פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 7.5 בעיות חברתיות
    מיכל
    09/10/2007

בני בן 7.5 עם בעיות תחושתיות וטונוס שרירים נמוך שטופל בסנסורי מגיל 2 הגענו מארה"ב לפני שנתיים וגם שם חברים רבים לא היה לו מתקשה חברתית כבר תקופה ארוכה ניסיונות לקרבו לחברים נחלו הצלחה חלקית חברים באים אליו כשהוא טורח להשמין אותם וגם הולך לעיתים רחוקות לחברים שונים אבל זה לא נדבק כי כל החברים האלה נעלמים בבה"ס וגם בגני השעשועים במושב בו אנחנו גרים כשהוא מנסה להתקרב הם דוחים אותו כשהוא רוצה להשתתף במשחקים שונים הוא אומר שמסלקים אותו ואני בעצמי שמעתי ילד אומר לו אני לא רוצה להיות חבר שלך ילד שלפני כמה ימים שיחק איתו כשלא היו לא (לילד) חברים באותו הרגע
    אנחנו מעודדים אותו לשחק בהפסקה עם חברים מהמושב אבל הוא אומר שהם נעלמים לו או אומרים לו שלא רוצים שהוא ישתתף האם בתור אמו אני צריכה "להלשין" למורה או להורה של הילד על הילד שמציק לו ומשום מה הרבה מציקים ולא נעימים אליו המורים משתגעים אחריו ואומרם שהוא ילד נהדר מחונך נימוסי נחמד אדיב ליבי נשבר מה עושים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7.5 בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

שרון באומל
    09/10/2007

שלום מיכל.
    אני מאוד מבינה את צערך על ילדך. נשמע לי שהקושי הוא נרחב ומתמשך ולכן הייתי פונה לאיש מקצוע על מנת לעמוד על מקור הקושי ולתת לכם ולילד כלים חדשים להשתלבות חברתית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי
    לילו
    09/10/2007

הי,
    בני בן שלוש ושלושה חודשים, גמול מחיתול במשך היום, אך בלילה עדיין יש עם חיתול. כחודש מתרחשת אצלו תופעה מוזרה. הוא משתין בבית באופן מכוון, על הצעצועים שלו על מיטתו או סתם על הריצפה. לא בורח לו. הדבר נעשה חד משמעית בצורה מכוונת. הוא עושה זאת גם בסתר וגם כשאנו נוכחים. התופעה מתרחשת אך ורק בבית. בגן הכל תקין, הגננת אומרת שאין שינוי בהתנהגות שלו. אנו בעיצמו של תהליך גירושין (האב עדיין בבית). משתדלים לעשות זאת בצורה הכי יפה שניתן.
    יש לציין שיש ליד אחות קטנה בת שנה וארבעה חודשים. הייתי רוצה לדעת מה חומרת הבעיה? ממה היא נובעת?כיצד להגיב כשהדבר קורה ומה לעשות כדי שהתופעה תפסק.
    תודה רבה. מחכה לתשובה, אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי

הוספת תגובה

• פיפי

שרון באומל
    09/10/2007

שלום לך.
    אני מאמינה שהתנהגותו של בנך הוא תוצאה של הרגשות הרבים שהוא חש וודאי לגבי תהליך הגירושים. הייתי אומרת משהו בנוסח: "אמא ואבא הולכים להיפרד ולגור בבתים שונים. אתה תראה את אבא רק ב......(הסדרי ראייה). גם אני וגם אבא מאוד אוהבים אותך, ואנו החלטנו להיפרד כי אנחנו כבר לא מסתדרים. הרבה פעמים כשהורים נפרדים הילדים שלהם נורא עצובים וכועסים. לפעמים, אם הם לא יכולים להגיד את זה, הם עושים כל מיני דברים חדשים כמו לעשות פיפי על הרצפה בכוונה". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אם זה לא יעזור, אולי כדאי לגשת למספר קטן של שיחות ייעוץ עם איש מקצוע, שיכוון וידריך אתכם לגבי תגובות ילדים לתהליך פרידה של ההורים.
    בנוסף, קנאה באח קטן מתעוררת מחדש סביב גיל שנה + של האח הקטן.
    ייתכן והצירוף של הכל ביחד יוצר את ההתנהגות ולעתי התנהגותו של בנך טבעית ומביעה את מצוקתו הפנימית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 4 לאחר הולדת אח
    כפיר
    09/10/2007

שלום רב,
    יש לנו ילדה בת 4 וחצי ולפני חודשיים נולד לנו בן נוסף למשפחה.
    לאחרונה חלה הדרדרות בהתנהגותה של בתנו.
    היא אינה מקשיבה למה שאומרים לה (חוזרים הרבה מאוד פעמיים על בקשות) מפריעה בגן (לא מסדרת את הצעצועים , לא יושבת בשעת ריכוז, מפריעה לאחרים).אינה מוכנה ללמוד דברים חדשים וכדומה.
    אנחנו מנסים לשאול אותה מה מפריעה לה אך היא לא עונה וטוענת כי תתנהג יפה יותר מחר אך לצערנו לא כך הדבר.
    היא מתנהגת בצורה מדהימה לאח הקטן ועוזרת לטפל בו.

1. האם זוהי התנהגות רגילה של ילדה במצבה (הולדת ילד נוסף במשפחה).
    2. איך ניתן להתמודד עם ההדרדרות בהתנהגות בגן ובבית.(הגננת מתלוננת על ההפרעות מה שלא היה בעבר).

אשמח לתשובה מהירה

בכבוד רב,

כפיר

הוספת תגובה

• אח חדש

שרון באומל
    09/10/2007

שלום כפיר
    התנהגותה של ביתך טבעית מאוד, ובעובדה שהיא מחצינה את התסכול, הקנאה והכעס כתוצאה מהמצב החדש היא מצויינת ותעזור לה גם בעתיד.
    אם את גרה באיזור חיפה רבתי, אני גם מקיימת סדנא לאימהות לילד שני בדיוק על הנושאים הללו, ואת מוזמנת ליצור קשר.
    מזל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון של ילד בגיל 3

גלי
    14/10/2007

יש לנו שני ילדים האחד בן 2 והשני בן 3 בעלי נסע לצורך עבודה בחו"ל למשך חצי שנה השאלה שלי היא כיצד לגרום לשני הבנים שלי להיות שוב מחוברים לאבא שלהם כמו שהם היו לפני שהוא נסע? אשמח אם תחזרי אלי עם תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להעביר גן?
    אילה
    09/10/2007

בני בן 5 ותשעה חודשים(גן חובה), נכון להיום זו השנה השנייה שלו באותו הגן שבו היה שנה שעברה.
    הגן מונה 15 ילדי טרום חובה ו15 ילדי חובה. בני גדול יחסית בגיל גם מילדי ה"חובה" מפני שהוא יליד ינואר. בבוקר כשנכנסים לגן הוא בוכה. בבית הוא אומר שלא טוב לו בגן מפני שאין לו עם לשחק.
    שמתי לב שכשהוא משחק עם ילדי הטרום חובה הוא "מתיילד", ולי אישית יש הרגשה שאין לו מספיק אתגר בגן. האם כדאי להעביר אותו לגן שבו ישנם רק ילדי גן חובה? ובמידה ואני אחליט שאני מעבירה ויהיו לו קשיי התאקלמות, האם זה ייפגע בו במעבר לכיתה א' בשנה הבאה ? אשמח לתשובה מהירה, אני אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    האם להעביר גן?

הוספת תגובה

• מעבר גן

שרון באומל
    09/10/2007

שלום איילה
    אני חושבת שזה לא דבר רע שילד הוא הכי גדול בגן. זה יכול לתרום לו רבות מבחינת הביטחון העצמי ובניית תכונות חברתיות כמו מנהיגות ואמפתיה.
    לגבי מעבר לגן אחר: יש סביב זה המון בירוקרטיה. אם את מרגישה שהגן לא טוב עבור בנך - אני חושבת שהאינטואיציה האימהית היא הטובה ביותר. אין לי המלצה גורפת. כל ילד ומה שמתאים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות קוגניטיבית ושפתית
    חסוי
    09/10/2007

אודה לכם באם תוכלו להמליץ לי על ספר או כל מקור מידע אחר שבו מפורטים עפ"י חתך גילאים שלבי ההתפתחות הקוגניטיבית והשפתית של ילדים עד גיל 6.

הוספת תגובה

• המלצה

שרון באומל
    09/10/2007

שלום אינה
    אין לי המלצה ספציפית. כל הספרים הם פחות או יותר אותו דבר. יש גם אתרים מעניינים באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהיתנעגות
    קטיה
    09/10/2007

בני בן7 שעלה לכיתה ב. בכיתה א' הוא למד יחסית טוב אך לפעמים היה מפריע למורה ומדבר בשיעור. השנה את שתי כיתות שיבצו מחדש ולכיתה ב' הוא עלה עם כיתה חדשה ומורה חדשה. מאז הוא לא לומד לא מביא שיעורי בית כמעת כל יום מביא פתקים מהמורה שהוא מפריע בכיתה מסתובב לא עושה כלום ולא נותן לה "כבוד" כמקובל.ניסיתי לדבר עם הילד אך הוא מנסה להתחמק ולא לענות לי.אני לא יודעת איך לעזור לו להתמודד שיש לו כיתה חדשה ומורה חדשה כי המורה של כיתה א' הוא מאוד אהב ולא עשה בעיות אלה אם כן יש בעיה אחרת שאני לא הצלחתי לעלות על זה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהיתנעגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

שרון באומל
    09/10/2007

שלום קטיה
    ראשית אני מציעה לומר לילד משהו בנוסח "מאז שעברת כיתה ויש לך מורה חדשה וילדים חדשים בכיתה, אני שמה לב שמאוד קשה לך בביה"ס". הידיעה לו שאת רואה אותו ורוצה לעזור לו תקל עליו מאוד. שנית, הייתי פונה בדחיפות למורה, על מנת לשמוע מה הבעייה (ולא דרך פתקים) ולנסות למצוא יחד פיתרון.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א'
    מירב
    08/10/2007

ביתנו הבכורה עלתה השנה לכיתה א'. בסך הכל אני מרגישה שהכל די בסדר, היא עלתה עם עוד שנים עשר ילדים, המורה נעימה וחביבה והיא בדרך-כלל במצב רוח טוב.

בשבוע האחרון אני מרגישה שמשהו השתנה - פעמיים היא חזרה עם שיעורי בית (ממש קצרים אבל בשבילה זה נראה איום ונורא), בכל פעם היה לה חשש גדול להתמודד עם זה, כל ההתמודדות היתה עם בכי והיסטריה. אני שמה לב שהתקשורת פחות טובה, היא הרבה יותר בכיינית (גם בלי קשר לשיעורים) אי אפשר להבין מה היא רוצה ולמה היא בוכה, ומכל דבר היא "עושה סיפור"...
    בנוסף אני מרגישה שהיא מרשה לעצמה יותר להתחצף.

הייתי שמחה לקבל איזו עיצה איך יוצאים מהמצב הזה, בסוף כל יום אני מרגישה מותשת ומתוסכלת ודואגת שבעצם אולי לא הכלתי אותה ולא תמכתי בה...אלא יותר גערתי בה. (קשה לי להכיל אותה כשהיא נמצאת במצב היסטרי כזה של בכי ללא הצדקה).

אשמח לעיצה.
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

• כיתה א'

שרון באומל
    09/10/2007

שלום מירב
    אני מציעה לומר לילדה ששמת לב שבשבוע האחרון היא מאוד לחוצה משעיורי הבית וגם מתעצבנת נורא מהר בלי קשר והיית רוצה לדעת מה עובר עליה. היא כבר ילדה גדולה ויכולה להסביר. יכול להיות שהיא מרגישה שהיא לא מבינה את החומר או שקרה משהו עם החברים (או סיבות אחרות).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת שנתיים
    גלעד
    08/10/2007

בתי בת שנתיים פוחדת מדברים רבים, כגון: חושך, הצגות, אולם אירועים.
    כאשר אני אומרת לילדה שהולכים להצגה היא נהיית דרוכה וחסרת מנוחה, דהיינו רוצה
    שארים אותה נדבקת אליי לא זזה ממני. כמו כן גם הגננת שאלה אותי אם היא פוחדת מהצגות.
    אף על פי שהיינו בהצגה והיא הייתה בסדר, אך שמתי לב שכאשר היא אינה יודעת למה לצפות היא נלחצת נורא למרות שאני מנסה להלהיב אות כמו איזה כיף, יהיו הרבה ילדים ונמחא כפיים ונשיר וכדומה.
    גם כאשר בגן הגננת אמרה שהיום יש חוג טבע ,בתי לא ידעה מה הכוונה חוג טבע ולמה לצפות היא נלחצה נורא, ונדבקה לגננת.
    אינני יודעת כיצד להתמודד עימה. האם לדבר איתה מבעוד מועד או לחסוך בפרטים. ומה הגננת אמורה לעשות כאשר היא צריכה לידע את ילדי הגן אך יש ילדה קטנה שפוחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• זה טבעי

לי
    08/10/2007

הבת שלי בת 5 כיום ועד גיל 3 לא הלכתי איתה לשום הצגה בגלל שהיא מאוד פחדה. לא הכרחתי אותה בשום אופן ,חכיתי לרגע שזה יבוא ממנה והיא תרגיש מוכנה.
    אני חושבת שתמיד כדאי להסביר לקראת מה הולכים, זה מפחית את הפחד מהלא נודע (זה נוגע גם לגבינו, תחשבי על זה).
    יש פחדים שעברו לבתי ויש כאלה שעדיין לא, למשל היא עדיין מפחדת מבובות פרווה ענקיות.
    באופן כללי בתי חסרת ביטחון ואני חושבת שזה תלוי אופי של הילד. צריך להסביר להם המון ולא להכריח ולאט לאט הם ישתחררו מזה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים

שרון באומל
    08/10/2007

שלום גלעד
    בעקבות התפתחות הכלים הקוגנטיביים בגיל שנתיים, ילדים מתחילים לפחד בגיל זה, וזה מאוד טבעי.
    אני מציעה להמתין עם ההצגות לגיל מאוחר יותר. שום נזק לא יגרם מכך. אם יש אירוע חריג שהיא אמורה להיות בו, אני מציעה להכין אותה מראש בפרטי פרטים, תוך מתן כלי התמודדות עם הפחד. אני מציעה לאפשר לגיטימציה לפחד ולא לבטל אותו על הסף. פחדים הם הישרדותיים והם חלק מעולמה הפנימי, והיא אמורה ללמוד לשלב אותם בתוך עולמה. ככל שהיא תגדל ותחוש יותר אונות, היא תפחד פחות וגם תלמד איך ניתן להתמודד עם הפחד
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקי כוחות
    ענבל
    08/10/2007

אני אם לשתי בנות מקסימות בנות 3 ו3 חודשים ובת שנה וחצי. בשבועות האחרונים אנו (בעיקר אני) נמצאים במאבקי כח עם בתינו הגדולה. זה מתבטא בכך שכל מה שאני אומרת שאסור, בתי עושה דווקא, בארוחות ערב היא תמיד רוצה מה שאין (גם אם התפריט תואם איתה מראש)או שאינה מסכימה לאכול בזמן הארוחה ומאוחר יותר היא "נזכרת" שהיא רעבה. בתחילה ניסינו לתת לה לאכול מאוחר יותר. בהמשך החלטנו שאין ארוחה אחרי שמפנים את השולחן ( והיא הולכת לישון רעבה) אנו נכנסות לפלונטר של ויכוחים וכעסים ובכי שאיני יודעת איך לצאת ממנו.
    עד כה היא היתה ילדה רגועה ,נינוחה ועצמאית (בגבולות המותר).אהבנו לפטפט ביחד ולהתכרבל, דברים שהיום היא נמנעת - היא אינה מספרת לי מה מפריע לה (כשאנו רגועות ואני מנסה לדובב אותה). היא כועסת ובוכה מכל דבר קטן ואינה מסכימה שאנחם אותה.
    עליי לציין כי היא החלה גן חדש השנה ונראה כי היא מאוד נהנית שם. היא הפסיקה מאז לישון צהריים ורק לעיתים רחוקות היא ישנה שנ"צ. כמו כן בתי הקטנה נהייתה עצמאית בחודשים האחרונים- היא הולכת,ממלמלת ו בוחרת ומתעקשת על צעצועים משותפים.
    כמו כן בחודשים האחרונים אני לא הייתי הכי רגועה וסבלנית ופעילה בבית(כמו עד לפני חמישה חודשים) בשל מחלה שהתגלתה ולעיתים הייתי במיטה " כי אמא לא מרגישה טוב".
    אני ממש אובדת עיצות, כיצד לנהוג???

לקביעת תור
    סגירה
    מאבקי כוחות

הוספת תגובה

• מאבקי כוח

שרון באומל
    08/10/2007

שלום ענבל
    אני מאמינה שהתנהגותה החדשה של ביתך באה בתגובה הן ליכולות מעוררות ההתפאלות של אחותה הצעירה והן בשל מצבך הפיסי. ייתכן ובשל שני הדברים, את פחות עסוקה בה, וזה טבעי. לפיכך, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן באחרון אנחנו רבות על המון דברים. למשל, ראיתי שאת לא רוצה לאכול את האוכל שאני מכינה. אני נמצאת פחות איתך כי לפעמים אני צריכה לנוח. יכול להיות שאת מודאגת, כועסת ועצובה בגלל זה. יכול להיות שאת רואה שאנחנו נורא שמחים עם זה ש-X כבר הולכת והתחילה לדבר ואת מרגישה קנאה". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי עשוייה להקל עליה מאוד.
    אני מציעה גם לנסות למצוא יחד איתה את קווי הגבול ואת המקומות בהם אפשר להתפשר. אני חושבת שאתם נוהגים באופן מאוד נכון לגבי הארוחות. כדאי למצוא דרכים להתמודדות בנוגע לריבים נוספים.
    אני מאמינה שכשאת תחזרי לעצמך וביתך הקטנה מעט תגדל - ההתנהגות החדשה תעבור. זוהי התנהגות שמעידה על תסכול רב.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4
    שני
    07/10/2007

בתי בת 4 בוגרת אך מעט מפונקת,לפני 4 חודשים נולד לה אח והיא דיי מסתדרת עם נוכחותו,לאחרונה היא מעט אגרסיבית כלפיו,נשיקות חיבוקים ומשיכות רגליים חזקות,אני משתדלת לא לכעוס אך שאני מתפרצת אחרי איפוק רב אני מגלה שהיא הולכת בשקט לחדרה ו"מתעסקת" עם עצמה -נשכבת על המיטה על בטנה ונוגעת בעצמה,כשעשתה זאת לפני מ"ס חודשים על ידנו הסברתי לה שהדבר נכון לעשותו רק בחדרה במיטתה,אך אני מגלה שהיא עושה זאת כשכועסים עליה או לפעמים שאנו רבים...

האם היא עושה זאת מתסכול?

כשזה קרה היום נגשתי אליה והסברתי לה שאני לא כועסת בגלל התנהגותה אלא כי אני מפחדת שתפגע באחיה ושאני אוהבת אותה מאוד

קשה לי העניין שהיא עצובה ועושה זאת מתוך תסכול אחרי שכועסים עליה

האם הדבר טבעי?

ואם לא למי עליי לפנות או איך עליי לנהוג בהקשר זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4

הוספת תגובה

• אוננות

שרון באומל
    08/10/2007

שלום טלי
    ביתך מתנהגת באופן טבעי ביותר. היא מצאה דרך אדפטיבית להרגיע את עצמה בסיטואציה המשפחתית החדשה. הדבר לא יפגע במיניותה בהתבגרות.
    אני מציעה להניח לה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק עצמאי
    דנה
    29/09/2007

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שנתיים ושמונה- מאוד חברותי ופיקח.הבעיה היא שהילד לא מעוניין וכנראה לא מסוגל לשחק לבד. הוא כל הזמן רוצה לראות רק סרטים בדי.וי.די- מסוגל לראות סרט באורך מלא ְ(זה הדבר הראשון שהוא מבקש בבוקר...).ּאני מנסה מאוד להגביל את הטלוויזיה אבל זה כרוך במלחמות.
    כאשר אנו מציעים לו ומוציאים לו משחק (יש לו שפע), הוא מסרב בכל תוקף לשחק אם לא נשתתף עמו.ואם כבר במקרים נדירים הוא כן משחק לבדֹ- אנחנו חייבים לשבת לידו. זה מאוד מפריע לי היות והבנתי שילדים בני גילו כבר מעסיקים את עצמם מעט ומשחקים משחקי דימיון.אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    משחק עצמאי

הוספת תגובה

• משחק דמיוני

רינת
    29/09/2007

אחת הדרכים לעודד אצל לילדים משחק דמיוני זה להשתתף עימם במשחק. אני במקצועי מטפלת בילדים במשחק ועובדת עם ילדים מגיל שנתיים עד תשע באמצעות המשחק הדמיוני. לאחרונה אני עובדת עם ילד כבן 7 שלא שיחק מעולם משחק דמיוני כלל, אלא קונקרטי. לאחר כ5 מפגשים סיפרה האם שמיוזמתו בבית לקח צעצועים ש"שכבו בארון" והחל לשחק עימם.
    לדעתי, אם תכנסי איתו למשחק, תהווי בשבילו מודל לחיקוי באמצעות זה שאת תכנסי לדמויות, תדברי בשמן, אך תשתדלי ברגע שהוא נכנס בצורה זהירה הן לאפשר לו לכוון את המשחק והן להשאר בדמות שלך (לא להתפתות לצאת ממנה כי הוא מדבר על הדמות בגוף שלישי) - אני מאמינה שבהדרגה הוא ילמד להנות מהמשחק הדמיוני, וישחק בעצמו.
    אם תהי מעוניינת בהבהרות, אשמח לעזור
    בהצלחה
    רינת הורוביץ- מטפלת במשחק
    www.theraplay.com [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה קשה בגן
    לימור אלרן
    25/09/2007

בתי נעם בת 4. נעם נכנסה לגן פרטי בגיל שנתיים והיה לה מאוד קשה להקלט. במשך כשנה וחצי (On/Off) היא בכתה הרבה בזמן הפרידה. חלק מהזמן היא גם היתה במצב רוח רע כל היום בגן, לא השתתפה, נצמדה לגננת. ניסינו להפרד מהר, ניסינו להשאר יותר זמן, כלום לא עזר.
    לבסוף אחרי שהודענו לצוות שאנחנו עוזבים את הגן, חל שיפור משמעותי (יתכן שנעם קיבלה יותר תשומת לב מהגננות בעקבות ה"איום"), כאמור, זה קרה רק אחרי כשנה וחצי.
    השנה נעם נכנסה לגן עירוני. היא לא הכירה לפני כן אף ילד בגן זה. בשבוע הראשון היא נקלטה נהדר. הסברנו שהיא הולכת לגן של גדולים והיא התרגשה ושמחה. לאחר כמה ימים, שלחנו אותה גם לצהרון (מחוץ לגן) ומאז התחילה הרגרסיה.
    מאז אותו יום בצהרון (כרגע היא כבר לא בצהרון), היא חזרה להתנהגות של לפני שנה. היא נפרדת בבכי מאוד חזק, לוקח לה זמן להרגע, היא נצמדת לגננת, לא משחקת עם ילדים אחרים. עצובה ומסוגרת.
    אני מרגישה שכבר ניסיתי הכל וצריכה פתרון יצירתי...

לקביעת תור
    סגירה
    קליטה קשה בגן

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן

שרון באומל
    26/09/2007

ההתאקלמות במסגרת גנית היא לא פשוטה וצריך לתת לילדה זמן להתרגל.
    ראשית, הייתי שואלת את הגננת מה ניתן לעשות - יש לה ניסיון בכך. אולי אפשר לומר לילדה שתישארי איתה למשחק אחד משותף בגן ורק אז תלכי או כל אופציה אחרת עליה את יכולה לחשוב יחד עם הגננת.
    שנית, אני חושבת שזה לגיטימי וחשוב שהילדה מבטאת את מצוקתה. הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "התחלת עכשיו ללכת לגן כמו גדולה. יש לך גננות שאת עוד לא מכירה וילדים שאת עוד לא מכירה ומשחקים שאת עוד לא מכירה וזה קשה להתרגל" הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד. בנוסף, אפשר לכתוב יחד סיפור על הליכתה לגן חדש ולכלול בו גם את העצב והכעס בפרידה ממך בבוקר אבל גם לכלול את סדר היום בגן, את הפניות השונות את הילדים, הגננות - משהו שיכול להפוך את הגן עבורה למקום יותר מוכר.
    אם קיים קושי נרחב יותר בפרידה ונפרדות, אני מציעה לפנות גם לאיש מקצוע, על מנת לעזור לה להיות נפרדת ועצמאית יותר בקלות
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניית הסדרי ראיה לתינוקת בת שנה
    אמא'לה
    25/09/2007

שלום,

אנו הורים גרושים לתינוקת בת 11 חודשים.
    יש ביננו אי הסכמות בנוגע להסדרי הראיה והלינה שלה אצלו.
    האם פסיכולוג לילדים, שהוא אמור להיות גורם ניטרלי ומקצועי, יכול לעזור לנו לבנות מדרג של הסדרי ראיה לילדה כה קטנה?
    ובמידה וכן, איך תהליך כזה אמור להתבצע?

אודה לתשובה.

הוספת תגובה

• הסדרי ראייה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום לך
    אם אתם לא מצליחים לבנות תכנית של הסדרי ראייה לבד, כדאי מאוד לעשות זאת עם איש מקצוע ניטראלי. אם זה פסיכולוג, הוא יכול לעזור לכם להבין את מהות חוסר ההסכמה ולהתייחס לצרכים הרגשיים של כל הצדדים, כולל של הילדה. בכל מקרה, אני חושבת שאת החוזה צריך לאשר עורך דין. בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    מאיה
    25/09/2007

בני בן שנתיים ועשרה חודשים, גמול מחיתולים לגבי פיפי מזה כחודשיים. אבל מסרב בתוקף לעשות צרכים בסיר ומבקש כל פעם חיתול. כשניסנו לשכנעו הוא סרב ואף התאפק במשך יומיים. לפעמים מרצונו הוא מוכן לשבת ואף מצליח.
    חברה אמרה לי ששמעה על ילד שהגיע לגיל מאוד מאוחר ועדיין השתמש בחיתולים לצורך ביצוע צרכים. מה לעשות? האם לזרום עם הילד או אולי יש שיטה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

שרון באומל
    26/09/2007

שלום מאיה
    את מוזמנת להציץ באתר שלי לגבי עצות לגמילה מקקי וגם הסברים למה גמילה זו היא יותר קשה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנהגות ילד בן 4
    עדי
    25/09/2007

שלום, יש לי ילד מקסים בן 4.1 מאוד רגיש אך עם זאת הילד מחטיף בגן. אני חושבת שהדבר נובע מחוסר ביטחון אישי . לפני כשלושה שבועות עברתי לגור עם בני לדירתו של בן זוגי בתל אביב יש לציין כי הוא לא אב הילד.( האבא אינו בקשר איתנו מגיל 0).
    עד עכשיו אני ובני גרנו עם אמי ואבי ולפני שבועיים ניתקתי אותו מהם ועברנו לתל אביב לסביבה חדשה ולגור עם בן זוגי שעד היום לבני ולו לא הייתה מערכת יחסים מבוססת.
    הילד נכנס לגן ןמועדונית חדשה על כל המשתמע מכך.
    ואז הגננת אמרה לי שהוא מרביץ בגן לא כל הזמן ולא מרוע אך מחטיף התופעה הייתה גן בגן שנה שעברה, כל פעם שהוא נכנס לסיטואציה חדשה מאוד קשה לו למצוא את עצמו, איך עליי לנהוג מולו בעניין המכות?
    בצאת יום כיפור הוא נתן לבן זוגי אגרוף שנאוד כאב לו. יש לציין שזאת פעם שלישית שזה קורה אך הפעם בניגוד לפעמים קודמות בן זוגי צעק עליו והחזיר לו לא חזק אך כן החזיר לו לטענתו הוא חייב ללמוד שזה לא נעים על בשרו. וכעת יומיים אחרי זה הוא עדיין מתייחס אליו בקרירות כי הוא טוען שהילד חייב להבין שיש השלכות למעשיו ושהוא לא ייסלח לו אחרי 2 דקות רק כי הוא מבקש סליחה.) הוא חושב שהילד הבין שאם הוא מבקש סליחה ישר סולחים לו וכך הוא מתחמק מחומרת המעשה והשלכותיו(
    האם התנהגותו נכונה? איך צריך לנהוג במצב כזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי התנהגות ילד בן 4

הוספת תגובה

• אלימות בטלויזיה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום עדי
    אני חושבת שבנך כרגע נמצא בסיטואציה מאוד מורכבת של הסתגלות למצב חדש ולא מוכר מכל הבחינות (בית חדש, איזוקר חדש, גן חדש, ודמות חדשה בחייו). אני חושבת שהוא זקוק לעזרה בהסתגלות לכל המצב הזה, והייתי במקומך פונה לאישד מקצוע, כי הדבר מורכב. הרבה פרידות והרבה התחלות חדשות. אני חושבת שעל ידי האלימות בנך מבטא תסכול ומצוקה פנימית גדולה מאוד.
    לגבי החזרת מכות: כשמבוגר מחזיר לילד מכות על המכות שהוא מקבל ממנו, הילד לומד שזו הדרך - תסכול פותרים על ידי אלימות. אני לא ממליצה להמשיך בדרך זו. תפקיד המבוגר הוא להכיל את הכעסים והתסכולים של ילד ולא "לרדת לרמה שלו".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה