פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הי שלום
    צופית
    15/09/2009

אני רצתי לשאול לגבי אחי נער מתבגר כבן 13 הילד התחיל לפני 3 ימים פושט להזות בלילה הו אליישן כבר שבוע מדדמיין דברים שלא היו ולא נבראו כול הזמן מדבר שטויות חרד מאוד לחוצ וכול התסמינים לחרדה מה עושים במצב כזה איך ניתן לטפל בבעיה הילד ממש משתגע?אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה?

ליאת גרוס
    19/09/2009

שלום צופית
    חרדה ניתנת לטיפול פסיכולוגי או תרופתי כאשר אם החרדה קיצונית יעיל מאד לשלב טיפול תרופתי ופסיכולוגי במקביל. דמיון של דברים שלא היו, ודיבור של שטויות עלולים להעיד גם על דברים אחרים מעבר לחרדה.
    ברור שהוא סובל וחשוב לפעול מיידית. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר בהקדם, לתאר את הדברים ולפעול בהתאם להמלצותיו ואבחנותיו.
    יש כאלו המפחדים לפנות לפסיכיאטר כי זה נשמע מפחיד. זה ממש לא. מזל שיש את הפונקציה הזו. נסי לשכנע את ההורים לקבוע לו תור לפסכיאטר. אפשר גם דרך קופ"ח

בהצלחה ושנה טובה

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שמונה וחצי
    טלי
    14/09/2009

יש לנו ילד בן שמונה וחצי (כתה ג). רציתי לשאול אם בגיל זה ישנה בעיתיות כאמא לעזור לו להתקלח או שמשימה זו תוטל על אבא אח או כל בן משפחה אחר ממין זכר. הדיעות בנינו די חלוקות. אני טוענת שמאחר והילד זקוק לעזרה אין סיבה שכאמא לא אעזור לו. בעלי מקצין וטוען שלא רק להמנע מלקלח אותו אלא אפילו לא לראות אותו במערומיו? האם זה לא קצת קיצוני? הילד רק בן 8.5 ועדיין זקוק לעזרה מידי פעם

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שמונה וחצי

הוספת תגובה

• אני בעד לעזור

הילה ס
    17/09/2009

היי,
    אני חייבת לומר שילדי אמנם קטן בהרבה משלך אבל אין לי שום צל של ספק שאעזור לו להתקלח גם בגיל 10 כל עוד אחוש או אקבל ממנו תשדורת שהוא זקוק לעזרתי.
    אני אמא שלו וכאמא אני נושאת משמעות רבה עבור ילדי. אני רוצה לשדר לו פתיחות ובעיקר ביטחון גם אם זה אומר לקלח אותו. אני חושבת שזה גם קשור לבגרות ולבשלות של ילדך אולי ילדך צריך אותך עוד קצת... למה להתלבט???העובדה שאת עוזרת לו ,לא מונעת ממנו להיות עצמאי
    אני לא הייתי מתלבטת.
    בהצלחה רבה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה שלום

ליאת גרוס
    19/09/2009

אנני מסכימה איתך. את תראי כי כשבנך יגדל לגיל 8-9 את בעצמך תרגישי שכבר לא מתאים לקלח את בנך או להסתוב ערומה בנוכחותו.מעבר לכך, חשוב לעזור לילד איפה שמתקשה לבד אך לא איפה שהוא יכול ופשוט בא לו להתפנק באופן קבוע. לדעתי זה כבר כן עלול לפגוע בעצמאות.

אשמח לתגובתך

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם בעלך אבל לא צריך להגזים

ליאת גרוס
    19/09/2009

שלום טלי
    קודם כל ילד בן 8,5 לא אמור להזדקק לעזרה במקלחת. אם זקוק לעזרה (ולא קיימת בעיה רפואית כלשהיא) אז יש כאן בעיה של פינוק יתר. חשוב שיתקלח ויתלבש בעצמו, כולל חפיפה. אם תעזרי לו בענינים אלו ואחרים התואמים לגילו, יתקשה לפתח עצמאות ובגרות.
    שנית, אכן לא מתאים שאם תקלח את בנה בגיל זה. אם חייה להיות מישהו מעור עדיף שזה יהיה האב.בטח לא מתאים שתעזרי לו לסבן את האזור. ממש ממש לא. לא נורא אם תראי אותו ערום אבל בעיקרון זה הזמן לחנך לפרטיות. יתקלח לבד , יצא עם מגבת, ויתלבש בחדרו. במקביל חשוב שלא יראה אותך ערומה. רצוי אפילו שלא יראה אותך תחתונים וחזיה.
    בנים בגיל זה כבר מתחילים לפתח משיכה לבני המין השני. את בטח לא רוצה שיעמוד לו בנוכחותך (סליחה על בשפה הישירה) ... גם אם זה עוד לא קרה, זה יכול לקרות יום אחד קרוב. ומכיוון שאת לא יודעת בדיוק מתי... זה הזמן לעצור.

מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    20/09/2009

מודה לכולכן על התגובות המסייעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בכיתה
    זיוה
    13/09/2009

אני גרושה אם לילדה בת 6 {כיה א'} ילדה מאד חכמה פיקחית ומוכשרת היא יודעת את כל האותיות {עד כדי כך שכבר היא לא מוכנה לכתוב בכתב אלא בכתיב}היא יודעת את כל המספרים וחשבון עד 20 בקיצור כנראה "משעמם" לה מדי בכיתה המורה מאד מרוצה ממנה אך ישנה בעיה היא מפריעה בכיתה מושכת המון תצומת לב עולה על השולחנות צועקת שרה בורחת מהכיתה בקיצור מוציא את הנשמה לכולם... אני אובדת עצות אשמח לקבל עצה מה לעשות בנידון!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בכיתה

הוספת תגובה

• הפרעות בכיתה

ליאת גרוס
    19/09/2009

שלום זיוה
    השאלה היא האם מפריעה כי משעמם לה או בגלל סיבות התנהגותיות רגשיות אחרות...
    האם בגן גם הייתה מפריעה? האם היו בעיות התנהגות במסגרות עד כה?
    אם היא מכירה את כל החומר חשוב להבהיר לה את החוקים ולהתעקש שתעמוד בהם. ניתן לתת לה לקרוא ספר או לצייר במהלך שיעוןרים בהם משתעממת. לא כדאי לתת לה להתקדם בחוברות כי כך תשאר תמיד ביתרון וזה לא טוב.
    חשוב להציב גבולות ברורים. שתפי את יועצת בית הספר ופסיכולןוגית בית הספר בהתלבטויותייך
    (לפני שהם יפנו אלייך).
    אני מאמינה שיש כאן מעבר לשיעמום.את מתארת התנהגויות מוגזמות. מה קורה איתה בבית?

שנה טובה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחיצת תינוק
    רוני
    13/09/2009

שלום,

אני מרגישה כל כך בורה על השאלה שאני הולכת לשאול - אבל לימדו אותי כשלא יודעים - שואלים בלי בושה! :-)

אז ככה:
    התינוק שלי עוד לא יושב, (5 חודשים) . אך כבר גדול מידי ל"דפני" וגם ארוך/גבוה מידי לאמבט הרחיצה.
    הוא ממש כבר לא נכנס לדפני כך שלשים אותו בדפני באמבטיה שלנו זאת גם לא אופציה.

איך רוחצים תינוק בשלב שהוא כבר לא מתאים לאמבט (והאמבט שלנו רחב במיוחד) אך עדיין לא יושב?

תודה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    רחיצת תינוק

הוספת תגובה

• רחיצת תינוק- תשובה

מיכל
    14/09/2009

תוכלי למצוא בחנויות לתינוקות מושב אמבטיה לתינוקות.יש כאלה לתינוקות יושבים ויש אחד לתינוק שעדיין לא יושב. (הילד שוכב במין זוית כזאת)
    זה עולה פחות ממאה שקל, אבל זה די רחב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת חברים
    סיגל
    13/09/2009

ביתי בת 9 כמעט בכיתה ג' ,מאז היותה קטנה היא הייתה מתחברת לילדה אחת ,ולרוע מזלה פעמיים "נטשו" אותה לאחר חברות של שנתיים , אני מנסה לעזור לה כעת מחדש , ע"י הזמנת חברים אבל מרגישה אבודה , באיזה גורם אפשר להוועץ ?

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת חברים

הוספת תגובה

• מציאת חברים

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

סיגל שלום,
    כשקראתי את שאלתך הרגשתי שגם את, מעט כמו בתך, מתלבטת בשאלה כיצד יוצרים ומשמרים קשרים. במקרה של בתך, תוכלי להתייעץ עם המחנכת לאיזה ילדות לחבר את בתך, או עם היועצת/פסיכולוגית ביה"ס, לגבי הכישורים החברתיים של בתך.
    בנוסף, קיימות קבוצות ייעודיות לילדים עם קשיים חברתיים, בהם הם עובדים על יכולתם להתחבר לזולת ולשמור על קשר חיובי לאורך זמן. במידה והנושא מטריד אותך מאוד לגבי בתך, תוכלי להיעזר גם בהדרכת הורים כיצד לסייע לה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לכיתה א?
    שרית
    13/09/2009

בני בן שש וחצי עלה לכיתה א' השנה.
    המורה טוענת כבר מיום הלימודים הראשון שהוא אינו עושה כל מה שנדרש בכיתה. לטענתה, הוא אומר שהוא עייף. בנוסף לכך היו גם כמה מקרים בודדים שהמורה ביקשה ממנו לעבור מקום/ לעמוד כשהיא נכנסת והוא סרב. עוד עלי לציין שבכל יום ו' יש בבית הספר טקס והוא לא רוצה להשתתף בו.
    היום הוא טען שבשיעור ספורט כל הילדים רצו יחד והוא לא יכול עם כולם ולכן ישב בצד.
    אני חייבת לומר שאין הדברים זרים לי ,שכן תמיד הוא לא רצה להשתתף במסיבות ובפעילויות חברתיות אלא לשבת מהצד ולהתבונן. הוא אכן ילד מפונק שעושה בעיקר מה שהוא אוהב, אך יחד עם זאת הוא ילד חכם ששולט בחומר ויודע את הגבולות.
    מה לדעתכם? האם יש פה בעיה שצריך לטפל בה? בעיה של הסתגלות? בעיה של התמדה?
    בעיה של ....????
    עלי לציין שכשאני משווה את תלונות האימהות מכיתתו על דרך הכנת ש"ב של ילדם מצבנו טוב .
    האם אין זה מוקדם להתחיל לבדוק ולברר מה קורה? האם אין ימי חסד?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לכיתה א?

הוספת תגובה

• הסתגלות לכיתה א'

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

שרית שלום,
    שאלת האם אין ימי חסד לילדים בכיתה א', ואני מאמינה שצריכים להיות ימים רבים כאלו. כל ילד מסתגל למערכת הבית ספרית החדשה בדרכו שלו, ומבטא את הקשיים בתחומים אחרים - יש ילדים שמתקשים בהכנת ש"ב ויש כאלו שמתקשים בהסתגלות לכללים או בהשתתפות בפעילויות הומות אדם.
    חשוב שתשוחחי עם המורה ותבקשי ממנה לתת לילד זמן להסתגל למערכת. כמו כן, כדאי לשאול את הילד לדעתו, לברר אם יש דברים שקשים בביה"ס או שהוא חושש מהם, ולתמוך בו בקשייו. בנוסף, כדאי לבדוק את הבעיה של העייפות עליה התלונן - אולי הוא נרדם מאוחר מדי או לא ישן רצוף ובאמת עייף. בהמשך, זו הזדמנות עבורכם ההורים לחשוב באיזו מידה אתם מעבירים מסרים של שיתוף פעולה עם הדרישות החברתיות גם כאשר הן אינן נוחות, ומסרים של הנאה משותפות בפעילויות עם אחרים לעומת אינדיבידואליזם מופרז. התאמת עצמנו למסגרת חברתית היא אחת מהמטרות ההתפתחותיות החשובות.
    בהצלחה ושנת לימודים טובה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי הקודמת

שרית
    16/09/2009

תודה רבה על תשובתך היא מרגיעה מעט, ואכן עניין חוסר שעות השינה טופל ובהצלחה (גם זה לדעתי הסתגלות לאחר חופשה ארוכה).
    לענין פעילויות חברתיות קשה לי להבין בדיוק למה את מתכוונת כשאת מפנה שאלה זו אלינו ההורים. אנו מנהלים חיי חברה מגוונים עם חברים רבים והילד לוקח איתנו חלק בהם. איננו רקדנים וזמרים אך בהחלט משתלבים בכל הפעילויות. אם תוכלי להסביר...
    עוד ברצוני לבקש התיחסות לכך שבני אינו מוכן לקבל הערות תיקון מהמורה. בבית אין כל בעיה שנמחוק לו ונבקש שיתקן אני, הסבא האחיות.. אך בכיתה הדבר גורם לו כעס רב הוא סוגר את המחברות אורז את הציוד ויוצא מהכיתה. אנא המליצי על דרך להגיב לכך נראה לי שהמורה אובדת עצות בעניין זה. אני חייבת לציין שהערות המורה כלפי כתיבת הילד מאוד קטנוניות "כתבת ש' צפופות מדי תרווח אותן.." כמובן שאיני אומרת את זה לילד אך בנינו ההערות מצליחות לעורר את כעסו של כל מי שרואה את הקטנוניות...יחד עם זאת ברור לי שהילד צריך לקבל הערות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש
    נטלי
    13/09/2009

שלום, בתי בת שנה ו 10 חודשים הצטרפה לגן חדש לאחר שהיתה במסגרת של מטפלת עם עוד שני ילדים מגיל 5 חודשים. בגן החדש 15 ילדים. היא היתה בגן בתחילת אוגוסט למשך שבועיים בקייטנה יחד עם אחותה הגדולה שהיתה בגן שנתיים. במהלך הקייטנה התנהגה כרגיל, שיתפה פעולה ברוב הפעילויות (לא כולן) ואכלה כרגיל. החל משנת הלימודים היא מגלה קשיים רבים, הפרידה בבוקר מאד קשה אבל אנחנו נפרדים מהר ולא מושכים את הזמן. היא לא משתתפת כלל בעבודות היצירה, היא מגלה עניין רק במשחקים בחצר ובמפגשי הבוקר. הבעיה היותר גדולה מבחינתי שהיא הפסיקה לאכול ארוחת צהריים בגן (אוכלת רק א. בוקר) ומיום שישי האחרון הפסיקה לאכול בכלל, לא א. בוקר ולא צהריים. לדברי הגננת הם מנסים כל דרך אפשרית לשכנע אותה לאכול וזה לא עוזר.

שאלתי היא האם התנהגות זו אופיינית ? ומה עושים במקרה כזה ? האמת שאני די מתוסכלת ואשמח לקבל כלים ודרכים להתמודדות ופתרון.

תודה מראש - נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן חדש

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

נטלי שלום,
    כל ילד מסתגל לגן בדרך אחרת הייחודית לו. אני מתארת לעצמי שלצוות החינוכי בגן יש ניסיון בעזרה לילדים בהסתגלות. יופי שהיתה לבתך הקטנה הזדמנות להכיר את הגן בנוכחות של אחותה הגדולה שבוודאי השרתה עליה ביטחון. אולם בעצם זו הסתגלות חדשה עבורה כי עד עכשיו ייתכן שהבינה שהגן הוא מעין ג'ימבורי בו היא נמצאת עם אחותה.
    ההסתגלות שאת מתארת מבחינת בתך עד כה נשמעת נורמטיבית. חשוב לאפשר לה לגלות את הגן ולהינות מהאפשרויות בו, בקצב שלה ולפי הסקרנות שלה. אם את מוטרדת מהאכילה - אפשר לתת לה ארוחת בוקר טובה לפני הגן, ולהוסיף בקבוק של תחליף חלב/דיסה שיהיה במהלך היום. לרוב, הפעילות הקבוצתית של האכילה, משפיעה על ילדים לשוב ולאכול עם הקבוצה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש

גיא
    15/09/2009

תודה על המענה. השאלה איזה פרק זמן נחשב סביר להתנהגות זו ? מהו השלב שבו אמורות להידלק לי נורות אדומות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחתון או גן ?
    אימא
    13/09/2009

שלום רב!
    הייתי רוצה לקבל דעה מקצועית לגבי גן לילד בן 1.9 .
    אני מאוד מתלבטת ביל גן (קבוצה של 25 ילדים / 3 מטפלות) לבין משפחתון (5 ילדים).
    מה עדיף בגיל זה? האם יחס אישי יותר שילד יכול לקבל במשפחתון חשוב וקריטי בגיל זה?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    משפחתון או גן ?

הוספת תגובה

• משפחתון או גן?

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

לאמא שלום,
    לשאלתך אין תשובה חד משמעית - יש לבדוק מה יחס המטפלות/ילדים, כמה גירויים קיימים עבור הילד, מהם גילאי הילדים הנוספים, כמה מרחב יש במקום (ילדים בני שנה ותשעה חודשים זקוקים למרחב רב לריצה ופעילות) וכדומה. כמו כן, חשובה ביותר הגישה של הצוות החינוכי וה"קליק" שלך עמם, אשר משפיעים על המידה בה תחושי נוח להשאיר את ילדך עמם.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של בת 4/1/2
    פרידה
    13/09/2009

יש לי נכדה בת 41/2 ויש לה מדי פעם הפרעה רצינית בהתנהגות אשר מתבטאת בבכי מרורים ובעיטות וצעקות במיוחד זה קורה לה כאשר משהו נעשה לא כרצונה. לדוגמא אם היא נרדמת ומביאים אותה אלינו ומשכיבים אותה על הספה, היא מסוגלת לבכות לצרוח בצורה חסרת שליטה מצידה, היא גם חוזרת על אותן המילים ללא הפסק כמו :אני לא רוצה לבכות, או דברו איתי ,כי אנחנו מתעלמים ממנה, או אני רוצה לשתות, בצרחות ללא שליטה וממש לא מתכוונת לשתות. זה קורה לעתים קרובות ואנחנו חסרי אונים. זה יכול להיות גם לפני הליכה לשינה. היא מקבלת מן "התקפה" של בכי חסר מעצורים לחלוטין. יש לציין שיש לה אחות בת שנה וחצי אבל ההתנהגות שלה היתה גם לפני שהאחות נולדה. אמא ואביה עובדים והיא נמצאת בגן חובה עד שעה 16.00. אגב, בגן אין לה התפרצויות, רק בבית שלה או אצל אחרים. היא ילדה מאוד נבונה ובהחלט מנהיגה. הבעיה שאחנו לא יודעים מה לעשות? לראות אותה ככה עולה לי בבריאות...האם יש כאן נורה אדומה?...
    אשמח לקבל הכוונה מה לעשות.
    תודה סבתא פרידה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של בת 4/1/2

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

פרידה שלום,
    מה שבולט בעיקר מהתיאור שלך הוא שההתנהלות של נכדתך מפריעה גם לה, ושהיא חשה מתוסכלת על כך שאינה מצליחה להשיג את מבוקשה מהסביבה. בעבר נהגו להנחות את המבוגרים להתעלם מילד צורח, אולם כיום ישנן גישות שונות, אשר מתאימות עצמן לכל ילד.
    ממה שכתבת, נראה שעבור נכדתך חשובה מאוד היכולת שלה להחליט על עצמה ואולי גם לשלוט בסביבה. הסיטואציות של להתעורר במקום אחר וגם ללכת לישון הן סיטואצות של אובדן שליטה או ויתור על השליטה בגוף ועל הדריכות. ייתכן שהדבר קשה לה ואפשר להנחות אותה לבצע את הדברים באופן הדרגתי יותר. כמו כן ייתכן שהפרידה הזמנית מההורים נחווית כקשה, וכדאי לחשוב עם ההורים על טקס של פרידה הדרגתית יותר.
    בנוסף, חשוב לי לציין כי עיקר החינוך לגבולות הוא תפקידם של ההורים, וכי את מעצם מיקומך במשפחה כסבתא עלולה להיות מעט מוגבלת ביכולתך להשפיע על הנכדה. כדאי לבדוק באיזו מידה ההורים עצמם מוטרדים מהקושי של הנכדה ולהציע להם רעיונות כיצד לנהוג עמה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהותיות
    אורית
    13/09/2009

שלום,
    בני בן 6 בשלושה חודשים האחרונים השתנה באופן קיצוני בהתנהגות שלו. זה פשוט כבר מלחיץ אותנו בבית, צורח בבוקר כשלא מביאים לו מה שרוצה, הפך לשתלטן שחושב שהכל מגיע לו, מתמרד והגרוע מכל נהיה אלים גם בגן, הגננת קלטה את ההתנהגות שלו ומבקשת להפנות אותנו לפסיכולוג של הגן ליעוץ. מה לעשות? אנחנו נואשים בתור הורים ולא יודעים כיצד להתמודד מול בעיה זאת. אשמח האם תוכלו לכוון אותנו כהורים לאן לפנות? ומה יכולה להיות הסיבה.
    תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהותיות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

לאורית שלום

קשה לדעת מתאוריך מה הסיבות להתנהגות זו, ייתכן שהוא חווה איזו מצוקה רגשית ואינו מצליח להמשיג אותה במילים. האם חל איזה שינוי בבית בתקופה שקדמה להתפרצויות? אובדן של דמות משמעותית למשל, מעבר מגורים שינוי סטאטוס של עבודה אצל אחד ההורים הריון או לידה. ילדים מגיבים לשינויים שאנו כמבוגרים רואים אותם כמובן מאליו. אם הגננת המליצה על הפניה לפסיכולוג אני מציעה ללכת ולערוך אבחון מסודר על מנת להבין את מקורות הקושי של בנך. אפשר לפנות דרך קופת חולים, ואפשר גם באופן פרטי כתבי את מקום מגורייך או שוחחי עימי בטלפון ואפנה אותך לגורם המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגויות

אורית
    13/09/2009

זהורית שלום,
    ניסיתי ליצוק קשר טלפוני ולא היה מענה.
    בכל אופן אנחנו מתגוררים בפרדס חנה אשמח לדעת לאיזה מקום לפנות?או לחכות לפסיכולוג של הגן והוא יפנה אותנו?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה למכוניות שואלת בשנית-מענה ב
    נועה
    13/09/2009

שלום רב
    בני בן השנה ו-7 ומזה כחצי שנה הילד לא מרפה ממכוניות/אופנועים/משאיות/טרקטורים
    כל הבית שלי מלא בצעצועים כאלו
    הוא לאחרונה לא עושה שום דבר ללא אוטו מתקלח עם אוטו/ישן/אוכל/על הסלקל באוטו
    בשבוע האחרון הוא התחיל לקום פתאום באמצע הלילה בבכי ולצעוק אוטו,אוטו בוכה וחוזר לישון
    ככה כמה פעמים
    הוא לא מתרכז בשום דבר אחר לא בהרכבות'קוביות/ומשחקים אחרים-ניסנו הכל אבל הוא משחק עם זה כמה דק' ושוב עוזב את זה וחוזר למכוניות
    אשמח אם תייעצו לי ותעזרו לי איך ל"גמול" אותו מזה
    תודה

הוספת תגובה

• חפץ מעבר

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

לנועה

אולי תשובתי תתסכל אותך אך אני מחזירה לך בשאלה מאיזה מקום את מרגישה צורך "לגמול " אותו מזה. האם זה מפריע לתפקודו היומיומי האם את מרגישה באיזשהו אופן שזה פוגע בו?.

אני משערת שכמו שיש ילדים שנצמדים בגיל זה לשמיכה אהובה, חיתול, או בובה סמרטוטית הוא נצמד למכונית כחפץ שמעניק לו בטחון. המזל שהוא לא חייב בדיוק תמיד את אותה המכונית אלא ניתן לבחור אותה מרפרטואר של צי רכבים.

אולי לא הבנתי היטב את טיב הבעיה ואם כך הדבר אנא הסבירי יותר כדי שאראה אם אוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזוהרית המשך לשאלתי-לגבי המכוניות

נועה
    14/09/2009

קודם כל תודה על תשובתך
    אני רואה בזה בעיה ששמיכה לוקחים שרוצים לישון או להירגע ממשהו
    אצלי הוא קם באמצע הלילה כמו מתוך חלום רע וצועק אוטו,אוטו וחוזר לישון
    לי נראה שזה קצת יותר מאהבה לחפץ כלשהוא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה הפורום הזה ? כבר לא פועל
    נ
    13/09/2009

הוספת תגובה

• הפורום פעיל

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

הפורום פעיל אך לצערנו איננו מספיקות לעמוד בקצב השאלות. מקווה שבשאלתך הבאה תקבל/י מענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות
    אמא
    13/09/2009

איך להתנהג עם ילד בכיתה ג שמדבר על העדפותיו להסתובב רק עם בנות, מתנהג ומתחקה אחר התנהגותן, אומר בבטחון מלא כי הוא בן רגיש שאוהב בנות ושלא מפחד להגיד אולי אהיה הומו!
    הדבר מרתיע אותי מאוד במיוחד סביב הנושא של זהות מינית. האם ילד בגיל כזה יכול כבר לגבש זהות מינית? איך בכל זאת לדחוף אותו לשחק גם עם בנים ולא להיות רק ורק ורק עם בנות? האם צריך לעזוב אותו שיעשה מה נוח לו או בכל זאת לנסות ולהבסביר לו שהוא צריך לשחק גם עם בנים?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• נטייה מינית או העדפה חברתית

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

אם זהותו המינית תתגבש להיות הומסקסואלית , לדחוף אותו למשחקי בנים לא תשנה את המצב. ייתכן שבנך מבולבל יתכן שהוא נהנה עימן הוא יותר מחברת בנות ומשיחותיו עימן והוא מוצא זאת כאופציה מעשירה ומתיאמה לו יותר בשלב זה של ל בחייו. הסבירי לו שזה שהוא מעדיף כרגע את חברתן של הבנות אין הדבר אומר משהו על נטיותיו המיניות. אם הוא נמנע מקשר חברתי עם בנים על רקע שונות בתחומי העניין אפשר להפגישו עם בנים שקרובים לו בתחומי התעניינותו. קשה לומר מתוך מה שאת כותבת אם מדובר בבלבול בזהות המינית או בהעדפה נורמלית על רקע של תחומי עניין שונים. אם את ממשיכה להיות מוטרדת פני להתייעצות מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הימנעות ממוסיקה ומשחקים-גיל שנתיים
    הילה ס
    13/09/2009

שלום
    בני בן השנתיים החל מהראות סימני
    בתחילה החליט שאין הוא רוצה שישמיעו לו שום מוסיקה משום סוג :לא ברדיו לא באוטו לא בטלויזיה ולא בדיוידי..אציין רק שהוא נמצא למרבה האירוניה בג\ מוסיקלי והוא בכלל פעוט מוסיקלי..אוהב לשחק בעיקר בכלי הנגינה שלו לשיר ולרקוד גם הגננת מספרת שהוא שר ,רוקד ומשתתף במפגשים.
    לאחרונה החל להימנע גם מהרצון שאקריא לו סיפורים לפני השינה .(דבר שלא ויתר עליו עד לפני שבועיים ותמיד דרש יותר ממה שהקצבתי)..דבר אשר מפריע לי ביותר. הוא מעדיף שאטייל איתו על הידיים מספר דקות בגינה ,אז הוא מביט בעיניין בלבנה שבשמיים(קורא לה ושואל שאלות על הלבנה ואז חוזר מרוצה למיטתו ונרדם בכוחות עצמו.סיפרתי על הבעיה גם לאביו לראות אם זה נובע מאצלו והוא שם לב לתופעה הזו גם אצלו.
    היום הצלחתי לחשוף אותו 10 דקות לטלויזיה וזה היה תוך כדי הסחות דעת בלתי פוסקות(הוא כל הזמן רצה שאכבה את המכשיר).בנסיעה קצרה אני משמיעה מוסיקה ומודיעה לו שזה מה שאמא עכשיו רוצה לשמוע ומדברת איתו כדי להסיח את דעתו.אך בפועל כל זה הופך את העיניין ללא חוויתי ולא נעים במיוחד.

רקע כללי בנוסף לתיאור שהבאתי הוא שהינני פרודה מבעלי ובהליכי גירושין זה מספר חודשים.ילדי עבר להתגורר עמי בבית הוריי אני חייבת לציין שההשפעה על הילד באופן כללי הינה חיובית.הוא מקבל את השינוי ואף נהנה מאוד ממפגשיו עם אביו 3 פעמים בשבוע למספר שעות כל פעם.בנוסף הוא עבר תהליך גמילה מטיטול באופן מהיר ונפלא במשך שבועיים והיום אפשר לומר שהוא גמול לחלוטין גם בלילה.האם יש קשר?????כי הוא יחסית מגיב לשינויים גדולים היטב וזה מעיד על עצמאות ובשלות.
    מה לעשות???
    תודה הילה

הוספת תגובה

• המנעות מהאזנה

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

האם ייתכן שהוא סובל מאיזושהי רגישות חושית כרגע מתבטאת סביב השמיעה? הרמזים לכך צריכים להיות בעוד חושים כמו רגישות במגע, רגישות לחומרים, רגישות לבדים ובגדים מסויימים רגישות והגעלות מסוגי מזון מסויימים (בד"כ ע"פ מרקם). הייתי ממליצה קודם כל לשלול בעיה מסוג זה, וכן ללכת לרופא אף אוזן גרון. האם את רואה עוד תופעות אחרות של המנעות? ומה קורה בגן מה הגננת מספרת ? מאד יכול להיות שזה על רקע רגשי וצריך לנסות להבין ממה הוא מנסה להמנע ומדוע. שוחחי עם הגננת, ועם רופא אף אוזן גרון, ואם עדיין לא קיבלת מענה חיזרי לפה ונחשוב שוב ביחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

הילה ס
    15/09/2009

קצת באיחור..אבל ממש תודה.
    קבעתי תור לרופא ובימים האחרונים אני חושבת שבאמת יש רגישות חושית סביב השמיעה.הוא מציין בפני כמעט כל רעש שהוא שומע בסביבה ביחוד אם עובר אופנוע, משאית,אווירון ...גם על ציוצי הציפורים הוא אינו פוסח.אגב הוא חוזר רבות על המילה:רעש.(לפני כחודשיים עברנו שיפוץ בבית והיום בערך שבועיים די רועשים-אם יש קשר)
    אגב מה זה אומר?זה רע?איך מטפלים???
    אה ושכחתי לציין שהיום חגגנו מאורע חשוב:
    הוא צפה ב דיוידי ואפילו נרדם אחרי הצפייה הממושכת(חצי שעה).הוא ממש היה שקוע ולא רצה להפסיק לצפות.
    האם אנחנו בכיוון טוב ?
    על סיפור לפני השינה בינתיים אין מה לדבר.
    הגננת אגב אומרת שהוא מקסים ומשתף פעולה משחק עם חברים ושאין סיבה לדאגה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת שיער
    תמי
    12/09/2009

ביתי בת ה-10 התחילה לתלוש שיער מראשה. האם יש טיפול פסיכולוגי או אחר יעיל? ממה שאני קוראת באינטרנט זו בעיה לכל החיים.
    הילדה בטיפול פסיכולוגי כבר תקופה ארוכה מסיבות אחרות ותופעה זו החלה לאחרונה. האם יש טעם להמשיך עם אותו מטפל או שתופעה כזו שמתחילה למרות הטיפול מראה שאין קשר טוב בין המטפל והמטופלת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת שיער

הוספת תגובה

• תלישת שיער

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

אני מציעה לך לשתף את הפסיכולוג המטפל בתופעה. אין הדבר מעיד בהכרח על חוסר יעילות של הטיפול , ולכן יש לבחון מהם מקורותיו, העזרי במטפל/ת של ביתך היא מכירה אותה הרבה יותר טוב ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה