פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסרבת לחזור הביתה מהגן
    ליאת
    25/10/2007

שלום! ביתי הייתה איתי בבית עד גיל שנתיים, היא ילדה חברותית מאוד וחכמה, היא נכנסה לגן בגיל שנתיים וחודשיים היא מאד אוהבת את הגן ואני שמחה על כך, היא גם לא רוצה לחזור הביתה כאשר אני באה לקחת אותה ואפילו בוכה להישאר. שאלתי היא על מה מעידה התנהגות זו, אני אציין שאנחנו מרעיפים עליה חום ואהבה בלי סוף ולא חסר לה דבר (מלבד העיניין שיש בבית אח קטן ממנה בשנה ומקבל את אותו יחס בדיוק).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לחזור הביתה מהגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבת לחזור הביתה מהגן

שרון באומל
    28/10/2007

שלום ליאת
    ייתכן כי ילדתך מבטאת את הקושי בפרידה דווקא דרך הסירוב לחזור הביתה. ראשית, אני מציעה לומר לה משהו נוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון את לא רוצה לחזור מהגן. יכול להיות שאת רוצה להגיד לי בזה שכמו שאני לא נמצאת איתך בבוקר, את לא רוצה להיות איתי אחרי הגן". הידיעה שלה שאת מתבוננת במתרחש בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, הייתי מנסה לחשוב יחד איתה איך נפרדים מהגן בצורה הטובה ביותר. למשל: האם אתן יכולות לשחק יחד משחק אחד בגן לפני שאתן הולכות; לשיר שיר פרידה מהגן; לעשות משהו אחרי הגן שהוא שלב ביניים בין הגן לבית.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לספר?
    נעמה
    25/10/2007

שלום רב,
    אני ובעלי עומדים בפני גירושין.
    מה הדרך/ הצורה הנכונה לספר לבנותיי (בנות 6 ו-3), אני רוצה שלא ייפגעו מהמהלך ויבינו בדרך הטובה ביותר ובמילים הנכונות לכך.
    מה אני אמורה להגיד?

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לספר?

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    28/10/2007

שלום נעמה
    זה לא קל להיפרד, ובתוך כל הקושי צריך להכיל גם את הקושי של הילדים. כדאי להגיד לילדים מבעוד מועד ולא לחכות ליום בו אחד ההורים עוזב את הבית. לפי גיל הילד, כדאי לומר משהו בנוסח: "אבא ואני החלטנו לגור בשני בתים נפרדים, כי קשה לנו כבר להסתדר באותו בית. אבא יבוא לקחת אתכם מהגן בימים X ו Y ואתם תשנו אצלו שבת כן שבת לא (או כל הסדר אחר). אנחנו ממשיכים לאהוב אתכם כמו תמיד, והפרידה היא לא בגללכם. אנחנו יודעים שזה מאוד קשה וננסה לעזור לכם בכל דרך אפשרית". אני מציעה לתת לילדים זמן ומקום לדבר על הפרידה ולהביע טווח רגשות רחב ככל הניתן בכל הקשור לפרידה. אני מציעה להיוועץ בהם כיצד אפשר לעזור להם להתמודד עם המצב החדש בצורה הכי טובה שניתן.
    בנוסף, אם אתם מרגישים שזה "גדול" עליכם להתמודד לבד, כדאי להיוועץ באיש מקצוע לזמן מוגבל, כדי לא להישאר עם זה לבד. כדאי גם לתת לילדים את האופציה להיוועץ באיש מקצוע ניטראלי, כי לא תמיד הם יכולו לבטא את כל מה שהם מרגישים מולכם, כיוון שאתם מעורבים בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה
    אפרת
    25/10/2007

לשרון שלום,

תודה רבה על המידע שאת נותנת לי. היום בבוקר לקחתי את בני לגן והא לא הפסיק לבכות ובכה המון. ראיתי עוד אמא שאמרה שגם בנה בוכה הרבה והבנתי שעוד כמה אמהות מתלוננות שההסתגלות לגן קשה.

אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב, האם כל זה תופעות של הצהרון?

בכל אופן החלטתי ללכת לעירייה ביום ראשון ולנסות להעביר אותו גן. קשה לי לראות את בני בוכה ואומלל.. ואני חייבת לעשות מעשה...

כנראה שאעביר אותו לגן מצויין (בררתי לגביו עוד בשנה שעברה, אך לא רשמתי אליו מאחר והוא היה רחוק ממקום מגוריי) מסתבר שזה היה השיקול המוטעה שלי.
    בכל אופן, בגן הזה נמצא גם חברו הטוב ביותר שהיה בשנה שעברה. ודיברתי אף עם ההורים שאמרו שבנם שאל הרבה על בני וקבענו אף להפגיש את הילדים.

רציתי לבקש האם תוכלי לתת לי טיפים כיצד לעשות לבני הסתגלות קלה יותר בגן החדש לאחר התקופה הקשה שהוא עבר ועובר....

המון המון המון תודה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופה

הוספת תגובה

• אפרת מהתכתובת של הצהרון עמ' לפני

אפרת
    25/10/2007

מצטערת מלחץ התבלבלתי במיקום

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת ומפחדת תעזרו לי!
    נעה
    25/10/2007

שלום רב!

בני בן 11 (מגיל צעיר אהב לשחק בבובות,ולצפות בתוכניות של בנות,ולהתחפש לבת)
    בנוסף הוא מדבר עם ידיים ולי זה מאוד מפריע
    אתמול בני פנה אליי וביקש קצת לשוחח עימי הוא ניפתח בפניי ואמר לי
    אמא אני חושב שאני בת! שאלתי אותו מדוע הגיע למסקנה הזו
    הוא פירט לי מס סיבות : שהוא לא אוהב כדורגל ומשחקי בנים,הוא צופה בתוכניות של בנות,ושיש לו פין קטן,ושהוא מלא ומכוער.
    לא ידעתי אם לצחוק או לבכות אני מפחדת,מודאגת,וצריכה עזרה מה לעשות
    בבקשה עיזרו לי
    מה הם השלבים שיש לעבור כדי לדעת שעשיתי את כל הדברים כדי למנוע אם ניתן גם מבחינה פסיכולוגית ומבחינה רפואית.
    נעה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת ומפחדת תעזרו לי!

הוספת תגובה

• חריגות

שרון באומל
    25/10/2007

שלום נעה
    אני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך, אשר יכול להדריך ולכוון אתכם בהתמודדות עם החריגות של בנך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

נעה
    26/10/2007

בהמשך לתשובתך, אבקש לקבל יותר פרטים לגבי איש מיקצוע מתאים.
    תודה
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש מקצוע

שרון באומל
    28/10/2007

שלום נעה
    אני ממליצה לחפש פסיכולוג המתמחה במיניות, או פסיכולוג המתמחה במיניות ילדים או בילדים בכלל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואג לילדתי
    kako
    25/10/2007

שלום ובוקר טוב
    הילדה שלי הייתה עד ניל 3 בבית עם אמא.בתחילת שנה זו, ספטמבר, התחלנו להכניס אותה לגן.כמובן שבצורה הדרגתית מאד וגם רק עד השעה 13:00. בכל מקרה שמנו לב שאחרי הצוהוריים היא מבצעת נשימות עמוקות, כמעט כל נשימה, כאילו שיש לה משא כבד על הנשמה.זה ברור לנו שהתהלין הוא לא קל לה למרות שהפרדות הן בסדר אין בכי והיא מחוברת לאחת מהגננות.לי ברור בכל זאת שיש לה מועקה השאלה שלי היא האם זה יהיה נכון לנסות לדובב אותה על ידי שאלות או איזה סוג של שאלות אפשר לישאול ושלא יוסיפו לה לחץ. אני רוצה לציין שאישתי ואני שלמים עם התהליך.
    תודה על כל תשובה
    kako

לקביעת תור
    סגירה
    דואג לילדתי

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שרון באומל
    25/10/2007

שלום לך
    אני מאוד ממליצה לדבר עם ילדתך. אפשר לעשות זאת בצורה רכה יותר דרך משחק או סיפור. למשל: אפשר לקחת את כל הבובות, ולעשות להן גן, ודרך זה ללמוד על מה קורה איתה בגן. אפשר גם לכתוב ביחד סיפור על ילדה שהחלה גן חדש, ובו לתת לגיטימציה לכל הקשיים שעשויים לעלות. אפשר לומר גם משהו בנוסח: "שמתי לב שמאז שהתחלת ללכת לגן, את נושמת לפעמים נשימות עמוקות בבית. יכול להיות שיש משהו שמדאיג אותך או קשה לך בגן". עצם הידיעה שלה שיש מישהו המתבונן בקשייה ורוצה לסייע לה תקל עליה מאוד.
    מלבד זאת, הזמן יעשה את שלו
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה

kako
    27/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות ילדים בילדתי
    גלי
    24/10/2007

עלינו לארץ מארה"ב לפני 10 חודשים ובתי נכנסה לכיתה א באמצע השנה וכעט לומדת בכיתה ב. במשך כך הזמן הזה מספר בנים הציקו לבתי פיסית וגם לחפציה. תמיד אותם 5 בנים דחפו או זרקו את חפציה או את נעליה . אמרתי לבתי להתרחק מהם ועירבתי את המורה אך לא האופן מלא ותקיף. אתמול בתי הותקפה ע"י אותם בנים שהורידו את נעליה וגרביה היכו אותה ואפילו הורידו את מכנסיה. למזלה ילד גדול התלונן למורה והמנהלת התערבה. הילדים קיבלו מכתב השעייה והחלה מהומת אלוהים. האמהות של הבנים המעורבים צלצלו לברר מה חלקם של ילדיהם ולומר שרק צפו או שחלקם קטן וכו. אני בהלם אך לא מההורים שדרכם לזרוק כסאות . אני צריכה עזרה והמלצה על פסיכולוגית ילדים לבתי באיזור מרכז

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות ילדים בילדתי

הוספת תגובה

• התעללות

שרון באומל
    25/10/2007

שלום גלי
    אני לא כ"כ מכירה פסיכולוגים שעובדים באיזור המרכז עם ילדים, אל מאמינה שלא חסר. לא להזניח ולגשת מייד לאיש מקצוע, כדי לעזור לביתך ללמוד כיצד להתמודד בסיטואציה החדשה בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "פחד נטישה"
    אילנה
    24/10/2007

בני עלה לכיתה א' (לא עם כל חבריו מהגן כי אנו שייכים לאיזור אחר) היו קשיי הסתגלות
    אך הוא פשוט לא מוכן ללכת לימי הולדת בלי שאשאר איתו. לא מוכן להרשם לחוגים למרות
    שבהתחלה הביע הסכמה ורצון (נושאים שמעניינים אותו)לא משהו שאני הכרחתי.
    עלי לציין שבתחילת השנה(לא שנת הלימודים) הוא עבר ניתוח ושכבנו בבי"ח יותר מחודש
    ועבר עליו משבר שהתבטא בהתנהגות, אך חשבתי שהתגברנו על זה יפה.
    אני פשוט רואה שהילד מבוהל ומפוחד מעצם זה שאעזוב אותו.
    אשמח לשמוע דעה ועצה מה לעשות
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    "פחד נטישה"

הוספת תגובה

• התגברות על טראומה

שרון באומל
    25/10/2007

שלום אילנה
    נראה שלפחות חלק מהתנהגותו של בנך הוא כתוצאה מהטראומה (הבלתי נמנעת) של הניתוח. הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שהיית בביה"ח, אני שמה לב שאתה נורא צריך אותי בקרבתך כל הזמן, ולא רוצה להשיאר לבד". הידיעה שלו שאת מתבוננת על המתרחש בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אני מציעה להניח לו בינתיים לגבי כל ההסתגלויות האחרות והחוגים ולתת לו זמן להתגבר על כל קושי בעיתו. נראה לי שכרגע הוא עדיין בשלב רגרסיבי שלאחר הניתוח ולכן התנהגותו אינה תואמת את גילו. יש להתייחס לכך בהתאם ולהבין שהוא אינו יכול להתמודד כרגע עם המצופה מילדים בגילו, שלא שכבו חודש בביה"ח.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים.
    אמא
    24/10/2007

בני בן שנתיים ילד נוח ומקסים להפליא בעל טמפרמנט רגוע מאוד.
    2 שאלות:
    1. בני החל לסרב להיכנס לאמבטיה ולהתרחץ מה שבעבר לא היה מעולם ואף אהב מאוד להתקלח. הכניסה לאמבטיה כרוכה במאבקים ובבכי לעיתים.אני תמיד אומרת לו שגם אמא ואבא מתקלחים כל ערב.
    מדוע זה קורה? וכיצד אוכל לגרום לו לאהוב להתקלח?
    2. בני מבלה הרבה עם חברו אחר הצהריים ומחקה אותו לעיתים קרובות מה שנראה לגיטימי לחלוטין בעיניי, הבעיה היא שאותו חבר מרבה לצעוק ולצרוח ולומר מילים לא יפות הוא גדול ממנו בשנה וכל פעם כשהם יחד הם צועקים ורבים, יש לציין שעם ילדים אחרים אין לו את זה וזה רק בהשפעת אותו חבר ספציפי. כיצד עליי לנהוג בסיטואציות הנ"ל? מובן לי שאינני יכולה למנוע ממנו להיחשף גם לדברים הפחות טובים אצל חבריו בכל גיל אך האם עליי לגנות את התנהגותו או פשוט להתעלם?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים.

הוספת תגובה

• גיל שנתיים "הנורא"

שרון באומל
    25/10/2007

שלום לך
    בגיל שנתיים (עם טווח שונות) מגלים ילדים הן את נפרדותם והן את עצמאותם, ועם שני גילויים אלו מגיעות ההתנהגויות של בדיקת גבולות (או בדיקת כוחם היחסי בעולם). אני חושבת שאת רואה זאת סביב האמבטיה. לפיכך, אני מציעה לשנות דברים הנוגעים לשעת האמבטיה. למשל: לקנות יחד עם הילד משחקים חדשים לאמבטיה, לעשות את האמבטיה בשעה אחרת (יש ילדים רבים שמפחדים מהאמבטיה בשעת החשיכה) או כל שינוי אחר העולה על רוחך. חבל להפוך את החלק הנעים הזה לשדה קרב.
    לגבי החבר: אם התנהגותו של בנך היא כזו רק בחברתו - אני מציעה להתעלם. ייתכן והחבר נותן לו לגיטימציה לבטא חלקים מעולמו הפנימי שהוא מתקשה לבטא באופן עצמאי (כגון תוקפנות) וזה מאוד יכול להוסיף לבטחונו והרחבת עולמו. אני מציעה להשאיר את הדברים כמו שהם.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    28/10/2007

לגבי האמבטיה קניתי דוקא משחקים חדשים והוא מאוד אוהב לשחק בהם, יש לציין שכאשר הוא כבר באמבטיה הוא לא נאבק והוא אף נהנה. אך כל הכניסה לאמבטיה, הורדת הבגדים וההגעה כרוכה במאבקים.
    כמו כן גם ניסיתי לקלח אותו בשעות מוקדמות יותר עוד לפני שקראתי את תגובתך , כאשר היו תוכניות והיינו צריכים לצאת מהבית ולא היה שינוי.
    לגבי אותו ילד , אין לי בעיה שהוא משתולל קצת ומשתובב בחברתו אני גם יודעת שהוא מאוד מתרגש כל פעם לראותו וזה חלק מהעניין.
    הבעיה היא שהוא לומד ממנו דברים לא יפים כמו מילים לא יפות, וצעקות כאשר אינו משיג את מבוקשו מה שלא היה קיים קודם.
    והחיקוי של אותו חבר נשאר גם כאשר הוא איננו.
    אני תמיד מדברת איתו כאשר אני יודעת ששניהם הולכים להיפגש ואומרת לו שהוא ילד מקסים ושישחק יפה עם החבר וגם כאשר החבר צועק שלא יצעק ושיאמר שזה לא נעים כשצועקים, האמת היא שזה עושה את העבודה לפעמים ולפעמים אני מרגישה שהוא פשוט לא שולט בדחפיו ומחקה אותו.
    האם אני נוהגת נכון ומה עוד עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה

שרון באומל
    28/10/2007

שלום לך שוב
    אני חושבת שאת נוהגת מאוד נכון והמשיכי כך.
    בהקשר לאמבטיה - ייתכן וכדאי לנקוט בהצבת גבולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בגן
    יפעת
    24/10/2007

בני בן שנה ושבעה חודשים, ומגיל חצי שנה הוא בגן וממש הסתדר נפלא. והמטפלות אהבו מאוד ותמיד שיבחו אותו שקל לטפל בו והוא ילד מקסים. השנה הוא המשיך ללכת לאותו גן עם אותן מטפלות אך משום מה בחודש האחרון חל אצלו שינוי בשעות הגן. המטפלות אומרות שכל היום הוא בוכה וכל פעם שהוא שומע רעש הוא בוכה ללא הפסקה. כמו למשל של משאית או אופנוע או אפילו בלנדר, ולפעמים גם בלי סיבה כך הן אומרות. יש לציין שכשהוא איתי בבית לפעמים יש רעשים כמו שציינתי כמו למשל משאית אז הוא עוזב את המשחקים ובא לחבק את הרגל שלי למשל ואני מסבירה לו שזה בסה"כ משאית ושהכל בסדר אז הוא נרגע וחוזר לשחק במשחקיו וכל זה בבית הוא ממש לא בוכה ועדיין ילד מקסים. אבל בגן המטפלות אומרות שהוא כל היום בוכה. ולא היה לו שום שינויי חדש בחייו. יש לציין שיש לו דלקות חוזרות באוזניים וירידה קלה בשמיעה שאולי קשורה לזה. אודה לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בגן

הוספת תגובה

• התנהגות בגן

שרון באומל
    25/10/2007

שלום יפעת
    סביב גיל שנתיים, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, ילדים מתחילים לפחד מכל מיני דברים. יכול להיות שבנך מפחד מרעשים דווקא עקב הקושי בשמיעה. ייתכן שהרעשים נשמעים לו לא ברורים. הייתי ממליצה לדבר עם המטפלות בגן לנהוג באותה דרך שאת נוהגת על מנת להרגיעו. בנוסף, הייתי מנסה דרך משחק או סיפור לנסות לדובב אותו (ברמה שלו) מה מציק לו בגן. אפשר לומר משהו בנוסח "עכשיו בגן כשאתה שומע כל מיני רעשים בחוץ, אתה מתחיל לבכות. אני מרגישה שהרעשים מפחידים אותך". אפשר לתת לו חפץ מעבר (כמו דובי או שמיכה, שהוא יכול להביא מהבית ולאחוז בו בשעת מצוקה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    w

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד הורית בדילמה למשוב לפעוט
    מיה
    23/10/2007

שלום רב,

אני אם חד הורית לתינוקת בת שנה ו-7 חודשים שנמצאת בפעוטון עם ילדים בני שנתיים.
    לאחרונה עולה השאלה מצד הילדים הגדולים בפעוטון היכן אביה של ילדתי. ביתי קוראת אבא או מתוך הבנה לשאלה היכן הוא או מתוך חיקוי של הילדים בפעוטןן.
    שתי שאלות ברשותך:
    1. מה נכון לענות לילדים בפעוטון לשאלתם?
    2. איך נכון לנשיב לביתי בהצגה שלה?

הילדה מעולם לא ראתה את אביה . והאב לא מעוניין בשום קשר עימה. ואף לא נתבע בתשלום המזונות.

אודה מראש על תשובתך המהירה.
    מיה

הוספת תגובה

• שאלה של אם חד-הורית

איריס
    28/10/2007

אני נמצאת באותה בעיה. בני בן 2.5 ובקרוב ישאלו שאלות גם מצידו. למי ממולץ לפנות להתייעצות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כואב מאוד. גם אני באותו מצב

מלי
    03/11/2007

בתי בת שנה ושבעה חודשים. ומה שהכי כואב שהיא רואה אבות בגינה ומסתכלת עליהם בלי סוף שהם עם הילדים. וזה קורע אותי.

אבא שלה לא מעוניין לראות אותה ומעולם לא פגש אותה מלבד בדיקת רקמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא אוכלת
    מאיה
    23/10/2007

שלום יש לי ילדה בת 6 שלא אוכלת כלום לא בבית הספר ולא בבית הארוחות היומיות שלה מסתכמות במנת פרי (לעיתים רחוקות) ופרוסת לחם אחת ללא כלום ולפעמים חטיף אני אובדת עצות אני מנסה לגוון ולהכין לה גם לביהה"ס וגם לצהריים מה שהיא מבקשת אך לבסוף היא מסרבת לאכול בתירוצים שונים (לא טעים , כואבת לי הבטן, כואבת לי השן המתנדנדת וכו') אנא עזרי לי אני מנסה למצוא מישהו שמתמחה בהפרעות אכילה לילדים ואני מתגוררת בדרום (אזור באר שבע)
    מחכה לתשובתך
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא אוכלת

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה

שרון באומל
    23/10/2007

שלום מאיה
    אני לא מכירה את איזור הדרום, אבל בהחלט להמשיך לחפש מישהו שיעזור לכם עם הקושי. התנהגותה של ביתך אינה תואמת את הגיל ומעידה על קושי מסויים בעולמה הפנימי ויחד עם איש מקצוע יהיה ניתן להבין את מקור הבעייה ולמצוא דרכים להתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ילדה בת 3
    סמדר
    23/10/2007

שלום רב,
    שמי סמדר אמא לילדה בת 3. ביתי נגמלה יפה מאוד מפיפי.
    אך מסרבת בתוקף לעשות קקי בשירותים, אלא רק בטיטול.
    הבעיה הגדולה יותר היא הפחדים שלה מקקי, היא מדברת על כך שלא אוהבת קקי,
    ואפילו מפחדת.
    מה עליי לעשות. עד כה לא "אנסתי" אותה לעשות בשירותים קקי ביקשה טיטול קיבלה טיטול
    מהי עצתך?

תודה,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות ילדה בת 3

הוספת תגובה

• גם לבת שלי יש בדיוק אותה התופעה

איריס
    24/10/2007

אשמח לקבל תשובה מקצועית :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי / מופנמות
    אפרת
    23/10/2007

שלום שרון,
    ברצוני להתייעץ איתך לגבי בתי בת ה-4. ילדתי ילדה חברותית, נוחה והסתגלותית באופן כללי.
    רק לידיעה, לפני 7 חודשים נולד לה אח קטן (למרות שאני חושבת שאין לכך שום קשר לבעיה שאני עומדת להציג בשורות הבאות).
    בתי מדברת מאוד חלש, בשקט ולאט, כך שהרבה פעמים הסובבים אותה מאבדים סבלנות להקשיב לה, בפרט כשמדובר בילדים אחרים שעומדים מולה ובכלל כשמדובר במבוגרים/ משפחה מורחבת ואפילו אנחנו הוריה מאבדים סבלנות. הרבה פעמים נדרשנו לבקש ממנה לחזור על מה שהיא אומרת ולדבר ברור יותר או חזק יותר - מה שגורם לה להתעצבן ולהטיח בנו האשמות שאנחנו לא שומעים טוב או שאנחנו לא מקשיבים לה.
    עד לפני חודש היו לבתי קשיי היגוי - היא לא הייתה מסוגלת לומר את האותיות "ת/ט" ו- "ק/כ", ועכשיו חסר לה רק האות "ר". הבעיה טופלה באמצעות ביקורים אצל קלינאית תקשורת. כמובן שהחלפת אותיות גרמו לה להיות ברורה פחות, אבל עכשיו אפשר להבין כל מה שהיא אומרת.
    לפי דעתי גם זה לא קשור לעובדה שהיא ביישנית, שקטה ואולי חסרת ביטחון.
    הגננת בגן עירייה אמרה לבעלי שמתחילת השנה, התקשורת עם בתי הייתה רק בשפת הסימנים, ורק עכשיו היא סוף-סוף נפתחה קצת (שנה שעברה הגננת בגן הפרטי, אמרה שבהתחלה בתי הייתה קצת מרוחקת, אבל לאט לאט היא נפתחה, צברה ביטחון עם כל החום והפרגון שהיא קיבלה).
    לוקח לה זמן להתחבר עם ילדים שהיא לא מכירה, היא לא באה ומדברת בחופשיות עם ילדים חדשים, ועד שהיא מדברת זה ממש בשקט. האם בתי סובלת מחוסר בטחון עצמי?
    ומה לעשות עם העובדה שהיא מדברת חלש ולאט, כי גם לי קשה עם זה, אני צריכה לצבור הרבה הסבלנות ולנסות להקשיב לה תוך כדי בכי ל התינוק למשל, וכל משפט פשוט יכול לארוך זמן רב.
    נראה לפעמים שהיא צריכה לחשוב ולארגן את המשפט בראש ורק אז להוציא את המשפט.
    הקלינאית תקשורת אמרה שאין לה בעיית שפה או אינטלגנציה, כי התשובות שלה מאוד חכמות, אבל אני נאלצת במהלך הטיפול כל הזמן להעיר לה לדבר חזק ומהר כי לוקח לה המון זמן לענות.
    אני מתנצלת עם המכתב הארוך, פשוט נראה לי שחשוב להציג את התמונה במלואה.
    אשמח לקבל ייעוץ, תודה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עצמי / מופנמות

הוספת תגובה

• elective mutism

שרון באומל
    28/10/2007

שלום אפרת
    לפי התיאור במכתבך, נראה לי, שלפחות באופן חלקי, ילדתך מתנהגת באופן של "שתיקה בררנית". אני חושבת שהרקע לכך הוא דווקא כן קשיי השפה שהיו לה בעבר. דהיינו, שהיא מפגינה את תסכולהי והמתח הפנימי שחשה דרך תחום זה. ייתכן וגם מרגישה חוסר ביטחון בתחום זה, ולכן מתקשה לדבר (או חושבת שמתקשה). כיוון של"דיבור הבררני" יש השלכות נוספות (כפי שגם תיארת), אני מציעה לכם, במקרה זה, להיוועץ באיש מקצוע באיזור מגוריכם. אפשר גם להיוועץ עם קלינאית התקשורת, האם לדעתה קשיי התקשורת של ביתכם נובעים מקושי רגשי 0על סמך היכרותן המוקדמת).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת "חלוק לבן"
    מריה
    22/10/2007

שלום רב!

אני צריכה עזרה!!!!!!!!!!!!!

ילד שלי בן שנה וחצי התפתחות מוטורית ופיזית תקינה לחוטין.

אבל יש לנו בעיה אחת שנוראאאאאאאאאאאאאא מתרידה אותי!

הוא נורא מפחד מהרופאים, יש לציין שהוא בעבר היה מאובחן (עקב טעות ) כילד עם דום נשימתי בדרגת חומרה קשה!!!!!! והילד עבר המון בדיקות ושינה במעבדת שינה + ברונכוסקופיה בהרדמה וכו' אבל באותה תקופה (10 חודשים) זה לא כל כך בלט , הוא אפילו שיתף פעולה עם הרופאים!!!!!!!!!

עכשיו זה נורא! כל ביקור אצל רופא משפחה/ טיפת חלב/ או סתם ביקור במקום בו אדם יושב מאחורי שולחן מעור בו בכי עד שאנחנו יוצאים מהמקום!

אנחנו לא מעודדים את הבכי הזה , מסבירים לו כל דבר שהולך לקרות אצלו, ואפילו כשרופא לא נוגע בו פיזית הוא ממשיך לבכות עד סוף הביקור!

מה לעשות? איך להיתנהג?

אני לא רוצה שלדבר הזה יהיו השלכות לעדיד

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת "חלוק לבן"

הוספת תגובה

• תסמונת החלוק הלבן

שרון באומל
    28/10/2007

שלום מריה
    אני מאמינה שבנך מגיב כעת לבדיקות החודרניות שנעשו לו בעבר, וזה מאוד מאוד טבעי. אז - לא היו לא מילים ולא יכולת לבטא את החרדות. כיום יש לו. לפיכך, הייתי מתייחסת לחרדה בקונקטסט הזה. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "כשהיית צעיר עברת המון בדיקות, חלקן היו לך לא נעימות. נראה לי שמאז אתה לא רוצה להתקרב לרופאים, כי אתה עדיין פוחד מהבדיקות הללו". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי, תקל עליו מאוד.
    בנוסף למה שאתם כבר עושים, שנראה לי מצויין ומבורך, הייתי נותנת יותר לגיטימציה לחששות ולפחדים.
    אפשר גם להתאמן בביקורים אצל רופא על ידי משחק ברופא.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת שיער
    חני
    21/10/2007

שלום. הבת שלנו בת שנתיים ילדה שמחה וחיובית. הבעיה, היא נוהגת למשוך לעצמה בשער ולהכניס את השערות לפה. לאחרונה אפילו למשוך את השיער עד שיגיע לפה ולמצוץ אותו יחד עם המוצץ (בעיקר כשהיא עייפה) מה עושים להפסיק הרגל משונה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכלת שיער

הוספת תגובה

• אכילת שיער

שרון באומל
    28/10/2007

שלום חני
    צר לי שהמתנת זמן רב כ"כ לתשובה.
    ילדים מבטאים מתח ותוצרי עייפות בדרכים שונות. אין מה לעשות, וזה יעבור לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה