פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6
    טליה
    22/11/2008

שלום רב, בני, בן ה- 6, ילד בריא בגופו ובנפשו, לומד בגן חובה. השבת הוא נפגש עם בן דוד, ובאופן מאד מאד מוזר, שמתי לב שהוא פיתח איזה סוג של אובססיה לגבי כפות הרגליים שלו. כל מה שעניין אותו הוא לגעת בכפות הרגליים של בן דודו (בן ה- 7). הוא ניסה להסתיר מאיתנו את הדבר (שיחקו בחדר לבד) וניסה לשכנע כל הזמן את הבנדוד שיתן לו לגעת בכפות הרגליים שלו. היום הוא נרגע (אולי כי היו עם גרביים???) כשגיליתי את הענין, הפכתי להיות (מאד! מאד!) מוטרדת מכך. זה נראה לי משהו לא סביר ולא בריא ובוודאי מעיד על משהו עמוק יותר. פתאום נזכרתי במקרים דומים, בודדים, בהם הוא ניסה לגעת בכפות הרגליים שלי, ושל מישהי נוספת שהיתה אצלנו בבית (לפני חודשים). אז חשבתי שזה סתם ענין של הצקה ילדותית מצידו. כששאלתי אותו לפשר הענין, הוא סרב להשיב לי אך ניכר היה שהוא מובך מאד (שינה נושא, הפנה את הראש וכו'). כשאביו שאל, הוא אמר לו: "אני לא יודע להסביר למה, אבל זה נורא מושך אותי". שאלותיי הן: 1. האם התופעה מוכרת בקרב ילדים בני הגיל הזה? 2. מה יכול להביא ילד בגילו להיות אובססי לגבי כפות רגליים של אחרים? 3. איך להתנהג מולו כשזה קורה? אודה לתגובתכם הבהירה. אני מאד מאד מוטרדת מהענין. רוב תודות, טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי להבהיר כי אינו רק מבקש לגעת

טליה
    22/11/2008

אלא ממש "לחבק", "לעסות"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

טליה שלום,
    קשה להבין לפי התיאור שנתת את התנהגותו של בנך ואת הגורמים לה. הייתי מציעה לשתף את הגננת ואת פסיכולוגית הגן אשר מכירות אותו ואת התנהלותו בסביבת הגן.
    בינתיים, כדאי לבדוק עם הילד מה בדיוק מעניין אותו בכף הרגל, ולחשוב עם עצמך האם זוהי דרך שלו להיות גם במגע פיסי עם הזולת, ואולי הוא זקוק ליותר ליטופים ומגע מהסביבה, מכפי שניתן לו כיום.
    כדאי גם לאפשר לילד הזדמנויות לגעת בכף הרגל שלך ושל אביו, ולבדוק האם הדבר מפחית את הפנייה שלו לאחרים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית סיפוקים
    שרון
    22/11/2008

שלום רב, ישל לי ילד מקסים בן 4 שנים אשר מגיל ינקות אנו מנסים להתמודד עם הקושי שלו לדחות סיפוקים ולקבל תשובה שלילית. בכל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא צועק, בוכה זורק את עצמו לרצפה ומאוד קשה להרגיע אותו. לאחרונה הגננת גם מדווחת על הקשיים האלו בגן דבר שמפריע מאוד לסובבים ויוצר לו תדמית שלילית מאוד בחברה. אנו משתדלים להיות עד כמה שניתן סבלניים עימו ולתגמל אותו על התנהגות חיובית אך ללא הועיל. זקוקה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית סיפוקים

הוספת תגובה

• תסכול

זהורית אסולין שמחון
    22/11/2008

קשה להבין מהתאור מה מקשה עליו לדחות סיפוקים, ועל כן קשה לדעת כיצד לעזור לכם ולו. אולי אפשר לבקש מפסיכולוגית הגן לתצפת ולתת את התרשמותה כיצד היא מבינה את הקושי ומה יכול לעזור לו. האם בבית ישנם מצבים שבעקבות התנהגות מעין זו אתם ההורים מתעייפים ומעדיפים לתת לו את מבוקשו העיקר להמנע מסצנה נוספת. כל עוד אתם נוהגים כך הוא לא יוותר על התנהגות זו בקלות כיוון שהוא מבין שהיא מהווה כוח ומשפיעה עליכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מטיל את גופו לאחור כשהוא כועס
    רויטל
    22/11/2008

בני בן שנה וחודש ילדי השלישי , מגיל 9 חודשים כאשר משהו הפריע לו או שסרבנו לתת לו דבר מה הוא מגיב בכך שהוא מטלטל את ראשו קדימה ואחורה או שהוא זורק עצמו אחורה , גם כשזה כואב זה לא מונע ממנו את הפעם הבאה, הדבר חוזר על עצמו גם במשחק כאשר משהו לא מסתדר לו לדוגמא כשהוא משחק עם החיות מפלסטיק הוא מנסה להעמיד את הפרה וכשזו נופלת פעם ועוד פעם אז הוא זורק אותה מתחיל הבכי אני מנסה להגיש עזרה ואז הוא זורק את עצמו לאחור ומטלטל את עצמו מצד לצד אני מנסה להרגיע אותו ולמצוא פתרון לכעס אבל הוא מסרב וממשיך עם הבכי זמן ארוך לפעמים זה נמשך 10-15 דקות של בכי גם שהוא על הידים .אני מחבקת אותו משתדלת שהפנים שלו יהיו מולי ומנסה להסביר לו ,אך כל נסיונותי כשלו ואין יום שלא עובר אצלי אם סצינה זו או אחרת בשבוע האחרון אפילו ניסתי להתעלם ממנו ועמוד במרחק שחלילה לא יגרום לעצמו נזק אלך ללא אועיל אודה לעצה בדחיפות... רויטל.

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך.

זהורית אסולין שמחון
    22/11/2008

איני יכולה לדמיין משהו נוסף כרגע מאשר מה שאת עושה. נראה שהוא פעוט אשר סף התסכול של נמוך מאד וכל עוד אין מילים הגוף הוא מסמל התסכול העיקרי. המשיכי לחבקו לשמור עליו מנזק לעצמו או לאחרים, ותמללי לו את החוויה. מה מעציב אותו, מה מעצבן אותו, מה מכאיב לו וכולי. תגובתך זו וגדילתו יאפשרו ליכולת זו להבשיל בתוכו כך שבעתיד יוכל לשאת מצבים מעין אלו בצורה מיטיבה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד תלותי? חרדת נטישה?
    אמא מודאגת
    21/11/2008

בני בן שנתיים בשהוע הבא. בתחילת נובמבר נכנס לגן, עד אז היה בבית עם הסבתא. ההתחלה של הגן היתה קשה, עכשיו נראה שהוא מתרגל, לפעמים הולך למתפלות ללא בכי בכלל, לפעמים בוכה אבל נרגע מהר. הגננת אומרת שהוא משתתף בגן, אוכל, ישן, משחק, הכל בסדר. איפה הבעיה? מהרגע שמוציאים אותו מהגן הוא לא עוזב אותי. לא מוכן לרדת מהידיים, לא מוכן שהגדולה תיגש אליי, כל הזמן "אמא אמא". הוא נראה מסכן, אני מאוד מרחמת עליו. יושב עליי, נשען, מחבק. זה נעים לחשוב שהילד אוהב אותי, אבל זה לא ילד שאני מכירה - שובב, שמח, פעיל. בלילות זה בכלל סיוט. הוא נרדם רק כשאני לידו, מתעורר המון בלילה, קורא לי, לא מוכן לישון לבד, לא מוכן שאביו יגש אליו. ואני מתחילה להתמוטט. מה עושים? האם זה בגלל הכניסה לגן? איך מתמודדים - מתעלמים, תומכים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד תלותי? חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

זהורית אסולין שמחון
    22/11/2008

סיימת את תאורך בשאלה איך מתמודדים מתעלמים תומכים. אני מציעה לתמוך ולהבין את הצורך להיות על ידך וצמוד אליך, אך רק עד כמה שאת מסוגלת שכן אם תתחילי לחוש שאת נותנת יותר ממה שאת יכולה אז הקשר יהפוך מורכב. ניסי ליצור סיטואציות מובנות שבהן גם האב מעורב על מנת להקל עליך. נסי לבנות את טקס השינה בצורה שאינך צרכה לשבת על ידו כל העבר אלא להגיח אליו מידי פעם. אם את תשדרי רוגע והבנה למצבו הוא יחוש זאת וירגע. אם את תשדרי רגשות אשמה ותגיבי משם הוא יחוש זאת וישאר חרד ותלותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה אצל בני בן 7
    שירן
    21/11/2008

בני בן 7 בכיתה א'. הכניסה לכיתה א' לוותה במשבר של בכי בכניסה לבית ספר בבכיות כל בוקר וסצינות קורעות לב כל בוקר. בשלושת השבועות האחרונים הוחלף הבכי בהרטבת יום תאין יום שהוא חוזר מבית ספר יבש. הרטבת לילה היתה קיימת כל השנים . אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות . מה שכן כשאני אומרת לו לעלות להתקלח הוא טוען שמשהוא נשפך עליו . מה עושים

הוספת תגובה

• הרטבה

זהורית אסולין שמחון
    22/11/2008

לשירן
    נשמע מהתאור שבנך חווה קושי רגשי אשר ביטויו החל בכי אך משלא נרגע החמיר והפך להרטבה. גם ההרטבה בלילה כבר אינה שכיחה בגיל זה ועל כן הייתי ממליצה לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת הזאטוט למשך 5 ימים עם הסבתא..
    סיגל
    21/11/2008

התינוק שלנו בן כמעט 10 חודשים, עדיין יונק, אבל יודע גם לקחת בקבוק. רצינו לצאת לחופש לחו"ל (נסיעה ארוכה להונג קונג) למשך 4 לילות, 5 ימים ולהשאיר אותו עם הוריי, המטפלים בו באופן יומיומי ואליהם הוא רגיל מאוד. האם זה בעייתי בשל חשש להתפתחות חרדת נטישה? השארנו אותו ללילה אחד (יומיים העדרות לפני מספר ימים כדי לראות איך זה הולך והלך מצוין). מה דעתכם?

הוספת תגובה

• טיול

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

זהו אכן גיל שבו מתפתחת חרדת נטישה , אך נשמע שהסבא והסבתא הן דמויות מוכרות שמעניקות בטחון רב לתינוקך. את צריכה להכיר את תינוקך ולדעת עד כמה הוא רגיש , עד כמה קשה לדמות שאינה הוריו להכיר כל מיני ניואנסים שונים. לעיתים אני חשה כי ההורים הם בחרדת נטישה ופחות הילדים. אז אם את תסעי רגועה , אני מעריכה שהנסיעה הזו תחווה כקלה יותר לשניכם. טיול מהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים????????
    מיכל
    21/11/2008

האם יש סדר עדיפות לתשובות? שלחתי הודעה ב-19

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים????????

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

ככל הנראה תשובתך עברה לעמוד השני לאור עומס השאלות שלא נענו, מבטיחה לענות עד סוף השבוע על כל השאלות הפתוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי!!
    נתלי
    21/11/2008

שלום רב, אני אמא לשני ילדים מקסימים הגדול בן 3 ושמונה חודשים והקטן בן 8 חודשים . הבעיה אצלי עם הגדול , כך שהוא בבית הבוס , משתולל, כועס, מרביץ, מתלונן הרבה ממש ממש אני לא מצליחה להשטלת עליו , תמיד יש לו בקשות , סרבן, בכיין ועוד ועוד....... כשיוצאים מהבית במיוחד בחבורת זרים הוא הופך להיות בן אדם אחר לגמרי, מיד רוצה לחזור הביתה מתחיל לבכות ולצרוח ...... למשל בגן שלו כשעושים יום כיף לכל הגנים ביחד לא מסכים להשתתף ,המורה אומרת לי שהוא כל הזמן בוכה ורוצה אמא ורוצה לחזור הביתה. מה אני יכולה לעשות , איך אני צריכה להתנהג איתו? בבית הוא הבוס ובחוץ בכיין?!!! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי!!

הוספת תגובה

• שתלטן אך תלותי

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

את מציגה זאת כסתירה בין התנהגותו בבית כשתלטן ובחוץ כתלותי ומבוהל. לדעתי אלו לא התנהגויות סותרות אלא משלימות האחת את השניה, כאשר הוא בבבית והוא מגלה שהוא יכול להיות הבוס ואין לו תחושה של הורים מעליו שהם אלו שיחליטו מה טוב עבורו ולא יבהלו מהכעסים שלו או מנסיונות השתלטנות, אז כשהוא יוצא החוצה העולם הופך להיות מקום מבהיל עבורו אין מישהו מספיק חזק שאפשר לסמוך עליו, להשען עליו, לדעת שהוא יגן עליך מהקשיים. נשמע שאת זקוקה לעזרה כיצד להיות הורה סמכותי עבורו אוהבת ובאהבתך מציבה לו גבולות אשר מעמידים אותו במקומו הטבעי במשפחה כילד וכן ולא כבוס. הרי האו רק בן 3 ויש לו עד הרבה לפניו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מרטיב
    רוני
    21/11/2008

אני אמא לשניים הגדול בן שנתיים וחצי והשנייה בת 5 חודשים. הילד גמול מטיטול כבר 5 חודשים. פתאום הוא לא מפסיק להרטיב במכנסיים עושה את הצרכים שלו בכל הבית בדיוק כמו בהתחלה של הגמילה. מה לעשות האם זה טבעי? צריך לכעוס עליו? להעניש אותו? האם זה בגלל התינוקת החדשה למרות שעברו כבר 5 חודשים? אשמח לתשובה כי אני כבר אובדת עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מרטיב

הוספת תגובה

• הרטבה

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

לכעוס עליו לא נראה לי שזה יהיה כל כך אפקטיבי, ייתכן שהוא מנסה לספר משהו בזה וצריך לעזור לו ולכם להבין מה הוא מספר. יכול להיות שזה קשור לתינוקת כיוון שעד עתה היא היתה פסיבית אבל אני משערת שככל שהיא גדלה היא מושכת יותר ויותר תשומת לב, וגוררת ייותר התפעלות מהאחרים עד שאולי הוא חש שכדי לקבל כזו תשומת לב עליו לחזור להיות תינוק. אולי זו דרך להביע כעס על נוכחותה ועל המקום שתפסה בחייכם (אגב הדרך הכי טובה לבדוק אם זה כעס היא לנסות לבדוק מה אתם מרגישים אל מול ההתנהגות שלו). מהרגע שאתם מזהים מה הקושי נסו לומר לו מה נראה לכם שהוא חש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה לפני גירושים + בת שנה ו-8 חוד
    א ני
    21/11/2008

בעלי ואני עומדים להתגרש. אנו נשואים כ- 3.5 שני ם בקירוב ויש לנו תינוקת כבת שנה ו- 8 חודשים. הוא עזב את הבית לפני כ- 3-4 חודשים לאחר ששבר את הדלת ( וזאת בנוכחות הילדה) וקילל קללות מזויעות למדי. אנו גרים ביחידה נפרדת בבית הוריו ( וילה גדולה מאוד) והוא ביחידה צמודה אלינו. ראוי לציין שזוהי הפעם השנייה שהוא עוזב אותנו - בגיל 3 חודשים עזב ל- 5 חודשים ומתוכם לא ראה את הילדה בחודשיים הראשוניים. בית משפט קבע שישלם 1500 ש"ח מזונות ו- 700 ש"ח עבור גן. גן עולה לי במקום מגורי- 2100 ש"ח. כך שכל הכסף הולך עבור גן. אני חזרתי לעבודה וללימודי מוסמך השנה , והילדה נכנסה לגן בנובמבר. הסיבה שלא יצאתי לעבוד עד כה הייתה מהסכמה של שניינו שעדיף להשיאר עם הילדה בבית בשנה הראשונה. הילדה קיבלה תכנים רבים בשנה זו, ובנוסף הנקתי עד גיל שנה וחצי. . לפני כחודש היינו בקשר טוב מאוד, הוא הגיע לראות את הילדה כל יום והביא לה מתנות. הכנסתי אותה לגן בתחילת נובמבר. כעבור שבוע החלטנו לקחת אותה להצגה ביחד, בעיקר בכדי לתת לה הרגשה טובה - בכניסתה לגן. הזמנתי כרטיסים ונסענו - בדרך הוא נתן צ'ק עם חלק מהסכום וככשאלתי מדוע רק חלק אמר זה מה יש והתעצבן מאוד - התחיל לנסוע כמעט על 120, תוך כדי לקלל אותי בקללות נוראיות , ולבסוף הוריד אותנו ( בעיר סמוכה למקום מגורנו) ונסע. לקחתי את הילדה להצגה ובתום ההצגה ( 18:40 בקירוב) הלכנו לחפש כספומט שילמתי 150 ש"ח למונית וחזרנו הביתה. מאז לא ראה אותה קרוב לשבועיים. בשבוע האחרון הוא הולך לגן ושוהה עם הילדה שעה - שעה וחצי והולך. הדבר מקשה עלי מכיוון שהילדה עוד לא הסתגלה היטב לגן וחלק מההכנה שלה הייתה להסביר לה שאמא הולכת לעבודה וחוזרת לקחת אותה. היא מאוד ורבלית ולכן גם חוזרת על משפט זה מס' פעמים ביום. יומיים לפני שהוא הלך אליה לגן היא סוף סוף אמרה שלום יפה והלכה בשמחה לגן. ומאז שהוא מגיע לבקר אותה בגן היא שוב בוכה, לא רוצה ללכת לגן , מתעוררת בלילה מס' פעמים ושאלת "אמא לא הולכת..." אני לא יודעת אם זה קשור. שהרי היא מאוד אוהבת אותו והגננות אומרות שהיא מקבלת אותו יפה ונפרדת ממנו יפה ( למרות שגם בבית כשהוא הולך היא אומרת לו באי בא וסוגרת אחריו את הדלת)האם להניח לו? האם העובדה שהוא הולך לגן משבשת לה את סדר היום. הוא מסרב לבוא לקחת אותה מהבית או לראותה בבית בטענה שלא רוצה לראות אותי ? האם זה קשור לחוות דעת שהוא רוצה מהגגנות בעתיד? מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

אני שומעת אותך וחשה שאת בתקופה מבולבלת שמכניסה אותך להמון לחצים כלכליים, רגשיים מולך ומול ביתך, העצה הכי טובה שאוכל לתת לך מפה היא לפנות להתייעצות אפשר להציע לו לפנות יחד כזוג שרוצה שהגירושים ישפיעו בצורה הכי פחות גרועה על ביתכם ואיך אפשר לנהל הורות מיטיבה על אף הקשיים בינכם כזוג. נשמע שבזה אין לכם מחלוקת שביתך חשובה גם לו וגם לך ואולי משם הוא יענה לבחון את השאלה איך מנהלים קשר הורי מיטיב מבלי להיות זוג נשוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי מפחדת לעשות בסיר
    ורד
    20/11/2008

ביתי בת שנתיים וחצי, לפני מספר חודשים באחד מנסיונות הגמילה היא הצליחה לעשות קקי בסיר ונורא נלחצה מזה ומאז בכל פעם שהיא כבר מוכנה לשבת על הסיר כלום לא יוצא (גם לא פיפי) אפילו לא מיד לאחר שינה...מה עושים, איך גומלים אותה? בעבר היא היתה אומרת מיד כשעשתה אבל היום אפילו את זה היא לא אומרת.

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

יש איזה מיתוס או יותר נכון הנחת יסוד של רוב ההורים שהגמילה היא תהליך לניארי ומהרגע שנגמלת זהו אין נסיגה. הגמילה היא בגלים ואין לחשוש מכך, כדאי לנסות לעזור לילדה למצוא דרכים להתמודד עם הפחד . אחת ההשערות מדוע ילדים מפחדים מעשיית צרכים בשירותים או בסיר היא שהצרכים לא נחווים כפסולת של גופם אלא כאיבר בגוף והם נורא נבהלים שגופם מתפרק לחתיכות.
    אפשר לקרוא איתה ספרי ילדים שעוסקים בנושא "טוסיקים" ,"כל אחד עושה קקי", "הישבנון של רון" ועוד, לעזור לה להבין את החוויה שהקקי הוא פסולת של הגוף והדברים הטובים והחשובים נשארים בגוף, אולי לשבת על סיר בשלב ראשון עם הטיטול, להפוך את חווית הישיבה לא מלחיצה שצריך לצאת בסוף עם תוצרים אלא למשחק, זמן סיפור, משחק עם ניר הטואלט, שכרגע המטרה היא לא שיצא משהו בסיר אלא שתחוש בטוח לשבת עליו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מתנורים
    דנה
    20/11/2008

שלום, בתי בת שנתיים וחצי,כאשר אנו מדליקים את תנור האמבטיה היא לא רוצה להיכנס לאמבטיה וכשהיא נכנסת היא לא מוכנה להתקרב לתנור או להסתכל עליו. (תנור ספירלות תלוי על הקיר) בגן שלה החימום נעשה עם אותו סוג של תנורים (תלויים על הקיר) וכאשר הם מדליקים את התנורים היא לא מוכנה לצאת מהחדר ומכסה את העיניים. האם יש דרך להוציא לה את הפחד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מתנורים

הוספת תגובה

• תנורים

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

זהו פחד מאד אדפטיבי.באמת תנור הוא דבר מסוכן וכדאי להזהר ממנו. צריך להבין מה מביא אותה להמנעות טוטאלית ולא רק זהירות. יש ילדים עם רגישות שהחום שמוקרן משם עושה צריבות בעניים ולכן נחווה כמשהו לא נעים. יכול להיות שכשהתנור בגובה היא חשה שיש פחות שליטה עליו אם יקרה אסון הוא עלול ליפול. ולכן חשוב לנסות לעזור לה להבין שיש אמצעי בטיחות רבים ומהם אמצעי הבטיחות הננקטים כדי שלא יקרה משהו נורא. כדאי להתחיל מהשאלה עימה מה מטריד אותה , מה מפחיד אותה, איך היא היתה מעדיפה לחמם חדר כשקר. ומשם להתחיל לפעול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    מיכל
    20/11/2008

ערב טוב, ברצוני לשאול כיצד להתנהג עם בני בן ה-3 בשתי התופעות: 1. לאחרונה הוא החל לפתח פחדים מכל מיני דמויות, אם זה דמויות של ילדים בתמונות חדרו, בובות או תמונות בעלי חיים בספרים או על מצעים (למרות שהן מצוירות). כיצד עלי לנהוג כלפיו, האם להסיר את התמונות מהקיר? אני מרגישה שהתופעה מתעצמת ומתחילה להיות קצת מוגזמת. 2. כאשר אנו הולכים אחה"צ לגינה, הוא אינו מוכן לשחק במתקנים, הוא מפחד מהילדים, טוען שהם לא יתנו לו, לא ירשו לו לעלות. הוא מאד אוהב ללכת לגינה ומבקש זאת אך לרוב הוא יושב על ידי, אוכל או נוסע בקורקינט. כשאני ניגשת איתו אל המתקנים הוא מסכים לעלות אך אני חייבת להיות לידו ולגונן עליו. במידה ובמקרה הוא הלך לכיוון אחד המתקנים ( לאחר שכנועים שלי), ברגע שמגיע ילד למתקן הוא עוזב וחוזר אלי. יתכן שההתנהגות הזו התחילה בעקבות התנגדות או דחיפה של אחד הילדים בגינה, כי בעבר הוא היה יותר עצמאי. חשוב לי לציין שבגן הוא ילד מאד פעיל, עצמאי ובעל בטחון עצמי. האם אני צריכה להיות צמודה אליו בגינה? בדרך כלל אני משתדלת לא להיות צמודה אל הילד אלא לתת לו מרחב ועצמאות. רב תודות ויישר כח.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• פחדים

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

האם הפחדים מופיעים לקראת שינה או במהלך כל היום, כשהוא בחדרו לבד או גם אם יש עימו חברים? פרטים אלו יעזרו לחשוב על דרכי פתרון.אפשר לשאול אותו מה הוא חושב שצריך לעשות כדי להתגבר על הפחד מה יעזור לו, יש ספרים מצויינים סביב פחדים של ילדים "פחדרון בארון" " "ליאור והמכשפה" "איתמר והחלומות" שמקנים לילד כלים לשליטה והתמודדות עם הפחד. לגבי שאלתך השנייה על שהותך עימו הגן הציבורי. אני יכולה לומר שפחד זה אינו בדוי לגמרי, לעיתים הגנים הציבוריים עמוסים בילדים בגילאים שונים שבלהט המשחק לא תמיד רואים ילדים קטנים . חוויה זו עלולה ליצור תחושה של פחד וחוסר מוגנות . אם ילדך ירגיש שאת דוחפת אותו לעצמאות אך לא עוזרת לו ונותנת לו כלים להתמודדות עם הקשיים שחווה בגן הציבורי הרי שהוא ישאר מאד בודד , לווי אותו לסיטואציות שונות עיזרי לו מול ילדים אחרים איך עושים הכרות, איך מבקשים לעמוד בתור, איך שואלים אם אפשר לשחק במתקן, נראה שאלו מיומנויות שחסרות לו. בגן הוא פועל בצורה טובה כיוון שהוא מכיר את הילדים ויודע לצפות את תגובותיהם וזה מעניק לו המון בטחון, אך פה הוא מול ילדים זרים שאין לדעת איך יגיבו אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    מור
    20/11/2008

הבת שלי בת 9 בכיתה ג'. ילדה טובה מאוד, שקטה ועדינה. יש לה אח צעיר ממנה בן 6 וחצי בכיתה א'. גיליתי אצל בתי תופעה שהחלה רק עם עלייתה לכיתה א' ומאז נמשכת. היא משקרת המון בכל מה שקשור בבי"ס. אם זה בלימודים, שיעורים, מבדקים שמחזירים. בהתחלה חשבתי שזה עקב הלחץ הלימודי שהפעלתי עליה בכיתות א' ו- ב' . השנה החלטתי ללכת בדרך חדשה. אני משדרת לה שאני סומכת עליה ,לא מלחיצה אותה כלל בלימודים, רשמתי אותה לחוג ובכלל שגרת היום אינה סביב נושא הלימודים כלל. אך השקרים ממשיכים אני לא יודעת מתי להאמין לה ומתי לא. עליי לציין כי בסה"כ היא תלמידה טובה וגם אהובה על המורים. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

נסי להבין בינך לבין עצמך, יחד עם בן זוגך ואולי יחד עם המורה מה מביא את ילדתך להסתיר או לשקר. האם הרצון להיות משוחררת מהעול הלימודי, האם קושי גדול בלימודים וחוסר רצון לחוות אותו כל פעם מחדש, אולי פחד שתאכזב אותך בהישגיה. אולי רצון להיות כל היום בחוץ עם חברות והמטלות נחוות כמגבילות. יכול להיות שגם השינוי בגישה שלך נחווה דרסטי מידי ופתאומי ובעצם היא רומזת לך שהאחריות הזו שהטלת אליה קשה לה וצריך למצוא דרך ביניים איך תוכלי להיות מעורבת מבלי להחוות כבקורתית ומעמיסה ומלחיצה , אך עדיין שומרת ומסייעת לה במטלות הלימודיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע לתת
    פלמון לאה
    20/11/2008

שלום רב בני בן 4 לא מוכן לתת שום צעצוע כשהוא משחק עם חבר ואז החבר כמובן הולך הביתה . עלי לציין שיש אחות קטנה בבית שגם לה הוא לא מוכן לתת כלום או לשתף אותה . כמובן שהמצב מאוד כואב לי. מה עלי לעשות? בתודה לאה..

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע לתת

הוספת תגובה

• לחלוק

זהורית אסולין שמחון
    21/11/2008

אני בהחלט יכולה להבין את כאבך במיוחד אם חשוב לך כערך נושא ההתחלקות. יחד עם זאת ההתעקשות על רכוש שלו יש לו גם ערך חשוב בהתפתחות האישית, שמכילה בתוכה את היכולת להתפתחות של אסרטיביות, את היכולת לעמוד על שלך ולא לרצות ולהענות לאחר עד ויתור על עצמך. אני מציעה לנסות לפני שבא חבר לשוחח איתו במה הוא מוכן לחלוק ובמה לא, את מה שאינו מרשה לגעת הכניסו לפני כן לארון , כך תהיה לו יותר שליטה על מה שהאחרים משחקים בו. תארי לך שתגיע חברה אליך הביתה ותתחיל מבלי לבקש להשתמש באיפור שלך, למדוד את בגדייך ואת תכשיטיך.אכן חוויה לא פשוטה. נסי לראות כך את הדברים כשאת רואה את הקושי של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה