מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לילה טוב?אילנה14/11/2007
שלום וברכה,
אני אמא מאושרת לילד בן שנתיים בידיוק.
רציתי להתייעץ לגבי השינה שלו בלילה....
בגיל 8 חודשים עד גיל שנה וחצי הוא היה ישן לילה שלם.
מגיל שנה וחצי ועד היום הוא מתעורר בין פעמיים ל 3 בלילה ונרדם ,מייד חזרה רק אחרי שאני נותנת לו בקבוק.
הוא ילד בריא, אנרגטי, אוכל טוב ומתפתח כמו שצריך.
אני דואגת לשמור לו בחדר על תנאים טובים, טמפ' טובה...
נסיתי להחליף את בקבוק החלב במים או מוצץ וזה לא עזור, הוא ממש דורש בקבוק.
אני לא מבינה למה הוא ממשיך להתעורר בלילות...
ועוד דבר: הוא לא נותן לאף אחד אחר: לקלח, להחליף חיתול, להאכיל, להשכיב לישון אלא רק אני.
מיותר לציין שכבר אין לי כוחות פיזיים....
האם יש לזה הסבר?
הוא עדיין לא הולך לגן, ההורים שלי שומרים עליו. שנה הבאה אני רושמת אותו לגן.
אודה לך אם תוכלי לשפוך קצת אור על הדברים...אני קצת מיואשת.
בעלי כבר רוצה עוד ילד ולי ממש אין כוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
שרון באומל16/11/2007שלום אילנה
בגיל שנתיים מגלים ילדים שתי תגליות שהן בד בבד מרגשות ומפחידות. הם מגלים את העצמאות והנפרדות. דהיינו, אם עד עתה ילדך חש שהסובבים אותו הם מעין שלוחה שלו, בגיל שנתיים הוא מתחיל להבין שהסובבים אותו הן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם, וכך גם הוא. עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים מגלים ילדים את כוחם היחסי בעולם, כך שהם קטנים, שעדיין לא יכולים לעשות הכל כמו הגדולים. עם 2 תגליות אלו, מנסים הילדים לבדוק את כוחם ושליטתם בעולם. זו התפתחות טבעית ובריאה.
אני חושבת שילדך מבטא בדיוק את שתי ההתפתחויות הללו. הוא רוצה לבדוק עד כמה אתם ממלאים את רצונותיו ועד כמה הוא שולט בעולם. לפיכך, זה בדיוק הזמן להתחיל להציב גבולות. לגבי הבקבוק בלילה, אני מציעה לומר לו בשעת רוגע ומנוחה: "מהיום לא שותים בקבוק בלילה, כי אתה כבר גדול ולא צריך לאכול באמצע הלילה, כמו שילדים קטנים לפעמים צריכים". לאחר מכן אני מציעה להיות עקביים לגבי גבול זה, ולצפות שהוא יבדוק אותו. (אני יודעת שקל להגיד...אבל אחרי שניים שלושה לילות הוא כבר יבין שאתם רציניים). בנוסף, אפשר לתת אופציה אחרת, כגון: הבטחה לארוחת בוקר/נשיקה כשהוא מתעורר בלילה או כל אופציה אחרת שעולה על רוחך.
כנ"ל לגבי שאר סדרי היום שאת רוצה לשנות.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי מה ללבושחני14/11/2007
יש לי בן בן כמעט 11 ויש לו בעיה בנושא בגדים, לבית הספר יש תלבושת
אך כל בוקר יש סיפור מסביב מה ללבוש, יש לו בארון קרוב ל30 חולצות רגילות ו10 זוגות מכנסיים, שלא מוצאים חן בעיניו, אני באופן עקרוני מסרבת לקנות בגדים נוספים, חדשים, כבר ניסיתי פעם ולקחתי אותו לבחור מה שהוא רוצה, ולאחר חודש נמאס לו מהבגדים ומסרב ללבוש אותם, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביגוד
שרון באומל14/11/2007שלום חני
אני מציעה לקחת את ילדך בשעת רוגע ולהסביר לו את העובדה שאי אפשר לקנות בגדים בלי סוף, וכן שבוקר הוא זמן קשה לויכוחים. לאחר מכן הייתי מציעה לחשוב יחד עימו על איך ניתן להקל על בחירת הבגדים כגון: לבחור לפני השינה אצ הביגוד ולשים אותו על כיסא או כל רעיון אחר.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת מתלוננתגילי.14/11/2007
שלום לכולם.
ילדתי בת שנתיים מתפתחת ,לפי התרשמותי באופן יפה ותואם לגילה.
היא חייכנית,שמחה,ערנית ,סקרנית,מבינה עניין ובעלת זכרון מעולה.
הגננת טוענת כלפינו שהילדה לא פתוחה מספיק מבחינה חברתית,נוטה לוותר כשלוקחים ממנה חפצים ולעיתים מגיבה כלפיה בעקשות ומסרבת בתוקף לבצע משימות כמו לעזור להרים מזרון וכדו'
כמעט בכל יום יש לגננת מה להעיר בנושא, ואנו ממש לא מבינים ממה נובעת ההתעמקות הפסיכולוגית של הגננת באופי הילדה, שלנו נראה נורמלי לחלוטין,מה שנשמע לנו מוזר זה שהיא כל הזמן מנסה לנתח ילדה בגיל כה צעיר שסכ"ה אין לה שום התנהגות קיצונית או חריגה בגן כגון-
בכי מופרז,בעיות אכילה וכו'.
בנוסף הגננת מנסה לרמוז שיש ילדים ב"רמה" יותר גבוהה ממנה.
האם יש להתיחס לדבריה?
שאלה נוספת--אם בגיל שנתיים היא לא מחברת משפט שלם אלא נוטה יותר לומר מילים(ויש לה אוצר גדול וכושר חיקוי)זה אמור לעורר דאגה?
אשמח לתגובותיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גננת מתלוננת
שרון באומל14/11/2007שלום חגית
אני לא רואה, כרגע, מקום לדאגה. ילדים מתפתחים בקצב שונהגם מבחינה שפתית וגם מבחינה חברתית. ילדתך עדיין מאוד צעירה, והתגובות של העקשנות מתאימות מאוד לגיל שלה.
אני מציעה לעשות שיחה עם הגננת ולומר לה שהניתוחים הפסיכולוגים שלה מפריעים לכם, והייתם מעדיפים שהיא תצמצם בהערותיה.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתגל13/11/2007
שלום
אני אמא לילד בן 6 בכיתה א', שיש לו הרבה כעס, שנאה ותסכול.
היינו במשך שנה בטיפול אצל עובדת סוציאלית, אבל היא עבדה בעיקר איתנו ולא עם הילד.
היא הציעה לנו להשאיר אותו גן או לשלוח אותו לחינוך מיוחד. לא עשו לו אבחון, אבל לדעתה הקושי שלו הוא נפשי, רגשי.
כרגע אנחנו מחכים לתשובה של מרכז שמטפל בילדים מעל גיל 6.
הוא ילד מאוד חכם, בדרך כלל ילד טוב ויש לו רגעים שהוא רגוע ושקט ופשוט תענוג.
בכיתה הוא מתחצף למורים, כועס על הילדים, ממש שונא אותם וגם מרביץ להם, כל היום מסתובב בחוץ.
הוא חולמני, כל הדברים שלו מפוזרים, המחברות והחוברות שלו ריקות לגמרי. אני מסדרת לו כל פעם את התיק הוא לא מצליח לבד.
אני יושבת איתו כל יום על מה שהם למדו בכיתה וקשה לו לשבת, אבל הוא יושב ועושה את השיעורים וזה לוקח שעות,אבל עם הפסקות כמובן.
הוא כל יום בוכה שהוא שונא את הכיתה שלו, הוא אומר שקשה לו והוא לא רוצה ללכת לביה"ס.בכיתה שלו יש 34 בנים.
הוא מרגיש שהוא נמצא בגיהנום, שהוא מרגיש שהם עושים לו הרבה רעש. המורה מתלוננת שלפעמים יש שקט
והוא צועק או מסתובב מתחת לשולחנות. יש לו קושי במוטוריקה עדינה, אז לכן קשה לו לרשום הרבה והוא מתחיל להתעצבן ולצעוק.
הוא אומר שחבל שהבאתי אותו לעולם והולך למטבח לקחת סכין ולחתוך את עצמו.
נתתי לו עונש כבר שבוע אין מחשב וטלויזיה, שזה הדברים שהוא הכי אוהב, אבל כלום זה לא עוזר ההיפך, נהיה יותר גרוע.
אני מחכה לפגישה של יועצת ביה"ס, דיברתי עם מנהלת ביה"ס ואמרתי לה שלא יתכן שהילד יסתובב כל היום בחוץ.
והיא אמרה לי שביה"ס זה לא גן והם לא יכולים לרדוף אחריו כל הזמן.
הוא נכנס לכיתת בנות כמה פעמים מתוך בחירה שלו והוא ששם רגוע ושקט יותר מהבנים, שם הוא ישב, למד, הקשיב והשתתף.
אלה הפעמים היחידות שהיה במחברות ובחוברות משהו.
מה עושים במקרה כזה, לא בא לי להעניש אותו וגם לא בא לי לקחת אותו לביה"ס כי הוא ממש ממש מתוסכל.
ממש לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
שושי יעקובי13/11/2007הדאגה שלך במקומה. אכן נשמע שהמצב של הילד בביה"ס מאוד לא טוב והוא במצוקה ולא יודע כיצד לעזור לעצמו. אתם זקוקים ליעוץ מקצועי. אבחון פסיכולוגי מקיף אולי בהמשך אבחונים נוספים. רק כך תוכלו להבין כיצד אתם יכולים לעזור לילד.
שושי יעוקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומת קקיyael13/11/2007
שלום,
אני אמא לבת שנתיים, פיקחית, אנרגטית, ונוחה. לפני חודש וחצי נסענו לחופשה בתאילנד. שלא בכוונה בתי נחשפה שם כמה פעמים לעשיית קקי בלי חיתול (רוב הזמן היתה חופשייה בים ובבריכה) וראתה לראשונה את הקקי. יש לציין שלפני תאילנד הכל היה רגיל, היא עשתה כמה פעמים ביום, בקלילות ,התיישבה בעצמה ועשתה ללא בעיות כלל. מאז חזרתנו, עשיית הקקי נהפכה גיהנום. כל פעם שהיא מרגישה צורך היא נכנסת להיסטריה, מתחילה לבכות "קקי כואב" , "לא רוצה קקי" , עוצרת את הקקי ברגליה. לאחר שזה עובר (הרגשת הרצון לעשות, היא חוזרת לעצמה ולתעסוקתה באותו רגע) מאז היא פיתחה עצירויות שנמשכות כמה ימים ולאורך כל הזמן (עד שבסוף היא עושה) מלווה ב "אמא, כואבת הבטן" , "קקי, קקי כואב" . בסוף, הצורך לעשות גובר והיא עושה כשהיא רוצה להחזיק אותי, "רוצה ידיים" בוכה בהיסטריה, עד שזה יוצא והיא מבקשת חיתול חדש וגם לראות את הקקי. זה לא עובר, אני כל הזמן מנסה להרגיע אותה, לאמר לה שקקי לא כואב, וקקי זה טוב , ושתוציא ואתו לחיתול ושזה יעשה לה טוב אבל אין עם מי לדבר. אני מפחדת שהיא פיתחה טראומה מנושא עשיית הקקי ושזה לא יעבור לה אלא אם כן צריך לערב טיפול פסיכולוגי. נשלל בעיה פיסיולוגית בפי הטבעת. אני מיואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי
שרון באומל16/11/2007שלום יעל.
הייתי מציעה דרך משחק או סיפור לנסות לדובב את ילדתך לגבי מה כ"כ מפחיד בקקי. למיטב הבנתי, ייתכן שעצם הפרידה מצרכי הגוף היא שמעוררת את החרדה שלה. ילדים בגילה אינם מבינים היטב את מחזוריות חילוף החומרים וחווים את עשיית הצרכים כפרידה וכקטיעה של איבר בגופם. לפיכך, הייתי מנסה להסביר לביתך את משמעות הקקי. למשל, הייתי אומרת משהו בנוסח: " אנחנו אוכלים כל יום הרבה דברים. הגוף שלנו חכם. הוא שומר את כל הדברים הטובים מהמזון ורוצה לזרוק את כל הדברים הלא טובים. הדברים שהגוף לא צריך יוצאים דרך הקקי. כל יום יש לנו קקי חדש, כי כל יום הגוף אומר שלום מחדש לדברים הלא טובים שנמצאים בו".
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא נואשת לילד בכתה א'יפה ברמי13/11/2007
יש לי שלושה ילדים, הגדולה בת 16, האמצעי בן 12 והקטן בן 7 בכתה א' וקוראים לו חגי.
בתקופה האחרונה ומזה כחודשיים ימים חגי מסרב להיכנס לכתה בבוקר, הוא נצמד לאחיו בכיתה ו' ומסרב לעזוב אותו. גם כאשר אחיו נכנס לכיתתו, חגי נכנס לתוך כיתה ו' ופשוט מושך את אחיו החוצה מהכיתה. הדבר מפריע מאוד לאחיו וגורם לכך שהוא מפסיד שיעורים רבים, בין היתר מבחנים.
ניסינו אני ואביו לקחת אותו בעצמנו לבית הספר ולהכניסו לכיתה אך ללא הואיל, הוא מסרב להיכנס לכתה לבדו ומבקש שנשאר איתו כמה זמן בתוך הכיתה. הוא נצמד ממש כמו "עלוקה" אלינו ומסרב לעזוב. זה קורה לו גם באמצע היום, פשוט אחרי הפסקה הוא מסרב להיכנס לכיתה להמשיך ללמוד.
אחותו שנמצאת בשביתה בימים אלו הלכה איתו ביומיים האחרונים לבית הספר אך גם אותה הוא מסרב לעזוב ומבקש שתישאר איתו עוד ועוד. כמובן שזה מעצבן אותה והיא מסרבת לקחת אותו שוב לביה"ס.
אני ואביו מיואשים מאוד מאוד ולא יודעים מה לעשות, למרות שדיברנו איתו כמה וכמה פעמים והסברנו לו שזה חשוב ללמוד ושלא יפריע לאחיו הגדול ללמוד. הוא כמובן מבטיח ונראה שהכל יהיה בסדר אבל למחרת היום, כאילו שהוא שכח את ליל אמש, הדברים חוזרים על עצמם.
אני אציין שהדבר כבר מרגיז את המורה שלו ומפריע להלך הלימודים בכיתה.
מקווה לקבל ממך תשובה דחופה ובהקדם מה אפשר לעשות בנידון.
אני רוצה לציין שחגי הוא ילד חכם מאוד, נבון ותלמיד חרוץ אפילו. הוא יודע כבר לקרוא יפה מאוד, הוא טוב בחשבון. גם לפני כתה א' הוא גילה כשרון טוב מאוד וחריצות והוא גם בעל זכרון מעולה (רק לא במקרה הנוכחי). בקיצור - לא נראה שיש פה בעיית לימודים, הדברים הולכים לו די בקלות בקטע הזה.
מה עושים - דחוף מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בי"ס
שושי יעקובי13/11/2007ההתנהגות של בנך נראית כמו תגובה של חרדת בי"ס. זוהי תופעה בה ילדים מסרבים ללכת לביה"ס, או להיכנס לכתה, נצמדים להורים, ללא סיבה ברורה להם או להורים. בניגוד לקשיי פרידה נורמטיבים שילדים מסוימים מפגינים בתחילת שנה, הרי שחרדת בי"ס מתגברת ככל שעובר הזמן והחרדה מתחילה כבר בבית אפילו ערב קודם. לכן צריך לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות בגןליאת13/11/2007
שלום,
בני בן שנה ושלוש בקבוצת גיל שלו יש ילד שנושך באופן קבוע,
ברצוני לדעת ממה זה נובע ואיך ניתן למנוע את הנשיכות?
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
שושי יעקובי13/11/2007בגילאי שנה וחצי – שנתיים, כשהיכולת המילולית של הילדים מצומצמת מאוד, הנשיכות הן אמצעי לבטא כעס ותסכול. בגיל כל כך צעיר צריך להתערב מיידית כשמתרחש עימות בין הילדים. להסביר לילד הנושך כי התנהגות כזו אסורה. תגובה זהה לזו שמגיבים כשילד חוטף צעצוע מילד אחר או מכה ילד: מרחיקים ממקום האירוע, מסבירים שאסור, מנסים להמליל לילד מה היתה הסיבה להתנהגותו. ככל שהיכולת השפתית תתפתח יהיו לילד כלים נוספים לבטא את רצונותיו ותסכוליו.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 וילדה בת 4.5 - אמא נואשתשירין13/11/2007
שלום לך - יש לי שתי ילדים בן 6 - השנה עלה לכיתה א'.
מאוד חרוץ וחכם ותמיד יש לו מכתבים טובים מהמורה.
אבל יש לי בעיה איתו - או מרבה להרביץ לאחותו בת 4.5 על כל דבר קטן ופעוט.
וגם שבזמן אחרון שמעתי אותו מוציא מילים לא יפות מהפה.
אצלנו בבית מאוד מקפידים על צורת הדיבור ולא לקלל וכו'.
לא יודעת מאיפה הוא למד את המילים הנ"ל - יתכן מהכיתה אבל
אנחנו מסבירים לו שאם ימשיך לדבר ככה ירחיק את הילדים ממנו ולא יהיו לא
חברים וגם מסבירים לו שזה לא יפה וכו'.
אבל זה לא עוזר - שעות אני מדברת איתו על זה שאצלנו בבית לא מרביצים ולא מדברים
לא יפה - הוא אומר שאני מבטיח ובסוף אני שומעת מרחוק אם אחותו ממשיך להוציא מילים
לא יפות.
עוד נושא - יש לו קושי למצוא חברים בכיתה - כל הזמן אומר לי אני שונא X ואני שונא את Y.
יש לו רק חבר אחד שאיתו הוא ממש קרוב וכל הזמן מחבק אותו ומנשק אותו בראש.
לדעתי הוא צריך לפתח עוד חברויות ולא רק חבר אחד !!!!
אין אנחנו צריכים להתנהג איתו? עונשים והסברים בלי סוף כבר היו...
רב תודות לך על העזרה ותגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות חברתית
שושי יעקובי13/11/2007יתכן כי הסיבה להתנהגות של בנך, ההצקה לאחותו, הקללות, האלימות והניסיונות שלו לעורר את כעסכם כלפיו הם המצוקה שהוא חווה במעבר לכתה א'. הוא מספר לכם על קושי חברתי, יכול להיות כי הוא דחוי על ידי ילדים עמם מעונין להתחבר. יכול להיות כי קיימת בכתה אוירה אלימה שמעוררת בו חרדה (קללות איומים). יתכן והוא במתח כללי כי ההישגים הלימודיים חשובים לו מאוד והוא פורק את המתח בבית, על אחותו ועליכם. על מנת להפסיק את ההתנהגות כדאי להתייחס למצוקה שמסתתרת מאחוריה. כיום תשומת לב רבה מופנית להתנהגות השלילית הייתי מציעה לכם להפנות את תשומת הלב לאינטראקציה חיובית. להתעלם כמה שניתן מהקללות, לעודד אותו לשוחח אתכם על ביה"ס, על חברים, תסכולים. כשהוא משתף אתכם, כדאי לכם להיות בעמדה של מקשיבים, מנסים להבין את הצד שלו ולא להיות ביקורתיים גם אם נדמה לכם שהוא לא פועל נכון. בשיחה כזו חשוב שהילד לא ירגיש בודד במצוקה שלו ולא דווקא מתן עצה או פתרון לבעיה. בשום אופן לא כדאי להגביר את החרדה החברתית שלו על-ידי אמירות כגון התנהגות כזו וכזו תגרום לילדים להתרחק ממך. לעומת זאת כדאי לעודד מעורבות חברתית גבוהה יותר, לעודד אותו להזמין חברים חדשים ולסייע לו בכך אם הוא מעוניין.
שושי יעוקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי - רב תודות על הייעוץ
שירין14/11/2007שושי - אני מאוד מודה לך הייעוץ המורחב והפרטני.
שאלה אחרונה - האם לרשום אותו בחוגים שונים יכולים לעזור לו לצאת מהמעגל הנ"ל?
איזה חוגים היית מציעה לי שמתאמים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי - האם תוכלי להמליץ לי חוגים
שירין15/11/2007שושי - האם תוכלי להמליץ לי על חוגים
שמתאימים לו בהתחשב להתכתבות אחרונה שלנו.
מודה לך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוגים לילד
שושי יעקובי15/11/2007מה תחומי הענין שלו? כדאי לבדוק איתו מה מענין אותו. מומלץ למצוא חוגים בהם משתתפים ילדים נוספים מהכתה , זו הזדמנות להרחיב קשרים חברתיים.
שושי יעוקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת ילדה לגן אחר- דחוף מאודריקי13/11/2007
בתי בת 4 ובשנה שעברה העברנו אותה ממסגרת קיבוצית לגן עירייה.
מאז שעברה לגן החדש היא הפכה להיות חוצפנית, פרועה והיא מוציאה משפטים שילדה בת ארבע לא אמורה להגיד כשהיא בגן שמחנך לערכים (אתמול ביקשתי שתהיה קצת בשקט בלילה והיא ענתה:זה הפה שלי ואני אשמיע בו מה שאני רוצה), מיותר לציין שכל העונשים וכל האיומים כבר לא עובדים עליה והיא מתחצפת ופשוט עושה מה שבא לה.
אתצול החלטנו סופית שאנו רוצים להחזירה למסגרת הקיבוצית (בתחילת השנה היא לא היתה מוכנה לשמוע על זה - עכשיו היא קצת יותר מוכנה).
השאלה אם העברה באמצע השנה לא תפגע בה למרות שאת רוב הילדים בקיבוץ היא מכירה?האם להמתין עד למסיבת חנוכה שהיא מאוד נרגשת לקראתה כי הם כבר עושים חזרות? האם יש מצב שהתנהגותה תחמיר או תדרדר מעבר למה שעכשיו? (כל מי שמכיר אותה ציין שמאז שעברה לגן עירייה היא השתנתה ולא לטובה)
אני אודה על תשובתך הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר של גן
שושי יעקובי13/11/2007ריקי שלום,
סביבה של גן יכולה להשפיע מאוד על התנהגות של ילד אבל יכולים להיות גורמים נוספים האחראים לשינוי שחל בביתך. גורמים כגון התפתחות שכלית ורגשית, צורך בעצמאות רבה יותר, שינויים כלשהם בסביבה הקרובה, כל אלו עשויים לגרור תגובות של התנגדות ולעורר עימותים בין הילד להורים. כדאי לברר היטב האם הגן הוא גורם ההשפעה ומה בגן משפיע על ההתנהגות של ביתך. לגבי שיקולים אם להעביר לגן קודם או לא - חשוב לקחת בחשבון גם את המצב העתידי. האם בתך תמשיך לבקר במסגרת החינוך הקיבוצי גם בשנים הבאות או שלמעשה היא תחזור למסגרת הנוכחית. במצב זה המעברים התכופים לא יהיו לטובה.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדני12/11/2007
בני בן ה16 לאחרונה נמצא במן בעיה של "הסתגרות ודיכאון" הוא אומר שהוא מאוד פוחד,בכללי הוא אומר לי שהוא מפחד לצאת לרחוב שמה יקרה לו משהו או שהוא ייפגע בדרך כלשהי והוא אומר שהמגוקים בעיר נימאסו עליו ונמאס ל לעשות דברים יומיומים כמו ללכת לבית ספר,ללכת להיפגש עם חברים וכל מיני דברים כאלו.
הוא מביע המון התענינות בנושא החיים והמוות,הוא אמר לי שהוא לא מאמין באלוהים, הוא מאמין שי שכאן חיים ואחר כך אין כלום הוא מסתכל על העולם בפסימיות ואומר בישביל מה לחיות אם נמות,יש לו מחשבות על הרוגים ,לדעתי הוא נחשף לזה בעקבות התקשורת הוא תמיד היה ילד שמתעניין באקטואליה ,הוא כל הזמן מתעדכן אז כל דבר בעצם מרגיז אותו השחיתות במדינה,האנטישמיות השנאה הטרור וכו'.
איך אני יכול להתמודד איתו,עכשיו הוא לא רוצה לנסוע ברכב שלי לא לנסוע באוטובוסים,ברכב בגלל כמות ההרוגים בתאונות הוא אמר שהוא אפילו לא מוכן ליהיות "נכה" הוא מביע פחד לצאת מהבית יש לו מחשבות כאילו יסתבך עם מישהו או שייפצע כתוצאה מתאונה ולא יהיה מי שיעזור לו,זה עולם קטן,הוא טוען שהוא "עיף מהחיים" הוא ממש איבד את השמחת חיים ולא מבין למה יש לחיות ,הרי כל החיים "סובלים" הולכיםם לבית ספר ,לעבודה,הוא מאוד מפחד מהמוות וב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
שרון באומל13/11/2007שלום דני
לפי האמור לעיל, נראה לי שבנך סובל מאיזשהו סוג של דיכאון השזור בחרדה. כיוון שזה מפריע לתפקוד היומיומי שלו, אני מציעה ללכת להיוועץ באיש מקצוע ולתת לילד הזדמנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותגארי12/11/2007
יש לנו 2 ילדים בגילאים:11,15.הילד הגדול מאובחן כ HDHD.
הילד הגדול כאשר מקבל "לא" כתשובה מסוגל לצעוק חזק ואפילו לדחוף(אלימות) את אימו וכמובן יעשה את משהוא חושב לנכון ולא יקבל "לא" כתשובה..
בנוסף מאיים על אחיו הקטן (ולעיתים אף מרביץ לו).
אנו מרגישים שסמכותינו כהורים מתחילה לפוג.
מהם דרכי הענישה של ילד זה?
איך אפשר להגיע להבנה עם ילד שמרביץ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
שרון באומל13/11/2007שלום גארי
התנהגותו של בנך מעידה על תסכול ואולי אף על מתח פנימי. ייתכן כי יש תחושות שהוא לא יודע כיצד להתמודד עימם כגון: היותו לקוי; קושי בלמידה; קשיים חברתיים וכו'. זאת בנוסף על פרץ ההורמונים והתרופפות הלשיטה בדחפים שחלים באופן טבעי על כל מתבגר.
עקב היותו בעל הפרעת קשב וריכוז וכיוון שנשמע שקשה לכם מאוד, הייתי מציעה להיוועץ באיש מקצוע המומחה בתחום הטיפול בנוער.
בברכה
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמות חפציםלילי12/11/2007
שלום רב.
נכדי בן ה-9 ביקר בביתי בסוף השבוע.
לאחר לכתו גיליתי שנלקחו מספר פריטים מחדר העבודה.(מחשבון.יומן.פנקס) שוחחתי עם בתי.היא מצאה את הפריטים במגרה "הסודית" של הנכד.
כיצד מתמודדים עם הבעיה מול הנכד?
ברצוני לציין כי זו פעם ראשונה שזה קרה (עד כמה שידוע לי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה
שרון באומל13/11/2007שלום לילי
אני מציעה לדבר עם ביתך ולחושב יחד עם דרך פעולה שתתאים לה. באופן עקרוני, אני מציעה לשוחח עם הנכד בפתיחות. לומר לו ששמת לב שהוא לקח מספר חפצים ללא רשות, ושאת רוצה לדעת למה. אני מציעה לנסות להעביר לו את המסר שאת באמת רוצה להבין ולא להאשים. לעיתים, בעת תחושת חסך (אפילו געגועים להורים) ילדים ממלאים את החסך והריק הזה בחפצים.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
לילי13/11/2007תודה רבה על תשובתך, אך הבעיה היא שגילנו שהוא לקח בכך שבתי פתחה מגירה אישית שלו (אותה ביקש במפורש שלא נפתח) . אז מה עושים כעת ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילדה בת 5 הפלה מלאכותיתמיכל12/11/2007
שלום,
אני בשבוע 21 ועומדת בפני הפלה מלאכותית עקב סיבות רפואיות. הבת הגדולה שלי, בת 5 יודעת על ההריון ומאוד שמחה לקראת האחות החדשה. אני רוצה לדבר איתה על ההפלה ולהסביר לה מה קורה אך בשום פנים ואופן אני לא רוצה לומר "שהתינוקת היתה חולה מאוד" או לומר שהיא "מתה". האם תוכלו לעזור לי בעניין??? ( רציתי להוסיף שהיא ילדה חכמה שמתעניינת ושואלת ולכן תשובה מתחמקת לא תספק אותה.)
המון תודה
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה מלאכותית
שרון באומל13/11/2007שלום מיכל
ראשית, צר לי לשמוע שעלייך לעבור הפלה מלאכותית, ואני מקווה שהכל יעבור בשלום. אני מציעה לחשוב כיצד לומר לילדה את האמת, בצורה מעט מרוככת. למשל: "לאמא יש תינוקת בבטן, אבל התינוקת לא מרגישה כ"כ טוב, ולכן אמא צריכה להוציא אותה מהבטן. יש תינוקות שלא מרגישים טוב בבטן ולא יכולים להישאר שם". אני מציעה לתת מתן לגיטימציה לכל טווח הרגשות שעשוי להתעורר כתוצאה מהודעה זו: עצב, אכזבה וכו' ופשוט להיות שם עם הרגשות הללו של הילדה. אפשר גם לומר לה שאת מקווה שבעתיד יהיה לכם תינוק או תינוקת שירגישו יותר טוב בבטן.
אני ממליצה לא להתחמק, על מנת לא להגביר את חוסר הודאות. בנוסף, קחי בחשבון שהיא תחווה אותך גם אחרי, ובוודאי יתעוררו שאלות לגבי זה.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה - 3 מרביץנינה12/11/2007
שלום.
בני בן ה - 3 מרביץ לאחרונה לילדים בגן. ככשואלים אותו מדוע, הוא אומר שהוא רוצה להיות חבר שלהם. לפני כ - 8 חודשים נולדו לו בני דודים תאומים, אני לא יודעת האם זה קשור, כיוון שההתנהגות לא בהכרח התחילה מאז. יש ילד בגן שהוא מרביץ לו קצת יותר מאחרים ומשיחה עם הגננת, הבנתי שהוא לא מרביץ לילדים חזקים ממנו אלא רק לחלשים. האמא של הילד המוכה יותר מאחרים כועסת מאוד ואני חסרת אונים.
אנחנו כל יום בבוקר וכשבאים לקחת אותו מדברים איתו על הנושא, יש שיפור קל, אך האם יש דרך אחרת לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבצות בגן
שרון באומל13/11/2007שלום נינה
אני מציעה, ראשית, לתכנן עם הגננת דרך פעולה של הצבת גבולות בגן, תוך שילוב עם מתן ראציונאל (אנחנו לא פוגעים באנשים), והצבת גבול.
בנוסף, הייתי חושבת יחד עם הילד אילו אופציות אחרות באות בחשבון על מנת להציע לחבר לשחק עימו: על ידי דיבור, נתינת יד וכו'.
ייתכן וקיים קושי בויסות תחושתי אצל ילדך, שזה אחד מהביטויים שלו. גם על כך הייתי מתייעצת עם הגננת, ואם קיים חשד, הייתי מציעה לפנות לייעוץ אצל מרפאה בעיסוק.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עיזרו לי לעזור לבתיאמא11/11/2007
שלום,
בתי בת 9 . ילדה טובה מתוקה אחראית רגישה .מאז תחילת השנה משנעשו הלימודים עבורה יותר קשים מבעבר , היא מרבה להכנס ללחץ משיעורי בית (מהכמות, מרמת הקושי )ממה שיהיה בתעודה מכך שהיא פוחדת להכשל ..היא אף מודה בפני שיש לה כאבי בטן ותחושה רעה כשהיא חושבת על הלימודים . כואב לי לשמוע זאת ממנה. אציין שאכן הלימודים השנה אינם קלים עבורה , היא צריכה להתאמץ מאוד כדי להשיג ציונים טובים . הדבר פוגע בדימויה העצמי . כמו כן אני חוששת מאוד שמא אני טועה בדרך שלי לטפל בנושא ואיני מקלה עליה בכך שאני עומדת על כך שהיא תלמד היטב ותתרגל היטב וכנראה שאני מעמיסה עליה לחץ. אך מצד שני לולא אותו לחץ אפשר בודאות לומר שרמת הישגיה תפחת משמעותית.
אני בדילמה - מצד אחד רוצה ילדה מאושרת ללא תסביכים ומצד שני שיהיו ציונים מכובדים .
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בלימודים
שושי יעקובי12/11/2007היות ומדובר בקשיים בלימודים הייתי ממליצה לשתף את המחנכת שלה. כך יכול להיות שניתן יהיה להקל במשהו על ביתך, לחזק את הביטחון העצמי שלה באמצעות חיזוקים של המחנכת ולהבין יותר את מקור הקשיים. נשמע כי שתיכן זקוקות להתערבות של גורם שלישי שיקל עליכן להתמודד עם נושא הלמידה. לכן אני ממליצה בשלב הראשון לשתף את המחנכת. במידה וזה לא יספיק כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי נוסף.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)