פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתבגרת שאינה יוצאת מין הבית .
    יאיררר
    11/11/2007

שלום רב
    יש לי ילדה בת 13 עלתה לחטיבה לפני כחודשיים ,אנו גרים בעיר חדשה ללא חברות ותיקות הילדה נמצאת כיום בשביתה אינה יוצאת מין הבית למרות שאנו מציעים לה ליזום קשרים עם בנות גילה ומכיתתה החדשה היא מסרבת ואינה מעונינת כל היום מסתגרת בבית לא רוצה לצאת לכל מידי פעילויות שמארגנים במתנסים האזוריים
    לא מעונינת בחברה ,,,מציקה מאוד לאחיהה הקטנים ממנה

מה ע ו ש י ם איך עוזרים אם היא לא רוצה לשטף פעולה ולא יוזמת מעצמה שום דבר

הורים מיואשים
    מחכים לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לחברה חדשה

שושי יעקובי
    12/11/2007

בגיל 13 לא קל להסתגל לחברה חדשה. לפעמים זה לוקח מספר חודשים עד שהילדה שלכם תרגיש בנוח בסביבה החברתית החדשה ותצור יחסי קרבה וחברות חדשים. יכול להיות שהיא עדיין לא סיימה את תהליך הפרידה מהסביבה הקודמת, גם תהליכי פרידה לוקחים את הזמן שלהם. הצורך לראות אותה משתלבת מהר הוא שלכם. כהורים לא פשוט לראות את הילדים ברגעים הקשים שלהם. אתם תסייעו לה דווקא ממקום שלא תאיצו בה להסתגל ולהשתלב ותאפשרו לה להרגיש את מה שהיא מרגישה וזמן להסתגל בקצב שלה. האם אפשר לשמר את הקשרים הישנים ולהפגש מדי פעם עם החברים הקודמים? זה יכול להקל בשלב הזה.
    שושי יעקובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחה בלי רשות/גניבה
    לילי
    11/11/2007

שלום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון... בני בן ה 9 ביקש בתקופה האחרונה כי יהיה לו איזור בחדר אישי (לא נעול), אותו לא אפתח ואכן כבדתי בתחילה את בקשתו. בימים האחרונים החלו להעלם לי מס' חפצים בבית ונאלצתי לאחר התלבטות 'לחטט' באיזור האסור. להפתעתי מצאתי שם 5 פריטים ששייכים לי. מה עושים? מצד אחד אני לא יכולה לומר לי שחיטטתי לו ובכך פלשתי לפרטיות שלו ומצד שני לא בטוחה שלעבור על זה לסדר היום זה הדבר הנכון. אשמח להמלצה בהקדם.... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחה בלי רשות/גניבה

הוספת תגובה

• לקיחה בלי רשות

שושי יעקובי
    12/11/2007

על מנת לענות לך על שאלתך ולהבין מה המניעים של ילדך ללקיחת החפצים, חשוב לדעת באילו פריטים מדובר ומהיכן נלקחו. האם ישנם כללים ברורים בבית מה מותר לו לקחת ומה אסור, האם הפריטים הללו נלקחו ממקום פרטי שלך או הפריטים שנלקחו שייכים לכלל, האם הפריטים הללו בעלי משמעות מיוחדת עבור משהו בבית. ידיעה כי את הפרת את הכללים בינכם תתן לגיטימציה להפרת הכללים שלו. אני מציעה לך לשתף אותו בתחושות הצער על כך שאינך מוצאת את הפריטים ובחשיבות שיש להם עבורך. אולי לתת לו הזדמנות להשיבם.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטי
    10/11/2007

הייתי רוצה לדעת מה הקשר בין התפתחות יכולת הייצוג ליצירת מודל פעולה פנימי אצל הילדים בעיקר בתקופת הינקות,
    בתודהה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

שרון באומל
    11/11/2007

שלום נטי
    מבחינתי, השאלה כללית מידיי ואניה מובנת. את מוזמנת להסתכל בתיאוריות ההתקשרות (attachment) של בולבי וכן בכתביו של פונגי. כל תיאוריות ההתקשרות מדברות על מודל עבודה פנימי והתפתחות יכולות הייצוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע
    ליה
    10/11/2007

שלום רב,
    יש לי ילד בן 5 נבון, חברותי ומפותח מאד לגילו.
    מגיל קטן מאד כל הבעת חיבה או כעס מתבטאת אצלו במגע בחיבוקים חזקים, במשיכות אוזניים
    ולעיתים בנשיקות.
    עד לא מזמן קישרתי את זה לעובדה שהוא ילד מאד חם , אמוציונאלי ואוהב אך לאחרונה זה נראה לי קצת מוגזם בייחוד שישנם ילדים בגן שמתלוננים שזה מציק להם.
    האם התופעה מוכרת לך? איך כדאי להתמודדד עם זה ולהסביר לו שלא כולם אוהבים שנוגעים בהם.
    חשוב לציין שגם עם בני המשפחה הוא נוהג כך והוא גם מאד אוהב שמחבקים ומנשקים אותו.
    כולנו מאד מפנקים אותו ולעניות דעתי אין בעיה של חוסר תשומת לב מצידנו.

רב תודות,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מגע

הוספת תגובה

• מגע

שרון באומל
    11/11/2007

שלום מיכל
    ייתכן שלילדך קושי בויסות חושי.
    אני מציעה להתייעץ עם מרפאה בעיסוק באיזור מגורייך, שתראה את הילד ותבדוק אם אכן בכך מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שלא רוצה לעשות קאקי
    אביבית
    09/11/2007

שלום רב.
    אני אמא בת 28 עובדת עצות בני בן ה-5 לא מוכן ללכת לשירותים לעשות קאקי כבר חודשיים שהוא עושה פעם בשבוע הוא כל היום מתאפק, שזה מתבטא בלשכב במיטה עם שמיכה עליו,לא רוצה לשתות ולא לאכול. להכניס אותו למקלחת לוקח לי משא שיכנועים , אני לא יודעת מה לעשות , הוא טוען שזה כואב ויצא לו קאקי גדול והוא פוחד מזה , אבל ברגע שהוא עושה זה לא כואב לו אני נמצאת ליידו. שבוע שעבר נעלתי את שנינו בשירותים ואמרתי לו שאנחנו לא יוצאים משם עד שהוא לא עושה , בסוף אחרי שעה שראה שאין לו ברירה הוא עשה.
    קשה לי לראות אותו סובל.
    יש לציין שהוא בן יחיד אני גרושה מאז שנולד אנחנו חיים אצל אימי .
    תודה מראש
    אביבית

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שלא רוצה לעשות קאקי

הוספת תגובה

• לא רוצה לעשות קקי

שרון באומל
    11/11/2007

שלום אביבית
    האם קרה משהו בחודשיים האחרונים שבנך מגיב אליו? כגון חבר חדש שלך? משהו הקשור להסתגלות בגן? אם כן, אני מציעה לנסות לדבר עימו על אותו משהו.
    אם לא קרה שום דבר, אני מציעה לגשת לאיש מקצוע באיזור מגורייך על מנת לברר את המתחולל בעולמו הפנימי של ילדך בהקשר זה. זו נראית לי תגובה קשה שאינה תואמת את הגיל.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה רגישה
    מתחתן מחדש
    09/11/2007

התגרשתי לפני מספר שנים, ויש לי שני ילדים בני 6. החלטתי להתחתן. האם כדאי שהילדים יבואו לחתונה? מה כדאי לומר להם אם לא?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה רגישה

הוספת תגובה

• חתונה שנייה

שרון באומל
    11/11/2007

שלום לך.
    מדוע אינך רוצה שהילדים יבואו לחתונה? האם אתה רואה את הילדים באופן מסודר?
    אם כן, אני ממליצה שהילדים יהיו שותפים לאיורע כה משמעותי בחייך. כדאי שמישהו יהיה אחראי עליהם בחתונה, כיוון שאתה לא תוכל להיות אותו אחד.
    הייתי מכינה אותם ואומרת להם שאתה החלטת להתחתן מחדש, ולהסביר להם את כל ההשלכות ולספר להם על החתונה: היכן תהיה, באיזו שעה, מה יהיה בטקס וכו'.
    אני חושבת שילדים עשויים להיות עם רגשות מעורבים בהקשר של חתונה שנייה, אבל גם מאוד שמחים בשמחת אביהם.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה..

מתחתן מחדש
    11/11/2007

אני נפגש עם הילדים בצורה מסודרת. הם אוהבים את אישתי לעתיד ומכירים אותה כבר תקופה ארוכה, אך יש להם רגשות מעורבים בקשר לחתונה (הם היו רוצים כמובן, שאני אתחתן מחדש עם אימם).

אין מי שיהיה עם הילדים בזמן החתונה, ואני חושב שיהיה לי קשה להיות עם הילדים -מניסיוני בארועים אחרים- הם דורשים הרבה תשומת לב (כמו שילדים בני 6 מתנהגים בחתונה של 600 איש..).

יש מנהג (דתי אולי) שילדים לא הולכים לחתונה שנייה של הורה (אלמן או גרוש) - כך שהדבר לא עד כדי כך יוצא דופן.

אשמח לשמוע עוד. אם בכל זאת אין אפשרות שיבואו. מה כדאי לומר להם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    מירב
    09/11/2007

אני אמא לילד בן שלוש וחצי , עד כה לא השארתי אותו לבד , בעלי רוצה שניסע לשמונה ימים לחו"ל, אך קשה לי לעזוב אותו ,אני לא יודעת מה תהיה תגובתו , לכמה ימים כן ממומלץ לנסוע ולהשאיר את הילד בפעם הראשונה עם סבתא וסבא,
    חשוב לציין כי מדובר בילד טוב ונוח ,

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• טיול לחו"ל

מירב
    09/11/2007

הי טל
    אני ובעלי עברנו התלבטות דומה לפני כשנה, בננו הקטן והיחיד היה אז בן 4 , הסברנו לו כשבוע לפני הטיול שאבא ואמא נוסעים לחופש והא ישאר אצל הסבתא שלו, אנו נקנה לו מתנות ויהיה לו מאוד כיף.
    השארנו לסבתא שלו מתנה קטנה בכדי לתת לו כל יום ולומר לו שזה מאבא ואמא , דיברנו איתו בסקייפ כמעט פעם ביומיים.
    השתדלנו שהסבתא תעסיק אותו לאחר שהוא חוזר מהגן, בשיחה עם הסבתא במהלך הטיול היא אמרה שהוא כמעט לא דיבר עלינו , ושיחק מאוד יפה עם בני דודיו שבאו לבקרו בבית של סבתו,
    אני ממליצה לך להשאיר אותו בסביבה הטבעית שלו, כלומר, אם זה אפשרי שהסבתא תישן איתו בבית שלכם ולא בבית שלה.
    בסך הכל זהו גיל שהם מבינים ולא מבינים.
    אני מאמינה שאתם תהנו והוא ייהנה גם כן.
    שיהיה בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה

שרון באומל
    11/11/2007

שלום מירב
    אין חוקיות בנוגע לפרידה, אולם, ילדך גדול מספיק על מנת לשאת אותה. אני מציעה להכין אותו לכך ןלתת לו מספיק זמן להתרגל לרעיון. אפשר להכין מתנה קטנה או מכתב לכל יום שאתם נמצאים בחו"ל, על מנת שסבא וסבתא יתנו אותה בשמכם. כדאי לשמור על השגרה של הילד כמה שניתן (גן, פעילויות אחה"צ).
    אני חושבת שחשוב מאוד שהורים יחשבו גם על עצמם ועל הזוגיות, ואני מאחלת לכם חופשה נעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני וילדי בן החמש...
    מוטרדת
    09/11/2007

יש לי בן מקסים בן חמש. אני כמובן באובייקטיביות מציינת שהוא הכי מוכשר יפה ומתוק.
    אבל מה...קוטר בלתי רגיל.
    כל הזמן הוא מקטר ומתלונן, במיוחד שמדובר בי ובזמן שלנו ביחד. אין דבר שמקבל שהוא שבע רצון ממנו. אם קניתי לו ממתק - למה כזה ולא אחר? אם קראנו סיפור- לא רציתי שתספרי לי את הסיפור הזה...באוכל, משחקים, בגדים- כל דבר לא מוצא חן בעיניו. שלא לדבר על כך שאין הוא מבסוט גם אחרי שקיבל את מבוקשו...
    הוא מרבה לבקש שאתן לו לראות טלוויזיה או לשחק במחשב וכשאני מסרבת, מתחיל הבלאגן..בכי, תלונות ואווירה לא טובה...אני מרשה מעט מאד לצפות בטלוויזיה ובמחשב והוא יודע זאת. הוא כאילו מעוניין להיכנס לקונפליקט הזה איתי.
    אני ובן זוגי מנסים להסביר לו שזה לא נעים ושחבל שהוא לא נהנה ממה שיש לו, אבל נראה לי שהוא פשוט לא מפנים את דברינו.
    עוד שני דברים משמעותיים בנוגע אליו -
    1.יש לו אחות קטנה ממנו בשנה ועשרה חודשים, וכעת נולד לו עוד אח (בן חודש).
    2.תקופה מאד ארוכה (עם הפסקות) הוא מרבה לרוץ לשרותים ולעשות פיפי, אפילו שאין לו ממש. לאחר בדיקות דם ושתן רופא הילדים טוען שהוא די משוכנע שזו בעיה התנהגותית.
    בסוף כל יום אני מותשת ועצובה בכל הקשור אליו וליחסינו, מנסה לחשוב איזה סוג של טיפול יכול לעזור במקרה שלנו. אשמח לשמוע עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    אני וילדי בן החמש...

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שרון באומל
    11/11/2007

שלום לך.
    ייתכן ובנך מחפש כעת את קרבתך לאחר שנולד אחיו. הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שנולד X יש לי פחות זמן לשחק איתך ופחות זמן להיות איתך. X מאוד קטן ולא יודע לעשות שום דבר לבד, ואני ואבא צריכים לטפל בו הרבה. יכול להיות שחסר לך הזמן בו היינו מבלים יחד רק שנינו". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    בנוסף, אני מציעה לעודד התנהגויות של "גדול": למשל כדשהוא אוכל בכוחות עצמו; או לעודד אותו בעזרה עם האח הקטן: להביא חיתול, מגבון וכו'.
    בנוסף, בשעת רוגע, כאשר שניכם ביחד, הייתי מרעננת את הגבולות מחדש: לגבי הטלויזיה והמחשב. הייתי מנסזה להסביר לו את הראציונאל מאחורי האיסורים, להציב גבול ולתת אופציות נוספות.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות של צרחות
    שירה
    08/11/2007

הבן שלי בן שנתיים ועשרה חודשים,החל גן חדש בספטמבר וסה"כ השתלב יפה.לדברי הגננת הוא מגיב פעמים רבות בצרחות גם ללא טריגר נראה לעין.יש לציין שבבית ועם ילדים אחרים הוא יכול לצעוק כאשר אינו מקבל משהו שרוצה או במצב דומה אחר אך אף פים לא סתם. רוצה לשמוע את דעתכם לפני שאני נפגשת עם הגננת.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות של צרחות

הוספת תגובה

• צרחות של ילד

שושי יעקובי
    08/11/2007

אני חושבת כמוך שילד לא צועק סתם. אם הוא מרים את הקול סימן שהוא מגיב למשהו שמתסכל אותו ואנחנו המבוגרים צריכים להבין מהו הדבר. יחד עם זאת אני חושבת שצריך ללמד אותו להגיב אחרת לתסכולים. לעודד אותו להשתמש במילים, לפנות למבוגר כשמשהו מפריע, ללמוד להתגבר על הכעס עוד כל מיני דרכים יעילות יותר להגיב מול תסכול כזה או אחר.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה יעוץ!
    רויטל
    08/11/2007

אני אמא למלאך בן 3 ולשני מלאכונים קטנים בני 9 חודשים. בני הגדול הוא ילד מקסים וחכם, באמת נשמה טובה. כשנולדו התאומים היה לו קשה היות והוא ילד שקיבל המון תשומת לב מהרגע שנולד ואף אמר לי "שהוא לא רוצה אותם ורוצה שאבא יחזיר אותם לחנות". עם הזמן הוא למד לקבל אותם ולמרות שעדיין יש רגעים שרואים שקשה לו אבל הוא משחק איתם ומצחיק אותם ואף שומר עליהם. הוא נמצא בגן פרטי כבר שנה שניה והקליטה שלו לגן הייתה מאוד קשה, תקופה של כמעט חודש וחצי שהילד בכה. בזמן האחרון הוא לא רוצה ללכת לגן, בוכה כמעט כל בוקר שלוקחים אותו לגן ובוכה גם לעיתים במשך היום בגן וכשזה קורה הוא מבקש מוצץ ויושב להרגע בצד ולא משתתף בפעילות של אותו הרגע.בכלל הוא רוצה מוצץ הרבה במהלך היום וכשאין לו ממש רואים שהוא צריך את אפקט המציצה. אני חייבת לציין שאני סומכת על הגננת אבל אני לא יודעת מה לעשות אולי להעביר אותו לגן עירייה וגם בעיננין המוצץ אני לא יודעת איך להתנהג. אני ממש אובדת עצות אנא עיזרי לי!

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה יעוץ!

הוספת תגובה

• ילד לא רוצה ללכת לגן

שושי יעקובי
    08/11/2007

מדבריך לא ברור לי מדוע הילד שלך לא רוצה ללכת לגן. אני מבינה שמדובר בסביבה מוכרת לו, אותה גננת, חלק מהחברים, צריכה להיות סיבה טובה שהוא לא ירצה ללכת לגן אלא אם כן גם בשנה שעברה היו תגובות דומות. ויכול להיות שהסיבות לחוסר רצון ללכת לגן אחרות לגמרי. האם התאומים נמצאים בבית אתך? מטפלת אהובה? האם הוא מפסיד משהו כשהוא לא נמצא בבית?
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עובדת עצות
    נועה
    08/11/2007

בני בן 8 חודשים. גי'נגי מקסים אך ממש מבלבל אותי מצד אחד שאני מדברת אותו ומצחיקה אותו הוא מסתכל ומחייך ואציין שהוא גם כך עם כולם . אבל לפעמים ממש מוזר אני יכולה לקרוא לו 20 פעם והוא לא מתייחס או שעוד יותר מדאיג אותי כשבעלי בא לקחת אותי מהעבודה עם המתוקי הוא ממש לא התייחס אליי כאילו אנחנו לא מכירים בכלל . מה לדעתך יכול להיות אני כבר משתגעת מכל הדברים האלו

לקביעת תור
    סגירה
    אני עובדת עצות

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים

שושי יעקובי
    08/11/2007

נועה שלום.
    כתבתי לך לפני מספר ימים ואני מבינה שדבריי לא הרגיעו אצלך את החרדה הגבוהה שאת חווה.
    מתי החרדה הזו החלה? האם כשיצאת לעבודה, האם בעקבות שמשהו שקרה. נשמע שכשאת איתו מתקשרת צוחקת את מרגישה שהוא איתך צוחק. אבל כשאתם נפרדים ואת מגיעה או קוראת לו משהו בתגובה שלו לא כפי שאת מצפה. . אולי מה שיהיה נכון עבורך שמשהו יראה את הילד. הייתי מציעה לך לגשת בהתחלה לטיפת חלב, אותה אחות שמלווה אותכם מלידתו במעקב השגרתי יכולה מנסיונה לעזור במצבים של חשש מהתפתחות לא תקינה.
    אל תשארי עם זה לבד.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לגבי ילד בן 8 חודשים

נעמי
    09/11/2007

קודם תודה על תשומת ליבך והחרדה שלי החלה מסיפור מאוד עצוב על ילד שגילו לו תיסמונת שלא נדע בגיל 11 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה אך יכולות גבוהות
    עדית
    07/11/2007

בני בן חמש וחצי . ידוע לנו ולגננת שיש לו יכולות שכליות גבוהות מאוד, אינטליגנציה גבוהה מאוד וכישורים מוטורים טובים - כך שהבעיה אינה יכולת אלא חוסר מוטיבציה . זה מתבטא בכך שהוא לא רוצה לעשות את המשימות שיש בגן הקשורים לאוריינות אך כשסוף סוף הוא עושה , הוא עושה אותן מהר וטוב , אינו מוכן להשקיע בבית בכתיבה או במשחקי חשיבה - ובדר"כ בוחר לעשות דברים שקלים לו ולא להתמודד עם משהו חדש, לא מוכר ומאתגר.
    מה התגובה הרצויה - האם להניח לו כי הוא עדיין ילד או שיש מה לעשות כדי לעודד אותו לעשות דברים חדשים מאתגרים יותר ומפתחים ( בכל זאת שנה הבאה הוא יהיה בכיתה א' ויצטרך להתמודד עם דברים חדשים ) .

הוספת תגובה

• מוטיבציה ללמידה

שושי יעקובי
    08/11/2007

באופן טבעי ילדים בגילאי 5, המפותחים שכלית מתחילים להפגין סקרנות ללמידה. הם רוצים לדעת כל מיני דברים, על יבשות וכוכבים ובע"ח, הם רוצים להבין איך דברים בנויים ואיך לבנות אותם בכוחות עצמם. לא כולם מתעניינים באותיות ומספרים אך הלמידה עצמה מעניינת אותם. האם הילד שלך סקרן ללמוד או שקוע רק במשחקים. יכול להיות שקשה לו להתמודד עם מצבי תסכול באופן כללי. שהוא חושש לטעות, להרגיש קושי או אי נעימות והוא זקוק לחיזוק בתחום הנ"ל.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי -אז מה עושים ?

עדית
    12/11/2007

אני מתחברת מאוד למה שכתבת ואכן נראה לי שיש לו אי נעימות להתמודד עם קושי , תסכול וחשש מאי הצלחה אז באיזו דרך ניתן לטפל בזה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות או ללכת לאיש מקצוע וחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה

שושי יעקובי
    13/11/2007

קראתי שוב את דבריך. התחושה שלי שמאחורי ההימנעות של הילד שלך (ממשימות של אוריינות, משחקים מובנים, משימות חדשות וכדומה ) עשוי להסתתר קושי כלשהו. תגובת ההימנעות כשמה היא שומרת על הילד מפני תחושות תסכול וחרדה. אפילו קושי קל עשוי ליצור תסכול ומצוקה אצל ילדים בעיקר הילדים הנבונים. כדאי להיוועץ באיש מקצוע, לפני הכניסה לביה"ס.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5.5 - "פחד מוות" מזיקוקים
    ליליליל
    07/11/2007

בני בן 5.5 שנים. ילד חכם וסקרן, שמח, חברותי, שובב וחייכן.

עניין אחד מטריד את מנוחתו - הוא מאוד מאוד מאוד פוחד מזיקוקים.

ביום חמישי שעבר - הפנינג זיקוקים בכל הארץ - ולבקשתו "אטמנו" את הבית,
    סגרנו חלונות ובזמן הזיקוקים שכב מכווץ על הספה ואטם אוזניים בידיו.
    במשך הימים הבאים דיבר המון על העניין,
    ובשעות החשיכה - היה מוטרד אולי שוב יהיו זיקוקים, ובדק כל הזמן בחלון.
    מחוץ לבית - קולות "פיצוץ" (כמו אגזוז או נפצים) מבהילים אותו מאוד.

כבר בימים אלה הוא מתחיל לתכנן מה יעשה ביום העצמאות כשיהיו זיקוקים.

הוא סיפר לי ש"הוא יודע שגם כשיהיה בן 60 הוא יפחד מזיקוקים".

אמרנו לו שיש ילדים רבים שפוחדים מזיקוקים וגם מהמון דברים אחרים, שזה לגיטימי כי עושה רעש ואורות, שלא חייבים לאהוב את זה וכו' וכו'.
    ניסינו כל מיני דברים - לדבר, להרגיע, להתעלם.

הראינו לו באינטרנט תמונות וסירטונים - עם קולות - של זיקוקים.
    בהתחלה היה לו מאוד קשה אפילו לצפות בזה. אחר כך קצת התרגל.
    אבל "בשעת אמת" - מבועת ומבוהל וממש סובל.

אמנם זה לא עניין "קריטי", וברור ש"עד החתונה זה יעבור"
    אבל בגלל שהוא סובל וזה גם מעיב עליו בימים "רגילים"
    אולי יש רעיון / עצה מה כדאי לעשות ואיך להגיב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5 - "פחד מוות" מזיקוקים

הוספת תגובה

• פחד מזיקוקים

שושי יעקובי
    08/11/2007

אני רוצה לעודד אותכם להמשיך בדרך שבה פעלתם. הגישה הזו נקראת חשיפה הדרגתית והיא יעילה מאוד בטיפול בפחדים. חושפים את הילד באופן הדרגתי לגירוי המפחיד תוך כדי כך שיש לו שליטה על עוצמת הגירוי (תמונה, סרטון וידאו נגיעה בזיקוק ממשי וכדומה) ותוך כדי תמיכה ואוירה מרגיעה מצדכם. זה לוקח זמן. סבלנות.
    הפחד מרעשים חזקים הוא פחד ראשני ומוטבע בכל התינוקות. יכול להיות שלילד שלכם יש רגישות מוגברת לרעשים ולכן הוא מגיב בעוצמה רבה כל כך ויכול להיות שבעבר היתה לו רגישת מוגברת והיום הפחד הוא תגובה מותנית לחווית עבר.
    רעיון נוסף למה שאתם כבר עושים זה לתת לו הסבר על מה שקורה לו. הסבר כזה יפחית ממנו את התחושות השליליות שבוודאי מתעוררות בו נוכח הפחד ויאפשרו לו תחושה יותר טובה עם עצמו. אפשר לעשות את זה דרך בניית סיפור הפחד מהזיקוקים. לבנות איתו ועבורו ספור איך הפחד הזה התחיל ו (כל תינוק נולד עם תגובת פחד חזקה שעוזרת לו להתגונן מסכנות) ואיך בהמשך ילדים לומדים לזהות אלו רעשים מסמנים סכנה ואלו רעשים מסמנים משהו אחר כגון גנן, מסיבה, מקדחה. .. לספר לו אפיזודות על עצמו מגיל שנתיים, שלוש ולסיים איך היום הוא כבר לומד להבחין ברגישות רבה בין סוגי הרעשים. הפעילו את הדימיון שלכם זה כלי נהדר. רעיון נוסף הוא לחפש בספריה ספר בנושא.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליליל
    11/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה
    נעמי
    06/11/2007

שלום רב

בני בן 8 חודשים ילד חייכן ושמח , עדין לא זוחל וגילו לו טונוס שרירים נמוך , (נורולוגית) בכל אופן אני מודאגת שאני שואלת אותו איפה אור הוא לא מחפש או כל דבר אחר האם זה בסדר? אני מאוד חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל תגובה

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית ומוטורית

שושי יעקובי
    07/11/2007

נועה שלום
    גיל 8 חודשים הוא גיל צעיר מאוד. וכפי שאת בוודאי יודעת לילדים יש הקצב שלהם בהתפתחות בכלל וגם בהתפתחות המוטוריקה והשפה, כל ילד והקצב שלו. טונוס שרירים נמוך היא תופעה שכיחה, ולא מעט תינוקות מתחילים לזחול אחרי גיל 8 חודשים מבלי שתהיה לכך השפעה על התפתחותם הכללית. כך גם לגבי התפתחות שפה תגובה למילה כגון אור היא הבנת שפה. והתפתחות כזאת נורמלית יכולה להיות בין גלאי 8-18 חודשים. בשלבים הראשונים התקשורת בינכם היא דרך מגע גוף, מבט עיניים, בכי, צחוק, הפקת קולות.
    בהצלחה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה-ילד בן 5 ו-3 חודשים
    טלי
    06/11/2007

ערב טוב,
    אני ממש כותבת בסערת רגשות, אז אנסה לסדר את הדברים:
    הבן שלי בן 5 ו-3 חודשים ילד מאד עדין, רזה ושברירי. בשבוע האחרון ביקש להשתתף בחוג כדורגל ונעניתי ולקחתי אותו ביום ראשון לנסיון, אשר בהתחלה הצליח והוא הסכים להשתחרר ממני, אני נשארתי מאחור והוא שיחק עם הילדים, בסוף השיעור כאשר המאמן קרא לכולם ליד השער הוא התישב גם כן והתחיל לבכות ומיד בא אליי. אח"כ הוא התרצה וחזר לשחק.
    היום באנו שוב לחוג, איך שהמאמן קרא לו לגשת לשחק בזוגות עם עוד ילד הוא התחיל לבכות, לא הסכים בשום אופן להששתף ולאחר שנרגע והמאמן אמר לו שהוא מרשה לי לשבת מאחור הוא הסכים ושיתף פעולה, עוד הפעם כשהסתיים כל המחזור של לשחק בזוגות ולשבת ליד המאמן לקראת משחק כדורגל, לא הסכים להתרחק ממני, לא הסכים ללכת לשבת עם כל הילדים והתחיל למרר בבכי.
    אני החלטתי שגם ככה זה סוף השיעור ואמרתי לו שלא צריך להמשיך ונסענו הביתה תוךכ כדי שאני כועסת מאד ואומרת לו שהוא ביקש לבוא לחוג ומה פתאום הוא בוכה, כל הילדים הגיעו בלי ההורים ורק אני הייתי צריכה לשבת צמוד אליו ואולי הדברים נאמרו בסערת רגשות ומועקה ותסכול מאד גדול שלי, אבל לא יכולתי יותר. אני חושבת שבאמת חוג כדורגל זה לא בשבילו, אבל הוא ביקש להגיע, אני ממש לא דחפתי אותו לזה, הוא ביקש ואני רואה שהוא בכלל מבחינה מוטורית לא מתאים, הוא חלשלוש, מתאים יותר לשבת וללמוד, להרכיב פאזלים, ללמוד דברים אחרים ולאו דווקא ספורט.
    אני רוצה לציין כי הוא משתתף בחוג של מרפה בעיסוק שמאד מנסה לחזק לו את המוטוריקה הגסה, גם בחוג הזה אסור לי לצאת מהחדר, הוא לא מסכים שאצא אפילו לשניה.
    איך אני עוזרת לו וגם לי לצאת מהתלות שלו בי? הוא בשנה הבאה עולה לכיתה א'? איך בדיוק הוא יתמודד שם? לבד, בהפסקות? אני ממש ממש גם מתוסכלת (בוכה) ומודאגת מאד מהמצב.
    מקווה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה-ילד בן 5 ו-3 חודשים

הוספת תגובה

• איך עוזרים לילד רגיש?

שושי יעקובי
    07/11/2007

את מתארת את ילדך כילד עדין מאוד, רזה ושברירי. ילד שיש לו קשיים כלשהם במוטוריקה הגסה . לילד כזה הרבה יותר קשה להשתלב במשחק קבוצתי ולהתחרות מול ילדים אחרים. כל הכבוד לו שהוא רוצה, הוא בוחר להתמודד מול החששות שלו וגם מול החולשות. דמייני לך את עצמך, היום, מצטרפת לקבוצת כדורסל. יהיו משימות שאתן יהיה לך קל יותר להתמודד אך כשהמאמן יקרא לך למשחק בעיקר מול שחקנים אחרים תתעורר בך חרדה. במצב הזה את יכולה לבחור לסרב, להימנע מהמשימה או לא להגיע לחוג. בנך בחר באפשרות של התמודדות, הוא מנסה, הוא רוצה להיות בחוג למרות שברגעים מסוימים הוא נבהל וחוזר לבסיס הבטוח שזו את. איך עוזרים לו להרגיש בטוח? למה הוא זקוק? חיבוק, הרגעה, עידוד, לתת לו הרגשה שהוא מצליח. ישנם עוד כמה דברים שקשים לו בנתיים ובהמשך האימון יהיו יותר קלים. מותר לו להימנע ולהמשיך אח"כ.
    הכעס שלך והתסכול שלך מחולשותיו, פחדיו, רק מגבירים תחושה שהוא לא בסדר ואולי יובילו אותו בהמשך לבחור בהמנעות מהתמודדות במשימות חיים אחרות. את צריכה להאמין בו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לילד בן 5

טלי
    07/11/2007

תודה על התשובה.
    בינתיים מאז אתמול הוא לא רוצה לשוב לחוג הוא אומר שלא כיף לו שם והאמת שאני באמת חושבת שמתאים לו חוג אחר.
    שאלתי היא האם זה נורמלי שבגיל כזה הוא עדיין כ"כ מחובר אליי ולא נותן לי לזוז מלידו בחוגים, לחברים הוא לא רוצה ללכת לבד ורק אנחנו מזמינים (אבל מכורח המציאות זה פעם בשבועיים בערך) ובאופן כללי הוא מאד מאד רוצה אותי בסביבה. אני מרגישה שאין לו בטחון עצמי מספיק.
    בבית הוא אחר לגמרי, הוא עומד על שלו מול אחותו הגדולה (בת 9) הוא מתקלח לבד, מתלבש וכד' עצמאי לחלוטין. האם צריך להניח לו או שאולי יש דרך לחזק אותו ואת הבטחון העצמי שלו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן עזרה

שושי יעקובי
    08/11/2007

טלי שלום
    כשילד נצמד מאוד לאמא שלו אני הרבה פעמים מוצאת שיש גם משהו באמא שמאפשר את ההצמדות הזו. אתם צמד. יש בינכם דימיון רב, שניכם רגישים, מבטאים לא מעט חששות מפני מצבים חדשים (חוג, בית של חבר, בי"ס, כתה א'...) והדימיון הזה משמר ביחסים בינכם את התלות שלו בך.
    כדי שהוא ישנה את הגישה שלו, יהפוך להיות ילד בטוח יותר ופתוח להתנסויות חדשות הוא צריך לראות אצלך שינוי. רק כך תוכלי לעודד אותו ממקום אמיתי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לילד בן 5

טלי
    09/11/2007

תודה על התשובה, אך לא ברור לי איך לעזור לו בשינוי ההתנהגות שלי. אני משתדלת מאד לתת לו לעשות לבד הכל, ובאמת כמו שכתבתי בבית הוא עצמאי. מה לעשות כשהוא לא רוצה ללכת לחברים ולהשאר שם ובוכה? להשאיר אותו? מה לעשות כשהוא נצמד אליי, לדחות אותו? זה לא נראה לי נכון. שמעתי כבר מהגננת את אותו הדבר שאני מגוננת מדיי, אבל אני באמת מרגישה וכך גם בעלי סבור שאני נותנת לו את כל החופש מבלי להגביל אותו שאת זה הוא לא יכול ושייזהר, אני ממש מנסה, אולי זה ענין של גיל? אני ממש לא יודעת איך לשנות את ההתנהגות שלי....אודה לך אם תעזרי לי ותפקחי את עיניי במספר עצות פרקטיות ויום יומיות.....תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזור להפרד

שושי יעקובי
    12/11/2007

בהתפתחות של ילדים מתרחשים בו זמנית שני תהליכים – עצמאות ונפרדות. עצמאות פירושה יכולת לבצע דברים בכוחות עצמו. נפרדות פירושה יכולת להרגיש בטוח בעצמו במרחק מההורים. הקשיים שאת מתארת הם בתחום הנפרדות. מסיבה כלשהי הילד שלך עדיין מתקשה להתרחק מהקרבה המגוננת אליך. הדרך לעודד נפרדות היא להגיב בביטחון, הנאה ומתן "ברכת הדרך" בכל פעם שהילד יוזם התרחקות ממך. (להתמודד עם החששות שלך בתחום זה). לעומת זאת כשהוא אינו רוצה להיפרד, כשהוא מבקש את נוכחותך - להישאר לצידו (כשזה אפשרי). הוא זקוק לתחושת שליטה וככל שתכפי עליו יותר את הפרידה כך החרדה שלו תגבר ובתגובה יצמד אליך יותר. הוא עלול אף לחוש את עצמו ילד רע, מאכזב או חלש, או שאין מקום לבטא תחושות חרדה. מסר כזה אינו בונה ביטחון פנימי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה