מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחרותעפרה09/12/2008
נכדתי בת 6 חברותית ומפותחת מפחדת לשחק במשחקים בהם עליה להתחרות בשחקן אחר. היא מצטרפת לאחד השחקנים, בעיקר המוביל, אבל אינה מוכנה לשחק לבד - כיריב. איך אפשר לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעפרה
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום עפרה
תחרותיות הינה תכונה הקיימת אצל כולנו ונורמטיבית מאוד בקרב ילדים. גם אנחנו כמבוגרים לא מעט עסוקים בהשוואות בינינו לבין אחרים סביבנו, בעבודה למשל, מי מוצלח יותר או פחות, וחשים מתח ולחץ לקראת מצבים תחרותיים. בדומה לכך נכדתך באופן נורמטיבי לחלוטין חוששת לעמוד במצבים של תחרות עקב חשש מכשלון ואי הצלחה. לעיתים חשש זה גובר עקב לחץ או מסרים להצלחה בבית ולעיתים מדובר באופי וטמפרמנט של הילד עצמו. על מנת לחזק את הבטחון שלה בעצמה ניתן לשוחח איתה על כך ולספר לה למשל על מצבים בהם אמא או אבא בעצמם היו חשופים למצב תחרותי ויכצד הרגישו ומה עשו . אפשר גם לכתוב איתה ביחד סיפור על ילדה שמאוד רצתה להצליח ומה הרגישה כאשר היא נכשלה. לשאול אותה מה הילדה יכולה לעשות כדי להתמודד יותר טוב עם מצבים בהם היא חוששת להפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון עצמי אצל בתי בת ה 5גליה09/12/2008
שלום רב בתי בת ה 5 מגלה חוסר ביטחון בגן (ע"פ הגננת) והחלטתי לנסות לעזר לילדה ולהשיב לה את הביטחון שהיה לה. הילדה ביקשה שארשום אותה לחוג ריקוד והלכנו לשיעור ניסיון.כל הדרך היא הייתה נרגשת אבל ברגע שנכנסנו בפתח המתנ"ס היא איבדה את הביטחון שלה וביקשה שנחזור הביתה. היא לא הייתה מוכנה להשתתף בשיעור וכל השיעור היא ישבה עלי והסתכלה איך הבנות רוקדות(ודי נהנתה מהצפייה). המורה לריקוד אמרה לי שזה קורה להרבה בנות בהתחלה . לדעתי אני צריכה לעודד אותה ללכת שוב ולחשוף אותה לילדות שהיא לא מכירה כחלק מחיזוק הביטחון שלה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום גליה
סיפרת כי ביתך חשה חוסר בטחון בגן, עם זאת, לא תיארת כיצד זה בא לידי ביטוי. האם מדובר בחוסר בטחון לשחק עם ילדים אחרים? הימנעות מביצוע מטלות בגן? חוסר בטחון מול הגננת? האם חוסר הבטחון מופיע גם בבית או רק בגן? כמו כן, האם מדובר בגן חדש עבורה? כל אלו חשובים על מנת לדעת כיצד לעזור לה לחזק את הבטחון העצמי שלה.
באופן כללי,מאחר ומדובר בחוסר בטחון בגן, נראה לי כי חשוב לעזור לה להיפגש עם ילדים מהגן בשעות אחה"צ. אם היא מעוניינת ללכת לחוג מומלץ לבדוק אם ישנו חוג בו משתתפים עוד חברים מהגן שלה. לרוב נוכחות של ילדים המוכרים לה יכולה לעזור לה להסתגל מהר יותר לחוג חדש כך שתוכל להיכנס בלעדייך ובמקביל תחזק את הקשרים החברתיים שלה עם ילדים מהגן, כך שתחוש יותר בטחון מבחינה חברתית.
כמו כן, ניתן לשוחח עם הגננת כך שהיא עצמה במסגרת הגן תעזור לה בתחומים בהם היא חשבה חוסר בטחון. שוב, מאחר ולא ציינת במה היא מתקשה קשה לי לייעץ לך.
את יכולה לפנות לפסיכולוגית של הגן ולהתייעץ איתה. היא גם תוכל לייעץ לך ולגננת כיצד לעזור לבתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
גליה09/12/2008תודה מיכל.אכן יש לה חוסר בטחון לשחק עם ילדים אחרים.הגננת ציינה שלעתים היא רואה אותה יושבת בחצר וצופה בילדים משחקים וכאשר היא שואלת אותה למה היא לא משחקת היא אומרת שהיא רוצה לשבת ולהסתכל.כשהיא משחקת היא תמיד רוצה להיות התינוקת.היא אכן מתחמקת מעבודות כשהגננת קוראת לה.זה אכן גן חדש.לפי עצתך אדבר עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן כדי לעזור לה להשתלב תודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עם בן שלושאמא דואגת09/12/2008
בני אוטוטו בן שלוש. חלק מהזמן הוא מלאך בכל קנה מידה, אבל בחלק לא מבוטל מהזמן הוא מאוד מאוד קשה. מגיב בקיצוניות, נכנס להתקפים שנראה כאילו הוא כבר לא שולט בעצמו ויכולה לעבור גם שעה עד שהוא חוזר לעצמו (כמובן מותש לחלוטין). קראתי בנושא ואני די משוכנעת שיש כאן בעיה שקשורה לויסות חושי. לפני כשלושה חודשים עברנו לארה"ב. הגן כאן נהדר והדברים שלדעתי בעייתיים התחילו הרבה לפני המעבר. מה אני יכולה לעשות כאן? לפנות לרופא המטפל? איש מקצוע אחר? הילד עדין לא מדבר אנגלית ולכן כל דבר יהיה דרכנו. די אובדת עצות ורוצה לעזור לנו ובעיקר לבני שאני בטוחה שלו הכי קשה עם ההתנהגות הזו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם בגיל שלוש
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום אמא
אני שומעת שאת מוטרדת ומודאגת. חשוב לי לציין כי התפרצויות הזעם של בנך הינן תופעה נפוצה ושכיחה מאוד ולמעשה מהווה חלק מתהליך התפתחות תקין. בין גיל שנה וחצי לגיל שלוש ילדים בוחנים את נפרדותם ונמצאים בתהליך של בניית זהות נפרדת ובדיקת גבולות. לרוב ההתפרצויות מתרחשות כאשר הילדים מנסים לקבל משהו ולא מצליחים או מתוסכלים מסיבה כזאת או אחרת. ההתפרצויות יכולות להתרחש בין מספר דקות עד שעה כפי שאת אומרת, אבל בכל מקרה כהורים מאוד קשה לעמוד מול הילדים ולהתמודד איתן.
באופן עקרוני, ישנם כמה דגשים חשובים. ראשית, נסי לבדוק האם ספציפית במקרה של בנך ישנו מוטיב חוזר הגורם להתפרצויות. יתכן וישנה מצוקה כלשהי שמעוררת אותם וחשוב לבדוק זאת. בזמן ההתקף עצמו חשוב לרסן את הילד תוך הצבת גבול ברור של מותר ואסור. חשוב בזמן ההתקף כי תשמרי על קור רוח עד כמה שאפשר, להגיב בענייניות ובתקיפות. לא לשוחח איתו בזמן ההתקף על הגורם או דרכים להירגע כי הוא אינו קשוב וזה לרוב רק מחמיר את זמן ההתקף. אפשר להחזיק אותו על מנת לרסן אותו או להניח אותו בחדרו על כרית. אחרי שמסתיים ההתקף, רק אז לשוחח איתו על דרכים חלופיות לפתרון הבעיה ועל דרכים לבטא את המצוקה שלו.
מאחר ואת מרגישה כי יתכן ולבנך קושי בויסות חושי וכי ההתפרצויות הינן מעבר לפרופורציה מקובלת לגילו, את בהחלט יכולה לפנות לפסיכולוג. לרוב טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם הדרכת הורים מאוד יכול לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוויסות חושי
מרפאה בעיסוק10/12/2008כאשר ישנה התלבטות האם ישנו קושי בוויסות חושי מרפאה בעיסוק הינה אשת המקצוע לאבחן את הבעיה. היא אמורה לבצע הערכה סנסורית מקיפה שתספק פרופיל סנסורי ותעזור באבחנה מבדלת במקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים שבוכה תמידחנאן08/12/2008
שלום רב אני אמא לשלישיית ילדים(שתי בנות ובן) בני 2.3 שנים בתקופה האחרונה התחלתי לאבד שליטה בחינוך שלהם בגלל העבודה החדשה שהעסיקה אותי הרבה הבעייה הכי מפריעה לי היא הבכי הבלתי נפסק של אחת הבנות והעקשנות הלא מוסברת שלה, למשל, כל פעם שאני מחליפה לה בגדים זה הופך להיות סיוט כי היא מסרבת ללבוש את מה שאני בוחרת לה, חשבתי שכדאי לי לתת לה לבחור בעצמה וגיליתי שלרוב היא לא רוצה להתלבש בכלל ורק פעמים אחדות היא בחרה בגדים והסכימה להתלבש, ניסיתי להיות עדינה מאד ורכה ולא הצלחתי אפילו הכוח לא עזר לי, אני באמת לא מבינה מה הבעיה האמיתית שלה ולא יודעת איך להתמודד עם זה.למרו שהבת הזאת היתה עצמאית מאד ונחמדה מאד הערה: אני משתדלת כל הזמן לעשות להם כיף בבית ואפילו לצאת לטיולים קצרים והם הולכים למעון ונהנים שם ואין תלונות עליהם, אבל מה שהשתנה מצידי שאני התחלתי להיעדר יותר זמן מהבית ונהייתי לחוצה מאד בגלל בעיות של העבודה, אני מתנצלת על ריבוי המלל ומחכה להצעה מאתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת עבודה
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום חנאן
אין לי ספק שאת מתמודדת כעת עם לא מעט קשיים מעצם היותך אם לשלישייה בגילאי שנתיים ושלושה חודשים. גיל זה אכן מהווה גיל בו ישנו צורך בלתי פוסק בהצבת גבולות ומאבקים על שליטה בבית, מאחר וזהו גיל בו ילדים בונים את הנפרדות שלהם ואת זהותם תוך בדיקת גבולות מתמדת. דבר זה קשה מאוד לעיתים עם ילד אחד, כך שוודאי קשה מאוד מול שלושה. ההתנהגויות של בתך, הכוללות סירוב ללבוש בגדים למשל, מהווה דרך שלה לבדוק את הגבולות שלך ולמשוך את תשומת ליבך. כל זאת גובר כנראה עקב השינוי שהתרחש בבית, התחלת עבודה חדשה, אליו היא מגיבה.
הייתי מנסה לשוחח איתה בשפה פשוטה ודבר איתה על כך שאת חזרת לעבוד ועל מה היא מרגישה עקב כך. חשוב כי תאמרי לה כי את שמה לב שיותר קשה לה בזמן האחרון ואולי זה קשור לכך שאת פחות נוכחת. יחד עם זאת, שימרי על גבולות וזכרי שאת האמא והגבולות חשובים על מנת שילדייך ירגישו כי יש מי ששומר עליהם ומחליט עבורם. ניתן לתת לה לבחור את הבגדים לגן יום קודם ולחזק אותה כאשר יהא מתארגנת יפה ומתנהגת יפה. כאשר היא מסרבת אימרי לה כי אלו הבגדים שהיא בחרה ועם זה הולכים ובזה נגמר העניין.
היי עקבית בדרך שאת בוחרת ותנסי לא לבלבל אותה בתגובתייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת לעזרהמיה08/12/2008
שלום רב אני אמא לתאומים בני שנה +3 חודשים בן ובת שניהם נימצאים במיסגרת ביתית.. אני ממש עובדת עצות עקב התנהגות הבת היא רק בת שנה וכבר יודעת מה היא רוצה היא נושכת מרביצה צועקת בועטת יורקת . מצד אחד היא כמו מלאך מלטפת מנשקת ומקשיבה אבל בשנייה היא מתהפכת וכאילו יש לה מבט כזה בעניים שרואים בסרטים מפחידים.חשבנו אולי היא מקנאה באחיה אז נתנו לאקסטרא יחס. הסברנו לה בגובה העניים שלא מקובל אלינו יחס כזה .אני מוצאת את עצמי צועקת עליה וכאילו לה זה לא מזיז היא יכולה לעבור ליד אח שלה ובלי סיבה לימשוך לו את השער ככה שהיא נשארת עם שערות בידים ואם היא לא הצליחה כי הפרדנו אז היא תחכה שלא ניראה ואז .... אני מציינת שהם עדיין לא מדברים רק מילמולים כמו אוטו אור במבה אבל אמא עדיין לא ,זה הגיוני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום מיה
אין לי ספק שלא קל לגדל תאומים, וודאי כאשר מתחילות להופיע התנהגויות של הרבצות, נשיכות, התקפי כעס ומשיכות שיער. יחד עם זאת, חשוב לי לומר כי ההתנהגויות של בתך הינן שכיחות ומוכרות מאוד. מדובר בתופעה התפתחותית הקשורה לגילה של בתך. בתך נמצאת בגיל בו עליה לבסס את תחושת הנפרדות ממך תוך יצירת זהות עצמית. היא בודקת את האפשרות שהרצון, המניעים והכוונות שלה, הם שונים מאלו של סביבתה. כאשר אוסרים עליה ווגוערים בה היא נוכחת בכך שהיא אדם נפרד מסביבה, עם רצון משלה, השונה מרצונם של ההורים. היא שמחה כשהיא מגלה שהיא אדם נפרד, ולכן עשויה להגיב בחיוך על גערות ואיסורים.
בגילה של בתך, כאשר היא נאלצת להתמודד עם מצבי תסכול,אין לה אמצעים לבטא זאת מילולית, ולכן, היא נוטה להביע את רגשותיה בצורה פיזית וישירה, גם אם על ידי נשיכות והרבצות. חוסר היכולת להתבטא בשלב זה גורמת לתסכול רב ולא פעם להתנהגויות תוקפניות. כמו כן, הבעת הפנים משתנה, לרוב ילדים בתגובה לכעס מכווצים את שרירי הפנים והפה, ולכן המבט שלה גם עשוי להראות מפחיד וכעוס.
על אף שהתנהגויות אלו שכיחות לא ניתן להתעלם או להבליג וכמובגרים וכהורים עליכם ללמד את בתכם כבר עכשיו דרכים חלופיות לביטוי רגשותיה. לכן, חשוב כי במהירות האפשרית, ואם ניתן שנייה קודם להתפרצות שלה, תאמרו לה כי "אנחנו לא נושכים/מרביצים" והציעו לה דרך חלופית להתנהג כדי לבקש מה שהיא רוצה ("אם את רוצה את הצעצוע צריך לבקש"). יש להתמיד בתהליך החינוך, הכולל בתוכו הפנמה של חוקים וכללים. חינוך נכון נעשה עם הרבה סבלנות. חשוב לחזק אותה ולהיות גאים בה כאשר היא מתנהגת יפה ומצליחה לבטא את מבוקשה ללא תוקפנות.
בנוסף, נסי לבדוק האם התגובות שלה מופיעות כתוצאה ממוטיב חוזר. יתכן ויש קינאה מסויימת באחיה אולי דברים שהוא מצליח והיא לא. תחרות וקינאה בין אחים תאומים היא שכיחה ונפוצה. אם זהו המצב חזקו אותה מאוד על דברים שהיא מצליחה וטובה בהם ונסו להימנע ככל הניתן מהשוואות בין האחים.
אם בכל זאת את ממשיכה להתקשות להתמודד עם התופעה את יכולה לפנות להדרכת הורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים \ בן 3אבא08/12/2008
שלום רב ראשית אציין שאני ואימו התגרשנו בהיותו בן שנה בני בן ה 3 עדיין לא נגמל מחיתולים , הוא אינו מראה גם סימני רצון להגמל הוא מסרב להתישב על האסלה או הסיר וגם כשמדברים איתו על זה המקסימום שאפשר להוציא ממנו זה " פעם הבאה " ניסיתי לקרוא לו ספרים בנושא , הוא מקשיב וזה מעניין אותו , אך לא הופך למעשי כפי שציינתי היה שלב שהוא הסכים להתישב על סיר כמה דקות ובכל פעם אומר "סיימתי " כשבפועל הוא לא עשה כלום ובזה גומר עניין אני מודע לרגישות הפסיכולוגית של עניין הגמילה לכן אני לא בעד לכפות עליו תהליך של גמילה ואני מעדיף שזה יבוא ממנו כל שרציתי לדעת הוא האם זה חריג שילד בגילו לא מוכן להגמל , מה יכולות להיות הסיבות , ואשמח לקבל טיפים מעשיים על מנת לעודד אותו ראוי לציין שמדובר בילד מאוד נבון ועקשן שיודע לזהות "חולשות" ולעמוד על שלו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום אבא
מתי לגמול מחיתולים ובאיזה גיל היא שאלה שמטרידה הורים רבים. לרוב הגמילה מתרחשת בגילאי שנתיים עד שלוש. ההחלטה מתי לגמול תלויה בבשלות הילד. ניתן לבדוק זאת על פי תדירות הפיפי. ככל שהתדירות קטנה יותר כך סימן שהוא בשל יותר. למשל, האם הוא קם יבש משנת הצהריים שלו? בנוסף, לרוב קל יותר לגמול בקיץ מאחר וצריך להחליף פחות שכבות של בגדים כאשר הם מרטיבים. בחורף ילדים נוטים גם לעשות יותר פיפי ולכן קשה יותר להיגמל. חשוב כיההורים זמינים ופנויים לתהליך הגמילה וכמובן לא להתחיל ולגמול כאשר הילד נמצא בתהליך של שינוי כגון התחלת גן חדש, לידה מתקרבת וכו'. לבסוף, חשובה מאוד המוטיבציה שלו. מדבריך נשמע שבנך עדיין מתקשה להיגמל לחלוטין ואולי חושש מהשינוי. עם זאת, חשוב לשים לב כי הוא מתעניין בכך ומוכן לשמוע סיפורים בנושא, הוא כבר מוכן גם לשבת על הסיר, גם אם לכמה דקות בכל פעם, שזהו דבר חיובי וחשוב מאוד. על אף שאינו עושה עדיין את צרכיו בסיר ככל שירבה לשבת על הסיר ויתרגל לכך, בהדרגה גם יראה נכונות לעשות צרכים בסיר. ניתן לעודד אותו לשבת על הסיר בשעות שונות ביום, ללא קשר לצורך לעשות פיפי. חשוב להיות עקביים ולא לוותר ולחזור אחרוה מאחר וכבר התחלתם בתהליך. ניתן להשתמש בתוכנית חיזוקים, למשל לתת לו מדבקה או פרס קטן בכל פעם שהוא מוכן לשבת על הסיר ואח"כ בכל פעם שהוא עושה פיפי בסיר. המטרה היא לחזק את הילד ולגרום לו לתחושת גאווה והצלחה ולא להראות כי אתם מוטרדים מכך וליצור אצלו תחושת כשלון. היו סבלניים לילדכם והקשיבו לקצב שלו. יחד עם זאת, המשיכו לכוון אותו ולעודד אותו לשבת על הסיר וכאשר הוא מצליח היו גאים בו והתפארו בו בפני בני משפחה למשל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שליטה בצרכיםסיגל08/12/2008
יש לי ילד בין 6.5 השנה עלה לכיתה א',יש לו אח קטן בן 5 .הילד שלי לא מוכן לעשות את הצרכים שלו, הוא עוצר את הקקי בגוף לעיתים אפילו שבועיים. זה התחיל מסדק שהיה לו שהוא היה בן 3 ואז הוא ישב בשירותים וצרח צרחה מקפיאה כאשר הקקי יצא. עברתי התייעצויות עם רופאים.הכל אצלו תקין מלבד הסדק שהיה. יש לו משחה נגד כאבים,הוא קיבל טיפול ארוך בסוג של שמןוכלום. ברח לו בגן באצע פעילות יום הולדת פעמיים.ופעם אחת בגינה שהוא רחב על אופניים. גיליתי שאם הוא נמצא בתקופות של לחץ כמו העליה לכיתה א', אז הוא עוצר את הקקי. ניסיתי הכל, מדבקות, הפתעות, הסברים,תמונות על גוף האדם, איומים שאם הוא לא ייכנס לעשות אז הוא לא יקבל.... ניסיתי לכעוס עליו, ניסיתי לדבר, אפילו ניסיתי להתעלם מזה לחלוטין. כלום לא עוזר.גם הפחדות על ידי זה שהוא יגיע לבי"ח, חוקן,רופאים. כלום. אני מרגישה שאני עושה לו נזק עם כל הניסיונות שלי. אבל הוא לא עושה קקי ואני מתה מפחד ממה שיכול לקרות לו. מה לעשות? ממה זה נובע?איך מטפלים בזה? תודה נראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בעשיית צרכים
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום סיגל
אני מבינה את הקושי להתמודד עם הבעייה שהן את והן בנך סובלים ממנה. אין לי ספק כי ניתן לעזור לו.
מאחר ונשללה בעיה רפואית, נראה כי כתוצאה מהכאב שבנך חווה בזמן עשיית הצרכים בגיל שלוש נוצר פחד מעשיית צרכים . תופעה זו מוכרת מאוד וניתנת לטיפול.
אני ממליצה לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב ביופידבק. טיפול זה יעיל מאוד בטיפול בבעייה של בנך ומומלץ לפנות בהקדם מאחר ובנך סובל מכך כבר זמן רב וככל שתתחילו לטפל בכל קודם כך השינוי יתרחש מוקדם יותר.
אם את מעוניינת בהמלצה על מטפלים צרי איתי קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להכין ילדה בת 3 לפני ניתוחאם מודאגת08/12/2008
בתי בת ה- 3 עומדת לעבור בקרוב ניתוח אורתופדי שבעקבותיו תאלץ להיות עם גבס למשך תקופה של כחודש וחצי. שאלתי, האם צריך להכין אותה מראש? מה כדאי להגיד? הקושי הגדול ביותר בעיני הוא שכיום היא הולכת פעילה ואני צריכה להסביר לה שפתאום היא למשך תקופה מסויימת יכולת ההליכה שלה תהיה מוגבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוה
ד''ר דוד וילנסקי08/12/2008כן חשוב לתת הכנה אבל לא יותר מדי זמן לפני הניתוה (כמה ימים). חשוב לספר לה על הדברים שתחוה על בשרה - מה תהיה תהליך ההרדמה (מסיכה או דרך אנפוזיה) אם היא תקבל זריקה לפני ההרדמה האם אתם תהיו על ידה שהיא מתעוררת או יותר מאוחר, שהיא תהיה אם גבס כשהיא מתעוררת וכוי . חלק מהדברים אתם תצטרכו לברר בעצמכם וגם הייתי מבגש מהצוות לאפשר לכם להיות איתה עד שהיא נרדמת וגם בחדר התאוששות. בהרבה בתי חולים יש תוכנית של הכנה וכדאי לשאול לגבי זה. גם במחלקה בדרך כלל יש חדר משהקים עים אנשי מקצוע שיכולים לעזור בהסתגלות ןליעץ לכם. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטרומיםאתי08/12/2008
שלום יש לי בן בן 7 וקצת בכתה ב', אח בכור לשתי אחיות. בד"כ הוא מתנהג בסדר, הוא תלמיד בסדר, יש לו חברים. הבעיה המרכזית שלו היא מעין טנטרומים, כשקורים בד"כ כשהוא מתוסכל. יש לו הפרעת קשב קלה, שאינה מטופלת עפ"י המלצת הרופא. שאלתי היא כיצד לעזור לו לא להכנס לטנטרום, ואם כבר נכנס, ללמוד להרגע ולצאת ממנו? תןדה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטרומים
ד''ר דוד וילנסקי08/12/2008אני הייתי מתיעץ אם פסיכולוג קוגניטיבי. קשה לנתח את המצב בלי להכנס ממש לפרטים. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגרהיפעת08/12/2008
בוקר טוב, בני כמעט בן 3 ובחודשיים האחרונים שמתי לב שהוא כל הזמן מנסה לשבור את המילה שלי ושל בעלי ולבדוק את הגבולות, והוא ממש לא אוהב שמשנים לו את השגרה. למשל: אני לוקחת אותו כל בוקר לגן אז לפעמים בימי שישי בעלי לוקח אותו והוא בוכה ולא מוכן לצאת מהדלת בטענה שרק אמא תיקח אותי לגן (יש לציין שהוא אוהב את בעלי). ולמשל החלפנו לו כיסא ברכב והוא לא היה מוכן לשבת עליו ולא בגלל שהוא ממש קשור לכיסא אלא כי שיננו לו משהו בחייו. כמו כן, חמתי לקחה אותו בוקר אחד לגן ונסעה מדרך אחרת שאני נוסעת בבוקר והוא צרח באוטו שזה לא הדרך לגן שלו ולבסוף היא נכנעה לו וחזרה 2 רחובות אחורה ונסעה דרך הדרך שאני נוסעת. כל דבר ששונה משגרת היום שלו זה לא מוצא כן בעיניו והוא בוכה ומאוד קשה להרגיע אותו. אני יודעת ששיגרה בדרך כלל זה טוב אבל אני מרגישה שהיא הייתה אובססיבית אצלו. האם זה טוב/רע? יש לציין שאני בחודש שביעי להריוני ועוד מעט השגרה שלו תשתנה הרבה, עד כה הוא מקבל ממש יפה את הריוני ולפעמים הוא מלטף לי את הבטן ומספר למשפחתי שיש לו אח קטן בבטן של אמא ועוד מעט הוא יצא. אני מאוד רוצה לנסות לשנות את ההתנהגות של בני לפני הלידה. מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגרה
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2008יפעת שלום,
נראה שלבנך חשובה מאוד תחושת שליטה בעולם ויכולת ניבוי של הארועים העתידיים להתרחש. לפיכך שינויים מעוררים בו חרדה ותגובות לא קלות כמו אלו שתיארת. על הנטייה הזו שלו להעדיף ארגון וסדר ידוע מראש, מתווספים הנסיונות האופייניים לגילו לקבוע למבוגרים כיצד יתנהלו הדברים בעולם - מי יקח אותו, באיזו דרך יסעו וכדומה.
ביכולתך לעזור לבנך לפתח יכולת הסתגלות טובה יותר לשינויים ולעודד אותו להתמודד בגמישות עם שינויים בסביבה. אפשר ליזום שינויים קלים בסדר היום, לתכנן אותם איתו ולשתף אותו בהם. למשל, להציע להגיע לגן בדרך שונה, לאכול ארוחת ערב עם מרכיבים אחרים מבדרך כלל, וכדומה. התייחסי לשינוי כאל דבר חיובי, גיוון, הרפתקה וכדומה. תני לבנך שתיים-שלוש אפשרויות לבחור מתוכן ושבחי אותו על נכונות להתנסות בדברים שונים מהמוכר.
לקראת הלידה, שוחחי עם בנך על השינויים העתידיים ונסי לשתף אותו במידת האפשר בהתאם לגילו בהכנה, למשל להכין את הפינה בבית לתינוק, להשתתף בשינוי הסדר בחדר הילדים וכדומה. קחי בחשבון שבמקרה הזה הקושי להסתגל הוא טבעי ואופייני לכל הילדים להם נולד אח.
בנוסף לכל האמור לעיל, חשוב לי גם להדגיש כי במידה ושינויים נראים לכם הכרחיים (ובמקרה של הלידה הם גם בלתי נמנעים), פעלו לפי הבנתכם כהורים, על אף התנגדות אפשרית של בנכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א'שגית08/12/2008
בתי בת 5 ובשנה הבאה עולה לכיתה א',אנו גרים במושב שבו יש בית ספר יסודי אשר שמעתי עליו ביקורות טובות. בתי נמצאת במסגרת חינוכית קיבוצית מגיל שנה וחצי ואינה מכירה את ילדי המושב (וכנראה גם לא תכיר אלא אם תכנס לכיתה א במושב,עברנו לפני כחצי שנה למושב הנוכחי,לפני כן גרנו במושב סמוך לקיבוץ) ,רוב הילדים הנמצאים איתה בגן כיום (ילדי הקיבוץ וחלק מ"ילדי חוץ")עוברים לבית ספר בקיבוץ אחר שגם עליו שמעתי ביקורות נפלאות. אני נמצאת בהתלבטות,האם לשלוח אותה יחד עם ילדי הקיבוץ לבית הספר בקיבוץ-שהיתרון שלו מבחינתי שבתי מכירה את הילדים והמעבר יהיה לה קל יותר,החסרון שלא יהיו לה חברים בסמיכות לבית (ואני מודעת לזה שבגיל הזה הענין החברתי חשוב להם מאד)למרות שלבית הספר בקיבוץ מגיעים מקיבוצים ומושבים סמוכים כך שרוב הילדים צריכים לנסוע ברכב ע"י ההורים לחברים. ואילו היתרון של בית הספר במושב שבתי תכיר את הילדים במושב ותיצור קשרים חברתיים עמם,החסרון שהמעבר לא יהיה קל.... אודה לתשובתכם המהירה,אני חייבת לקבל החלטה דחוף מכוון שעל מנת לרשום אותה לקיבוץ אצטרך לעבור פרוצדורה ארוכה,תודה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגית
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2008שגית שלום,
אכן דילמה לא פשוטה. סקרת היטב את הגורמים בעד כל בית ספר.
נראה לי שהתשובה תלויה גם בתכנון שלכם לעתיד, האם אתם אמורים להישאר במושב עוד מספר שנים לפחות. ילדים בגיל של בתך אכן תלויים בהסעות ההורים לחברים, אולם עוד שנתיים שלוש היא תוכל לבקר את חבריה בעצמה, במידה והם יהיו במרחק הליכה (בייחוד במושב), ואז יהיה יתרון לבית הספר שביישובכם.
במידה ואת מחליטה לשלוח אותה לבית הספר במושב, תוכלי לעזור לה בתהליך ההסתגלות על-ידי יצירת קשרים עם משפחות שלהן ילדים שגם ילמדו בכיתה א'. ככל שבתך תכיר יותר ילדים, יהיה לה קל יותר במעבר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבריםר.א07/12/2008
שלום רב, אני אמא לילדה בת 5.5 וילד בן שנתיים. לפני כשנתיים (בשנת לידתו של בני), עברנו כמשפחה הרבה שינויים בלתי צפויים וצפויים כגון מעבר עיר, לידה, מעבר גן, שינוי אווירה, בתי חולים.... בקיצור המון שינויים... שינויים אלה היו מאוד לא קלים לבתי (שאז הייתה בת 3), ואני חוששת שבעקבות זאת ישנם ביטויים בהתנהגותה כיום כבת חמש. למשל, (גם לאח שיחה עם גננות בגן)- יש לה קושי במעברים בין נושאים בגן. כלומר, במידה והיא באמצע המשחק ועליה להפסיק את המשחק ולעבור לשולחן עבודה, הדבר מאוד קשה לה ומתבטא בהתנהגות שלא אופיינית לילדה בגילה, כגון- כניסה מתחת לשולחן, או לשכב על הריצפה וכד'. כמו כן, כאשר ישנו שינוי אוירה דבר שמכניס אותה להתרגשות או מבוכה ישנו ביטוי של התנהגות לאחרונה- התעסקות סביב הפה- לעיסת חולה, חוטים מבגד, הכנסת ידיים לפה...המון התעסקות בפה. התחלתי עם ההקדמה של השינויים לפני שנתיים משום שבאינטואיציה האימהית שלי, הדברים ניראים לי מאוד קשורים. פרט לבעייתיות זו (בעיני)- נושא שעלה בפנינו ע"י הגננות, היא ילדה מקסימה, מאוד חברותית ונעימה, לא אגרסיבית, ממושמעת, מאוד סבלנית ונעימה עם אחיה הקטן. שגרת יומה מאוד מסודרת, גבולות ברורים. בכל התחומים היא מתפקדת מצויין. הנושא מטריד אותי משום שבשנה הבאה עם כניסתה לכיתה א' יהיו הרבה מעברים בין תחומים ונושאים שונים, וברצוני לעזור לה כמה שאפשר בשלב זה ולנסות לעזור לה יחד איתה לעבור בהצלחה את המעברים ה"לא צפויים" או ה"צפויים"- שכל כך קשים לה, על מנת להקל עליה בעתיד בבית הספר, ובכלל גם בהתנהלותה בגן ובחברה בכלל. אשמח לקרוא את חוות דעתכם בברכה ר.א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קויש במעברים
מיכל שמש07/12/2008למרות השערתך לגבי המקור לקשייה של ביתך, הייתי מציעה לבדוק גם אפשרויות נוספות. לילדים עם קושי במעברים יש לעתים קושי בויסות תחושתי, וגם חיפוש תחושה באזור הפה רומז לכיוון זה. היתי מציעה לפנתו לאבחון אצל מרפאה בעיסוק המתמחה בתחום. כמו כן כדאי להדריך את הגננת להטרמה (מלשון "טרם" - הכנה מראש) של מעברים, כאשר לילדים עם קושי כזה קל יותר כאשר סדר היום צפוי כל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית בגיל 3 וחצינועה07/12/2008
בני בן 3 וחצי . לא פעם "תפסתי" אותו לוקח בובת בד שם אותה מתחתיו שוכב עליה ומתככך בה (ולעיתים גם מזיל ריר על הכרית). פעם הוא עשה זאת גם עם תמונה של חברה שלנו שהוא מצא באלבום. זה נמשך כבר די הרבה זמן (אולי שנה). לעיתים אם הוא שוכב על מישהו (אבא אמא סבתא) הוא מנסה לעשות זאת גם כן. תגובתי לכך היא שלילית ואני מבקשת ממנו לא לעשות זאת שוב. האם זה טבעי ?זה נראה לי לא נורמלי!! האם צריך לפנות לעזרה מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוננות
דוד וילנסקי08/12/2008זה לא יוצא דופן שילדים מעוננים ובדרך כלל אנו ממליצים להסביר להם שזה משהוא שהם יכולים לעשות באופן פרטי ולא בנוכחות אחרים. במידע שזה במידע מוגזמת צריך לחשוב האם הילד היה חסוף ליחסי מין או בחיים או בסרט או באנטרנט. כדאי לחשוב ולבדוק. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי מרביץ בגן החדשאיריס07/12/2008
בני בן 3 עבר גן אחרי חודש בגן קודם שלא היה עושה שם כמעט כלום לא יצירה , לא יושב בריכוז בדר"כ לא יודע לתקשר הכי טוב עם ילדים והגננת טענה שהוא חלש,אוטיסט שאנחנו מתעלמים מבעיותו וכו' ואין לה כלים להתמודד איתו. הילד מטופל בהתפתחות הילד בעקבות עיכוב בדיבור וגם חלק רגשיי כלומר הבטחון העצמי שלו לא בשמים. יש לצין שנולדה לו אחות לפני כ9 חודשים . הילד אובחן בהתפתחות הילד כילד שיכול ומסוגל להיות בגן עיריה רגיל. בגן החדש הגננת גם נכנסה לפאניקות כי בקשנו ממנה שלא תוותר ושישב ריכוז ויעשה יצירה כלומר שינסה להשתלב. הילד הגיע לקבוצה של ילדים חדשים וישנים אבל הוא הכי חדש (עבר אחרי כחודש לגן זה) כיום כחודש+ אחרי הילד יושב בריכוז ומשתדל להתרכז ביצירה ומשחקים אך התחילה בעיה של מכות, דחיפות, בעיטות כלפי ילדים אחרים בגן אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות אנחנו מדברים איתו המון על זה שכדי שיהיה לו חבריים הוא צריך לעזור ולשחק איתם יפה אבל נראה כאילו לא עובד אבקש את עזרתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגן חדש
מיכל שמש07/12/2008נראה שילדך, לו קושי התפתחותי מסוים, נתקל במבוגרים המתקשים לפענח אותו ולהגיב באופן מותאם לצרכיו. אני מציע לך לבקש מהצוות של המכון להתפתחות הילד להגיע לביקור בגן, לצפות בילד, ולהדריך את הגננת בהתאם, על מנת להקל על השתלבותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להירדם לבדדידי07/12/2008
שלום, בני בן שנתיים וקשה לו מאוד להירדם במיטתו לבדו. יש לנו סדר קבוע של מקלחת, בקבוק ומיד מכניסה אותו למיטה. אני או בעלי נשארים בחדר יושבים בכורסא לא רחוק ממיטתו. ואז הוא מתחיל לדבר, לעמוד, לשבת, כל זה יכול להימשך שעה-שעה וחצי. ברגע שהוא נעמד אנחנו משכיבים אותו, אבל נראה שהוא מצליח להירדם רק לאחר שהוא כבר התעייף מלדבר ומלעמוד. מה לעשות?? איך אפשר לגרום לו להירדם לבד? יש לציין שניסינו לצאת מהחדר אבל הוא מיד התחיל לבכות, בכי חזק מאוד וכמובן שלא עמדנו בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
דוד וילנסקי07/12/2008נראה לי שאתם עושנם נכון. הדבר היהיד שלא ציינת זה מתי הוא יושן בצהריים ומתי אתם משכיבים אותו. יכול להיות שהוא באמת לא עייף ולכן לוקח כל כך הרבה זמן עד שנרדם. ברגע שגורמים את תכסי ההשכבה לא להתייחס , פשוט לשבת בשקט עם עיניים עצומות כאילו שאתם ישנים. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להירדם לבד
דידי08/12/2008ד"ר דוד שלום, תודה על התייחסותך. בני ישן בגן בצהרים בסביבות השעה 12:30 בין שעה וחצי לשעתיים. המטפלות אומרות שהוא תמיד קם ראשון, לעיתים אחרי שעה הוא מתעורר. ובערב אנחנו משכיבים אותו לישון בשעה 20:00, אבל עד שהוא נרדם השעה כבר 21:00-21:30 ומעירים אותו בשעה 07:00-07:30 האם להמשיך ולבלות את השעה וחצי אצלו בחדר? מתי נוכל לתת לו נשיקה ולצאת מהחדר? כרגע הוא ישן במיטת תינוק ואנחנו חושבים להעביר אותו למיטת ילדים, אבל מאוד חוששים מה יקרה אז עם ההירדמות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדידי
ד''ר דוד וילנסקי10/12/2008יכול להיות שהוא אחד שלא דורש הרבה שינה (האם אחד מכם טיפוס כזה)? אולי כדאי לנסות לנסות להכניס אותו למיטה רק בסביבות 9:00 בתקוה שאז התהליך יהיה קצר. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)