מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחלוקחנה20/11/2008
שלום שמי חנה אני אמא לשתי בנות אחת בת 10 השניה בת 9 ויש לי בעיה עם הגדולה שלא יודעת לחלוק עם אף אחד לא עם אחותה ולא עם משפחה וגם בבית ספר דברים כל הזמן רבה מרימה ידים ומדברת לא יפה ואני רוצה לציין שאני אמא שתמיד זמינה וחולקת הכל עם כולם וזה מפריעה לה מאוד למי לפנות ואיך להתמודד אם הנושא הודה לכם מראש חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלוק
זהורית אסולין שמחון21/11/2008אני רוצה להפריד בין הביטוי של הקושי לחלוק והיא דרך הרמת ידיים או דיבור גס- לאלו עלייך להגיב באופן חד משמעי שאינך מרשה ואינך נותנת אישור להתנהגויות אלו. יחד עם זאת חשוב להבין את הקושי לחלוק. נשמע מהתאור הקצר שביתך אינה חולקת כיוון שאינה בטוחה שיש לה מקום שהוא רק שלה ועל כן נלחמת על מקומה ועל רכושה כמה שמסמן את מקומה לעיתים אף באלימות. עלייך לעזור לה לחוש כי מקומה בטוח ושאת עוזרת לה לשמור עליו. למשל אם הן חולקות אותו חדר איפה בכל זאת נמצא המקום שהוא רק שלה מבלי שביתך הקטנה יכולה לגעת לה או לחטט לה. חשוב שכל אדם יחוש שיש מקום אישי שהוא רק שלו. בחדר, בבית הספר, בליבו של ההורה ובנפשו שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקללקרנית19/11/2008
בני בן 4.5 ממש עוד מעט בן 5 יש לו אחות גדולה בת 8.5 כמעט 9, הוא ילד נבון בעל שפה עשירה וכנראה עשירה מאוד. כאשר הוא מתרגז וזה בדר"כ כאשר הוא רוצה משהוא והוא לא מקבל אז הוא פשוט יורה קללות ברוב המיקרים הן מופנות אלי ואל אחותו אם היא בסביבה ולעיתים רחוקות לאבא שלו. הוא מקלל וממש מכוון אותם אישית, ולא אכפת לו שיש עוד אנשים קרובים בסביבה. אני מאוד כועסת אליו כשהוא מתנהג כך ולפעמים סוטרת לו על הפה כדי שירגע בסוף הוא לוקח מוצץ נרגע ניגש אלי מבקש סליחה מבטיח שלא ידבר כך יותר, אבל זה שוב ושוב חוזר. וזה מאוד מבייש אותנו כי תמיד יש עוד אנשים שרואים את זה ושומעים. אפילו הילדה הגדולה שלנו כבר ממש פגועה מכך שאח שלה משתמש במילים לא יפות ואומר "הלואי והיה לי אח רגוע שמדבר יפה" כמו בבתים אחרים. מה עושים א\עם ילד שמקלל ולא מעניין אותו כלום באותו רגע רק יורה קללות ופוגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות
זהורית אסולין שמחון21/11/2008אני מבינה את המבוכה וחוסר האונים, אך סטירה על הפה מעבירה בדיוק את המסר שמקשה עליו להפטר מהתנהגות זו. עליו להבין שגם כשהוא מוצף בכעס יש דרכים לבטא זאת קללות ומכות הן לא אחת מהן. עיזרי לו למצוא דרכים מקובלות לבטא כעס, אולי להיות ברוגז ולא לדבר עם מי שהכאיב לו, אולי לכתוב מכתב כועס, אולי קודם כל להרגע ורק אחר כך לדבר. עליו גם להבין שלהתנהגות כזו יש מחיר לכן עליך להחליט מראש ולידע אותו מה יהיה המחיר בכל פעם שיקלל כך ויתפרץ- יצטרך למשל ללכת לחדרו, לא ישחק במחשב, לא יוכל לראות טלווזיה ועוד. עליו להבין שלהתנהגותו כלפי אחרים ישנה השפעה כלפיו וכלפי אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג/ית ילדים מומלץ/תאורית19/11/2008
אני מחפשת פסיכולוג/ית לילד בן 11. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כזה/כזו באזור השרון, לאור נסיונכם. מאחר ויש כל כך הרבה, מאוד חשוב לי לקבל המלצה טרם קביעת הפגישה. תודה. אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קליני
זהורית אסולין שמחון21/11/2008אני מכירה מספר פסיכולוגים טובים בשרון ואשמח לתת לך פרטים פני אלי בטלפון 050-2774277
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה עם חרדות בכיתה א'ת19/11/2008
דבר ראשון תודה על התשובה. היום שוחחתי עם יועצת בית הספר והיא הציעה לא לדבר איתו יותר על הנושא כלל, להתעלם כאילו אין בעיה להמשיך הכל כרגיל ויכול להיות שכשהוא יראה שאנו לא מתרגשים מהענין זה ישדר לו יותר בטחון ואולי זה מה שיעזור. רציתי לדעת מה דעתך. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף תשובות
זהורית אסולין שמחון21/11/2008קשה לי להבין על מה מדובר האם אני עניתי לשאלה או מנהל אחר בפורום , אנא רשמי שאלה זו ליד השאלה והתשובה הקודמים כדי שנוכל לראות את הרצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה א' שמתחבר עם ילד בכיתה ורונית19/11/2008
בני עלה לכיתה א. אחד הבנים מכיתה ו מגיע בכל יום בכל ההפסקות ומתחבר לבנים מהכיתה של בני כולל בני. סוגד ההתחברות שלו שהוא מציע לילדים קלפים על מנת שישחקו איתו (בד"כ בתופסת) ילד שלא משחק איתו לא מקבל קלף. הילד הגדול לא הולך עם בני גילו כי הם צוחקים עליו(דיברו קצת נשי).הקרבה לילדים הקטנים לא נראית לי במיוחד שהוא מחלק קלפים מה שמדאיג אותי שהוא יכול לגרום לקטנים שיעשו דברים שהם לא מודעים מה טוב ומה לא ובמקביל יקבלו צ'ופר קלף. הילד על פניו נראה ילד מאוד טוב. בקשתי מבני לא לשחק איתו אבל זה לא עוזר. אני לא רוצה לפגוע בילד הגדול כי גם ככה נראה לי שהוא פגוע מהסביבה עקב היותו נשי, אך מצד שני בני יותר חשוב ובטח שלא ארצה שהוא יפגע. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בפער גילאים
זהורית אסולין שמחון21/11/2008אני הייתי מציעה לשתף את המחנכת בעניין ולבדוק איתה מדוע ילד בכתה ו' מסתובב בחברת ילדי א' אלא אם כן זה מובנה במסגרת פעילות בית ספרית. ברור שיש איזה קושי לילד בכתה ו' אך לא ילדי כתה א' אמורים לעזור לו לפתור את קשייו החברתיים אלא צוות בית הספר והוריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!מיכל19/11/2008
שלום רב! יש לי ילד בן 11 ילד חכם אבל יש לנו בעיה איתו. הוא רוצה להיות ליצן הכיתה. יש לציין כי יש לו בעיית גימגום והוא מטופל. כל האזהרות וכל העונשים שהוא מקבל וכלום לא עוזר. המורה שלו אומרת שאצלה בשיעורים הוא בסדר גמור מכיוון שהיא קשוחה ולא נותנת לו לטפס עליה. לאחרונה הוא הצטרף למשמרות בטיחות בדרכים והוא מגלה חוסר רצינות. הוא מפריע ומתסיס את הקבוצה שאיתו. צוחק שר שירים וזה חמור מבחינתי. רציתי לראות אם הדבר נכון ועמדתי בוקר אחד מהצד מבלי שהוא יראה אותי וראיתי אכן כך , אין הוא מגלה רצינות ואף מתחצף לאחראי שלהם וטוען שהוא נוגע בו בכתף ולדבריו: אני לא רוצה שהוא יגע בי , שלא יגע בי" וכו' וכו' . אני ובעלי אובדי עצות כי אנו באמת מנסים כל דרך אפשרית , החרמו לו את הפלייסטיישן , הוא לא יוצא מהבית ונראה כאילו כלום לא מזיז לו בבית הוא אומר בסדר אני אהיה ילד טוב ולאחר מכן בבית הספר הוא חוזר להתנהגות זו. רציתי לציין כי הילד עבר איבחונים ולא נימצא שום בעיה של קשב ובעיות ריגשיות. מה עושים אנא עזרכתכם !!!!!!! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצן הכתה
זהורית אסולין שמחון21/11/2008נראה שבנך מאד רוצה לזכות באהבת חבריו ואינו מאמין כי יש ביכולתו לזכות באהבה אלא רק אם יחבוש את "כובע הליצן" על ראשו. דווקא מתוך הכרותכם עימו אני מאמינה שתוכלו להראות לו כי יש דרכים נוספות להתמקם בכיתה כאהוב ומשמעותי והן דרכים שפחות מזיקות לו. אני חושבת שכל עוד הוא יחוש שזה או להיות ליצן הכיתה או להיות שם כלום הוא יעדיף להשאר ליצן בכל מחיר.
אם נניח יש לו כישורים מסויימים כדאי לרתום אותם לטובת העניין ולשתף בכך גם את המחנכת וצוות המורים שיוכלו לעזור לו להתמקם באופן חדש ואחר בכתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנתלי19/11/2008
שלום רב, אני אמא לשני ילדים מקסימים הגדול בן 3 ושמונה חודשים והקטן בן 8 חודשים . הבעיה אצלי עם הגדול , כך שהוא בבית הבוס , משתולל, כועס, מרביץ, מתלונן הרבה ממש ממש אני לא מצליחה להשטלת עליו , תמיד יש לו בקשות , סרבן, בכיין ועוד ועוד....... כשיוצאים מהבית במיוחד בחבורת זרים הוא הופך להיות בן אדם אחר לגמרי, מיד רוצה לחזור הביתה מתחיל לבכות ולצרוח ...... למשל בגן שלו כשעושים יום כיף לכל הגנים ביחד לא מסכים להשתתף ,המורה אומרת לי שהוא כל הזמן בוכה ורוצה אמא ורוצה לחזור הביתה. מה אני יכולה לעשות , איך אני צריכה להתנהג איתו? בבית הוא הבוס ובחוץ בכיין?!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008נראה לישכדאי להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה שמה עין על ילדרויטל19/11/2008
מה לעשות אם יש הרושם המורה מקטלגת את הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרביטל
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008הייתי מנסה לדבר איתה באופן עניני בלילתקוף. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של לחץ מה עלי לעשוללירי18/11/2008
בני בן 11סובל מסימפטומים שונים כגון: בחילות, כאבי ראש וכאבי בטן כתוצאה מחלץ. לדוגמא בביקור בלונה פארק לפני כל מתקן שלדעתו מפחיד הסימפטומים המצוינים הופיעו. חשוב לי לציין שלא אני ולא בעלי לוחצים עלו בעלי למשל סובל מפחד גבהים ואני לא מהחובבים של המתקנים האלו. מה שמביא אותי לכתוב את ההודעה הנ"ל הינו המיקרה שקרה לנו היום. בני שחקן כדורסל מצטיין היום במישחק ליגה רגיל למרות שקבוצתו הובילה במספר נקודות הוא חש בסימפטומים הנ"ל ולא רצה להיכנס לרבע האחרון. כששאלתי אותו לפשר התנהגותו הוא הסביר לי שהמאמן אמר לו שהוא משאיר אותו לשחק גם ברבע האחרון על מנת שיפתח יתרון בניקוד כמו כן לטענתו הוא שמע את מאמן הקבוצה השניה אמר לשחקנים להיכנס בו על מנת להוציא אותו מהמישחק. חשוב לי לציין שבעלי ואני מעודדים אותו לשחק אך לא לוחצים עלו. מה עלי לעשות להפסיק לשחק לא בא בחשבון אצלו. בשיחות שניהלתי איתו הסברתי לו שלא בכל מישחק חייבים לנצח וגם שהפסד וניצחון זה אחריות של כל הקבוצה. אשמח לשמוע את דעתך. אותי הוא מאוד איכזב היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירי
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008אני שחושב ש טיפול על ידי ביופידבק מאד יעיל לו. אם תכתבי איפה אתם גרים אנסה לתת לכם שם של מטפל. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצהאיילת18/11/2008
שלום , יש לי שני ילדים הבכור בן חמש. בזמן האחרון נראה כל הגבולות נפרצו וכל דבר שאינו מקבל מתחיל ונגמר ב"אני רוצה" "אני רוצה עכשו" ובבכי. הוא ילד חכם ונבון וכאשר נרגע ומדברים איתו הוא מבין כי ההתנהגות הזאת אינה הגיונית אולם כל ערב אותו סיפור. מה עושים? מדובר על דברים אשר בסיסים כמו מתי לככת לישון ? מתי נכנסים למיטה? מתי צריך לסגור את המחשב או לסיים לשחק.. דברים אשר לא היתה איתם בעבר בעיה. יש לציין כי יש לנו בת נוספת בת שנתיים וחצי. אשמח לקבל תושבה לילה טוב איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008קודם כל שיש שינוי בהתנהגות תמיד כדאי לחשוב מהיביל לשינוי. לפעמים ההבנה מאיפה התפתח הקושי כבר נותנת כיוון לפתרון. בינתיים כמה עיצות קטנות- כדאי לבנות תוכנית של שיגרה בהתיעצות איתו כדי שדברים יהיו ברורים וצפויים. שיש סדר קבוע מתרגלים וזה מוריד כמות העימותים בדרך כלל. לתלות את המערכת ופשוט תזכירי לו את הסדר. לפני מעברים לתת לו התרעה 5 דקות לפני המעבר . לא להכנס לויכוחים - להעביר אותו באופן עניני למשימה הבא. בהצלחהת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדי ילדיםטל18/11/2008
שלום לצוות הרופאים בני בן ה-6 סובל מפחדיםץ הוא אינו מוכן להשאר לבד. אפילו לשירותים אימו מוכן ללכת לבדו. האם המצב יכול להיות בגדר הנורמה ואיך אנו יכולים להתמודד עם המצב הזה ולעזור לו. הוא ישן איתנו וכשניסינו להכניסו למיטתו הוא הרטיב. בתודה. טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרידה בכיתה א' - דחוף ביותר!!ת18/11/2008
שלום רב, בני התחיל השנה כיתה א' ויש לו קשיי פרידה בתחילת היום, הוא לא מוכן שנעזוב עד שהמורה מגיעה, בתחילת השנה הוא היה בוכה, משתטח על הרצפה ולא מוכן כלל להכנס לכיתה, כיום חל שיפור והוא נכנס רק כשהמורה מגיעה אחרי שהמורה מחבקת אותו ומכניסה אותו לכיתה, לאחרונה ביקשתי ממנו שישב בכסא כשיש צלצול ואני מבטיחה לו כי אני עומדת בפתח הכיתה ולא הולכת עד שהמורה מגיעה אך הוא מסרב ועומד לידי עד שהמורה מגיעה, כשאני שואלת אותו למה הוא לא מוכן לשבת בכסא הוא עונה לי שהוא פוחד שאני לא יבוא בצהריים. שוחחתי איתו הרבה פעמים והראיתי לו שכל ההבטחות שאני מבטיחה לו אני מקיימת אותם והוא צריך לסמוך על המילה שלי, אז הוא מסכים איתי ומבטחי שמחר הוא יגיד לי יפה שלום או ישב בכסא אבל כשאנו מגיעים ליישום בפועל כאילו משהו משתלט עליו ולא נותן לו לעמוד בדיבורו, גם כשניסינו ל"העניש" אותו בכך שלא יראה סרטים עם אחיו בצהריים, זה פשוט לא עובד, הוא מעדיף לוותר על הסרטים העיקר שנשאר איתו עד שהמורה מגיעה. שנה שעברה כשהיה בגן לא היו לנו בעיות כלל, היינו מורידים אותו בשער הגן והא היה נכנס לבד, כך גם בקיטנה שהיתה בשטח בית הספר. הערה חשובה: בערך באמצע הקיטנה היה לנו מקרה בו הוא הלך לחבר ואני יצאתי מהבית, כשהוא חזר עדיין לא חזרתי והוא נלחץ מאוד והתחיל לבכות, אני הגעתי לאחר כ-2 דקות אבל כנראה זה מה שמשפיע עליו ומפחיד אותו. חשוב לי לציין כי גם לאחר מקרה זה לא היו לנו בעיות בקיטנה, אין לו בעיות ללכת לחברים ולחזור לבד, הוא נסע לשבת להוריי יחד עם אחיו בלעדינו ולא היו שום בעיות, נראה לי שכשהוא מחליט לעשות דברים וזה בשליטתו אז אין לו בעיה (חברים וכו') אבל כשאנחנו מחליטים בשבילו (בית ספר) אז מתחילה הבעיה. גם בצהריים אני מחכה לו בפתח הכיתה (בקיטנה הוא היה יוצא עם אחיו לתחנה ליד בית הספר והייתי אוספת אותם משם, אבל עכשיו הוא לא מוכן), אם קורה ואני לא בפתח הכיתה כשהם יוצאים הוא מייד מתחיל לבכות. חשוב לי לציין כי הבעיה הינה רק כ-2 דקות הראשונות של השיעור, לאחר מכן הוא משתלב מאוד יפה בכיתה, משתתף בשיעור ומתנהג כרגיל כל היום. מה לעשות? איך אפשר לבנות לו בחזרה את האמון? אמנם יש שיפור מתחילת השנה אבל אני מרגישה שאנו מטפסים לאט מידי על ההר ואני לא יודעת אם נגיע לפסגה לפני סוף השנה. אשמח לשמוע עצות מה לעשות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה על פרידה
ד''ר דוד וילנסקי19/11/2008אני חושב שהכותרת אומר את הכל "דחוף ביותר"! סך הכל הילד מתפקד יפה חוץ מה 2 דקות שמחקים למורה. תפסיקו "לטפס בהר" אלה תהנו מהנוף. תקבלו את החרדה של הילד בהבנה ובסבלנות - אני מבינה שקשה לך ולאט לאט זה יעבור לך. להקפיד כן להגיע בזמן כדי לבנות את הבטחון שלו בחזרה ואני בטוח שהדרישות ירדו עם המן. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא רוצה ללכת לגןמירב18/11/2008
שלום רב, ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים. ילדה חכמה מאוד ובוגרת לגילה (אני מבינה כך מתגובות האחות בטיפת חלב וכן מתגובות של הסובבים אותנו). לפני כשמונה חודשים עברנו להתגורר במושב וההסתגלות שלה היתה מצוינת וטבעית. סיימנו את שנת הלימודים בגן במקום מגורינו הקודם אך בספטמבר היא נכנסה למעון במושב. ההסתגלות היתה קצת קשה אך עם הזמן היא נפרדה מאיתנו בבוקר ללא בכי. לאחרונה, היא ממש מסרבת ללכת לגן והגננות לוקחות אותה בכח מידינו בכדי לשחרר אותנו. אם היא הולכת ברגל ואחת הגננות יוצאת לקראתה היא מייד רצה אחורה, מתרחקת ויוצאת מהגן, בוכה וצועקת שהיא לא רוצה לגן. הגננות אומרות שלאחר דקות מעטות היא מפסיקה לבכות והכל בסדר. לאחרונה עזבה אחת המטפלות את הגן. המטפלת היתה הדמות החמה והאוהבת (מבין 3, גננת ושתי סייעות) ועדיין לא נמצאה לה מחליפה מתאימה. הגננת ושאר המטפלות עושות רושם טוב מאוד אך נראה שהן יותר מחנכות/מלמדות ופחות חמות ומעניקות חום ואהבה. הגננת שאלה אותי הבוקר אם ניסיתי לדובב את הילדה ולשאול אותה על הסיבה לכך שהיא לא רוצה ללכת לגן אך הילדה לא אומרת שום דבר חד משמעי וההתנהגות שלה רגילה בשעות שמחוץ לגן. שאלתי את הגננת אם היא יכולה להצביע על משהו חריג והיא אמרה שאין משהו מיוחד שהיא שמה לב אליו. היא אמרה שהילדה משחקת קצת עם הילדים הבוגרים (טווח הגילאים בגן הנו בין 1.5 ל-2.7) אך כשהיא רואה שהם מתווכחים או רבים היא נרתעת ומסתכלת מהצד. כמו כן היא ציינה שהיא לא כל כך רוצה להשתתף במפגשים ובד"כ משחקת בצד לבד. חשבנו שאולי הגן לא מתאים לרמתה ואולי כדאי להעביר אותה לגן עם ילדים בוגרים יותר אך בגן השני טווח הגילאים נע בין 2.8 ל - 4 ואולי זה קצת יותר מידי. הילדה מסתדרת יפה עם ילדים ובכלל זה אחותה הגדולה בת ה 4.2 שגם היא מאוד מפותחת לגילה. אני ובעלי רוצים לשוחח עם הגננת ביתר רצינות על העניין ואודה לך מאוד אם תוכלי לחוות את דעתך בנושא. בתודה מראש וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008קשה לחוות דעת בלי להכיר את הילדה מקרוב. את יכולה להזמין כמה ילדים מהכיתה הגדולה לראות איך היא מסתדרת איתם. כמו כן הייתי בודק את ההרכב של המבוגרים בה כיתה הגדולה. נשמה שמאד חסרה לה הדמות "האוהבת" שעזבה וחשוב לבדוק האם יש דמות כזאת בכיתת הגדולים. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוך מאודאמאל'ה18/11/2008
השיחה עם פסיכולוגית בית ספר של בני (בן 7) הוחלט להתחיל טיפול ריגשי , האם יש לכם המלצות למטפלים לילדים היכולים לעזור בבעייה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמאל"ה
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008באה איזה איזור אתם גרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא נשארת הרבה זמן בעבודה. נורמאלי?בן בכור17/11/2008
שלום! בבקשה קיראו בסבלנות וברצינות- זה חשוב. רצתי לעשות סקר קטן לגבי "מצב" שיש כעת בבית: הורי נפרדו לא מזמן, אמי נשארה בבית ומטפלת באחיי הקטנים שנותרו עוד בבית (אח שכבר די עצמאי ושתי אחיות בסביבות 9-11). עד עכשיו אמא חזרה ב16:30 כל יום מהעבודה (סחוטה, אך בכל זאת נרתמת לעבודה בבית). עד אז האחים נמצאים לבד בבית (נכון לעכשיו רק 2 אחיות. האחים הגדולים לא נמצאים כבר בבית). מהחודש האחרון אמא החלה להתעכב בעבודה מהסיבה ש"יש ביקורת רצינית עוד מעט שצריך להתכונן אליה". מדובר על שעות 18:00-20:00 בערך שאמא מגיעה הביתה. את המצב בבית עד שהיא מגיעה אין צורך לתאר- כיאה לילדים שהבית ברשותם. היא אמרה שבדובר על עוד 3 שבועות שיששך המצב כך. אחרי ויכוח מתוך ניסיון לברר מה כלכך חשוב בעבודה עד כדי חזרה לבית ב-8 בערב היא אמרה לי שיש עוד נשים שעושות זאת. לגבי השאלה אם יש עוד נשים גרושות עם ילדים בבית-האם הן עושות כך- היא לא ענתה אבל אמרה שזה סביר ויש המון מקרים כאלו. אני לא כל כך בטוח אם זה "סטנדרטי". לכן פניתי אליכם- קודם כל אם יש איזשהו סקר שאתם מכירים לגבי שעות חזרה של הורים לבתיהם (אשמח מאוד אם אשמע על אחד כזה). חוץ מזה- נסו להיות אובייקטיביים ולהבין באמת את המצב-מא אתם חושבים על המצב? אנא ענו ברצינות, זה חשוב לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא גרושה ועובדת
זהורית אסולין שמחון21/11/2008שאלתך עוררה בי הרבה התרגשות, וקצת צער וכאב על שאתה נאלץ להיות טרוג בעניניים מסוג זה (לא ברור בן כמה אתה). אתה מנסה לחפש את הסטנדרטים והנורמאלי. וצר לי לאכזב אותך אבל לא נראה לי שיש איזשהו סטנדרט. ואין נורמלי ולא נורמלי בעיניין הזה. נשמע שאמך עמוסה מאד ולא רוצה לאכזב בעבודה אולי חוששת מפיטורים ומעתיד המשפחה במצב מעין זה, ועל כן זו דרכה לדאוג לכם בימים אלו דרך זה שתהיה מסורה לעבודתה ולא תאבד אותה כדי שלא יחסר בביתכם דבר. למרות זאת חשובה דעתך ותחושתך שהדבר אינו מתאים למשפחה ושהילדים בבית וגם אתה זקוקים למישהו מבוגר שיהיה איתם בשעות אחר הצהריים אפשר לומר זאת לאמא ולחשוב יחד מי יכול להיות אותו מבגור בתקופת העומס בעבודה עד שתתפנה אולי בייביסיטר, אולי קרוב משפחה, אולי חברה טובה של האם אולי אבא יעזור בימים אלו , אני מסכימה איתך שאי אפשר לצפות שהעומס יפול רק עליכם הילדים. שיחה כנה ואמיתית על התחושות תאפשר לאמך להקשיב ולא רק להתגונן. חשוב שהיא תחוש שאמירותיך אלה הן ממקום אוהב שחושב שדמותה חשובה ומשמעותית בבית.
בהצלחה , ספר פה אחר כך איך היתה השיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)