מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5 שאינו מקשיבלירון30/11/2008
שלום, בני בן החמש הוא ילדי הבכור, הוא ילד מאוד עדין וחסר ביטחון, חוסר הביטחון שלו הוא רק בגן זה מתבטא בכך שהוא יושב בשקט ומקשיב לכל דבר שהגננת מבקשת, אך בבית זה אחרת חוסר ההקשבה שלו מתחת לכל ביקורת על כל דבר שהוא מתבקש לעשות או גם כשאני מדברת אליו הגישה שלו אלי שלילית ומזלזלת, כאילו שהוא מפגין את הביטחון שלו רק בבית ועל אחותו הקטנה, הוא מאוד רכושני ואינו משתף אותה בכלום רק אחת ל.., אני לא יודעת כיצד לגרום לו להקשיב, אני עובדת עצות, אני מרגישה שאני נלחמת עם עצמי וללא הועיל, אנא יעצו לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
מיכל שמש30/11/2008לירון שלום,
פנייתך ממחישה היטב את התהליך בו ילד שלומד שבבית הוא שולט, ומרגיש בעצם יותר חזק מהוריו, מפתח חוסר ביטחון. הצורך בהורים המתווים גבול מגן הוא צורך התפתחותי אצל ילדים, וכאשר אינו מספ]ק הילד חש מבוהל מדחפיו.
אני ממליצה לך לפנות לקבוצת הורים במקום מגורייך, ללמוד להיות יותר חד משמעית בדרישותיך כלפי הילד, ובמקביל להכיל את פחדיו. הילד יבין כך שהתנהגות מזלזלת אינה מניבה תוצאות חיוביות, דבר שהוא הפנים היטב בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשרותיםגברת Z30/11/2008
ילד בן 8 לא יכול לנגב את הטוסיק.מצד אחד, זה נורא מגעיל אותו (ניסיתי אפילו לתת לו כפפות חד פעמיות וגם זה לא עזר), מצד שני הוא נורא נורא מתבייש בזה (אם הוא רוצה לשרותים ומישהו זר נמצא בבית - הוא פשוט לא נכנס לשרותים, כי מתבייש לקרוא לי לנגב). מה לעשות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשרותים
ד''ר שירי שדה שרביט30/11/2008שלום,
הגועל שבנך חש כלפי הקקי נראה בעיניי כתגובה טבעית, אשר הוקצנה ובאה לידי ביטוי בהימנעות שאינה בריאה לו. חשוב לתת לילד לגיטימציה להתעסק בלכלוך באופן כללי וכן בלכלוך של עצמו, ולהסביר לו כי התוצרים של גופו הם חשובים ורצויים, גם כשהם לא נעימים.
לטעמי תוכלו מאוד להרוויח מטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בבעיה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9יעל30/11/2008
שלום,אני אם ל-2 בנות האחת בת 9 והשניה בת 3 ..ואני רוצה לספר כאן על ביתי הגדולה. אבללפני זה ,אני נמצאת בתהליך גירושין והאבא אינו חיי קרוב לחצי שנה עימנו .הילדה בכיתה ד' . בהיותה בכיתה ג' עברנו באמצע השנה לעיר אחרת, ועברנו כולנו הרבה תהפוכות .הילדה אינה ממושמעת, היא לא מקשיבה לי , לא מעניין אותה מה ביקשתי ומה אני צריכה ממנה , שב וכל מה שקשור בלימודים נידחים לשעת ערב מאוחרת, ומה שמעניין אותה זה המחשב והטלווזיה, כל בקשה ממני אליה מלווה בצעקות וכעס שלא נגמר, לא פעם ניסתי לנקוט בעונש אבל זה פשוט לא עובד ,אני מקלה איתה ושוכחת שנתתי עונש, היא מתחצפת וכשאני נותנת פליק היא מחזירה לי, היא משקרת לא פעם וכל הזמן היא נעשית מתוחכמת יותר , בביה"ס ההנהלה כך אמרו לי היא מציקה לילדים ,ללא שום סיבה ניראת לעיין, מבחינה לימודית הציונים לא כ"כ טובים והיא נורא חלשה. גם מבחינה חברתית ,אין לה הרבה חברים וחברות ,לא בכיתה ולא בשכונה, לא פעם ראיתי שהיא זורקת כל מיני מילים לא לעניין לילדים שלא שו לה כלום, אני מאוד אוהבת ומחבקת ומנשקת ,גם היא עשתה מעשה לא טוב, אני יושבת איתה הרבה רק אני והיא , משחקות יחד בזמני הפנוי {בכל זאת יש לי ילדה בת 3 } משתדלת לתת להן שווה בשווה ולא לעשות שום הפליות בינהן.. אני מאוד מיואשת , היא פשוט לא מבינה שאני היא הסמכותית כאן, ושאני מחליטה משהו גאם זה לא מוצא חן בעניה . אשמח לקבל טיפים ועצות איך להתנהג איתה... תודה. יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9
ד''ר שירי שדה שרביט30/11/2008יעל שלום,
את מתארת כי בתך סובלת מקשיים רבים, בתחומים שונים: ההורים נמצאים בתהליך גירושין, מעבר לעיר אחרת והסתגלות לסביבה חדשה, קשיי למידה וקשיים חברתיים. לאור תיאורך, אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 9
יעל30/11/2008כל מה שכתבת כאן אני יודעת כבר. ציפתי לכמה טיפים ועצות ,לפני שאת מייעצת לי לגשת לפסיכולוג. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 9
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2008יעל יקרה שלום,
נראה לי שבתך נמצאת כעת תחת לחצים חזקים מכל מיני כיוונים כפי שציינתי קודם. תוכלי לעזור לה בהפחתת הלחצים המופעלים עליה, למשל בשיחה עם הצוות החינוכי שיפחית את הדרישות ממנה בזמן הקרוב. תוכלי גם לעזור לה להתחבר עם ילדות ממקום מגוריכם, על-ידי התחברות עם אמהות בסביבה, או להפגיש אותה עם קרובי משפחה או חברים מהסביבה הקודמת. אם תהיה לה תמיכה חברתית מצד המשפחה ומצד בני גילה, הדבר יסייע לה לעבור את ההסתגלות לשינויים. לטעמי, עדיף לתמוך בה כרגע בקשיים הרגשיים וכשהמצב יותר יתייצב, לחזור להשקיע בעזרה לימודית.
כמו כן, חשוב ביותר שהילדה תמשיך בקשר קבוע ורציף עם אביה, על אף הגירושין הקרבים.
יעל, חשוב לי לציין שיחד עם כל האמור לעיל, מהתיאור שלך עולה שבתך ואתם תוכלו להיעזר מאוד בטיפול פסיכולוגי. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרות ציבוריות או למטפלים פרטיים באיזורך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נשכןרחלי30/11/2008
שלום אנחנו הורים לילד בן שנתיים ו-10 חוד', הבן נחשב לילד חכם מאוד , כושר ההתבטאות שלו היא טובה והוא יודע לבקש את רצונותיו, אבל ישנה בעיה חמורה שלדעתי נובעת ממצוקה ואין אנו יודעים כיצד לעזור לילד, הוא נושך והרבה(נשיכות מאוד חזקות את חבריו בגן). הגננת אומרת כי הוא נושך "סתם" וללא כל סיבה . שאלתי כיצד היא פועלת והיא מסרה כי היא פועלת ומשתמשת בביטויים כגון: " שאסור לנשוך", "זה כואב לילד האחר", " תבקש סליחה" אבל לדעתי מתוך הכרות זה נעשה בכעס ואפילו בצעקות, בנשיכה האחרונה מהיום הגננת החליטה להעניש אותו , ולא שיתפה אותו בריכוז , הוא ישב בצד ובכה עד שביקש סליחה, משיחה איתו הוא הוסיף שגם לא קיבל בייגלה כשחילקו לכולם באותו ריכוז, ברצוני לציין כי מהרגע שביקש סליחה הוא שיפר התנהגותו ואינו נשך כלל באותו יום , אבל ביום שלמחרת חזר לנשוך, על התנהגותו בבית, הוא ילד חם מאוד מחבק ומנשק , אנו מעניקים לו את מלוא הצומת לב, הוא מאוד מחונך ואינו מפונק, (חשוב לציין כי בבית הוא היה נושך והפסיק ואינו עושה זאת יותר) אנחנו די מודאגים , לא נעים לנו מילדים אחרים ורוצים לעזור לילדנו ?????? מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נשכן
ד''ר שירי שדה שרביט30/11/2008רחלי שלום,
ראשית ברצוני להדגיש כי התנהגותו של בנך הינה נורמטיבית ושכיחה בגילו. ילדים רבים בגיל של בנך נושכים, מסיבות שונות: עבור חלקם, זוהי דרך לתקשר עם אחרים. הפה הוא איבר משמעותי עבור ילדים (ומבוגרים), ולא תמיד ילדים מודעים להבדל שבין נשיקה לנשיכה. הם מבינים זאת עם הגדילה ועם הפידבק מהסביבה. הרוב המוחלט של הילדים נושך גם בתגובה לכעס. ילדים בגיל של בנך לא תמיד מסוגלים לשלוט בתגובותיהם, ולפנות למילים כשהם כועסים. במקום זאת, הם נוקטים בפעולת הנשיכה. לנו ההורים קשה כשילדינו מפגינים תוקפנות, אולם זהו רגש טבעי, ועל המבוגרים מוטלת האחריות ללמד את הילד ביטויים מתאימים יותר לרגשותיו.
התגובות של הגננת נראות לי הולמות. תחושת חוסר הנעימות של בנכם היא חשובה, כיוון שהיא אחד הגורמים לכך שהוא יימנע מהתנהגות כזו בהמשך. עונש אינו אפקטיבי אם המוענש ממשיך להרגיש טוב (כמובן במידה, ולמשך זמן קצר).
תוכלו לעזור לבנכם גם בבית. כשאתם רואים שהוא נתקל במצבים של תסכול או כעס, עזרו לו לפתח התנהגויות הולמות יותר, אשר יעזרו לו לבטא את עצמו, לבטא את הרגש השלילי ולהשיג את מבוקשו באופן מתאים יותר לסיטואציה: ביטוי במלים, פנייה למבוגר, המתנה עד שיגיע תורו וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכולת להתמודד עם "לא"מודאגת29/11/2008
בני בן 8 שנים. ילד חכם, יפה ושמח באופן כללי. הבעייה היא שהוא אינו יכול להתמודד עם "לא", ומתחיל בבכי וממש מתפרק. בבית ספר המורה ביקשה ממנו שייתן מחברת על מנת לכתוב הערה רעה, הוא כל כך בכה וצעק. ובסוף אמר: אני אקפוץ מהחלון. לאחר מכן אמר שלא התכוון. היום ביקש להיות במחשב בזמן שאחיו שיחק. אמרנו לו לחכות ואז החל הבכי... אמרנו לו שיפסיק לבכות ואז עשה מספר תנועות עם היידים על הצוואר כאילו חונק את עצמו. לאחר מכן אמר שלא התכוון. מה לעשות? אין לנו שום ספק שמדובר בילד שמח שרוב הזמן צוחק ואהוב מאוד בסביבתו, ואין לא נטיות אובדניות. אבל הבעייה שלא היא חוסר התמודדות, עד התפרקות והתגובות שלו מפחידות ביותר? מה לעשות? איך להגיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאם המודאגת
מיכל שמש29/11/2008לא ציינת האם התנהגות זו של ילדך היתה מאזומתמיד, או שהחלה רק לאחרונה. לכאורה, עוצמת התגובות והעובדה שמופיעות גם בבית הספר, מעידה על מצוקה, וכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
מודאגת30/11/2008התגובות החמירו לאחרונה. מעולם לא דיבר כך. היום בבוקר קם שמח וטוב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מפחד מכלביםמיכל29/11/2008
לבני בן ה-5 יש פחד מכלבים, מה עושים איך משנים את המצב, אני ובעלי רוצים לגדל כלב בביתינו, כלב פינצ'ר קטן, שלא גודל, הוא מפחד גם מחתולים, כשאני יוצאת איתו, והוא רואה כלב או חתול , הוא ממש נרתע לאחור ולא מוכן לעבור , בבנין אצלנו לכל השכנים פרט לנו ולעוד שכן יש כלב, והם נובחים הוא פוחד, גם ללכת לשחק עם השכנה מעלינו כי גם לה יש כלב. אשמח לקבל עצה מכם בהקדם תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכלבים
מיכל שמש29/11/2008מיכל שלום, אם את חשה שהפחד של בנך מכלבים מגביל את התפקוד החופשי שלו,ואם אין ברקע טראומה ספציפית מכלב, כדאי לקרב אותו בהדרגה לכלבים ,או לבעלי חיםי בכלל. אפשר להתחיל בתמונות של כלבים, סרטים, סיפורים וכדומה. אחר כך להציע לו להתבונן יחד מכלב מרחוק, להתקרב בהדרגה, להתבונן בך מלטפת כלב, ללטף בעצמו. עם הרבה תמיכה וסבנות התהליך יוכל להתקדם, וכולכם תחושו הקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורותניר29/11/2008
שלום רב, הגעתי למחשבה ולמסקנה שארצה שילדיי ירגישו חופש, חופש לעשיית דברים, עצמאות וכו'.כמו בדיוק שאני כילד הייתי רוצה להרגיש, לחוש ולחוות. אך כיצד אני אמור לחשוב ולהרגיש כאשר ילדיי יהיו מחוץ לבית בפעילויות שונות, בדברים שאינם בשליטתי, כיצד אני אמור לא להיות מוטרד מהדבר בצורה מוגזמת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש
זהורית אסולין שמחון29/11/2008ראשית חשוב שתגדיר לעצמך איזה סוג של חופש, מה משמעותו. חופש מחשבתי, החופש להביע דעה, חופש להתנסויות שונות, חופש יצירתי וכולי. כדי שלא תחוש חרד על החופש להנתן בהדרגה ובהתאם לכל ילד. יש ילדים שחופש מסוג זה לאו דווקא עושה להם טוב אלא מבהיל אותם. יש ילדים שעדיין אינם בעלי שיפוט לגבי סיכונים ולכן מישהו צריך להדריכם . עליך לעבור תהליך עם כל אחד מילדיך וייתכן שכל תהליך כזה יראה אחרת על פי ההבדלים בינהם. גם כשהאומה הסובייטית החליטה להשתחרר מהמשטר הקומוניסטי, אי אפשר היה לעשות זאת בפעם אחת שכן דפוסי החשיבה היו מוטבעים באנשים ועל כן ישנה תקופת מעבר מסוג אחד לסוג אחר של חשיבה. כך נראה לי תוכל להיות פחות חרד כיוון שלא תשחרר בפתאומיות אלא כמו חוט של עפיפון בהדרגה ובהתאם לכיוון ולעוצמת הרוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן ששריקי29/11/2008
בני בן שש. חזר הביתה ואמר שהוא רוצה לגעת בשדיים של המורה שלו. נבהלתי! הוא אמר שיש לה שדיים גדולים. היא מתלבשת פרובקטיבי (לא קשור או כן!?) כיצד להגיב? האם זה מיני? האם זה חקירת ההבדלים בין המינים? מחכה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוציאי את ביתך במיידי מבה"ס!
מורה29/11/2008לו זו הייתה ביתי לא הייתי משאירה אותה שם ומנסה לתקן את העולם! .דקה אחת של סבל לא שווה שתעבור בבה"ס.!!!! הוציאי אותה מייד אם זה נמשך כל כך הרבה זמן ולא נימצא פיתרון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות
זהורית אסולין שמחון29/11/2008אני לא הייתי ממהרת כל כך להוציא את הילד מבית הספר, הילד בא אליך ומשתף אותך בתחושה אישית שכנראה מבהילה גם אותו ורוצה ממך עזרה, הוצאה מיידית מבית הספר היא תגובה שמעידה בעיקר על חרדה. עליך לברר עם עצמך מתוך הכרותך אותו, האם גם בעבר הוא סקרן מינית, האם זה משתלט עליו ומקשה עליו לתפקד, האם הסקרנות באה בשאלות או גם בהתנהגויות שאינן נעימות לאחר, האם נחשף לאחרונה לסיטואציות ארוטיות (סרטים, תמונות או מצבים דומים). במקביל אפשר לשתף את היועצת לעשות שיחה עם המורה בנושא. לבוש לבית הספר מהווה דוגמא אישית וכשם שילדים באים עם תלבושת קיימות נורמות לבוש גם למורים. תוכלי להעזר בועד ההורים כדי לבקש בקשה זו. אם לאחר התערבויות אלו את חשה שעדיין הוא מתקשה להתרכז כדאי לפנות לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות בילדדנה29/11/2008
תודה על תשובתך אלי רציתי להתייעץ בשנה שעברה הכל נבע מאובבסיה של ילדה לפגוע בביתי וכולם עשו מה שהיא פקדה עליהם שמעתי אני לא יודעת עד כמה זה נכון שהיא מאיימת שילדים גדולים יותר ירביצו להם אם הם לא יעשו מה שהיא מבקשת כשהמנהלת אמרה שהיא מבטיחה לשים לזה סוף כך בבת אחת ההתעללות נפסקה כמו שלוחצים על השלטר וכם הכפתורים יורדים לא לגמרי אבל ישבה על טורים נמוכים היא אמרה לא לדבר עם ביתי שבנות קראו לנסוע איתן לתל אביב היא אסרה זאת וזה מה שנקרא על טורים נמוכים כי ביתי הצליחה להתחבר לכמה בנות והיתה לה חברה טובה שהן היו מאוד מחוברות בחופש הגדול היא הצטרפה אליהם והן נהיו שלישיה חשבתי שהילדה נגמלה מלפגוע בביתי אפילו שאותה ילדה בבת אחת הפסיקה את הקשר עם ביתי השנה ביתי עוברת בדיוק את אותו המצב שהיה בתחילת שנה שעברה מאז שכתבתי לך דברים התבהרו לי חשבתי שההתעללות שביתי חווה זאת שוב השנה לא קשורה אליה עכשיו מתברר לי ששוב היא זאת שנותנת את ההוראות "מבקשת" מילדה לקלל אותה מילד לזרוק עליה כסא ומילדים היא "מבקשת" לזרוק עליה ניירות באמצע השיעור אני די בשוק מזה היא לא היתה אמורה להיגמל מלפגוע בביתי האם זוהי לא אובססיה אני הולכת רחוק מידי שנה הבאה הן הולכות לתיכון האם זה לא מסוכן דברים ששמעתי מדליקים לי עכשיו נורות אדומות אני לא רוצה להאמין בזה כדי לא להכנס לפרנויה אבל דברים במדינה שלנו מתרחשים כל יום איך מפסיקים את האובססיה מלפגוע בביתי מילדים שמענו שהיא קנאית בצורה קיצונית למי עלי לפנות ומה עלי לעשות התוצאה היום שביתי לא מוכנה להכנס לכיתה זה טראומתי בשבילה לא רוצה לעבור שוב את מה שעברה בשנה שעברה כיום בית הספר בתמונה אבל נראה לי שמה שהם עושים זה כיבוי שריפות במקום לטפל בהצתה נכון לרגע זה ביתי יושבת בבית בימים הקרובים יהיו לנו שיחות עם המורה והיועצת אבל אני חוששת ששוב זה יהיה זמני בבקשה תייעצי לי מה לעשות איך לתייחס לעניין ולמי כדאי לי לפנות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות
מיכל לופו-שדה29/11/2008שלום דנה
המצב שאת מתארת אכן נשמע מטריד . בתך נחשפת שוב ושוב להצקות מאותה ילדה, אשר גורמת לאחרים להציק לה ולפגוע בה גם הם. מצב זה חייב להיות מטופל במסגרת בית הספר.
טוב שאת פונה שנית למחנכת וליועצת, אך חשוב להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר. אני מאמינה שכניסתה לתמונה הכרחית, מאחר ויש צורך שהיא תראה את בתך ואותך, ותמליץ למחנכת,למנהלת וליועצת כיצד לפתור את מצב. נשמע שיש צורך בשיחה והתערבות עם כלל בני הכיתה ואולי גם עם ההורים בנושא התעללות בכלל ולהפעיל דרכי תגובה בהתאם.
העובדה שעקב התעללות זו בתך נמנעת מללכת לבית הספר פוגעת בבת שלך ומצב זה לא יכול להימשך. חשוב שבתך תחזור לבית הספר בהקדם, לא רק מבחינה לימודית, כי אם בעיקר מבחינה רגשית. חשוב לחזק את הבטחון שלה, להציע לה רעיונות כיצד להגיב במצבים שמטרידים אותה. חשוב שבבית הספר תהיה לה כתובת של מבוגר אליו היא יכולה לפנות ולשוחח איתו כאשר קשה לה, אם זו המחנכת או היועצת או מורה אחרת שנמצאת יום יום בבית הספר. בנוסף, חשוב לחזק את הקשרים שלה עם אותן בנות שסיפרת שכן התחברה איתן. שתיפגש איתן ותימנע בשעות אחה"צ מלהיפגש עם אותה ילדה במציקה לה כל כך.
ושוב אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית של הבית ספר וכן לייעוץ פסיכולוגי והדרכה לך ולביתך שסובלת כרגע ממתח ולחץ רב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה ו"בעיות שינה"לי28/11/2008
שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים, יונק מהרגע שאני חוזרת מהעבודה (סביב 17:00), בערב לפני השינה, במהלך הלילה ובבוקר לפני לכתי. כמו כן, בסופי שבוע כשאני איתו הוא ממעט לאכול מוצקים ורוצה בעיקר לינוק. אני מתלבטת מאוד האם לגמול אותו ממספר סיבות: 1. הוא מתעורר המון פעמים במהלך הלילה (בין 3 ל- 4 ויותר פעמים!!). למעשה מאז נולד , לא ישנתי ולו לילה אחד ברציפות. הדבר קשה לי מאוד ולעיתים אני מתקשה להבין איך אני מצלחה עדיין להחזיק כך מעמד. אציין כי הוא ישן איתי במיטה ומסרב לישון במיטתו. 2. מציק לי מאוד שהוא מסרב לאכול אוכל רגיל (מוצקים) כשאני בסביבה ואני דואגת שזה עלול לפגוע בו. אציין כי מבחינת משקלו הוא באחוזון נמוך מאוד, אך ביחס לגובה המשקל מתאים. מעבר לזה, אציין כי אין לי בעיה להניק אותו, אני נהנית מהקרבה אליו, אך קשה לי בעיקר מהסיבות שצויינו לעיל. לפני כחודשיים ניסיתי לגמול אותו וניצלתי הזדמנות לצאת לנופש עם בעלי בלבד. בני נשאר עם הורי המסורים, כשבלילה הראשון הוא התעורר מספר פעמים. בללה השני כבר קם רק פעם אחת ומשראה שאינני נמצאת ישן ברציפות עד הבוקר. כשחזרתי מהנופש לא חשתי שלמה עם ההחלטה והמשכתי להניקו כפי ביקש, אולם מאז הוא רצה הנקה כמעט בצורה אובססיבית. אציין שהייתה זו תקופת החגים, והייתי בחופש במשך חודש שלם. במהך חודש זה הוא חזר כמעט להנקה מלאה!!! שאלתי היא האם הפסקת ההנקה תעזור? איך אפשר להקנות לו הרגלים טובים יותר ? אני מעוניינת שישן לילה רצוף ושירדם במיטתו מבלי שאצטרך לנסות להרדימו (לעיתים קרובות דבר שלוקח כשעה). אצין שאני מאוד משתדלת ליצור שיגרה קבועה של ארוחת ערב (עם כל המשפחה, בד"כ מנשנש מעט), מקלחת, הנקה ושינה בשעה קבועה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK28/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות בילדדנה27/11/2008
ביתי לומדת בכתה ח' בשנה שעברה עברה ביתי לבי"ס חדש שנה שהיתה עבורה קשה מאוד כמה מילדי הכתה לא קיבלו אותה ברצון והחרימו אותה ודאגו שכל הילדים ישפילו אותה ויחרימו אותה רק לאחר כ-4 חודשים הופסק החרם בהתערבות מנהלת ביה"ס (ולבקשתנו לפנות למשרד החינוך התבקשנו לתת הזדמנות לבית הספר ואכן באופן פתאומי נפסק החרם וההתעללות) אפשר לקרוא לזה שהמצב נשאר על מצב שקט ,היינו, דברים נעשו באחורי גבה שזה מצב לפחות שהיה מאפשר לה ללמוד ולהשקיע בלימודים ואכן הילדה סיימה בציונים יפים. השנה ביתי חובה זאת שוב והמצב כנראה חמור ביותר כיון שהיא סובלת מכאבי בטן עזים ונפילה חדה בלימודים מה שבעצם יזיק לה כשתצטרך לגשת לבחור בי"ס תיכון הילדה מתוסכלת כי היא יודעת את החומר מכינה שיעורים ובכל זאת לא מצליחה במבחנים השבוע הגיעה ביתי הביתה בוכה שהיא אינה מסוגלת יותר לסבול והיא מתעקשת להחליף בי"ס במקום שיש לה חברות פנינו למשרד החינוך והם מסרבים להעביר בי"ס מה לעשות במצב שהילדה מתעקשת לא לחזור לביה"ס (הילדה טוענת שישנה עוד אלימות בביה"ס אבל הילדים מפחדים להלשין המנהלת מתכחשת לזה בכל תוקף ) מה לעשות? זמננו קצר אני יודעת שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג אבל זהו תהליך שיימשך זמן מה ובינתיים ביתי עלולה לאבד את השנה שהיא החשובה ביותר ובעצם השקעה של שנים תרד לטמיון מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיכל לופו-שדה27/11/2008שלום דנה
אני מאוד מבינה את הדאגה שלך ואת המצוקה של בתך. מעבר למסגרת חינוכית חדשה הינו קשה ומלחיץ, בפרט בגיל ההתבגרות, בו ישנו הן לחץ לימודי והן לחץ חברתי. בתך עוברת שנה קשה מאוד מבחינה חברתית. היא חשה דחויה וכנראה בודדה ובנוסף לכך, מנסה להשקיע בלימודים ולהביא הישגים גבוהים. שילוב זה אינו פשוט לכל אחד, וכאשר ישנה דחייה חברתית זה עשוי לגרום למתח ולחרדה הפוגעים ביכולת להגיע להישגים לימודיים. כאבי הבטן של בתך הינם לרוב אחד הביטויים של הגוף לתחושות לחץ וחרדה אלו .
עקב כך, חשוב כרגע לתמוך בה בבית, לשוחח איתה ולהיות אוזן קשבת ומכילה. כהורים חשוב לתת לה לגיטימציה בבית לדבר על הקושי החברתי. עד כמה שניתן כדאי להסיר כרגע לחץ מהתחום הלימודי, מאחר וניכר כי היא עצמה מספיק מוטרדת ועוד לחץ לרוב רק פוגע ולא מועיל במצבים אלו. באם לבתך יש מספר חברות מהכיתה, והיא מעוניינת בכך, חשוב לעודד אותה לנסות ולהיפגש איתן מחוץ לשעות הלימודים, על מנת שתחוש בטוחה יותר בזמן שהותה בבית הספר.
אני ממליצה לפנות שוב למחנכת הכיתה ולפסיכולוג ביה"ס על מנת שינחה את המחנכת כיצד לפעול ולעזור לבתך.
בנוסף לכך, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי. נכון שטיפול הינו לרוב תהליך מתמשך, עם זאת, בטיפול בתך תוכל למצוא מקום בו תוכל לשוחח בפתיחות על הקשיים שהיא חווה, ללמוד טכניקות לוויסות רמת החרדה ובהמשך לחיזוק מקומה החברתי.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בפרידהסטפני27/11/2008
היי, יש לנו שני בנים הקטן בן שנתיים והגדול בן חמש וחצי ובשנה הבאה הוא אמור לעלות לכיתה א,. מאז היותו בן שנתיים היה לו קשה מאוד להיפרד מאיתנו למהלך היום הוא נכנס לגן בגיל שנה ותשעה חודשים והקליטה שלו הייתה קשה כל פרידה הייתה מלווה בבכי ודמעות. כיום הוא נפרד מאיתנו יפה בלי דמעות ובכי אך קורה לפעמים שזה פשוט חוזר אליו. אנו חוששים כי הביטחון העצמי שלי קצת ירוד ומפחד לא להיות עימנו או בסביבתנו כל הזמן, גם כאשר אנו לוקחים אותו לחוג ואני מסבירה לו כי עליו להישאר 10 דקות עם חבריו כדי שאלך להביא את אחיו הקטן מהגן הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לא. כשהוא מתקלח בכוחות עצמו ולבד הוא מבקש מאיתנו להשאיר את הדלת פתוחה מעט. כאשר הוא מוזמן לישון אצל קרובת משפחתו במקרה היא בת דודתו והם מאוד מאוד קרובים הוא אכן מכין תיק ואנו לוקחים אותו אליה כעבור שעתיים שלוש הוא מתקשר ורוצה לחזור הבייתה. היינו רוצים להקנות לו את הבטחון כי אנו לעולם לא ננטוש אותו או נעזוב אותו אך הוא צריך להבין כי הוא צריך ל"התרחק " מעט מאיתנו ולהתנהג כילד בגילו להיפרד מאיתנו ללא סצינה כלשהי ולהבין שאנו חוזרים . אנו מאוד מתוסכלים מכך אנו לא מביאים בייבי סיטר כי אנו יודעים שהוא יעשה את הסצינה שלו. אנו רוצים להקנות לו את הבטחון ואת הכלים כדי להתמודד אך אין אנו יודעים כ"כ מה לעשות.? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
זהורית אסולין שמחון28/11/2008הקושי של בנך להתרחק ממך יכול לנבוע מסיבות רבות פחד להשאר לבד, חשש שעלול לקרות אסון להורים והם לא יחזרו , קושי לתת אמון באנשים עימם הוא נשאר קושי עם מעברים וכדומה.
על כן ראשית כדאי להבין מה מקורו של הקושי ומשם לנסות ולתת מענה גם דרך כל מיני כלים שיגבירו את תחושת השליטה כמו חפץ שיזכיר ויתן בטחון, להציע לו לצייר ציור שבסוף היום ינתן להורה. אפשרות נוספת היא לבקש מהילד לספר על פחדיו, לצייר אותם ולנסות להבין מה מעורר בו אמה אם הוא אומר שלא תחזרו, הבטחה שצמיד צחזרו יכולה לעזור אך היא לא נותנת מענה מלא לעוצמת החשש. באשר לרצונכם לעיתים להתרחק ולצאת זוהי זכות בהחלט לגיטימית במצבים אלו הציעו לו מספר אפשרויות שמתוכן הוא יצטרך לבחור מה הוא מעדיף . למשל: לישון אצל חבר, להית עם בייבי סיטר וכולי. התחילו לצאת מהבית בהדרגה לזמן קצר ולהיות זמינים ונגישים כך יוכל לחוש שגם אתם בוטחים בדמות ששומרת עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתלי27/11/2008
יש לי ילד בן 10 שהוא קורבן להצקות בצורה שיטתית מילד אחר בכיתה המאובחן כילד עם בעיות משמעת קשות. הוא פוגע בבני פיזית ומילולית והורס לו קשרים אחרים עם ילדים אחרים. בני מנסה להגן על עצמו,. אך אותו ילד מציק הוא ילד גדול מגושם וחזק מבני פיזית. בני לא ממש יודע איך להתנהג ומה עליו לעשות כדי לפתור את הבעיה. הוא נהנה ללמוד אך הערה מצד אותו ילד באמצע השיעור יכולה לגרום לבני לאבד ריכוז ולכעוס, מהסיבה ששאר ילדי הכיתה בוחרים לצחוק ממעשיו של המציקן. כששוחתי עם המורה על הענין היא אמרה לי שעלי לקחת את בני לטיפול פסיכולוגי ריגשי. והוסיפה שהילד המציקן נמצא גם הוא בטיפול רגשי. האם לדעתך עלי לעזור לבני וכן לפנות לטיפול פסיכולוגי ? ואן כן, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג ילדים טוב מאזור חיפה והקריות בתודה מראש, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר דוד וילנסקי27/11/2008זה אף פעם לא מזיק להתיעץ. במקביל נראה שהמורה מתחמקת ממה שקורה. נראה לי שכדאי לדבר עם עוד גורמים בבית ספר - פסיכולוגית, יועצת, מנהל - לנסות לקבל תמונה יותר ניוטרלית לגבי המצב. הייתי משוחח עם הבן על דרכים להתמודד - להתעלם גם כשצוחקים עליו מפני שזה רק פוגע בו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד היסטריי אצל שני ילדייליהי27/11/2008
בתי בת 5 שנים ו- 9 חודשים ובני בן 3 שנים ו-9 חודשים, מעל חודש וחצי נתקפו לי למצבי פחד היסטריים. יש לציין כי יש לי עוד תינוק כיום בן שלושה חודשים והילדים שלי מאד אוהבים אותו, והם לא מקנאים בו בכלל במיוחד שאני לא מחסירה מהם את תשומת הלב שלי אליהם, אפילו התחלתי להוציא אותם מהגן באמצע יום ולא יום שלם כדי שנהיה יותר ביחד ברגע שבני היה בן חודש. לפני 5 חודשים עברנו לדירה חדשה קצת יותר גדולה והיית משאירה אותם בבית כשהייתי יורדת לזרוק אשפה או להביא משהו מהאוטו והכל בהסכמה מלאה שהילדים מוכנים להשאר כמה שניות לבד ואפילו מבחינתם מראה על בגרות . באותה תקופה התחילה ההיסטריה אצל בתי קודם, השארתי אותה עם אחייניתו של בעלי (שהיא בת 9 והיא ילדה מאד חרדתית), לרגע בשביל להביא משהו מהאוטו וכשעליתי ראיתי את הבת שלי לא מפסיקה לבכות כולה מאובנת לא זזה ממקומה ואת האחיינית של בעלי מדברת עם אמא שלה בטלפון ואומרת לה שעזבתי אותם ואני לא חוזרת. יצאתי מהבית בדיוק ל- דקה וחצי (וגם זה בהגזמה). מאז הבת שלי מאוד חרדתית בצורה היסטרית לחלוטין, שהיא כל רגע באה לבדוק איפה אני ואם אני בחדר אחר והיא לא רואה אותי, היא כבר מתחילה לצעוק ולבכות. החרדה הזו עברה יפה יפה גם לבן שלי שהוא נהיה יותר גרוע ממנה. אני ובעלי בד"כ לא עוזבים אותם לבד, תמיד לבתי היה לה את הבעיה הזו להשאר עם בייביסיטר או עם חמתי, או ללכת אל חברות , היא תמיד רוצה שיבואו אליה. השבוע היה לנו אירוע והיינו חייבים ללכת ביחד (בד"כ רק אחד מאתנו הולך בגלל הפחד), הבאנו לבייביסיטר את גיסי (אח של בעלי) שאותו הם מכירים טוב מאוד, וכשהיינו צריכים לצאת מהבית שני ילדיי שמו את הרגלים בדלת לא נתנו לנו לצאת והבטיחו בבכי שהם יהיו ילדים טובים ושהם לא יעשו לנו בעיות ויתנהגו הכי טוב רק שלא נעזוב אותם ושלא נלך ביחד. שניסינו בעדינות וברוגע להסביר להם שאנחנו הולכים למסיבה ועוד שעתיים נחזור הביתה, ראינו את הפחד שלהם בעיניים, כמה שהם מפחדים וזה מאוד כואב לראות את הפחד הזה. גם אם שכחתי משהו באוטו אין סיכוי בעולם שהם יתנו לי לרדת להביא אותו, גם אם זה משהו בשבילם, הם יעדיפו לא לקבל את זה ושאני לא יירד שניה וחצי להביא. אנחנו חייבים עזרה, אנחנו חייבים לדעת איך לדבר איתה, שלא נעשה טעויות או שלא נענה בתשובות לא נכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליהי
מיכל לופו-שדה27/11/2008נשמע ששני ילדייך נמצאים כרגע בחרדה מפני כל פרידה ממך ומבעלך. פחדים וביניהם גם פחד מפרידה הינם דבר נורמטיבי אצל ילדים. עם זאת, כרגע המצב שאת מתארת הוא מוקצן ומחמיר בתקופה האחרונה. מתיאורך עולה כי למעשה בתך הבכורה החלה ב"מעגל" החרדה ובנך אולי מצפייה בה החל גם הוא לפחד.
נסי לשבת ולשוחח עמם על כך. חשוב להסביר להם כי בכל מקרה שאת נפרדת, את חוזרת, בדיוק כפי שקורה בבוקר כאשר הם הולכים לגן ואח"כ את מגיעה לאסוף אותם. בכל מצב בו את עומדת להיפרד הכיני אותם לכך מראש והסבירי להם לכמה זמן את הולכת ומתי תחזרי. חשוב לומר להם מי ישמור עליהם, וכי הפרידה לא תיעשה במפתיע. ניתן להשאיר להם חפץ שלך שמזכיר להם אותך בזמן שאת יוצאת . אפשר לתרגל איתם מצבים של פרידה אפילו בתוך הבית, במשחק בו את נכנסת לחדר והם מחכים לך בחוץ.
מעבר לכך, חשוב לציין כי בתקופה האחרונה את וילדייך עברתם מספר שינויים משמעותיים, מעבר הדירה ולידת אח. אלו אירועים משמחים ומרגשים אך גם מלחיצים. יתכן כי החרדה הפתאומית של בתך הינה הדרך שלה לבטא את הקושי להתמודד עם שינויים אלו בצורה עקיפה. נסי לשוחח איתה ועם בנך על הרגשות שלהם לגבי המעבר לבית החדש והתווספותו של אח חדש למשפחה.
חשוב לתת לגיטימציה גם לרגשות טובים וגם לרגשות לא טובים.
בכל מקרה, אם החרדות נמשכות אני ממליצה לפנות לייעוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהירדמותרונית27/11/2008
שלום,בתי בת השלוש מתקשה להירדם לבד ורוצה שנשכב איתה עד שתירדם. עד גיל שנתיים נרדמה לבד, אך בגיל שנתיים חלתה בשפעת קשה ומאז החל ההרגל להרדים אותה תוך כדי שכיבה לידה. לעיתים התהליך נמשך שעה ואני מרגישה שאני נהיית חסרת סבלנות ורוצה שהיא תעצום עיניים ותישן. יש לציין שלפני חודשיים עברנו לבית חדש, לכן אני מתלבטת כיצד לעשות את השינוי ואם בכלל להתחילו כעת.כמה שאלות: כיצד להרגיל אותה להירדם לבד? האם נכון לעשות זאת כעת?או לחכות, למרות שהיא כבר התרגלה לבית החדש. בשבועיים האחרונים קורה שבורח לה פיפי בלילה, ייתכן שזה מצביע על משהו ולכם כדאי לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות לבד
מיכל לופו-שדה27/11/2008שלום רונית
ילדים רבים בגיל שלוש מתקשים ללכת לישון לבד וזקוקים לאחד ההורים לצידם.
בהדרגה, בהתאם לקצב של הילד ולצורך של ההורים, חשוב לעזור לילד ללמוד להירדם בחדרו לבד. בגיל שלוש ניתן להסביר לביתך כי היא בוגרת וגדולה וכי אמא ואבא מרגישים ובטוחים כי היא יכולה ללכת לישון לבד. כמו כל גמילה חשוב כי הדבר ייעשה בצורה הדרגתית. ניתן לעשות איתה טקס השכבה במיטה עם קריאת סיפור , נשיקת לילה טוב וכדומה. לאחר מכן בתחילה לשבת לצידה כרבע שעה ואז לצאת. בהמשך לקצר את זמן השהייה לידה. כאשר מתחילים להרגיל אותה ללכת לישון לבד חשוב כי תשבו על כיסא לצד המיטה ולא תשכבו איתה ביחד במיטה.
סביר להניח כי בהתחלה היא תקרא לכם ותדרוש את נוכחותכם. במצבים אלו ניתן לחזור לתת לה נשיקה לשבת מעט ושוב לצאת. על כל התקדמות ומוכנות מצידה להיות לבד בחדר חשוב לחזק אותה ולהתפאר בפני המשפחה על כך שהיא כבר גדולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)