מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות ריגשיות לילד בן 8סופי גבריאל21/10/2007
שלום רב,
בני בן ה8 סובל מבעיה ריגשית מאוד חמורה בבית הספר וזה מיתבטא בכך שלא יודע להפסיד וברגע שהוא מפסיד או שהמורה מעירה לו הערה הוא מתחיל להיתפרץ בצורה לא רגילה ולהישתולל ואף לפגוע בכל מי שנימצא לידו וכן זה גורם לו לו לבעיות חברתיות מין הסתם ואף להיתנכלות מיצד המורה, גם כשהוא משחק עם אחיו וכאשר הוא מפסיד הוא מתחיל להישתגע.
אשמח לקבל את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות
שרון באומל23/10/2007שלום סופי
אני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע. התנהגותו של בנך אינה תואמת את הגיל ומעידה על תסכול ומתח רב.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6ליאת21/10/2007
שלום רציתי לשאול יש לי בן שהוא בן 6 מגיל 4 אני זוכרת שהוא נימשך למשחקים של בנות עם זה בובות צמידים טבעות מדבקות של ברבי סרטים של ברבי יש לו בבית 4 בובות שקניתי לו במשך הזמן לפעמים אני מסתכלת בחדר על המשחק שלו הוא לוקח בובה ובובה גבר ומשחק במשחק דימיון זה מוצא חן בעיניי כי זה גם בן ובת אבל שמתי לב שהוא מעדיף חברת בנות יותר מבנים עם זה בגן ועם זה במפגשים מישפחתיים הוא אפילו פעם אמר לי אמא רק בבית אני יכול להתחפש בחוץ לא כי הצחקו עלי אני מקבלת אותו כמו שהוא בעלי יותר מתנגד ואומר לי שאני מחזקת אצלו את הפן הנשי ולדעתי זה לא נכון מה עושים לפעמים יש לו דמי כיס הוא אומר אני יקנה לי בובה אני לו צריך לשאול אותכם זה הכסף שלי אני חושבת שהוא צודק אי אפשר לקחת ילד ולהפוך אותו למה שהוא לא לא צריך לחזק אבל גם לא לעצור את זה לגמרי כי זה הוא מה דעתך מה היית מציעה סליחה על המכתב הארוך תודה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שונות
שרון באומל23/10/2007שלום ליאת.
אני מסכימה איתך במאת האחוזים. תנו לילד להיות כמו שהוא. אין שום טעם בניסיון לשנות אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות בגןיפעת21/10/2007
הבן שלי בן שנה ושבעה חודשים הוא מגיל חצי שנה בגן ילדים ויש לציין ממש היסתדר שם בצורה מדהימה ותמיד המטפלות אמרו לי שהוא ילד מקסים ונבון ושממש קל להן לטפל בו. והשנה רשמתי אותו לאותו הגן עם אותן המטפלות ובחודש האחרון המטפלות אומרות לי שהוא כל היום בוכה בגן
וכל רעש הכי קטן שיש הוא מפחד ומתחיל לבכות כמו למשל משאית או אופנוע או אפילו בלנדר.
יש לציין שבבית כאשר הוא איתי כשיש רעש כזה הוא בא לידי ומחבק לי את הרגל ואני מסבירה לו שזה בסה"כ משאית ושהכול בסדר והוא נרגע וחוזר לשחק במשחקים שלו, ואין שום שינויי חדש בחייו שיכול להסביר את השינויי בהתנהגות שלו.
ואילו בגן הוא נכנס להתקפה של בכי ולא מפסיק והמטפלות לא מבינות מה קרה לילד המקסים שהיה להם עד לא מזמן.
ברצוני לציין שהוא סובל מדלקות חוזרות באוזניים ויש לו ירידה קלה בשמיעה שאולי קשור לזה באיזה שהוא אופן.
אודה לתשובה מהירה.
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שרון באומל28/10/2007שלום יפעת
אני מאמינה שהתנהגותו של בנך קשורה לירידה בשמיעה. ייתכן ורעשים נשמעים לו פחות ברורים, או כל התהליך של דלקות האוזניים, הכאב הכרוך בכך והטיפול, מתבטא בפחד מפני רעשים חזקים. לכן, הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון אתה פוחד מכל מיני רעשים חזקים (דוגמאות). נראה לי שמאז שהואזניים שלך היו חולות כמה פעמים, אתה נורא פוחד מרעש". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בנפשו פנימה תקל עליו מאוד. בנוסף, אני מציעה להדריך אותו לגבי דרכים להתמודדות אדפטיבית יותר כששומע רעשים חזקים: לחבק צעצוע אהוב/לשבת בשקט על הרצפה או כל דבר אחר שיעודד את תחושת השליטה שלו. אני מציעה להדריך את המטפלות בגן באותו האופן.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאת ליאתליאת19/10/2007
שלום רציתי לשאול שאלה על בני בן ה-6 נתתי שאלון לגננת בגן שתמלא על הבן שלי וככה היא כותבת הילד שלך הוא ילד טוב מאד ממושמע חם נהנה מאד ממשחק בפינת הבובות ובכל הקשור להתחפשות המשחק נמשך לאורך זמן והאינטראקציה עם שאר הילדים טובה מאד
הוא שקט מאד במפגשים ממעט לתקשר עם צוות המטפלות והגננת אינו מבקש עזרה גם כשמתקשה אינו יוזם שיחה אינו מגלה עיניין באופן פעיל חסר ביטחון יותר משאר הילדים
אני ליאת האמא לא רואה את הדברים שהגננת אמרה בבית הוא פתוח מבקש עזרה אבל עם הגננת רואה זה טוב בכדי שאני אדע לעזור לו מה דעתך איך אוכל לרכוש לבן שלי בטחון עצמי מה עלי לעשות .
שנה הבאה הוא עולה לכיתה א אודה לך בתשובה אלי ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בגן
שרון באומל23/10/2007שלום ליאת
הייתי מפנה את השאלה לגננת ומתייעצת עימה איך לעזור לילד להתמודד בצורה טובה יותר בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוגית ילדיםשיר19/10/2007
שלום,
לבעלי יש ילדה מנישואים קודמים אשר חווה הרבה חוויות מעמיסות רגשית על ילדה בגילה ובכלל. על פניו נראה כי היא מתמודדת עם כל המתרחש סביבה אך אני ובעלי חוששים כי יש הרבה חבוי על הנסתר. אשמח לקבל המלצה על פסיכולוגית (ממין נקבה) אשר מתמחה בילדים, מאזור תל אביב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגית ילדים
שרון באומל23/10/2007לא אוכל לעזור בנושא. אני עובדת ומכירה את חיפה רבתי והצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להקליט שיחהשימי18/10/2007
שלום
בדרך כלל הילד בן ה 9 רגוע ומתנהג בכבוד לאימו ואליי. הוריו גרושים מס' שנים.
כאשר הילד משוחח עם אביו בטלפון על בסיס יומי זה נמשך שעות ולפעמים עד שעה מאוחרת בלילה ובמשך השיחה הוא מסית את הילד כנגד האם וכו כן נגדי., זה נעשה תוך כדי צרחות של הילד על האמא וכמו כן מקלל אותי לפי בקשת אביו,
חברתי מעולם לא פגעה בגרוש שלה, ומעולם לא מנעה ממנו לראות את ילדיו .
סשאלתי : האם מותר להקליט את הילד בזמן שהוא צועק ומקלל את האימא על מנת להשמיע לו לאחר השיחה איך הוא נשמע, ובכך לפקוח את עיניו לשינוי ההתנהגותי שחל בו בזמן שיחה עם אביו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים ואלימות
שרון באומל23/10/2007שלום שימי
בקשר לחוקיות השאלה, אתה צריך לפנות לעורך דין. איני מוסמכת לקבוע. שאלתי היא מדוע יש להקליט את השיחה ולמה אי אפשר לדבר עם הילד בגלוי ללא ההקלטה? הוא מספיק גדול כדי להבין. בנוסף, כיוון שהיחסים בין חברתך לגרושה נראים כמו שהם נראים - נזקרב נגרם לילד, ואולי כדאי לפנות לרווחה או לאיש מקצוע על מנת שיכוון אתכם כיצד להתמודד בסיטואציה החדשה. אולי כדאי לערב גם גורם משפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לילדה בת 6 לעשות קקימהצפון18/10/2007
בתחתונים כבר שנתיים בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי בתחתונים
שרון באומל23/10/2007שלום לך.
לאחר שלילת בעייה רפואית, בדחיפות לגשת לאיש מקצוע!!!!!!!!!!!!
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה וקשיים חברתיים אצל בן 3יפעת18/10/2007
שלום,
בני עוד חודש בן 3, התחיל עכשיו שנה שניה באותו הגן וכבר יותר משנה היו בקרים ספורים בלבד שנפרד ללא בכי וזה רק הולך ומחמיר (היום הוא ממש מחזיק את הרגל ולא עוזב ולפעמים אומר כבר בבית שהוא לא רוצה ללכת לגן). השנה יש גננת חדשה, אבל כאמור הקושי היה גם בשנה הקודמת, אז היתה גננת שמאד אהב.
בנוסף לכך, יש לו הרבה קשיים בהשתלבות בגן - הוא משחק רק לבד, לא מוכן שישירו לו את "שיר הבוקר טוב" במפגש הבוקר, לפעמים רוצה לאכול רק לבד וכו'.
גם אחרי הצהריים בגינה שמתחת לביתנו, הוא לא משחק כמעט עם ילדים מהגן. ובכלל הוא לא מסוגל לשחק לבד גם בבית - חייב שנשחק יחד איתו.
הביישנות באה לידי ביטוי גם מחוץ לגן: במעלית מתחבא מאחורינו ולא מדבר עם השכנים ולאחרונה גם אוסר עליי לדבר איתם (או עם הורים אחרים בגינה או עם הצוות בגן - ממש כועס ומתעצבן מזה).
מעבר לכך יש כמובן תסמינים נוספים של גיל שנתיים.
יש לציין מספר דברים שבטוח משפיעים: 1. הוא התחיל לדבר מאוחר (רק אחרי גיל שנתיים וחצי).
2. נולד לו לפני חודש אח חדש (איתו הוא נהדר, הבעיות מופנות אלינו).
3 גם אנחנו, ההורים, אנשים די מופנמים ואין לנו הרבה חברים כך שמעבר לילדי הגן שאותם הוא גם פוגש בגינה, אין לו מפגשים עם ילדים אחרים.
4. הוא נכד ראשון משני הצדדים ומקבל הרבה תשומת לב מבני המשפחה (כולם מבוגרים)איתם הוא פורח.
אנחנו שוקלים לפנות ליעוץ ואבחון, והשאלה היא אם כדאי כבר בגיל הזה או לחכות קצת. ומעבר לכך כל עצה תתקבל בברכה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות
שרון באומל23/10/2007שלום יפעת.
התנהגותו של בנך לא אופיינית לגיל ומעידה על מצוקה ותסכול. כיוון שנראה לי שהוא סובל בגן, אני מציעה לא לדחות פנייה לייעוץ ואולי אף אבחון, על מנת לעזור לו להתמודד עם הקשיים. ככל שיגדל הזמן בו הוא יאלץ להתמודד עם הקושי, כך יגדלו קשיים נלווים כגון ירידה בערך העצמי, בניית הגנות נוקשות ועוד. לכן, המלצתי הראשית היא לא לחכות ולעזסור לילד כמה שיותר מהר.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא עונה לשאלותטוב לי18/10/2007
שלום וברכה,
אני בת 25, ויש לי אחות קטנה בת 8.
המשפחה שלי מונה בלע"ה 12 ילדים, ובבית יש כל מיני התמודדויות לא כ"כ קלות (למשל, לאחרונה אחת מהבנות בגיל ההתבגרות ניכנסה לדיכאון והילדים האחרים בבית ראו כל מיני התנהגויות מפחידות שלה)
הילדה בת ה-8, מדהימה ומוכשרת: יפיפיה, חכמה, מצליחה בלימודים, מקבלת המון אהבה, ואפילו פינוק.... היא יודעת שאני מאד מאד אוהבת אותה. זה משהו שאני מרגישה שהיא שלימה איתו.
היא קצת ביישנית, אבל בד"כ מפתיע אותי. למשל: כשהצטרפה גיסה חדשה למשפחה התידדה איתה מהר מאד.
חשוב לי לציין שיש לי 3 אחיינים שגרים באותו רחוב ונמצאים אצלינו הרבה ובכך גוזלים ממנה חלק מתשומת הלב.).
כמו כן, יש מעליה ילד בן 10 שמרביץ לה הרבה פעמים ולא תמיד היא מספיק מוגנת ממנו (הדרך שלו להשיג את מה שהוא רוצה, היא באלימות).
הבעיה היא שכשאני שואלת אותה שאלות היא אף פעם לא עונה. איכשהו היא מסיחה את דעתי, מדברת על משהו אחר, אומרת לא יודעת....
בקיצור, לא עונה!
אפילו אם אני שואלת אותה איך היה בבית הספר, וכל מיני שאלות פשוטות מאד, התשובה שלה היא לא יודעת.
השיחות שלי איתה זה בעיקר שאלות שהיא שואלת אותי. או שאני מספרת לה משהו והיא מגיבה על מה שסיפרתי.
התגובות שלה מאד חכמות, וזוכות להתייחסות מצידי.
התופעה הזו היא לא רק מולי, אלא מול כל מי שמדבר איתה.
רציתי לשאול איך אני יכולה לעזור לה?
אני מקווה שנתתי מספיק פרטים לפחות להכוונה ראשונית.
כמו כן, אולי יהיו לך כמה מילים בשבילי לגבי הילד שמעליה. גם: ילד מבריק, גאון, נראה מצוין, אוהב להיות הרבה עם עצמו.... ו- משיג דברים באלימות כלפי חלשים ממנו.
אודה מאד מאד לתשובתך(גם אם זו תהיה תשובה חלקית)!
סופשבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס התנהגות
שרון באומל23/10/2007שלום לך
אם אחותך מתפקדת טוב, כפי שתיארת, כנראה היא בחרה במופנמות ודפוס התנהגות הימנעותי, ומצליחה להתמודד עם הדברים לבד. ייתכן ודפוס התנהגות זה יפגע בה בעתיד, באותו סיכוי שהוא יעזור לה להתמודד עם חייה. אני חושבת שעצם הידיעה שאת מתעניינת בה ונמצאת שם בשבילה הוא מצויין וגורם לה לחוש מוכלת. אולי אפשר להגיד לה פעם משהו בנוסח: "שמתי לב שתמיד כשאני שואלת אותך משהו, את ישר מסיטה את הדברים למשהו אחר ותהיתי למה זה ככה". יכול להיות שהיא תוכל לספר לך על כך קצת יותר.
לגבי הילד מהקומה למעלה - מהפרטים שנתנת אין לי אפשרות להבין את התנהגותו. אני מציעה למצוא סביבה יותר מוגנת עבור אחותך מהבחינה הזו.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדש /מסגרת חדשהאפרת17/10/2007
בני בן ה-4 התחיל השנה מסגרת חדשה של גן עירייה. ההסתגלות הייתה מעט קשה בימים הראשונים. אח"כ בני התרגל ושיתף פעולה בגן, במשחקים, חברים ועם הגננת... לאחר חודש בגן החל הצהרון, ושוב בני (כבר שבוע שני בצהרון) החל עם קשיי הסתגלות. הצהרון נמצא בכיתה אחרת, עם ילדים חדשים (נמצאים איתו רק 4 ילדים שהוא מכיר מהגן שלו). בני הוא ילד חכם מאוד אך הוא ילד מאוד סגור מבחינה רגשית, הוא לא משתף במה שעובר עליו. הוא החל לכסוס ציפרוניים מאז שנכנס לגן והחמיר עם כניסתו לצהרון, ואני מבינה שזה נובע מפחד וחששות. כשאני הולכת לאסוף אותו מהצהרון אז פעם אחת מצאתי אותו עם התיק על גב והבנתי שהיה כך במהלך כל הזמן באותו היום שעבר מהגן לצהרון, ולא רצה להשתתף בחוג, פעם אחת ראיתי אותו בדיוק רב עם שני ילדים, לא רוצה להשתתף ביצירה וכו'... אציין כי בני הוא ילד שאוהבים להיות בחברתו ולכן מוזר לי לראות אותו מתוסכל כ"כ מהצהרון והמצב...
מידע אני מוציאה ממנו בכך שאני מספרת סיפור על ילד אחר ומשתפת אותו בסיפור, בחרתי סתם בשם של ילד יואב שהלך לגן חדש וצהרון חדש ... ודיברנו וסיפרנו ומבני הבנתי כי לא כיף לו בצהרון כי יש לו חברים אבל הם לא חברים טובים, לא רוצים לשחק איתו כי הוא לא רוצה לשחק איתם, מרביצים, הוא רוצה להיות עם אבא ואמא, רוצה להיות בבית....
הגננת בגן התקשרה אלי לפני כשבוע ואמרה לי שכל היום בני מוטרד מהמחשבה שהוא צריך ללכת לצהרון ושואל שאלות מי יהיה בצהרון, האם ילך לצהרון וכו'... וזה פוגע לו בתפקוד בגן בבוקר וחבל אחרי שהוא הסתגל כבר לגן ...
חשבתי לנהל שיחה עם הגננת של הצרהון ואשמח לרעיונות כיצד לעזר לבני להשתלב טוב בצהרון.
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהרון
שרון באומל17/10/2007שלום אםרת
האם יש אפשרות לפיתרון אחר מלבד הצהרון כגון מטפלת שתוצאי אותו מהגן או עזרה מהסבים או כל פיתרון אחר?
נשמע לי שבנך אכן סובל מהצהרון, וזה לא קשור לקשיי הסתגלות עמוקים שיש לו, ושונוי סביבתי יכול לפתור את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון למציאת פתרון
אפרת18/10/2007אני מנסה להבין למה כ"כ קשה לו להתרגל לצהרון. גם הבוקר הוא התעורר ועוד לפני שצחצח שיניים הוא שאל האם הוא הולך לצהרון היום? אתמול התנפחה לו העין ולקחתי אותו לרופא והוא כ"כ שמח ללכת לסבא אחרי הרופא שישמור עליו, על אף שהרופא אמר לי שהוא יכול ללכת לגן.. אבל הוא לא הסכים ללכת לגן בגלל שהבטחתי שסבא ישמור עליו...
גם אצל הרופא, הרופא אמר לי שההתנהגות שלו לא מתאימה לגילו .... רק הרופא התקרב אליו הוא התחיל לבכות... (מה שלא היה אף פעם, תמיד הוא שמח ללכת לרופא)... שהסברתי לרופא מה הוא עובר הוא אמר שאם המצב לא ישתנה יש להיעזר בפסיכולוג/ית... (ועכשיו נעזרתי בך ותודה לך על כך...)..., אבל בני אכן רגיש בזמן האחרון הוא מתבכיין הרבה ומכל דבר הוא נעלב ועצוב...
אני לא רוצה לפגוע בילד שלי ואני לוקחת את הצעתך לתשומת ליבי ואכן אנסה למצוא פתרון אחר... אם יהיה פתרון שהסבא יוציא אותו פעמיים בשבוע ושלוש פעמים הוא יהיה בצהרון יכול להטיב עם בני? או שבכלל כדאי להוציא אותו מהצהרון ?
לחילופין קיבלתי הצעה מסבא אולי לנסות לעשות לו יום הולדת בצהרון או פעילות בצהרון שתהיה סביבו, לנסות לעזור לו להתאקלם טוב יותר חברתית, מה דעתך?
נתון נוסף שאציין הוא כי בחודש הראשון שלא היה צהרון, סבא היה לוקח אותו מהצהרון ובני אהב זאת מאוד.
אשמח לתשובתך והתייחסותך, ובעיקר לשאלה למה כ"כ קשה לו בצהרון ואת לא חושבת שזה קשור לקשיי הסתגלות.
שוב תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהרון
שרון באומל23/10/2007שלום לך ששוב אפרת
אני חושבת שהן הרעיון של הסבא והן הפיתרון של חלקיות השהייה בצהרון הם טובים מאוד. אם את בוחרת בפיתרון החלקיות, יש להסביר לילד למה זה חלקי. אני מציעה לתכנן יחד עם הילד את הפעילות בצהרון, על מנת להפוך אותה לחווייה משמעותית עם שליטה.
לגבי קשיי ההסתגלות - ממכתבך הקודם, נשמע שהקושי הוא מאוד ספציפי לצהרון. אם את מרגשיה שהקושי הוא יותר נרחב, אני ממליצה לך להיוועץ באיש מקצוע באופן אישי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעם/עודף רגשינית17/10/2007
לבני בן ה-6 כיתה א' ישנו קושי בהתמודדות עם מצבים לא נעימים. דוגמא אם ילד דחף את בני כאשר היה בזמן כתיבה או ציור גם אם הדבר נעשה בטעות אז תגובתו קצת מוגזמת למקרה. הדבר מתבטא בהתפרצויות של בכי , כעסים צעקות ולפעמים גם שימוש בידיים. לפני שנתיים לקחתי את בני למרכז להתפתחות הילד שם לא הבחינו בדבר חריג דווקא אמרו שהכל מבחינההתפתחותית מצויין, כך גם הנירולוגית של קופ"ח לא מצאה דבר חריג. אני כאמא עושה את כל מה שביכולתי על מנת לעזור לבני. אני משוחחת איתו המון למעשה יום יום שיחות מוטיבציה, מפרגנת, מחבקת, מסבירה, יש שיפור עצום בהתפרצויות הזעם שלו אך לצערי מה שאני עושה אינו מספיק. אין לי מושג למי לפנות על מנת לקבל הכוונה מקצועית בנושא. מה עךלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפקצויות זעם
שרון באומל17/10/2007שלום ינית
אני מציעה לפנות לפסיכולוג באיזור מגורייך על מנת להבין את שורש הקשיים ולנסות למצוא דרכים אדפטיביות להתמודדות. נשמע לי שאת כבר עשית ועדיין עושה את המטב שבמיטב וזה עדיין לא השתפר.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על ילדים שלירינת17/10/2007
אני אמא לשני ילדים הבן בן 3 ו3 חודש' והתינוקת בת 9 חודש' .
בני בן 3 ו3 חודשים , ילד נבון , חברותי, מפותח מעבר לגילו מבחינה קוגנטיבית.הוא מדבר נפלא מגיל שנתיים אפילו הרופא שם לב ותמיד שאל אותי מתי הוא התחיל לדבר כי הפליאה אותו הצורה בה הוא דיבר ,הוא מרכיב פאזל של 24,36, חלקים לבד . כותב מספרים ואותיות יודע את כל האותיות ואומר אותם גם באנגלית וגם בעברית . יודע חשבון התאמת מספר לכמות בקיצור באמת ילד פיקח ובון מעבר לגילו.
אבל ,כשבני מנסה לעשות איזשהי פעולה ולא מצליח לו הוא נתקף בעצבים שלא מהעולם הזה, צורח ועצבני מעיף את החפץ שבידיו בצורה אלימה וממש מתוסכל. הוא לא אוהב להיכשל והוא לא אוהב שנופלים לו דברים והוא לא יודע להתמודד עם כישלונות לפי מה שאני מתרשמת ממנו. אני לא יודעת יכול להיות שאנו שידרנו לו ציפיות גבוהות מדיי, יכול להיות בגלל ששני מורים אני מורה לבית ספר יסודי ובעלי מורה בבית ספר תיכון ולציין שאני לא עובדת שניהם איתי בבית רק בשנה שעברה כשעבדתי הוא הלך לגן והשתלב מצויין אף פעם לא אמרה לי המורה משהו רע עליו אלא תמיד שהוא ילד פיקח ונבון. וגם כי תמיד שומעים שהשנות הראשונות של הילד הם הקבועות את החיים שלו וצריך לעבוד עליו טוב
אני בתור אימו וגם כן האבא מנסים לעודדו ולהביע אמפטיה ולדבר את תחושותיו וריגשותיו בקול רם. לדוגמא, "אני מבינה שאתה מאוד כועס שהדבר הזה נפל לך,או שלא הצלחת להכניס את זה בתוך זה וכו' וזה גורם לך להיות עצוב. ... אבל זה לא נורא, לא חייבים להצליח כל הזמן... וכו' וכו'.
אני רואה שזה כל הזמן חוזר על עצמו ויש לו את אותן התגובות וזה לא משתפר.
לציין שזה היה גם לפני הולדת האחות ודווקא הוא מאד מאד טוב אליה .
במה אני, בתור הורה יכולה לעזור לו להתמודד עם תסכולים
והאם אני ובעלי טעינו בזה שרצינו ללמד אותו בגיל צעיר מדיי אבל אנחנו לא כופים עליו אלא הוא מבקש בעצמו אם הוא רוא אותי קוראת ישר הוא שואל למה אני לא יודע עדיין אני גם רוצה לדעת לקרוא כצו תלמדי אותי
אני מקווה שלא העמסתי בהודעה שלי ואודה על ההתייחסות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים
שרון באומל17/10/2007שלום רינת
נראה לי שמקור הקושי של בנך הוא הפער בין יכולותיו הקוגנטיביות יוצאות הדופן לבין בשלותו הרגשית. פער כזה יכול ליצור בלבול ומתח בעולמו הפנימי. זהו פער ידוע ומוכר אצל ילדים מחוננים למשל.
כיוון שנראה לי שאתם עושים את המיטב שבמיטב על מנת לעזור לו, ועדיין הוא מתקשה להכיר במציאות (בה הוא לא כל יכול, לא אומניפוטנט, ויש דברים שלא מצליחים בחיים...), הייתי פונה לאיש מקצוע במקום מגורייך על מנת לעמוד על שורש הקושי ולמצוא יחד איתו דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתרשני16/10/2007
שלום, בתי בת ארבע וחצי ומאד מאד סובלת מציחוח שיניים החל מגיל מאד צעיר (מאז שאני זוכרת אותה). היא מאד רגישה למרקמים של סוגי אוכל מסוימים (למשל יוגורט) ומאד לא אוהבת ששמים לה קרם בעיקר על הפנים. למרות שהיא מנסה לשתף פעולה, זה מאד קשה לה והיא צריכה ממש לאסוף כוחות להביא את עצמה לעשות את זה? האם אפשר לעזור לה? האם זה משהו נדיר או שזו תופעה ידועה?
תודה מראש על כל עזרה או עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
שרון באומל17/10/2007שלום שני
הייתי מתייעצת עם מרפאה בעיסוק. זו לא תופעה רגילה וחבל לקלקל את ההרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 שחבר של בנות בלבדיערה16/10/2007
הבן שלי בן 9וקצת , ילד מקסים אשר סובל מחרדה וטורט ומטופל ברסיטל, העניין הוא שבנוסף לעניין החרדות (שיורדות בגלל הטיםפול וגם הטיקים בקושי מורגשים) הוא נוטה להתחבר רק עם בנות, בבית הספר הוא משחק גם עם בנים אך למפגשים אחרי הבית ספר יש לו רק חברות.
האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? האם זה קורה בגיל הזה? האם צריכה להיות התערבות שלי בנושא?
אני מרגישה שאני כל הזמן מודאגת בגללו ומחפשת סיבות נוספות לחשוש מהן ,האם יש לי סיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברויות
שרון באומל17/10/2007שלום יערה
אם לילד זה לא מפריע אין שום סיבה לדאגה. יכול להיות שילדך חש בנוח בסביבת בנות, כי הן פחות מאיימות עליו, או פחות אגרסיביות וזה יותר מתאים לו. כיוון שמחובר בביה"ס לכל הילדים (וגם אם לא) ויודע ליצור קשר ולשמור על אינטימיות - אין שום סיבה לדאגה.
בגיל 16 את תשמחי שזה יהיה המצב.....
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשהחגית16/10/2007
ביתי בת 3.8 ילדה פקחית נבונה ומאוד בוגרת לגילה.
השנה נכנסה לגן עירייה עם 35 ילדים, בשנתיים הקודמות היתה בגן פרטי עם 13 ילדים סה"כ.
תקופת ההסתגלות בשבוע הראשון היתה קלה ציפיתי לקצת יותר קושי ושמחתי שזה עבר בכייף. אך מאז שחזרה לגן לאחר חופשת סוכות הכל השתנה.
בבוקר בגן בוכה וצורחת כדי שלא אלך לעבודה ואחרי חצי שעה לפעמים קצת יותר כשאני עוזבת אותה בגן היא ממשיכה לבכות ואני הולכת עם כאב לב לעבודה וחושבת עליה בלי הפסקה.
בנוסף מאז שנכנסה לגן היא לא מוכנה להכניס שום אוכל לפה וגם בבית צריך להתחנן אליה כדי שתאכל ואז היא עושה טובה וזה גם במידה ויושבים לידה ומאכילים אותה היא פשוט נראית סובלת כשהיא צריכה לאכול, לפני הכניסה לגן החדש היתה אוכלת יפה ולא היו לנו איתה בעיות.
כל הזמן בבית היא בוכה שהיא לא רוצה ללכת לגן, שלא אוהבים אותה, ולא משחקים איתה.
לטענת הגננת היא משחקת יפה עם כולם וכולם רוצים בחברתה.
אני ובעלי ממש אובדי עצות מה לעשות? האם זהו משבר שהיא עוברת? בבקשה תשובה במהרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
שרון באומל17/10/2007שלום שלי
הייתי מציעה לקחת את ביתך לשיחה ולומר לה "שמתי לב שבזמן האחרון מאוד קשה לך להיפרד ממני בבוקר. את בוכה הרבה ולא יכולה לתת לי ללכת לעבודה. בנוסף, אני שמה לב שקשה לך מאוד לאכול. אני רוצה לעזור לך. אני רואה שאת סובלת. אולי תגידי לי מה קורה". ילדתך בגיל מספיק מבוגר כדי לומר. אם היא לא מאפשרת שיחה ישירה אפשר לעשות את אותו דבר באמצעות משחק. למשל: לשחק בבובות ולשחק תפקיד של בובה שנורא בוכה שאמא לוקחת אותה לגן, ולראות איך היא תגיב ומה היא תאמר.
בנוסף, אם קיים כעת שיוני במשפחה, אפילו תחילת היריון (אותו ילדים תמיד מרגישים....) או כל שיוני אחר, ייתכן והיא מגיבה לשיוני הזה, ויש להתייחס לכל הקושי בהתאם ולומר לה דברים בהתאם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)