פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרים של ילדים
    ציונה
    24/11/2008

שלום רב בני בן שמונה. ילד חכם וגם מפונק .אציין שהוא בני בכורי תפסתי אותו משקר לי מספר פעמים. אודה שהתאכזבתי קשות. השקר התגלה לי לאחר שהוצאתי הודאה מפיו לאחר חקירה נמרצת. ובסופו של דבר הוא הודה. והתנצל . הייתי המומה שיש לא עזות מצח לשקר לי. ומצד שני לא ידעתי איך לפעול. אמרתי לא שיקח לי זמן רב להחזיר ליאת האימון בו אודה לעצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקרים של ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לציונה

ד''ר דוד וילנסקי
    25/11/2008

יש שקרים ויש שקרים. הרבה פעמים ילדים משקרים כשמפחדים מתגובות קבשות מצד ההורים. את יכולה להסביר לו שהתגובה שלך יותר קשה לשקר מהענין בעצמו. אני חושב שברגע שהורה אומר שהוא מעוכזב מהתנהגות מסוימת כגון שקר זה משפיע הכי הרבה על הילד ודי בכך. ד"ר דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לאחותו בשמות בזכר
    קרן
    24/11/2008

שלום יש לי בן בכיתה ב' (כמעט בן 8 ) ובת בגן טרום חובה (בת 4). הבעיה היא שמהרגע שהיא נולדה הוא אינו קורא לה בשמה אלא בכל מיני שמות בזכר. כבר 4 שנים שאני ובעלי מדברים איתו שזהו אינו שמה ולא נעים לה שקוראים לה כך. אך הוא ממשיך. ניסינו הסברים ודיבורים בעיקר אך גם עונשים, ניסינו תקופה מסוימת להתעלם, אך ללא הועיל. יש לציין שהקפדנו מאז שנולדה, להעניק לו תשומת לב אפילו מיוחדת. בתנו גדלה ועכשיו העובדה שהוא קורא לה בשמות, מפריעה לה גם והיא אומרת לו מפורשות שלא יקרא לה כך. הוא חושב שאם לו לא אכפת שהיא תקרא לו בשמות נקבה והוא מרשה לה, זה לא אמור להפריע לה. יש לציין שהיחסים מעבר לכך טובים. הוא דואג לה וכנ"ל גם היא, משחקים יחד וכו' מלבד מריבות כמו אחים רגילים. עוד אציין שהוא בודק מאזז שהיא נולדה כמה היא מקבלת וכמה הוא בכל דבר. אנחנו על סף יאוש. מה עוד עושים ? אנא עצתכם. בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    קורא לאחותו בשמות בזכר

הוספת תגובה

• שמות של בנים לבת

זהורית אסולין שמחון
    28/11/2008

אין ספק שזו דרך מקורית להתמודד עם קנאה ויריבות אחים. ייתכן שבפנטזיה שלו אם היה נולד בן זכר ולא בת החיים היו יכולים להיות פשוטים יותר - יהיה מסקרן לדבר איתו על זה מדוע קורא לה כך לא כמקום של שיחת הטפה או תוכחה אלא באמת להבין מתוך סקרנות מה עומד מאחורי השמות שבחר , אולי תגלו שאלו שמות של חברים דמיוניים שהיו לו בעבר והוא מנסה להפוך אותה לכזו וכדומה. אולי מביך אותו השונויות בינהם במין, בתחביבים, באופי והוא מנסה להפוך אותה לדומה לו. אם כבר ניסיתם את כל השיטות ענישה, התעלמות, הסברים ושום דבר לא הולך, נסו להכנס לנעליים שלו להבין את ההגיון שלו לסיפור ואלי משם יגיע המפתח לשינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לחלוק בחפצים בגיל 4.5
    עינת
    23/11/2008

שלום בני הוא ילד מאוד חכם חברותי נעים ורגוע. הוא בן 4.5 ואח לפעוטה בת 1 וחצי . הקושי שלי הוא שלבני מאוד קשה לחלוק בחפציו. אם זה כלפי אחותו שמבחינתו כל חפצי הבית שיכים לו ואינו רוצה שתיגע בדבר. ( כמובן שאיני מאפשרת זאת.) ואם זה כלפי חברים בני דודים או אפילו סבים וסבתות שבאים לשחק איתו . הוא אינו מרשה שיגעו אפילו בחפציו. עם הזמן הגענו למצב שחלק מהחפצים הוא מרשה שישחקו ( שבורים או כאלה שהוא כבר לא משחק איתם) אבל רוב המשחקים אסורים למגע ע"י אחרים. אני חשה שבכך הוא מפסיד המון. החברים שלו כן משתפים אותו מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לחלוק בחפצים בגיל 4.5

הוספת תגובה

• קושי לחלוק בחפצים

מיכל שמש
    23/11/2008

קטי שלום,
    על מנת שנוכל להבין את נקודת ראותו של בנך, דמייני לרגע מצב בו חברותייך היו באות לביקור בביתך, פותחות את הארונות, מתוסות בכלי האיפור שלך, ואולי אפילו מודדות על דעת עצמן את השמלה החדשה שקנית. משום מה אנו כמבוגרים מצפים מילדים שיתחלקו בחפציהם האישיים באופן טבעי, ואיננו מודעים מספיק לרגישת של חלק מהילדים לכך.
    בכל אופן, על מנת שהתנהגותו של בנך לא תפגעביכולת השתלבותו בחברה ובמערך המשפחתי, הייתי ממליצה לשוחח איתו. בשיחה ניתן כדאי להקשיב לתחושותיו ולתת לגיטימציה, ובמקביל לחשוב יחד על חלוקת הצעצועים לפרטיים בהחלט, ולכאלה שניתו לחלוק בהן. באופן כזה הילד יוכל לחוש יותר שליטה, ואולי בהמשך אף יוכל להתגמש עוד יותר. את הצעצועים שהגדיר כפרטיים יש להרחיק מילדים המתאחרים אצליכם, על מנת למנוע עימותים.
    לגבי האחות הקטנה,. הייתי מצעה שאת תגדירי צעצועים שהם שלה בלבד, במקביל לצעצועים שהגדרתם יחד כשל הילד בלבד, ולצעצועים המשותפים של שניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגהי שאלתי על ילדה עם פחדים
    קטי
    23/11/2008

שירי שלום, קודם תודה על תשובתך המהירה, שנית ברצוני להסביר כי אני מסבירה לה את העניין אך היא לא מוכנה להקשיב. אני רוצה לדעת האם הפחד הזה הוא טבעי?, האם לוותר לה ולעזוב אותה אם היא עדיין לא מוכנה להיכנס והאם זה דבר שיעבור עם הזמן? תודה קטי

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/11/2008

קטי שלום,
    הפחד של בתך הוא טבעי ביותר, ואם תחשבי על כך הוא בסך הכל יעיל - רעש רם עלול להעיד על סכנה, ולכן הימנעות ממקום רועש היא מובנת.
    אני מאמינה שככל שילדתך תצבור יותר ויותר חוויות חיוביות עם רעשים שונים, וגם תתפתח יותר מבחינה קוגניטיבית ותבין מה היא עלולה להפסיד אם אינה משתתפת באירוע, ההימנעות שלה ממקומות רועשים תפחת.
    בינתיים, אפשר לעזור לה לראות איך היא יכולה לשלוט במצבים מסוימים ברעש ולווסת אותו. למשל, לתת לה לשחק ברדיו או בטייפ בכפתור הווליום, ולראות אלו פעולות מגבירות את עוצמת המוסיקה ואיך ניתן גם להפחית. אפשר להראות לה - דרך משחק - שככל שמתרחקים ממוקד הרעש בבית כך נעים יותר. כדאי גם לתרגל עשיית רעש מצידה, למשל לתופף על סירים עם סכו"ם וכפות בישול "בשקט בשקט" ואז "הכי חזק שאפשר" ואז "בינוני". הראי לה גם כי את אינך נבהלת מעוצמות שונות, ויכולה להינות מהן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ועשר - התנהגות עצבנית
    ליז
    23/11/2008

בני בן שנה ו 10 מתנהג בעצבנות יתרה כאשר לא מקבל מה שרוצה או לא מבינים אותו מתנהג באלימות קיצונית כגון זריקת צעצוצים , דפיקת ארונות, זריקת כסא לילד שולחן לילד בנוסף פוגע בעצמו כמו דופק ראשו בקיר , בריצפה , בשידה גם כאשר הוא מתרגש לקראת בואי להוציאו מהגן אותו חפץ שבידו הוא פשוט מעיף מעיף הכל מסיים לאכול מעיף את הצלחת / הבקבוק הכל לא יודעת איך להתנהג האם לא להתייחס , להתעלם, לדבר ניסינו הכל ולא עוזר

הוספת תגובה

• התנהגות עצבנית

מיכל שמש
    23/11/2008

ליז שלום,
    נשמע שההעליה הטבעית ברמת הכעסים לקראת גיל שנתיים, הגיעה אצל בנך בעוצמה רבה. מתיאורך, הכולל גם תגובות מוקצנות בעת התגשות חיובית, עולה תמונה משוערת של קשיים בויסות רגשי, ואולי גם ויסות תחושתי. מומלץ לפנות לפסיכולוג התפתחותי ,על מנת לקבל סיוע והדרכה בתחום, ובדיקת צורך בטיפול של מרפאה בעיסוק המתמחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חנון
    ענת
    23/11/2008

בס"ד בני בן שבע בכיתה א' מסתדר עם חברים כאשר זה אחד על אחד אבל בכיתה עם אותם ילדים כשיש קונפליקט הוא תמיד המפסיד - חוטף מכות . לא יודע להחזיר פוחד כי"הם יותר חזקים ממנו לדבריו וגם פוחד שיגידו אותו למורה שוחחנו איתו רבות והסברנו שאנו נכעס אם לא יחזיר ואם לא יחזיר ימשיכו וירביצו לו וכל פעם אמר שהוא יחזיר אך כשהגיע המקרה שוב פחד להחזיר ולא עשה דבר.פנינו להורים של אותם 2 ילדים המנהיגים וגם זה לא עזר. פנינו למורה שדיברה עם התלמידים (מורה יחסית חדשה במערכת) אך גם זה לא הועיל. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חנון

הוספת תגובה

• ראי תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חנון
    ענת
    23/11/2008

בס"ד בני בן שבע בכיתה א' מסתדר עם חברים כאשר זה אחד על אחד אבל בכיתה עם אותם ילדים כשיש קונפליקט הוא תמיד המפסיד - חוטף מכות . לא יודע להחזיר פוחד כי"הם יותר חזקים ממנו לדבריו וגם פוחד שיגידו אותו למורה שוחחנו איתו רבות והסברנו שאנו נכעס אם לא יחזיר ואם לא יחזיר ימשיכו וירביצו לו וכל פעם אמר שהוא יחזיר אך כשהגיע המקרה שוב פחד להחזיר ולא עשה דבר.פנינו להורים של אותם 2 ילדים המנהיגים וגם זה לא עזר. פנינו למורה שדיברה עם התלמידים (מורה יחסית חדשה במערכת) אך גם זה לא הועיל. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חנון

הוספת תגובה

• אלימות בכיתה א

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

ענת שלום,
    שאלתך מעלה שני עניינים שונים, הקשורים מעט ביניהם:
    ראשית, אין להסכין בשום פנים ואופן עם אלימות כלפי הילד. אם התגובה של המורה היא רפה מדי בעיניכם, אל תרפו מהעניין - פנו ליועצת, לפסיכולוגית ולמנהלת, על מנת שימגרו את האלימות וימשמעו את הילדים האלימים.
    שנית, אני חייבת להודות שהיה לי קצת קשה לראות את הכותרת של שאלתך. התגובה של בנך (להימנע מלהחזיר מכות) נראית לי די סבירה לאור העובדה ששני ילדים תוקפים אותו. אני משערת שאם היית הולכת ברחוב ושתי נשים היו ניגשות אלייך ומרביצות לך, היית משקללת בינך לבין עצמך את הכוח שלך מולן, וסביר להניח שהיית נסה מהמקום. הטענה שלכם כי אם לא יחזיר הם עלולים לשוב ולהרביץ לו היא נכונה, אך אין מקום לכעס שלכם אם אינו יכול לעשות זאת. אני חוששת שמא תגובתכם - שברור כי באה מתוך דאגה הורית - עלולה לעורר אצל הילד עוד יותר מתח ודימוי שלילי של עצמו, כילד חלש.
    אני מקווה שהצוות החינוכי יפתור את האלימות, שכן זו אחריותו, ושבנכם יהיה פנוי להסתגלות לכיתה א' וללמידה, שכן אלו הן משימות מורכבות לכל ילד.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 - דחוף!
    חן
    23/11/2008

שלום, אחותי בת 10, בשנה ורבע האחרונה נוטלת את הכדורים הבאים: בבוקר, קונמרטה 36 מג ופרוזק 20 מג. בלילה, רספירדל 1 מג. החל מהיום הפרוזק הוחלף בפריזמה 20 מג (בלילה).כל השאר כרגיל. יש לה המון בעיות התנהגותיות בבי"ס, נראה כי אם לוחצים לה על הכפתור הלא נכון, היא מאבדת את העשתונות, מתחילה לקלל את המורה, לזרוק את הספרים, לדחוף שולחנות ועוד. לאחרונה נראה כי המורה וויתרה ופשוט לא מתערבת אלא מתקשרת לאמי שתבוא לקחת אותה הביתה. נראה כי הילדים מתגרים בה ועושים לה דווקא ומנצלים את חולשת המורה לענין. הילדה מטופלת ע"י פסיכאטרית ופסיכולוגית אך לצערי אין שום שינוי ולמעשה רק החמרה במצב. לציין כי מבחינה שכלית הילדה אובחנה כמחוננת ואין לה שום בעיות בתחום הזה (אינה בכיתת מחוננים). אני מרגישה שאחותי גומרת לאמא שלי את החיים, אמא שלי כל הזמן סביבה ואין שום התקדמות. אמא אומרת שאין ברירה וזה תהליך. התהליך הזה לדעתי ארוך מדי והיינו צריכים לראות כבר תוצאות בשטח. אשמח לשמוע את דעתכם לנושא המתואר. תודה רבה. ***חשוב לציין שכל הבעיות ההתנהגותיות החלו מתקופת גן חובה/כיתה א' ומאז ועד היום ניסינו כל מיני שיטות טיפול שונות. ציינתי את השנה ורבע האחרונות כי אני מניחה שזה הכי רלוונטי, אשמח לתרום מידע נוסף במידה ויש צורך.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10 - דחוף!

הוספת תגובה

• ילדה בת 10

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

חן שלום,
    לא פשוט להיות אחות גדולה לילדה עם קשיים בשליטה וביחסים עם בני הכיתה. נשמע שאת מודאגת גם לגבי אמא וגם לגבי אחותך.
    אני חושבת שאמך צודקת בכך שהטיפול הוא תהליך, אולם מחשבותייך, תהיותייך וטענותייך צריכות להגיע לדיון אצל הפסיכולוגית, הפסיכיאטרית והצוות החינוכי-טיפולי בבית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוגית). אמא צריכה לחזור לגורמים המטפלים, וכדאי ליזום פגישה בין כל הגורמים המקצועיים לתיאום ולבדיקה מה הושג עד עכשיו.
    לעתים קרובות, השינוי התרופתי עוזר מאוד ואחרי שמוצאים את התרופה המתאימה חלה רגיעה והטבה.
    אמא ואת מאוד מושקעות בדאגה ובעזרה לאחותך, ואני מאחלת לכן שיחול שיפור ואחותך תרגיש טוב יותר.
    שירי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, עוד בקשה קטנה

חן
    23/11/2008

אשמח לשמוע את דעתך לגבי הכדורים שניתנו לה. תודה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/11/2008

חן יקרה,
    אינני פסיכיאטרית ולכן לא יכולה לייעץ לגבי טיפול תרופתי. אולם גם ללא היכרות עם אחותך לא ניתן להתאים לה את הטיפול היעיל ביותר עבור בעיותיה.
    מקווה שהשינוי בתרופות יעזור בהטבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שובב
    הילי
    23/11/2008

שלום אני אמא לילד בן שנתיים הוא מקסים, חם ושובב מאוד בגן הוא ילד מקסים לפחות כך הגננת טוענת בהפעלה שהיא מעבירה אותם מדי יום היא אומרת שהוא יושב ומקשיב וגם משתתף הבעיה מתחילה לפי דעתי כשיש פעילות משותפת עם ההורים הילד משתנה הגננת אומרת שהוא מתנהג אחרת ברגע שהוא רואה אותנו לדוגמא הייתה פעילות ביום שישי של הצגה שאחד ההורים היו צריכים להיות נוכחים מכל הילדים רק הילד שלי השתולל והפריע לא היה מוכן לשבת בשקט והגננת אומרת שבדרך כלל הוא לא כך גם בבית הוא שובב לא מקשיב ועושה כרצונו אני בדרך כלל לא נותנת לו אבל זה מוביל לבכי הילד לא מוכן להקשיב גם כשאני יוצאת איתו החוצה למשל לקניון אם הוא לא יושב בעגלה הוא רץ בין כול החנויות משתולל נוגע בכל דבר וזורק דברים הוא לא מוכן להקשיב ניסיתי את השיטה של ללכת הביתה הלכנו אבל בפעם הבאה הוא שוב התנהג כך. עכשיו הוא גם התחיל להרביץ לי ולנשוך אני כמעט בטוחה שהוא מתנהג רק איתנו כך מה לעשות? בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים שובב

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שובב

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

הילי שלום,
    העובדה שהגננת אינה רואה ביומיום קשיים בהתנהגותו של בנך היא מצוינת, ומעידה על כך שהוא יודע להבדיל בין התנהגויות לגיטימיות במסגרות שונות.
    כיוון שבשהות עמכם יש קושי לך ולו, אני ממליצה שתפני לפסיכולוג לשם הדרכת הורים והנחייה כיצד לעזור לבנך ולך לתקשר באופן יעיל ומווסת יותר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל
    מיכל
    23/11/2008

יש לי ילדה בת 8 חודשים,אני איתה בבית היא מאוד חברותית.אני ובעלי רוצים לנסוע לשבועיים לחו"ל בלעדיה והיא תהיה אצל סבא וסבתא שלה ובבקרים אצל מטפלת. כבר השארנו אותה אצל סבא וסבתא ל4 לילות והיה מעולה. האם שבועיים זה הרבה זמן לעזוב אותה ולהיות אצל מטפלת חדשה וסבתא?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

מיכל שלום,
    בגיל 8 חודשים ילדים מפתחים חרדה מזרים וחרדת פרידה מההורים (בעיקר אמא). כדאי להימנע מהעצמת הקושי. עדיף שהנסיעה לא תהיה סמוכה מדי לתחילת עבודתה של המטפלת. אפשרו לבתכם הזדמנות מספקת להתרגל למטפלת וליצור עמה קשר.
    לטעמי פרידה של שבועיים מהורים עבור ילדה בת 8 חודשים היא ארוכה מאוד מאוד מאוד עבור הילדה.

מקווה שתוכלו למצוא את עמק השווה בין הצורך הלגיטימי והמובן בחופשה/עבודה בחו"ל לבין הצרכים ההתפתחותיים של בתכם. בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 וחצי- האם פספסו את השאלה ?
    אמא
    23/11/2008

הוספת תגובה

• ראי תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעת
    דפנה
    23/11/2008

מה עושים בשעה שילדה בת 8 לא מקשיבה להורה ולא עושה מה שמבקשים ממנה. האם להכריח? האם לוותר? האם לבקש שוב ושוב? הרי אף אחת מהדרכים הללו לא באמת עובדת.. כמובן שהדבר הנכון הוא לגרום לה מראש לשתף פעולה על ידי הבנת הצרכים שלנו ושלה ועידודה להיות חלק פעיל בבית. אבל כולנו מגיעים למצבים האלו שילד לא משף פעולה. אז בעת שאנו מבקשים והיא לא עושה. מה אז?

לקביעת תור
    סגירה
    משמעת

הוספת תגובה

• משמעת

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

דפנה שלום,
    אענה לך בתשובה מאוד כללית, כיוון שאיני מכירה אתכם ואת משפחתכם.
    כדאי שתחשבו מראש מהם התחומים בהם חשוב לכם במיוחד שבתכם תציית לכם (לדוגמא, שעות שינה, אורך זמן צפייה בטלוויזיה, ארוחות בריאות, הכנת שיעורי בית, אי התחצפות וכדומה, בהתאם להעדפתכם). לגבי נושאים אלו, הסבירו לבתכם את חשיבותם בעיניכם, וקבעו גם סנקציות מסוימות בהן תנקטו אם הילדה תמשיך לעמוד בסרבנותה.
    חשוב לי לציין שילדים ומבוגרים לא נענים מיד לבקשות מהם, מסיבות שונות. גם לכם יש מטלות שאינכם עושים, מן הסתם. עליכם כהורים מוטלת האחריות לקבוע אלו דברים חשובים לכם לטובת הילדה והבית, ומה פחות חשוב - ולגביו ניתן להיות גמישים יותר עמה.
    לטעמי תוכלו להרוויח מהשתתפות בקבוצת הורים, שכן אלו התלבטויות המשותפות לכל ההורים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 וחצי
    אמא
    23/11/2008

בוקר טוב, הבן השלישי שלי (שתי אחיות גדולות בגיל ההתבגרות ואח קטן בן שלוש וחצי) בחצי שנה האחרונות מתנהג לגמרי אחרת ממה שהיה רגיל עד היום. הוא היה ילד מקסים, ילד טוב, ממושמע וללא כל בעיות יוצאות דופן. בחצי שנה אחרונה הוא מרבה לצעוק, לבכות, להשתולל ולהתחצף. לא מצליח להרדם בלילה (לפעמים עד שעה 10:30 נשאר ער במיטה) וקם בקושי, מתלבש לאט ומושך סביבו הרבה תשומת לב שלילית עד שהוא מחליט להתלבש. שמתי לב שהקנאה שלו לגבי אחיו הולכת וגדלה . פעם היה אוהב אותו, סובלני אליו וממש היו אחים לתפארת היום הוא מוצא כל סיבה להרביץ לו, לצעוק עליו ולריב. דיברתי עם המורה לדבריה לא שמה לב להתנהגות חריגה בבית הספר. מה עושים? איך להתנהג עם הצרחות , הצעקות והבכי? להתעלם? וכן מה לגבי הקינאה שפתאום הופיעה? אני ובעלה מנסים כמה שיותר להיות איתו כזמן שלו בלבד אבל הוא לא מסתפק בזה וכל דבר קטן שלא לרוחו - בכי צרחות וחוזר חלילה ..............

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן 7 וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

חשוב לנסות ולבדוק האם קיימת איזו סיבה מציאותית לשינוי ההתנהגות של בנך, שכן את מדברת על שינוי מאוד דרמטי. ולבדוק שוב עם המחנכת ויועצת בית הספר האם חל שינוי בתפקוד הלימודי והחברתי שלו. חשוב שתשללו גורם חיצוני למתח של בנכם.
    בנוסף, עם ילד בן 7 וחצי אפשר גם לדבר באופן ישיר. שבו עמו שניכם בנפרד ללא נוכחות אחיו ואחיותיו, אפשרו לו להתבטא ובררו עמו מה מפריע לו. הבהירו לילד כי יש התנהגויות שאינן מקובלות עליכם, וכי אתם מצפים ממנו לדברים מסוימים.
    לגבי האלימות כלפי האח הקטן (הפיסית כמו גם המילולית), אותה יש לאסור לחלוטין וליצור "פסק זמן" בו הילד יישלח להירגע בחדרו. הקפידו להחמיא לו, לחזק אותו ולתגמל אותו על התנהגויות חיוביות, גם אם הן נראות לכם סתמיות.
    ייתכן, שילדכם חש כי אינו מצליח למצוא את מקומו במשפחה, אולם הבחירה שלו בהתנהגויות שאת מתארת, היא לא יעילה ולא משרתת אותו בסופו של דבר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים
    קטי
    22/11/2008

שלום, בתי בת שנתיים ושמונה חודשים ולאחרונה התחילה לפחד ממסיבות, אירועים וכד'. לדבריה היא פוחדת מהמוסיקה. היא פשוט לא מוכנה להיכנס למקום האירוע ובורחת מהמקום בבכי. אני רואה על פניה את הפחד, הנשימות המהירות והיא פשוט דורשת חזרה הבייתה. הדבר חזר על עצמו כבר מספר פעמים. ראשית האם זה דבר טבעי לגיל הזה? ממה זה יכול לנבוע וכיצד עליי לנהוג איתה כשזה קורה? אודה על תשובה מהירה אני מודאגת. תודה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

קטי שלום,
    ילדים בגיל של בתך תכופות מפחדים מרעשים חזקים, גם כש"ברור" להם מקור הרעש. כמו כן, ילדים ומבוגרים נבדלים זה מזה בעוצמת הווליום שנוח להם לשמוע.
    אני מציעה שכשאתן מוזמנות לאירוע בו תהיה מוסיקה רועשת, תשוחחי על כך עם בתך בעת ההתכוננות. הסבירי לה שהמוסיקה מושמעת בקול רם כדי שאנשים ירקדו/ייהנו, וכי לא בכל איזור של מקום האירוע עוצמת הרעש תהיה זהה. תכנני עם בתך מראש מה יכול להרגיע אותה בעת שמיעת המוסיקה - לאחוז בידך, לשבת על ברכי אבא, להחזיק בובה אהובה וכדומה. כמו כן, כדאי לציין בקצרה מה היא עלולה להפסיד אם לא תשתתף באירוע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם קיבעונות ובעיות רגשיות
    הגר
    22/11/2008

שלום, יש לי ילד בן 4 שלא מצליח להשתחרר מקבעונות מסויימים כגון - ללכת לישון במיטה שלו ולכל דבר הוא מעניק הגדרות אשר לא ניתן לשנות, הוא עבר עכשיו לגן חדש שבו כבר חודשיים וחצי הוא לא מתחבר עם אף ילד כי הוא הגדיר לעצמו ש"אין להם פנים נחמדות" קשה לו בהתנהלות היום יומית, יש לו הרבה חרדות מדברים מסויימים והוא בוכה ומתוסכל רבות. אני אובדת עצות, מה עליי לעשות?

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות רגשיות

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

הגר שלום,
    נשמע שילדך מתמודד עם קשיים במספר תחומים. אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה