פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בדיקת גבולות ילד כמעט בן חמש
    אמא מודאגת
    18/11/2007

בני נכנס לגן עריה השנה. כבר עברו יותר מחודשיים ואנו מרגישים הרעה משמעותית בהתנהגותו. זה מתבטא ב"קללות" שמעולם לא עשה בהם שמוש, הרבה פעמים צריך להתווכח איתו שיעשה את הנדרש, הוא מכה והחל גם לירוק. הגננת התקשרה להודיע לנו שהיום היו לה ארועים דומים איתו.
    זה קשה לראות ילד מלא שמחת חיים ומלא חן שנוהג בצורה כזו.
    מה השיטות להתמודדות עם מצבים שכאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים בהתנהגותו של ילד בן 5

שושי יעקובי
    18/11/2007

בנך כניראה מגיב לשינוי של כניסה לגן חדש. שינוי זה כרוך מבחינתו בהסתגלות חברתית וכללית : גננת חדשה, כללים אחרים, אולי אפילו התמודדות עם משימות מורכבות יותר כל אלה מעוררים בו לחץ כלשהו. הייתי מבררת לעומק בשיחה עם הגננת כיצד מתמודד בכל התחומים שציינתי על מנת להבין את מקור הקושי.
    בהצלחה
    שושי יעקוןבי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.triada.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הקשבה
    טל
    18/11/2007

בתנו בת 8.5 היא הבכורה ואחריה יש לנו בן בן 5, היא ילדה אהובה מאד אלינו (היא יודעת ומרגישה),נפלאה שנונה ואינטלגנטית.
    בתקופה האחרונה (מזה מספר חודשים) אני שמה לב לבעיית הקשבה !!!
    כל דבר אני אומרת לפחות 5 פעמים. (שללנו בעיה בריאותית) היא שומעת מצוין את מה שאנו אומרים רק המשפט "רגע " שגור בפיה וגם כאשר היא מתרצה לעשות היא עושה "חצי " דרך, ואומר הבלאגן חוגג בבית מרגע כניסתה מביה"ס חפצים מפוזרים בכל רחבי הבית והחדר שלה עולה על גדותיו. כך גם בהשכמה, בהזמנתה לאכול עימנו, בהליכה לישון , למקלחת וכולי הכל - רגע!!!ניסיתי להסביר בצורה יפה- זה לא הלך, קבענו כללים גם זה לא עבד,וכעת יש גם עונשים . ברור לי שהיא לא עושה בכוונת תחילה כי היא ילדה מקסימה ואוהבת אותנו, אבל גם העונשים לא ממש עוזרים זה מחזיק יומיים שלושה ואח"כ היא חוזרת לסורה.
    היא רק בת 8.5 ואני חוששת לבאות....
    מה עושים אנא עזרתך .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הקשבה

הוספת תגובה

• הענות לדרישות ומשמעת

שושי יעקובי
    18/11/2007

בתך כניראה עולה עוד שלב בהתפתחותה. כל שלב התפתחותי של ילד מרחיב את דרגת העצמאות שהוא זקוק ודורש מהוריו. עליכם לשנות את הגישה שלכם כלפיה. לא עוד דרישות ועונשים המתאימים לילדים בני 5-6. היא מתקדמת לקראת גיל ההתבגרות (כיום זה מתחיל בגילאי 10-12). המשמעות של זה היא שינוי בדרכי התקשורת שלכם עם הילדה. לאפשר מרחב שלה שם מותר לה לארגן את הדברים כפי שהיא רוצה ולדרוש ממנה לכבד את המרחב של כלל הבית ושם הכללים אחרים. כניראה שגם העונשים צריכים להיות תואמים לילדה בוגרת יותר.
    שושי יעקובי
    www.rtiada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרסה ובדיקת גבולות - בן 5.5
    ס
    18/11/2007

שלום רב, הילד שלי בן 5.5 והוא כל הזמן בודק את הגבולות. בגן הוא מקסים, משתתף, לא אלים בכלל, משחק יפה, אוסף ומקשיב אבל בבית ובמיוחד בערב הוא לרב לא מקשיב ,מתעצבן כשלא מקבל מה שהוא רוצה ואז הוא משתמש באלימות פיסית ומילולית. גם כשהוא מקבל עונש ונשלח לחדרו, פעמים רבות הוא מתנגד ,"לא רוצה" וחושב כי לנו את הסמכות לתת לו עונש ןשהוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו.
    שמעתי כי ישנה הפרעה הנקראת ODD אך אינני יודעת אם זהו המקרה כיוון שהתנהגותו כ"כ שונה בבית ובגן.
    אשמח לעזרה.

הוספת תגובה

• התנהגות מתריסה בבית

שושי יעקובי
    18/11/2007

הפרעת התנהגות ODD משמעותה שהתנהגות מתריסה אלימה ומתנגדת מאפיינת את הילד באופן כללי ולפיכך מתרחשת לא רק בבית או רק בגן אלא גם וגם. אני מתרשמת שההתנהגות של הילד שלך היא איתות של מצוקה. משהו בבית מהווה מקור לתסכול ולכעס רב עבור הילד. הכעס מתבטא בכל אותן תגובות שתארת: אי שתוף פעולה, התנהגות מתריסה ואף אלימות (כלפי מי?). האם חלו שינויים בבית? האם נולד לו אח ? כמה אתם נוכחים בבית?
    אם המצב שאת מתארת נמשך זמן רב, הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת להבין את סיבת המצוקה של ילדך.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות הסדרי ראיה
    אמא10
    17/11/2007

אביו של בני בן השנה וחצי אינו מעורב בחיי בני וראה אותו למשך זמן קצר בלבד לראשונה לפני כחודשיים.לאחר שבמשך חודשים ארוכים דיברתי אל ליבו שיראה את הילד ללא הצלחה כלל...רק לאחרונה כשהחלטתי לפעול-וערבתי עורך דין ע"מ להגיע להסכם .במפתיע לחלוטין, תוך המשא ומתן- הגיע אלינו וראה אותו .מאז- לא שאל לשלומו ולא ביקש לראותו שוב.בנושא הסדרי ראיה הוא טוען שאינו יכול (רגשית) לראות את הילד יותר מפעם בחודש (מה שהוא אמר לאורך כל הדרך-הוא אב גרוש לבן נוסף אותו הוא רואה פעמיים בשבוע ו"נקרע כל פעם מחדש").בעינין הכסף הגענו להסכמה. כל מעיני היו מלכתחילה מעורבותו של האב בחייו. עכשיו הוא אומר שהוא רוצה חו"ד מקצועית אם נוכחותו פעם בחודש יכולה להזיק או אז נאלץ לוותר עליו. אין לי כרגע הפרספקטיבה של המתבונן מהצד. אני בוודאי צריכה עזרה יחד עם זאת- האם יש איש מקצוע שיוכל להגיד שעדיף שאבא לא יהיה שם כלל על פני אבא שיהיה קבוע פעם בחודש?

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות הסדרי ראיה

הוספת תגובה

• נוכחות של אב

שושי יעקובי
    18/11/2007

נוכחות של אב היא תמיד גורם חיובי בחיי ילד, גם אם מדובר בתדירות נמוכה. יחד עם זאת כאשר מסיבות שונות התחושות של האב כלפי הילד הם אמביוולנטיות, אולי כתוצאה ממצב שבו האבהות נכפתה עליו או כאשר ישנו כעס רב כלפי אמו של הילד, או סיבות אחרות, קשה להכריח את האבא לבנות כעת קשר חדש עם ילד אותו לא מכיר. בפרט ילד כל כך צעיר. אבא צריך לרצות את זה.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מכינה שיעורים ומסתירה
    יובל
    17/11/2007

שלום
    ילדתי (הבכורה) בת 7.5 בכיתה ב'. עד היום לא היה לי צורך לבדוק אחריה את שיעורי הבית. היא נחשבת תלמידה מצטיינת (גם נבחנה ואובחנה כמצטיינת בכיתה) ומעולם לא בדקתי אחריה את שיעורי הבית. לא הייתי צריכה וגם חשבתי שכך תתרגל לעובדה שזו אחריותה.
    היום ביקשתי לראות את היומן שלה (שם לא כתובים דברים אישיים אלא משימות לשיעור והערות של המורה) היא סירבה להראות לי. אחרי שהלכה לישון הצצתי וראיתי מסר שני מהמורה על שלא הכינה שיעורי בית ושדרושה חתימתי בעניין.
    מפריעים לי שני דברים:
    1. ההסתרה
    2. אי הכנת שיעורי הבית.
    איך נוהגים? איך גורמים לה להגיד מעצמה? איך אני יכולה לבדוק את הסיבה לכך? מה אפשר / אי אפשר לצפות מילד בגיל כזה? האם לתת עונש?

אשמח לתשובה בהקדם.
    יובל

הוספת תגובה

• אי הכנת שיעורי בית

שושי יעקובי
    18/11/2007

חינכת אותה לקחת אחריות על שיעורי הבית. זה לכשעצמו מסר חשוב ונבון.
    מסיבה כלשהי החלטת לבדוק את יומנה (מה הוביל אותך לכך?)
    ההסתרה היא לרוב התנהגות שילדים נוקטים בה כשהם חוששים מאוד מתגובת הוריהם, חוששים לעורר כעס רב, עונש, ביקורת חריפה וכו' . תארת ילדה נבונה ומצטיינת לא הייתי נוקטת בעונש חמור על מעידה זמנית. הגישה שלי למצבים כגון אלו היא לשוחח עם הילדה על מה שקרה. על מנת שהיא תשתף פעולה עליך לנטרל את הכעס שלך, כפי הנראה קיימת אצלך דאגה רבה ממה שאת מייחסת לאי הכנת שיעורי בית. להגיד כי דאגת מסיבה זו או אחרת והחלטת לראות מה קורה. את רוצה באמת להבין מה הסיבה לכך שהיא לא הכינה שיעורי בית. את סומכת עליה, זה לא מאפיין אותה אז מה הסיבה.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 עם בעיה ריגשית וילדותית
    אמא מודאגת
    17/11/2007

שלום ,
    בני בכיתה ב' ומאחר והמורה אמרה בכיתה א' כי יש לו בעיה של קשב וריכוז ניתפסו בזה .
    החלטתי לבצע את אבחון טובה והתוצאות אומרות שיש לילד בעיה ריגשית וילדותית, לגבי קשב וריכוז ציינה בעיה קלה מאוד ולא צריך לקבל רטלין.
    ניגשתי עם תוצאות אלו למנהלת בה"ס וביקשתי לטפל בדרך אחרת ממה שעשו עד היום (היה המון כעס מצידה) למה לא אמרתי על האבחון היא רצתה לתת חוות דעת לפני.
    רני צריכה את עזרתך היום הילד מראה אלימות כלפי חברים שמציקים לו מילולית או פיזית , חוסר שקט בכיתה וירידה בלימודים.
    אני מקבלת איומים רבים מצד מנהלת בה"ס שתפנה לגורמים אחרים במקום שתעזור לי בבעיה הקיימת והילד מרגיש כל הזמן מאוים ממנה.
    כרגע הילד התחיל ללכת לאימוני כדורגל ובבית אנחנו עושים המון יצירה ואומנות ספורט.
    מה עוד אפשר לעשות? למי לפנות?
    שכחתי לציין שהילד עבר איבחון פסיכולוג ויש לו המון פונטציאל לימודי וגם שם נאמר בעיה ריגשית.
    המורים יחד עם מנהלת בית הספר שוחחתו עם ועד ההורים והחרימו את הילד מבחינה חברתית והילד מנסה להפגין נוכחות בדרך אלימה , זריקת חפצים , נפילות יזומות וכו'.
    אני מרגישה שעושים לילד רע ולא מנסים לעזור מכוון שהוכחתי להם שטעו ושהוא לא זקוק לכדורים כמו שאמרו.

תודה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• בעיה רגשית?

שרון באומל
    18/11/2007

שלום לך
    על מנת לענות לך תשובה מלאה, הייתי שמחה אם תכתבי מה עבר הילד בחצי שנה האחורנה. זאת כי נראה לי שהתנהגותו בגן הינה תגובה לשינויים, לפחות באופן חלקי, וכדי לשנות זאת יש להתייחס לשינויים הללו באופן ספציפי
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות בגן
    מיטל
    17/11/2007

שלום רב,

בני הבכור בן 3. ילד נבון ,עם אינטיליגנציה רגשית מאוד גבוהה.

נמצא במרכז העניינים בכל מסגרת, למעט בגן שלו.

הוא כבר חצי שנה בגן. לא משתתף, לא רוקד ( והוא מת על מוזיקה), לא פעיל בפעילויות.
    אנו נפגשים עם חברים אחה"צ,איתם הוא משחק נהדר, אך בגן עצמו לא משחק כמעט עם אף אחד.

נדמה לי שהצוות בגן לא מספיק מקצועי להעצים אותו ולהתמודד עם הקשיים שלו,שהיו מאוד זרים ומפתיעים עבורי,כיוון שממש מדובר בילד עם תכונות אופי שונות.

אצין כי בחצי השנה האחרונה הילד עבר שינויים רבים, אליהם נדמה כי הסתגל במהירות ורק בגן, איכשהוא, הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי.
    הוא רוצה ללכת לגן בבוקר, אך שמגיעים רגליו נצמדות לקרקע ואחת מהסייעות צריכה לבוא ולהכניס אותו על הידיים לגן.

הגננת ייעצה לפנות לייעוץ מקצועי.

אשמח לשמוע המלצתכם
    האם לדעתכם יש מקום לייעוץ?
    האם כדאי להעביר אותו גן באמצע השנה?

תודה,מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות בגן

הוספת תגובה

• ביישנות בגן

שושי יעקובי
    18/11/2007

קיימות סיבות רבות מדוע ילד יפגין התנהגות ביישנית, הסתגרות והימנעות מפעילויות שונות בגן. ילד שרגיל להיות ב"מרכז העניינים" עלול להקלע לקשיים כאשר הוא נכנס למסגרת חינוכית גדולה, בה עליו להתמודד מול מספר רב של ילדים שחלקם אולי אף בוגרים ממנו. אולי מכאן מקור המצוקה שלו.
    יחד עם זאת, עליי לציין כי הפער הגדול שאת מתארת וגם השינויים הרבים אותם עבר (אינך מציינת אלו) עשויים להיות מקור למצוקה וכדאי לפנות לייעוץ מקצועי שיעמיק את ההבנה לגבי ילדך.
    שושי יעוקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות
    מאמ
    17/11/2007

שלום רב,
    ביתי הקטנה בת כמעט 12 עושה עצמה לא שומעת את שאלות/בקשותי, ראש קטן, לכל מה שהיא צריכה לעשות , אני צריכה להסביר לה כמו לילד שלא יודע שבכלל מדובר בו, וזה כמדובר רק במה היא צריכה לעשות , נתק מבחינתה . אבל כשהיא רוצה משהו או רוצה להשמיע את עצמה היא יודעת יפה מאוד . כשאני מוכיחה אותה היא פוקחת עיני עגל ושותקת , פעולה והתייחסות שמוציאים אותי מהכלים . אני לא יודעת איך להתנהג איתה שום עונש לא יגרום או גורם לה להגיד אני מצטערת על התנהגותי או בכלל סליחה . אציין שאני כן אומרת לילדי סליחה כשאני טועה בהתנהגות כזו או אחרת. אחיותיה גדולות ממנה בכמעט עשור והן כיום בחודשים האחרונים , לא בבית ביום יום . אוניברסיטה וצבא.
    אנא עזרו לי איך ללמד אותה להבין שעקשנות ואטימות אינה הדרך ובטח לא במערכת שלנו (שלי ושלה)
    האבא הינו = או"ם , פשוטו כמשמעו. לכן משם אני לא מחכה לישועה.
    נא תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

• עקשנות

שרון באומל
    18/11/2007

שלום לך.
    גיל הנעורים מביא עימו פעמים רבות קונפליקטים וקצרים בתקשורת. זה גיל בו מגלה המתבגר מחדש את עצמאותו ונפרדותו, ומבטא זאת בדרכים שונות. אני מציעה לשבת עם ביתך בשעת רוגע ומנוחה ולומר לה משהו בנוסח: "שמתי לב שתמיד כשאני מבקשת ממך משהו, את עושה עצמך כלא שומעת. המצב הזה לא יכול להימשך מבחינתי". לאחר מכן אני מציעה לכן לכתוב חוזה (פשוטו כמשמעו), בו יצויינו החובות והזכויות שלה לגבי הבית, יציאות מהבית וכדומה. כנ"ל לגבי הרצונות שלה. החוזה יכול לכלול גם מה קורה כאשר מפירים אותו. אני מציעה לכן גם לחתום על החוזה, ולתלות אותו במקום ברור בבית, ולנסות לקיים אותו הכי טוב שאפשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה ולידת ילד שני
    דלית
    17/11/2007

אני בחודש שישי ויש לי ילד בכור בן שנתיים וחצי עוד מעט. לפני חודש קנינו דירה חדשה בשכונה חדשה. יש לנו התלבטות קשה לגבי זמן המעבר לדירה החדשה. האם להוציא את הילד מהגן ולנתק אותו מהחברים שלו או להמתין עד לסוף השנה ?
    יש לקחת בחשבון שבעוד שלושה חודשים גם תתווסף אחות קטנה וחדשה למשפחה וזה מחזק עוד יותר את ההתלבטות כי גם כאן מדובר בשינוי גדול.
    יש לנו אפשרות לעבור בסוף השנה שזה יהיה לאחר הלידה שהתינוקת תהיה כבר בת 5 חודשים בערך
    מקווה לקבל תשובה מהירה כי אנחנו ממש מפחדים לגרות טראומה לילד עם שינויים רבים מדי בזמן כ"כ קצר.
    תודה רבה,
    דלית וגיל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה ולידת ילד שני

הוספת תגובה

• שינויים

שרון באומל
    18/11/2007

שלום דלית
    אם אתם יכולים ללא קושי לחכות עם מעבר הדירה, אני חושבת שזה יהיה נכון, כדי לא ליצור עומס רב על הילד.
    בכל מקרה, אני מציעה להכין את הילד לכל שינוי בנפרד. אפשר להתחיל עם לידת האחות: על ידי סיפורים (אני ממליצה על ספר הפילפילים), או על ידי כתיבת ספר משותפת לגבי הלידה של אחותו. בספר כדאי לכלול גם את התחושות השליליות שיתעורר, קרוב לוודאי עם לידת האחות. כנ"ל לגבי מעבר הדירה ומעבר לגן חדש. אם הדברים לא יהיו במקביל, אני חושבת שזה יהיה פחות מבלבל עבור ילדך.
    לגבי עוד עצות לאח חדש, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת השנתיים ו - 9 רוצה לשלוט
    אילת
    17/11/2007

בתי רוצה שהכל יקרה כפי שהיא רוצה בדיוק, ואם לא, אז יש טנטרומים נוראיים. בהתחלה חשבתי שזה הגיל, אבל אני מתחילה לחשוש שזו ממש בעיה. היא מאוד חכמה ויש עם מי לדבר, אבל לפעמים כאילו שנשרף הפיוז והיא נכנסת לטירופים של בכי, היחנקויות, מרביצה לי וכו' והרבה פעמים על דברים לא הגיוניים, כמו ללכת לחוג של שעה שש בארבע. איך אני יודעת אם מה שקורה זה נורמאלי או שהגיע הזמן ללכת לייעוץ? אני די מיואשת וטרודה, אני לא יודעת אם אני פועלת נכון.

הוספת תגובה

• גיל שנתיים "הנורא"

שרון באומל
    18/11/2007

שלום אילת
    אני חושבת שמאוד ייתכן שביתך נמצאת עדיין בגיל של בדיקת כוחה היחסי בעולם, שליטתה והשפעתה, המתואר בספרות כגיל שנתיים "הנורא". אני מציעה לך לחשוב על המקומות בהם את רוצה להציב גבולות. אם אקח לדוגמא את ההליכה לחוג בשעה לא הגיונית, הייתי מציעה, בשעת רוגע, לומר לה משהו בנוסח: "מהשבוע אנחנו יוצאות לחוג בשעה רבע לשש, כיוון שזו השעה המתאימה ליציאה לחוג". לאחר מכן, אני מציעה לעמוד בכך בעקביות וכן לצפות שהיא תנסה גבול זה. אם היא בטנטרום, אני מציעה להיות לידה, אפילו לנסות לחבק, אם היא נותנת. אני מציעה לתת לגיטימציה לכל הרגשות השליליים שמתעוררים. כגון: "זה נורא קשה כשמישהו מחליט משהו בשבילך". בנוסף, אני מציעה לתת אופציה נוספת כגון: בזמן הציפייה לחוג אפשר לשחק יחד משחק שאוהבים/לקלף יחד תפוזים לאחרי החוג ועוד דברים העולים על רוחך.
    העיקרון של מתן ראציונאל +עמידה בגבולות ומתן לגיטימציה לרגשות שליליים שעולים +מתן אופציה אחרת נכון לכל גבול שאת עומדת להציב.
    אם את מנסה דרך זו או ואראציה שלה ורואה שהעניינים לא זזים, אולי יהיה כדאי לפנות לייעוץ לאיש מקצוע. אולם, אני מציעה לתת לכך מעט זמן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה מוצץ!!!!!
    הילה
    15/11/2007

שלום

ביתי בת 3 ואף פעם לא לקחה מוצץ (היא מוצצת אצבע), לפני חצי שנה נכנס לה הג'וק של המוצץ - היא רואה חברים בגן וגם היא רוצה.
    בהתייעצות עם הגננת, החלטנו לא לשים לזה יותר מידי תשומת לב ולזרום עם הילדה.
    הבעיה היא שהתופעה לא נעלמת אלא רק מחמירה, והיא רוצה תמיד מוצץ של ילד אחר, היא לא מבינה שמוצץ זה דבר אישי.
    עוד בעיה היא שעכשיו היא גם עם מוצץ וגם עם אצבע......(אבא שלה היה בטוח שהמוצץ יגמול אותה מאצבע).
    מה לעשות? להמשיך ולתת לה להשתמש במוצץ? עד מתי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה מוצץ!!!!!

הוספת תגובה

• מוצץ לבת 3

שושי יעקובי
    15/11/2007

ראשית הגיל של בתך אינו מחייב גמילה ממוצץ. נשמע כי היא עדיין קשורה למציצה של מוצץ או אצבע. מבחינה של בריאות השיניים הרי שהרגל של מציצת אצבע עלול להימשך עד גיל מאוחר והשפעתו על השיניים והלסתות חמורה יותר. מדבריך אני מבינה כי לא הייתם עקביים עם ההחלטה שלכם אם להרשות או לא להרשות מוצץ. המסר שלכם מבלבל מבחינתה. גמילה היא תהליך בו ההורים צריכים להיות נחושים ועקביים, בקיצור בשלים לכך. אני מאמינה שכשהורים וילד בשלים הגמילה יותר קלה וקצרה. כדאי שתשקלי אם כולכם מוכנים לכך כרגע. אם לא אז עדיף לאפשר לה מוצץ משלה ולמנוע ממנה לקחת מוצצים של אחרים.
    שושי יעקובי
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מכריח את בעלי לישון איתו
    קרן
    15/11/2007

שלום לך, אני אמא לשני ילדים בגילאים 4 ושנה וחצי. הבן הגדול, לא הולך לישון לבד, קוראים לו סיפור ואחר כך הוא רוצה שבעלי יהיה לידו, אז הוא נשאר עד שהילד נרדם ואחר כך חוזר למיטתנו אבל באמצע הלילה בני מתעורר ומבקש שבעלי יישן לידו, בכל לילה זה קורה לפחות פעמיים באמצע הלילה (הוא מתעורר לפיפי ואז שם לב שבעלי לא לידו), המצב הזה ממש מקשה על שנת לילה בריאה וטובה, ובנוסף, איננו רוצים לתת לבן הקטן רעיונות ...איך מפסיקים את זה? הילדים ישנים ביחד בחדר אחד שצמוד לחדר שלנו, אם בעלי מסרב לישון לידו, הוא מתחיל לבכות בווליום שאנחנו לא רוצים שיעיר את אחיו הקטן ולכן בעלי נשאר לישון במיטה הנפתחת לידו וכך יוצא שהוא נרדם שם ואני, ישנה לבד כל לילה, מה עושים? ניסיתי לדבר, להסביר, להשאיר אור קטן, כלום לא עובד....

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

שושי יעקובי
    16/11/2007

נשמע שכל המשפחה, את ובעלך ואפילו בנך סובלים מהמצב הקיים. הרגלי השינה שהתפתחו בבית מקשים על כולכם. למעשה אתם צריכים להתחיל מהתחלה: להקנות הרגלי שינה נכונים לבן הצעיר.
    אך חשוב להבין, שינוי של הרגלים עלול להיות קשה ואף מתיש. חשוב ששניכם, את ובעלך, תשתפו פעולה ותהיו עקביים. שתהיו נכונים לעמוד מול תגובות מחאה של ילדכם ולהתמיד בהחלטה שלכם, אחרת נכונה לכם אכזבה גדולה.
    ישנן שיטות שונות המתאימות למשפחות שונות.קיימים ספרי הדרכה להורים בכל חנות. אני ממליצה על הספר של אבי שדה.
    אני אציין כאן רק כמה עקרונות מנחים להקניית הרגלי שינה: תשומת לב רבה מופנית לתהליך ההשכבה. זהו זמן של רוגע, טקס קבוע, עקביות בשעה ובתהליך. צריך לדבר עם הילד. להסביר שאתם מבינים כי עד עכשיו העדיף לשון עם אבא אבל כעת כשהוא גדול אתם משוכנעים שהוא מסוגל לישון לבדו ואתם תעזרו לו להתרגל לכך.
    בשיחה עם הילד אפשרי להתייחס גם לפחדים שלו, להציע לו דרכים להתמודד עם התחושות הקשות (דובי לחבק, אור קטן, להזמין חלומות טובים וכו') . אם קשה לכם לשאת את הבכי אתם יכולים להתחיל משינוי קטן ועקבי למשל, אבא יושב בחדר בכסא מסוים אך לא נשכב ליד הילד (כמובן שללוות את הפעולה בהסבר).
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך מתמודדים עם ילד שנכנס לאתרי סקס
    מיטל
    14/11/2007

נכנסתי בטעות לחדר המחשב ובני בן התשע נראה לחוץ, שנכנסתי לחדר הילד יצא מהמחשב במיהרות, אני חשדתי בהתנהגותו ונכנסתי להיסטוריה של המחשב וגילתי שהילד גולש באתרי סקס רבים מאוד, השאלה שלי היא? אך אני ובעלי המורים לגשת ולדבר עם הילד על מעשיו .

נ"ב כל מה שראתי במחשב זה רק אחרי שהילד יצא מהחדר והילד לא יודע שאנחנו יודעים על האתרי סקס שהוא גולש .

הוספת תגובה

• התמודדות עם הילד

שושי יעקובי
    16/11/2007

במקרה שלכם חשוב לשים גבולות ברורים לילד. לשוחח עם הילד על מה שראיתם. להשתדל לא להיות ביקורתיים בשיחה. לשמוע מה הוא אומר על מה שקרה. הוא לא ילד רע הוא פשוט סקרן. להסביר לו מדוע אתם מתנגדים לכך, מדוע הפעולה שהוא ביצע (גלישה באתרי סקס) עלולה להזיק לילד בגילו. כדאי להתכונן מראש לשיחה כזו. לבסוף להציב גבול ברור מה אתם מאפשרים לו ומה לא ומה יקרה אם ימשיך לגלוש בניגוד לרצונכם. להפגין נחישות.
    הוא זקוק לגבולות הללו. לתחושה שיש הורים ששומרים עליו, מעורבים ומחנכים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שיש לה סיוטים
    עמית
    14/11/2007

אחיינית שלי בת 8 וחצי, לפני כשבועיים התחילו לה מחשבות שכוללות מילים כמו "לזיין" ו"סקס". היא כל הזמן מרגישה שהמילים האלה (ואחרות קשות אף יותר) - שלא ברור בכלל מאיפה היא שמעה אותן!!! - באות לה לראש - גם ביום וגם בלילה!
    היא מבינה שמשהו לא בסדר ומאוד מבוהלת מזה. ניסינו לשאול אם מישהו נגע בה או אומר לה דברים כאלה אבל אמרה שלא. יש לציין שהיתה תקופה שהיא ראתה בטלוויזיה כל מיני סדרות כמו "השיר שלנו"...בכל אופן המצב מחמיר ואיתו תוכן המחשבות שלה. אשמח לקבלת ייעוץ מיידי או הפניה למישהי/ו שיתן לנו מענה!
    הילד (והאמת שגם אנחנו) במצוקה נוראית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שיש לה סיוטים

הוספת תגובה

• אובססיה???????????????

שרון באומל
    16/11/2007

שלום עמית
    יותר מאשר המילים עצמן ומשמעותן, הייתי דואגת מכך שהמילים הללו מאוד מעסיקות את אחייניתך ן"נכנסות לה לראש גם ביום וגם בלילה.
    אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך שיבדוק אותה, ויוכל לעמוד על מקור הבייעה ולהדריך אותה ואת המשפחה כיצד להתמודד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים???
    דנה
    14/11/2007

יש לי ילדה בת 7 שתמיד רוצה לשלוט על החברות בכיתה ונורא מתעצבנת שלא היא הקובעת
    היא תמיד רוצה לקבוע במה משחקים מתי איך ולמה. איך להסביר לה שהיא לא תמיד צריכה להיות מעל כולם ולקבוע ושיש לחברות שלה זכות להביע את עצמם ?????

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים???

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי? אני צריכה תשובה דח

דנה
    15/11/2007

למה לא עונים לי? אני צריכה תשובה דחוף... אמא לילדה בת 7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שרוצה להחליט

שושי יעקובי
    15/11/2007

הדרך הנכונה להשפיע על הילדה שלך להתחשב ברצונות ובצרכים של אחרים היא להתערב במצבים שמתרחשים בבית, בניכן זהו תחום ההשפעה שלך. לעומת זאת לא הייתי ממליצה לך להתערב בעניינים שקורים בינה לבין החברות שלה אלא אם היא פונה אליך לבקש עצה. היחסים החברתיים שלה עם חברותיה הם מרחב אישי שלה והיא בתהליך של ללמוד להתמודד עם מצבים מורכבים. ההתערבות שלך עלולה להוביל לתוצאות הפוכות ממה שאת מתכוונת. הבת שלך תרגיש כי את מבקרת אותה והיא תתגונן ולא תפנים את דבריך. לעומת זאת, במצבי עימות שקורים בבית תוכלי ללמד אותה דרך אחרת להתמודד עם קונפליקטים: להראות לה איך להתחשב ברצונות של אחרים, לחשוב ביחד על דרך ביניים ולהתאמן על פתרון בעיות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    16/11/2007

תודה רבה על העזרה למדתי ואני אשתדל ליישם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה