פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התערבות בין אחיות
    אביבה
    01/08/2007

בתי בת ה-19 אוהבת לפעמים לתת "הוראות" לבתי בת ה-12 וזו מבצעת כי כשהן רבות היא מאד אומללה. לאחרונה ביקשה ממנה הגדולה לתלות לה מודעות של ביביסיטר בשכונה. הקטנה הסכימה כמובן. האם עלי להתערב או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התערבות בין אחיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    01/08/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה-לא ישן בלילה
    צחית
    01/08/2007

שלום רב,
    בני השני הוא בן שנה(יש לו אח בן 6).בשעה 20:00 הבחור הולך לישון.הלילות איתו הם פשוט קטסטרופה! כל שעה +- הוא מתעורר בבכי היסטרי.אני מרימה אותו,קצת שותה מים ונרדם שוב.אוכל הוא מבקש באיזשהו שלב בלילה וגומר 180 CC בקבוק.כל ההתעוררויות האלו הורסות אותי,היות אני קמה לעבודה ב 05:30.ביומיים האחרונים הבנתי שיש לו שן שממש חתכה לו את הבשר,מרחתי לו משחת אנדנט,ויום למחרת(לאחר שהשן בקעה)הוא ישן כמעט לילה רצוף. מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה-לא ישן בלילה

הוספת תגובה

• שינה

שרון באומל
    01/08/2007

שלום צחית
    גיל שנה הוא גיל אידיאלי ללמד את בנך להירדם ולישון באופן עצמאי. לכן, אם זו לא רק השן (ובמקרה זה ותרי לו....) אני ממליצה ללמוד את אחת השיטות: או שיטת החמש דק' של ד"ר פרבר, אותה יש בתרגום עברי בספרו של אבי שדה "לישון כמו תינוק". זוהי שיטה מהירה ויעילה עם בני הגיל הזה, אולם דורשת שלושה ארבעה לילות מורטי עצבים בהם בכי התינוק יכול לקרוע את הלב....אז לבעלי לב חזק. השיטה השנייה היא "הרם הורד" של הלוחשת לתינוקות. שיטה יעילה גם כן. תלוי בילד. השיטה השלישית היא של אליזבת פנטלי בספרה "לישון בלי לבכות": שיטה שלוקחת זמן, אבל יותר ידידותית להורים שאינם מסוגלים לשמוע את בנם בוכה ולא לגשת אליו.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה!!!!!!!!!!
    תמר
    31/07/2007

יש לי חרדת ג'וקים מטורפת,
    כשאני מבחינה במקק אני יוצאת מדעתי צורחת כמו מטורפת ומתקשה לתפקד במשך היום,אני קופאת על מקומי, מגרדת בכל הגוף ולא מפסיקה לבכות ולפחד אני מרגישה לא שפויה זה חזק ממני כ"כ חזק..
    אני לא מצליחה להתגבר על החרדה הנוראחת הזו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• חרדה

שרון באומל
    31/07/2007

שלום נועה
    הייתי מציעה לך למצוא פסיכולוג קוגנטיבי המתמחה בהפרעות חרדה באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לתינוק להירדם לבד
    חגית
    29/07/2007

שלום, יש לי תינוק בן 4 חודשים אשר יונק.
    עד החודש האחרון הוא היה יונק ונרדם מיד לאחר מכן, אני מדברת במהלך היום כשהוא עייף.
    בחודש האחרון במהלך היום כשהוא עייף מאוד היניקה לא מספקת אותו ומיד לאחר תום היניקה אני צריכה להרדים אותו, דבר שלפעמים לוקח המון זמן וכמובן שנינו הופכים להיות עצבניים.
    אין לי את הבעיה הזו בערב, מאחר והוא רגיל למקלחת, אוכל ושינה והוא בד"כ מאוד עייף כבר בשלב הזה.
    מה עושים? כיצד אני מרגילה אותו להירדם לבד בעריסה?
    מקווה שלא מאוחר מידיי.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• הירדמות עצמאית

שרון באומל
    29/07/2007

שלום חגית
    האמת היא שתינוקות עד גיל חצי שנה זקוקים פעמים רבות למתווך חיצוני על מנת להירדם בשלווה, ולכן אין כל כך מה לעשות עד אז. בכל זאת, (או לפחות רלוונטי לעוד חודשיים), הייתי מציעה לנסות את אחת מהשיטות הבאות: או שיטת "הרם הורד" של הלוחשת לתינוקות; או את שיטת החמש דק' של ד"ר פרבר או בתרגום עברי בספר של אבי שדה (לישון כמו תינוק) או את הספר של אליזבת פנטלי "לישון בלי לבכות".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על התשובה המהירה!

חגית
    29/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפעלת כוח בזמן החלפת טיטול
    אתי
    29/07/2007

בני בן 9 חודשים, תינוק פעיל מאוד, כבר עומד והולך בעזרת תמיכה. ובנסיונות ראשוניים לעזוב ידיים , לעמוד ולשמור על שיווי משקל. כאשר אני רוצה להחליף לו טיטול הוא מסרב, לא רוצה לשכב על הגב בשקט, אני צריכה ממש להפעיל עליו לחץ וכוח על מנת לסיים את משימה, בצורה נקייה.
    הבעייה היא שבעיקר יש לי הרגשה רעה עם הפעלת כוח על תינוק קטן כזה (הוא עקשן וחזק למדי)
    אני רוצה להוסיף שבמגביל לאחיזה שלי והמשך התהליך אני גם מדברת אליו מבקשת ומסבירה בטון סמכותי משהו. אני יודעת שהוא לא מבין אבל אולי הוא יקלוט את טון הדיבור הדורש.
    בקיצור, צריכה חיזוקים ממשהו מבין קצת או לחילופין דרך אחרת להתמודדות עם סיטואציה זו

תודה מראש אתי.

הוספת תגובה

• החלפת טיטול

שרון באומל
    29/07/2007

שלום אתי.
    אני רוצה לחזק את ידייך ולומר שנשמע שאת עושה את הדברים בצורה נפלאה (מדברת ומסבירה). אולי כדאי לנסות להחליף לו טיטול בעמידה. זה דורש מעט מיומנות, אבל כמה פעמים וזה יהיה בסדר. זו גם שיטת החלפת טיטול המתאימה לילד המתחיל לגלות את עצמאותו בצורה אקטיבית.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה...

אבישג
    02/08/2007

בימים שהוא קשה במיוחד נסי לשים לו חיתולי PULLUP שהם כמו תחתונים ואפשר להלביש בעמידה
    ולהוריד ע"י פתיחת הצדדים. בכל מקרה עכשיו קיץ, נסי לתת לו להסתובב ערום כמה שעות (אם לא אכפת לך לנקות)יש תינוקות שפשוט חם להם בחיתול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכים עזרה
    ברק
    28/07/2007

בננו בן שנה וחצי, והוא החל בתופעה מוזרה - כשהוא מתעצבן על משהו הוא פשוט דופק את הראש שלו בדבר הראשון שהוא פוגש (קיר, ריצפה, שולחן וכו' ) בהתחלה חשבנו שזה נובע מתשומת לב אז התעלמנו, המצב רק מחריף וכרגע הפעולה שלו היא אינסטקטיבית , גם כשהוא חושב שאנו לא רואים. המצב רק מחריף והמכות שלו הולכות ומתחזקות .
    נא עזרתכם .

לקביעת תור
    סגירה
    צריכים עזרה

הוספת תגובה

• דפיקת הראש ברצפה

שרון באומל
    29/07/2007

שלום ברק.
    התופעה שתיארת הינה מוכרת וידועה ונא לא לדאוג. סביב גיל שנתיים, ילד מתחיל לגלות 2 תגליות מדהימות על העולם סביבו. הראשונה הינה שהוא יישות עצמאית ונפרדת מהדמויות המשמעותיות לו, שגם להן צרכים ורצונות משלהן. השנייה: הילד מתחיל לגלות את כוחו היחסי בעולם - דהיינו, אם עד אז חווה את עצמו ככל יכול, גדול ואומניפוטנט, הוא מתחיל בגיל זה להבין שיש דברים שאין בכוחו לעשות ולהשיג, ושהוא קטן ולעיתים חסר אונים. ידיעות אלו מובילות את הילד לבדוק את עצמאותו ונפרדותו בעולם הסובב אותו, וכאן מתחיל גיל "הלא" וה"דווקא" המלווה בהתפרצויות זעם ותסכול. בנוסף, היכולת הוורבאלית של רוב הילדים בגיל זה עדיין לא הגיעה לבשלות, כך שהילד אינו יכול לבטא את השינויים הללו דרך השפה (אני כועס/מאוכזב/ מתוסכל וכו') ולפיכך, רוב הילדים מבטאים רגשות אלו באופן גופני.
    מה שהייתי מציעה באופן קונקרטי הינו גם 2 דברים. ראשית, כשקים קונפליקט ביניכם לבין הילד, כדאי לנסות לתמלל אותו. דהיינו, "אתה כועס עכשיו כי לא הרשינו לך ללכת לגן שעשועים". תמלול זה הן מראה לילד שיש מי שקשוב לעולמו הפנימי, ידיעה המביאה הקלה רבה. בנוסף, התמלול מלמד את הילד לבטא את תסכוליו בצורה יותר מתאימה ואדפטיבית.
    לאחר מכן, כדאי לתת לילד אופציה אחרת לבטא את תסכוליו בצורה גופנית: לקפוץ, לרות, להרביץ ל"נחום תקום" לחבק חזק בובה, או כל אופציה אחרת שתיראה לכם.
    עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים של בנכם, הוא יזדקק פחות ופחות להטחת הראש ברצפה. אז עדיין כדאי להשתמש בשני הפתרונות שנתתי על מנת לעזור לו להתמודד עם כעסים ומצוקות.
    אם זה לא יעזור בכלל 0ויש לתת לכך קצת זמן), אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת לראות אם הקושי מקורו בויסות תחושתי (מרפאה בעיסוק או פסיכולוג).
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום והמנעות
    מיכל
    28/07/2007

בני בן 7 וחצי ועולה לכיתה ב'. מגיל קטן יש בו משהו פסיבי ועצלן (למרות שלכאורה אין ילדים עצלנים). הוא חכם וחזק מבחינה קוגניטיבית ומאד לא ספורטיבי, אבל גם בתחומים קוגניטיביים הוא מגלה עצלות. הוא קורא נפלא ומבין אך החליט שהוא לא אוהב לקרוא ולאחרונה גם מתנגד שנקריא לו. הצעתי לו שנלך לספרייה ביחד, אבל הוא מעוניין רק בסרטים.
    אם לא היתי מגבילה אותו הוא היה רוב שעות היום מול הטלויזיה, במשחקי דמיון עם הלוחמים שלו, בסוני פלייסטישן ובמחשב. מבחינה חברתית הוא נפתח בכל שנה קצת יותר, אך עדיין מסתפק במעט חברים (ובמיוחד בחבר מסוים שגדול ממנו בשנה ומלווה אותו מגיל 4). אנחנו מנסים להלהיב אותו בכל מיני פעילויות ומאוד מתוסכלים שהוא לא מתלהב כמעט מכלום. גם מבחינת חוגים הוא לא מתלהב משום חוג ואנחנו אלה שדוחפים כל הזמן.
    כעת בחופש הוא היה בקייטנה אחת כי לא הותרנו לו ברירות, אבל הוא לא מוכן ללכת לקיטנות נוספות. קניתי לו משחקי קופסא שונים וגם בהם הוא לא נוגע.
    הוא לא ילד עצוב ובמה שהוא עושה הוא נהנה ואפילו שמח אבל לנו חשוב לחשוף אותו לכל מיני תחומים ופעילויות בחיים ולמנוע מצב של צמצום, חוסר מעש ופסיביות. זה מאד מפריע לנו.
    אנחנו גם מודאגים שהצמצום הזה (במיוחד מבחינה ספורטיבית, אבל לא רק) יפגע בו מבחינה חברתית, וכבר ראינו שהילדים רוצים לעשות איתו כל מיני דברים והוא מתמקד במה שציינתי לעיל.
    ברצוני לציין שמגיל קטן הוא לא התעניין במכוניות, כדור או אופניים ובעיקר בדמיון!!!

במקום שדברים כיפיים יזרמו מרצון והנאה (כמו טיול, או נסיעה משפחתית משותפת עם אופניים) יש עימותים וצורך להכריח לעיתים. זה פוגע ביחסים שלנו איתו וזה כואב לנו, אבל אנחנו מאוד מוטרדים ומתוסכלים מהתנהלותו.

מה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום והמנעות

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

מיכל
    28/07/2007

סליחה, אבל שכחתי לציין שהצמצום מתבטא גם בכל הקשור לאוכל.
    במהלך השנים הוא הוריד עוד ועוד מאכלים אותם הוא אוכל ובנוסף, אם הוא מתרגל לאוכל מסוים שאני מכינה אז הוא מוכן לאכול אותו רק באופן הזה. זה מתסכל וקשה, שכן הוא לא אוכל כמעט כלום מחוץ לבית וזה מחייב אותי להכין לו כל יום בדיוק אותו הדבר!

שוב תודה,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום והימנעות

שרון באומל
    28/07/2007

שלום מיכל.
    אני ממליצה בחום לגשת לאחד ממרכזי התפתחות הילד, פרטי או ציבורי, ולעבור איזשהיא בדיקה המשלבת אנשי מקצוע של ריפוי בעיסוק וכן הפאן הרגשי. ייתכן והרקע לצמצום הוא רגישות יתר בגרייה. דהיינו, הוא חווה כל גירוי כגירוי עודף: הטעם חזק יותר, קול חזק יותר וכו', וזה אל נעים לו ולכן הוא נמנע. אפשר לעזור לו אם יגלו את שורש הבעייה. נראה לי שאתםעשיתם מעל ומעבר מבחינה קונקרטית ורגשית על מנת לעודד אותו להיפתח לכל מיני תחומים - וזה לא עזר. זו הסיבה שאני ממליצה ישר על בדיקה מעמיקה של אנשי מקצוע (ומשולבת!!!! נראה לי שכאן זה יתאים).
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני
    ו.ה
    27/07/2007

שלום, אני צריכה עזרה דחופה בנוגע לבני בן 4.5 הוא ילד סנדוויץ אבל זה לא ממש הבעיה, הוא היה בגן פרטי שנתיים שהיה כמו חממה, כשנכנס לגן עיריה אז התחילו הבעיות כנראה עבר איזה משבר.
    הוא נורא עצבני, נושך את החולצות שלו, כריות שמיכות חפצים כל מה שיש לו ביד, רב הרבה עם אחותו כמו כל ילד רגיל אבל כשהוא מתעצבן אז זה בא לידי ביטוי בצרחות איומות זריקת חפצים לא משנה מה כל מה שנמצא לידו הרמת שולחן סלון, בועט בקיר אני נמצאת במצב של חוסר אונים אני יושבת איתו הרבה ומנסה לדבר איתו בטובות ולהסביר לו שהתנהגות כזו לא מקובלת עלי.
    ביקשתי ממנו כמה פעמים שכשהוא מתעצבן שיכנס לחדרו וינסה להירגע ולעשות נשימות, אמרתי לו שאיך שהוא מתחיל להרגיש שמשעמם לו שיגיד ואני אשב איתו עם משחקים למינהם.
    מבחינתי המצב מחמיר מיום ליום, הוסיף ואומר ששוקולד עושה לו מצב של היפרקטיביות ואז הוא מתחיל להשתגע אני משתדלת לא להכניס הרבה שוקולד הביתה אבל לפעמים זה לא ממש עוזר חמתי שתהיה בריאה מספקת את הסחורה.
    החלטתי ללכת להומופט כדי לתת לו טיפול לא קונבנציונלי.
    אנא עיזרו לי לנסות למצוא את הבעיה.

אודה על התייחסותכם, תודה מראש.

ו.ה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני

הוספת תגובה

• ADD + ADHD

שרון באומל
    27/07/2007

שלום לך.
    הייתי מציעה ללכת לאיש מקצוע לערוך אבחון ולבדוק את הרקע לקשיים שאת מתארת. ייתכן והרקע רגשי, וייתכן וילדך מתחיל להראות סימנים של קשיי קשב וריכוז (ADD, ADHD) . בשני המקרים אפשר לעזור לו מאוד. אני, באופן אישי, מאמינה מאוד בהומואפתיה, אבל כטיפול יחיד במקרה זה, אני לא יודעת אם יהיה אפשר ממש לעזור.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!!
    אמא
    23/07/2007

בני בן 3 ויש לנו כלבה עוד מלפני שנולד ובני קשור אליה מאוד.
    כיום הכלבה חולה מאוד, ונאלץ להרדימה עפ"י המלצת הרופאים.
    ואינני יודעת כיד לספר לבני על זה ואיך להתמודד, בבקשה זקוקה לתשובה דחוף...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• אני זקוקה לתשובה מהירה, בני שואל ..

אמא
    24/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות

שרון באומל
    24/07/2007

שלום לך.
    אני מציעה לספר את האמתבמילים פשוטות, ולתת זמן לשאלות. משהו בנוסח: "אתה יודע ש X היתה מאוד חולה, אז לקחנו אותה לרופא, והוא נתן לה חומר נעים כדי שהיא תירדם בלי שיכאב לה. עכשיו היא כבר לא תהיה איתנו, אבל תמיד תהיה איתנו בלב." אני מציעה לעודד אותו לבטא את העצב. למשל: להגיד שאת עצובה ואת מרגישה שאת מתגעגעת אליה. אפשר לשים בסלון תמונה, ולומר שאם הוא מרגיש געגועים הוא יכול להסתכל עליה (בזמן הקרוב, לא לתמיד). אם כועס עליכם או עליה שעזבה אותו, תשדלו להכיל את הכעס. "אני מבינה שאתה כועס שלקחנו אותה לרופא".
    אני מציעה לא לעורר תקוות שווא: שהיא מסתכלת עליכם מהשמיים וכו'. להגדיר לילד שזה נגמר.
    בהצלחה.
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריטת שערות מהראש
    נטלי
    23/07/2007

שלום רב !

אני בת 23 ויש לי אחות בת 12 וחצי..מתפקדת היטב מבחינה לימודית והן חברתית.
    מזה חצי שנה היא מורטת שערות מראשה (שערה,שערה)וגילנו זאת רק לפני חצי שנה שלפתע ראינו קרחת בראשה שסירקנו אותה.

היא אינה אוהבת נשיקות וחיבוקים וכל הזמן מתרחקת ממגע.
    לפני חצי שנה לחצתי על אמא שלי לקחת אותה לפסיכולוג אך ליגל אחותי בכתה והבטיחה שלא תעשה זאת שוב. אמא שלי נתנה לה הזדמנות ולמרות שהוצאתי כבר הפנייה מקופ"ח לא ניגשנו.

כעת לפני כמה ימים ראיתי קרחת גדולה מאוד וחתיכות שיער קצרות משאר אורך השאר ונבהלתי נורא.
    אני גם יודעת מה משמעות הדברים ושזה מצריך טיפול משום שאני סטודנטית לפסיכולוגיה,קרימינולוגיה.

הילדה מוסרת שהיא איננה יודעת מדוע היא עושה זאת??והיא רוצה גם ללכת לפסיכולוג.

שאלתי היא:
    1. אם אנו הולכים דרך קופ"ח זה יירשם להבתיק הרפואי?
    2. מה את ממליצה לעשות ? לאיזה פסיכולוג לפנות(קליני, התנהגותי וכו'?) אנחנו תושבי המרכז!
    3.איך התופעה הזאת נקראת? יש לה שם אני נורא נורא מודאגת.

אנא עיזרי לי,
    נטלי יונה.

לקביעת תור
    סגירה
    מריטת שערות מהראש

הוספת תגובה

• מריטת שיער מהראש.

שרון באומל
    24/07/2007

שלום נטלי.
    אני מסכימה לגמרי שאחותך צריכה לפנות באופן דחוף, לדעתי גם לפסיכיאטר. לא משנה מה נרשם בקופ"ח (יש לברר בקופ"ח עצמה), הכי חשוב לעזור לה בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לגמול אותו מהשינה איתנו?
    רונה
    23/07/2007

שלום שרון, אני נורא אשמח אם תוכלי לייעץ לי -
    הבן שלי בן 3 ועדיין מרבה לנדוד אליו למיטה או להתעורר באמצע הלילה. היו לנו עמה שנים לא פשוטות, אז זה נעצר, ועכשיו שוב חזר. מה אפשר לעשות?

תודה רבה

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים

שרון באומל
    24/07/2007

שלום רונה
    אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר על "השנים הלא קלות": במה זה התבטא. כמו-כן, אשמח אם תפרטי לגבי העצירה וכן האם חל איזשהו שיוני בחייו של בנך לאחרונה, כך שהוא מגיב אליו דרך רגרסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל לא קל
    לילך
    20/07/2007

שלום,

ביתי הקטנה היא בת שנה ותשעה חודשים, אומרת כבר לא מעט מילים אך לא משפטים שלמים, היא נהייתה מאוד מאוד עקשנית,מרוגזת וחסרת סבלנות, אני מאוד משתדלת לא ליפול ברישתה ולהציב גבולות (בגבול ההבנה שלה) אך לעיתים נדמה לי שהרבה התרגזויות נובעות מהסיבה שהיא מבינה הכל, יודעת בדיוק מה היא רוצה אך לא מסוגלת להגיד ואנחנו לא לגמרי מבינים אותה.
    מכאן שלא תמיד אני מרגישה שההתעקשויות שלנו איתה הם במקום.
    עצתך בבקשה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל לא קל

הוספת תגובה

• גיל לא קל

שרון באומל
    20/07/2007

שלום לך.
    את צודקת בכל מה שכתבת. לכן, אני מציעה שתבחרי את הגבולות שאת חושבת שיש להציב לה. בקרוב היא תרכוש שפה, וההתרגזויות עקב העובדה שלא מבינים אותה יעברו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה לגן-באיזה גיל?
    לילך
    20/07/2007

שלום,
    רציתי לדעת מאיזה גיל ממליצים הפסיכולוגים כחובה להתחיל לשלוח את הילד לגן.
    הילדה שלי בת שנה ותשעה חודשים, יש לה שני אחים גדולים ממנה (בת 9 ובן 6 ). אני לא עובדת והיא כרגע איתי בבית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה לגן-באיזה גיל?

הוספת תגובה

• התחלת גן

שרון באומל
    20/07/2007

שלום לך.
    אין המלצה גורפת לגבי גיל תחילת גן. סביב גיל שלוש (עם טווח שונות) ילדים מתחילים לשחק אחד עם השני (ולא אחד ליד השני) וקבוצת הגיל הופכת חשובה. ההליכה לגן תלוייה בגורמים רבים - כגון עבודה, הרצון והיכולת של אחד ההורים לעשות חינוך ביתי, בשלות הילד וכו'. ישנן אימהות שמוצאות קבוצה של אימהות שמגדלות בבית את הילדים, ועל ידי כך מספקות חברה לילדיהם גם בגיל שלוש והלאה.
    לכן, זה תלוי בך!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתנהג באלימות כלפי החתולה
    אפרת שפילברג
    19/07/2007

אורי בן שלוש וחצי לפני כחודש אמצנו חתולה ואורי בהתחלה הציק לה ועכשיו הוא בועט מושך בזנב מרביץ והיא מגיבה בשריטות ונשיכות הבאתי את החתולה כדי להרגיע התנהגויות של תוקפנות וכוחנות אשר הןפיעו לאחרונה אצל אורי מה לעשות בברכה אפרת

הוספת תגובה

• תוקפנות ואלימות כלפי בעלי חיים

שרון באומל
    19/07/2007

שלום אפרת.
    ראשית אתייחס לתוקפנות הספציפית כלפי החתולה - אני מציעה לשים לכך סוף בעזרת מתן גבול. דהיינו, להסביר לו בשעת רוגע וכייף שאין לפגוע בחתולה בשום דרך, כיוון שאנשים לא אמורים להתנהג ככה אל בעלי חיים. זה כואב לחתולה וזה מפחיד אותה. לומר לו שאם יתעלל בחתולה תוטל עליו איזשהיא סנקציה (שאתם בוחרים). להיות עקביים לגבי מתן הגבול. בנוסף: לתת אופציות אחרות אם חש שרוצה לתקוף את החתולה. לדוגמא: לרוץ בחצר, לקפוץ 50 פעמים או כל דבר אחר שעולה על דעתך.
    אני מבינה שבנך הפגין התנהגות תוקפנית גם לפני כן, והבאתם לו חתולה על מנת למגר התנהגות זו. אני מציעה לברר את שורש הבעייה, כי הפתרון שמצאתם (שהוא יצירתי ויפה) לא עוזר במקרה זה. אני כן מציעה, במקרה זה, להתייעץ עם איש מקצוע. כשילד נוהג בתוקפנות חסרת שליטה בסובבים אותו בגיל זה (שלוש וחצי) יש לכך סיבה.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי...
    תמר
    19/07/2007

שלום לכם,
    יש לי ילדה(ראשונה) בת שנה ו-חצי . בזמן האחרון היא נהייתה עקשנית וממש ממש לא קלה..
    זה בא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם, עמידה על שלה לקבל הכל ומיד, כמעט ואסור לומר לה "לא".
    אני ממש מרגישה שלא תמיד אני יודעת איך להגיב בסבלנות ואמפטיה. אני גם מודעת שזה גיל כזה..
    אבל בכל זאת.. איך מתמודדים עם הסצנות ושומרים על קור רוח וגבולות נורמליים?

נהיה לי קשה מיום ליום..

אשמח לטיפ אפילו קטן.

יום נעים,רינת.

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי...

הוספת תגובה

• גיל שנתיים "הנורא"

שרון באומל
    19/07/2007

שלום רינת
    לא סתם השתרש הכינוי "גיל שנתיים הנורא" לגבי הגיל של סביב גיל שנתיים. הביטוי אגב, מקובל גם בשפות רבות אחרות. סביב גיל שנתיים ילד מתחיל להבין 2 דברים חשובים: הוא מבין שהאנשים הסובבים אותו הינם יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהם (עד אז הדמויות נחוו על ידו כשלוחות שלו). בנוסף, אם עד אז ילד חש עצמו ככל יכול, הוא מתחיל להבין את כוחו היחסי בעולם. אלו הן הנפרדות והעצמאות. אני לא חושבת שהגיל הזה הוא נורא, כיוון שהשגת אבני הדרך של עצמאות ונפרדות הן חשובות לאין ערוך להתפתחותו התקינה של כל ילד, ואם התהליך נעשה באופן משביע רצון, התהליכים הללו יתרמו רבות לבריאותו הנפשית.
    מה עושים?? יושבים בערב בשקט עם בן הזוג ומחליטים על הצבת גבולות במספר דברים ספציפיים (לא כולל דברים מסוכנים ששם הגבול הוא ברור). גבולות יכולים להיות בנושא של אכילה, סדר יום וכו'. תבחרו מה שהכי חשוב לכם. לאחר-מכן, בשעת רגיעה וכייף, מסבירים לילד בקצרה על גבול שהחלטתם לגביו. לדוגמא "אני ואבא החלטנו שמותר לך לאכול ממתק אחד כל יום. ממתקים זה נורא כייף לאכול, אבל זה לא בריא. כדי שנשמור על הבריאות נאכל כל יום רק אחד". לאחר מכן, כדאי לצפות שהילד יבדוק את הגבול, ודווקא במקומות הכי לא צפויים. לכן, חשוב מאוד להיות עקביים. למשל: לא לתת עוד ממתק. לפחות לא בתקופה של הפנמת הגבול. בנוסף, תמיד כדאי לתת לילד עוד אופציות: לדוגמא: אתה לא יכול לקבל עוד ממתק, אבל אולי נאכל אבטיח או מלון. זה גם מתוק וגם בריא.
    לגבי דברים מסוכנים: להסביר לילד שאסור לרוץ בכביש כי מכונית יכולה להופיע והוא יכול לקבל מכה חזקה. אם בודק גבול: לשמור עליו ואפשר גם להטיל סנקציה - לדוגמא: לא להקריא סיפור בערב. גם כאן כדאי לפעול בעקרונות של הסבר, עקביות ומתן אופציות.
    כדאי לזכור שלגבולות יש פונקציות חשובות מאוד עבור הילד: שמירה (תחושת בטחון עבור הילד) והגדרת העולם סביבו (אל מול כאוס וחוסר ארגון) לכן, לא לפחד להציב אותם. כמובן, במידה.
    כאשר את תדעי על מה את שמה דגש ובאיזה תחומים את מוותרת, זה יקל עלייך מאוד את ההתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה