פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות וצורך בחיזוקים חיוביים
    ליאור
    16/10/2007

שלום,
    ביתי בת 4 ילדה מאוד אוהבת בוגרת ושמחה בדר"כ
    מאז ומתמיד יש לה צורך בחיזוקים חיובים, למרות שאנחנו הורים מאוד חמים וכל הזמן מרעיפים עליה חום ואהבה.
    היא כל הזמן שואלת את החברים שלה" אם הם חברים שלה" ו"אם הם אוהבים אותה".
    במידה ומישהו אומר לה לא היא מאוד נפגעת מהעניין וזה יכול לנטרל אותה לכמה דקות טובות, כשצוחקים איתה היא לפעמים בתחושה שצוחקים עלייה, אפילו אם אנחנו צוחקים ממשהו שהיא אומרת היא מאוד נפגעת מהעיניין.
    היא כל הזמן בודקת שאנחנו בסביבה והיא פוחדת מבעלי חיים למרות שאנחנו מאוד אוהבים בעלי חיים ותמיד מעודדים אותה לנסות ללטף אותם.
    אני חושבת שהיא הרבה יותר משוחררת שאנחנו לא בסביבה(שיש יום הולדת היא רוצה שנחכה בחוץ ורק אחר כך היא משתתפת בפעילות, היא מתנהגת אותו הדבר בחוג)
    השנה היא עברה לגן מועצה ואני מרגישה שחלה הידרדרות במצב הרוח שלה, יש בגן ילד שמציק לה ומרביץ לה, מעבר לזה היא כל פעם זורקת שם של ילד אחר שאמר לה שהוא לא אוהב אותה.
    בשבוע האחרון הגענו למצב שהיא לא רוצה ללכת לגן והיום היא ממש צרחה ובכתה בגן עד שנאלצתי ללכת ולהשאיר אותה צורחת.(מאוד לא אופייני לה היא נמצאת מגיל 4 חודשים במסגרת ואף פעם היא לא בכתה)
    אני חייבת לציין שהיינו בסוף שבוע והשארנו אותה אצל סבתא שלה שהיא מאוד אוהבת אבל יכול להיות שזה קשור
    הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לפעול כדי לשחרר אותה מחוסר הביטחון ומהפחדים
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות

שרון באומל
    17/10/2007

שלום לך.
    ראשית, אני מציעה לך לדבר עם הגננת ולברר מה קורה בגן ואיך ניתן להתמודד עם עניין הילד המציק ובכלל מה קורה לה בחברה. ייתתכן והמצב הרבה יותר טוב ממה שהיא מתארת. ואם לא, כדאי לשתף את הגננת על מנת שתעזור לה להתמודד.
    ההתנהגות של ביתך אופיינית לגיל והיא תעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי רציני בהתנהגות
    חיים
    16/10/2007

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות שנה ותשעה והן התחילו ללכת למשפחתון לפני חודש. בת אחת הלכה לגן ישר ללא כל בעיה. לבת השניה לקח קצת זמן להתרגל.
    הבעיה היא שאני שמתי לב בשבוע אחרון יש שינוי די קיצוני עם אחת הבנות. פתאום כשמגיע ערב הצריך לעשות אמבטחה, היא מתחילה לבקות ולברוח וממש נכנסת להיסטריה. לאחר מכן לא ניתן להכניס אותה למיטה. היא פשוט נדבקת למי שמנסה להשכיב אותה לישון ולא משחררת. אם בכל זאת מניחים אותה במיטה, היא צורכת, זורקת את עצמה וכו'. הדרך להרדים אותה רק על הידיים. חשוב לציין שאף אחת מהבנות לא מורגלות להרדם על הידיים של מישהו. עוד דבר, שינת צהריים עוברת די חלק.
    היום שמתי לב לעוד שינוי – היא לא רצתה ללכת לגן בכלל, אף שאהבה ללכת לשם מהיום הראשון.
    המטפלת שלה בגן אומרת שהיא משחקת עם הילדים אבל בכל הזדמנות מבקשת שיקחו אותה לידיים.
    זה ממש לא אופייני לבת שלי.
    אני מתאר לעצמי שיכול להיות והיה שינוי כלשהו בגן אבל איך אני יכול לדעת שהכל בסדר?
    האם תוכלי לעזור לי כי אני מאוד דואג.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי רציני בהתנהגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

שרון באומל
    17/10/2007

שלום חיים.
    סביב גיל שנתיים מגלים ילדים 2 תגליות חדשות על החיים שהן בד בבד מסעירות ומפחידות. התגלית הראשונה הינה כוחם היחסי בעולם. דהיינו, הם מגלים פתאם שהם לא כל יכולים כמו שחוו עד אז, ושיש דברים ש"המבוגרים" יכולים לעדות והם לא. זוהי תחילת ה של העצמאות כיוון שילדים בודקים בשלב זה עד כמה הם יכולים לעשות כל מיני דברים ועד כמה הם יכולים להשפיע. התגלית השנייה הינה הנפרדות. ילדים בגיל זה מגלים את היותם יישויות נפרדות ואת הקרובים להם כיישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם.
    על רקע התפתחות טבעית זו, נכנסו בנותיך לגן, ואני מתארת לעצמי שהחרדה הטבעית מפני הנפרדות, התעצמה עקב הנפרדות והפרידה האובייקטיבית. לפיכך, הייתי אומרת משהו בנוסח: "עכשיו התחלת ללכת לגן חדש. הכל שם חדש, וזה בלי אמא ואבא. לפעמים זה יכול להיות מפחיד". על אף שאני מתארת לעצמי ששפתה עוד לא בשלה, משהו מהאינטאונציה והכוונה המרכזית היא תבין. הידיעה שלה שאתה מבין את המתחולל בעולמה הפנימי תעזור לה מאוד. בנוסף, הייתי מציעה לקחת עבורה משהו אהוב במיוחד מהבית, אותו היא יכולה לאחוז ברגעי המצוקה בגן. ובנוסף, לכתוב ספר מיוחד עליה (מחברת עם כריכה קשה וצבעים יספיקו). הספר יכול לכלול את שמות הגננות, סדר היום בגן הילדים האחריםן וכו' וכן לתת לגיטימציה לרגשות השליליים המתעוררים ברגעי הפרידה וכן לאחר מכן בגן. העיסור בנושא ומציאת פתרונות ודרכי התמודדות חדשים יעזרו לה לצלוח תקופה קשה זו.
    אגב, עקב היותה תאומה, אני מציעה לעשות את אותם הדברים גם לאחות שהסתגלה היטב, כדי שהיא לא תפתח תסמינים דומים כתוצאה מקנאה.
    לגבי הלילה: לילה הוא גם פרידה משמעותית עבור ילדים קטנים. לכן הייתי מתנהגת באופן דומה. דהיינו, מתן הסבר, קריאת סיפורים לגבי הלילה (למשל: "סיפור על ילד שלא רצה לישון לבד" - מאוד מתאים לגיל). בנוסף, הוספת בובה/שמיכה אהובה או כל דבר אחר איתה במיטה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

חיים
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן
    חגית
    15/10/2007

בתי, בת שנה ועשרה חודשים.
    נפתחה בפנינו אופציה לצרף אותה לגן עם ילדים גדולים ממנה (בני שנתיים וחצי עד שלוש). יצויין כי אנחנו גרים באי קטן במרכז אמריקה ואין לנו אופציה נוספת לגן, אלא רק למטפלת בבית.
    בתי מאד מאד חברותית ורגילה להיות עם ילדים גדולים ממנה.
    למעשה, היא פורחת מאושר בחברה של ילדים.
    אני ובעלי היינו משוכנעים שזה הפתרון, נלחמנו על מקום עבורה בגן במשך 3 חודשים...והיום, היה היום הראשון.
    התלוותי אליה לשעה וחצי והיא נהנתה מאד מאד, הגננות (2 גננות, 14 ילדים) אמרו כי היא נעימה מאד ומאושרת, אך חזרו ואמרו שנראה להן שהיא קטנה מאד לעומת הילדים האחרים והן גם חוששות מסיטואציה שאני לא אהיה שם.
    נקודה נוספת, בחודשיים הראשונים, עד שימלאו לה שנתיים, היא תתחיל ללכת 2-3 פעמים לגן לשלוש וחצי שעות ומינואר לחמישה ימים לשלו וחצי שעות.
    אני עדיין משוכנעת שזה הפתרון האידאלי לבתי בנסיבות הנוכחיות...
    מה דעתך? כיצד ניתן יהיה לשכנע את הגננות שיתמכו ברעיון? כיצד לנהוג בהתחלה (כמה זמן להיות איתה, כמה זמן לשאיר אותה לבד, כיצד להתייחס אליה כשאני שם וכו').

לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

• גן

שרון באומל
    16/10/2007

שלום חגית
    אין סיבה לא לנסות. אפשר גם להבין את החשש של הגננות. סמכי על האינטואיציה שלך גם בקשרכ לכמה זמן להישאר עימה להתאקלמות. זה מאוד תלוי בילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי תפקידים בילדה בת שלוש
    אייל
    14/10/2007

שלום,
    לפני כשלושה שבועות ילדתי בת ה-3 החליטה שהיא משחקת משחק תפקידים ובו אני והיא מחליפים שמות כלומר היא הופכת ליהיות אבא , שיתפתי איתה פעולה וחשבתי שזהו משחק ליום אחד ומחר זה יגמר
    אך לא ,המשחק ממשיך כבר יותר משבועיים והיא לא מאפשרת לי לשנות אותו (נאמר לי שגם בגן ההתנהגות הזו ממשיכה)
    יש לציין שלפעמים היא חוזרת לעצמה לזמן מסויים ואני כבר חושב שזה נגמר אבל לא זה פשוט חוזר.
    שאלתי היא האם תופעה זו טיבעית ופשוט לחכות שיעלם או שצריכים לנקוט צעדים מסויימים ואם כן אז בבקשה מה הם?
    תודה .
    אבא

הוספת תגובה

• משחקי תפקידים

שרון באומל
    16/10/2007

שלום אייל
    התיאור שלך את המשחק של ביתך הוא טבעי ומתאים לגיל וכן מראה על היותה ילדה אינטיליגנטית בעלת עולם פנימי עשיר. עם זאת, הייתי מציעה להזכיר בסוף היום או לפני כן את המציאות, על מנת להציב גבולות ולא לשקוע לגמרי בעולם הפנטזיה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מיואשת ומתוסכלת מבקשת עזרה
    מגי
    14/10/2007

אני אמא לילד בן 4 שמאד בוגר לגילו וכן לתינוק בן 5 חודשים , תומר בן ה-4 מכה כל הזמן בגן ומתחצף לגננת לא מקשיב לה ואפילו מקלל מידי פעם , בבית הוא אינו מקלל אך כן מתחצף אליי ואל בעלי צועק עלינו כאשר אנחנו מענישים אותו בחדרו הוא יוצא ואומר שהוא לא נכנס לחדר .
    אני מאד מתסכלת ולא מצליחה להגיע אליו הוא גם ילד מאד חכם והגננת אומרת שזו חת הבעיות , היא ממליצה ללכת לפסיכולוג מה דעתך ? האם פסיכולוג ליעוץ בשבילנו ההורים או בשביל תומר ? אני רוצה לציין שכלפיי התינוק הוא לא מוציא את כעסו ולהפך הוא מאד אוהב אותו ועוזר לי איתו
    מה לעשות ?? אני בוכה המון בזמן האחרון מתסכול ויאוש שאני לא מצליחה להבין אותו או למה הוא עושה את הדברים האלה לאחר שהוא מבטיח שוב ושוב שלא יחזור עליהם.

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

לי
    15/10/2007

הי מגי,
    אני לא מוסמכת לענות לך באופן מקצועי ולכן אני מספרת את סיפורי האישי. תקחי מה שמתאים לך.
    אני ילדתי לפני חצי שנה והבת הגדולה שלי בת 5. החודשיים הראשונים לאחר שהקטנציק נולד היו כל כך קשים. היא חזרה להרטיב במיטה צעקה והרביצה לנו אמרה לנו מה היא חושבת עלי ואיך שאני מזניחה אותה מאז שאח שלה נולד. בכיתי ימים ולילות . אבל גם הבנתי שזה חלק מההתמודדות שלה. היא אף פעם לא הוציאה את זעמה על אחיה. הקדשתי לה שעות רק שתינו ביחד ושיתפתי אותה בכל דבר שקשור בטיפול התינוק . בסוף זה עבר והיום היא לא יכולה רגע בלעדיו. היא כמו אמא קטנה , היא עוזרת לי ואני יכולה לסמוך עליה בעיניים עצומות.
    ממה ששמעתי יש ילדים שהמשבר מגיע בהתחלה ויש שזה מגיע אחר כך ובכל מיני צורות.
    פשוט תאהבי אותו ותביני שקשה לו , כי עד עכשיו זה היה רק הוא אבא ואמא.
    תיהי חזקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המקסימה

מגי
    16/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש

שרון באומל
    16/10/2007

שלום מגי
    האם התנהגותו של בנך החמירה על רקע לידת אחיו?
    אם כן, אני מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שנולד X אני רואה שאתה מרביץ הרבה ומתחצף, גם בבית וגם בגן. מאז שהוא נולד, אנחנו לא רק איתך, לא משחקים רק איתך ולא נמצאים רק איתך וצריכים לטפל הרבה ב-X, כי הוא לא יודע לעשות שום דבר לבד. יכול להיות שזה גורם לך להרגיש מאוד כועס ועצוב" . הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    מספר שיחות עם פסיכולוג יכולות לתת הכוונה והבנה לגבי התנהגותו של הילד והארגון המשפחתי החדש, ויכולות להקל עליכם מאוד. אם הגננת חושבת שמדובר בילד מחונן (חכם מאוד) אני מציעה לגשת לייעוץ. ילדים מחוננים סובלים פעמים רבות מהפער בין התחום הקוגנטיבי לרגשי, פער אשר יכול לבלבל אותם מאוד וליצור מתח.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות אשם ותחושת פספוס
    שני
    14/10/2007

כבר כמה ימים אני במצוקה:עשיתי לביתי יום הולדת משגעת אך מרוב שאירחתי ורצתי להניק (יש לי תינוק) בקושי ביליתי בסביבתה במהלך יום ההולדת,אני ממש אוכלת את עצמי וכועסת בעיקר על בעלי שלא עזר לי כלל להקים את האירוע והגיע כאורח,אני בוכה המון ומרגישה שהפסדתי רגעים שלא יחזרו עם ביתי והרי עבדתי כ"כ קשה עבור זה ואת הכי חשוב פספסתי,אינני יודעת אם זה מתוך פרפקציוניזם אך ליבי נכמר בכל פעם שאני נזכרת בעניין ואני בוכה המון.אני כל הזמן חושבת לפצותה למרות שהיא הייתה עם ההפעלה ועם כל הילדים וכלל לא שמה לב למבוגרים אך אני אוכלת את עצמי .

לקביעת תור
    סגירה
    רגשות אשם ותחושת פספוס

הוספת תגובה

• אל תחמירי אם עצמך

לי
    15/10/2007

אני חושבת שאת מגזימה ושוכחת לתת לעצמך קרדיט. הרי בעצמך אמרת שהילדה נהנתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות אשם ותחושת פספוס

שרון באומל
    16/10/2007

שלום טלי
    אפשר להבין את תחושתך. אני מאמינה שעבור ביתך היומולדת הייתה מצויינת, אבל חשוב גם מה היא הייתה עבורך. אולי יש מקום לומר כמה דברים לבעלך לגבי ההדתפות בבית, בעיקר כשיש עוד ילד. בנוסף, הייתי מציעה לך לקבל תמיכה בסדנא או קבוצה לאימהות לילד שני.
    אם את גרה באיזור חיפה רבתי ומעוניינת, את מוזמנת ליצור איתי קשר בנושא הקבוצה
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוגים לבת 4.5
    ריקי
    14/10/2007

בתי הבכורה היא בת 4.5 ורציתי לרשום אותה לחוג - על מנת שתכיר ילדים נוספים(פרט לאלה שאיתה בגן, שם יש לה אולי שתי חברות) וגם תפעיל קצת את הגוף( אוהבת מאוד קצב וריקוד)
    הבעיה היא שניסינו שיעור ניסיון בכינור ביום שישי האחרון והיא פשוט התקפלה ולא שיתפה פעולה בכלל (שיעור יחידני - היתה צריכה לשיר עם המורה יונתן הקטן).לפני השיעור היא שמחה וסיפרה לכולם שהיא הולכת לחוג כינור ואז התקפלה. היום יש שיעור נסיון במשחקי תנועה ואני לא ממש מאמינה שהיא תשתתף.
    האמת היא שאני מאוד התאכזבתי ממנה כי חשבתי שהיא מספיק בוגרת להשתתף במיוחד אחרי שהכנו אותה לזה והיא כל כך שמחה.
    האם זה מוקדם מדי? האם יש טעם לנסות שוב? (היא טוענת שהיא היתה עייפה כי זה היה בשישי בצהריים אחרי הגן(היא כבר לא ישנה צהרים)

לקביעת תור
    סגירה
    חוגים לבת 4.5

הוספת תגובה

• חוגים

שרון באומל
    16/10/2007

שלום ריקי
    אני מאמינה שבינתיים כבר ניסיתם את החוג הנוסף. אני חושבת שגיל 4 זה גיל מוקדם ללמידת נגינה על כינור. בכלל, גיל 4 הוא גיל גבולי לחוגים. יש ילדים שמתעניינים ויש כאלו שלא. בגיל הזה הם יכולים ללמוד עוד כ"כ הרבה מסתם שהיה בגן שעשועים או משחקים בבית או בבית של חבר ולכן, אני לא חושבת שכדאי להלחיץ לגבי החוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד שמואל או ימין
    אושרית
    13/10/2007

שלום!
    ביתי בת שלוש וחצי, היד הדומננטית שלה יד שמואל ( כתיבה) אך למרות זאת היא עושה המון פעולות ביד ימין( כגון גזירה) האם יש צורך לכוון אותה לעשות את כל הפעולות ביד אחת???
    עדין לא שוחחתי עם הגננת על כך, ( כמו כן גם היא לא פנתה אלי בנושא) האם יש צורך להתערבות מצדנו או שזה " נורמאלי"

תודה מראש על התשובה,
    אושרית

לקביעת תור
    סגירה
    יד שמואל או ימין

הוספת תגובה

• דומיננטיות של יד

שרון באומל
    17/10/2007

שלום אושרית
    ילדים רבים (וגם מבוגרים) שידם הדומיננטית היא שמאל, הם יותר "דו ידיים", דהיינו עושים יותר פעולות ביד הפחות דומיננטית מאשר ה"ימניים". לפיכך, אין שום צורך בהתערבות כלשהיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לשלב ילד בגן חדש
    שרון
    12/10/2007

הכנסתי את ילדי בן ה-3.5 לגן חדש ששם כל הילדים כבר מכירים. הוא מתלונן שאף אחד לא משחק איתו ושישנו ילד שאף מדבר איליו לא יפה ומעליב אותו-רציתי לדעת כיצד ניתן לעזור לו להשתלב חברתית על מנת שלא ירגיש דחוי(יש לציין שתופעה זו אינה קרתה בעבר והוא ילד חברותי שמסתדר נהדר גם עם ילדים שלא מכיר)

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לשלב ילד בגן חדש

הוספת תגובה

• השתלבות בגן חדש

שרון באומל
    12/10/2007

שלום שרון
    אני מציעה לדבר עם הגננת, ולנסות לחשוב יחד עימה כיצד ניתן לשלב אותו בחברת הילדים. בנוסף, אפשר לשאול אותו אם יש ילד שמוצא חן בעיניו, ולנסות להזמין לאחר הצהריים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה
    ליאת
    12/10/2007

בני בן שנה וחצי , רזה (אחוזון 2).
    כל ארוחה עימו הופכת עבורי למאבק, בו אני מקריאה לו סיפורים ומנסה להעסיקו על מנת שיאכל.
    כאשר אינו מגלה עניין באוכל (וזה קורה המון.. כמעט כל פעם) אני נכנסת ללחץ עד כדי אובדן עשתונות פנימי, כעס ומרמור.
    אני לא יודעת איך להתמודד עם מצב זה, כולם אומרים לי לעזוב אותו ושבסוף הוא יכול ואני מנסה להשתחרר אבל זה קשה לי.
    היו מספר ימים שהסכמתי לוותר ובעלי האכיל אותו אבל בשבוע זה הוא ירד במשקל
    מה עלי לעשות? המצב גורם מתח ועצבים לפני כל ארוחה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    12/10/2007

שלום ליאת
    אני מציעה לך קודם כל לברר לעצמך מדוע העניין כ"כ מפריע לך. אני מבינה שקשה להתמודד עם ילד שלא אוכל טוב, אבל גם צריך לקבל את זה שיש ילדים שאוהבים לאכול ויש כאלה שלא, בדיוק כמו המבוגרים שבינינו....
    בנוסף, הייתי מנסה לחשוב על שינוי הרגלי האכילה, כיוון שלהעסיק אותו במשהו אחר ולדחוף לו אוכל כשהוא לא שם לב לא ניראה לי פתרון יעיל. אולי כדאי לקנות צלחות נחמדות, להציע מגוון חדש של אוכל, להציע לילד לעזור לך בהכנת האוכל (זה הרבה פעמים מאוד עוזר). ילד בגילו יכול, למשל, להוריד עגניות שרי מהגבעול שלהן, ואפשר אפילו לנסות לתת לו מקלף. אפשר להושיבו על השיש שיראה איך את מכינה כל מיני דברים וכו'.
    אני חושבת שהעצות "של כולם" דווקא נכונות הפעם, ואני לא ממליצה להפוך את שולחן האוכל לשדה קרב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן 4
    שרון
    11/10/2007

יש לנו ילד מקסים בן 4 וקצת. לעיתים, ולא ברור לנו כל כך מה הטריגר, הוא נתקף בהתקפי זעם. זה קורה כשמשהו מכעיס אותו, כשהוא לא מקבל משהו שהוא מאד רוצה ובמצבים נוספים. הוא מתחיל לבכות, לא מצליח להרגע, להשתולל. אנו לא מצליחים להרגיע אותו בשום צורה. לא צעקות, לא דיבור. הוא פשוט נאטם לגמרי, נכנס למצב היסטרי, לא מפסיק לבכות, עקשן. הוא יכול להגיע למצב שבו הוא מרביץ לנו, הוא לא מוכן לשבת במקום אחד ולהרגע. הדבר יכול להימשך זמן רב (מעל שעה) עד שסוף סוף הוא נרגע. הוא מבקש סליחה, מבטיח שזה לא יקרה, וכך עד הפעם הבאה. אנו ממש חסרי אונים. אין לנו מושג איך להתמודד עם ההיסטריה. כשהוא נכנס למצבים אלו, הוא לא מקשיב לכלום. יש לנ וילדה גדולה שמעולם לא התנהגה ככה. איך עלינו להגיב במצבים אלו? ניסינו גישות שונות: להתעלם, לנסות להרגיע, לדבר, לצעוק, להכניס אותו לחדר שירגע ולא לאפשר לו לצאת עד שיפסיק. שום דבר לא עוזר. ההתקפים האלו יכולים להימשך זמן רב, ואז הוא נרגע וחוזר להתנהגות רגילה כאילו כלום לא קרה. לנו זה עולה בבריאות...

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

• התקפי זעם

שרון באומל
    16/10/2007

שלום שרון
    קבלי התנצלותי על זמן תגובה ארוך לשאלתך. משום מה היא "נאבדה" בים השאלות.
    לגבי בנך, אנא כתבי מעט יותר: האם זה ככה רק בזמן האחרון? ואם כן, את יכולה לחשוב על אישזשהו שינוי שחל בחייו בזמן האחרון שיכול ליצור תסכול? אם לא, האם את יכולה לכתוב איך היה בתור תניוק? איך מסתדר בגן? האם יש לו חברים וכל דבר אחר שנראה רלוונטי.
    ממה שכתבת נראה לי שניסיתם את כל שיטות הצבת הגבולות וזה לא עוזר, לכן אני מציעה לנסות להבין יחד מה קורה בעולמו הפנימי של בנך.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן 4

שרון
    17/10/2007

הי,
    להלן התשובות לשאלותיך. גם בעבר היו לו התקפי זעם, מאז שהוא היה קטן. זה לא משהו חדש, וזה לא משהו שקורה תמיד. אבל, הוא פשוט גדל, נהיה חזק ועוצמת התגובה גברה. בגן הולך לו מעולה, הוא מאד חברותי ואהוב על כולם. קשה לי לאבחן את הטריגר להתקפי הזעם. זה קורה בדרך כלל אם אחותו "מנצחת" אותו במשהו, אם הוא לא מקבל ממתק שהוא מאד רוצה. בדרך כלל דברים מאד שטותיים. הוא מתחיל לייבב. הוא יכול להמשיך ככה הרבה זמן. שרמת הכעס שלנו על הייבבות עולה, כך גם עולה עוצמת הייבבות. בשלב כלשהו הוא מתחיל להאטם. לא עוזר שאומרים לו שיפסיק, שניקח לו צעצוע אהוב, שנשלח אותו לחדר לפרוק את העצבים. בשלב כלשהו, כשהוא כבר אטום לחלוטין הוא מתחיל "להיתלות" עלי, למשוך לי בבגדים, אני לא ממש מצליחה לנתק אותו וכך אנו ממשיכים לעלות בסולם. בפעם האחרונה פשוט נאלצתי להכניס אותו בכוח לחדר כשהוא צורך ובועט (כי לא הצלחתי להשתחרר ממנו בשום דרך אחרת), סגרתי אותו בחדר. הוא העיף בחדר שלו כל מה שיכול היה ואחרי 10 דקות פתאום היה שקט. כשפתחתי את הדלת הוא עמד כמו שה תמים, אמר שנרגע והתחיל לסדר. קשה לנו לדעת איך להגיב. אני כבר רואה בראש את כל השלבים כשהוא מתחיל עם היבבות. אני בטוחה שזה משחקי כוח, אנחנו רק לא בטוחים איך להתמודד איתם....
    חוץ מזה, הוא גם די מציקן לאחותו הגדולה, בכל הזדמנות שיש לו הוא מנסה " להכניס" לה באיזושהי צורה, למרות שהיא באמת ילדה טובה ובאמת לא מציקה לו (אני עוקבת אחרי זה מקרוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם

שרון באומל
    17/10/2007

שלום שרון
    כיוון שההתנהגות של בנך אינה אופיינית לגיל, נראה לי שהיא מבטאת מתח ותסכול רב. מסיבה כלשהיא נראה לי שהוא מחפש את קרבתכם הפיסית (נתלה על הבגדים) באופן לא אדפטיבי.
    אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת לנסות להבין את המתחולל בעולמו הפנימי של ילדכם ולמצוא יחד דרך לעזור לו.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה והירדמות
    דינה
    11/10/2007

שלום רב,

יש לי שני ילדים (ילדה בת 4 וילד בן שנתיים) שותפים לחדר.
    לפני כמה חודשים העברנו את בני למיטת נוער, מאז אותו יום ובתקופה האחרונה זה אף החמיר הוא לא הולך לישון. (יש לציין שבעבר במיטת התינוק הוא היה נרדם בקלות וישן רצוף כל הלילה)
    מיד כשמשכיבים אותו הוא יורד מהמיטה ובא חזרה לסלון, שלב הירידות הללו יכול להימשך שעות ולא עוזר שאני מחזירה אותו שוב ושוב.
    בסופו של דבר לאחר שגם אני כבר מאד עייפה ועצבנית הוא נשאר לפעמים בסלון ונרדם שם ובמידה וגם אני רוצה ללכת לישון הוא בא לישון איתי במיטה.( יש לציין שבעלי עובד לפעמים בלילות ולא נמצא, כשבעלי נמצא הוא פחות יורד מהמיטה אך גם אז ה"טקס" ארוך ומייגע ולפעמים הוא נרדם במיטה עם אחותו).
    ניסיתי להחזיר אותו למיטת התינוק אך הוא בוכה שהוא רוצה לרדת ולישון במיטה של הגדולים.
    לפעמים אחרי הרבה זמן של בכי במיטת התינוק אני מורידה אותו למיטת הנוער ואז הוא נרדם.
    אשמח לשמוע האם יש דרך קלה ונינוחה יותר לפרידה בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה והירדמות

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שרון באומל
    11/10/2007

שלום דינה.
    המעבר למיטה אחרת כרוך, פעמים רבות, בתהליך הסתגלות. כמו כל תהליך הסתגלות, הוא לוקח זמן ולעמים שזור בקשיים. באופן קונקרטי הייתי מציעה להאריך את טקס השינה לתקופה זו. בנוסף, הייתי הולכת לבחור יחד עם הילד משהו עימו הוא יישן בלילה, תוך כדי תיאור שאותו "משהו" ישמור עליו בלילה. אפשר לשיר לו שירי ערש ליד המיטה עד שיירדם, להקריא כמה סיפורים, להשאיר אור קטן בחדר וכו'.
    אני רוצה לציין שבגיל שנתיים מתחילים להתעורר כל מיני פחדים אצל כל הילדים, ואולי זה הרקע לחוסר יכולתו לישון במיטה החדשה. כדאי לברר זאת עימו, דרך משחק או סיפור. אם אכן כך הדבר, יש כל מינ סיפורים העוסקים בפחדים בלילה (כגון "ננה בננה" "טרמפ על מטאטא" ועוד).
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים באוכל
    מורן
    10/10/2007

הי,
    יש לי 2 בנים (ארבע ושנתיים).
    הילדים האלה היו אוכלים הכל מהכל ולא היתה להם אף פעם בעיה של אוכל או משקל
    כיום , הם מגיעים מהגנים ולא רוצים לאכול ארוחות מסודרות (ארוחת ערב/ארוחת צהרים ביום שבת)
    וכל ארוחה שלנו איתם זה מאבק , לפעמים הם אוכלים ולפעמים לא.
    יש לציין שבגן הם אוכלים יפה מאוד!!!!
    יום אחת אמרתי שאני לא מכינה אוכל עד שהם לא יגידו שהם רעבים וידרשו אותו.
    עבר יום שלם והגענו לשעה 16:00 והילדים לא רוצים לאכול.

שאלתי אליך היא,
    האם להמשיך לנסות להאכיל אותם או לתת להם לאכול מה שהם רוצים ולהניח להם?
    יש לציין שהם לא מהילדים שאוכלים כל היום ממתקים ומגיעים שבעים לארוחת ערב.
    הם פשוט יכולים להעביר יום שלם בלי להיות רעבים.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים באוכל

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    11/10/2007

שלום מורן
    אם לא קרה משהו משמעותי בחיי בנכם, שעלול לגרור תגובה התנהגותית, אני משערת שבנך בן השנתיים, הנמצא בתקופת למידת הנפרדות והעצמאות, מבטא אותה סביב האוכל, ואולי בנך בן הארבע "נדבק" ממנו. אם אין שינוי במשפחה (אני חוזרת), הייתי מניחה להם, ולא הופכת את שולחן האוכל לשדה קרב. אין אף ילד שמת מרעב, כשהיה לו אוכל בבית. בסה"כ נשמע לי שהרגלי האכילה במשפחתך טובים, והם יחזרו לאכול. אל דאגה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה
    חגית
    10/10/2007

שלום,
    פלג בן 6 חודשים ויונק מלא, בחודש האחרון אוכל גם מרק ופירות.
    יש לי בעיה שהוא לא ישן בלילה באופן רציף ואפילו לא 3 שעות ברצף ואני מותשת לחלוטין ולא יודעת כבר מה לעשות.
    ניסיתי וממשיכה לנסות לתת לו את הארוחה לפני השינה בבקבוק (חלב שלי שאוב) על מנת שאראה שהוא אוכל מספיק ושבע - אפילו הוספתי קרונפלור בהמלצת טיפת חלב.
    אך עם זאת הוא קם המון בלילה - לפעמים כל שעה וחצי-שעתיים והדבר היחיד שמרגיע את הבכי שלו זה הציצי והוא באמת אוכל.
    האם יש לך המלצה עבורי?
    עדיין לא חזרתי לעבוד, אני מאוד חוששת אך אצליח לתפקד כשאחזור לעבודה, אני מגיעה לבוקר מותשת וללא כוחות.
    אשמח להמלצה.
    תודה רבה וחג שמח.
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שרון באומל
    11/10/2007

שלום חגית
    ההתשה שלך מאוד מובנת לי. נראה לי שהקושי של בנך הוא שהוא אינו יודע להירדם בכוחות עצמו לאחר שמתעורר ממחזור שינה (התעוררות טבעית אצל כל התינוקות). אני ממליצה לך על אחד משלושה ספרים: "לישון כמו תינוק" של פרופסור אבי שדה. בספר הוא מתאר את שיטת "החמש דק'" ללמידת שינה עצמאיתהמומלצת, אגב, מגיל חצי שנה. זו שיטה קצרה, אך יכולה לכאוב (כוללת הרבה בכי). ספר נוסף שאני ממליצה עליו הינו "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי. השיטות שלה לוקחות זמן רב יותר, אך היא טוענת שתינוק אמור ללמוד שינה עצמאית בלי בכי. ספר נוסף הוא של הלוחשת לתינוקות, בה מתוארת שיטת "הרם הורד". תציצי בספרים, ותראי מה מדבר אלייך. גיל חצי שנה הוא גיל מצויין להתחיל להרגיל את הילד לשינה עצמאית.
    בהצלחה רבה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה קשה לגן
    holla
    09/10/2007

שלום,

בני בן שנה ושמונה חודשים.
    לפני כחודשיים נולדה לנו בת.
    בסך הכל הוא ילד מקסים, חכם, מאד נח, מעסיק את עצמו באופן מופלא, ילד מלא שמחת חיים, בעל אינטראקציה מצויינת עם ילדים ומבוגרים כאחד.
    בתחילת אוקטובר הכנסנו אותו לגן (חיכינו חודשיים אחרי הלידה וגם על מנת לפסוח על תקופת החגים שמקוטעת ממילא). עד היום הוא היה בגן כ-5 פעמים. כל פעם לכמה שעות (ללא יותר מ-3 שעות) וכל פעם קראו לנו לקחת אותו כי נראה ש"קשה לו מאד". ביומיים הראשונים אני חייבת לציין שהוא שעט בהתלהבות לתוך הגן והשאיר אותי מאחור....
    רק כשבאתי לקחת אותו ירד לו האסימון והוא פרץ בבכי. בפעמים שלאחר מכן הוא כבר בכה כשהשארנו אותו.
    אני חייבת לציין שעד היום הוא היה בבית עם מטפלת מאד מסורה שהעניקה לו המון חום, אהבה, יחס וגם לימדה אותו המון דברים.
    אני מרגישה שהמעבר מאד מאד קשה לו!
    בגן הם לא בעד שנישאר איתו כי זה "מפריע לילדים האחרים שגם להם קשה שההורים שלהם לא נמצאים". אני חושבת על זה שהוא לא מכיר שם אף אחד, בטח לא בשם שלהם ואנחנו גם נעלמים לו והוא בטח מרגיש חרדה אמיתית.
    בסה"כ בזמן שהותו בגן אומרים לנו שהוא בוכה לסירוגין ורב הזמן הוא רגוע.
    הוא כמעט לא מדבר עדיין ולכן הוא גם לא יכול להביע מילולית אם קשה לו.
    הדבר מתבטא רק בהתנהגות שלו שהפכה אותו למאד "דבק" אליי ואל בעלי כשאנחנו בבית (אני כרגע בחופשת לידה ובעלי עובד מהבית). מעבר לזה התחילו התפרצויות בכי ואפילו אם אני מזהה נכון התפרצויות זעם - דבר שמאד לא אופייני לו). אני יודעת שחלק מההתנהגויות האלה הן חלק מהגיל שלו שבו הוא מגלה את האני העצמי שלו ואת העצמאות שלו ובודק יותר גבולות. אבל מעבר לכך אני מרגישה שעובר עליו משהו.
    אני לא יודעת אם היה נכון להשאיר אותו בבית עם המטפלת לעוד כמה חודשים או שבכל מקרה רצוי שהוא יעבור את טבילת האש הזו אחת ולתמיד.
    בסה"כ הייתי משוכנעת שהגן יכול לתרום לו, כי הוא ילד מאד חברותי וסקרן ונראה לי בגדול שלטווח הרחוק התוצאה תהיה חיובית.
    יש לי אפשרות להחזיר אותו הביתה מכיוון שהמטפלת שלנו תטפל גם בתינוקת החדשה ולכן אין לי בעיה להחזיר אותו הביתה לכמה חודשים.

שאלותיי הן:
    1. האם לדעתך עוד מספר חודשים בבית יקלו על הכניסה לגן בעתיד?
    2. כיצד ניתן להקל עליו את הכניסה לגן כמה שאפשר?
    3. האם להתעקש עם הגן ללוות אותו בימים הראשונים?
    4. כיצד ניתן להתמודד עם ההתנהגויות ה"חריגות" שהופיעו פתאום? (אגב, בהתחלה הוא קיבל את אחותו ממש באבירות, אם אפשר להגיד. אין ספק שהוא קלט שמשהו השתנה אבל לא היו התנהגויות ספציפיות שהביעו קנאה. עכשיו כמובן הכל השתנה ונראה שהקנאה עולה על פני השטח....)

ובכלל, כל תובנה ועזרה בנוגע לכניסה לגן תתקבל בברכה.

סליחה על אריכות הדברים....
    המון תודה!
    הולה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה קשה לגן

הוספת תגובה

• כניסה קשה לגן

שרון באומל
    11/10/2007

שלום הולה
    אכן, הרבה שינויים משמעותיים עבור הילד בבת אחת. המשמעות של שני השיוניים היא פרידה. מבחינת הולדת האחות - הפרידה מהאקסקלוסיביות של הקשר איתכם. מבחינת הגן - זו פרידה במובנים רבים. ילדים רבים, שכבר נמצאים בגן כמות זמן ממושכת יותר מתחילים לסרב ללכת לגן על רקע הולדת אח חדש. לכן, ייתכן והקושי בהליכה לגן שזור בלידת האחות.
    להחלטתכם מה לעשות מבחינה קונקרטית. אין לי עצה גורפת. כניסה לגן מלווה בדרך כלל בקשיים אצל ילדים בריאים נפשית, ולכן, דעי שעם הזמן הקושי יעבור.
    בבית, הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "התחלת עכשיו גן חדש. אתה צריך להכיר גננת חדשה וילדים רבים חדשים וגם צעצועים חדשים וחצר חדשה. הרבה פעמים כשצריך להתרגל למשהו חדש, זה קשה ועצוב בלב". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, הייתי מנסה לכתוב ספר על הליכתו לגן. הייתי כוללת בספר הזה את מבנה הגן, את סדר היום, את הגננת והסייעות וכן את הפרידה בבוקר והקושי שמגיע בעקבותיה. הייתי נותנת לגיטימציה לרגשות השליליים המתעוררים עקב הפרידה. בנוסף, הייתי מצידדת אותו בכלים להתמודדות עם הקושי כגון: להביא לגן משהו אהוב מהבית, ולומר לו שכל פעם שהוא מרגיש געגוע אליכם, הוא יכול לקחת את אותו שמהו ולחבק אותו.
    שיהיה בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה