פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מדברת בגן
    אניאני
    21/11/2007

בתי בת ה3 נכנסה השנה לגן, לאחר שהייתה איתי בבית.
    בבית היא מדברת בשמחה על הגן ומספרת על חוויות טובות.
    בבית היא ילדה פעלתנית, צוחקת, מדברת, מתרוצצת, אך בגן היא לא מדברת מילה (עם הצוות מעט) ומאוד סגורה. הגנן הזכיר את המושג סלקטיב מיוטיזם.
    אשמח ואודה להמלצות ורעיונות כיצד ניתן להקל עליה ולעזור לה להיפתח מעט.
    הוצע לנו לקיים מפגשים עם ילדים מהגן אחה"צ ועשינו זאת כמה פעמים.
    האם יש אולי חוג ספציפי שיכול לסייע? והאם זה משהו בשיתוף ההורים (תנועה) או אולי דווקא משהו כמו בלט, ריקוד או משהו כזה- שבו ההורים הם רק צופים מהצד?

כל כיוון ורעיון יתקבל בברכה.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מדברת בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• selective mutism

שרון באומל
    24/11/2007

שלום לך
    המושג של selective mutism מתייחס לצורה של הבעת מצוקה פנימית על ידי בחירה עם מי לדבר. לפיכך, נראה כי מאיזשהיא סיבה ביתכם חשה מצוקה בגן. לכן, דרך משחק או סיפור הייתי מנסה לדבר עימה מדוע היא מסרבת לדבר בגן. למשל: הייתי משחקת עימה בבובות, ומשחקת בובה שמסרבת לדבר בגן, לעומת הבית בו אין לה שום בעייה לדבר ומנסה לראות כיצד הילדה מגיבה ומה היא אומרת.
    אפשר גם לכתוב יחד סיפור על ילדה שהתחילה גן והכל נורא חדש לה: הסביבה, הגננת הילדים, הפעילות ונורא קשה לה לדבר במקום החדש הזה.
    אם אין הקלה בסימפטום, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת לבדוק מה מקור הבעייה ולהדריך אתכם כיצד ניתן להתמודד עימה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת...
    דנה
    20/11/2007

שלום,
    אני אמא לילדה בת 3 וחצי ותינוק בן חצי שנה. בתי הבכורה ילדה מאד נבונה, חכמה. שלחנו אותה לגן כשהייתה בת שנתיים וחצי כשהיא כבר מדברת ועד אז גידלתי אותה בבית. היא ילדה מאד חביבה, חברותית החברים בגן מחכים לה כל יום בכניסה מגעגוע אליה, היא מאד אוהבת את האח החדש שלה ולא מקנאה לו כלל. היא ילדה שיש לה שגרת חיים קבועה, מעניינת ודיי מספקת, הכוללת: גן, חזרה מהגן לקראת השעה 16:00 ולאחר מכן יש לה שעתיים שמשתנות מדיי יום, תיאטרון בובות, חוג ג'אז, הולכים יחד היא ואני לחברה, או פעילות יצירה שאני עושה איתה בבית, לאחר מכן מקלחת, ארוחת ערב, קריאת סיפור שינה. לכאורה ריטואל דיי שגרתי ועקבי שלדתי רק תורם לילדתי (ואולי אני טועה). הבעיה שממנה אני מתוסכלת היא שמאז נולדה בתי היא ואני לא ישנות לילה אחד שלם רצוף (ובעלי וילדי), כל לילה אנחנו קמים במשך 5-6 פעמים למיטה כשהיא מזעיקה אותנו בצרחות אימה ובוכה עד לכדי דמעות בעיניים סגורות ולא מוכנה לתרום לנו פיסת מידע על סיבת הבכיה, וכשאנחנו מתקרבים לחבקה, לנשקה או ללטפה ולהרגיעה היא תוקפת באגרסיביות איומה ובועטת לכל עבר עם כוח אדיר שאין לי מושג איך הוא קיים בילדה בת גילה. בעלי ואני נורא מיואשים ולא מצליחים להבין את פשר הבכיות הרבות מדי לילה וניסינו לחשוב על מיליון ואחת סיבות, אבל לשווא. מחשבות עלו בראשי לא פעם שמישהו פגע בה ואולי ואני כבר פרנואידית, אבל גם עייפה ומתוסכלת. אני רוצה להוסיף שילדתי (וילדי) לא ידעו יום אחד או שעה או פחות להיות לבד , בלעדינו עם שמרטף, או דודה/סבא/סבתא וכו'... אבקש את עזרתך, האמא עם הכי הרבה לילות לבנים.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת...

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

שושי יעקובי
    20/11/2007

התופעה שאת מתארת היא תופעה של ביעותי לילה והיא מתרחשת בשכיחות לא קטנה אצל ילדים בגילאים של בתך. כפי שאת מתארת הילדה מתעוררת בצרחות מתוך שינה ולא ניתן להעיר אותה או להרגיעה, עד שהיא נרגעת באופן עצמאי. ביעותי לילה מתרחשים יותר כאשר הילד בתקופה של מתח כלשהו ולא דווקא סימן לטראומה. המתח שמצטבר במהלך היום משתחח בתופעה הלילית הזו. יכול להיות שמתח זה קשור בדרך כלשהי לאח שנולד לה. למרות שאין שום סימנים לקנאה או ביטויים לתחושות של כעס, תסכול מאובדן תשומת הלב או כל תחושה אחרת כלפי השינוי שחל במשפחה, אולי בכל זאת המתח קיים בתוכה ומתבטא בביעותי לילה.
    ברמה המעשית היא זקוקה לקירבה איתך, לבלות זמן איתך. אפשרות נוספת היא לקרוא יחד ספרים על הולדת אח ולשוחח על התחושות שלה.
    \בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה קיימת מיום היוולדה

דנה
    20/11/2007

ונמשכת עדיין, האח שנולד, נולד לפני כחצי שנה כך שדברים לא השתנו כלל. לגבי זמן איכות יש לה המון איתי אני עזבתי עבודה בשביל להיות להם והים לאחיה אמא 100%. מדיי לילה אנחננו מקריאים לה ספר (היא זוכרת כבר את רוב הספרים בעל פה), כך שאני כבר לא יודעת מה עוד לעשות....?..??? עד מתי זה יימשך? עד מתי האופי הנרגז הזה ידבק בה? ועד מתי אנחנו לא נצליח לישון לילה רצוף כל בני הבית...?...? האם זה יהיה לנצח? האם הבכיות זה סוג ו/או אופן האופי שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה

שושי יעקובי
    22/11/2007

למרות כי תחושות התשישות, העייפות והיאוש שלך ממוקדות בהתנהגות של הילדה שלך, לי נראה כי התחושות הללו קשורות למצב הכללי של לגדל שני ילדים קטנטנים, להתמסר לכך טוטלית, להיות זמינה כל היום לטפל בצרכים של ילדה קטנה ותינוק. אולי היית רוצה שהילדה פחות תזדקק לך ואולי זו ילדה עם טמפרנט קשה שדורשת יותר משאבים מההורים שלה, אבל הקושי המרכזי הוא דילדול משאבים אצלך. מצב של חוסר שינה הוא מצב רע להורות. זו אחת הסיבות לכך שהורים מאבדים מסבלנותם ומיכולת ההכלה שלהם. את חייבת למלא את המשאבים שלך וקודם כל לאפשר לעצמך מספיק שעות שינה. אפשר לחשוב על כל מיני פתרונות: חלוקת זמני השינה בינך לבן זוגך, ביבי סיטר במהלך היום או כל דבר אחר שיאפשר לך להעניק קצת לעצמך.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות לילה לאוכל
    שירלי
    20/11/2007

שלום,

בתי בת שנה ו5 חודשים, ינקה עד גיל 7 חודשים, בגיל 5.5 חודשים החלה לאכול "מוצקים", אוכלת יפה מאוד במהלך היום, גם מבחינת כמויות וגם מבחינת גיוון. מהרגע שהפסקנו הנקה ועוד קצת לפני השתדלנו להמנע מהאכלות באמצע הלילה על מנת שלא תתרגל לכך (בגלל נזק לשיניים וכמובן הרגל אכילה מזיק, בין היתר עצתה של יועצת ההנקה). ילדתי עדיין קמה אחת ללילה (קורה לעיתים גם יותר אבל נדיר) על מנת לאכול, לא מוותרת ולא מסתפקת במים או בחיבוק/מוצץ. מגיל 8 חודשים בערך אנחנו מנסים לסירוגין לספק את הרעב של אמצע הלילה בחיבוק/מים/מוצץ/החלפת חיתול, אך זה לא עוזר. היא לא נרדמת, למדה להוציא את המוצץ וכך עד שתקבל את הבקבוק. שתי שאלות :
    1. האם זה בכלל נכון לנסות לגמול אותה מאכילת הלילה, האם זה גיל נורמאלי להתעוררות של אוכל עדיין? (עם התעוררות לחיבוק/מוצץ אנחנו עוד מוכנים להתמודד....)
    2. אם כדאי לנו להמשיך לנסות לגמול אותה מאכילת אמצע הלילה - תוכלו להמליץ לנו על הדרך לעשות זאת ? (חשוב לציין שהיא ישנה לבד בחדרה, לא היו שום שינויים מהותיים בחייה מאז נולדה).

תודה וחג חנוכה שמח

שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות לילה לאוכל

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה לשאלתי. תודה

שירלי
    28/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה

שושי יעקובי
    29/11/2007

את מתארת 8 חודשים של נסיונות וזה הרבה זמן לשנות הרגל. יכול להיות שהיא לא היתה בשלה לכך בגיל שנה אבל כיום בגיל שנה וחצי היא בהחלט מסוגלת פיזית ונפשית להתמודד עם הפסקת אכילה בלילה. אין לי להציע לך דרך קלה או מיוחדת. כל דרך שאציע לך כרוכה בלהתמודד מול מצב של לתתסכל את הילדה. אתם חייבים להיות נחושים, עקביים בהחלטה שלכם ושלמים עם עצמכם. תאלצו לעבור כמה לילות של בכי ותשתמשו בכל אמצעי ההרגעה והשכנוע שיש ברשותכם, לדבר אליה ולהסביר שלא אוכלים בלילה, לחבק, מוצץ, שמיכה וכו'. לעמוד כנגד ביטויי המחאה שלה מתוך שכנוע פנימי שמה שאתם עושים הוא נכון.
    מומלץ הספר של הלוחשת לתינוקות.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות לילה לאוכל

שרון באומל
    01/12/2007

שלום שירלי
    לכל ילד צרכים שונים וייתכן כי ביתך זקוקה לבקבוק באמצע הלילה וזה טבעי ונרמאלי ואוסיף שאשריכם שהיא מתעוררת רק אחת ללילה.
    אני מציעה לנסות אחת לחודש לערך לילה או שניים בלי בקבוק ולראות כיצד היא מגיבה. כשהיא תהיה מוכנה להפסיק היא תעשה זאת.
    חג חנוכה שמח גם לכם
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות לאחר שינה
    לינה
    20/11/2007

שלום ! בו שלי ( כמעט בן 3) מתעורר לעיתים קרובות אחרי שנת הלילה או שנת הצהריים בצרחות.
    לפעמים לוקח לו עד חצי שעה להירגע
    בנוסף לכך יש לו התפרצויות זעם שמלובות בצרחות חזקות. חשוב לציין שיש לי גם תינוק בן חמישה חודשים. מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות לאחר שינה

הוספת תגובה

• התעוררות סוערת לאחר שינה

שושי יעקובי
    20/11/2007

התעוררות בבכי ובצרחות מאפיינת לא מעט תינוקות וילדים צעירים. זה קשור לטמפרמנט מולד, ליכולת שלהם להתמודד עם שינויים ומעברים כגון מעבר ממצב פיזי ונפשי של שינה לערות. ככל שהילד גדל כך תגובות אלו פוחתות וחולפות. גם בפורום הזה היו מספר פניות של הורים בשאלה דומה ואני ממליצה לך לעיין בתשובות שנכתבו. לא ניתן להתעלם מכך כי נולד לו אח, הנוכחות שלו בחייכם מורגשת יותר ככל שהוא גדל. יכול להיות כי התפרצויות הכעס הם ביטוי לתחושות קנאה, כעס, אובדן תשומת הלב שלך (שמתרחשת באופן טבעי כשנוסף ילד במשפחה). יכול להיות כי בדרך הזו הוא מנסה לגייס את תשומת הלב שלכם אליו ואל מצוקתו. במצב זה ניתן לעשות כל מינ דברים, כאשר הדבר הראשון זה למצוא זמן להיות ביחד רק שניכם. אפשר לחזור ולקרוא איתו ספרים שקשורים להולדת אחים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות בענייני שינה - 9 חודשים
    גיליו1
    20/11/2007

אשמח לעצתכם בבעייה הבאה,
    ילדינו התאומים בני 9 חודשים (7 מתוקן). עד לאחרונה היו הולכים לישון בקלות הן בשנות היום (בוקר, צהריים, אחה"צ) והן בלילה.
    לאחרונה הבן התחיל לבכות בכל פעם שהוא מונח במיטה, והוא נרגע רק אם מוציאים אותו מהמיטה. רק אחרי שהוא מותש מ"מאבק" של שעות שבהן מוציאים אותו מהמיטה, מרגיעים אותו, מחזירים אותו למיטה, הוא בוכה וחוזר חלילה - רק אז הוא נרדם.
    הלילה זה כבר הגיע למצב בו הוא (ואנחנו :-)) היינו ערים מרבית הלילה.
    חשוב לציין שזה קורה רק אם אחד מההורים בבית. עם המטפלת אין שום בעייה, הוא מונח במיטה והולך לישון.

האם לתת לו לבכות?
    האם להמשיך בלהרים, להרגיע, למהחזיר למיטה וחוזר חלילה?
    האם להעביר אותו למיטה בחדר שלנו?
    מה עוד אפשר לעשות? הוא מסכן כי הוא עייף מאוד וכועס מאוד, אחותו התאומה מסכנה כי הוא מפריע לה לישון ואנחנו עייפים....ן

תודה מראש על עצותכן!!

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות של בני 9 חודשים.

שושי יעקובי
    20/11/2007

בגילאי 9-12 חודשים חלה "קפיצה" בהתפתחות של תינוקות. המשמעות של קפיצה התפתחותית היא בין היתר שינוי בזמני השינה. במהלך היום הם זקוקים לפחות שינה, חלק מהתינוקות ישנים מעט בשעות הבוקר ומעט אחר הצהריים וחלק ישנים רק בצהריים. כדאי לנסות ולראות מתי הילד שלך מראה סימני עייפות במהלך היום ואז להשכיב אותו לישון רוב הסיכויים כי ירדם בקלות. בשעות הערב הסיפור מעט שונה. סביב גיל שנה הרבה תינוקות עוברים שלב של קשיי הירדמות, מכיון שהם מבינים יותר את מה שקורה סביבם: שהם נפרדים מההורים מאידך שההורים בחדר אחר. סביב השינה מתעוררת חרדה וגם תגובות מחאה מצדם. מומלץ להתחיל לבנות טקס של הירדמות, ריטואל קבוע של רחצה שמרגיעה, הפחתת הגירויים בבית, האכלה, השכבה במיטה עם מוסיקה מרגיעה כשאתם עדיין בחדר. להמשיך בריטואל הזה שוב ושוב עד שיופנם. אבל חשוב שתדעי, זה לא קורה מיד. ומידי פעם ישנם ימים קשים בהם הילד מתקשה להירדם מכל מיני סיבות חלקן מובנות לנו וחלקן לא תמיד.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינות בגן
    אפרת
    20/11/2007

שלום רב,

בני הבכור בן 4 ושלושה חודשים. הגננת בגן אמרה לי כי בני משתולל בפינות בגן. פינת קוביות, פינת בובה. יצירות בגן הוא עושה, וגם בבית אני מציירת איתו, פלסטלינה, דפי עבודה ועוד.. והוא ביצירות מתנהג מאוד יפה, גם בבית וגם בגן. אך הגננת אמרה כי בפינות היא מרגישה שהוא אבוד, לא יודע מה לעשות עם עצמו ואז הוא מפריע לילדים האחרים. הגננת עוד אמרה כי היא מרגישה שהוא צריכה הכוונה, לתת לו לעשות דברים מוגדרים, לומר לו מה לעשות והוא עושה יפה מאוד, גם במפגש הוא מקשיב ומתנהג יפה.

שאלתי היא ממה נובעת ההתנהגות שלו בגן בפינות השונות בגן? אולי מתוך שעמום? אינני יודעת? הגננת אומרת כי הוא צריך הכוונה של מבוגר, אולי תלות?

אני לא יודעת איך הלתייחס לדבריה כי בבית הוא בסדר גמור, וגם עם חברים...

אודה להתייחסותך ועצתך

אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    פינות בגן

הוספת תגובה

• קשיים בפעילות בגן

שושי יעקובי
    20/11/2007

אני יכולה להעלות כמה השערות: ישנם ילדים שפעילות פתוחה וחופשית בסביבה בה ישנם הרבה מאוד גירויים מעוררת בהם תחושה של הצפה ומתח והם מתקשים להתמקד בפעילות אחת. במצבים אלו הכוונה של מבוגר מאוד נכונה להם, מרגיעה ומנתבת את הסקרנות שלהם לכיוונים חיוביים. אפשרות נוספת שקיימת בגן ולא בבית קשורה בהתפתחות מיומנויות חברתיות. במהלך הפעילות החופשית, בפינות הגן ילדים צריכים להתמודד עם לא מעט תסכולים חברתיים, לעיתים התגובות שלהם לא בשלות דיים וזה עשוי להיות מקור לתסכולים ולתגובות של כעס.
    שושי יעקובי
    www.rtiada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש הכוונה

אפרת
    21/11/2007

לשושי שלום רב,

תודה רבה, כעת שקראתי את תשובתך, אני קצת יותר ממוקדת ומניחה כי הבעיה יכולה להיות באמת בעיה הקשורה לקשרים חברתיים. למרות שבבית ובמשפחה עם אחיינים הוא משחק יפה מאוד, אבל יכול להיות כפי שהצגת בגן זה קשה יותר קשה לו להתמודד.

כיצד אוכל לסייע לו להשתלב טוב יותר בפינות בגן?

ושוב תודה רבה על הסיוע

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במיומנויות חברתיות

שושי יעקובי
    23/11/2007

כדי לעזור לילד להתמודד טוב יותר עם מצבי קונפליקט בינאישיים ההתערבות צריכה להיות צמודה ככל הניתן לארוע עצמו. במצב כזה אפשר להבין יחד עם הילד את מה שקורה לו ולהציע דרכים חלופיות (כגון לא לחטוף אלא לבקש או לשחק יחד).
    מצבים דומים עשויים להתרחש גם בבית ואפילו מול ההורים.
    בשאלה המקורית שלך את ציינת שאולי ההתנהגות של הילד נובעת משעמום, למה התכוונת.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמקדות

אפרת
    26/11/2007

כוונתי בשעמום הייתה כי אולי בני לא מעוניין לשחק בפינות בגן כי זה משעמם אותו. אבל לאחר מעקב גם בבית אחרי התנהגותו אני לא חושבת שזו הסיבה. שמתי לב כי הוא שואל רשות לכל דבר. הוא גם מודיע על כל דבר לפני שהוא עושה, אפילו ללכת לשירותים הוא אומר אמא יש לי פיפי, אמא יש לי קקי. אז אני מסבירה לו שהוא לא צריך לומר לי, הוא יכול לגשת ולעשות לבד.

אז אני מנסה לראות בבית כיצד הוא מתנהג כדי לנסות להבין כיצד הוא מתנהג בפינות בגן. שוחחתי שוב עם הגננת והיא אמרה כי היא תביא משהיא מקצועית כדי שתצפה בהתנהגותו, כי לה קשה להצביע על איזה שהיא בעיה, והיא מפחדת שהיא מפספסת משהו אחר או שהיא בכלל טועה.

שאלתי אותה שוב מה היא רואה והיא אומרת כי בפינות בגן, או במשחקים בשולחן הוא תמיד צריך הכוונה ואז הוא עושה הכל יפה מאוד. רק לציור הוא ניגש לבד ומצייר אף ברמה גבוהה מעבר לגילו (גם לדברי הגננת). אדגיש כי גם אני כתחביב מציירת בבית ולכן אני משתדלת אחה"צ להעסיק את ילדי (יש לי עוד ילדה בת שלוש ותינוק בן 9 חודשים) ביצירות וציור....

אם הוא לא מקבל הכוונה אז הוא לא מוצא את עצמו ומשתולל ומפריע לילדים האחרים.
    ארצה לציין כי בני הוא ילד חכם, נבון ובוגר לגילו (ולא רק אמא אומרת, גם הגננת והסביבה) ולכן בהתחלה חשבתי שאולי הוא משתעמם בפינות...

סליחה על אורך הההודעה...
    אני מקווה שמיקדתי יותר את הדברים.

שוב תודה

אפרת

נ.ב יכול להיות שאני אמא שלוחצת יותר מידי?, האם זה באמת טוב להעסיק כל אחה"צ, לפחות שעה וחצי ביום את הילדים ביצירה או במשחק... אולי פשוט אני מגזימה וצריכה לתת להם להיות צת יותר לבד, אולי בגלל זה קיימת התלות של בני ? אציין כי בתי היא לא כזאת בכלל, היא דעתנית ועצמאית מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגן

שושי יעקובי
    27/11/2007

דברי הגננת נשמעים לי מעורפלים מעט, מה מדאיג אותה התנהגותו התלותית והפסיבית או התגובה הסוערת? נראה כי תצפית על-ידי איש מקצוע בגן עשויה אכן להבהיר כמה דברים. גם להרגיע את החרדה שהתעוררה אצלך.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתנהגות ולא ההשתוללות

אפרת
    29/11/2007

מה שמפריע לגננת זה ההתנהגות התלותית, ההכוונה שהוא צריך לקבל ולא ההשתוללות או המריבה. הגננת מודעת לזה שבני לא מתכוון לריב. היא אמרה לי כי היא יודעת שבני לא ילד אלים ולכן מפריע לה שיחשבו שהוא כזה. היא אומרת כי הוא משתולל ופוגע באחר אבל לא בכוונה תחילה, אלא בגלל שהוא לא מוצא את עצמו בפינות החופשיות...., בחצר...

בכל אופן נתתי את אישורי להביא מתצפתת לגן, אני רק מקווה שזה יקרה מהר, כי הבנתי שזה יכול לקחת זמן.

תודה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת תשובות
    רינת
    20/11/2007

שלום
    בני ילד נבון ופיקח יודע הרבה מעבר לגילו אם זה זיהוי צבעים ,אותיות, מספרים , כותב בקיצור כל מה שקשור לילדים בכיתה א' הוא לומד איתי (לציין שאני מורה ליסודי ובעלי מורה לעל יסודי) אני לא עובדת ובינתיים משקיעה בילדים שלי הקטנה בת 9 חודש .
    הבעיה אצלו :
    1. שהוא דברן גדול הוא כל הזמן רוצה שתהיי עסוקה איתו לא נותנן לי רגע של מנוחה , וגם שהבעיה שהוא רוצה שכולם יקשיבו ומכיוון שיש כאלה שאין להם את הכוח לשמוע הרבה מילד קטן אז הם כאילו מפסיקים אותו באמצע וזה נורא מרגיז אותו מה אפשר לעשות האם בגילו צריך להבין שאי אפשר לדבר המון (לציין שהוא לא סתם מקשקש אלא נושא מסויים שעושה עליו חיבור מלא).
    2. דבר שני שאנחנו לא יודעים מה לעשות איתו לא עוזר לנו עונש 3 דקות בחדר, או עונש על משהו שהוא אוהב אם זה לשחק במחשב או לאכול ממתק מסויים כי אחרי שהוא מתרגז ובוכה וא נרגע כאילו כלום לא קרה ?
    3. יש לי בני דודים ובני דודות שהבעיה שלה איתם שיש חלק מהם שמרגיז אותו בכוונה ע"מ שהוא יכעס וזה גורם לו להרביץ להם ויש כאלה שלא שומעים אותו אם הוא רוצה לספר להם משהו מה אפשר לעשות ?
    4. דבר אחר שהוא נסער ומתרגז מהר לפני שאת יודעת מה הוא מחפש או מבקש , למשל הוא מחפש צעצוע מסויים ושוכח שהוא שם אותו בקלמר ישר מתרגז ומתחיל לבכות ולאחר שהוא מוצא אותו (הבכה והחיפוש באותו זמן) כאילו נעלמות הדמעות ישר
    אם אני רוצה ללכת לאיש מקצוע ע"מ שיעזור לנו לדעת איך להתמודד עם ילד עצבני ונסער אבל באותו זמן פיקח למי אני צריכה ללכת ?
    תודה וסליחה על ההודעה הארוכה

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת תשובות

הוספת תגובה

• יעוץ מקצועי

שושי יעקובי
    20/11/2007

אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ילדים באזור מגורייך ולהתייעץ אתו בכל אותן השאלות שמטרידות אותך. בתהליך של הדרכה, אתם ההורים יכולים לקבל כלים איך להגיב לילד באופן שיעזור לו להתמודד טוב יותר עם תסכולים וקשיים.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    גלית
    20/11/2007

אני אם חד הורית ואם לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים ביתי מבקרת אצל אביה פעמיים בשבוע למשך שעתתים וכל שבת שנייה לביקור של שש שעות בביקור האחרון כשהבאמי את ביתי לאביה היא אמרה החזיקה אותי חזק ואמרה לי אמא אני מפחדת שאלתי אותה ממה את מפחדת ? והיא לא ענתה לי . בבקשה ממכם אני אשמח לקבל עזרה גלית

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחד לבקר את אבא

שושי יעקובי
    20/11/2007

בגיל כל -כך צעיר קשה לפעמים להבין מילד מה קורה לו ומה בדיוק מפחיד אותו. את יכולה לנסות דרך סיפור או משחק לנסות לברר ממה היא פוחדת, ובכלל לשמוע על הביקרו אצל אבא. אך כאמור הסיכוי שתקבלי מידע שירגיע אותך הוא לא גבוה. חשוב לבדוק אם הילדה חוששת מפרידות באופן כללי, בגילאים כל כך צעירים ילדים נצמדים לאמא והשארות עם אבא אינה דומה לנוכחות מרגיעה של אמא לצידם.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנה וחצי מתעורר משנ"צ בבכי
    הורים מתלבטים
    19/11/2007

בני בן שנה וחצי מתעורר משנת הצהריים בבכי היסטרי. המצב הוא כזה מאז שנולד (כשנולד היה הבכי מלווה כל התעוררות). ישנם מקרים בודדים בהם הוא מתעורר משנת הצהריים ומחייך..
    מה ניתן לעשות? האם הדבר מעיד על בעיה?

הוספת תגובה

• התעוררות

שרון באומל
    19/11/2007

שלום לך.
    המעבר משינה לעירות ולהיפך אצל פעוטות הוא מעבר דרמטי וכל ילד מגיב אליו אחרת. אני יכולה לספר לך שיש פעוטות רבים שמתעוררים משנת הצהריים בבכי. אם הוא נרגע אחרי זמן קצר - אין הדבר מעיד על בעייה וכל שנותר לי לומר לך הוא שזה יעבור... זה לא מעודד ואולי משאיר אותך חסרת אונים, אבל תני לזה להיות. הוא משדר מצוקה טבעית ואני מציעה פשוט להיות איתו בכך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 - זהות מינית
    שואלת
    19/11/2007

שלום רב

יש לי שאלה שאין לי מושג איך להתמודד איתה - בתי בת ה-4 אוהבת מאוד משחקי בנים (בעיקר גיבורי על - ספיידרמן וכו').

עם זה כמובן אין לי בעיה ואני אף קונה לה צעצועים שהיא מבקשת. בפורים שעבר ביקשה להתחפש לבאטמן ונענתי לבקשתה. בעת האחרונה היא משתמשת יותר ויותר במוטיבים של בנים, וכל בקשה שלה מתקשרת לבנים, לדוגמא היא רוצה להיות חתן, מבקשת בגדי בנים, נעליים, גרביים וכו' של בנים. האם אני צריכה לקנות לה? איך אני מתמודדת עם זה? האם להתעלם?

(אגב, היא תאומה לא זהה ותאומתה ההפך הגמור ממנה. ילדות יחידות).

אודה מאוד לתשובתך.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 - זהות מינית

הוספת תגובה

• זהות מינית

שרון באומל
    19/11/2007

שלום לך
    ייתכן כי על רקע התאומות ביתך מנסה לתפוס את מקומה הייחודי, ולכן לוקחת את תפקיד הבן (אולי תפקידי "הבת" "נתפסו" על ידי אחותה התאומה).
    עקב גילה הצעיר, הייתי ממשיכה להתנהג כפי שאת מתנהגת ולא עושה מזה סיפור. זה בסדר גמור. אולי הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "שמתי לב שאת מאוד אוהבת משחקים שהם אהובים בד"כ על בנים וכן בגדים של בנים ותחפושות של בנים". אני חושבת שזה ייתן לה מקום להסביר את עצמה ואולי למצוא דרך להיות "בת" בצורה שונה מאחותה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה בהחלט עזרת לי.

שואלת
    20/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• געגועים חמים
    לי-רון
    19/11/2007

שלום רב,
    ראשית כל אני אתחיל ברקע -
    אחייניתי בת ה- 4 חיה בארה"ב מזה 3 שנים עם הוריה ואחות קטנה, כל שאר המשפחה חיה כאן בארץ, חשוב לי לציין כי הקשר עם סבא סבתא הדודים והדודות הוא מאוד חם והדוק, לפני ארבעה חודשים הגיעו לביקור בארץ בעקבות הולדת בני, לאחר שחזרו התחילה גן חדש - ההסתגלות הייתה קצת קשה מאחר והציפו אותה הגעגועים למשפחה כאן בישראל..... עד כאן הרקע.
    לפני מספר ימים נגשה הגננת לאחותי וטענה כי הילדה בוכה ואומרת שמתגעגעת המון לסבא וסבתא
    וטענה כי היא מלקקת את אצבעותיה, (כששאלה אחותי באיזו סיטואציה זה קרה - הגננת סירבה לספר ורק טענה שכאשר שאלה בר סמכה אמר כי מצב כזה מעיד על חרדה) היינו מעוניינים לדעת האם באמת נכון הדבר? ואיך רצוי להתמודד בסיטואציה כזו של געגועים קשים למשפחה?
    נועם היא ילדה מאוד חכמה בוגרת ומבינה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    געגועים חמים

הוספת תגובה

• געגועים

שרון באומל
    19/11/2007

שלום לי-רון
    התנהגותה של אחייניתך מעידה, אכן, על מצוקה. הייתי מציעה דרך משחק או סיפור לעורר את הנושאים שקשים לה ופשוט להיות איתה בהם. משהו בנוסח: "את נורא אוהבת את סבא וסבתא וכו'... ולא מזמן בילית איתם הרבה זמן וזה עצוב בלב להיות כ"כ רחוקה". הידיעה שלה שהוריה מבינים את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, הייתי מציעה לצייד אותה בדרכי התמודדות עם הגעגועים כגון: אפשר ללכת לגן עם תמונה משפחתית ולהביט בה בשעת מצוקה בגן; אפשר לעודד לצייר ציורים וללכת לדואר לשלוח אותם, כפעילות אחה"צ.
    אני מציעה גם לברר האם מוקד הבעייה הינו רק הגעגועים או שיש קושי אחר נוסף, שהפירוש שההורים נותנים לו הוא הגעגועים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בית ספר בעקבות אלימות
    הלנה
    19/11/2007

שלום רב,
    בני בן 8 לומד בכיתה ג'. מזה כשנה הוא נחשף לאלימות פיזית ומילולית מצד ילד שלומד איתו בכיתה. בבית הספר אומרים לי שהנושא מטופל, הילד הפוגע נמצא בטיפול ושישנה מעורבות של כל הגורמים הרלוונטיים. ובכל זאת האלימות אינה פוסקת, מדי כמה ימים הילד חוזר מבית פגוע בצורה כזו או אחרת.
    בעקבות כך, מתוך יאוש, התקבלה ההחלטה בבית להעביר את הבן שלי לבית ספר אחר בסביבה.
    והשאלות שלי הן :
    1. האם נכון לשתף את הילד בהחלטה כזו ? (כי אני כן שיתפתי ובבית ספר אמרו שזו טעות).
    2. איזו עזרה ניתן להעניק לילד (מצד ההורים) על מנת שהמעבר לא יהיה טראומתי מדי?
    3. על מה לשים דגש במקרה זה והאם צריך לפנות לעזרה מקצועית?

תודה רבה

הוספת תגובה

• מעבר ביה"ס בעקבות אלימות

שרון באומל
    19/11/2007

שלום הלנה
    אני חושבת שעשית נכון מאוד בכך ששיתפת את ילדך בהחלטה להעבירו לביה"ס אחר. הייתי מציעה לתת לגיטימציה למתן תגובה מצידו. ייתכן וזה יביא להקלה גדולה. אני חושבת שכדאי להכין אותו למעבר. למשל: לכתוב ביחד סיפור על ילד שעובר באמצע השנה לביה"ס אחר. בסיפור כדאי לתת מקום לרגשות שליליים שעשויים להתעורר כגון חרדה, בושה (לדבר איתו מה הוא יספר לחברים החדשים) וכו'. כדאי ללכת לביה"ס החדש טרם המעבר ולהתבנון במבנה, בחצר וכו'.
    אם המעבר לביה"ס החדש יהיה קשה, והילד לא יתפקד מבחינה לימודית וחברתית, אז כדאי לחשוב על קבלת עזרה מקצועית. קחי בחשבון שילדך עבר טראומהשהוא יצטרך להתמודד עימה בזמן הקרוב - הטראומה של האלימות כלפיו.
    שיהיה בהצלחה ובקלות
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הלנה
    20/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה אלימה
    לימור
    18/11/2007

בתי בת ה-4.5
    נמצאת בגן עיריה ולאחרונה משחקת עם ילדה שרק "מאימת" ולפעמים גם מכה אותה
    בתי טוענת שכיף לה איתה ושהיא בוחרת עם מי לשחקולפעמים היא מבקשת רשות ממנה
    לשחק עם ילדה אחרת והיא לא היחידה יש עוד מס בנות שמקשיבות לילדה הזו
    אני מנסה לחזק אותה שהיא חכמה לשחק עם מי שתחליט ושיהיה לה כיף איתו
    היא מאוד מקובלת בגן ומשום מה נדבקה לילדה הזו
    מה עושים?
    האם לאסור עליה לשחק איתה?
    אני מפחדת שהיא תפסיק לשתף אותי במעט שהיא כן כבר משתפת.
    זקוקה לעצה.
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אלימה

הוספת תגובה

• בחירת חברים

שושי יעקובי
    18/11/2007

נשמע שבתך נהנת מחברתה של הילדה הנ"ל. לאסור עליה להיפגש עלול להיות בלתי ניתן להשגה. יחד עם זאת כדאי לעודד אותה ליזום קשרים עם ילדים אחרים בשעות אחר הצהריים ואילו בשעות שהיא נמצאת בגן הייתי מערבת את הגננת .
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לא הולך

לימור
    19/11/2007

אני מנסה להפנות אותה בגן לכיוונים שונים
    אבל בגן הן ביחד
    אחה"צ אני מפנה אותה לכיוונים אחרים ועם ילדות אחרות
    אבל איך ניגרום לזה להתבמע גם בגן?
    היא גם לא מספרת לי הכול אני שומעת מאחרים הרבה
    ולא ממנה קשה לי עם זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה לא רצויה

שושי יעקובי
    20/11/2007

במצב שאת מתארת חשוב לעודד את הילדה שלך ליצור חברויות נוספות כלומר שהקשר עם אותה ילדה שלא מוצאת חן בעיניך לא יהיה בלעדי. אם היא ילדה חברותית ויש לה כמה וכמה חברות אז ההשפעה של אותה ילדה פחות משמעותית מכפי שאת חוששת. איזו השפעה שלילית יש לילדה הזו על הבת שלך? יכול מאוד להיות שהקשר בינהן לא כל כך הרסני, הדומיננטיות של הילדה פחות מפריעה לבת שלך ויותר לך. נושא אחר לגמרי הוא איך לעודד את הבת שלך לשתף אותך בחוויות שלה. חשוב ליצור אוירה טובה, אינטימית, רגועה, ללא ביקורת מצידך, תחושת אמון וקירבה. אוירה כזו תאפשר לך להתקרב לביתך.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד בבית
    נועה
    18/11/2007

רציתי לשאול עד איזה גיל לא מומלץ להשאיר ילד לבד בבית? אני מדברת על עניין של שעה עד שלוש שעות לבד. מעניין אותי גם ההבדל בין יום ושעות מאוחרות של הערב (20:00 עד 24:00).

לקביעת תור
    סגירה
    לבד בבית

הוספת תגובה

• לבד בבית

שושי יעקובי
    18/11/2007

הגישות לכך שונות בסביבה תרבותית שונה ומשתנות מתקופה לתקופה. כמובן שהתשובה משתנה גם בהתאם לאופיו ומידת עצמאותו של כל ילד. נדמה לי שיש חוק בארץ שאומר שילד מתחת לגיל 12 חייב פיקוח, בשעות הערב בוודאי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד גמול חזר לפיפי בלילה
    טל
    18/11/2007

שלום,

בני בן 3.5 גמול מזה כחצי שנה. מאז שגמול לא עושה פיפי במיטה.
    מזה כשבוע וחצי הוא עושה כל יום פיפי במיטה בלילה/לפנות בוקר.
    ככל הידוע לנו לא עבר עליו משהו חריג.
    יש לציין שבמהלך היום אין פיספוסים.
    מה צריך לעשות? צריך ללכת לברור אצל איש מקצוע?

תודה מראש,
    טל.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד גמול חזר לפיפי בלילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

שושי יעקובי
    18/11/2007

הרטבת לילה נחשבת לתופעה שכיחה בגילאי שלוש וחצי, גם ילדים גמולים עדיין חוזרים להרטיב. הסיבות לכך עשויות להיות שונות: יכול להיות מצב זמני כלשהו של מתח, שינויים במזג האויר, או מצב בריאותי כלשהו.
    חשוב לשלול בעיה בריאותית. יכול להיות כפי שציינתי שזו תגובה זמנית ללחץ כלשהו שיעבור. בשלב זה לא הייתי עושה משהו מיוחד.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה