פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "מרדנות" גיל השנתיים
    אמא
    01/11/2007

אני אמא לילד בן שנתיים , בני ילד מקסים וחכם מאוד, נוח מגיל 0 וילד מאוד ממושמע .
    ברצוני לספר שאני ובעלי שמים דגש רב על חינוך ובכל מה שקשור להצבת גבולות חד משמעיות ואנו מאוד עקביים בנושא.
    אני מודעת לגיל שנתיים "הנורא" בו הילדים בוחנים גבולות, מנסים ובודקים כל הזמן.
    נאמר לי מהגננת שבני איננו מקשיב והוא עושה המון דברים דווקא , דברים שהוא יודע שאסור לו לעשות.
    בנוסף נאמר שבמעון ישנם גבולות מאוד ברורים וגם שם מאוד מקפידים על כך.
    אני בתור אמא שמשקיעה מאוד בבני הן בלימוד והן בחינוך טוב מרגישה שאותה שיחה עם הגננת לא יוצאת מראשי וכואב לי לשמוע דברים לא טובים בייחוד שאני מאוד מקפידה.
    אינני מסוג ההורים שחושבים "הילד שלי" ממש לא ואמרתי לגננת שאני מעריכה את כנותה אך עדיין זה לא עוזב אותי.
    יש לציין שבני מבין כל מה שאומרים לו וגם בבית הוא מנסה אותנו כל הזמן אך אנחנו חזקים ממנו ולא מתייאשים אחרי הכל מדובר בחינוך שלו ומבחינתי הצלחתו בחיים תלויה בנו ההורים והנושא מאוד חשוב לי.
    כיצד עלי לנהוג? האם אני נוהגת נכון ?
    אני רוצה להוסיף שכאשר הגננת אמרה שהוא לא מקשיב זה נעשה בנוכחות הילד , מה שלדעתי היה מיותר שישמע.
    ייתכן והוא מנסה אותה בכוונה בגלל ששמע את שיחתנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "מרדנות" גיל השנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מרדנית

שושי יעקובי
    01/11/2007

אני מנסה להבין מה הטריד אותך במיוחד בדברי הגננת. שהוא אינו מקשיב? למי אינו מקשיב? מתי? האם כל הזמן או כשהוא עייף, מתוסכל ממשהו או כשמרגיש שלא מקשיבים לו? יכולות להיות כל מיני אפשרויות. התנגדות והתנהגות דווקא של ילדים מתרחשת הרבה פעמים כשהם חשים שהם במאבק. מול כוח הם מגיבים בכוח. ולא כי הם רעים או לא ממושמעים או לא מחונכים אלא כי הם נאבקים על משהו בכלים שעומדים לרשותם בשלב זה בחייהם.
    אכן בגילאי שנתיים- שלוש זה הגיל שבו הילד נאבק על אוטונומיה. השגת תחושה שהוא נפרד ועצמאי כלומר שיש לו רצונות משלו והם שלו כי הם שונים משלך וגם תחושה שהוא יכול לבצע דברים בכוחות עצמו. בשם המטרות החשובות הללו הוא נאבק וכמו בכל מאבק הוא בודק את גבולות "היריב" וכך לומד על עוצמתו שלו ועל הכוח של האחר. כמובן שבדרך נעשים הרבה נסיונות וטעויות.
    ברמה המעשית, כדאי לשוחח שוב עם אותה גננת ולקבל תמונה ברורה יותר על מקור להתנהגויות המטרידות של בנך.
    בהצלחה.
    שושי יעקובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    04/11/2007

תודה על תגובתך.
    אני יודעת שכאשר הוא איננו מקשיב הגננת מושיבה אותו על כסא בכדי להירגע סביב השולחן האם זה נכון לעשות? האם כדאי לדעתך להציע לגננת שתנסה לחבקו ולשאול אותו מדוע הוא איננו מקשיב לה ולתת יותר תשומת לב ואולי גם סמכות כמו עוזר אישי שלה , בני הוא ילד מאוד עצמאי שיכול לשחק לבדו גם שעה שלמה ועם זאת זקוק להמון תשומת לב.יש לציין שכאשר אני מגיעה מהעבודה ולוקחת אותו מהגן אני תמיד נותנת לו תשומת לב ואינני מתעסקת בדברים אחרים אני יושבת איתו ומשחקת עד שמגיע זמן למקלחת ולשינה למעט דקות בודדות שעליי להכין אוכל האם לדעתך ייתכן והוא "מורד" כביכול בגלל שהוא רוצה למשוך תשומת לב?
    יכול להיות שבני רגיל שיושבים איתו ומתייחסים אליו אחד לאחד ובגן בכדי להשיג זאת הוא עושה דברים שאסור לו ובכך משיג תשומת לב?
    יש לציין שהוא יודע שאסור לו ומסתכל בדיוק על הגננת כאשר הוא הולך לבצע משהו אסור.
    הדברים שהוא עושה לרוב בגן שאסור לו הם: כניסה לפינת הבובות בשעות שלא מקובלות בגן וכמו כן הוא נכנס לשירותים וזורק הרבה חתיכות נייר טואלט לאסלה. זה רוב התלונות שאני שומעת.
    אני רוצה לומר שבני בבית גם כן מנסה אך הוא ילד ממושמע בצורה בלתי רגילה לגילו, אוסף צעצועים, נרתם לעזרתי בכל דבר וכמעט ושאין הרבה מאבקים עימו.
    ולכן אני מרגישה שאולי אמליץ לגננת לשנות את גישתה כלפיו. כי אינני חושבת שישיבה בכסא תשנה משהו.
    מה דעתך?
    סליחה על המגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

שושי יעקובי
    04/11/2007

מדבריך עולה כי הילד שלך הוא ילד נבון וממושמע אפילו ממושמע מאוד כך שאין מדובר בבעיית התנהגות של חוסר משמעת או אי קבלת מרות. נשמע שמדובר במשהו ממוקד, נקודתי אולי אפילו זמני. גם התלונות של הגננת הן ממוקדות למצבים ולהתנהגויות ספציפיות. במקרה כזה כדאי שהגננת תברר עם הילד מה הסיבות להתנהגויות הללו, בסמוך לארוע. אולי זה קשור לחיפוש אחר תשומת לב, אולי בדיקת גבולות מול הגננת אולי משהו אחר. את יכולה לנסות לשוחח איתו בעצמך ולברר מה קרה לו בארוע מסוים בגן, (עדיף תמיד בצמוד לארוע) חשוב להבין מדוע הוא אינו מקשיב במצבים מסוימים מכאן יצמחו הפתרונות.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת היא ששאלתי..

אמא
    05/11/2007

שאלתי אותו למה הגננת כעסה עליך?
    אז הוא אמר : "אסור בפינות" ז"א לפינות הבובה.
    אני מודה לך על תגובתך אשוחח איתה שוב על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה בהקשר למה שדיברנו...

אמא
    06/11/2007

היום בגן הילד שלי לא רצה להיפרד בבוקר והוא בכה נורא נקרע לי הלב , אותה הגננת שאמרה בנוכחותו שאיננו מקשיב קיבלה אותו. והוא סרב להיפרד הסתכל עליה ובכה.
    אני לא יודעת מה לחשוב ואני מודאגת יש לציין שבני אף פעם לא בוכה בבוקר אפילו לא פעם אחת גם בתחילת השנה לאחר החופשה היה רץ לגן מאושר ולא בכה דמעה אחת עד היום.
    כאשר הצעתי לו להיכנס לכיתה המקבילה שם ישבה המטפלת השניה וקיבלה ילדים קטנים יותר הוא רצה ונפרד בקלות ואף חיבק את המטפלת השניה. אני מרגישה כאילו הוא מפחד או נרתע מהגננת אולי כי שמע את שיחתנו או שאולי לא נכנסה לו ללב.
    מה עליי לעשות האם לנסות לדבר איתה על הנושא? מה לומר לה אני לא רוצה לקפוץ למסקנות ולשפוט אותה מבלי לדעת בדיוק מה הסיבה לבכי וללחץ שבני נכנס אבל אין לי ספק שזה בגלל שלא רצה להיות איתה כי המבט שלו אמר לי הכל, הוא הסתכל עליה וחיבק אותי שלא אעזוב. ואילו למטפלת שהוא מכיר עוד משנה שעברה הוא רץ והלך בקלות וחיבק אותה.
    אנא ממך עזרי לי לדעת מה עליי לעשות ומה לומר?
    כשאני שואלת את בני דברים על הגן הוא לא כל כך מספר. רק פעם אחת הוא אמר לי " אתה עושה בלאגן" אני מתארת לעצמי ששמע זאת בגן ממי אין לי מושג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מרדנית בגן - המשך

שושי יעקובי
    07/11/2007

מהתאור שלך נשמע שמשהו לא טוב קרה לשלושתכם: לילד שלך, לך ולגננת. ההרגשה שלך שקשיי הפרידה "החדשים" מצביעים על כך שמשהו לא נעים עובר עליו - נכונה. אבל מכאן לא הייתי מסיקה שלא טוב לו באופן כללי. זה הזמן להפגש עם הגננת המסוימת לשיחה כי גם האמון שלך בה נסדק ולכן לא תוכלי להעניק לילד את אותה תחושת בטחון לה הוא זקוק כדי להתגבר על החששות שלו. אני מציעה לך ליזום שיחה עם הגננת, לשתף אותה בקושי שנוצר אולי עקב הדרישה ממנו להסתגל לסביבה חדשה עם גבולות וכללים שונים, אולי להסתגל לדרך שלה להציב את הגבולות ולפתוח דף חדש. אני מקוה שתמצאי אצלה אוזן קשבת ותתאפשר התחלה חדשה.
    שושי יעקובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    07/11/2007

זה בדיוק מה שעשיתי אתמול בערב שוחחתי איתה והיא די הרגיעה אותי.
    והחלטנו שהיא משתפת אותי בכל מה שקורה והבטיחה שתשתדל לנהל איתו שיחות ולקרב אותו אליה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת פעוט
    גלית
    31/10/2007

שלום,
    בני בן שנה ושלושה חודשים הוא אוכל טוב במהלך היום,
    לאחרונה התחיל מדיי פעם להתעורר בלילה מה לעשות ואיך לגמול אותו מזה?
    הוא אוכל 60-100 וחוזר לישון

בתודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת פעוט

הוספת תגובה

• תזונת פעוט

שרון באומל
    02/11/2007

שלום גלית
    ייתכן ובנך באמת רעב, ולכן הייתי נותנת לו מעט זמן על מנת להיגמל מהרגל זה.
    לגבי עצות לשינה, אני ממליצה להציץ באחד הספרים: "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי; "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה או בספרה של הלוחשת לתינוקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי אכילה
    מיקי
    30/10/2007

שלום,
    ביתי בת חמש וחצי, שמושכת כל ארוחה קטנה שעה וחצי ואוגרת בפה אוכל.
    אשתי וביתי רבות כל הזמן והאווירה בבית קשה. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי אכילה

הוספת תגובה

• שולחן האוכל כשדה קרב

שרון באומל
    02/11/2007

שלום שי
    אני מציעה לפנות לאיש מקצוע על מנת להבין מדוע שולחן האוכל נהפך לשדה קרב. התנהגותה של ביתך אינה תואמת לגילה, ומשהו באינטרקציה בינה לבין אישתך מעורר התנהגות זו. איש מקצוע יוכל לעמוד על מקור הקושי ויכוון אתכם כיצד להתמודד בדרכים אדפטיביות יותר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מלעשות קקי
    ספיר
    30/10/2007

שלום,
    שמי ספיר ויש לי ילדה בת חמש וחצי.
    לפני שנה היו לה אבני קקי היא טופלה, היה גם פצע ומכאן הטראומה.
    העניין הפיזי טופל , אבל כיום היא לא מסוגלת לעשות קקי ביוזמתה, ורק אחרי 3 ימים,
    כאשר כבר תחתונים מתחילים להתלכלך ואני לוחצת עליה, ואפילו מלחיצה אותה שאם
    היא לא תעשה היא תאלץ לעשות חוקן, רק אז היא מתרוקנת לחלוטין. (לבד היא לא עושה
    אבל מאוד לחוצה מזה).
    הפחד שלה אמיתי, והשיטה שלי עובדת אבל היא מאוד לא לרוחי.
    איך ניתן להחזיר לה את השליטה בקקי שלה, שהיא פשוט תעשה אותו לבד?????
    האם כדאי ללכת לטיפול?
    ומי מטפל בעניין ספציפי זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלעשות קקי

הוספת תגובה

• פחד מלעשות קקי

שרון באומל
    02/11/2007

שלום ספיר
    כייון שעשיית הצרכים, במקרה של ביתך, היא, בעצם, התמודדות עם טראומה (כפי שכתבת), אני ממליצה ללכת להיוועץ בפסיכולוג ילדים באיזור מגורייך. זה לא אמור להיות טיפול ארוך, אלא קצר וממוקד בטראומה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בגן
    אלינור
    28/10/2007

בני (3.5, אח תאום לאחות ) ילד רגיש, מבריק , אך מלא פחדים, למד בשנה שעברה בפעוטון במושב ללא כל בעיות מיוחדות. השנה החלו הוא ואחותו ללמוד בגן רב גילאי (ילדים בגילאים 3-6), כולל צהרון. מאז תחילת השנה הוא מתלונן על הצקות קבועות ומתמשכות מצד "הבנים הגדולים". ההצקות כוללות פגיעות פיסיות (דחיפות, מכות, נשיכות) ומילוליות (העלבות, הקנטות וקללות) כאחד. יש לציין שהוא לא בוכה בזמן הפרידה בבוקר, אך אומר שהוא לא רוצה להישאר בצהרון. מלבד אחותו (שאינה סובלת כלל מהצקות), רכש לעצמו מספר מצומצם בלבד של חברים, כולם מקבוצת "הקטנים". מדובר בילד נבון וחריף במיוחד (הגננת טוענת שמוחו החריף מהווה נקודת חוזק ובטחון עבורו מול השאר), בעל עולם פנימי עשיר שמאמץ לו בכל פעם דמות של גיבור ילדים אחר. את המזלג שהחזיק באופן תמידי כתינוק, החליפה בתקופה האחרונה חרב של אביר ונראה שהוא שואב כוח ובטחון רב מהעמדת הפנים וההתחזות לאביר/פיראט/דוד וגולית/ ספיידרמן. הוא בוכה בקלות מכל מכה הכי קטנה, צורח באמבטיה בשלב חפיפת הראש ומדבר לעיתים בקול מפונק.
    לאחרונה, החל לדווח על סימפטומים פיסיים רבים, שינוי ביציאות המלווים בכאבי בטן וגב, חלומות לעיתים ועוד...
    החלטנו להוציא את שניהם מהצהרון על מנת להימנע מפגיעה מתמשכת בבטחונו העצמי. האם זו החלטה נבונה או שהיינו צריכים לתת לו לנסות להתמודד ולהתחשל? אילו כלים להעניק לו בהתמודדות מול ההצקות בגן? מכיוון שאנו סולדים מביטויי אלימות, אנחנו לא בטוחים שכדאי להמליץ לו ל"החזיר" או לתקוף חזרה כל מי שמציק לו. אנחנו מנהלים עימו שיחות רבות בנושא וממליצים לו לא לשחק עם אותם ילדים מציקים, לגשת לדווח לגננת ולעמוד על כבודו במילים, אך לא במעשי אלימות. האם אנו נוהגים נכון? כיצד נוכל לחזק את בטחונו? האם יתכן ומדובר בקושי מסוים ביכולת ההתקשרות שלו עם הסביבה, קושי שמעורר אנטגוניזם בצד השני ונתפס כסוג של התגרות המצריכה הצקות? מה עשויות להיות ההשלכות לטווח ארוך?

תודה, הורים מודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בגן

הוספת תגובה

• הצקות בגן

שרון באומל
    02/11/2007

שלום אלינור.
    ראשית, אני חושבת שההוצאה מהצהרון היא החלטה נכונה. ייתכן וילדך עדיין לא בשל להתמודדות ממושכת עם מסגרת, שדורשת מאמץ רב בצד החברתי.
    לגבי גלויי התוקפנות שלו (חרבות, גיבורי על), הם טבעיים לגיל, ואני חושבת שההתמודדות עם התקופנות הפנימית היא חלק מהחיים הרגשיים ונראה שהוא עושה זאת בצורה הנכונה.
    אם את חשה שיש קושי רגשי אמיתי בכל הקשור לפאן של ההתקשרות עם ילדים, אני ממליצה להיוועץ באיש מקצוע אשר יראה את ילדך ויוכל לכוון אתכם, כמשפחה, לדרכי התמודדות אדפטיביות יותר עם קבוצת השווים. ייתכן ויש משהו בילדך שמעורר את ההתנהגות התוקפנית כלפיו, וייתכן ולא. סמכי על האינטואיציה שלך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בחצר המשחקים הקשור לגן
    רחל ון קרפלד
    28/10/2007

שלום רב,
    נכדתי בת שנה וחמשה חודשים החלה לבקר השנה בפעוטון. היא הסתגלה יפה לפעילות בגן ואוהבת ללכת מידי בוקר. אך, עם התקרב הזמן לצאת החוצה לחצר היא מתחילה לבכות. היא אינה עוזבת את ברכי הגננת ובוכה כשהיא בחוץ. ישנן הפוגות אך כשהיא נזכרת שהיא בחוץ היא שוב בוכה. אני באתי לבקר אותה בחצר והיא נרגעה אך כאשר אינה רואה אותי פתאום היא מתחילה לבכות.

האם לבקר אותה באופן קבוע כשהיא בחוץ? כאשר אני עוזבת כשהם נכנסים היא בוכה מאד ומתקשה להפרד ממני.
    האם לא להוציא אותה לחצר אם היא מאד שמחה להשאר בחדר הגן?
    מה יש לעשות וממה נובעת ההתנהגות של נכדתי?
    הגננת אומרת שלא פגשה צורת התנהגות כזו של השתלבות יוצאת מן הכלל בגן וחוסר רצון להיות בחוץ במשך כל כך הרבה זמן.

הוספת תגובה

• בכי בחצר

שרון באומל
    02/11/2007

שלום רחל
    נראה כי יש משהו בחצר אשר גורם מתח לנכדתך. אולי זה הגודל, המרחב הפתוח, אופי הפעילות השונה או כל דבר אחר. הייתי ממליצה בשלב זה לבקש מהגננת שנכדתך תישאר בתוך הגן בשעת חצר אם זה אפשרי. אם לא, הייתי ממליצה שהגננת תיקח את נכדתך בצמוד אליה בזמן חצר. למשל: אפשר להושיב אותה על אחת המטפלות עם משחק שקט. אפשר לנסות גם בשעות הפעילות בבית לעודד אותה לצאת לגן שעשועים, בו קיים דימיון לפעילות שיש בחצר הגן. נכדתך עוד קטנה, ואפשר לתת לה להתרגל לחצר בהדרגה.
    אני לא ממליצה על המשך ביקורייך בגן, כיוון שהם יעודדו את נכדתך להמשך התנהגות רגרסיבית. אם היא נמצאת בפעוטון, תני לצוות הגן להרגיל אותה בהדרגה ובלי לחץ לחצר בכוחות עצמם. לדעתי, אם את באה לבקר בשעת חצר, את משדרת לנכדתך שהיא לא יכולה להתמודד עם החצר לבד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש
    מיכל
    28/10/2007

בתי, בת 3 וחצי, התחילה ללכת לגן חדש, זהו גן עירוני (קודם לכן הייתה בגן פרטי) שממנו היא ממשיכה לצהרון. השבועיים-שלושה הראשונים היו נהדרים - היא הלכה בשמחה, וחזרה בשמחה וככלל נהנתה בשתי המסגרות.

קצת אחרי החגים, בדיוק אחרי חופש של שבוע באילת התחילו קשיים רבים בהליכה לגן ולצהרון. אני חייב לציין שבדיוק באותו זמן גם התחילה לעבוד אצלנו בבית המטפלת הישנה שלה (הפעם כמטפלת של הבת הקטנה, בת 3 חודשים). עוד שינוי שיכול להיות קשור, שהיא גם החליטה לוותר על המוצצים שלה (שהיו חלק מאוד מרכזי בחיים שלה) וזרקה ואתם לפח - למעט אחד שאיתו היא ישנה.

בשבועיים האחרונים (למעשה, אני יודע בדיוק מאיזה יום), ההליכה לגן ולצהרון נהייתה לה מאוד קשה - היא הולכת עצובה מאוד לגן, מתקשה להפרד, מבקשת מאיתנו להבטיח כל בוקר עשרות פעמים שנבוא לקחת אותה ראשונה מהצהרון והכי חשוב - זה שהיא חזרה להרטיב במיטה.

כששאלנו שאלות ספציפיות אז היא אומרת לנו שהיא רוצה להיות רק איתנו בבית, שכל הילדים בגן (גם החדשים וגם החברים הישנים מהגן הקודם) מציקים לה ומרביצים לה, לפעמים היא אומרת לנו שהיא מתגעגעת לגננת ולפעמים היא אומרת לנו שהיא לא אוהבת אותה כי היא מבקשת ממנה לסדר את הצעצועים.

בינתיים, כניסיון לעזור לה בקשיים הרשנו לה לחזור ולהיות עם מוצץ גם בגן, היא בחרה בובה שתעזור לה להיות בגן והמטפלות בגן ובצהרון נותנות לה יותר יחס ותשומת לב.

למרות הכל, הקשיים נמשכים, מזה שבועיים, ולא נראה כי ישנה מגמת שיפור. האם מדובר בקשיי הסתגלות רגילים, האם הילדה מבטאת מצוקה אמיתית וכנה, האם הפתרון זה להוציא אותה מהגן או מהצהרון ?

תודה, רן

לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שרון באומל
    02/11/2007

שלום רן.
    נשמע לי שביתכם מגיבה לחזרתה של המטפלת הביתה, וכן לגן החדש ולהתאקלמות. הייתי מנסה לומר משהו בנוסח: "שדמתי לב שמאז שהמטפלת חזרה אלינו, יותר קשה לך ללכת לגן, ואת מעדיפה להישאר בבית. יכול להיות שאת מתגעגעת אליה וזוכרת איזה כייף היה לכם ביחד". הידיעה שלה שאתם מבינים את המתחולל בעולמה הרגשי תקל עליה מאוד.
    אני חושבת שכל מה שעשיתם לגבי ההתאקלמות חזרה לגן הוא מצויין ונכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    סיון
    28/10/2007

בני בן ה5 פוחד למות . בכל פעם שהוא שומע בין אם זה בטלויזיה או בשיחה שמשהוא נפטר הוא אומר לי "אמא, אני לא רוצה למות" , "אני לא רוצה להיות זקן" . מטריד אותי שמטרידה אותו המחשבה הזו. והאמת היא שלא ידעתי כ"כ מה לומר לו. אמרתי לו שאני אשמור עליו ,ושאנחנו גדלים וגם מזדקנים.
    איך עוד אפשר להסביר לילד בעניין המוות במידה והנושא שוב יעלה. לעזרתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• פחד ממות

שרון באומל
    02/11/2007

שלום סיוון
    גילו של בנך הוא גיל בו ילדים מתחילים להבין את מחזוריות החיים, ועסוקים במוות ובפחד ממנו. הייתי חושבת ביחד עם בן זוגך איך לתאר לילד את המוות. אני מציעה לענות בכנות על שאלותיו, כי ידיעה היא תמיד יותר מרגיעה מאשר חוסר ודאות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל גדול עלי
    ארי
    27/10/2007

אני בת 14,אני לא אמורה להתמודד עם התאבדות של חברה.
    אני בת 14,אני לא אמורה להתמודד עם עוד ילדה שרוצה להתאבד,והיא רצינית לגמרי.
    אני מנסה לעזור בכל דרך שאפשר,פניתי לכל מי שרק אפשר,היא מפחידה אותי,אני מדברת איתה והיא מפחידה אותי. היא מספרת לי על כמה היא חושבת שכל מי שמתאבד גיבור,מלך.
    שהיא תומכת בכל מי שרק מעיז,שהיא גאה בהם שהיה להם את האומץ..שאלתי מה יש לילדה בת 14 למות,היא שאלה מה יש לה לחיות.
    ופניתי,ועשיתי,וכלום לא עוזר.
    אם היא תתאבד,זו תהיה רק אשמתי.רק אשמתי.

לקביעת תור
    סגירה
    הכל גדול עלי

הוספת תגובה

• התאבדות

שרון באומל
    28/10/2007

שלום רחל
    מה שכתבת נוגע ללב מאוד.
    ראשית, אני רוצה לומר לך שכל אדם אחראי על חייו, ולכן אם מישהו בוחר לסיים אותם - זו אחריותו בלבד.
    בנוסף, אני מציעה לך לפנות לאחד ממרכזי הייעוץ לנוער באיזור מגורייך ("הפוך על הפוך"; מתנ"ס) ולהתייעץ שם מה כדאי לעשות. אפשר גם לפנות להורים של החברה שלך, ולספר להם. יכול להיות שבאופן זמני החברה תכעס עלייך, אולם, את תעבירי את האחירות להוריה של הנערה, ואני בטוחה שלהם יש יותר אמצעים להפנות אותה לעזרה.
    צר לי שאת צריכה להתמודד עם נושאים כ"כ גדולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    קרן
    27/10/2007

שלום שמי קרן ואני אמא לשלושה ילדים : ילדה בת 12 ילד בן 8 וילד בן 7. יש לי בעיה דחופה מאוד בני בן ה7 עלה השנה לכיתה א לאחר שנשאר בגן חובה שנה נוספת בגלל בעיות רגשיות.מאמצע גן חובה ועד לפני שבועיים הכל היה מצויין הילד נפרד יפה בבוקר לא בוכה בעל בטחון עצמי גבוה וכו.
    לפני שבועיים הילד התחיל לבכות בבוקר בבית הספר ולא נותן לנו ללכת עד שהמורה מגיעה. המצב ממשיך דיברנו עם הילד אין ספור פעמים הוא הפסיק חוג כדורגל שמאוד אהב ופתאום לא רוצה ללכת הילד פשוט מגיע בבוקר לכיתה ומסתגר ולא רוצה לספר למה מתנהג כך... החברים הטובים שלו בכיתה פונים אליו וכאילו לא מכיר אותם אני מרגישה שהילד מפוחד ואני לא יודעת למה את הבעיה הזאת הוא עושה גם לי וגם לבעלי ביום שישי היה לילדה מהכיתה יום הולדת הוא כל כך שמח שהוא הולך וברגע שהגענו ליום הולדת הילד שוב הסתגר בתוך עצמו ולא רצה להישאר...התופעה הזאת מאוד מדאיגה אותי ומתסכלת הוא הילד הכי גדול בכיתה ומתנהג הכי קטן לא יודעת כבר מה לעשות...את ה ילד אני לוקחת לבית ספר ומחזירה ואיתם נמצאת כל היום אמנם הוא ילד מאוד רגיש ופגיע אבל למה מתנהג ככה? אחרי שחזרנו מהיום הולדת ישבתי שוב ודיברתי איתו בפעם האלף ופעם ראשונה הוא אמר שהוא מפחד אז שאלתי ממה והוא ענה שהוא יחתך או יפול אז אמרתי לו שאין שום סיבה שיקרה לו משהו ומקסימום אם קורה אני מיד באה בקיצור לא יודעים כבר איך להתמודד ושוקלים להתיעצ עם פסיכולוג...

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה

שרון באומל
    28/10/2007

שלום קרן
    עקב הקשיים הרגשיים שבנך התמודד עימם בעבר, ועקב הפחדים שמעורר בו ביה"ס, אני אכן מציעה להתייעץ עם פסיכולוג באיזור מגוריכם, שידריך הן אתכם והן את הילד כיצד להתאקלם בצורה הטובה ביותר בסביבתו החדשה. הפחד שתיאר הילד שלך מסווה בתוכו, לדעתי, פחדים נוספים - אולי מהבנת החומר בכיתה ואולי מפני ההתחברויות עם ילדים אחרים. כיוון שנשמע שקשה לו והוא סובל - עזרו לו ואל תהיו לבד עם זה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגביי מוות
    שירה
    27/10/2007

שלום,
    יש לי בן כמעט בן 4 והיום נפטר סבא של בעלי, אני מדגישה שזה סבא של בעלי ולא סבא של בני.
    שאלתי היא האם לשתף את הבן שלי ולספר לו ואם כן - מה אומרים ומה מסבירים.
    יש לי ילד מאוד חכם ופיקח ויש לו שאלות נוקבות לגבי דברים רבים ולכן אני חוששת ממידת ההתעמקות שתהיה לו בנושא ומשאלות שלא אדע כיצד לענות עליהן. התייעצתי עם הגננת שלו והיא זו שאמרה לי שלקחת בחשבון שאם אני מספרת לו אני אוצף בשאלות רבות וחכמות...
    את הסבא הזה הוא כמובן מכיר, אבל אנחנו נפגשים איתו אולי 3 או 4 פעמים בשנה כך שהוא לא מכיר אותו ל בסיס יומיומי. אבל מה אם בעתיד ישאל על אותו סבא.... ואז מה נגיד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לגביי מוות

הוספת תגובה

• מוות

שרון באומל
    28/10/2007

שלום שירה
    בניגוד לגננת, אני מציעה ליידע את בנך בעובדת המוות. ראשית, אני מאמינה שהוא יחוש במשהו שמתרחש בבית, או בעולמו הפנימי של בעלך. שנית, כפי שאמרת, יש לו קשר מסויים עם הסבא, ומתישהו הוא ישאל מדוע לא ביקרתם אותו הרבה זמן. אני חושבת שאם תדברו עימו עכשיו ולא תסתירו זאת ממנו, החרדה מפני המוות לא תהפוך מסתורית ומסוכנת כ"כ.
    לגבי מה לומר - זה מאוד תלוי בכם. אני מציעה לומר משהו פשוט וברור, וקצת מרוכך. למשל: שאנשים שחיו הרבה מאוד שנים והם כבר מאוד זקנים, וכבר לא שומעים ורואים טוב וכבר קשה להם ללכת, אז הם מתים. לגבי היכן הוא יהיה לאחר שימות: אני מציעה לכם לחשוב על כך ביחד. יש הורים שאוהבים לומר משהו על המשכיות לאחר המוות, ושי הורים שלא. זה תלוי בכם. אני לא חושבת שיש מה לפחד מהשאלות. קחי בחשבון שגילו של בנך הוא גיל בו מתחילים להבין את מחזוריות החיים, והוא יתעניין במוות בכל מקרה. להתחיל דווקא במקרה מרוחק יותר - זו יכולה להיות התחלה יותר קלה עבור בנך.
    אני משתתפת בצערכם ומקווה שתתמודדו עם זה בצורה הטובה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות בגני עירייה
    רונית
    26/10/2007

שלום, שאלה לגבי בני בן שלוש ושמונה חודשים, הוא נכנס למסגרת ראשונה בגיל שנתיים ושבע חודשים עד אז היה איתי בבית הוא ילד ראשון שלי, לאחר מכן הכנסתי אותו לגן ילדים פרטי ששם היו רק 12 ילדים,לאחר מכן התלבטתי מאוד איפה לרשום אותו בגן פרטי או בגן עירייה, בסוף החלטתי גן עירייה יש לציין שהילד שלי זקוק לתשומת לב כל הזמן!! עד כדי כך שקשה לי לצפות בתוכנית טלויזיה תמיד מדבר איתי באמצע, יש לו ימים והוא אומר לי לא רוצה ללכת לגן יואב מציק לי ביקשתי מהגננת לתת לו תשומת לב וכנראה היא לא נותנת לו מספיק אני הרי מכירה אותו ברגע שנותנים לו תשומת לב הוא מרגיש רצוי שייך וזה תורם לו גם מבחינת בטחון עצמו אבל יש עוד בגן 35 ילדים ויש עוד ילדים,יכול להיות שהיא לא נותנת לו מספיק תשומת לב וזה משגע אותו, יש לציין שיש ימים שהוא חוזר מאושר ושר ושמח הוא נמצא בגן עד השעה 15 ורבע בערך אני באה. קשה לו גם לתקשר מילולית הוא לא מדבר פתאום שותק ועושה פרצופים קשה לו לתקשר לקרוא לחברים ליזום הגננת בגן הראשון אמרה לי בגלל שאני לא מציבה לו גבולות הוא לא מרגיש בטוח בעצמי בעבר נכנעתי לו אבל היום אם יש משהו שאני רוצה אני לא מוותרת לו כי אז באמת הוא ירגיש שאין לו על מי לסמוך וילד זקוק להצבת גבולות שאלתי היא האם לתת צ'אנס לגננת בגן העירייה, או להעבירו לגן פרטי אבל בגן פרטי יש גם 35 ילדים אבל מחולקים לשתי קבוצות אבל בתוך קבוצה קטנה יש גם 15 ילדים ותמיד הילד שלי ימצא משהו שמישהו מציק לו היום הוא אומר לי יואב מציק לי אני לא רוצה ללכת לגן מה שאני יעשה זה אני ישתף את הגננת במה שהוא אומר לי , בלי שום קשר לכלום ועשיתי משהו חכם הזמנתי אלינו כמה ילדים מהגן שיתרגל אליהם ויהיה לו איתם אינטרקציה ושיגיע לגן הם בטח ידברו בגן וככה זה נעשה באמת אבל הגננת אומרת לי שאיתה הוא לא מדבר זה מאוד מטרידדד אותי מכיון שאם היתה נותנת לו טיפה של תשומת לב עוד קצת כמו שביקשתי בצורה עדינה הוא היה מדבר איתה מה לדעתך כדאי להשאירו בגן ולעזור לו להתמודד מבחינה חברתית מכיון שגן עירייה ההתפתחות שם טובה מאוד ויש פיקוח ואילו בגן פרטי אין עם מי לדבר מעבר לגננת אודה לך על התשובה אני כמובן לא רוצה לעשות שום צעד קיצוני אני רוצה לעזור לו במשך חודשיים כמעט לא דיבר בגן והבן שלי דברן גדול והיום הגננת אמרה לי שהוא קצת מדבר . דיברתי עם הגננת איזה 3 פעמים ככה בעמידה שתשים לב אליו הוא זקוק לתשומת לב אבל גם הבן שלי צריך לדעת שלא כל העולם סובב סביבו וצריך להכיר במציאותזו מצד שני אני מרגישה שיש ימים שקשה לו וזה כואב לי פעם הצצתי עליו בחצר איך הוא שיחק עם הילדים הוא היה בצהרונית באותו גן זה היה לפני שהזמנו א הילדים אלינו הביתה הוא עמד בצד והאשה מהצהרונית לא אמרה לי בוא תשחק נתנה לו לעמוד כמו גולם למחרת ביפרתי בעדינות לגננת וביקשתי לשים לב אליו יותר לתת לותשומת לב אבל עד היום הוא לא מדבר איתה זה מעצבן אותי יש ימים שהילד שלי אמר לי יאללה רוצה לגן. אני מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות בגני עירייה

הוספת תגובה

• הכרה במציאות

שרון באומל
    28/10/2007

שלום רונית
    מסיבה כלשהיא נראה לי שבנך עוד לא השלים את תהליך הפרידה ומתקשה לקבל את המציאות והנפרדות. ילד בגילו כבר אמור להבין שהוא יישות נפרדת ועצמאית בעולם, ושהאנשים הסובבים אותו הינם יישויות עצמאיות ונפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהן. נשמע שהן בבית והן בגן, תהליך זה לא הושלם. לפיכך, אני ממליצה להיוועץ באיש מקצוע באיזור מגורייך שידריך ויכוון אתכם ואת הילד להשלמת תהליך הנפרדות והעצמאות.
    לא הייתי מעבירה אותו לגן פרטי בחזרה, כי אני חושבת שגם שם הוא ייתקל בקושי דומה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון יש לי שאלה נוספת דחופה!!!

רונית
    01/11/2007

היי, קודם כל תודה על התשובה לדעתי בני השלים את תהליך הפרידה הוא נפרד ממני כמו בוגר שהוא היה קטן קצת יותר אני מדברת על גיל שלוש שהייתי צריכה לרדת אפילו לרגע למכולת הסברתי לו אמא הולכת ואני חוזרת, אפילו שיחקתי איתו במשחקים על זה עד שיתרגל והכנסתי לו לראש יופי לתת מודע שלו ברגע שאמא הולכת היא תמיד חוזרת,, חשוב לי לציין שבגן העירייה בעלי נפרד ממנו והוא אומר לי שהוא נפרד ממנו יפה מאוד , ולפעמים אני לוקחת אותו כשאני יכולה כמובן והוא נפרד ממני בצורה בוגרת , היום ממש היום חשבתי לעצמי אם ארשום אותו לחוג ולא משנה מה ותהיה לו אינטראקציה עם ילדים חוץ מהילדים בגן אולי הוא יפתח קצת רשמתי אותו לחוג אורגנית כן בגיל זה הייתי בשיעור הראשון והיה נחמד ובשיעור הראשון היתה רק ילדה אחתתת מכיון שרק בשיעור השני יהיו עוד ילדים וכשהמורה דיברה איתו ושאלה אותו שאלות ואני הייתי מאחוריו הוא ענה לה בלחש בחוסר ביטחון כזה לאורך כל השיעור , ממש כואב לי הלב אם כל האהבה ואם כל החום במקום שיהיה לו ביטחון עצמי הוא נהיה מופנם וסגור בחברת אחרים וזה ממש כואב לי מעבר לאיש מקצוע וכו' חוג כרגע מתאים לו או שזה אולי גם מלחיץ אותו מספיק יש לו להתמודד בגן. תודה על התשובה מראש . ואיך הגננת תגרום לילד לדבר בקול רם רק בזה שהיא תעניק לו ביטחון או שכדאי לקחת את הילד לפסיכולוג לאבחנה מקצועית זה נראה לי יכול להימשך גם שנה....אני לא מלחיצה את הילד. ביי ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב יש לי עוד שאלה ראו תודה

רונית
    03/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    ענת
    26/10/2007

שלום
    קראתי באתרך את הקטע לגבי גמילה שמתחיל ב "הגיע הגיל והילד מראה סימני הבשלה לגמילה".
    מה הם סימנים אלו?
    בתי בת שנתיים וחצי ולפני כארבעה חודשים התחלנו תהליך גמילה כשהגננת בעיקרון הובילה אותו. זה לקח שלושה נסיונות של הורדת החיתול לנסיון במשך שעות הגן והחזרת החיתול למשך כשבועיים (מפאת חוסר מוכנות). בפעם השלישית זה "תפס" והמשכנו להיות בלי חיתול בבית.
    ב 9 שעות הגן - הגיעה למצב של בלי פספוסים בפיפי בכלל (כולל שנת צהריים ללא חיתול) וקקי בתחתונים. ואחר הצהריים בבית לפעמים שירותים לפעמים פספוסים ללא חוקיות כלשהיא.
    יצאנו לחופשת הקיץ (+אחות בת חצי שנה בבית) ולאחר כשבועיים,למרות נסיונותינו (תזכורות, מתן עצמאות מלאה בהליכה לשירותים-ללא תזכורות,קריאת ספרים, הצעת פרסים והמון חיזוקים חיוביים) "נמחקה" הגמילה ושבנו בלית ברירה ללבישת חיתול כל הזמן (זה הגיע למצב שכל הצרכים נעשו בלי שום שליטה). אני מאוד מוטרדת מהשאלה האם התהליך היה פגום ואולי נגרם לילדה נזק (בלי חיתול, עם חיתול ושוב בלי ועם - אולי בלבלנו אותה יותר מידי?)
    כיום, תחושתי היא, שאין לה את הבשלות (ולכן אני שואלת מה הם סימני הבשלה) היא לא מבקשת יותר מידי להוריד את החיתול (כשהיא כן מבקשת היא נענית אבל ברוב המקרים זה נגמר בפספוס למרות העידוד), לא מטריד אותה במיוחד קקי בחיתול, היא נהנית ללבוש תחתונים אבל לרוב כפריט לבוש מעל החיתול, לפעמים מתלהבת לשבת בשירותים ולפעמים לא מוכנה. היא מתלהבת מקבלת פרס אך עושה רושם שלא ממש מבינה, ודורשת אותו גם כשהיא עושה בחיתול.
    אני לא רוצה להלחיץ אותה לגמילה אם היא לא מוכנה עדיין. אומרים להניח לזה, לא לשאול,לא להציע וכשהיא תהיה מוכנה זה יבוא ממנה. האם להפסיק לחלוטין להיות אקטיבית ולחכות רק לבקשה ממנה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    28/10/2007

שלום ענת
    כיוון שילדתך כבר הצליחה להיגמל, אני חושבת שהתנהגותה הרגרסיבית נובעת מהולדת אחותה הקטנה. לפיכך, הדברים תלויים בכם. כשתרגישי שאת בשלה לתהליך הגמילה שלה ויודעת שהיא כבר הייתה מוכנה וחזרה אחורה, וככל הנראה יש לכך סיבה, אז להתחיל בתהליך הגמילה המחודש. אני אומרת זאת כי נשמע ממכתבך שאת אמביוולנטית ומהוססת לגבי הגמילה שלה, והיא קולטת שדר זה (אפילו כשהוא לא נאמר במילים מפורשות). כשתרגישי מוכנה אפשר לומר לה משהו בנוסח "שמתי לב שמאז שהית איתי ועם אחותך הקטנה בבית בקייץ, חזרת לעשות פיפי וקקי בחיתול. נראה לי שאת רוצה שנחליף לך חיתול כמו שאנחנו מחליפים לאחותך הקטנה. זה נעים מאוד. אבל, את כבר ילדה גדולה ובשנה שעברה הצלחת לעשות פיפי לבד בשירותים. לכן, ממחר, אנחנו נוריד את החיתול, ותוכלי לחזור להיות גדולה שעושה פיפי כמו הגדולים".
    אני לא חושבת שנגרם לילדתך נזק וחושבת שלעודד אותה להיות גדולה זה מאוד חשוב עבורה עכשיו. אם כבר היית באתר שלי, אני ממליצה לך גם לקרוא עצות לגבי הולדת אח חדש. אני חושבת שזה רלוונטי כרגע לביתכם.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג/ית ילדים
    קובי ש
    25/10/2007

למטרת אבחון לבני בן ה- 8 וחצי
    תודה

הוספת תגובה

• אבחון

שרון באומל
    28/10/2007

שלום קובי
    איזה אבחון? (דידקטי? פסיכו-דידקטי? פסיכו-דיאגנוסטי?) ובאיזה איזור בארץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שרון

קובי ש
    28/10/2007

זה העניין ...שאין לנו מושג....יועצת ביה"ס המליצה לעשות מבחן "טובה" אבל אנחנו לא מוכנים לתת לו ריטלין, ככה שהמבחן הזה מבחינתנו מיותר.
    אודה לך אם תוכל/י להכווין אותנו לאיזה כיוון עלינו לעשות לו איבחון, אספר בקצרה על ה"סיפטומים":
    קשיים בהכנת שיעורי הבית- כרוך בבכי.
    התעקשות שאחד מאיתנו ישהה במחיצתו במהלך הכנת השיעורים.
    דעתו יכולה להיות מוסחת מגורמים חיצוניים
    לאחר קבלת הסברים על מטלה כלשהיי, עדין לא יודע מה עליו לעשות.
    מתעייף מלקרוא למרות שמעוניין לקרוא.
    ילד מסודר ואחראי
    לגמרי לא היפראקטיבי.
    ביישן/מופנם
    מאד אמוציונלי- מלווה בבכי לעתים קרובות.
    דורש (ומקבל) הרבה חיבוקים ונשיקות
    "דימוי עצמי נמוך"- מפחד מכישלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו מתגוררים באזור הגליל המערבי

קובי ש
    28/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

שרון באומל
    02/11/2007

שלום לך שוב קובי.
    מצטערת על זמן המתנה ארוך, וזאת עקב קשיים טכניים.
    הייתי ממליצה במקרה המתואר או על אבחון דידקטי, דהיינו, אבחון לאיתור ליקויי למידה (התעייפות בזמן קריאה; קושי בהבנת מטלות וכו'). אני ממליצה לעשות אבחון כזה אצל מומחית לליקויי למידה, כדי שיהיה אפשר לחשוב עימה יחד, לאחר האבחון, על הרכבת מערכת תמיכה לימודית ולמידת אסטרטגיות למידה.
    אם אתה חש שהקשיים נובעים או מושפעים מקשיים רגשיים, הייתי מנסה לעשות אבחון פסיכולוגי, הכולל בתוכו גם אבחון של יכולות וקשיים לימודיים, אבל בטווח מצומצם, כשהדגש הוא על התחום הרגשי.
    אם אתה שואל את דעתי, נשמע לי ממכתבך שעדיף להתחיל מאבחון דידקטי, שם נראה לי שנמצא מוקד קושי, שיכול גם להשפיע על המופנמות וחוסר הביטחון, וברגע שתעזרו לילד ללמוד, התחומים האחרים ישתפרו בהדרגה גם כן. אם המאבחנת הדידקטית תחשוב שהקשיים הרגשיים ניכרים, תמיד אפשר לעשות השלמה לאבחון פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתין לתשובה

קובי ש
    31/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5
    סופי
    25/10/2007

בני בן 3.5 אוכל יפה ולא בררן באוכל, הוא בגן עד 16:00 , כשהוא מגיע הביתה אני מחכה לו עם פירות מגוונים חתוכים והוא אוכל אותם יפה, הוא כמעט לא נוגע בחטיפים מלוחים או שוקולד או סוכריות, אם כן נוגע אז רק טועם ושם בצד, בערך בשעה 18:30-19:00 הוא אוכל ארוחת ערב טובה כמו שניצל ואורז וסלט או חביתת ירק וסלט או טוסט, אמבטיה ולישון, הבעיה היא בין הפירות לארוחת הערב הוא לא מפסיק לחפש אוכל, פותח את המקרר והארונות ואומר "אמא בא לי משהו" מוציא פרי ומעדן ועוד פרי ואני לא מבינה איך הוא עדיין רעב, בגן הוא אוכל יפה, בבוקר הוא אוכל מעדן או צלחת קורנפלקס עם חלב, הוא רזה ופעלתן מאוד, האם יש לו בעיה באוכל? למה הוא כל הזמן רעב? ברצוני לציין שילדתי לפני חודש וחצי תאומים אך התופעה היתה גם קודם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    28/10/2007

שלום סופי.
    ראשית, הייתי שוללת בעייה רפואית (כגון תולעים??). בעיקרון, לפעוטות יש תקופות שהם אוכלים הרבה מאוד, וזה מרמז על קפיצת גדילה. לא הייתי דואגת, כיוון שאת מספרת שבנך אוכל אוכל בריא והוא רזה ופעלתן.
    אם את מרגישה שההתנהגות שלו נובעת מתחושת חסך או צורך למלא בתוכו (בעולמו הפנימי) משהו שחסר, פני אליי שוב. את כותבת שההתנהגות האכילה הייתה גם לפני הולדת התאומים. האם היא החלה כשהיית בהיריון? אם כן, יכול להיות שזו הייתה תגובה להיריון, למעבר מאקסקלוסיביות להתחלקות ומהצורך שלו להזדהות עם בטנך המתמלאת. אם כן - אני מציעה, באמצעות משחק או סיפור לדבר עימו על כך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה