פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות בגן חדש גיל 4.9
    מיכל
    12/09/2009

ילדי בן 4.9 שנתיים היה בגן שמאוד אהב ונכנס לגן חובה.
    הוא לא רוצה ללכת לגן לטענתו ילדים לא משחקים איתו כשבגן הקודם הוא היה המלך כולם חיכו שיגיע והיו כל הזמן סביבו , כיום הילד נכנס בהססנות לגן מבקש שאשאר איתו ולאחר שעה אני הולכת והוא בוכה בצרכות, בבית הוא מספר לי שילדים לא משחקים איתו וכשהוא ניגש הם אומרים לו שהם לא מסכימים, החיסרון בגן זה שרוב הילדים שם בוגרים שנה שניה אז יש להם את הקבוצות שלהם ולכן קשה ההסתגלות הילד בבית עטוף בחום ואהבה פרגונים בסך הכל הוא ילד עדין נדיב ומקסים אך קשה לי החוסר בטחון שלו בילדים ובלגשת לילדים מה אני אמורה לעשות????אשמח לקבל תגובה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

אנו עדיין בתחילת השנה ותופעות של קשיי הסתגלות הן עדיין נורמטיביות. ראשית אני מציעה לך לשוחח עם הגננת ולשתף אותה בקשיים שביטא בנך ייתכן שתצייר לך תמונה שונה מאשר מה שבנך מתאר, תמונה שתרגיע אותך יותר באשר להשתלבותו החברתית. גם אם לא, אז חשוב שהיא תדע על הקושי ותחשוב כיצד לסייע לו. שנית אני מציעה לקצר את הפרידה בבוקר בגן, השהייה הממושכת שלך שם מעבירה מסר של חוסר בטחון וחוסר אמון בגן ובכוחותיו. שדרי לו שאת מאמינה בו כשם שרכש חברים בגן הקודם כך יש בכוחו לרכוש גם כעת , בנוסף הציעי לו להזמין חברים חדשים אליו הביתה אחר הצהריים וכך לחזק קשרים חברתיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד עם התנהגותה של בתי
    טלי
    11/09/2009

שלום רב,

בתי בת ה - 6 ילדה מקסימה אוהבת מאוד חברה , חברות , אך האהבה הזו לחברות עברה את כל הגבולות.

היא רוצה כל יום חברה וכשאני מזמינה לה חברה היא מבקשת עוד חברה. היום יום שישי היא ביקשה ממני להזמין חברה חדשה שהיא הכירה בכיתה . אמרתי לה שהיום יום שישי והיא יודעת שלא מזמינים חברות , . נזמין אותה בשבוע הבא. את השיחה הזו ניהלנו בחנית הבניין . בתי רצה הביתה נעלה עלי את הדלת ולא נתנה לי להיכנס בתנאי שאתן לה להזמין חברה. בתי הקטנה צרכה בחדר המדרגות וממש התחננתי כ 5 דקות שהיא תפתח לי את הדלת . הלכתי לגינה חשבתי שהדלת כניסה שם פתוחה ,אך היא היתה גם נעולה . ביקשתי שתפתח לי , היא צחקה ואמרה את תתני לי להזמין חברה? אמרתי לה שהיא תענש בעונש חמור. אחרי 10 דק' היא פתחה לי את הדלת , . לא יכולתי לשלוט בעצמי והתחלתי לבכות . אמרתי לה שתכנס לחדר והפלקתי לה בטוסיק . היא ראתה אותי בוכה , אך זה ממש לא הפריעה לה, היא יצאה מהחדר בלי רשות ואמרה לי תפסיקי לבכות ותכיני לי אוכל וגינתה אותי בשמות כמו : את אמא רעה , אני שונאת אותך , את לא מכינה לי לאכול איזו מין אמא את ...

כאשר אבא שלה הגיעה לקחנו אותה לשיחה , כתבנו כללים על בריסטול בגדול הדבקנו על המקרר ואמרנו לה שעכשיו היא חייבת לשפר את ההתנהגות שלה אם היא רוצה כלב ליום הולדתה שיתקיים במאי. כמו כן היא קיבלה עונש לא להזמין חברות שבוע ימים .

האם גיל ההתבגרות הקדים ? מה אני עושה , איך אני אתנהג עם ילדה זו , אני מפחדת לפספס אותה .

תודה רבה

הוספת תגובה

• התנהגות מוגזמת

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום טלי
    אכן עברת חוויה לא קלה. כל תגובותייך היו בסדר גמור. טוב שלא ויתרת,וטוב שהענשת. הבעייה אינה קשורה לחברות כלל אלא קשורה לתפיסה שלה את התפקיד שלה ושלך בקשר בינכן. אין ספק שעברה את הגבול. נראה לי שיש צורך בהדרכת הורים מעמיקה על מנת להבין כיצד המצב הגיע לכדי כך, וכדי למצוא דרך לשנות ולשפר. את לא חייבת לאבד אותה או לעבור חוויות אלו שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    מעיין
    11/09/2009

שלום אני אמא לשלושה ילדים בת 4.5 בן 2.9 ובת 3.5 חודשים בתי הגדולה תמיד היתה ילדה בוגרת לגילה כאשר ילדתי את בני התנהגותה המשיכה להיות טובה ועכשיו מאז שנולדה אחותה הקטנה היא נהייתה ממש שונה ולא במובן הטוב היא מרביצה ומציקה לאח שלה מתחצפת ועל כל הערה שאני מעירה לה היא בוכה אנ נותנת תשומת לב שוה לילדי ונותנת לה להביא לי טיטול בכדי שתהיה מעורבת בטיפול באחותה ולא תקנא היא משקרת לי דבר שהיא לא עשתה לפני וגם אח שלה מתנהג אותו דבר רק שהוא תמיד היה כזה בעלי עובד עד שעות מאוחרות כך שממש קשה לי הם התנהגותם מה עושים והאם יש איזו עיצה שתוכל לכוון אותי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• למה לא עונים

מעיין
    15/09/2009

למה אתם עושים סלקציות לשאלות ועונים רק למי שאתם רוצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים

ליאת גרוס
    19/09/2009

שלום מעיין
    להיות לבד עם שלושה ילדים קטנים זה באמת מאד קשה. קשה לתפקד טוב כאמא, קשה לשמור על שלווה ושפיות, מעייף, מעצבן ושוחק. נסי למצוא עזרה מסבתות, שמרטפיות או אפילו חברות. נסי לא להיות איתם לבד בבית לאורך זמן אלא לבלות עם חברות עם ילדים. בקשי מבעלך להיות יותר בבית . זה בסדר גם לשלם למישהיא שתבוא להיות איתך פעמיים שלוש בשבוע אחרי הצהריים.

התנהגותה של בתך מעידה על תחושתה כי זקוקה ליותר תשומת לב אישית . היא עצמה עוד קטנה ולא רוצה תמיד להיות "האחות הבוגרת". נסי לארגן את הזמן כך שתוכלי להקדיש לכל ילד 20 דקות ביום שאת רק שלו בכיף. אפילו 10 דקות. רק איתה. לא שהיא עוזרת לך אלא שאת עושה איתה מה שהיא רוצה.

שנה טובה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    רוית
    11/09/2009

בתי בת 8 וחצי, לאחרונה החלה לצפות שעות ארוכות בשבוע בתוכנית כמעט מלאכים שהיא דיי בוגרת לגילה. בעקבות כך או שלא בעקבות כך, נכנסתי היום להיסטוריה באינטרנט במחשב שבבית והבנתי שהיא גלשה באתרים שנפתחו לה תחת השם: בנות ערומות. האם זה לא מוקדם מאוד מאוד להיחשף לנושאים אלו? האם לחסום אתרים אלו? האם לדבר איתה, ועל מה? אני פשוט המומה.
    ואולי בכלל זה טבעי...? לפני שאשתגע תעזרי לי. מה לעשות?
    תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה חשובה

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום רוית

קודם כל אל תשתגעי. מצד שני טוב שעקבת ושאת יודעת שמשהו כאן מוגזם...
    אכן לא רצוי שהיא תחשף לתכנים אלו בגילה. אני ממליצה לחסום את האתרים, למנוע ממנה את הצפייה בתוכנית ולהסביר כי יש בתכנית ובאתר דברים שעדיין אינם מתאימים לגילה.
    רב הסיכויים שלא קרה כאן נזק בלתי הפיך ואין לך מה לדאוג. יחד עם זאת הקפידי. זה אכן מוקדם ולא תואם. זה טבעי שהיא תתעניין וזה טבעי שתגבילי אותה. בלי לכעוס או לתת לה תחושה שעשתה משהו נורא. פשוט לא מתאים.

בגילאים מבוגרים יותר הייתי יוזמת שיחה על דברים בינו לבינה. בגיל זה .. לא יודעת. .. רק אם זה בא ממנה.

נרגעת קצת?

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מקרב ללב

רוית
    13/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שטוען שכואב לו באשכים
    חסויה
    10/09/2009

כל פעם שהילד מתקלח כואב לו באשכים ובאיבר מין האם זה טבעי ?או כתוצאה ממה זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שטוען שכואב לו באשכים

הוספת תגובה

• כאב באשכים

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום לך
    אני ממליצה לפנות לאורולוג ילדים לצורך התיעצות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 ו- 9 חודשים שמפחד
    רונית
    10/09/2009

שלום,
    בני בן 5 ו- 9 חודשים ובזמן האחרון נהיה ממש פחדן. הוא רוצה שנהיה איתו כל הזמן, פוחד ללכת לשירותים לבד, לישון לבד, לשחק לבד וכו'. הוא אפילו מבקש מאחיו הקטן, בן 3.4 שילווה אותו לשירותים או שיראה איך הוא משחק במחשב. ממה זה נובע? מדמיון מפותח, סרטים שהוא ראה או זה שלב נורמאלי בהתפתחות? הוא תמיד היה קצת פחדן, אך עכשיו זה התגבר. כיצד להתייחס לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 ו- 9 חודשים שמפחד

הוספת תגובה

• ילד מפחד

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום רונית
    את מתארת התנהגות יוצאת דופן המעידה על מצוקה וחרדה.
    רצוי לפנות במהרה לטיפול קוגנטיבי התנהגותי המלווה בהדרכת הורים. בגילאים אלו טיפול יכול מאד להועיל להפקת החרדות. ללא טיפול עלולה להיות החרפה נוספת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    נ
    10/09/2009

בני בן השנתים וחצי נכנס לגן ב1.9 ומאז הוא מתמיד היה לו קשר מצוין עם אבא וזה מצוין אתמול והיום הוא אמר אני לא רוצה אותך אני רוצה את אבא ואני אוהב רק את אבא ואני לא יודעת איך לנהוג בבקשה עצה אני ממש פגועה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• התייחסות רק לאבא

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום נ'

ילדים רבים נוהגים כך ולא צריך להתרגש. כמה שתעלבי פחות כך זה יעבור טוב יותר. פשוט לא להתייחס. לאמר לילד:" ששנינו אוהבים אותך ועכשיו אני אתך. אבא יהיה אתך בפעם אחרת......."
    האמירה שלו לא אומרת עלייך כלום. אל תדאגי. זו לא החלטה שלו אלא שלך. שדרי לו אהבה , קבלה ונוכחות.
    הוא מאד אוהב אותך. מאד.

מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ילד בן 10
    דנה
    10/09/2009

יש לנו 2 ילדים (בנים) האחד בן 10 והשני בן 7. הילד הגדול בכיתה ד' אך הרבה יותר ילדותי מאח שלו בן ה-7. הוא מעופף כשמדברים איתו,הוא לא תמיד חושב קדימה על ההשלכות של מעשיו,רב עם הסביבה שלו על דברים ממש שטותיים וכיוצ"ב.
    לקחנו את הילד למפגשים של מיומנות חברתית ועוד ועוד אך שום דבר לא עזר.
    האם זה נורמאלי שילד בגילו יקבל הוראות חד משמעיות בשביל להזיז את עצמו מבלי לחשוב באופן יצירתי בעצמו? האם זה נורמאלי שילד בגילו כזה מעופף?
    אודה לעצתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם ילד בן 10

הוספת תגובה

• ילד בן 10 מעופף

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום דנה

ראשית חשוב לא להשוות בין הילדים. אפילו לא בחוייה שלך (עד כמה שזה אפשרי).אין קשר בינהם. הם שונים ןזהו. השוואה עלולה לגרום נזקים לשניהם. היזהרי.

שנית, לגבי ילדך בן ה10, לא ברור לי מדברייך מה הבעייה. ריחוף, וקושי לחשוב קדימה יכולים להעיד על בעיית קשב ללא היפר אקטיביות ADD . אך נשמע מאחורי דברייך שיש גם דברים נוספים.
    מה מצבו הלימודי ? מה הן הבעיות החברתיות ? חסרה אינפורמציה כדי לעשות הערכה טובה.
    יש כאן בעיה שצריך לאבחן. ניתן וכדאי לפנות לפסיכולוגית לשם אבחון פסיכודידקטי. אז תוכלי להבין טוב יותר את בנך ואת מה שעובר עליו. כך גם תוכלי לקבל כלים כיצד לעזור לו ולהתקרב אליו.

בהצלחה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תשובתך עבור ילדי בן ה-10

דנה
    16/09/2009

תודה על התשובה.
    ביצענו בעבר אבחון לילד כדי לשלול את האפשרות שאין הפרעת קשב ואכן אותה פסיכולוגית הבחינה כי צריך לטפל בבעיות הטכניות של איך אוכלים,איך כותבים,איך יושבים וכד'.
    חשוב לציים שהילד עבר לפני כ-4.5 שנים תהליך גרושין ומעבר לכיתה א' היה כבר בישוב החדש בו גרנו ולא במקום בו נולד,היה בגן וגדל. האם יש השפעה כזאת חמורה?
    מעבר לזה שהו מעופף (מסוגל להכנס הביתה מבלי לשים לב שהילקוט שלו עדין על הגב ועוד דוגמאות...) הוא גם רב הרבה עם סביבתו (בבי"ס בעיקר),הוא טוען שמציקים לו ויורדים עליו וילדים שגדולים ממנו חושבים שהוא חלש אז מרביצים לו.
    ניסיתי לשוחח על כך עם יועצת בי"ס והמחנכת והם הפנו אותי לפסיכולוגית שמתחמה בתקשורת ובמיומות חברתית. לצערי לאחר מס' חודשים לא חל שום שינוי מלבד זה של פעם בשבוע שמבחינתו זה חוג של קבוצת ילדים שנפגשים ומשחקים.
    למי עליי לפנות? האם יש מטעם משרד החינוך וועדה שמאבחנת? האם עליי לבצע זאת אצל פסיכולוג פרטי?
    אודה לעזרתכם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10

ליאת גרוס
    19/09/2009

דנה שלום ושנה טובה
    אכן נשמע שיש כאן בעייה ועדיין קשה לי לאבחן אותה דרך המחשב.
    נסי לפנות לפסיכולוגית בית הספר. לא היועצת. יש לכל בית ספר פסיכולוגית וזכותך להיפגש איתה לפחות פעם אחת ללא תשלום.
    אם זה לא יעזור אז כן, כדאי לפנות באופן פרטי. האם יש גם קושי בלימודים, באינטלגנציה? האם הפסיכולוגית שפגשה אותו הגדירה הפרעת תקשורת כל שהיא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנון או לא להיות?
    אדוה
    10/09/2009

שלום, אני צריכה עזרה בהתלבטות קשה.בני בן שנה ושבעה חודשים ועד היום הוא היה איתי בבית . עכשיו חשבתי שזה הזמן להכניס אותו לגן מפני שהוא מאוד סקרן ושובב ונראה שאיתי בבית כבר קצת משעמם לו. בגלל שמשעמם לו אני עובדת מאוד קשה כדי לשעשע אותו- ג'ימבורי, ברכה, בני דודים, טיולים , גני שעשועים ועוד... וזה כבר התחיל להיות קשה גם לי... מצד שני בגן הוא בכה נורא והיה לי מאאאאאאוד קשה לשמוע . השאלה שלי היא בעצם האם ילד בגילו יכול להישאר עם אמא בבית עוד חצי שנה נגיד עד גיל שנתיים? או האם זה כבר גיל שהוא צריך גן?
    ועוד שאלה. האם צריך בגיל הזה פרידה מסודרת כאשר אני שמה אותו בגן או לשחק איתו קצת וללכת בשקט כמו גנבת? (המחשבה על זה לא נעימה לי...) נאמר לי שבגיל הזה אין לו שום תחושת זמן ועל כן הוא עלול לפחד שמא זו פרידה לנצח... עזרה בבקשה..

לקביעת תור
    סגירה
    גנון או לא להיות?

הוספת תגובה

• גיל לגנון

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום אדווה

ההחלטה האם להכניסו למסגרת בגיל זה אינה קריטית. לדעתי עד גיל שנתיים יכול להיות לו טוב בבית, ויהיה לו טוב גם בגנון. סביר שבגנון יהיה לו מעניין יותר, וגם לך יהיה קל יותר, אבל גם אם יישאר עוד קצת בבית זה לא נורא.

קחי בחשבון שהשבועיים הראשונים בגן אמורים להיות קשים. כל בוקר הוא קשה לילד ולאמא. עברתי את זה ואני יודעת. עם זאת כעבור בערך שבוע זה מתחיל להשתפר. אחרי שבועיים זה לרב נרגע ואח"כ את חוזרת להיות אדם בעל חיים משלו וזמן פנוי והילד הופך מאושר וחברותי. שווה לעבור את המשבר הזה.

חשוב לדעת, בשום פנים ואופן לא לעזוב את הגן כגנבת. זה עלול באמת לעורר חרדה. עדיף לעזוב אותו בוכה בידיים של מישהי אחרי שנישקת אותו ואמרת לו להתראות מאשר להעלם לו פתאום כשהוא נראה נרגע.
    עם הזמן הוא ידע שאת חוזרת וגם כם כיום הוא לא חווה את הפרידה כנצחית. תסבירי לו שעוד כמה שעות תחזרי. עשי את הפרידה באופן הדרגתי כלומר ביום הראשון לשעתיים, כמה ימים ל3 שעות, אח"כ ל4 שעות ואז לכל היום.
    ותרי על ייסורי המצפון עד כמה שניתן. זה לא עוזר רק מזיק. את אמא טובה ועושה מה שנכון ומקובל.
    בהצלחה

אשמח להתעדכן

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פועל בהחלט. איתך הסליחה על העיכוב.

ליאת גרוס
    13/09/2009

מאד משתדלות לתת תשובות בזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    לילי
    09/09/2009

אני גרושה וילדיי גרים איתי.לילדיי יש את שם המשפחה של אביהם .
    האים טובת הילדים שיהיה להם גם את שם משפחתי מנעוריי? (מבחינת שייכות, חברתית ועוד)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שם משפחה

נעמה סבג שמש
    10/09/2009

היי לילי,

אין קשר לטובת הילדים. זו החלטה רציונלית שעלייך לקחת.

אין פה פגיעה בהם.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם פס על כולם
    ליאת
    09/09/2009

שלום, אני אם לבן 5.5 ובת 3. אני פונה אליכם כי יש לי בעיה עם בני הבכור. בחצי שנה האחרונה הילד פשוט לא מקשיב ובחופש הגדול הבעיה רק החמירה. הוא לא מקשיב בבית כשמבקשים ממנו לעשות משהו וגם בגן הוא לא מקשיב לגננת ולסייעת (שאוהבות אותו ורואים)ופשוט עושה מה שרוצה. אפילו בחוג קארטה היום המאמן כעס קצת עליו ואמר לו שאם הוא לא יפסיק לדבר בחוג וימשיך לא להקשיב להוראות שלו יחזירו אותו לקב' של הקטנים, ואז הוא יצא בוכה מהחוג ונפגע מאוד. הוא לא ילד מופרע או אלים אלא ילד חיובי וחכם מאוד, אבל פשוט לא מ ק ש י ב!!!
    מה לעשות? נראה לי כאילו אני מדברת לקיר. אפילו שאני מודיעה לו מה יהיו התוצאות של כל התנהגות שלו זה לא עוזר, הוא עושה מה שהוא רוצה וכשמגיעה התגובה שלי (תוצאה) הוא בוכה כאילו לא הזהרתי אותו קודם כלל וכלל.
    דוגמא: הוא מפחיד את אחותו הקטנה ולא מעניין אותו האזהרות שלי.
    אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    שם פס על כולם

הוספת תגובה

• מישהי מתכוונת לענות מתישהו?????

ליאת
    14/09/2009

מה צריך לעשות פה כדי שתענו?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

מזדהה
    14/09/2009

היי לך,

קחי נשימה עמוקה ,כי זה יעבור! אני קוראת את הדברים שכתבת ונראה לי כאילו שאני כתבתי אותם(כולל הגילאים של הילדים). גם בתי הבכורה בגיל הזה וגם היא במשך תקופה מסוימת התנהגה כך כלפיי. את מוכרחה לסגל סבלנות של ברזל והרבה גבולות. ושתדעי בצורה שבה תבחרי להגיב כך הוא ילמד שמגיבים במצבי חוסר אונים. ושלא תחשבי שאני מטיפה לך,עברתי זאת על בשרי-התחושה שאני מבקשת מבתי להקשיב והיא כאילו אני לא קיימת,ובנוסף היא גם מחקה אותי(מעצבן בטירוף)וגם מלמדת את הקטנה להגיב אליי באותה דרך.
    מה לומר לך,אלו הם בסה''כ תקופות של בחינת גבולות מצידם כלפייך.קחי זאת בפרופורציה ולדעתי שימי לב אם הוא חווה שינויים מסוימים או תהליכים חברתיים כלשהם (יוצאי דופן)בגן.
    בהצלחה ויהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לילי
    15/09/2009

תודה רבה על תגובתך. אני מקווה מאוד שסבלנות ועניין של זמן זוהי התשובה הנכונה
    שיהיה לך חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו בבקשה תענו לי

ליאת
    16/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידו הפורום פועל בכלל יש מענה?????
    תותית
    09/09/2009

הוספת תגובה

• מה השאלה?

נעמה סבג שמש
    10/09/2009

מה השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות אחרי כניסה לגן חדש
    אלכס
    09/09/2009

שלום,
    יש לי ילדה בת כמעט שלוש שנכנסה לגן חדש לפני כשבוע. לפני זה היא היתה מגיל שנה וחודשיים בגן אחר. בגן הקודם היא היתה חוזרת הביתה מאושרת ושמחה לחזור לגן בבוקר והתנהגותה היתה רגילה כשהיתה חוזרת הביתה.
    מאז שהיא התחילה ללכת לגן החדש היא חוזרת כולה תזזיתית הביתה, לא מקשיבה נכנסת להתקפי בכי כאשר אינה מקבלת מה שאינה רוצה (התקפים שנמשכים אפילו חצי שעה). לפני כיום היא נכנסה להסטריה בתור לרופא שכאשר ניסינו להרגיע אותה היא בעטה והשליכה אגרופים. ולאחר מכן היא הלכה לאישה אחרת ואמרה שהיא אימא שלה.

התנהגותה השתנתה לחלוטין. איך אפשר לעזור לנו?

נקודה נוספת היא שבגן הקודם היא ישנה צהריים ובגן זה היא לא.
    בנוסף היא לא מכירה אף ילד בגן החדש ממקודם ולא את הגננת.

הוספת תגובה

• כניסה לגן חדש

נעמה סבג שמש
    10/09/2009

אלכס שלום,

המעבר לגן החדש נותן את אותותיו בהתנהגותה של בתכם.
    התנהגותה נורמלית. כמובן שעליכם למתן אותה ולהציב גבולות ברורים.
    אל דאגה , זה עניין של ימים והמצב התמתן , אם תגיבט נכון.
    עטפו אותה בחום ותנו לה את המקום שלה. שינוי המסגרת הוא דבר לא פשוט עבורה. גם לנו כמבוגרים קשה להחליף סביבה או מקום עבודה.
    עליכם להיות שם יותר בשבילה ולקיים את תהליך המעבר בהדרגה. אתם מוזמנים לקרוא מאמר שלי בנושא.
    נושא השינה גם הוא בעל משקל. זהו שינוי מהותי בשבילה, ויכול להיות שהיא עדיין זקוקה לשינה. אין לה מנוחה במשך היום. בדקו אם יש אופציה לתת לה לנוח, ולוותר על השינה בצורה הדרגתית.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן חדש

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום אלכס
    התנהגותה של בתך נורמלית ומעידה על קושי נורמלי בהסתגלות לגן החדש.היא משחררת את כל הרגשות והמתח שצברה בגן החדש. סביר שעוד שבועיים היא תחזור לעצמה. אם לא אז כדאי להתחיל לשאול שאלות. בינתיים חשוב להיות קצת יותר רגישים, לעזור לבלות עם חברות מהגן אחר הצהריים.לדבר איתה עד כמה שהיא מאפשרת, לשדר לה שהיא חזקה ומסוגלת. ובמקביל לא לוותר לה גם כאשר נכנסת להתקפי כעס.
    חשוב שתלך לישון מוקדם ב7-8 בערב, ושתכנס לסדר יום מסודר.

בהצלחה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנתיים
    דנה
    08/09/2009

שלום,
    בני בן שנתיים ו-3 חודשים...מנסה להיגמל מטיטולים - כשהיה לו פיפי הואהוריד את הטיטול, טיפס על האסלה ועשה פיפי....הוא לא מוכן לשבת בישבנון או בסיר....הבעיה שכשיש "קקי" הוא לא מוכן לעשות באסלה ...במקרה הטוב מבקש טיטול, במקרה הגרוע עושה ברצפה (שכן הורדנו טיטול), כשעשה קקי אספתי בנייר והראתי לו שאני שמה הקקי באסלה ופותחת מים....עכשיו הוא מפחד לעשות קקי גם בטיטול הוא נלחץ כשיש לו קקי, בוכה ואומר "קקי קקי" ולא מוציא אותו, אני לא יודעת מה לעשות, הכל הסתבך...אולי אפשר לעזור והסביר לי מה לעשות מנקודה זו? איך להמשיך הגמילה? שכן פיפי הוא עושה באסלה (עדיין לא בעמידה)

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן השנתיים

הוספת תגובה

• אין תשובות?|

דנה
    11/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה?

דנה
    14/09/2009

שלום,

ישנם תאריכים שדילגתם על שאלות, ביניהן אני....אפשר תשובה לשאלה למעלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים וילדים
    שרית
    07/09/2009

ברצוני לדעת לגבי...

לקביעת תור
    סגירה
    הורים וילדים

הוספת תגובה

• הורים וילדים

נעמה סבג שמש
    10/09/2009

לגבי מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה