מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימותמיכל02/12/2008
קיבלתי טלפון מאמא מכתת בני כיתה ג' לטענתנה , בני שרט את ביתה עד זוב דם ואף קללה. לפני שבוע התקשרה המורה בטענה שאור נתן בהפסקה מכה ברגל לילד , והילד חנק אותו והכה אותו בעצמות. היום לאחר שיחת הטלפון , כעסתי מאוד על בני. הוא התחיל לבכות בטענה , שלא עשה זאת. והיא כתבה לו מכתבים עם קללות.התקשרתי לאם , ואמרתי שבני בדרך כלל אומר אמת , ולכן איני אוהבת את התערבות ההורים. לא הרפתי מבני ולבסוף מתברר , שהוא הגן על עצמו . היא נגעה בו ואז הוא שרט אותה.נראה לי קצת כמניפולציה-יש לו נטייה למניפולציות. ואז יפר שבהפסקה קראו לו , והוא ישב כעונש במזכירות. כעסתי עוד יותר , והתחלתי גם לצעוק. לא נוהגת לצעוק. חיגתי לילדה ובקשתי ממנו שיתנצל. הוא בקושי נשם. טען שאינו יכול לנשום , ובכל זאת הכרחתי אותו לדבר. כמו כן טען שכואב לו בלב. די נבהלתי: בן יחידי , מגדלת לבד. הרגשתי כיצד אני מאבדת את העשתונות. בדרך כלל ילד מקסים ומדהים. . קיבל עונש לא להפגש עם חברים 3 ימים. מרגישה נורא . חושבת שקצת הגזמתי בתגובתי...מצד שני איני יודעת איך יכולתי לעצור זאת אחרת ברצוני להדגיש שאני מורה בתיכון... מה דעתכם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלימות
מיכל שמש02/12/2008שלום מיכל,
ראשית אומר לך שיש הרה אומץ בדברים שכתבת, ובמוכנותך להודות בתחושות הקשות שחלפו בך לפני שהגבת ואחרי שהגבת.
עם זאת, העוצמה שבתגובותיך ובתגובת הילד מעידה על כך שניכנסתם לסחרור מסוים, שיש לנסות לצצור אותו. ראשית, הייתי מבררת עם המורה, ובדקת האם קיימת מצוקה כלשהי בה נתקל הילד בבית הספר וגורמת לשינוי בהתנהגותו. לעתים זוהי דרך של ילדים לזעוק לעזרה. ניתן לנסות לבנות תוכנית חיזוקים על התנהגות נאותה, וגם לחשוב עם הילד על דרכים מתאימות להגיב או לפנות לעזרה כאשר חש שמציקים לו.
מאחר ותגובתך להתנהגותו מהווה עבורו מודל כיצד להגיב להתהגות של ילדים אחרים כלפיו, הייתי מציעה לך לפנות להדרכת הורים במסגרת קבוצתית או אישית,על מנת להקל את המצוקה של שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה תלותית וחרדתיתשירי02/12/2008
ביתי היא בת 3 ו-8 חודשים. בחודשים האחרונים היא מפחדת כמעט מכל פעילות שאינה חלק משגרת היום הקבועה הן בבית והן בגן. מדובר בפעילויות כגון קייטנה, חוגי העשרה, מסיבות בגן, יציאה מהבית למשחקים בחוץ ועוד. ההתנגדות שלה לפעילויות מתבטאת בכניסה להיסטריה וצרחות ובכי, היתלות ומשיכה בבגדי ההורה שלא ניתנים להרגעה או הפסקה אלא אם מוותרים בגלל אי הנעימות. יתרה מכך היא באופן פתאומי לא ממושמעת מתעלמת כשמדברים איתה, לא ממלאת הוראות והנחיות מכל סוג שהוא גם בבית וגם בגן אלא אם מדובר במה שהיא רוצה. חשוב לציין שהילדה סובלת מהיפוטוניה קלה שמטופלת ע"י פיזוטרפיה מהיותה תינוקת וכן כי לאחרונה נולדה לה אחות (הבעיות שצויינו הופיעו עוד קודם) מדובר בילדה נבונה ומתקדמת יחסית לגילה ברמה הקוגנטיבית. לפעמים היא מניפולטיבית ואנחנו מוצאים את עצמנו חסרי אונים. מה ניתן לעשות? עם מי ניתן להתייעץ באזור הדרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום שירי
ההתנהגויות שאת מתארת עשויות להוית תגובות של ביתך ללידת אחות חדשה. לידה וכניסה של אח חדש למשפחה היא אירוע מרגש אך גם מלחיץ הן עבור ההורים והן עבור האחים. שיגרת החיים כפי שהיתה עד עכשיו השתנתה מאוד ולוקח זמן להתרגל לשינוי בחיי המשפחה. חישבי כיצד היית מרגישה לו בעלך היה אומר לך כי הגיעה אישה חדשה לבית ותצטרכי לחלוק איתה מעכשיו את חפצייך ואת הזמן איתו וכי היא עדינה ולכן חשוב להתנהג אליה יפה. וודאי לא היה לך קל.
נראה לי כי ביתך מגיבה בדרכים שונות באמצעותן היא מראה לכם כיצד היא מרגישה. התלותיות והוקשי להיפרד מכם, בדיקת הגבולות והקושי לקבל הוראות הן דרכה אולי לקבל את תשומת הלב שלכם, גם אם בדרך שלילית. התנהגויות אלו לרוב עשויות להתחיל גם מספר חודשים לפני הלידה, מאחר והילדים לרוב מוטרדים מהלידה העומדת להתרחש. לכן, נסו כעת למצוא עד כמה שניתן זמן להיות עימה ולתת לה יחס ותשומת לב. אם ניתן נסו שלעיתים אחד מכם יהיה עם התינוקת והשני רק עם בתך הבכורה וההיפך. ניתן גם לשוחח איתה, במצב רגוע ולא תוך כדי התקף בכי או התפרצות כעס, על כך שאתם מבחינים שלאחרונה קשה לה יותר להיפרד ממכם ושיש הרבה מריבות שוודאי לא נעימות לה כפי שזה לא נעים לכם. תנו לה לגיטימציה לדבר על הרגשות שלה, גם השליליים, שאולי היא חשה עקב לידת התינוקת החדשה. תנו לה חיזוקים והיו גאים בה בימים בהם היא מתנהגת יפה יותר ומצליחה ללכת לפעילויות.
אם המצב נמשך אתם יכולים לפנות להדרכת הורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10אמא שלו02/12/2008
שלום, אני אמא לילד יחיד מקסים, הבעייה שלי היא שקשה לו מבחינה חברתית, זה כואב לו וכואב גם לי אין לי את הכלים לתת לו מבחינת להסתדר אני אפפעם לא בטוחה אם התגובות שלי עוזרות או מזיקות, אבל זה קורע לי את הלב כשהוא בא הביתה עצבני,מדוכדך,וכואב אחרי מפגשים חברתיים אחהצ, הוא תמיד יהיה זה שינדו אותו,שיקמבנו אותו, והוא תמיד נותר חסר אונים ללא תגובה שתשנה את הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום אמא
אני שומעת שאת מוטרדת ורוצה מאוד לעזור לבנך. ישנן דרכים רבות לעזור לילד דחוי בכיתה. ראשית, את יכולה להתייעץ עם המחנכת ויועצת או פסיכולוגית ביה"ס. המחנכת יכולה לנקוט בדרכים שונות על מנת לחזק את בנך חברתית במסגרת ביה"ס והפסיכולוגית יכולה לייעץ למחנכת כיצד לנהוג. כמו כן, הפסיכולוגית יכולה גם לתת לך מתוך הכרות טובה יותר אותך ואת בנך עצות כיצד לעזור לבנך. חשוב כי בנך ירגיש כי בתוך ביה"ס יש דמות אליה הוא יכול לפנות כאשר הוא חווה הצקות ונידוי, על מנת שלא ירגיש בודד ולא ישמור הכל בבטן. אם הוא עובר הצקות בביה"ס חשוב שהמחנכת תדאג לכך שזה ייפסק , גם אם זה באמצעות שיחה עם ילדי הכיתה או פעילות כיתתית בנושאים חברתיים מסוג זה עם ילדי הכיתה.
נסי לבדוק איתה אם ישנם בכל זאת מספר ילדים בכיתה אליהם הוא מתחבר והזמיני אותם אליו בשעות אחה"צ אם הוא מעוניין בכך.
את יכולה גם לשבת איתו ולשוחח איתו על התחושות שלו, מה הוא מרגיש ולהציע לו דרכים להגיב כאשר מציקים לו.
אם המצב ממשיך, ואין שיפור, מומלץ לפנות לייעוץ והדרכה עבורך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןויגויזר אילנה02/12/2008
שלום לפסיכולוגית נכדתי בת 6 והיא בגן חובה ובצהרן. לאחרונה היא התחילה להתלונן על כאבי בטן ועל רצון להקיא. בבדיקת רופא ילדים לא נמצאו ממצאים כל שהם שמצביעים על מחלה זו או אחרת. אני רוצה לציין כי נכדתי מאוד בעייתית באוכל ונראה לנו שהכל נובע מהאי רצון שלה לאכול כלומר כשמתקרבת שעת האוכל היא מתחילה להתלונן ופורצת בבכי שכואב לה ואז קוראים לאמא שתבוא לקחת אותה, אך יחד עם זה גם כשהיא בבית יש לה ימים שהיא מתלוננת על כך. ברצוני עוד לציין כי היא ילדה מאוד מקובלת בגן וילדה מאוד חברותית ואין לה בעיה להתחבר עם ילדים - אפשר להגיד שהיא "מלכת הגן" . לאחרונה היא גם לא מראה רצון ללכת לגן ובשיחה עם הגננת לא שמענו על בעיות או על התרחשויות חדשות לכן התנהגותה לא ברורה לנו - האם הכאבים אמיתיים או היא מנסה להגיד לנו משהוא ? לא ציינתי שהוריה פרודים - אמא מתגוררת איתה בביתי ואביה מתגורר בבית הוריו אך הוא בא לבקר אותה והם יוצאים לבילוי משותף. מה דעתך האם זה קשור לפרידת ההורים למרות שהילדה לא מכירה מצב אחר כי הם פרודים כבר 5 שנים - או פשוט "משעמם" לה בגן ? תודה על תשובתך - סבתא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום אילנה
אני מבינה את דאגתך ורואה שאת שותפה מאוד לגידולה של נכדתך המתגוררת עימך.
סימפטומים של כאבי בטן עשויים להצביע על כך שמשהו מציק לנכדתך. עם זאת, חשוב ראשית לוודא ולשלול כי אין כל בעיה רפואית שגורמת להם, כך שטוב שהתייעצתם עם רופא הילדים. אם התופעה נמשכת כדאי שוב להתייעץ עם רופא הילדים או עם רופא גסטרו המומחה לכך.
בכל מקרה, מדברייך עולה כי לאחרונה חלה החמרה בנושא הסרבנות לאכול, אם אני מבינה נכון בעיקר בגן, אך לא רק, כמו כן את מספרת כי היא מתקשה יותר ללכת לגן. מכאן, יתכן כי על אף שהגננת לא שמה לב להתרחשות מסויימת, בכל זאת, נכדתך חוותה אירוע כלשהו בזמן האחרון בגן או מחוצה לו שמטריד אותה ומציק לה. אני ממליצה לשאול גם את אביה ולבדוק עימו נושא זה, האם גם אצלו הוא הבחין בשינוי כלשהו בהתנהגותה או יודע על משהו שקרה בזמן שהותו עימה.
כמו כן, ניתן אף לנסות ולשבת איתה ולשוחח על כך. בשיחה חשוב כי אימה תדבר איתה ותאמר לה כי לאחרונה היא מרגישה כי קשה לה יותר ללכת לגן וכי היא סובלת יותר מכאבים והיא רוצה לדעת אם משהו מציק לה בשיחה חשוב לתת לה להרגיש תמיכה ולא ביקורת על החוסר רצון לאכול ועל הקושי ללכת לגן, מאחר ולעיתים הפעלת לחץ לאכול יוצרת את ההיפך וגורמת להימנעות רבה יותר של הילד לאכול.
חשוב לי לציין , כי לרוב, סרבנות לאכול גורמת לקבלת תשומת לב מהסובבים את הילד, גם אם זה בדרך שלילית. יתכן כי הסירוב לאכול והקושי ללכת לגן נובעים אולי גם מכך שהיא מחפשת את תשומת הלב של אימה. העובדה שבכל פעם שהיא מסרבת לאכול בגן קוראים לאימה, מראה אולי שזו דרכה לחזור הביתה מהגן ולהיות עם אימה. יתכן והיא זקוקה ליותר זמן עם אימה בשעות אחה"צ. יש גם לא מעט ילדים המברבים לאכול מאחר והם לא רוצים לגדול ומעוניינים להשאר קטנים וקרובים לאמא. איני יודעת אם זהו המצב, אך בכל מקרה. בכל גן חובה יש פסיכולוגית חינוכית ואני ממליצה לכם להתייעץ איתה.
בנושא האכילה אני ממליצה לכם בינתיים ליצור סדר יום קבוע עם שעת אכילה קבועה פחות או יותר. אם אפשר עוזר לרוב כי הארוחה נעשית סביב השולחן ביחד, בצורה משפחתית. חשוב לא לתת לה תחושה כי כל הזמן אתם בודקים כמה היא אכלה או לא כי זה מגביר את הלחץ ועשוי לגרום להימנעות נוספת לאכול.
אם המצב ממשיך או מחריף אני ממליצה לפנות לייעוץ והדרכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאיר תינוק בפעם הראשונה עם סבתארובי02/12/2008
שלום ! בני בן 3 חודשים וקצת ואני צריכה לנסוע היום לתמוך באח שלי שמופיעה באח הגדול. רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לו לחרדת נטישה או חוסר אמון אם אני משאירה אותו עם אימא שלי מ-19:00 -01:00. קשה לי מאד להשאיר אותו אך לדעתי זה יהיה בשבילו עוד יותר סיוט אם אני אקח אותו איתי לאולפני הטלויזיה. אני ממש מרגישה רע להשאיר אותו ובוא בזמן מרגישה צורך לתמוך באח שלי . מה עושים? אם אדע שלא יגרם לו נזק אולי אהיה יותר רגועה. (אני מניקה וחשוב לי לציין שבזמן האחרון הוא התחיל לבכות כשאנשים זרים וגם סבתות מחזיקות אותו על הידיים. רק איתי ועם בעלי הוא רגועה. לפעמים הוא מפתיע ולא בוכה- בעיקר כשהוא אכל וישן טוב באותו היום.)אשמח לתשובה בהקדם. תודה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת תינוק
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום ענבל
אני שומעת שאת מוטרדת ואולי חשה קצת אשמה לקראת עזיבת ילדך בפעם הראשונה. רגשות אלו מובנים וטבעיים מאוד. בחודשים הראשונים הקשר שלך עם תינוקך הוא קשר ראשוני ואינטנסיבי מאוד. יתכן ואת מרגישה כי את מכירה אותו יותר מכל אחד אחר ויודעת לזהות את צרכיו היטב. . לכן, החשש להשאירו בידיים של אחרים, גם סבתא, הוא נורמטיבי מאוד.
כפי שאת רגילה ורוצה להיות איתו, כך גם בנך. הבכי של ילדך כאשר הוא נמצא עם אנשים זרים מסמל על התתפתחות תקינה ובריאה. בנך רגיל לשהות עימך ועם בעלך יותר מאשר עם כל אחד אחר והבכי הא בסה"כ דרכו לומר שהוא רוצה להיות בידיים בהן הוא מרגיש בטוח ורגוע.
עם זאת, לעיתים כהורים אנו נאלצים להיפרד מילדנו למספר שעות ולעיתים אף ליותר. בנך בן שלושה חודשים, וזיכרי שלא מעט אמהות בשלב זה חוזרות לעבודה ועוזבות את ילדיהן לכשבע שעות ביום ולא נגרם לילדיהם נזק. חשוב שתלכי רגועה, דבר שירגיע גם את בנך וגם את אימך.
זיכרי כי את משאירה את ילדך עם אימך ואני מניחה שאת סומכת עליה שתשמור על בנך ותעדכן אותך במקרה הצורך. חשוב שתשאירי לאימך כמה שיותר הוראות ברורות ביחס לטיפול בו באופן שיאפשר לתינוק לקבל את הטיפול אליו הוא רגיל ויאפשר לך ולאימך לחוש רגועות יותר, למשל חלב שאוב או תחליף חלב למקרה ויהיה רעב,, אם ישנו חיתול, מוצץ או חפץ שהוא רגיל להירדם איתו. תנחי אותה לגבי האופן שבו הוא רגיל להירדם וכדומה.
נכון שהפרידה בפעם הראשונה קשה, עם זאת, לעיתים יציאה מהבית ללא התינוק לאחר לידה בפעם הראשונה עשויה לגרום לך גם הנאה .
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהליכהאורית02/12/2008
שלום בתי בת שנתיים וחמישה חודשים, לפני כחודש וחצי היא סובבה את הרגל (קרסול) ונפלה , היינו אצל אורטופד, עשינו צילום ואין כלום, הכל תקין, אך היא פחדה ללכת , רוב הזמן היא זחלה אח"כ קיבלה אומץ והלכה על קצות האצבעות ולבסוף לאחר כ- 4 שבועות התחילה ללכת. ביום שהיא התחילה ללכת היא קפצה (קפיצות ממש קטנות) ולא "נחתה" בצורה טובה על הרגל השניה, ושוב כמו בפעם הקודמת אין לה שום בעיה עם הרגל אך היא שוב מפחדת ללכת, כיום- כשבועיים לאחר המעידה השניה היא הולכת רק על קצות האצבעות (בשני הרגליים, עובדה שמחזקת את ההשערה כי הבעיה היא "בראש" אחרת היא היתה מסכימה ללכת רגיל לפחות עם הרגל הבריאה כביכול), רופא המשפחה המליץ לנו ללכת לפסיכולוג ילדים, מה אני יכולה לעשות כדי לשחרר אצלה את הפחד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ללכת לאחר נפילה
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום אורית
נראה כי בזמן הנפילה בתך חוותה כאב שגרם לה לחשוש ולדרוך על הרגל. לכן, כעת היא נמצאת בתהליך של הימנעות שקורה פעמים רבות במצבים של פחד. מאחר וביצעתם בדיקה רפואית ונאמר לכם כי הבעיה היא רגשית חשוב כפי שאמרת להחזיר לה את הבטחון בהליכה ולהפחית את הפחד מכאב.
לא ציינת האם ההליכה על קצות האצבעות מתרחשת כל הזמן. האם גם בגן זה קורה או רק בבית? האם גם עם נעליים או רק כאשר היא יחפה? חשוב לבדוק זאת עם הגננת על מנת לקבל תמונה מלאה יותר.
בכל מקרה, נסי באמצעות משחק לחשוף אותה הדרגתית למצבים בהם היא תעמוד ואח"כ תלך על שתי הרגליים. ניתן בהתחלה אף לקנות לה נעליים חדשות שהיא אוהבת ולומר לה כי אלו נעליים מיוחדות שיעזרו לה לחוש בטוחה בהליכה. שחקו איתה במשחק בו היא צריכה לעמוד על רגל אחת ואח"כ על השנייה. מאוחר יותר בהדרגה שימו על הריצפה במרחק קטן חישוק למשל ובתוכו חפץ שהיא אוהבת. , ואימרו לה כי במשחק צריך היא צריכה ללכת שני צעדים עד לחישוק, ותנו לה יד כאשר היא הולכת ובהדרגה הרחיקו את החישוק. כך בהדרגה סביר להניח שהיא תרכוש את הבטחון בעמידה ובהליכה שלה.
אם בכל זאת הקושי ממשיך
ניתן לפנות לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה בגל שנתיים וחציהדס02/12/2008
שלום, יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים וחצי, מאוד חברותית, במעון של נעמ"ת מגיל 4 חודשים. לפני כחודש וחצי עברנו דירה והיא עברה לגן חדש פרטי, שם היא משתלבת מאוד יפה (משתתפת במפגשים ובחוגים, רכשה כבר חברים חדשים) וכולם מאוד אוהבים אותה. לאחרונה, בערך בשבוע וחצי - שבועיים האחרונים יש לה מין חרדת נטישה שמתבטאת בכך שהיא לא מוכנה בבוקר להיפרד בגן ובערב רוצה עוד ועוד שנהיה איתה עד שהיא נרדמת (לפני כן הייתה נפרדת בקלות בבוקר ובלילה הייתה נרדמת לבד). בנוסף, בעוד כחודשיים אמור להיוולד לה אח. מה לעשות? איך מתמודדים ו/או מסבירים לה שאבא/אמא הולכים לעבודה או שהגיע הזמן ללכת לישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
מיכל לופו-שדה02/12/2008התופעות שאת מתארת הינן נורמטיביות מאוד ולמעשה הינן תגובות של בתך לשינויים שהיא עוברת, הדירה והגן כמובן ומעל לכל לידת האח הקרבה ובאה.
לא ציינת אם שוחחתם עם בתכם על לידת האח או לא. לדעתי קשיי הפרידה קשורים מאוד להריון. סביר להניח כי אם לא שיתפתם אותה בכך היא כבר מבחינה בבטן הגדלה ואולי קולטת כי עומד להתרחש שינוי נוסף ומשמעותי בחיי המשפחה. לכן, חשוב להתחיל ולשוחח איתה על כך, לתת לה לגעת בבטן ולספר לה על התינוק שגדל בבטן. חשוב כי תתנו לה לשאול שאלות ולבטא את הרגשות שלה לקראת הלידה. ישנם גם ספרים שאפשר להקריא לה כמו ספר הפילפילים של אלונה פרנקל, או את הספר בבטן של אמא של תומס סונסון שהינו מצויין לגילה. לקראת הלידה חשוב לספר לה כי אמא תלך לבית יולדות וגם לומר לה אם אפשר מי ישמור עליה בזמן זה.
חשוב לי לומר כי מתיאורך נשמע שלביתך יש כוחות. היא חזקה רגשית וכבר מתמודדת היטב עם השינוי בגן עד כה. היא רכשה חברים ומשתתפת במפגשים בגן, ועל כך יש לחזק אותה ולהראות לה עד כמה אתם גאים בה. קשיי הפרידה בבוקר טבעיים עבור כל ילד שמתחיל גן חדש ולעיתים הקשיים באמת מופיעים לא מייד עם התחלת הגן אלא זמן מסויים לאחר מכן. אתם יכולים לדבר איתה בשפה פשוטה ולומר לה שאתם מבינים שקשה לה להיפרד ושהיא מתגעגעת אליכם ושגם אתם מתגעגעים אליה. אימרו לה מתי אתם חוזרים לקחת אותה. ניתן ללתת לה לקחת לגן חפץ או בובה שמרגיעים אותה. לעיתים נותנים חפץ שמזכיר את אמא או אבא. שתפו את הגננת בקשיי הפרידה שלה כך שהגננת או הסיעת יוכלו לעזור לכם בבוקר ולהקל על הפרידה מכם.
בלילה עיזרו לה כעת להתרגל לחדר החדש בהדרגה. צרו טקס מסודר של השכבה לישון, עם ארוחת ערב, מקלחת וסיפור. תנו לה חפץ או בובה שהיא אוהבת. ניתן לשבת לידה ולתת לה יד עד שהיא נרגעת ומתחילה להירדם.
הכי חשוב היו רגועים. בתכם מסתגלת בהדרגה למכלול השינויים בצורה טבעית ונורמטיבית לגילה. היו סבלניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לילד עם בעיות חברתיותאמלה01/12/2008
שלום רב, בני בן 4.5 והשנה הוא עבר לגן עיריה ובנוסף עברנו עיר. מאז שהוא נכנס לגן החדש הוא מתנהג בצורה שלא אופיינת לו, בצורה אלימה כלפי ילדי הגן ודוחה אותם (לדברי הגננת כן מעונינים לשחק איתו אך הוא טוען שהם מציקים לו) זה היה נכון עד לפני שבועיים בערך. היום הוא קצת שב לעצמו אך היום מבחינה חברתית דוחים אותו ומציקים לו הוא מאוד מתוסכל מזה ומרגיש בודד. הייתי נוכחת בפעילות שהייתה מחוץ לגן וראיתי איך מציקים לו קואים בכל מיני שמות ומציקים לו ואחר כך אומרים שהוא התחיל אך אני ראיתי במו עיניי שזה לא כך. איך אוכל לעזור לו? מהי הדרך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות
ד''ר דוד וילנסקי01/12/2008אני הייתי מנסה לארגן פגישות אחד על אחד בינו וילדים מהגן בבית שלך או אצלם ודאגת שהפגישה תלך טוב. כך הוא יוכל לאט לאט לשנות את התדמית השלילית שהוא יצר בהתחתלת השנה. הייתי גם משוחחת עם הגננת לבגש את עזרתה במשימה. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד להורים גרושיםא.א.01/12/2008
שלום, אני אם גרושה לילדה בת שנה ו-10 חודשים. אני ואב ביתי נפרדנו סופית כאשר הילדה הייתה בת 8 חודשים כאשר גם עד אז המגורים המשותפים היו לסירוגין. אני והילדה מתגוררות במרחק רב מהאב ויוצא כי הילדה פוגשת את אביה אחת לשבועיים בסופי שבוע, כאשר בסופי שבוע הללו המפגש הוא אינטנסיבי ובן שעות ארוכות אולם ללא לינה. לי יש בן זוג מזה כחצי שנה. עד כה הילדה פגשה את בן זוגי כפעם עד פעמיים בשבוע. אני פונה בשאלה על מנת לקבל חוו"ד מקצועית לטענה שמעלה אב ביתי, לטענתו עלי להימנע לחלוטין ממפגשים בין הילדה לבן זוגי החדש וזאת ממס' סיבות: הראשונה- גיל הילדה הוא צעיר מאוד ועל כן עלולה היא להיפגע, השניה- מאחר והילדה רואה את אביה אחת לשבועיים מעמדו אינו יציב לחלוטין ועלולה היא להתבלבל בזהות האב הביולוגי שלה. לגרסתו של האב עליה להימנע לחלוטין מפגישות עם בן זוגי כיוון שהן מזיקות לנפשה הרכה של הילדה. לטענתי לא נגרם כל נזק לילדה וזאת מאחר והיא יודעת מי הוא אביה (למרות שהיא פוגשת אותו אחת לשבועיים אני טורחת להזכיר אותו מדיי יום ולומר לה עד כמה הוא מתגעגע אליה) ובנוסף קיים קושי רב ביישום בקשת האב מאחר והילדה בחזקתי ועליי להמשיך בחיי. אני פונה בבקשה לקבלת חוו"ד מקצועית מאחר וכפי הסברתי לעיל דעותינו חלוקות ואנו רוצים רק בטובתה של הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה להורים גרושים
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2008שלום,
כמובן שלא ניתן לתת לך חו"ד ללא היכרות של ממש עמכם, אולם מדברייך עולות מספר נקודות חשובות:
ראשית, הילדה תמיד תבחין בין אביה לבין גברים אחרים, ללא קשר למידת נוכחותם בחייה. ככל שהיא תגדל היא תבין את המושג "אבא" ואת משמעות הקשר הביולוגי שלה ושל אבא. אולם יחד עם זאת, אם האב חש כי אינו נוכח מספיק בחיי הילדה, הוא יכול לשמור על קשר גם כשאינו יכול להיפגש עמה - בצ'אט, בשיחות טלפוניות, בשליחת מכתבים שאת תקריאי וכדומה.
שנית, חלק ממשמעות הפרידה הוא שלכל אחד מכם עשויה להיות משפחה חדשה, שהילדה תשתלב בה, על אף הקושי של הצד האחר.
שלישית, וחשוב מכל, למרות שנפרדתם אתם עדיין הורים לילדה משותפת. התיאום ההורי ביניכם הוא משמעותי ביותר לטובת הילדה ולטובתכם.
אני מאחלת לכם שגידול הילדה יהיה מוצלח ומתואם ככל האפשר,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינה אצל בתי בת השנהאורטל01/12/2008
אנחנו עברנו דירה ונעשו שינויים מאוד משמעותיים בחייה של גאיה הקטנה שלנו , ולכן גם שמתי לב לשינויים בהתנהגות שלה זה התחיל כאשר הכנסנו אותה לגן החדש היא הייתה חסרת מנוחה ובכתה ללא הפסקה במשך שבוע , אך בתוך תוכי ידעתי שזה זמני והתאמתי את עצמי לרצונות שלה וזה אכן עזר מאוד כי בתוך שובע היא כבר החלה לישון ולאכול בגן כמו שצריך היא משחקת ואף לא מייבת כשאנחנו שמים אותה בגן היא נמרצת וחייכנית , הבעיה בגן נפתרה והבעיה האמיתית והגדולה עוד נשארה . עם השינוי במעבר גם שינינו את מקום השינה שלה,מרגע שנולדה היא ישנה איתנו בחדר וברגע שערנו סידרנו לה חדר משלה ,כשהיא באה לדירה החדשה אז עשיתי לה היכרות עם המטבח החדש והסלון והחדר של אמא ואבא ורק בסוף החדר שלה עם הצעצועים שלה והמיטה החדשה שלה ומאותו לילה גאיה חסרת מנוחה בשינה שלה בוכה בכי קורע אני קמה אליה מנסה להרגיע היא חוזרת לישון וזה חוזר חלילה בכל שעה ובלילה שאחרי ובלילה שלאחר מכן ככה כבר שלושה שבועות וזה פשוט קשה אני חייבת לדעת אך אני יכולה לעזור לה לקבל את השינוי הזה ולגרום לה סופסופ לישון לילה שלם מבלי לבכות וכל זה כמובן שיהיה בחדר שלה . בבקשה תעזרו לי אני ממש זקוקה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות בת שנה לשינויים
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2008אורטל שלום,
גאיה אכן עברה תהפוכות רבות בזמן קצר, אולםההסתגלות המהירה שלה לגן מעידה כי היא יכולה להתאים עצמה לשינוי ולתפקד היטב.
נראה לי כי הדבר המשמעותי ביותר במעבר של גאיה ללינה בחדר החדש הוא המידה בה את תרגישי בטוחה בשינוי ובטוחה בהוצאתה מחדרכם. שימי לב, כי כשהאמנת בכוחותיה של הילדה להתארגן בגן החדש, היא הצליחה לעשות זאת בקלות. חשוב כי את ובן זוגך תחליטו האם אתם שלמים עם העברתה לחדר משלה, ואם כן - תהיו מוכנים לעזור לה במשך ההסתגלות.
תהליך ההרדמה מתחיל בארוחת ערב טובה ומקלחת מרגיעה. כדאי ליצור טקס לקראת השינה של הקראת סיפור במיטה, הנקה/בקבוק אם יש ושימוש בחפצים אהובים כמו בובות.
במשפחות רבות, הילדים נרדמים בקלות רבה יותר וחוזרים לישון מהר יותר במהלך הלילה כשהאב הוא זה שמנהל את התהליך, והוא זה שבא לילד במהלך הלילה. היו סבלניים, שכן התהליך אמור לארוך זמן. התאזרו בסבלנות שהיתה לכם בזמן המעבר לגן החדש.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל יש לי עוד שאלה
אורטל01/12/2008כאשר גאיה מתעוררת ומבינה שהיא נמצאת בחדרה היא בוכה בהיסטריה ואף מושיטה את ידיד אלינו על מנת שניקח אותה , השאלה שלי היא מה כדאי לעשות כדי שהיא תדע שאנחנו איתה . והאם יש לתנהגות שלה קשר לחרדת נטישה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר חדר
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום
אורטל
הבכי של גאיה הינו נורמטיבי וטבעי מאחר ו גאיה עוברת כעת כפי שתיארת מספר שינויים ומתמודדת יחסית היטב. עד כה גאיה הורגלה לישון איתכם וכעת למעשה היא צריכה להתרגל לשינוי במיטה ובחדר. שינוי זה מצריך זמן הסתגלות. על מנת לעזור לה להסתגל למיטה החדשה ולחדר החדש ראשית, דברו איתה על כך. גאיה אמנם בת שנה אך ילדים מבינים יותר מאשר נדמה לנו. תנסו ליצור שגרת השכבה מסודרת, עם מקלחת בערב, בחדר שלה ניתן לשים פוף או כרית נעימה עליה ניתן להקריא לה סיפור לפני השינה, אח"כ להכניס אותה למיטה שלה ולשבת לצידה בזמן שהיא מנסה להירדם על מנת להקנות לה תחושת בטחון שאתם נמצאים איתה . אפשר בזמן שהיא שוכבת במיטה לתת לה בובה או חפץ שהיא אוהבת , ללטף אותה ולהרגיע אותה. במהלך הלילה כאשר היא מתעוררת חשוב בגיל זה לגשת אליה על מנת להראות לה שהיא לא לבד ועל אף שאתם בחדר הסמוך אתם קשובים לה. בלילה חבקו אותה, הרגיעו אותה, ניתן גם לתת לה לשתות אם היא רוצה, ואז והחזירו אותה למיטה שלה. כאשר היא נרגעת ומתחילה להירדם חזרו לחדר שלכם. בבוקר כשגאיה מתעוררת במיטתה חזקו אותה.
אם תשמרו על שגרה ותהיו אתם רגועים ובטוחים בהחלטה שלכם של העברתה למיטה משלה, אני מאמינה כי בהדרגה היא תסתגל לשינוי גם היא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתפתחות רגשיתזהבית01/12/2008
בני בן ה 7 לא מודע למושג בושה הוא לא מתבייש מדבר הוא מסוגל ללכת ערום ליד אנשים כמה שאנ מסבירה לו על הנושא זה לא עוזר הוא ממש לא מפנים את זה. אתמול בבית הספר הוא לא הספיק להגיע לשירותים ופספס אז הוא הוריד את התחתונים וחזר לכתה כשהתחתונים בידיו וכל הילדים החלו לצחוק עליו בבית ישבתי ודברתי איתו אבל הוא מצדו לא התרגש ולא הבין מה המהומה. אני ממש מרגישה שהוא תקוע" מבינה התפתחותית זו הרחק בגיל 2 מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות רגשית
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2008זהבית שלום,
כדאי להתייעץ עם המחנכת ויועצת ביה"ס האם בנך מתקשה לעתים בהבנה חברתית של סיטואציות נוספות.
בינתיים, כדאי לשוחח עמו מה מתאים בחברה ומה עושים רק בבית - לא רק בהיבט של חשיפה גופנית/אינטימית, אלא גם לגבי מצבים חברתיים שונים. תוכלי לשאול אותו כשהוא עם חברים, מה לדעתו התכוון כל אחד מהילדים, ואלו פעולות מתאימות ואלו לא. העזרה היא יעילה יותר כשאת מחזקת את ההבנה החברתית שלו ב"לייב", ופחות בשיחות אח"כ. כמו כן, חזקי את בנך על התנהגויות חברתיות שאת מוצאת כיותר תואמות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא משתתף במפגשים בגןאירנה01/12/2008
שלום, בני בן 3.5 וגננת כל יום מתלוננת שהוא לא רוצה להשתתף במפגשים ובחוגים. בזמן שכל הילדים יושבים ומקשיבים הוא שוכב על הרצפה. גם בחוגים, למשל בחוג ספורט. אני כבר חושבת להעביר אותו לגן אחר בשנה הבאה. לדעתי היא לא הצליחה לעניין אותו ולשתף אותו. מה לדעתכם עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא משתתף בגן
מיכל שמש01/12/2008אירנה שלום, יש לשמוע פרטים נוספים על התנהוגת הילד בבית, בגן ובמסגרות קודמות. לא בטוח שהעברת גן היא הפיתרון, ויתכן שלילד יש קושי מסוים , שזוהי דרך ביטויו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות של ילד בבית
אירנה14/12/2008מיכל, תודה על התגובה אני רוצה להוסיף כמה פרטים: קודם כל לילד יש אח תאום והם נמצאים באותו גן, הם מאוד קשורים זה לזה ולא אוהבים כשמפרידים בינהם בבית בדרך כלל הוא מתנהג טוב, משחק, אפילו משחק במפגשים(כמו בגן) ומשחשוב לציין שהוא היוזם של משחק זה. הוא יכול לשחק גם במשחקים רגועים וגם במשחקים מאוד ראשניים(בדיוק כמו ילדים אחרים), אבל לפעמים יש לו התפרצויות ואיסטריות במיוחד כשאוה מנסה להשיג משהו. בדרך כלל אם הוא לא רוצה לעשות משהו אפשר להעביר תשומת לבו על משהו אחר ודרך משחק לשכנע אותו, אבל צריך הרבה סבלנות בשביל זה. לפני גן עירייה הוא היה שנה בגן פרטי ואף פעם לא התלוננו עליו, וכשדיברתי עם גננת מהגן הפרטי אחרי שהתלוננו עליו בגן עירייה, היא אמרה שאם לעניין אותו הוא עושה הכל עם רצון גדול ומאוד משתדל להצליח. חשוב לי מאוד לשמוע את דעתך אחרי שקיבלת יותר פרטים. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה!!!
אירנה15/12/2008הוספתי פרטי התנהגות של הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות ילד בגן
מיכל שמש15/12/2008מאחר ויש הבדל גדול בין ההתנהגות שאת מתארת בבית להתנהגות של הילד בגן, יש לשוב לגננת ולשאול אותה מה ניסתה לעשות עם הילד. יתכן שלילד קושי המתבטא במסגרת גדולה, כמו למשל קושי עם רעשים. כן יתכן שהתנהגותו קשורה לתחרות הקיימת עם התאום בגן. מעבר לייעוץ הראשוני שנתתי יש להתיעץ עם הגננת, ואם זה לא יעזור, כדאי לפנות לאיש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אירנה17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיכל שמש - המשך תגובה לגבי ריוראורלי30/11/2008
היי ראשית תודה על התגובה המהירה שנית " קלעת בול " באמת הגננת שוחחה איתי לפני כ3 שבועות והחא אמרה שיש לבן שלי בעיית מוטוריקה עדינה ואני כרגע מחכה לתשובה מ"מכבי "לגבי קביעת תור ל"ריפוי ועיסוק "אך בכל זאת רצתי לדעת איך זה מתקשר לרפיון שרירי הפה ?במה מתבטא רפיון זה ? ואיך מטפלים בזה? תודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה
מיכל שמש01/12/2008אורלי שלום, אענה לך כמיטב יכולתי, למרות שתחום זה אינו בעצם פסיכולוגיה, בה עוסק פורום זה...
על מנת להחזיק רוק בפה עלינו להפעיל מאמץ שרירי לא מודע, וכך גם בפעולות אחרות שדורשות דיוק, כמו פעולות מוטוריקה עדינה. אצל ילדים מסוימים, באופן מולד או כתוצאה מחוסר התנסות מספקת (או שניהם) היכולת להחזיק את השריר הינה טובה פחות.
השיפור הינו באמצעות טיפול של מרפאה בעיסוק או פסיותרפיסטית, וכן באמצעות תרגילים שתקבלו מאיש מקצוע זהו ותעשו בבית.
בהחלט ישנן תוצאות טובות לאחר עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 מרייראורלי30/11/2008
היי יש לי ילד בן 4, בריא והכל טוב אצלו אך ישנה בעיה קטנה שרציתי לדעת למה עדיין במהלך היום יש לו רוק שממש נוזל מהפה (כמו תינוק שמרייר שיצאות לו שיניים) , הוא לא יישן עם פה פתוח וגם במהלך היום הפה שלו נסגר כשצריך... אז מה בכל זאת הבעיה? תודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
מיכל שמש30/11/2008אורלי שלום,
יתכן ומדובר ברפיון שרירים (היפוטוניה), שלעתים גורם גם לקשיים במוטוריקה עדינה ובכתיבה. מומלץ להתייעץ עם רופא בדבר הצורך להפנות לפזיותרפיה/ ריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 שמקללא.א30/11/2008
איך מתמודדים עם ילד בן 7, בכיתה א' ילד חכם, תלמיד מעל הממוצע, ילד מאוד חברותי ואהוב אך מאז שנכנס לבי"ס(בערך חודש אחרי..) נאמר לי ע"י המורה שהוא החל לקלל "בן זונה" אםהוא רב עם אחד הילדים, בבי"ס שמים דגש על כל הנושא ההתנהגותי וחבל לי שזה יהרוס לו..ובכלל קודם כל להעביר לו שככה לא מדבר זו שפת רחוב.. אנחנו כל הזמן משוחחים איתו אך זה לא ממש עזר.. אני אשמח לרעיון ... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות
מיכל שמש30/11/2008אפרת שלום,
מניסיוני, מסר תקיף וחד משמעי יגורם להפסקת הקללות. כדאי גם לשים לב האם זוהי דרך למשוך תשומת לב, ובמקרה כזה למצוא דרכים חיוביות אחרות למתן תשומת לב ולהתעלם מהקללות.
הייתי בודקת גם האם זו דרכו של הילד לבטא מצוקה כלשהיא הקשורה להשתלבתו בבית הספר.
בנוסף לכל הנאמר, ניתן להציע למורה לערוך איתו תוכנית עיצוב התנהגות, בה יצבור חיזוקים על כל יום בו דיבר בצורה מנומסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
א.א01/12/2008מיכל שלום, תודה על תשובתך. ניסינו את הדרך של עיצוב התנהגות עבר שבוע ולא ממש עזר. הוא לא קיבל מדבקה אחת אפילו.. הוא כל הזמן מבטיח שידבר יפה ויתנהג יפה..הרבה פעמים זה עובד וחלק מהזמן גם לא. העניין הוא שבכיתתו יש גרעין קטן שהביא את כל ה"לקסיקון" הזה, אבל אני מודעת לכך שכל החיים יהיו מסביבו אנשים חיוביים וגם שליליים והוא זה שצריך לדעת מה בסדר ומה לא. אני מקווה שהעניין ישתפר כי הוא ילד מדהים עם יכולות מדהימות וחבל..... התנהגותו חשובה לי כרגע יותר מהלימודים. תודה רבה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
א.א01/12/2008מיכל שלום עוד משהו ששכחתי לציין שהרבה פעמים כשהוא לא מתנהג יפה ואני כועסת מאוד ותקיפה הוא פשוט הולך אחורה, ואומר הרבה פעמים לא אכפת לי ולפעמים הוא בוכה ואומר כמה פעמים את אומרת לי את זה ויום למחרת יותר גרוע,יש לי תחושה שלפעמים אני קשה מדי ואז המצב מחמיר .. ולפעמים נדמה לי שפשוט דרכי נועם יותר טוב עבורו..תלוי במצב כל פעם עובד משהו אחר.. אני כבר מבולבלת... (הוא ילד יחיד...) תודה על תשומת הלב... אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
מיכל שמש01/12/2008אפרת שלום, אם מדובר בגרעין כיתתי, כדאי לפנות למורה שתערוך פעילות בכיתה בנושא.
לגבי שאר שאלותיך- אכן הורות אינה עניין פשוט. מומלץ לברר אם יש באזור מגורייך קבוצת הורים, או לפנות לייעוץ פרטני אצל פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)