילד שמרביץ, מתקשה לעבוד בשולחן וסופג הערות בוודאי מהסביבה. לכן אין פלא שהוא אינו מעוניין ללכת לגן בבוקר.
    כמובן כי חשוב מאוד שעל אף כל הקשיים, את ממשיכה לתפוס אותו כילד מתוק וממשיכה להעניק לו חום, אהבה ותמיכה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי - פעם שלישית כי לא ענית
    עדי
    28/09/2009

בני הבכור בן 6.5, עלה לכיתה א' השנה. הוא ילד מבריק, בעל יכולות קוגנטיביות מעל לממצוע לגילו, סקרן ובעל ידע רב. הוא חברותי מאוד ומוקף בחברים טובים.
    הבעיה היא שהוא מאוד לא בטוח בעצמו, רגיש מאוד, נפגע מאוד מהר והדימוי העצמי שלו נמוך.
    עם המעבר לכיתה א' החששות שלי גדלו עוד יותר בקשר ליכולת שלו להתמודד עם המעבר ועם הילדים החדשים. הוא לא רוצה להישאר בבית הספר, מבקש לחזור לגן (רוב חבריו הושארו בגן שנה נוספת מלבד חבר אחד). כבר ביום השני ללימודים נטפל אליו ילד מכיתתו שנישאר שנה בגן והיום הוא בן 7.5, אשר זרק עליו אבזם שפגע בפניו, ותגובתו של בני הייתה להחזיר לו את האבזם ולומר "שזה כאב לי". לספר למורה לא סיפר כי היא אמרה להם לא להפריע לה כשהיא מדברת וגם כי הילד הגדול אמר לו לא לספר למורה. (כמובן שהסברתי לו שיש מקרים שמותר להפריע למורה באמצע ושחשוב שיעשה את זה.
    שאלתי היא איך לחזק את דימויו העצמי? איך לעזור לו לראות את עצמו כפי שהוא באמת - ילד נבון מאוד, חכם וחזק (הוא גבוה בחצי ראש לפחות מכל בני גילו), ואיך לעזור לו להתמודד לבד עם ארועים ביום יום ובמיוחד עם אלו הלא נעימים?
    תודה,
    עדי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

עדי שלום,
    באופן כללי אאמר, כי ביטחון עצמי הוא דבר שאנחנו עובדים כל החיים על בנייתו ושימורו. במצבים חדשים ולא מוכרים, מרבית האנשים חשים פחות בטוחים וזקוקים לזמן הסתגלות. ככל שבנך יצבור יותר חוויות של הצלחה ושל מסוגלות, כך הוא יותר יאמין בעצמו. המסר העיקרי שעלייך להדגיש הוא אהבתך והערכתך את כוחותיו.
    לגבי הקושי כעת, ניתן להבינו גם כחלק מקשיי הסתגלות טבעיים למעבר לבית הספר. בכל מקרה, מומלץ ביותר לשוחח עם המורה על הקושי של בנך לפנות אליה, וכיצד היא יכולה לעזור לו לבקש עזרה מהמבוגרים בביה"ס כשהוא זקוק להם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בכל מקום
    דליה
    26/09/2009

שלום לכן, יש לי ילדה בת 5 וחצי , ילדה מקסימה ומאוד פקחית, לאחרונה שמנו לב שהיא בוכה על כל דבר למשל אם לא נותנים לה מה שהיא רוצה או מעירים לה משהו שהיא עושה היא מיד מתחילה לבכות, חשבנו שזה רק בבית אך נוכחנו לדעת שזה גם בגן לפעמים וגם אצל משפחה בזמן האחרון כל פעם שהיא מתחילה לבכות צל חברים או משפחה אני פשוט קמה והולכת איתה הביתה, בעיה זו מאוד מטרידה אותי, אשמח לשמוע את דעתכן.
    ועוד משהו שמטריד אותנו וזה כל הזמן שאנחנו הולכים למשפחה או חברים היא מתנהגת כמ אחת שחסר לה אוכל בבית, האמת שבהקשר של ממתקים אנו מגבילים אותה אבל כשרואים את ההתנהגות שלה מהצד זה ממש מבייש.
    אשמח לקבל את תשובתכן בהקדם, גמר חתימה טובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בכל מקום

הוספת תגובה

• למה לא מתייחסים לשאלה שלי...

anyone
    07/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשולים מחשבתיים
    אימא אחת
    26/09/2009

מחפשת מאמרים על מכשולים מחשבתיים, יש באינטרנט? ספרים בנושא?
    בני בן 9, משתמש בהרבה "תמיד" (תמיד לא רוצים לשחק איתי, את תמיד עם אחותי וכולי), "כולם" (כולם לא אוהבים אותי וכולי וכולי), הכל אצלו שחור לבן.
    הילד אהוב, מקבל המון תשומת לב, חום ואהבה, תלמיד מצטיין, חברותי מאד....
    אך המחשבות שליליות. ואני מחפשת מידע ללמוד יותר איך לעבוד איתו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכשולים מחשבתיים

הוספת תגובה

• חומר על

ליאת גרוס
    26/09/2009

שלום לך
    למעשה את מחפשת חומר על טיפול קוגנטיבי. מהות של טיפול כזה היא איתור הסכמות ואתגור שלהם על מנת לעלות ספק באמיתותן. נסי לחפש חומר בנושא. טיפול קוגנטיבי, סכמות קוגנטיביות או מחשושיליות (חשבות שליליות מחשפות...) תמיד תוכלי לפנות להדרכת הורים על מנת לבחון כיצד להתאים את השיטה לבן הפרטי שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות אחים
    שירי
    26/09/2009

שלום. יש לי שני ילדים, האחד בן חמש והשני כמעט שלוש. השניים רבים ומתווכחים כמעט בלי סוף. יותר נכון להגיד שלרוב הגדול מתגרה בו, מציק לו בשביל השעשוע והקטן צועק "די", צורח ובוכה. אני מאוד משתדלת לא להתערב כשאין אלימות (אין הרבה אלימות)אבל קשה לי מאוד לשמוע את הקטן צורח כל הזמן, בוכה ומתוסכל. אני מעודדת את הזמנים שהם כן משחקים יפה ביחד, שהגדול עוזר לקטן ומשתף אותו אולם אין די בכך. שני הילדים מקבלים המון אהבה ותשומת לב כך שלא נראה לךי שזו תחרות על תשומת לב או חוסר. התגובה שלי להצקות זה לצעוק על מי שצריך ולהפריד כוחות. אני מרגישה כמו שוטרת ופשוט מותשת. אשמח לשמוע טיפים להתמודדות. תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות אחים

הוספת תגובה

• שאלה

ליאת גרוס
    26/09/2009

האם תדירות המריבות משתנה כשאת לא בסביבה . מה קורה בנוכחות האב? למה את חושבת שהגדול תמנהג כך ? מה החלק של הקטן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי
    27/09/2009

הי. גם כשאיני בסביבה ההתנהגות נשארת (כשהם נשארים אצל סבתא/דודה) וגם כשהאב נמצא איתם (לבד או ביחד עימי) הדפוס הוא אותו דפוס. זה נראה כאילו הגדול מתנהג כך משעמום והנאה למראה אחיו המתפתל. בלי להכיר אותו הייתי חושבת שהוא רוצה תשומת לב אולם הוא מקבל הרבה תשומת לב חיובית, אהבה מילולית ופיזית, מתנות. לא יודעת.. הקטן כבר לא כזה קטן ולא גדול.. הוא מגיב על הצקות בצעקות, בכי וקריאות של "די, מספיק!!". גם הוא מתחיל לפעמים וגם הוא בוכה וצועק סתם. כשאני מבחינה בזה אני מעירה לקטן ומנסה להסביר לו את הסיטואציה אבל יותר קשה לו להפנים אז אני מניחה שאני מצפה מהגדול ליותר הבנה ושיתוף פעולה. אולי פה הבעיה, אולי אני מצפה ממנו להיות "הבוגר" וזה מכביד עליו? אשמח לשמוע את דעתך . תודה רבה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגה
    ליה
    25/09/2009

היי,
    ביתי נולדה פגה בשבוע 30 596 גרם, כיום בת שנתיים ומלבד מבנה הגוף הרזה והקון הכל בסדר( נס רפואי).
    לשאלתי, ביתי התחילה להרביץ לעצה בפנים וגם לנו אני אני לא יודעת איך להתמודד עם זה.
    ביתי נמצאת איתי בבית לא נמצאת במסגרת גן לפי המלצה של רופא הילדים שעדיף שתעבור עוד חורף אחד בבית.
    אין לי מושג מאיפה היא למדה את זה
    אשמח לעזרה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    פגה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים

ליאת גרוס
    26/09/2009

שלום לך
    שמחתי לקרוא שהכל בסדר. אני מאחלת שעוד כמה שנים תחושי כלפיה שגרה רגועה והחוויה של הפגייה תתפוגג.
    גיל שנתיים הוא הגיל בו הם מתחילים למרוד. הם מתחילים להבין שהם נפרדים מהסביבה וחשים רצונות וחשקים שאינם תואמים תמיד למה שרוצם ההורים. זה מופלא לראות את זה מהצד אבל קשה להיות הורים לילד בגיל זה. חשוב שתדעי שהיא מביעה תסכול וזה נורמלי. חשוב לתת לה מרחב ולהקשיב לצרכים שמביעה אך במקביל צריך להציב גבולות. בנוגע להכאה העצמית או זו שלכם, חשוב לתפוס את ידיה, להסתכל במבט רציני בעיניה ולאמר אסור להרביץ...
    אם לאחר שבוע שבועיים בהם אתם מעבירים מסר זה באופן עקבי ונחרץ, אין שיפור, ייתכן והבעייה מורכבת יותר, אם כך,,,חיזרי אלינו. מקווה שלא תצטרכי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק ביישן
    יוליה
    25/09/2009

בני בן שנה ושמונה חודשים נמצא בבית עם המטפלת.הוא ילד יחיד במשפחה וברור שמפונק.מה שמתריד אותי זה שהוא ביישן ונזאר מאוד מהאנשים והילדים שלא מכיר,עם אלה שהוא מכיר הוא חופשי,אך אם ילד אחר דוחף אותו הוא לא מנסה להתמודד איתו,אלא מתחיל לבכות.ההתנהגות הזאת מתרידה אותי מאוד .אני מתחננת לשלוח אותו לגן בגיל שנתיים וחצי וחוששת שבגלל ההתנהגות הזאת יציקו לו והוא יהפוך לקורבן תמידי.האים יש בסיס לחששות שלי ומה ניתן לעשות על מנת להכין אותו לגן? בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק ביישן

הוספת תגובה

• תינוק ביישן -מתאריך 25.09.09....

יוליה
    29/09/2009

האים אפשר לקבל התייחסות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם רביעית-תינוק ביישן

יוליה
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדמנות להתנסות חדשה

שי
    01/10/2009

שלום אנה,
    אני שומע שאת מוטרדת מהדרכים בהם בנך מתמודד עם ילדים ואנשים שאינו מכיר. את רואה שהוא נזהר וביישן וגם בוחר לבכות כאשר מעליבים אותו. החששות שלך מאוד מובנים וטיבעיים. הילד הקטן שלך היה עד כה בבית עם מטפלת, בסביבה מוגנת, מכילה ומחבקת. כעת הזמן מתקרב בכדי שיוכל להתנסות בחוויות חדשות שמהן יוכל לגדול ולהתפתח. קשה לנו לראות את הילדים שלנו חווים כאב ופגיעות, קשה לנו לראות אותם בוכים ומתוסכלים. אני מרגיש שאת מוכנה לעשות הרבה עלמנת שתימנע ממנו ההתמודדות הקשה הזו ואת חוששת שהוא יהפוך לקורבן. אני רוצה להרגיע אותך ולהציע לך זווית ראייה נוספת. הילד שלך מצוי בשלב בו הוא מפתח את האוטונומיה שלו, את היכולות שלו, העצמאות שלו והביטחון העצמי שלו. כל אלה יכולים להתפתח מתוך התנסות. עד שלב זה הוא היה במחיצת מטפלת וכעת הוא יוכל להתנסות גם באינטראקציה עם בני גילו דבר חשוב עבורו שממנו יוכל ללמוד הרבה דברים חדשים כמו למשל: איך לעמוד על שלו, איך להגיע לפשרה, איך להתחשב באחרים, איך לתקשר, איך להיות ילד בקבוצה וכ"ד.
    את אומרת שכאשר הוא מצוי בסביבה מוכרת הוא מרגיש חופשי ובטוח. ובאמת הילד שלך מגיב באופן מאוד נורמאלי וטיבעי. גם אנחנו כמבוגרים מוצאים את עצמנו חוששים מעט בסביבה חדשה ולא מוכרת בתחילה ועם הזמן נרגעים ומרגישים בטוחים יותר זהו מנגנון הגנתי שבא לשרת אותנו.
    את שואלת מה ניתן לעשות על מנת להכין אותו לגן? העצה שלי אליך היא לתת לו תחושה שהוא יכול, להאמין בו ולתת לו לגיטמציה לתחושות שלו ולחששות שלו. זה באמת לא פשוט להיות בסביבה חדשה. את יכולה לדבר איתו על מגוון האפשרויות שקיימות כאשר הוא מרגיש כך, לדוגמא: להעזר בגננת, להתרחק, לנסות ולדבר. תני לו את הזמן והאפשרות להתנסות בחוויות חדשות ותראי כיצד הבן שלך בונה את הביטחון שלו, לומד דרכים חדשות להתמודדות ומסגל לעצמו מגוון רחב יותר של אפשרויות תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בישן

נעמה סבג שמש
    01/10/2009

אנה שלום,

כאשר קיימת תכונה מסויימת אצל ילד, עלינו לתת לה מקום כדי לעדן אותה. כלומר, אני לא אאיץ בילד כשנגיע לסביבה חדשה ואתן לו לשבת לידי כמה שיחפוץ. אציע לו להצטרף לחברים ואף אלך איתו. כל זה יקרה בהדרגה.
    חשוב גם להכין את הילד למצב החדש בו הוא יהיה. לספר לו לשתף, לדבר על רגשות.

גם אנו כמבוגרים מתקשים לרוב במצבים חדשים. תני לו זמן עזרי לו בהבנתך ובסבלנותך.
    ד"א- מאמר שעוסק בנושא ומדבר על בטחון הילד בהורה מופיע באתר זה ובאתר שלי.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד נבון אבל לא מעסיק את עצמו
    אור
    25/09/2009

שלום רב
    יש לנו ילד נבון מקסים וחכם הוא בגן חובה. בן חמש וחצי.
    שהוא בבית הוא לא מסוגל להעסיק את עצמו בכלל
    לא לצבוע, לא לעשות חוברת עבודה,לא פזל בעצם כמעט שום משחק.
    בגן הוא משתף פעולה, אבל בבית לא.
    שנה הבאה כיתה א', שם צריך לשבת על הטוסיק.
    איפה שהוא כן יושב זה מול הטלביזיה, או במשחקי מחשב וובקינז וכ"ו
    הוא יודע לספור עד 100 מזהה מספרים ואותיות, ובאופן כללי יש לו כושר ביטוי נהדר
    גם סיפור לפני השינה הוא יושב בנחת לשמוע.
    רציתי לשמוע את דעתכם , האם זה בסדר שהילד לא יודע להעסיק את עצמו?ואיך אפשר להעסיק
    אותו? יש לציין כי אנו הורים מאוד סבלניים ומאוד מנסים להעסיק אותו אך לא מצליחים
    תודה לעונים.

הוספת תגובה

• ככה זה

ליאת גרוס
    26/09/2009

שלום אור
    תארת בשאלתך התנהגות האופיינית למעל 50 אחוז מהילדים בגיל זה. אין כאן שום מקום לדאגה.
    חשוב לוודא שבגן מסוגל להתרכז במפגש, ולעשות את המוטל עליו . ילדים עושים הבחנה בין הגן/בית ספר ובית כך שאם הוא בסדר בגן סביר שיהיה בסדר גם בבית ספר. התייעצו עםם הגננת לקראת פסח. עד אז תנו לזמן לעשות את שלו.
    בבית חשוב לא ללחוץ ולהכריח. נסו לעניין אותו בתחומים שונים. גם אם יעשה אותם אתכם ולא לבדו זה בסדר גמור...

תהנו ממנו

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קליטה למעון
    rev
    24/09/2009

שלום,
    בתי בת שנתיים וארבעה חודשים, מגיל שלושה חודשים במשפחתון, רק השנה נכנסה למעון ומהיום הראשון אינה מוכנה לאכול שם דבר בטענה "שאמא הכינה לי אוכל בבית", חשוב לציין שלא אוכל דבר בבית בבוקר ועד השעה 15:30 לא אוכלת דבר במעון.בנוסף איננה מוכן לישון במעון היא יושבת במזרן ולא מוכנה לחלוץ נעליים, לפעמיים משתכנת שאורים לה שהיא רק נחה.
    זה השבוע הרביעי במעון ואיננו רואים שום שינויים בהתנהגותה.
    חשוב לי לציין שהיא בוכה בפרידה בבוקר, ובמהלך היום הרבה פעמיים למעט הזמן שהם משחקים בחצר.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי קליטה למעון

הוספת תגובה

• הסתגלות

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

האם כשהיא באה הביתה היא משלימה את התזונה החסרה? אם כן אז זה פחות מטריד. כיצד המטפלות מתייחסות לקשיי ההסתגלות, כיצד הן מבינות זאת ובאילו פעולות הן נוקטות לאור התנגדויותיה לישון ולאכול. חשוב גם להבין כיצד היתה ההסתגלות במשפחתון האם גם שם לקח לה זמן להקלט ואילו תהליכי פרידה נעשו איתה לפני המעבר. הייתי מציעה לדבר עם מנהלת המעון לשתף אותה בקשיים של ביתך ולהתייעץ איתה מנסיונה ומהכרותה עם ביתך כיצד לדעתה ניתן לעזור לה.עצה נוספת הוא להביא לה אולי לתקופה אוכל מהבית אם המסגרת מאפשרת שתאכל יחד עם הילדים אבל שבכל זאת תרגיש שהנה זה אוכל שאמא הכינה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד
    אלונה עוזרי
    24/09/2009

מחפשת פסיכולוגית ילדים טובה באיזור רעננה כפר סבא הרצליה שיכולה לעזור בנושא חרדה אצל ילד בן 6.
    העניין דחוף אשמח לקבל המלצות!
    תודה אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילד

הוספת תגובה

• חרדה

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

פסיכולוג ילדים באזור שי קולין בפתח תקוה, הוגו גולדיוק ברעננה, רחל תמרקין ברעננה. מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ...

rev
    24/09/2009

תודה על התשובה המהירה.
    לגבי הערותייך/שאלותייך. בסה"כ לא אכלנית גדולה ,דיי משלימה את האוכל החסרה,גם אם היא לא משלימה באוכל מוצק, היא קמה בלילה ומבקשת דייסה, המטפלות לא מכריחות אותה לעשות דבר, הן מגישות את האוכל בארוחות אך היא לא נוגעת בדבר. לגבי השינה, היא לא מקבלת את הרעיון שהיא צריכה לישון במעון ומצליחים לגרום לה לשבת במזרן בכדי לנוח בלבד עם נעליים.וכך היא נרדמת.
    במשפחתון הקליטה היה הדרגתית, כחודש לפני שחזרתי לעבודה, התחלתי לקחת אותה ובהדרגה יותר ויותר וכשבוע לפני תחלית השנה התחלתי להשאיר אותה לפרקי זמן קצרים שעה, שעתיים וכן הלאה ועם כל זאת כשחזרתי לעבודה היא לא הסכימה לאכול מהמטפלת במשפחתון כמה ימים ואח"כ זה עבר לה.
    אציין שבגיל שלושה חודשים נכנסה למשפחתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

אכן בגיל שלושה חודשים יש פחות חרדות של נטישה, ופחדים מזר ועל כן במובן מסויים הסתגלות בגיל זה היא יותר קלה. מה שאני מציעה הוא להתייעץ עם מנהלת המעון על פעולות שאפשר לנקוט כדי להקל עליה את ההסתגלות . הערכת מצב כדאי לעשות כשבועיים שלושה לאחר החגים ואם עדיין יש קודי אז לפנות להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה