מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 2 שמושכת בשיער וחוטפת לילדיםעומר07/12/2008
שלום, ביתנו בת שנתיים וחודשיים. מפותחת לגילה, מדברת נהדר, חברותית, שמחה ואנרגטית מאוד. בנוסף, מאוד מחוברת לשמיכה/מוצץ/בקבוק ברגעים הקשים. מאוד עקשנית ויודעת בדיוק מה היא רוצה. אוהבת לנהל אנשים (תביא לי, תעשה לי, רוצה עכשיו, לא בא לי, כן בא לי....). אנחנו לאחרונה די בהצלחה מצליחים לא להכנע לדרישותיה ולא ל"עבוד" בשבילה. אוהבת מאוד חברה של ילדים ואפילו לפעמים מחפשת את זה בגינות ציבוריות. אנחנו נפגשים הרבה עם חברים ומשפחה והיא באה במגע עם ילדים בני גילה. הקליטה בגן ויצ"ו בתחילת השנה הייתה קשה מאוד. קצת יותר מחודש. עכשיו היא מאוד אוהבת את הגן ומדקלמת בבית שירים של הגננות ומחכה אותן. בחודש אוקטובר עברנו דירה (עבר חלק). בחודשיים האחרונים היא מושכת לילדים בשיער, נושכת ודוחפת. בעיקר כשהיא רוצה משהו (למרות שהיא מדברת - היא בין הגדולים בגן ויש כאלה בני שנה וחצי פלוס שלא מדברים), אבל הבנו שלפעמים ככה סתם היא ניגשת ונושכת ילד אחר. בבית היא לא נושכת/מרביצה לנו. עם ילדים של חברים/משפחה היא כן חוטפת משחקים/ממתקים אבל כבר לא נושכת. לפעמים יש לה התפרצויות זעם (בבית ולפעמים בגן) שהיא פשוט רוצה משהו או שלא רוצה ואז איזה 5 דקות היא מתחרפנת ופשוט אנחנו לא מתייחסים וזה עובר לה. בקיצור, ילדה מקסימה וטיפוס מיוחד. נמצאת עדיין כנראה בשלב שלא יודעת לחלוק וחושבת שזו הדרך. מה עושים? איך ניתן להתמודד ולהפחית את ההתנהגות הזו? אנחנו כמובן מאוד מודאגים ורוצים שיהיה לה הכי טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכות בשיער
מיכל שמש07/12/2008תיארת יפה את המצב וסיבותיו ("לא יודעת לחלוק וחושבת שזו הדרך").ומשחקי השליטה הינם חלק מהדרמה של גיל שנתיים. אני פחות אוהבת את הרעיון להתעלם מהילד בעת התקף זעם, ומציעה שתשקפו לה את כעסה באותו רגע ("את עכשיו כועסת שלא קיבלת את.. אבל אנחנו נשמור עלייך ונעזור לך להירגע"). העשרת הרפרטואר המילולי של הילדה בנוגע להבעת רגשות תסייע לה בהמשך להפחית את כמות הפעולות שעושה כשכועסת (משיכת שיער, נשיכה וכדומה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן?דולב07/12/2008
ביתי בת 3.10 בגן שבו 32 ילדים. השארתי אותה בגן בעיקר בגלל 3 מטפלות מקסימות. אולם כיום אני מתלבטת מכמה סיבות. יש בגן כמות רבה של ילדים וכשהם בחצר הם 52 ילדים משום שקבוצת הקטנים מצטרפת. דבר שנראה לי מגביר סיכוי למכות ונשיכות. דבר נוסף רוב הילדים קטנים ממנה גם בשכבת הגיל שלה. יש בערך 10 ילדים בני גילה והשאר כ 20 ילדים קטנים ממנה. מדובר בילדה מקסימה שאוהבת פעילות ואתגרים. היא אוהבת ונוטה לשחק עם גדולים ממנה. הייתה לה תקופה לא טובה בגן עד לפני כחודש כולל עימותים עם המטפלות להערכתי נובע מסיבות שונות וגם מהרכב הילדים שהשתנה. בעקבות שיחה עם הגננת חל שיפור משמעותי בכך. בצהריים יש הכרח לכולם לישון ואם היא לא עייפה עליה להיות במזרון עם ספר ו/או בובה. אודה לתגובתכם בנוגע למשמעות של לישון גם שלא רוצים, בנוגע להרכב הילדים בגן עם מאפיני אישיות ביתי ובכלל מה יכולות להיות ההשלכות להעביר אותה כעת לתקופה של כשמונה חודשים לגן אחר (קטן יותר בכמות הילדים ושכבת גיל דומה יותר לשלה). אודה מאד להתיחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל שמש07/12/2008ככלל, עדיף להמנע ממעברי גן באמצע שנה, אלא אם כן אין ברירה.
לא ציינת אם הילדה אוהבת ללכת לגן, ובאיזה מצב רוח היא נמצאת בסיום יום הלימודים.
כעקרון, אם יש עוד עשרה ילדים בגילה זה מספיק. העומס בחצר אכן נשמע ניכר, ויש לשוחח על כך עם הצוות.
לגבי השינה, הרגל טוב הוא שהילדה תלמד לנוח, גם אם אינה ישנה, אולם אם יש עוד ילדים במצבה ניתן לנסות לאפשר להם פינה של משחקים שקטים בזמן שיתר הילדים נחים. ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים חרדיםדהן בר07/12/2008
תודה על התשובה אך ברצוני לציין שדווקא רם שהוא הקטן יותר הצליח להתגבר על החרדות בעיקר ביום. חשוב לי לדעת אם עליי לפנות לפסיכולוגית גם בעניין הבן הגדול ואם זה אומר שילדיי יגדלו להיות מבוגרים חרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובתי הקודמת
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008שלום לך,
לטעמי כדאי שתפנו להתייעצות אצל פסיכולוג אשר יוכל, יחד עמכם, להבין האם קיימות חרדות נוספות בקרב בני משפחה נוספים, העלולות להעצים את החרדות של הילדים.
איני מכירה אתכם ולכן קשה לי להתנבא לגבי המידה בה החרדות יהיו דומיננטיות בחיים של בנייך כמבוגרים. אולם נראה לי שתוכלו כולכם להרוויח מההתייעצות, ומלימוד כלים יעילים להתמודדות עם חרדה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עקשןאיילת07/12/2008
בוקר טוב לכל הצוות יש לי כמה שאלות מצטערת מראש על האורך טוב אז ככה: יש לי ילד בן שלוש וחצי ותינוקת בת 4 חודשים ברור לי ששינוי בהתנהגותו נגרם כתוצאה מהתוספת החדשה למשפחה אך אני רוצה דוקא לשים דגש על בעיה שהייתה קיימת עוד קודם כל דבר שאנחנו ההורים מבקשים ממנו כמו למשל, תרים מהריצפה או על תיגע וכו'.., חייב להגיע בסופו של דבר לכעס מבקשים פעם פעמיים שלוש בצורה יפה וזה כאילו שאנחנו לא קיימים בשבילו רק כאשר מגיעים למצב שמרימים את הקול הוא נענה וזה מאוד מתסכל אותנו. דבר נוסף הוא: בחירת בגדים בבוקר לגן הפכה להיות ממש פעולה אובססיבית בשבילו הוא טוען שהוא זה שרוצה לבחור את הבגדים בבוקר אבל זה לוקח לו שעות ולא תמיד יש זמן וכשמנסים לזרז אותו הוא ישר מתחיל עם צעקות ועצבים ואפילו מרים ידיים. עוד דבר שעכשיו התחיל אצלו זה בשהוא לא מרוצה ממשהו או לא מקבל משהו שהוא רוצה הוא מרביץ או מקלל (קללות חדשות שהוא מביא מהגן: מטומטם\ת מפגר\ת) איך להתייחס לזה? עונש עוזר לאותו רגע ואחרי שהוא מבקש סליחה הכל בסדר עד לפעם הבאה איך ללמד אותו לא לדבר ככה לאמא ואבא או בכלל? מה עושים ? כי הדבר הפך פשוט לבלתי ניסבל ואנחנו פשוט מוצאים את עצמנו,אני ובעלי, כל הזמן כועסים על הילד. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות
מיכל שמש07/12/2008איילת שלום,
נראה שסוגיות הקושורת לחינוך של בנך תפסו תאוצה בעקבות הלידה. הייתי ממליצה להקפיד בכל פניה אליו על יצירת קשר עין, ואולי אף אחיזה בידו, באופן שיחייב הקשבה מלאה. זה מחייב אתכם להיות נחושים, אבל הוא צריך להבןי שבקשות ההורים אינן בגדר המלצה בלבד.
לגבי הלבוש- צריך לומר חד משמעית שבגדים בוחרים רק בערב ליום למחרת.
במקביל יש למצוא דרכים להעניק לילד תשומת לב חיובית שלא לפי דרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גן לשנה הבאה - תאומותעינת07/12/2008
שלום רציתי להתייעץ בבחירת גן לשנה הבאה: 1. יש לי תאומות , כיום בנות 3 , מדובר על שנה הבאה הן יהיו בנות 4 ( ילידות ספטמבר) 2. כיום הן נמצאות בגן פרטי שאנחנו מאוד מאוד מרוצים ממנו . ההתלבטות היא : 1. האם בגיל 4 רצוי להפריד בינהן, ההרגשה שלי שהן זקוקות להפרדה הזו , לפחות בשעות הגן ( לפי מה שאני רואה , יש אחת שהיא דומיננטית יותר , הן רבות המון , מתחרות על כמעט כל דבר , יש תקופות רגועות יותר ותקופות סוערות יותר , אבל ההרגשה הכללית שלי שיהיה להן יותר טוב בנפרד) 2. אם אני משאירה אותן באותו הגן , אז לא ניתן יהיה להפריד בינהן. 3. לשירה ( אחת התאומות) מאוד מאוד מאוד קשה להסתגל לגן חדש , זה היה בשנה שעברה בגן חדש , וזה היה גם השנה בגן הנוכחי, כמעט חודשיים לקח לה להסתגל לגן. "כואב לי הלב" לעשות לה את זה בשנה הבאה והייתי מאוד רוצה להשאיר אותה עוד שנה בגן הנוכחי. 5 .בגן הנוכחי , בשנה הבאה הן יהיו בין הגדולות , רוב הילדים יהיו קטנים מהן שכמה חודשים. בעד הגן הנוכחי: 1. לשירה יהיה קל מאוד , לא אגרום לה משבר 2. הילה ( יותר קל לה להסתגל לגן חדש ) אבל בכל זאת צריכה לעבור שינוי , תמשיך בשנה הבאה עם אותם החברים ואותו הגן. 3. אני מאוד מרוצה מהגן מהיחס מהצוות ( גן אמיר - בהוד השרון) 4.אני חושבת שיש יתרונות ( יכול להיות שני טועה, יכול להיות שבגיל 4 הייתרונות בין פרטי לעירוני פחות משמעותיים) לגן פרטי מגן עירוני . בעד גן עירוני 1. ניתן יהיה להפריד בינהן 2. כסף , גורם מאוד משמעותי , ההוצאה תקטן ב- 1500 ש"ח זהו , מקווה שמסרתי מספיק פרטים על מנת לקבל עיצה טובה תודה רבה מראש עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן לשנה הבאה - תאומות
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008עינת שלום,
אכן טיעונים כבדי משקל לכאן ולכאן.
היות ואת מרגישה שהילדות יכולות להרוויח מהפרדה ביניהן בשעות הגן, נראה לי כדאי לעשות כן בשנה הבאה. אני רואה עוד מספר יתרונות לגן עירוני נוסף על אלו שציינת: ראשית, הילדות אולי יחושו יותר בנוח לדעת שאחותן נמצאת בקרבת מקום (לעתים יש גדר בין החצרות ואפשר לראות זו את זו בזמני הפעילות החופשית). שנית, הילדות עשויות להתחבר עם ילדים שיהיו איתן גם בכיתה בבית הספר, וכל אחת תתחבר עם ילדים אחרים. היות ותכניסי אותן לגן טרום חובה, לכל ילדה יהיו שנתיים להתרגל לילדים, לגן ולסביבה החדשה. שלישית, הילדות יכולות להבין את ההפרדה הלא שיוויונית בצורה אחרת משהתכוונת. למשל, זו שנשארת תחשוב שהיא קטנה כי נשארת באותו הגן והשנייה מתקדמת הלאה; זו שעוברת עלולה לא להבין מדוע היא נאלצת להתחיל מחדש ואחותה נהנית מהביטחון שבמקום המוכר והאהוב.
יחד עם כל האמור לעיל, גם אם תחכי שנה נוספת בגן הנוכחי ותפרידי ביניהן בגן חובה בלבד, לא נראה לי שזה יהיה דרמטי. אולם במידה ואת מרגישה שהן זקוקות לנפרדות ולפסק זמן זו מזו, הן יכולות להרוויח מההפרדה כבר בקרוב. כמובן, שבמידה ואת יכולה, כדאי לנסות להפגיש אותן עם חברים או בני משפחה בנפרד, ולא כזוג.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות וצרחות של ילדהאוראל07/12/2008
שלום לכולם יש לי ילדה בת 10.5 שמשום מה מוצאת את עניין הצרחות כחלק מהנורמה היומית שלה. היא יכולה לצרוח פתאום כאילו נפל עליה משהו כבד או קיבלה מכה חזקה ואני כמובן רצה לראות מה קורה. תציד זה יהיה משהו מינורי, סתם נפל לי משהו, אח שלי הציק לי, החתולה ירדה לי מהרגליים, היא יכולה לשבת לידי בזמן צפיה בטלוויזיה וכמגיע שלב הפרסומות להשתטח על הספה כמו ילדת גומי לצעוק סתם צרחה יחידה, וכשאני מסתכלת במבט מופתע ושואלת מה קרה לך ? היא צוחקת ואומרת סתם בא לי. ניסיתי לשלוח אתה לחדרה וזה לא עזר. חשבתי שאולי זה כדי להרגיז אותי, לקבל תשומת לב (היא הבכורה מתחתיה שני אחים בני 6, ו-3), אך כאשר אירחה חברות המשיכו הצרחות הגרוניות הנ"ל. היא ילדה שבודקת גבולות בצורה אינטנסיבית. באיבחון פסיכולוגי - דידקטי התגלתה בעיה רגשית. ובעיית קשב וריכוז ברמה נמוכה. אנא תנו לי עצה איך להתמודד ולגרום בהדרגה להפסקת הצרחות הנ"ל שכן לא מעט פעמים כאשר כן נגרם לה איזה שהוא כאב אנו לא מתייחסים ברצינות הראויה שכן נראה לנו שהיא שוב צורחת להנאתה. בתודה אופירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות וצרחות של ילדה
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008אופירה שלום,
לא ברור לי מתיאורך האם הצרחות הן בשליטה של הילדה, או שהן "בורחות" לה ללא כוונה. וכן האם הצרחות מתרחשות רק בבית בנוכחותך או גם בסביבות נוספות. כל האפשרויות הללו עשויות להעיד על קושי מסוג אחר וגם על עזרה מכיוון שונה. בנוסף, האם לאחר האבחונים התחלתם בטיפול עבור הקשיים הרגשיים, קשיי הלמידה וקשיי הקשב והריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולות וצרחות של ילדה
אוראל07/12/2008הי שירי בעבר כשניהלנו שיחה בעניין היא אמרה שהן בורחות לה. ומידי פעם היתה אומרת לי "אמא היום שלטתי בצרחות שמת לב שלא צרחתי ולא עשיתי קולות של חיות". היום היא פשוט מחייכת ואומרת שזה עושה לה טוב. כך שקשה לי לומר אם הינם בשליטתה או לא. בקשיים הרגשיים טיפלנו תקופה של 6-7 חודשים בדרמה תרפייה. המטפלת הציעה להפסיק לדעתה לא היה צורך בהמשך. בגן חובה ניגשנו להתפתחות הילד במקוםמגורינו כדי לבדוק את עניין הקשב וריכוז עך תמיד היתה גבולית לדעתם, טופלה בהתפתחות הילד עקב גרפומוטוריקה ובחדר הלבן. שכרנו את שירותיה של מורה פרטית כדי לקדם אותה בחשבון וכמובן את הבטחון העצמי בעקבות כך, יש שיפור. במסגרת ביה"ס בהמלצת פסיכולוגית בית הספר טופלה כשניים בפינת החי של ביה"ס בליווי מורה מוסמכת לעניין. ושוב במסגרת ביה"ס מטופלת זו שנה ראשונה (בעקבות האיבחון בפסיכו דידקטי) במערך החינוך המיוחד פעמיים בשבוע בנושאי חשבון, הבנת הנקרא וקריאה. אופירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופירה
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008אופירה שלום,
לא ברור מהתיאור של בתך האם היא שולטת בצרחות או לא. אם הן אינן בשליטתה, הדבר בוודאי מקשה עליה מאוד. אני מציעה לקבוע פגישה עם פסיכולוגית בית הספר, המכירה אותה הכי טוב מכל אנשי המקצוע עד כה. תוכלו להתבונן מחדש יחד על כל הקשיים של בתך (הצרחות הנשלטות/בלתי נשלטות, הקשיים הלימודיים, קשיי הקשב והריכוז והקשיים הרגשיים), ולבדוק האם הטיפולים הניתנים כיום מצליחים לתת מענה לכל הבעיות הללו.
למעשה ממה שכתבת, בתך לא זוכה כעת לתמיכה רגשית ולאיש מקצוע מהתחום הטיפולי (ולא רק חינוכי) שילווה אותה, ונראה לי שהיא ואתם תוכלו להרוויח מכך. כדאי להתחיל בפגישה עם פסיכולוגית בית הספר ומשם להתקדם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות וקולות של ילדה
אוראל07/12/2008הי שירי שירי האם לדעתך חוץ מפסיכולוגית ביה"ס אנו יכולים לתת מענה רגשי לבתי ע"י איש מקצוע אחר, לדעתי הצפנו את ביה"ס בעניינה, האם יש תחום נוסף שלא חשבנו שיכול לעזור לה ולנו כמובן להתמודד , להפחית ולהתגבר. תודה אופירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופירה
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2008לטעמי זה תלוי בתחושה שלך כמה הילדה "מטורטרת" בין אנשי מקצוע שונים שיש לה קשרים עמם, והאם התייעצות אצל גורם טיפולי נוסף תעמיס על הילדה ותעצים את הקושי שלה, או שבתך תצליח להתמודד עם תהליך היכרות נוסף.
לדעתי האישית כדאי להתחיל בפנייה לפסיכולוגית בית הספר, שכרגע מכירה אתכם הכי טוב, ולבקש ממנה לנסות ולהעריך את הקשיים באופן כוללני עבורכם. תחום אחד שלא ציינת שזוכה למענה הוא הדרכה שלכם ההורים בגידול הילדה והתמודדות עם קשייה. לאור הקשיים שציינת, הדרכת הורים נראית לי חשובה מאוד.
אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרת ציבורית או למטפל פרטי באיזורך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים חרדיםדהן בר07/12/2008
שלום יש לי 2 בנים אחד בן 7 והגדול בן 10 שהגדול היה בערך בן 6 הוא היה מתעורר כל לילה לפעמים שעה אחרי שהוא היה נרדם מבוהל ומפוחד מתחיל להשתולל ולרוץ בבית ואומר שהוא מפחד ניסיתי לבדוק ממה והוא לא יודע להגיד, הייתי מצליחה להרגיע אותו דרך הסחת דעתו מהפחד עד שהיה נרדם . זה נמשך במשך כמה חודשים ועבר שנה שעברה זה התחיל לילד הקטן בדיוק אותם סימפטומים אותה התנהגות סהרורית רק שלו זה היה קורה גם במשך היום וגם אותו הייתי מרגיעה באותה דרך. ובינתיים זה עבר לו לפני יומיים הבן הגדול התעורר משינה עם פחדים ושוב אותה התנהגות סהרורית. מה עליי לעשות אני מפחדת שהם יגדלו להיות מבוגרים חרדים. אשמח לקבל עצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה משפחתית
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008שלום,
מהתיאור שלך נראה ששני הילדים מתקשים (או התקשו בתקופות שונות בחייהם) לווסת את החרדה שלהם. חרדה היא תגובה טבעית, ולעתים סיוטי לילה עלולים אכן להיות מאוד מפחידים, אולם העובדה שהחרדות מתפשטות גם לשעות היום היא מטרידה.
אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג, המתמחה גם בטיפול ממוקד בחרדות, כדי להבין את הקשיים של הילדים גם בהתחשב במסגרת המשפחתית ובאנשים נוספים במשפחה אשר ייתכן וסובלים מחרדות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת.אמא07/12/2008
בני בן 3+ ילד פיקח מאוד ונבון, מנסה את גבולותיו בכל הזדמנות ומתמרד בדיוק לפי הספר. בתור תינוק היה ילד נוח ורגוע להפליא מכל הבחינות. כיום אנו מצפים לתינוקת (בחודש 9) והוא מעורב בכל הקשור לתהליך. אנחנו מדברים איתו ועל רגשותיו ועל התוכניות שלו כשאחותו תיוולד. המעבר לגן עירייה בתחילת השנה היתה מאוד קשה, למרות שעבר עם כל חבריו מהמעון הקודם. יש לציין שזהו ילד סתגלן בצורה מהירה בכל שנה גם ביום ה-1 לא היה זקוק להרבה זמן בכדי להיפרד. הוא ילד חברותי מאוד, אוהב את חבריו ואנחנו נפגשים הרבה עם חברים בשעות אחר הצהריים. חשוב לי לציין שכיום הוא מאוד מתעסק בכל מה שקשור לגדול/קטן, מהיר, חזק וכל מה שקשור ליכולות פיסיות שלו, כמו כן הוא עם טמפרמנט תוסס לעומת היותו קטן וכל היום מטפס , קופץ ורץ. הבעיה היא: הילד מפספס פיפי בגן לעיתים קרובות מאוד זה יכול להיות 3 פעמים ביום , במרחב של חצי שעה, שעה ביניהם. ישנם ימים שלא מפספס כלל. ניסינו לעקוב ולבדוק עם הגננת את הסיבה , והגננת אומרת שלדעתה זה עניין של עצלות. לדעתי לעיתים הוא מתעצל אך לעיתים זה נראה שהוא עושה פשוט דווקא בכדי למשוך תשומת לב. חשוב לציין שבבית הוא לא מפספס בכלל, לעיתים רחוקות מאוד (כאשר הוא עסוק ומתאפק עד שלא יכול יותר). ויש לציין שבני פעם אחת אמר שהגננת אמרה לו" שזו פעם אחרונה שהוא מפספס ושהיא מחליפה לו" וייתכן שבגלל שהיא עשתה מזה עניין הוא בודק אותה.כמו כן הוא לעיתים עושה פיפי בחצר בגן, מה שבבית אנו לא מאפשרים וברור לי ששם הוא בודק גבולות ואיננו מקשיב להם. גם בבית הוא הרבה פעמים לא מקשיב, מתעלם ממה שאומרים לו ומתמרד אך ישנה התחושה שבגן אין מספיק גבולות ברורים מה שיוצר חוסר עקביות. אני מצטערת על המגילה, היה לי חשוב שתדעו באיזה ילד מדובר, וכמה שיותר מידע בכדי שתוכלו לייעץ לי. הייתי מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות בכדי להפסיק את הפספוסים, וכמובן מה הסיבה שהוא מתנהג כך. האם השערותיי נכונות לגבי העניין. כמו כן מה כדאי לעשות לגבי חוסר ההקשבה שלו והמרד "הנורא" הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008שלום,
ילדים רבים בגיל של בנך ואף יותר מבוגרים מפספסים לפעמים פיפי, לרוב כיוון שהם עסוקים בפעילות אחרת. אף על פי שהם עשויים להרגיש את הצורך ללכת לשירותים, הם דוחים את האקט כי הם עושים משהו אחר. גם אנו המבוגרים עושים זאת, אבל לנו יש יותר שליטה בגופנו וגם היכרות של המגבלות של הגוף (עד לאיזו מידה ניתן להתאפק).
נראה לי שהכיוון עד כה עם הילד, לפחות מבחינת הצוות החינוכי בגן, היה להדגיש לו מתי אינו עומד בסטנדרטים המצופים ממנו. אני מציעה, במיוחד לאור הלידה המתקרבת, לשנות את הפוקוס ולהתחיל לתגמל את בנך כאשר אינו מפספס וחוזר עם תחתונים נקיים ויבשים הביתה. תוכלו בתחילה להעניק לו פרס בכל יום, אחכ להכין טבלה ולתת לו פרס כל שלושה ימים, אחכ כל שבוע שבו היה נקי וכדומה. חשוב שתדגישו לו כמה הוא גדול, חזק ובוגר כשהוא מצליח להיות נקי.
קחי בחשבון שבזמן הקרוב תחול בכל מקרה רגרסיה בהתנהגות ובתפקוד של בנך, למשך מספר חודשים עד אחרי הלידה. השתדלו לבחור את המאבקים עמו בתבונה, שכן הוא עלול להתמרד ולנסות למשוך את תשומת לבכם בתחומים שונים ובדרכים מגוונות.
בהצלחה, ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל צהריים!ענת06/12/2008
מזה כחודשיים, בני בן ה-4 אינו מוכן לאכול ארוחת צהריים. כבר בדרך חזרה מהגן הוא מוגיע שהיום הוא לא אוכל צהריים. ניסינו כל מני שיטות: ארוחת הצהריים מוגשת עכשיו, אח"כ המטבח נסגר ועד לארוחת הערב אין אוכל. אין שום בעיה. הילד יחכה עד לארוחת הערב. בהתחלה עוד היה מנסה בין לבין לקבל חטיף, ובסופו של דבר הבין שלא יקבל כלום, כך שהוא אפילו לא מבקש. הבעיה היא שהוא מסתובב עצבני ורעב, ובכל זאת לא מוכן לאכול את ארוחת הצהריים. ניסינו גם חיזוקים חיובים, טבלת ייאוש של 3 ימים, ובסופה יקבל מתנה אם יאכל צהריים. התגובה- תחילה שימחה רבה, ואחרי חצי שעה "אני רוצה שנתחיל את הטבלה מחר" (ואנחנו כרגע רק עוד בבוקר, כך שהיום עוד אפילו לא הגענו לארוחת הצהריים). די נתקענו עם ארוחת הצהריים הזאת, שכן את ארוחת הבוקר והערב הוא אוכל ללא בעיה! איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת צהריים
זהורית אסולין שמחון06/12/2008ייתכן שיש משהו בארוחה שאינו אוהב כמו בשר, עוף ירקות מבושלים. לכן אפשר לנסות לתת לו להחליט על תפריט לכל השבוע עם הדברים שאוהב. אפשר לנסות ולהזמין מידי פעם חבר כשיש חברים ילדים אוכלים טוב יותר. לא ברור כל כך מדוע החליט לפתע להפסיק לאכול, לפני חודשיים האם זה משהו שקשור לתחילת הגן או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם היום בלי צהריים...
ענת06/12/2008לפני 4 חודשים נולדה לו אחות, ובתחילת השנה הילד התחיל גן טרום חובה (אחרי שנתיים בגן פרטי- בו היו 12 ילדים בלבד). אני מוכנה לנסות לתת לו להכין לעצמו תפריט שבועי (למרות שאני חוששת שגם במקרה הזה הוא יתיישב, ולא ירצה לאכול, או אפילו לא יגיע לשולחן...). האם יהיה נכון פשוט להניח לו את הצלחת עם האוכל, ושיאכל מתי שירצה? (אני חושבת שכמו שיש שעה לארוחת הבוקר, וערב, גם בצהריים יש שעה של ארוחה, וזה לא בשיטת "אכול מתי שמתחשק לך"). גם היום היה משבר גדול סביב הארוחה: כ-10 דקות אחרי שסיימנו את ארוחת הצהריים (ואחרי ביס וחצי שלו- ואחכ הודיע שהוא לא רוצה לאכול), הוא הודיע שעכשיו הוא רעב. אמרתי לו שעד ארוחת הערב המטבח סגור. היה הרבה בכי, עצבים, בעיטות, כעס....בשעה 4:30 הוא ישב לאכול את ארוחת הערב וטרף אותה. הסיפור הזה קרה כבר בעבר, אבל נראה שלא נלמד ממנו דבר, כי מחר הדבר עלול לחזור על עצמו. כאילו שהוא מנסה לשלוט במשהו, והוא מוכן לוותר על הרבה - העיקר לא לאכול (כמו הסיפור עם הטבלה ומתנה בסוף, ויתר על כל הממתקים שלו, מוכן ללכת לישון בלי לאכול, מן תחושה של "אני אעשה הכל, העיקר תעזבו אותי כבר מהאוכל הזה"). חשוב לי לציין שמעבר לזה שאני מציעה לו את הארוחה ו/או לוקחת אותה ממנו, אני לא ממשיכה לדון בנושא, ולא הופכת את זה לסיפור גדול (מבחינתו....).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מכהענת06/12/2008
שלום רב ילדי בן 10 ,ילד מחונן ובוגר ,היחסים בינינו נפלאים בדרך כלל,ביום חמישי האחרון נאלצתי לכבות לו את הטלויזיה לאחר שביקשתי יפה מס' פעמים,ואז הוא החטיף לי מכה,די חזקה , אני הבטתי בו במבט המום וכועס ושלחתי אותו לחדר, מכאן איני יודעת כיצד לפעול ,מה לומר איך להעניש כדי שיבין שהמעשה שעשה מאוד חמור ברצוני לציין שהמקרה חד פעמי {מקוה שישאר כך} צריכה הכוונה תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מכה
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008ענת שלום,
את אומרת שתגובה זו של בנך היא יוצאת דופן ביחס להתנהגותו בדרך כלל. לאור זאת, אני ממליצה כרגע להתעלם מהמעשה ולהתייחס אליו בתור ארוע חד פעמי. את הגבת מיד, וטוב שכך, וסביר להניח שבנך הבין את הקשר בין מעשהו לבין העונש.
גם לנו כמבוגרים "בורחות" התנהגויות לא אופייניות במצבי תסכול - למשל, כשאנחנו ממהרים להגיע למקום מסוים אנחנו עלולים להגיב בתוקפנות כלפי נהגים אחרים, או לא תמיד אנשים מדברים בכבוד לנציגי שירות. כרגע, התייחסי להתנהגותו של בנך כאל ביטוי תסכול שיצא משליטה.
במידה והתנהגות זו תחזור, אף על פי שנראה שהסיכוי לכך נמוך, חשוב שתמשיכי להגיב בתקיפות ולשלול את ההתנהגות. אפשר גם לשוחח עם הילד על דרכים מתאימות ולא מתאימות לבטא תסכולים וכעס. חשוב לתת לילד לגיטימציה לרגשות השליליים שחש, אך לא להתנהגויות אלימות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי תפקידיםיעל05/12/2008
בתי בת 7.5 שיחקה עם חברה בחדר סגור במשפחה. כשנכנסתי לחדר שתיהן נבהלו ,שאלתי מה הן עשו והן לא רצו לספר לי. מאוחר יותר שוחחתי עם בתי והיא ספרה לי שהן שיחקו במשחק תפקידים של אבא ואמא והן התנשקו פה לפה כמו שהיא ראתה פעם בטלוויזיה. שאלותי: 1. מה היא הדרך הנכונה להגיב לסיטואציה כזו ? 2. כיצד אסביר לה שנשיקות פה לפה הן למבוגרים? אנני רוצה להלחיץ אותה ,חשוב לי שתמשיך להיות פתוחה איתי בעתיד. 3.האם עלי למנוע ממנה לשחק בדלת סגורה? חשוב לציין שביני לבעלי יש יחסים מצויינים של גילוי אהבה וחיבה גם בקרב הילדים. בתי ראתה אותנו לא פעם מתחבקים ומתנשקים אך מעולם לא נשיקות ארוטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
זהורית אסולין שמחון06/12/2008הסקרנות המינית הינה טבעית . הקריטריונים שצריך לבדוק שזה היה בהסכמה ולא כתוצאה מלחץ, שאין הפרשי גילאים בין שני הילדים ושכל ילד שומר על עקרון השמירה על גופו. את יכולה להוכיר לה תודה על ששיתפה אותך בייחוד כשאת יודעת כמה הביך אותה הנושא. יחד עם זאת מגע מסוג זה שמור למבוגרים כאות של חיבה ואהבה, ואם יש משהו שמסקרן אותה לגבי גופה ולגבי חוויות גופניות שונות את מזמינה אותה להתייעץ עימך בנושא.חשוב גם שתדגישי בפניה היכן האזורים בגופה שאינך מסכימה שיחשפו בפני אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד כל היום במחשבחנן05/12/2008
שלום. בני בכיתה ז' בחטיבה ויש לו קשיי למידה מוגדרים וברורים כמו בהבנת הנקרא הילד לא מרוכז ובגדול אינו רוצה ללמוד ומתיחס ללמיודים בחוסר אחריות , אינו בוגר ולא לוקח אחריות על עצמו בכל השטחים . כשהילד מגיע הביתה הוא מתישב ליד המחשב ומשחק עד 10 בלילה , מכין את השעורים על מנת לצאת ידי חובה ומכאן זה נראה כך וכתוצאה מכך ציוניו נמוכים . הילד עבר אבחנה ונמצא עם יכולת לימודית , פיקח ומסוגל להתמודד עם קשיי לימוד קלים ומוגדרים אבל המוטיבציה והרצון = 0 . אנחנו ההורים עוזרים לו + שעורים פרטיים , מזכירים לו להכין שעורים . לאחרונה שמנו לו גבולות בהפעלת המחשב מתוך כוונה שתחילה יסיים את המטלות שהוטלו עליו ואח"כ יעבור למשחקי מחשב , לצערי הגבול נפרץ מחדש והסדר הוא מחשב והמטלות נעשות בקצוות לזמן קצר מאוד וחלק מהמטלות אנחנו ההורים לוקחים ועוזרים לו . בשבוע האחרון בעלי החליט לאחר שהגיע למסקנה כי הילד מתמכר למחשב ולא עוסק בדברים אחרים להוציא את המחשב מחדרו של הילד על מנת לסדר לילד את סדרי העדיפויות היום יומיים שלו ומתוך כוונה שיקח אחריות ויסיים את המטלות ואח"כ מחשב האם צד כזה נכון ויכול להאיר את עיניו של הילד על מנת לשנות את גישתו ואחריותו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה
זהורית אסולין שמחון06/12/2008אני חושבת שהתשובה הטובה ביותר היא לבדוק את התוצאה לאור ההתנסות. צריך להבין שאי אפשר להאשים ילד שכל כך קשה לו בלימודים במוטיבציה נמוכה. שווה לבחון אולי מסגרת חינוכית שתיתן מענה לעוד יכולות וכישורים שלו ולא תפגיש אותו שוב ושוב רק עם הקושי. אולי תוכנית מיוחדת שתיבנה עם צוות בית הספר הנוכחי. כמו כן יש מטלות שאפשר להכין דרך המחשב אם במחשב תחושת השליטה שלון היא יותר טובה. אין ספק שבנכם נמאצ בקושי רב מול הלימודים וצריך לבדוק איתו ועם הצוות החינוכי כיצד עוזרים לו למצוא את הרצון והתשוקה לעשייה וליצירה.
יש פורומים של לקויות למידה שאפשר לקבל בהם הרבה טיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללכת לגןאודליה05/12/2008
שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים. לפני כשבועיים הוא התחיל ללכת לגן (22 ילדים), בתחילה איתי או בעלי ובשבוע האחרון הוא נשאר כבר כמה שעות לבד. עד עכשיו הוא היה בעיקר בבית איתי או עם סבא וסבתא. רציתי לשאול לגבי כמה שינויים בהתנהגות שלו שקרו במקביל לזמן הזה בו הוא התחיל את הגן: 1. קורה שבמהלך שנת הצהריים האו בוכה מתוך שינה (לא בכי חזק) ובד"כ נרגע לבד וממשיך לישון. לעיתים אני צריכה לקחת אותי אלי ולחבק או להניק אותו כדי שהוא ירדם שוב וימשיך לישון. 2. הוא אוכל פחות טוב. הוא ילד שבד"כ היה עם הרבה תיאבון וכיף לאכול. כמה ימים אחרי שהתחלנו את הגן הוא חלה והקיא ומאז, שבועיים בערך הוא אוכל הרבה פחות. 3. הוא התחיל להרביץ לי כשהוא מתוסכל ממשהו, בעיקר כשאני אומרת לו לא על משהו שהוא מאוד רוצה. הוא מבין בדיוק מה הוא עושה ואם אני כועסת ואומרת לו להפסיק להרביץ לי אז הוא מתחיל להרביץ לעצמו. 4. עוד לפני התחלת הגן, מזה בערך חודש חודשיים הוא התחיל לדפוק את הראש בקיר או להרביץ לעצמו עם חפצים. אני מנסה להתעלם, או להגיד לו שאני מבינה שהוא כועס. אני עצמי במתח מאוד גדול לקראת ועם השינוי של ללכת לגן. קשה לי באוד לבטוח באנשים אחרים בכלל וכשזה נוגע לסביבה בטוחה לבן שלי בכלל אני בחרדה. מכל הגנים שראינו הצוות של הגן הזה והאוירה בגן היו הכי נעימים. מן הסתם אני מקרינה החוצה את הפחדים שלי והאמת שקשה לי בשלב הזה לבטוח באינטואיציה שלי ולסמוך על הבחירה שלי. עם כל זאת הוא מאוד שמח ללכת לגן והוא מדבר על הגן גם בבית. הוא יודע את שם הגננת וצוחק כשהוא מזכיר אותה. הוא אוהב בעיקר את הצעצועים שיש בחצר של הגן ומספר לי עליהם כשאני שואלת אותו איך היה בגן. קרה גם שהוא קם בבוקר והמילה הראשונה שהוא אמר זה גן (לא יודעת מה זה אומר). אודה לכם על ההתייחסות, אודליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
זהורית אסולין שמחון06/12/2008אני שומעת אותך חוששת מאד ומשתפת זאת בכנות גדולה וכשלב ראשון הייתי מציעה לבדוק כיצד את יכולה להרגע מה יכול להרגיע אותך ולהעניק לך את הבטחון כי הפקדת את בנך בידיים טובות. קשה לדעת למה לייחס את שנת הצהריים וגם את האוכל בהחלט יכול להיות שהוא עדיין בהשפעת המחלה, ייתכן שאוכל טוב בגן ולכן פחות רעב בבית, וייתכן שזו עוד דרך להגיב לשינוי שחל בחייו (ולא בהכרח מסמן על משהו שלילי) .חשוב לזכור שכל מעבר מייצר שינוי בהתנהגות הילד גם אם הוא המעבר המיטבי ביותר, ולכן לא כדאי לראות כל שינוי כסימן לארוע מחשיד. גם את התסכול שמביע מולך אפשר לייחס להתפתחות הטבעית ולהתקרבות של גיל "הדובי לא לא", וגם לחיקוי מהגן. חשוב לבדוק האם הטחות הראש בקיר עדיין נמשכות ואם כן באילו נסיבות.
יחד עם זאת בנך נשמע ילד ורבלי ופתוח ואם היה איזה קושי ניתן לשער שהיה מספר זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגן ובעית מנוחהאיילת04/12/2008
בתי בת חמש עשר חודשים בזמן שהיא עיפה היא משתוללת מאוד נושכת מרביצה דוחפת ילדים אחרים . שבוע הבא היא מתחילה גן אני ממש חוששת מכיוון שתהליך ההרדמה בשעות היום הוא ממש מסורבל וקשה איתה ,ואני מפחדת שהיא תרביץ לילדים אחרים ותשתולל מאוד וכמובן שאני גם חוששת לה ,כיוון שזאת נראת לי התמודדות לו פשוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגן
זהורית אסולין שמחון06/12/2008לטקס השינה בגן יש המון כוח וגם ילדים רבים שבבית מתקשים ללכת לישון נרדמים די בקלות בגן הילדים. על כן תני לגננת ללמוד אותה ולבדוק כיצד היא יכולה לסייע לה במעבר מערות לשינה וכיצד היא יכולה להבין התנהגויות אלו כביטוי לעייפות. שתפי את הגננת בהרגלי השינה של ביתך, מה עוזר לה להרדם, מה הן השעות בהן מתחילה להיות עייפה זו אינפורמציה שתעזור לגננת להקל על ביתך בתהליך ההסתגלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לו הייתי רוטשילדמוריה04/12/2008
הסיפור שלי הוא כזה בני בן 9 מגיל הגן התגלתה אצלו הפרעה של קשב וריכוז, היום לומד בכיתה ד' ומידי יום מקבל רטלין שמספיק לו ל4 ש"ע לאחרונה הפך להיות מאד אגרסיבי ורגיש לגבי אימרות של חברים או סתם גיחוך שלהם. היום בשעות הערב התקשרה אמא של חבר מהכיתה של בני. האמא שאלה אותי האם יתכן ששלחתי את בני לבית הספר עם 200 ש"ח כאשר אמרתי לה שלא. היא סיפרה לי ,שבנה סיפר לה ,שלבני היה היום הרבה כסף ושהוא החליט להזמין חברים לנקניקיה בלחמניה (כ- 8 חברים) החברים גם היו צמאים אז לקחו שתיה ובני שילם למוכר את הכסף עבור כל הקניה. (את הכסף הוא לקח מבתי הבכורה שקיבלה את הכסף מתנה ליום ההולדת מסבתא, בעבר נעלמו סכומי כסף קטנים יותר מהבית). לאחר שיחה קצרה עם בני, ומשפטים לא כל כך ברורים מצידו התברר שלהזמין חברים מכסף כיס זה הטרנד החדש בכתה וגם אותו הזמין חבר מידי פעם. כעסנו עליו מאד והחלטתי להתקשר למחנכת הכיתה שאנו בקשר די רציף איתה בנוגע לבעיות של אי הכנת שיעורים והחלטה של בני שאין לו צורך להופיע בביה"ס כי דרך המחשב והטלויזיה הוא ילמד הרבה יותר דברים ממה שהמורות יוכלו ללמד אותו. לאחר בירור של המחנכת עם ילדים מהכיתה היא ביקשה מכל הילדים להחזיר את הכסף לבני בדחיפות ולי היא אמרה שביום א' כאשר תגיע לבית הספר היא תדבר עם הילדים על נושא. הילד שלנו משקר. הילד שלנו פועל בלי לחשוב, אנחנו שקופים בשבילו כל יום הוא מעלה את הרף אנו כבר לו יודעים איך להתמודד איתו בביה"ס ביקשו מאיתנו לעשות לו איבחון פסיכולוגי פנינו לייעוץ פסיכולוגי אבל יש רשימת המתנה אנו מנסים למצוא פסיכולוג דרך קופ"ח נשמח באם תייעצי לנו מה לעשות לפחות בעניין הכספים. תודה מראש, מוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כסף מבני משפחה
זהורית אסולין שמחון06/12/2008לקיחת הכספים מבני משפחה ללא רשות הינו ביטוי למצוקה ונסיון לומר לכם ההורים שהוא זקוק לעזרתכם. נשמע שהוא רוצה להתחבב על ילדי כיתתו ומנסה לקנות אותם בדברים. על כן חשוב לעשות איתו שיחות על מהי חברות, מהו מקומו ביכתה. דבר מדאיג שתארת הוא הפיכתכם ההורים לשקופים. זוהי התקופה שהוא זקוק לכם יותר מכל בהורות נוכחת, סמכותית ומשפיעה שאינה נבהלת מהתעלמותו ומהפגנת הזלזול שלו. אפשר לבצע אקט חינוכי שיעזור להבין משמעותו של כסף, יצטרך לתת שעות עבודה בבית במטלות שונות שווי ערך לכספים שלקח או כל רעיון אחר. האבחון יעזור לשפוך קצת יותר אור על התנהגויות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)