פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות עם אמא
    אביטל
    26/11/2008

שלום אני פונה בקשר לבעיות עם אמא. אני סטודנט שנה שנייה באוניברסיטה מאוניין להיתחתן !,אמא מתנגדת נחרצות למעשה הזה ואולי אפילו לא תבוא לחתונה. מאז שיש לי חברה היא שונאת אותה ומדברת איתי רק שיחות קצרות. בהתחלה היא אמרה לי שהיא מכוערת וניסתה לגרום לי לא לאהוב אותה. עכשיו היא מנסה לעשות הכל כידי שאני לא אתחתן היא מוכנה שאני אפילו יגור איתה. אני וחברתי לא מוכנים לגור ביחד ליפני החתונה. המתרה שלנו היא להיתחתן עוד 4 חודשים. לפני מספר ימים הבאתי לאמא שלי זר פרחים ומאז היא הפסיקה להיתקשר באופן תדיר כמו שהיתה מתקשרת עד היום. וגם אם היא מתקשרת השיחות מאוד קצרות ולפעמים מראה לי שהיא נעלבה שאני לא היתקשרתי. בחודשים האחרונים היא היתה קונה לי הרבה מתנות .וכל מתנה שחברה שלי היתה קונה לי היא היתה אומרת שהמתנה מכוערת. אני לא גר עם אמא שלי אלה במעונות!. מה לעשות איך אפשר לטפל בזה ? הכי חשוב לי שאני אדע אם האמא מסוגלת לפגוע בעצמה או במישהו אחר ? עד כמה זה חמור? האם הבעייה ידוע או שזה מצב ממש קיצוני אשמח לתשובה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיכאל

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

נשמע שאתה ואמא צריכים ללכת לדבר עם איש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לאחר מקרה פריצה
    אורלי
    26/11/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת 3.5. חכמה ופקחית בצורה בלתי רגילה. לפני כחודש פרצו לי לרכב ליד הגן שלה. היא לא היתה עדה לפריצה וגם לא למראה החלון המנופץ, אבל היא הייתה עדה להיסטריה שלי כשחזרתי לגן לחפש טלפון להתקשר ממנו למשטרה. מאותו יום היא לא מפסיקה לדבר על המקרה, שואלת ומתחקרת כל יום מה קרה, איך קרה, מי עשה את זה, איפה הוא וכו'. היא לא מוכנה לשבת לבד במושב האחורי ברכב , לא מוכנה להיות במקומות חשוכים (לא היתה לה שום בעיה לפני המקרה), היא נצמדת אלי כל הזמן (דבר שלא היה לפני) וכל בן אדם זר שהיא רואה ליד הגן,מבחינתה זה הפורץ וצריך להעניש אותו. אני מנסה כל הזמן להרגיע ולראות לה שהכל בסדר והחלון שלם, לאמא יש תיק חדש ויפה וכל הכרטיסים חזרו לארנק. אני מבטיחה לה שאני לא אשאיר את התיק יותר ברכב ואני מנסה להרגיע שאין ממה לחשוש. כל הנסיונות הללו כושלים והיא חוזרת על אותם פחדים מידי יום. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לאחר מקרה פריצה

הוספת תגובה

• לאורלי

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

זה רק טבעי לדאוג אחרי עירוע כזה. אני מציע לא להשקיט את הדאגות שלה אלה לתת לגיטימציה לדאגות - לאפשר לה לדבר על זה, לצייר את העירוע, ולשחזר את זה במשחק. כל יום שעובר והסביבה נשארת יציבה יעזור לה לבנות את הבטחון בחזרה. אם את לא רואה שיפור תוך חודש את יכולה להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל והשארת 2 בנות עם אביהן
    ליאת
    26/11/2008

הי יש לי 2 בנות בת 5 ובת שנה וחודש עוד כחודש אני אמורה לטוס ל10 ימים לחו"ל מה לעשות עם הבנות איך להתנהג איתן , האם הקטנה שכעס עליי , האם תהיה לך חרדת נטישה ? הגדולה מאד קשורה אליי אבל אני בטוחה שאם אסביר לה היא תבין אומנם תתגעגע אבל אני מאמינה שיהיה בסדר כי היא תהיה מוקפת במשפחה אחותי ההורים שלי בעלי , אשמח לעצה , עדיין לא קניתי כרטיס כך שהכל עוד פתוח תודה רבה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום ליאת
    נשמע שאת לחוצה וכבר מלאת רגשות אשמה לקראת הנסיעה לחול. רגשות אלו טבעיים ומובנים מאוד. עם זאת, לעיתים כהורים אנו נאלצים להעדר מהבית גם לפרק זמן ממושך יותר.
    במצב זה, אביהן של הבנות נשאר, כך שהן נשארות עם דמות מוכרת שהן אוהבות ורגילות אליה.
    לקראת הטיסה,חשוב להכין את הבנות. עם ביתך הבכורה את יכולה לדבר ולספר לה לאן את נוסעת ולכמה זמן. אפשר להכין איתה ביחד טבלה שבועית בה תסמן כל יום שעובר. עם ביתך הקטנה עשוי להיות קשה מעט יותר מאחר וזהו גיל בו קשה להסביר את הנסיעה, וכן רצף הזמן פחות ברור בגיל זה. כמו כן , לעיתים סביב גיל שנה לילדים יש חרדת פרידה. עם זאת, כן חשוב כי לקראת הנסיעה לומר כי את נוסעת ולהדגים זאת דרך משחק. ניתן לשחק ולהסביר לה שאת טסה על ידי בובות למשל, כאשר במשחק בובת אמא טסה ואחר כך חוזרת. חשוב כי אם ניתן תיצרי איתן קשר טלפוני כאשר את בחו"ל ותשוחחי עם שתיהן. כמו כן, ניתן להשאיר להן הפתעות קטנות ממך שאביהן יתן להן בכל בוקר או ערב. אלו עוזרים מאוד ומפחיתים את הקושי של הפרידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה שעות הפסעכולוגים עונים?
    ליאת
    25/11/2008

מישהו יודע באיזה שעות הפסיכולוגים עונים לשאלות?

הוספת תגובה

• ללאת

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

מנסים כל יום אבל לפעמים יש חריקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!! מקרה מביך!!!
    דנה
    25/11/2008

בני בן ה8 לומד בכיתה ג', היום נודע לי במקרה לגמרי (תוך כדי שיחה הייתה לו פליטת פה, התחלתי לחקור את העניין וכך גיליתי),שכמה ילדות בכיתה שלו מחזיקות אותו בהפסקה ומישהי אחת נוגעת לו באיבר מין ומדגדגת אותו בין הרגליים.זה קרה כבר הרבה פעמים מתחילת שנת הלימודים.הוא ילד מאוד עדין, לא אגרסיבי בכלל, שאלתי אותו למה הוא לא מתנגד, הוא אמר לי ש"אסור להרביץ לבנות"!!!! אני בשוק, לא יודעת מה לעשות, לערב את המורה, את ההורים של הבנות???איך להתנהג בסיטואציה מביכה זו??

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!! מקרה מביך!!!

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום דנה
    ראשית, מאוד חשוב כי בנך שיתף אותך במה שקורה לו וטוב שגילית זאת כעת. יתכן כי הוא חשש לספר כי הוא עצמו היה נבוך ופחד מהתגובה של הסביבה. אין ספק שזה גורם לתחושות מבוכה וכעס, אך מאוד חשוב לטפל בכך ולא להתעלם.
    דבר אשון חשוב כי תאמרי לבנך שאת שמחה שהוא סיפר לך תעבירי לו תחושה כי את מטפלת בכך וכי הוא אינו אשם במה שקרה, על מנת שהוא ירגיש בטוח לשתף אותך בכל דבר שקורה לו שמטריד אותו.
    שנית, חשוב לומר לבנך כי הגוף שלנו הינו פרטי ואסור לאף אחד אחר לגעת בנו או באיברי הגוף שלנו ללא הסכמה שלנו. וכי אם מישהו מבקש ממנו לעשות זאת, כפי שקרה עליו לסרב , ללכת משם, ולספר לך.
    חשוב מאוד כי תפני למחנכת הכיתה ותשתפי אותה במה שקורה. כמו כן, בכל ביה"ס יש פסיכולוגית חינוכית וחשוב כי גם היא תיכנס לתמונה על מנת לכוון את המחנכת ואת הורי הילדות המעורבות במקרה כיצד לפעול וכיצד לטפל בנושא, על מנת שהבנות יפסיקו התנהגות זו ושהדבר לא יחזור על עצמו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למעון אחר
    קרן
    25/11/2008

שלום, ילדי בן שנה וחצי ונמצא במסגרת קיבוצית מגיל שלושה חודשים, אימי (סבתו) היא רכזת גנים במועצה שלנו והיא פתחה מעון חדש ומושקע במושב בו אנו גרים, ועכשיו היא מתעקשת שאעביר את ילדי למעון החדש, יש לציין שהילד מאוד אוהב את הקיבוץ והולך ממש בכיף כל בוקר, האם זה ישגע אותו או יערער את ביטחונו אם אעביר אותו באצע השנה למקום חדש וילדים חדשים? מה אתם ממליצים לי לעשות? אנא חיזרו אליי זה דחוף לי מאוד!!

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למעון אחר

הוספת תגובה

• מעבר מעון

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום קרן
    לרוב לא מומלץ להעביר ילד מסגרת באמצע השנה. בסה"כ נשמע כי בנך ואת מרוצים מאוד מהמסגרת בה הוא נמצא וכי הוא השתלב היטב וחש בטחון בגן. אין ספק כי הוא עשוי להיות מרוצה גם בגן אחר שאימך פתחה. עם זאת, חשוב כי תקשיבי קודם כל לעצמך ולתחושות שלך ואם את מרגישה כי כרגע אין צורך להעביר אותו, ניתן לחכות ולרשום אותו לגן במושב רק בתחילת השנה הבאה על מנת לא ליצור בלבול ומעבר באמצע השנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי!!ילד חולמני!!!
    ליאת
    25/11/2008

שלום. אני חייבת עזרה כמה שיותר מהר. אני אם לבן 5 ולילדה בת שנתיים. אך הגדול שלי עושה לי את המוות. הוא מאוד חולמני וזה הפך להיות נושא היום בלי שנרצה בכך. זה בא לידי ביטוי בכל התחומים: אכילה איטית (עד שעה) התארגנות איטית במקלחת בבוקר - הוא מתיישב במקלחת ולא עושה כלום וכל הזמן צריך לאמר לו מה לעשות כי הוא חולם...., אפילו הדיבור שלו איטי. יש לציין שהוא חכם מאוד וגם מאוד סקרן,לא יקרה משהו שיעבור לידו ללא התייחסות. אך לאחרונה המצב ממש החמיר ואיננו יודעים מה לעשות יש לציין שנוירולוג בדק אותו (פניתי ברצוני) וגם רופא התפתחותי אומר שאין בעיה. אך אני עדיין נשארת עם הבעיה היומיומית הזו. מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי!!ילד חולמני!!!

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום ליאת
    אני שומעת שאת מוטרדת מההתנהלות האיטית של בנך. לכל אחד מאיתנו טמפרמנט וקצב התנהלות שונה. לעיתים קרובות אנו יכולים לראות הבדלים אלו כבר מלידה. ילד אחד הינו שובב, מהיר ואוהב להתנסות בדברים והשני, איטי יותר, זהיר, לעיתים מופנם וחושב על כל דבר לפני שהוא מתחיל, נוטה לשקוע בדמיונות וכו'.
    נראה כי הקצב האיטי של בנך כפי שאת מתארת מקשה יותר, בעיקר בשעות בהן צריך להתארגן לקראת הגן למשל או כשיוצאים מהבית. במצבים אלו , מאחר והוא כבר ילד גדול, אני ממליצה לך ראשית לדבר איתו על כך ועל העובדה כי בבוקר למשל כאשר אמא צריכה ללכת לעבודה מאוד חשוב כי הוא ינסה להתארגן מהר יותר. אפשר לעשות איתו ביחד טבלה של הדברים שהוא צריך לעשות בבוקר לפי הסדר, כגון- לצחצח שיניים, להתלבש, לאכול, וכו' (מאחר ויתכן ועדיין אינו קורא ניתן לצייר את הדברים) תתלו את הטבלה אצלו בחדר ליד המיטה. בכל בוקר ניתן לחזק אותו על ידי סימון סמיילי על הדברים שכבר עשה ולחזק אותו כאשר הוא מתארגן בזמן ובקצב מהיר יותר. ניתן לקנות לו שעון ולהראות לו את השעה בה צריך לצאת מהבית ודרך משחק שידמיין שהוא עושה תחרות עם השעון ומספיק את כל המטלות לפני שהשעון מצלצל כאשר צריך לצאת למשל.
    אם בכל זאת, זה לא עוזר ואת עדיין מוטרדת ניתן לפנות לייעוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה
    ע'
    25/11/2008

מזה כשבועיים בני בן השנתיים וחצי חווה כמעט מידי לילה ולעיתים גם פעמיים בלילה חוויות שאני מתרגמת אותן כקשות. הוא מתחיל לצעוק, לבכות בכי נוראי ולהרביץ הכל מתוך שינה. לא ניתן להרגיע אותו וכאשר אנחנו מתקרבים ומנסים לחבק ולהרגיע הוא משתולל עוד יותר. האפיזודה תמיד מסתיימת בהשתנה, הוא משתין כמות גדולה מאוד ובזה הכל מסתיים והוא חוזר לישון. גם כאשר אנחנו מחליפים לו הוא ישן שינה עמוקה. יש לציין כי הוא נגמל מטיטולים גמילה מוצלחת לפני כחצי שנה גם בלילות. שנתו מאז ומתמיד היתה קלה, הוא מתעורר מספר פעמים בלילה, שותה המון ומזיע. שאלתי האם תופעות אלו מוכרות? האם יש מה לעשות בנידון? האם כדאי לפנות למומחה בתחום השינה?

לקביעת תור
    סגירה
    ביעותי לילה

הוספת תגובה

• תגובה ל ע'

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום ע', התופעה שאת מתארת היא סיוטי לילה. תופעה זו נורמטיבית ומתרחשת אצל ילדים בצמתים התפתחותיים שונים. אחד הצמתים הוא סביב גיל שנתיים וחצי שלוש, כפי שקורה לבנך.
    הפחדים בגיל זה יכולים להופיע במצבי ערות או שינה והם לעיתים עשויים להיות ביטוי לאירועים שהילד עובר במהלך היום או באותה תקופה, כמו שינוי גן, מעבר דירה וכדומה. לפעמים גם מדובר בתגובה לחוויות פנימיות שלא קשורות לאירועים חיצוניים שכל ילד חווה וזה נורמטיבי.
    לעיתים סיוטי לילה נגרמים עקב מעט שעות שינה. וחשוב לבדוק האם בנך ישן טוב במהלך היום בגן והאם הוא ישן מספיק.
    במצבים אלו יש לפעול בשני אפנים:
    הראשון, בלילה עצמו, כאשר יש סיוטים , חשוב לשבת לידו, לחבק אותו ולהרגיע אותו בדיוק כפי שאתם עושים.
    שנית, במהלך היום, ניתן לעזור לו על ידי יצירת טקס לפני השינה בו מקריאים לו סיפור ויושבים לצידו עד שהוא נרדם. ישנם מספר ספרי ילדים טובים לנושא זה כגון ספר הלילה טוב של אלונה פרנקל, ארץ יצורי הפרא או זולל החלומות. חשוב לבדוק גם בגן כיצד עבר היום שלו ולשוחח עם הגננת ולראות האם משהו מציק לו. אם כן, חשוב לשוחח איתו על כך ולתת לגיטימציה לדבר על חוויות שעבר בגן.
    ניתן בנוסף, לעשות טקס לפני השינה בו אתם מפזרים עליו אבקת קסמים שמביאה חלומות טובים ולדמיין איתו ביחד את ארץ החלומות הטובים ולחשוב איתו ביחד לפני השינה על דברים שמשמחים אותו. במהלך היום אפשר גם לשחק איתו משחקים בו לוכדים את החלומות הרעים ושמים בקופסא למשל.
    במקרה והסיוטים ממשיכים, כדאי לפנות לייעוץ עם מומחה בתחום. אני מאוד ממליצה על ד"ר אבי שדה שהינו פסיכולוג , מומחה לשינת תינוקות וילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

עינת
    05/01/2009

תיאור מדוייק של מה שעובר על בני בן השנתיים ו-3 חודשים , לא ראיתי תגובה , מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית ילדים בקריות
    אילנה
    25/11/2008

היי, אני מבקשת לדעת שמות וטלפונים של פסיכולוגיות ילדים באזור הקריות אני מנסה למצוא ולא מצליחה אודה לך על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגית ילדים בקריות

הוספת תגובה

• לאילנה

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

אני לא מכיר. תנסי לכתוב עוד פעם - אולי מישהוא אחר בצוות מכיר. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג בקריות

מיכל שמש
    29/11/2008

אילנה, אנא התקשרי אלי, ואמליץ לך טלפונית 052-3393975

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית

אורלי
    13/01/2009

יש לך דרך קופת חולים ודרך השירות הפסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעצה - גמילה מבקבוק בלילה
    מיקי
    25/11/2008

יש לי שתי בנות מקסימות, הראשונה בת שנה ושמונה חודשים והשניה בת 7 חודשים. שתיהן עדין קמות בלילה לבקבוקים (הגדולה בין פעמים לשלוש, הקטנה כארבע פעמים). אני מעוניינת לגמול את שתיהן יחדיו. איך ניתן לעשות זאת? האם להפריד אותן לחדרים נפרדים ולגמול כל אחת בנפרד ואח"כ לאחדן שוב? הערה: הרבה פעמים הגדולה קמה בעקבות הבכי של הקטנה.

הוספת תגובה

• למיקי

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

אני כן הייתי מפריד ביניהם והייתי מתחיל עם הגדולה. לא ציינת האם היא נרדמת בהתחלת הלילה עם בקבוק. אם כן, הייתי מנסה קודם להפסיק את הבקבוק כחלק מההשכבה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8
    אמאלה
    25/11/2008

ביתי בת 8.יש לה אח בכור בן 10.היא ילדה מאד אסרטיבית, עומדת על שלה.אני מוצאת את עצמי כל הזמן מתווכחת איתה,היא לא מקשיבה לי ולא לעצות שלי.לפעמים גם משקרת. יש לי איתה הרבה שיחות על כך והיא תמיד מתנצלת אך חוזר חלילה... גם אם אני נותנת עונש זה לא "מזיז " לה. ההתנהגות שלה גורמת להרבה צעקות ממני עליה. בנוסף אני חושבת שגם עם חברות שלה היא נוהגת להתווכח או לכעוס והיא גם מראה פרצוף כועס ואני חוששת שבגלל זה לא אוהבים לשחק איתה והיא בד"כ מוצאת את עצמה מחוץ לחבורה.אני מאד מודאגת. היא ילדה שמקבלת הרבה מאד חום ואהבה וחיבוקים ונשיקות וב"ה לא חסר לה כלום. אז למה היא כל הזמן רבה וכועסת? מטריד אותי שאני כל הזמן צועקת עליה מחוסר ברירה וגם אמרתי לה שזה לא נעיםלכולנו. ומטריד אותי שלא יהיו לה חברות ,אנני יודעת מה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום
    נשמע שאת ובתך נמצאות במאבק מתמשך על שליטה, בו בתך מנסה לבחון לא פעם גבולות ולהיות הקובעת. ילדים רבים נוטים לבדוק את הגבולות שלנו כהורים וחשוב כי ינתנו גבולות על מנת לעזור להם להרגיש בטוחים יותר. גבולות אינם אומרים בהכרח צעקות וכעס, אלא הבהרה חד משמעית וברורה כי בנושאים החשובים לך כאמא את מחליטה בבית ולא בתך. במקביל, חשוב גם לבחון באילו תחומים כן ניתן לתת לבתך לבחור ולהחליט, על מנת שתחוש כי היא בוגרת ויש לה שליטה בחלק מהדברים. נשמע לי כי שתיכן נכנסתן ללופ של מריבות וצעקות אשר לפעמים קשה מאוד להפסיק אותו. ישנם ילדים שמחפשים יחס ותשומת לב מההורים , גם אם באופנים שליליים, וחשוב לשים לב לכך. אולי היא זקוקה לזמן של שתיכן לבד. הייתי מנסה לשוחח איתה על נושא זה בשעות הערב, לא תוך כדי מריבה, לשתף אותה כי את מרגישה שאתן רבות הרבה וכפי שלך זה לא נעים וודאי גם לה לא נעים. להבהיר לה כי את אמא שלה ולכן את מחליטה דברים מסויימים, גם אם לעיתים זה לא מוצא חן בעיניה. ושוב, כן ניתן לשאול אותה מה היא מציעה כדי לפתור את המצב ומה היה עוזר לה פחות לכעוס.
    מעבר לכך, חשוב לי לומר כי מדברייך לא ברור לי כמה זמן מצב זה נמשך. האם התנהגות זו אופיינית לה מאז ומתמיד או שההתנהגות החלה בתקופה האחרונה. חשוב לבדוק האם קרה משהו אולי בבית הספר שגורם לה להיות כל כך כעוסה? אולי היא מרגישה דחויה, דבר שלעיתים קרובות גורם לעצב המתבטא כלפי חוץ בכעס.
    בנושא החברות, ניתן להתייעץ גם עם המורה בכיתה ולשאול כיצד היא מתנהגת במסגרת ביה"ס. ניתן אחה"צ לעזור לה על ידי כך שתזמין אליה חברה שהיא אוהבת להיות איתה ולחזק אותה כאשר היא משתפת את חברתה.
    אם הקשיים ממשיכים כדאי לפנות לייעוץ והדרכה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא חברותי בגיל 6
    רונית
    25/11/2008

בני בכיתה א (בן 6) הינו ילד שלא מייצר חברויות עם ילדים חדשים. מבחינתו הוא מאושר עם חבר אחד בלבד. כשאני מזמינה לו חבר (בהסכמתו ולאחר שיכנועים) הוא "מתעלל" בחבר אם זה בלא לגעת בחפציו, שישחק במשחק שהוא מחליט בלבד ולא מתחשב ברצון החבר. במידה ולא עושים כרצונו הוא מסוגל להכנס למיטה ולצעוק שעד שהחבר לא יילך הוא לא ייצא מהמיטה. כמובן שאני משוחחת איתו המון והוא מבין את טעות התנהגותו אך הדבר חוזר על עצמו בשנית. כשהוא בבית הוא תמיד יידע להעסיק את עצמו גם אם זה לבד.בני אוהב לשלוט על ילדים, אוהב להחליט וילד מאוד תחרותי .אם משחק עם חבר והוא לא המנצח הוא כועס ומבחינתו החבר יכול ללכת הביתה. יש לציין שהוא הולך לחבר לביתו הוא מתנהג בצורה מקסימה ומקבל את רצונות החבר ופשוט ילד הכי מקסים שיש. בני הוא בן בכור ויש לי עוד ילד בן 3.5 שנים. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא חברותי בגיל 6

הוספת תגובה

• לרונית

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

אני שמח לשמוע שהוא מוכן לוותר כשהוא הולך לחבר בבית של החבר. אולי הוא רגיל לשלוט בהכול בבית שלכם? בינתיים נשמע לי שכדאי שהוא יבקר אצל אחרים עד שהוא יותר מוכן לוותר על המגרש הביתי. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהגננת?
    קרן
    25/11/2008

שלום, בני בן 3 וחצי החליף השנה גן- לגן מועצה. בתחילה היה נראה כי המעבר בסדר אבל אחרי החגים החל לברוח לו פיפי באמצע היום. את העניין הזה פתרנו בעזרת חיזוקים ו"פרסים" מהסייעת וממנחת הצהרון. עכשיו בעיה חדשה- כל בוקר כשבאים לגן (אחרי בכי בבית שהוא לא רוצה ללכת והוא רוצה להישאר בבית) כשהוא רואה את הגננת הוא מתחבא מאחורי הרגל שלי ומוריד את הראש. מה אני אמורה להבין?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהגננת?

הוספת תגובה

• גן חדש

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום קרן
    בנך עבר לגן חדש ונשמע שהוא למעשה עדיין בתהליך הסתגלות. מעבר לגן חדש הינו לא פשוט לכל הילדים. בדיוק כפי שהסתגלות למקום עבודה חדש עבורנו כמבוגרים הינו מרגש אך יחד עם זאת מלחיץ ומעורר פחדים ומתחים. חשוב להבין כי הסתגלות לוקחת זמן לעיתים יש עליות וירידות. כלומר תקופות בהן יהיה לילד קל יותר ותקופות בהן שוב יהיה לו קשה וזה בסדר גמור. לעיתים קרובות ילדים בתחילה אינם מראים קושי והקושי מתחיל להתגלות מעט מאוחר יותר, כפי שאת מתארת. אנו לפעמים אומרים שנראה כאילו רק עכשיו "נפל לו האסימון".
    . בגיל שלוש נורמטיבי מאוד בריחות הפיפי . כפי שאת מתארת נשמע שחיזוקים מאוד עזרו לו להתגבר על ההרטבה וטוב שעשיתם זאת . כעת ההתחבאות מאחורייך כאשר אתם מגיעים לגן והבכי הינם דרכו של בנך להראות לך כי הוא מתקשה להיפרד ממך.
    במקרה זה ניתן לשוחח איתו , להסביר לו שזה באמת קשה להיפרד ושגם את מתגעגעת אליו אבל שאת תחזרי לקחת אותו בצהריים. ניתן לדבר איתו על הדברים הטובים שיש בגן ולמי הוא יכול לפנות כאשר קשה לו בגן ואת לא נמצאת. ולחזק אותו בימים בהם הוא מצליח ללכת לגן בשימחה. חשוב כי תשוחחי גם עם הגננת והסייעת ולשתף אותן בקושי שלו. באופן זה הגננת תוכל להייחס אליו יותר ולחזק את הבטחון שלו בכניסה לגן. לעיתים הגננת יכולה כאשר הוא מגיע לתת לו תפקיד מסוים , כמו לעזור לה לחלק משהו לילדים למשל. בנוסף, חשוב לנסות ולהפגיש אותו עם ילדים מהגן בשעות אחה"צ על מנת שירגיש בטוח יותר כאשר הוא מגיע לגן. חברים בגיל זה הינן מאוד משמעותיים בהסתגלות לגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשפתאום הילדה מפחדת מהגננת

לינה
    01/05/2012

בתי בת השנתיים וחמישה כבר שנה שניה בגן שלה, תמיד היא נכנסת בריצה מבלי להפרד, ולאחרונה שמנו לב לקושי בפרידה בבוקר, חשבנו שזו תגובה לכך שילדתי לפני כחצי שנה שאולי באה באיחור, אך שמנו לב שהיא מראה פחד מהגננת ולא משאר הצוות. התחלנו גמילה והיא מתקדמת נפלא אך הבוקר כשניכנסתי להתפנות איתה היא עשתה פיפי ושמחה אך ברגע שהגננת נכנסה לשירותים היא הורידה והסיטה את ראשה והתחילה לבכות שאני לא אלך. נראה שממש היא בסטרס ממנה. נשארו שלושה חודשים לסיום הגן מה אני אמורה לעשות? להוציא אותה או שמא כדאי לתת לה לסיים עם כולם ולהפרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשפתאום הילדה מפחדת מהגננת - תגובה

סמדר ריינר
    02/05/2012

שלום לינה,
    רגע רגע, לא כל כך מהר. לא עושים שום דבר לפני שמנסים להיבן מה קורה. כדאי לדבר עם הגננת על התגובה, להבין ממנה מהמ היא חושבת, לדבר עם שאר הצוות, לדבר עם הורים אחרים. אולי משהו קרה? אם זה קרה אולי זה לא קרה רק לבת שלך? אולי יש עוד מידע בעניין שאפשר לקבל מהורים אחרים? צריך להברר את הדברים האלה. כמו כן ילדה בת שנתיים וחצי כמעט בודאי גם קצת מדברת. חושב לנסות לדובב אותה, לנסות להבין ממנה מה קרה, לשאול אותה האם היא חוששת מהגננת, האם קרה לה משהו לא נעים בגן? וכו'.
    אם אתם מבינים מה קרה, לפי ההבנה אפשר להחליט איך מטפלים בעניין. אולי אפשר לתקן זאת. אם לא, והעניין נמשך, אין טעם לסבל של הילדה, ואולי כדאי לשקול להוציא אותה, אבל לא בלי להיפרד. כן חשוב לנסות לפחות לתאם פרידה מסודרת עם הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו 7 חודשים
    רוית
    25/11/2008

שלום רב אני נמצאת לקראת תהליך של הפסקת הריון בשבוע 30 מסיבות רפואיות במהלך כל ההריון שיתפנו את ביתנו בת ה 2 ו 7 חודשים בהריון ובכך שהיא עומדת ליהיות אחות לתינוקת קטנה הילדה שלנו היא מאוד נבונה ומפותחת לגילה ולכן אנו לא יודעים כיצד להסביר לה למה פתאום אין אחות יותר ומה עובר על אמא אשמח לקבל כל ייעוץ בעניין ובהקדם תודה רוית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים ו 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לרוית

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום רוית
    אני מצטערת לשמוע. את וודאי עוברת עכשיו תקופה קשה בעצמך ואין לי ספק כי קשה מאוד לכם כהורים.
    יחד עם זאת, כפי ששיתפתם את בתכם בכך שעומדת להיוולד תינוקת חדשה חשוב לדבר עם ביתך ולהסביר לה בשיחה קצרה ובשפה פשוטה, כי אמא ואבא מצטערים אבל ההריון הופסק והפעם לא תהיה תינוקת וכי אתם מקווים כי תהיה בעתיד תינוקת אחרת. חשוב לתת לה לגיטימציה לדבר על מה היא מרגישה,ולשאול שאלות.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בין אחים
    ה צ י ל ו!!
    25/11/2008

שלום רב, בתי בת 7 וחצי ובני בן 6. המריבות ביניהם מתרחשות מדי יום, יכולות להתפתח תוך כדי משחק, או מכלום (הוא הציק לי, היא מציקה לי...) למריבה מאוד אלימה כגון מכות, משיכה בשיער, בעיטות, חניקות. לדעת בעלי אנחנו לא צריכים להתערב, מאחר ואחרי זמן מה הם נרגעים וחוזרים להיות החברים הכי טובים ואחים אוהבים. ולעיתים אחרי שהם משלימים, הם "מתאחדים" נגדנו ההורים. אני לעומתו לא מסוגלת להמשיך ולראות את המחזה המכאיב, ומנסה להפריד בין הניצים, גם אם זה כרוך בהפעלת כח סביר כלפם. אני גם כועסת על בעלי שיושב בצד, לא עושה כלום ולא מתפקד כאבא. אבקש עיצה דחופה איך עלינו ההורים לנהוג במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בין אחים

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

מריבות בין אחים הן דבר נורמלי מאוד, בפרט כאשר ישנם הפרשי גיל קטנים כמו במשפחתך. בין ילדייך ישנו הפרש של שנה וחצי בלבד, כך שאני משערת שיש להם וודאי משחקים רבים משותפים, אולי גם חברים משותפים וזמן לא מועט שהם נמצאים יחדיו. כל אלו עשויים לעורר יותר מריבות וויכוחים ביניהם. אך יחד עם זאת, הפרש גיל זה מאפשר להם גם להיות חברים טובים ולעיתים ל"התאחד" נגדכם בדיוק כפי שאת אומרת. . על אף שזה נורמלי וטבעי, אין לי ספק שמאוד קשה להיות כל הזמן בתפקיד של "שוטר" בבית ולהפריד ביניהם. אני מבינה את הרצון להתעלם של בעלך, ואת הקושי שלך לעמוד יום יום במריבות אלו. ראשית, אני מאמינה כי ישנן מריבות שאכן עדיף לא להתערב ולתת להם להסתדר בעצמם. לעומת זאת, כאשר המריבות מסלימות וכוללות אלימות חשוב להתערב ולהפריד . ילדייך די גדולים ולכן חשוב וניתן לשבת ולשוחח עם ילדייך על התנהגותם לא תוך כדי המריבות כי אם בזמן רגוע יותר, אולי לפני השינה בזמן ההשכבה. חשוב כי את השיחה תקיימו את ובעלך יחדיו על מנת שהם יבינו כי שניכם מציגים חזית אחידה ואת חשיבות הדבר. הפגנת קו אחיד כהורים תעזור לכם לעמוד מולם ולא תותיר אותך בתחושה שאת מתמודדת איתם לבד. יש לציין כי אתם יודעים שהם חברים טובים שאוהבים זה את זה, וכי מריבות בין חברים טובים ואחים הינן נורמליות . אך עם זאת, אתם לא מוכנים לקבל התנהגות אלימה ביניהם כפי שזה לא מקובל להרביץ לחברים בבית הספר גם בבית כהורים אנחנו לא מוכנים שתרביצו זה לזו. , וכאן יש להציב גבול ולא להתעלם. תוך כדי המריבות עצמם חשוב שוב, כי גם בעלך יגיב ולא רק את. מעבר לכך, ניתן במהלך השבוע בחלק מהימים לדאוג כי בשעות אחה"צ יגיע לכל אחד מהם חבר על מנת שיהיו גם בחברת חברים נוספים. כמו כן, ניתן לעיתים להזמין חבר לאחד מהם וכי השני ילך לחבר. בצורה זו הם יבלו עם חברים נוספים ולא רק זה עם זה.
    בהצלחה
    מיכל
    בהצל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה