פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתייות
    מיקי
    06/11/2007

שלום רב
    בני בן 4.5 הולך לגן עיריה ילד עדין מאוד וקצת חסר ביטחון עצמי לאחרונה מתלונן כי אין לו חברים בגן
    ואף אחד לא משחק איתו פניתי לגננת אשר מאשרת את מה שהילד אמר כמו כן הוא משחק הרבה
    עם בנות כי מן הסתם לא מצליח להשתלב עם החזקים.לאחרונה בוכה מכל שטות ונעלה בקלות
    הדבר מעיק לי מאוד כיצד אוכל לעזור לו? יש לציין כי מטופל עם גננת שיח מאחר ושנה קודמת היה
    אצל קלינאית תקשורת עקב דיבור לקויי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתייות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק חברתי

שושי יעקובי
    07/11/2007

מדבריך נשמע שהיה שלך בוחר לשחק עם בנות ולא מוצא דרך להתחבר לילדים מסוימים בהם מעוניין. הסיבה לכך לא ברורה. האם מדובר בילד עדין עם קשיים התפתחותיים שמרגיש בטוח ונינוח יותר במשחקים רגועים, פחות מוטוריים ולכן בוחר לשחק יותר עם בנות? בגילאים הללו משחקי הבנים יותר מוטוריים. אם כן יכול להיות שהגננת יכולה לעזור לו להתחבר עם ילדים שמתאימים יותר לאופיו. אולי הבחירה במשחק עם בנות קשורה דווקא לאופי דומיננטי ומול הבנים החזקים הוא נקלע למאבקי כוח, גם כי היכולת המילולית שלו מקשה עליו בהתמודדויות מסוימות?
    צריך להתבונן כדי להבין.
    שושי יעקובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על מוות
    שחר
    06/11/2007

בני בן חמש וחצי. בחצי השנה האחרונה הזכיר מספר פעמים את נושא המוות. שאל- מה קורה כשמתים? שאל אותי האם זה יכאב לו כשהוא ימות. היום, שאל אותי אם אני יכולה להוליד אותו שוב. לא ממש ירדתי לסוף דעתו, אך אחר כך הוא המשיך ואמר שכשהוא יגדל אני אהיה סבתא, ואז, אני אמות. כשהוא אמר את זה הוא היה על סף בכי. ראיתי את החרדה בעיניו. אמרתי לו שזה נכון, אבל שזה בטח יהיה עוד המון המון זמן. אני אם חד הורית. לבני יש אבא פעיל שמגיע מספר פעמים בשבוע והקשר ביניהם מצויין.
    שאלותי: איך להסביר לו את נושא המוות ולהפחית את חרדותיו?
    האם מבחינת השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא זה נורמאלי להיות עסוק בשאלות כאלו, או נראה שיש צורך באיזו שהיא התערבות חיצונית? יש לי הרגשה שהוא ממש מבין את הסופיות שבמוות.
    אני רוצה לציין, שלא קרה שום ארוע שקשור במוות בסביבתו הקרובה.
    האם יש ספרים שמתאימים לגיל זה שיכולים לסייע לי לעזור לו להתמודד עם נושא קשה זה?
    תודה מראש
    שחר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על מוות

הוספת תגובה

• שאלות על מוות

שושי יעקובי
    07/11/2007

שאלות על מוות הן תואמות גיל וקשורות ליכולת השכלית והרגשית המתפתחת של הילדים. אני אציין כמה עובדות: התפתחות שכלית מובילה לכך שהילד מנסה להבין את הסבות לתופעות שהוא פוגש. בגילאי 5 חלה קפיצה משמעותית ביכולת החשיבה ביכולת לחשיבה היפוטטית מה יקרה אם...כך שנושא המוות מעלה חרדות אחרות מאשר בגילאים צעירים יותר. הוא יכול להבין לא רק את הסופיות של המוות אלא את הדימיון בינו לבין יצורים חיים אחרים. הוא יכול לדמיין מצב ולהבהל ממנו.
    העובדה שהילד שלך שואל את השאלות הללו מצביעה על כך שהוא מפותח היטב שכלית ושהוא מרגיש מספיק בטוח בתקשורת בינכם כדי לשתף אותך בחרדות שלו. אלו בסיסים טובים להתפתחות. אלו תשובות לתת? התגובות שלך לילד היו מצוינות. ניתן למצוא ספרים בספריה. אין לי כרגע שם ספציפי. מומלץ לפתח את הנושא בצמוד לסיטואציה שהוא מעלה שאלה. אולי זה קורה כשהוא שומע משהו בחדשות או בגן, להבין את הטריגר המקומי ולכך להשיב בפתיחות ובהרחבה. כמובן בהתאם לגילו.
    שושי יעוקבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המעודדדת

שחר
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות על הגן
    אמא
    05/11/2007

שלום רב,
    בני בן השנתיים וחצי חולם כמעט כל לילה על הגן. אנו שומעים אותו בלילה צועק: "לא רוצה לגן".
    בלילה האחרון צעק זאת כמה פעמים.
    תחילה חלומות אלו היו בתחילת שנה עם כניסתו לגן, כך שהתייחסנו לחלומות אלו כלגיטימיים, היות ומדובר בהסתגלות למטפלות חדשות, סביבה ואוירה חדשה. (עבר קבוצה עם אותם ילדים).
    כעת שעבר לא מעט זמן, אנו שואלים את עצמנו האם זה דורש התייחסות מיוחדת ???
    חשוב לציין שהילד אוהב ללכת לגן, כששואלים אותו אם הוא אוהב ללכת לגן, הוא עונה כן. והוא אומר שכיף לו בגן, ואני כאמא דאגנית עשיתי לא מעט ביקורות (בחצר אמנם) וראיתי שהוא משחק בכיף עם חברים. הוא גם בבקרים נכנס לגן ולא בוכה ואומר שלום יפה לאבא ואמא. (רק בתחילת שנה הוא בכה וזה היה טבעי).
    על פניו המטפלות נראות לי חמימות ונחמדות מאד.
    כך שכל מה שמטריד אותי זה אותם חלומות קבועים על הגן ואותו משפט כואב, המחייב התייחסות.
    אודה לך מאד באם תוכלי לפרש לי את משמעות החלומות הנ"ל ומה עליי לעשות הלאה?
    בברכה,
    אמא ואבא דאגנים.

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות על הגן

הוספת תגובה

• חלומות והתמודדות

שושי יעקובי
    07/11/2007

נשמע מדבריך שהילד שלך עובר תקופה של הסתגלות והתמודדות. כפי הניראה הוא חווה גם חוויות מתסכלות אותן הוא משחזר בחלומותיו. אך התמודדדות עם תסכול היא מרכיב חיוני בצמיחה ובהתפתחות של כוחות. נשמע כרגע שהוא מתמודד לבד ולא מבקש את התערבותכם. היו קשובים לו אך כל עוד הוא יכול - תנו לו להתמודד לבד. זכרי הוא שמח ללכת לגן.
    שושי יעקובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות על הגן

אמא
    07/11/2007

ראשית, תודה רבה על המענה.
    שנית, אודה לך אם את יכולה לפרט מהן אותן "חוויות מתסכלות"? האם מדובר על התמודדות בגן עם מריבות עם חברים?.
    אני כן יודעת לומר שיש ילד אחד בגן, שמרביץ לא מעט. (לא רק לילד שלי, גם לילדים אחרים)
    ואולי זה קשור לאותן חוויות מתסכלות שאת מדברת עליהן.
    האם זה סביר ונורמלי לחלום בתדירות כזו ולהתמודד לבד?
    חשוב לציין, שאנו הורים שמעניקים חום ואהבה כל הזמן ומשוחחים איתו הרבה מאד.
    הילד מאד חם, אוהב ופתוח. הוא לא ילד שמפנים, הוא מדבר ומספר, אך בכל זאת, מדובר בילד בן שנתיים וחצי שלפעמים דובר אמת ולפעמים זורק משפטים שהם לא תמיד נכונים.
    אודה לך על תשובתך,
    תודה,
    אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בגן

שושי יעקובי
    08/11/2007

אני אחזור על דבריי, את תארת ילד מסתגל, ילד שמח. בדקתם את הגן והתרשמתם ממנו באופן חיובי.
    לכן נראה לי כי "החלומות הסוערים" הללו הם עבוד של חוויות נורמטיביות הקשורות להסתגלות לגן חדש, חברת הילדים, כללים וגבולות. ובגילאי שנתיים-שלוש יכולים להיות לא מעט מצבי תסכול הקשורים התמודדות חברתית (להתחלק בצעצועים, להגיב לעימות מול ילד ועוד).
    כי המיומנויות החברתיות של הילדים בגיל זה עדיין לא בשלות דיים. אם בכל זאת אינך שקטה, האופציה שעומדת לרשותך היא לערב את הגננת שנמצאת עם הילד בגן ויכולה להתבונן עליו ולספר לך יותר.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באמצעות בעלי חיים
    דנה
    04/11/2007

שלום לאנשי הפורום,

ביתי בת ה 6 סובלת מחרדות. היא מאוד אוהבת בעלי חיים והציעו לי לקחת אותה לטיפול באמצעות בעלי חיים.
    האם משהו מכיר מקום אמין וטוב באזור רמת גן.

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באמצעות בעלי חיים

הוספת תגובה

• מכון בולבי

דנה
    06/11/2007

אני מכירה את מכון בולבי.

מקום מצויין עם צוות מדהים. עובדים בכל המרכז.

יש להם אתר אינטרנט bowlby.co.il

בהצלחה

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת מוטיבציה
    יוחאי
    04/11/2007

שלום.

אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד אני מגבירה את המוטיבציה של בתי ללמוד , להצליח ולהשקיע יותר בלימודים .

לבתי יש קצת קשיים בלימודים והמוטיבציה שלה ממש נמוכה גם אם היא מצליחה או נכשלת בלימודים זה הרבה לא משנה לה היא כיום בכיתה ן' וזה מאוד מדאיג אותי כהורה .

השעורים נעשים במהירות על מנת להיפטר מהנושא בהשקעה מינימלית .

המוטיבציה שלה למשחקי מחשב גבוהיים מאוד ושם היא משקיעה את רוב היום ומצליחה היכן שילדים אחרים לא .

אין לה מוטיבציה לקרוא ספר למשל או להצליח יותר בלימודים ,

תודה לדעתך .

שרה

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת מוטיבציה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה וקשיים בלמידה

שושי יעקובי
    04/11/2007

קשיי למידה, גם כשהם "קלים" הם מקור לתסכול עצום אצל הילדים. ילדים עושים כל מיני דברים כדי להימנע מתחושת התסכול המכאיבה כל כך לדימוי העצמי שלהם. בין יתר התגובות אפשר למצוא ילדים שמפגינים חוסר איכפתיות, כאילו זה לא ממש מפריע להם (הדגש על כאילו). או תגובה נוספת היא לעשות את השיעורים מהר. זו תגובה מוכרת אצל כולנו כשמוכרחים לבצע משהו שאנחנו לא סובלים אנחנו נעשה את זה הכי מהר רק כדי להיפטר ודי. וזה הסגנון של הבת שלך.
    הבת שלך צריכה עזרה. צריך לאתר את הקשיים באמצעות אבחון דידקטי או פסיכודידקטי ולקבל יעוץ מקצועי לגבי סוג העזרה שהיא זקוקה לו.
    שושי יעקובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• my little girl
    Aby
    04/11/2007

we just found out that our 6 years old can hardly hear with one ear. we are doing all the medical tests but my question is on another level. what should we tell her? she knows what is going on but should we explain more? and what about people around us should we tell them or leave it to her? thank you

לקביעת תור
    סגירה
    my little girl

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה

שושי יעקובי
    04/11/2007

כשילד עובר ברור רפואי או מחלה כלשהי כדאי להסביר לו ברמה התואמת לגילו ובמושגים שהוא מכיר מה קורה אצלו. בעיקר לפני ואחרי ביקור אצל רופאים. כדאי לעודד אותה לשאול שאלות. אפשר להשתמש בספרים, אטלס של הגוף ועוד. לשתף בסביבה הקרובה את מי שרלוונטי לטיפול בילדה: מורה, גננת, מטפלת וכדומה.
    שושי יעקובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Thank you

Aby
    04/11/2007

thank you

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת להורים גרושים-עדכון נוסף
    ענת
    03/11/2007

שרון היי, מתנצלת, שכחתי לציין כי ביתי עדיין לא מדברת! היא אמנם בת שנתייים וחצי אך היא אומרת מילים בודדות בלבד. האם נכון להשאירה ולהחליט שהבית היחיד בו היא תישן הוא הבית שלה
    ולא לאפשר לה לישון אצל אבא עד אשר תגדל ותדע להביע את רצונותיה? נראה לי כי אני עושה משהו בניגוד לרצונה.

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    03/11/2007

שלום ענת
    גם אם היא לא מדברת, משהו מהאינטונציה ומהתוכן היא תבין. אני חושבת ששווה לעשות מאמץ ולדבר איתה. ילדים מבינים שפה הרבה לפני שהם יודעים לדבר.
    לגבי הסדרי הראייה - זה צריך להיות בינך ובין בן זוגך לשעבר. תסמכי על האינטואיציה שלך, אבל תבדקי שוב אם זו באמת הילדה, או הצורך שלך שהיא תישאר איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת להורים גרושים
    ענת
    02/11/2007

בתי בת השנתיים וחצי ישנה אצל אבא שלה (הגרוש שלי- מזה 8 חודשים) מידי סופ"ש שני, יחד עם שני אחיה בני 13 ו-10. כשהוא לוקח אותה כשאני בסביבה היא מסרבת ללכת ולפעמים אף בוכה. אז החלטנו שהאחים הגדולים שלה יוציאו אותה אל אבא ואז כשאני לא בסביבה היא פחות מתנגדת. היא אוהבת את אבא שלה ואני מאמינה שכשהיא איתו היא שמחה ומאושרת. אינני יודעת האם התנהגותי תקינה והאם לא יהיו לכך השפעות בעתיד. אינני רוצה "לברוח" ממנה בצורה זו, אך אין לי ברירה. כמובן שאני בוכה בתוך תוכי ומחכה לרגע שהיא תחזור. מה עושים? האם להחליט שהיא לא הולכת אליו עד אשר תגדל? מה נכון לעשות במקרה כזה? אודה מאוד על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת להורים גרושים

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    03/11/2007

שלום ענת
    מהכתובים, נראה כי ביתך מבטאת את הקושי שלה מהגירושין כשהיא רואה את שניכם (אבא ואמא) ביחד. אם זה מוקד הקושי, והוא טבעי וברור, הייתי מנסה לעזור לה להתמודד עם הקושי ולא לברוח ממנו. הייתי אומרת משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאבא בא לקחת אותך ואת רואה אותי ואותו ביחד, זה קשה לך ואת נורא בוכה. אני מבינה שזה נורא קשה לראות את אמא ואבא לא גרים באותו בית ולא עושים ביחד את אותם דברים ביום שישי ושבת. זה עצוב ואולי כואב בלב. אולי כשאת עם אבא, לפעמים את מתגעגעת לאמא". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    ילדים רבים עושים דברים רבים על מנת לנסות לגרום להוריהם להתאחד מחדש. לכן, הייתי אומרת לה, בהזמנויות שונות שאת ואבא אוהבים אותה מאוד, אבל שהחלטתם להיפרד כי לא הסתדרתם ולפעמים רבתם כמו שהיא לפעמים רבה עם חברים. זה לא היה לכם נעים יותר, ועכשיו נעים לכם יותר כי אתם לא רבים. זה לא באשמתה ולא בגללה. היא אמורה להבין (אולי יקח עוד זמן) שהיא לא תוכל להיות הגורם המאחד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התנהגות חריגה ?
    אביב
    02/11/2007

יש לנו ילד בן 5 ו-8 חודשים, יותם. ילד סנדוויץ' בן נ' בן ה-7 עוד מעט, ובין י', בן שנה.
    מאז שנולד י' יהונתן הפך קולני יותר, רגוע פחות.
    אנחנו מודאגים מכמה דברים בהתנהגות הלכאורה מינית שלו. מעבר לכך שהוא מרבה לשחק בבולבול (מתאים לגיל?)
    הוא גרם לחברים שלו בשתי הזדמנויות בתקופה האחרונה, ובתחכומו הרב, להוריד את מכנסיהם בשעת משחק ולהיות עירומים. ועד כמה שידוע לנו (לא היינו נוכחים בשני המקרים) זה נגמר בזה, לא הבנו מהאירוע על נגיעות או התנהגות מעבר לאקסהביציוניזם הזה.
    בפעם אחרת ראיתי אותו מנסה להוריד טיטול לאחיין שלו בן ה-3.
    באירוע נוסף הוא חזר מהגן כשהבולבול מלא קוצים קטנים, אחד מהם דרש את סיועו של פראמדיק. כשנשאל אמר "אמא יש לנו קקטוס בגן".
    אנחנו מודאגים מההתנהגות ולא יודעים כיצד לנהוג ועל מה מלמדים הדברים.
    נשמח לעצתך.
    י' וא'
    צפונה מכאן
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם התנהגות חריגה ?

הוספת תגובה

• מיניות

שרון באומל
    03/11/2007

שלום אביב
    כתבתי לך תשובה על שאלתך הקודמת, שנראה לי שהיא שאלה זהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התנהגות חריגה?
    אביב
    02/11/2007

יש לנו ילד בן 5 ו-8 חודשים, יותם. ילד סנדוויץ' בן נ' בן ה-7 עוד מעט, ובין י', בן שנה.
    מאז שנולד י' יהונתן הפך קולני יותר, רגוע פחות.
    אנחנו מודאגים מכמה דברים בהתנהגות הלכאורה מינית שלו. מעבר לכך שהוא מרבה לשחק בבולבול (מתאים לגיל?)
    הוא גרם לחברים שלו בשתי הזדמנויות בתקופה האחרונה, ובתחכומו הרב, להוריד את מכנסיהם בשעת משחק ולהיות עירומים. ועד כמה שידוע לנו (לא היינו נוכחים בשני המקרים) זה נגמר בזה, לא הבנו מהאירוע על נגיעות או התנהגות מעבר לאקסהביציוניזם הזה.
    בפעם אחרת ראיתי אותו מנסה להוריד טיטול לאחיין שלו בן ה-3.
    באירוע נוסף הוא חזר מהגן כשהבולבול מלא קוצים קטנים, אחד מהם דרש את סיועו של פראמדיק. כשנשאל אמר "אמא יש לנו קקטוס בגן".
    אנחנו מודאגים מההתנהגות ולא יודעים כיצד לנהוג ועל מה מלמדים הדברים.
    נשמח לעצתך.
    י' וא'
    צפונה מכאן
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם התנהגות חריגה?

הוספת תגובה

• מיניות

שרון באומל
    03/11/2007

שלום אביב
    ההתעניינות של בנך במין תואמת את גילו ואני לא חושבת שיש סיבה לדאגה רבה. אולם, כיוון שהתעניינותו במיניות גברה בעת האחרונה, הייתי מציעה לשוחח עימו על כך. למשל: על הפרטיות שבמיניות. הייתי מנסה לומר משהו בנוסח: "שמעתי שאתה ועוד שני ילדים הורדתם את המכנסיים והראתם את הבולבול אחד לשני. אתה יודע, זה נורא נעים וכייף לגעת בבולבול, אבל לכל אחד יש את הבולבול שלו וכל אחד יכול לגעת רק בבולבול שלו ולעשות זאת במקום פרטי ושקט כמו במיטה או לבד בחדר. אנחנו לא נוגעים בבולבול בחצר בגן וגם לא נוגעים בבולבול אחד של השני".
    בנוסף, ייתכן שעקב לידת אחיו, התעוררו אצל בנך שאלות בנוגע לכיצג מגיעים תינוקות לעולם. הייתי קונה ספר או מספרת בשפה פשוטה כיצד זה קורה. אני מציעה שאתה ואשתך תמצאו משהו התואם את גילו של הילד.
    כמו-כן, אני מציעה להישאר עם היד על הדופק ולראות לאן מנשבות הרוחות לאחר השיחה, או לראות אם יש לבנכם שאלות נוספות בנוגע למיניות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפטפט בשיעור
    סיגל
    01/11/2007

הבן שלי בן 6 והוא בכיתה א' בימים האחרונים 2 מורות מתלוננות שהוא מפטפט בשיעורים ובשיעור ספורט הוא לא משתתף הרבה למרות שהוא אוהב ספורט.
    בני ילד מאוד נבון הוא מבין את החומר הנלמד בכיתה הוא יודע לקרוא וגם חשבון מה עלי לעשות איתו בזמן שאומרים לי שהוא מפריע איך עלי להגיב.
    כשאני מדברת איתו הוא ישר מתחיל לבכות וטוען שמדברים איתו בכיתה ותמיד מאשימים רק אותו איך אני אמורה להתנהג איתו כדי שזה יפסק.

לקביעת תור
    סגירה
    מפטפט בשיעור

הוספת תגובה

• פטפוטים בשיעור

שושי יעקובי
    03/11/2007

סיגל שלום
    את מתארת את בנך כילד נבון, ללא קשיים לימודיים אך מתגובות הבכי שלו לדבריך עולה כי הוא ילד רגיש לביקורת, חש אשמה ובושה על מה שארע וללא ספק הערכת ההורים חשובה לו מאוד.
    חשוב לזכור כי הוא רק בתחילת ההסתגלות לביה"ס, כתה א', עדיין לא למד איך להתמודד ביעילות מול כל מיני מצבים מטרידים. אכן הסיבות לפטפוטים ולהימנעות משיעורי ההתעמלות אינן ידועות.
    עליך למצוא דרכים לשוחחח איתו. ללא כעס, ללא ביקורת, מתוך הבנה וקבלה. את מנסה להקשיב לצד שלא ולא להיות מושפעת ממה שסיפרו המורות. לשאול אותו מה מטריד אותו, בטח היתה סיבה רצינית לכך שלא נכנס לשיעור התעמלות, לתת לגיטימציה שאולי עדיין אינו יודע תמיד למי לפנות ואיך להגיב בכל מצב, להציע את עזרתך אולי בתיווך מול המורה. אלו רק דוגמאות למה שאת יכולה להציע לו. כי למעשה הדרך בה תגיבי עכשיו תלמד אותו איך תגיבי בכל מיני מצבים עתידיים כשהוא יקלע לכל מיני מצבים לא נעימים בביה"ס.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בגן
    לילי
    01/11/2007

שלום! יש לי ילד כבן 3 וחצי והוא מרבה להרביץ ולא לשחק בצורה יפה עם ילדים וחפצים בגן. התופעה נמשכת מזה כשבועיים והגננת מותשת ממנו. התנהגותו מתבטאת בכך שהוא מרביץ לילדים אחרים, לא משחק יפה בחצר. בבית אנחנו מרבים להטיף ולהעניש ולדבר איתו. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בגן

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ בגן

שושי יעקובי
    03/11/2007

האם את מתארת מצב שהחל לאחרונה, או שאת מתארת התנהגות מתמשכת. אם המצב אינו תגובה עכשוית למשהו בגן אז נשמע שהילד שלך לא יודע איך לבטא את הכעס והתסכול שלו ואיך הגיב למצבי תסכול חיצוניים ופנימיים בדרך שאינה הרסנית ומזיקה לסביבה ולעצמו. הוא זקוק לעזרה. הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת
    01/11/2007

שלום, אני אמא לילדה בת 4.
    בתי מתעסקת עם עצמה (מאוננת) מאז גיל שנתיים לפחות, ובזמן האחרון אפילו בתדירות גבוהה יותר. בלילות זה גם מה שעוזר לה להירדם.
    שאלותיי הן מה הסיבה לתופעה שכזאת ואיך אני מתמודדת עם מצב זה?

נ.ב.
    לא, אין לה פטרייה או גרדת.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אוננות

שושי יעקובי
    03/11/2007

אמא מודאגת. אוננות היא התנהגות טבעית ושכיחה מאוד בגילה של ביתך. ועדיין המבוגרים לא פעם מובכים ולא חשים בנוח מול גילויי התנהגות מינית של ילדים צעירים. את לא אמורה לעשות שום דבר, בפרט אם האוננות מתרחשת במקום אינטימי, מיטה, מקלחת, כשהיא ערומה וכדומה. כמו שאת מוטרדת גם הורים נוספים מוטרדים ולכן יש לא מעט שאלות בנושא גם כאן בפורום. את יכולה למצוא תשובות שכבר נכתבו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כן

מלי
    04/11/2007

גם לבת שלי זה קרה בגיל הזה וזה נימשך עד היום .
    היום אהי בת 12 והרופה המר לי שזה תבעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    שרון
    01/11/2007

בתי בת השבע מסתבכת בשקרים גם בבית וגם בבית הספר. אני במקרה דיברתי עם המורה וגיליתי שהמציאה סיפור על אחיה כאשר אחרה לבית הספר. בנוסף לכך היא חוזרת מבית הספר ומספרת לי שהיא תמיד מנצחת בספורט ושאין לה טעויות בחשבון. תמיד כולם מעתיקים ממנה וכו'. יום אחד סיפרה לי שרק היא וחברה מוזמנות לאירוע משפחתי של חבר מהכיתה והיא פשוט לא הביאה את ההזמנה הביתה. לאחר בירור נוסף הסתבר שגם זו המצאה. השבוע גיליתי שהיא לקחה כסף וקנתה איתו ממתקים לעצמה. היא לא מוכנה לומר לי מאין הכסף, אני מבינה שלקחה אותו בלי רשות.
    אני שוחחתי עימה ואמרתי לה שזה יגרום לי לא להאמין לדברים שהיא מספרת וגם שלקחת כף זה חמור מאוד. אשמח לשמוע עצה. שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים

שרון באומל
    02/11/2007

שלום שרון
    התנהגותה של ביתך אינה תואמת לגיל. מהתבוננות ראשונית נראה שקיים ריק וחסך מסויים, שהיא מנסה למלא בשקרים ובכסף. ייתכן שהיא רוצה לרצות אתכם בדרך כלשהיא, ולכן מספרת עד כמה נפלאה היא ומעוררת את התפאלותכם.
    אני מציעה לגשת לאיש מקצוע. התנהגותה אניה תואמת את גילה (יותר נורמטיבי בגיל ההתבגרות).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות מוגברת
    סוזי
    01/11/2007

בתי בת ה-5 בבעית אוננות קשה. מגיל 3 הילדה מאוננת בשיפשופים על כל חפץ שניתן.
    בהתחלה זה היה בכל מקום,היום זה הצטמצם לזמן שהותה בגן בלבד.
    בשנה שעברה היתה בטיפול פסיכולגי קצר ועם הזמן הפסיקה.
    היום כשהיא בגן חדש חזרה למצב שבו היתה בתחילת שנה שעברה והגגנת שלה זימנה אותי לשיחה לגבי הענין.
    הילדה בכל מקום ובכל פינה מחפשת לאונן ולא מפסיקה.
    הגננת מבקשת רגליים למטה,ישיבה נאותה וקשב אליה-כך כל היום.
    אני אבודת עצות וכבר לא יודעת מה לעשות איתה-זוהי בעיה שקיימת כבר שנתיים.
    הילדה מודעת למצב וכשרואה שרואים אותה אומרת מייד -"אני לא עשיתי נעים" "אני ישבתי יפה".
    מה עלי לעשות-לחזור לטיפול פסיכולגי? ואם כן אודה על המלצה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות מוגברת

הוספת תגובה

• אוננות מוגברת ואוננות נורמטיבית

שושי יעקובי
    01/11/2007

סוזי שלום
    אוננות של ילדים בגילאי 2-5 היא פעילות טבעית של גילוי העונג ממגע באברי המין של עצמם. עבור הילדים זוהי פעילות מהנה שהם מסוגלים לבצע אותה בעצמם ועבור עצמם. לעיתים פעילות זו הופכת להיות לפעילות מרגיעה שהילד משתמש בה במצבי מתח, חרדה ואי שקט. אם האוננות הופכת להיות מופרזת ואף כפייתית אז יש להתייחס אליה כסימן למצוקה וכן - לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    בתאור שלך את בתך, האוננות שלה בעבר היתה מופרזת וזכתה להתיחסות ולטיפול פסיכולוגי, זה הפחית את תדירותה. כיום, האוננות חזרה להיות בתדירות מוגברת ואת גם מתארת מעבר לגן חדש שעשוי להיות הגורם לשינוי בהתנהגותה של בתך. בשלב הראשון אני מציעה לך לשוחח עם הגננת (שיחה אישית ב"ארבע עיניים" כדי לצור ברית אמיתית ושיתוף פעולה) ולברר דרכה מה קורה לילדה בגן מבחינה רגשית, איך היא מרגישה עם הגננת, החברים, הסביבה החדשה וכדומה. זה יאפשר לך לקבל תמונה רחבה יותר על הילדה ועל מקורות אפשריים למצוקה. וכן - לפנות לטיפול פסיכולוגי במידה ואת רואה מצוקה רגשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה