מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שש וחציאני20/05/2007
בתי בת שש וחצי בכיתה א' , רציתי לשאול אותך על עניין כזה. במהלך השבוע אני מקלחת אותה, אבל בסופי שבוע בעלי . השאלה האם זה בסדר? אולי זה כבר מיותר כי היא גדולה. עוד דבר היא רואה אותו לעיתים מתנגב, מתלבש . מה דעתך על כך? ועד מתי?
האם זה לא פוגע בה באיזה שהיא צורה בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת לבת שש וחצי
שרון באומל20/05/2007שלום לך.
באופן עקרוני, בגיל שש וחצי קיימת כבר מודעות להבדל בין המינים וכן למיניות. עם מודעות זו, כל משפחה יכולה לנהוג לפי איך שנוח לה. החל ממשפחות בהן ננעלת הדלת במקלחת וכלה במשפחות בהן העירום הוא חופשי. אני חושבת שכדאי לשאול את ביתך איך היא חשה כשאביה מקלח אותה. אם היא חשה בנוח, זה בסדר. עם זאת, ילדה בגילה כבר יכולה להתקלח לבד, עם איזשהו מבוגר שנמצא בסביבה (מציץ מידי פעם לראות שהיא לא טבעה, לא התחלקה וכו'). אולי כדאי להתחיל ללמד אותה זאת.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - גיל הרך, ילדים ומתבגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין האחיםתמרה17/05/2007
בן 14 ובת 7 נוסעים איתי כל בוקר לבי"ס, ורבייייים.
אני לא מתערבת עד שפשוט בא לי לצרוח...
היא שרה ומפטפטת באובססיביות, הוא צריך שקט בכפיתיות.
אחרי כמה שיחות "שלום" והבנות,הכל חוזר שוב ושוב.
אם אני אתרגל קבלה של הריבים שלהם, הם ילמדו לקבל זה את זו???
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת גבולות
ענת זפרני18/05/2007שלום רב,
את לא יכולה לשלוט על ההתנהגות שלהם
אבל את יכולה בהחלט לקבוע לשני גדולים איך מתנהגים אצלך ברכב.
כנסי אותם בסלון והודיעי להם חגיגגית
שממחר נוסעים איתך ברכב בלי לריב
ברגע שמתפתח/מתלקח ריב שניהם (והדגש על שניהם ולא על אחד) יורדים מהרכב. שילכו ברגל
אם תהיי רצינית הם ילמדו להתחשב ב ך !!!!!!
אם תמשיכי לבקש הם ימשיכו לעצבן אחד את השני.
בהצלחה
אשמח אם תעדכני
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 6 -שאלות רבותbell16/05/2007
אתמול הייתי בגן של סילבי בהרצאה שלך מוכנות לכיתה א ומאוד נהניתי.
1. שאלה - בתי בת ה-6 לא רוצה להזמין חברות הביתה אבל ללכת אליהן היא כל הזמן רוצה. אני מרגישה חוסר נעימות מההורים, ואני מנסה להסביר לה שזה לא יפה וצריך תמיד להחזיר ביקור גומלין. לקח לי זמן לשכנע אותה ועכשיו זה קצת השתפר, יש לך הסבר לזה? אני יכולה להבין נניח שאצל החברות יותר כיף אבל איך אני יכולה להעביר לה את הענין של יחסי גומלין????
2. מאוד קשה לי להעיר אותה בבוקר , תמיד היא צועקת עלי שאני רעה שאני מעירה אותה. יש לציין שאני מקפידה שהיא תהיה במיטה ב-20:30 ולוקח לה להרדם חצי בערך , אני מעירה אותה ב6:20 בערך. איך אני יכולה לשפר את המצב?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
ענת זפרני16/05/2007בוקר טוב
היה לי נעים אצלכם בגן אתמול - ואני שמחה על שפנית לאתר ולפורום.
1. בנוגע לחברות - לילדים יש "תקופות" - לא רוצים להזמין כן רוצים רק ללכת לא רוצים חוגים כן רוצים רק שניצל לארוחת צהריים וכו וכו
אני חושבת שאין שום דבר רע בזה שתקופה מסויימת היא רוצה ללכת. זה לא ימשך לנצח.
תבדקי עם עצמך מה קורה כשחברה מגיעה - האם את מעירה לה? מתערבת? האם אח או אחות מפריעים לה? האם מעירים להם שלא להשתולל? אם הארוח נעים והיא נהנית אז הסירי דאגה מליבך, תוודאי עם אמהות חברותיה שמבחינתן זה בסדר ותני לזמן לעשות את שלו.
אם את מריגשה לא בנוח ולא מתאים לך - הודיעי לבתך, אל תשאלי פשוט הודיעי לה שפעם בשבוע חברה באה ופעם בשבוע היא הולכת לחברה. גבול ברור. מותר לה להחליט באיזה יום ואיזה חברה אבל היא חייבת יום בשבוע לארח.
2. לגבי הבוקר - בדקי איתה בדרך של שיחה נעימה איך היא היתה רוצה לקום בבוקר.
"אני מבינה שקשה לך לקום בבוקר, איך אפשר להעיר אותך שיהיה נעים?" תנסו לנסח איזושהיא דרך שתהיה מקובלת עליה - אולי עם קלטת אולי אבא יעיר אולי לפתוח את התריס ולא את האור כל מינידרכים שיקלו עליה
ותכתבי לי איך הולך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה שענית לי כל כך מהר...
bell16/05/2007לגבי הבוקר - אני כל בוקר אומרת לה שתקום כבר אז היא אומרת שהיא עייפה, ואז אני אומרת לה שאני יודעת שבבוקר זה הכי כיף להמשיך ולשכב במיטה ולישון , גם אני אוהבת לעשות את זה אבל אין ברירה, גם אני לא כל כך רוצה ללכת לעבודה וקשה לי לקום אבל אחרי שאני קמה ושוטפת פנים זה יותר קל, אבל לא תמיד זה הולך לי....
לגבי חברות - אני לפעמים אומרת לה לא להשתולל מכיוון שאחיה הקטן בבית גם והוא מחקה כל התנהגות שלה ועליו אני מגוננת קצת יותר מכיוון שהוא מרכיב עדשת מגע והשתוללות מיותרת מפילה לו את העדשה והיו מקרים רבים שגם העדשה נשברת ולכן לפעמים אני מעירה לה לא להשתולל אבל אני מסבירה לה שזה בגלל אחיה ובגלל העדשה. מה אני יכולה לעשות? (אחיה בן שנתיים ותשעה חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנילי14/05/2007
שאלה חי אליכן:..
יש לי ילדה (ראשונה) בת שנה וחצי, לאחרונה היא אימצה לעצמה התנהגות מדאיגה-
זה קורה כאשר אני אומרת לה "אסור" או "לא" הי זורקת את עצמה וחובטת ראשה ברצפה ובוכה בצרחות.
אני לא יודעת מה נכון לעשות כי היא לא נרגעת עד שאני מרימה ומתייחסת-
אך אני מרגישה שכאשר אני מגיבה כך אז היא שוב ושוב חוזרת על הדפוס הזה-אני יוצאת נכנעת לכל רצון שלה וזה לא חינוכי.
מצד שני-אם אני מתעלמת ומנסה להשאר בקור רוח מעין ניטרלית- לא כועסת אך גם לא מתרגשת מן הסצינה, היא לא מפסיקה לבכות ואני חוששת שזה יפגע בה.
מה נכון?
האם אפשר להתחיל לחנך מגיל כזה צעיר?
כיצד הייתן מציעות לי להגיב בסיטואציה זו שאני ממש רוצה לעשות לה סוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גיל שנתיים הנורא"
שרון באומל14/05/2007שלום לך נילי.
ההתנהגות של הבת שלך אינה מדאיגה כלל וכלל. זו התנהגות נורמאלית ואופיינית לגיל. סביב גיל שנתיים (הטווח הוא מסביבות שנה וחצי) הילד עובר שינוי רגשי עצום. לפני כן הילד חווה את עצמו כמרכז העולם וכבעל כוחות גדולים מאוד (אומניפוטנט). בזכות התפתחות הכלים הקוגנטיביים, הילד מתחיל לתפוס את עצמו באופן אמיתי יותר. דהיינו: הוא מתחיל להבין יחסי גודל וכוח, הוא רואה ש"הגדולים" יכולים לעשות דברים שהוא לא יכול לעשות, והוא מתחיל להבין שהדמויות המשמעותיות לו, כמו אבא ואמא, הן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משל עצמן, שלאו דווקא תואמים את שלו. עם ההבנה (הכואבת מעט) הזו, הילד מתחיל לבדוק עד מה רב כוחו ועד כמה גדולה מרכזיותו. או במילים אחרות, הוא מתחיל לבדוק את הגבולות שלו בעולם.
חשוב לי מאוד לציין שכששמים לילד גבול, הוא מבין שהוא יישות נפרדת, תהליך אשר תורם רבות לתחושת העצמאות שלו. לכן, חשוב מאוד לשים גבולות. לא נוקשים, אבל לשים אותם. זאת כיוון שילד תמיד ישאף להיות עצמאי ונפרד, ואם מרחיקים את "הקיר" הוא תמיד ינסה להגיע לקיר רחוק יותר.
לכן, שיטת "ההתעלמות" עשוייה לעזור, בתנאי שאת עקבית. כשאת אומרת לילדתך "אסור" והיא זורקת את עצמה על הרצפה, כדאי להתעלם, ותמיד להתעלם. בנוסף, לווי את ה"אסור" בהסבר קצר ופשוט, המתאים לרמת הילדה. כגון: "אני לא מרשה לגעת בחשמל, כי זה מסוכן ויכול לכאוב". בנוסף, תני לה אופציה מה כן מותר. למשל: אני לא מרשה לקפוץ מהמיטה, כי את יכולה ליפול ולקבל מכה. אבל אנחנו יכולות לקפוץ ביחד על הטרמפולינה או על הרצפה, בואי תעשי את זה איתי".
על מנת לצלוח את התקופה, הייתי מאמצת שלושה כללים:
עקביות!!!!!
מתן אופציות אחרות
לבחור את הגבולות שחשובים לכם. לא להגיד על הכל אסור, ולתת לילד להתנסות.
שיהיה בהצלחה, ודעי, שבסביבות גיל 3 זה עובר!!!!!!!!!!!!!!!!
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - הגיל הרך, ילדים ונוער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון, תודה רבה!!!!!!!!!!
נילי16/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרון..
נילי17/05/2007ביתי בת השנה וחצי מעדיפה באופן בולט להיות איתי מאשר עם בעלי.
כאשר הוא אמור להסיע אותה לגן-שזה קורה לעיתים קרובות ,היא מנסה להתנגד ומנסה לברוח אלי..
אני לא טיפוס חונק שמשתלט ולא נותן לו להיות בקרבת הילדה, ההפך הוא הנכון-מאז הלידה תמיד היה חשוב לי לשתף אותו בכל ולתת לו להתנסות בטיפול ,מלכתחילה היה לי חשוב מאוד לא להיות "בולדוזרית"
שמתקתקת הכל באופן עצמאי,אני משדרת לו שאני זקוקה לו ומשאירה לו "פינה" וגישה בתחום.
הוא מקלח אותה ,מלביש,מאכיל ולעיתים נשאר עמה לבד.
ברור לי שהקשר לאמא יותר ראשוני ועמוק כי היא בכל זאת אמא .. אך בכל זאת ..-
כיצד אפשר לגרום לילדה להתקרב אליו יותר בחיבה?
האם זה תלוי בהתערבותי?
האם התנהגותה אופיינית לגילה?
כמובן שהוא פחות מפנק אותה ממני ואולי זו הסיבה,אך הייתי רוצה לקבל טיפ איך לאחד את כולנו מבלי לפגוע בבעלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפה של אחד ההורים.
שרון באומל17/05/2007שלום לך שוב.
ראשית, אני מבטיחה לך שמקסימום עוד שנה יתהפכו היוצרות, בהיכנסה של ביתך לתקופה האדיפלית. אז אולי כדאי לך גם קצת להנות בינתיים מהעדפה זו.
עם זאת, אם יש באפשרותכם, הייתי ממליצה שבעלך יבלה עימה באופן קבוע אחה"צ אחד. את והוא תראו כיצד זה יחזק את הקשר ביניהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאאמא14/05/2007
בני בן שנה +8 ילד חכם ונבון, נוח להפליא, ישן מגיל 0 לילה שלם ורגוע מאוד. בעלי היה מובטל לסירוגין כמעט במשך שנה והיה הרבה זמן בבית ,כיום החל לעבוד מזה חודש בעבודה מסודרת וקורה מצבים שאיננו הרבה בבית לעיתים יום שלם בני אינו רואה אותו, יש לציין שבני קשור לאביו בצורה יוצאת דופן ואוהב אותו מאוד. לאחרונה(שבועיים אחרונים) החל להתעורר בלילה ומבקש לבוא למיטתנו ואנו מספקים את רצונותיו כי אנו לוקחים בחשבון שהוא אולי עובר תקופה קצת קשה (הזמן הקצר עם אביו) האם זה נכון לעשות? או שמא אני מרגילה אותו להרגל שקשה להיפטר ממנו? זה לא קורה כל לילה בערך 2+3 בשבוע.
כמו כן בעניין אחר בני החל להיות עקשן מאוד ואני חושבת שעכשיו הוא נכנס לתקופת "המרי" בחייו וכאשר רצינו להרגיע אותו שמנו אותו למשך 2-3 דק' במיטתו בה היה בוכה מאוד והיינו מסבירים לו בעדינות שהתנהגותו לא רצויה, הוא מכה וזורק דברים "ועושה דווקא" , ייתכן ופיתחנו אצלו אנטיות לגבי מיטתו בו הוא כביכול "נענש" על התנהגותו ולכן אינו רוצה לישון במיטתו, ולכן בעקבות כך החלטנו שאנחנו שמים אותו בכסא אוכל קטן כדי להירגע כאשר הוא נמצא לידנו אך איננו יכול לרדת ממנו וכאשר נרגע אנחנו שוב מסבירים ומחבקים . מה דעתך? האם אנחנו נוהגים נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גיל המרי"
שרון באומל14/05/2007שלום לך אמא.
כתבת בתבונה רבה ויכולת התבוננות עמוקה על ילדך. אני חושבת שזה נכון מאוד לשים את הילד בכיסא ולא במיטה, בדיוק מהסיבות שכתבת. אני חושבת שזה גם נכון מאוד לעשות זאת, ולשים לו גבול.
בקשר לשינה איתכם: אם זה לא מפריע לכם, תנו לו עוד קצת זמן. הוא כנראה זקוק לקרבה לאבא, אותה הוא מקבל, כרגע, בעיקר בלילה. עם זאת, ייתכן והתנהגות זו קשורה גם היא לגיל המרי. אני מציעה לחכות קצת, להתרגל לשינוי במערך המשפחתי ואז לראות. אפשר לומר לילד משהו בסגנון "עכשיו כשאבא עובד הרבה ואתה לא רואה אותו כ"כ הרבה כמו פעם, אתה רוצה להיות קרוב אליו בלילה. אנחנו מרשים את זה עד....(אפשר לבחור תאריך יעד כגון יומולדת או משהו אחר שיהיה ברור). חוץ מזה, יש לך את אבא בשבת וכו'". כדאי גם שאבא ימצא זמן כמותי ואיכותי (כגון בשבת) להיות עם בנך.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית -גיל הרך, ילדים ונוער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שרון ולך אור, חג שבועות שמח
אמא22/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - גיל 11.5רחל13/05/2007
שלום רב...
ברשותך אשאל..
בני בן 11.5 שמתי לב מספר פעמים ובפעם הראשונה זה היה לפני שנה, בכל פעם שאנו נמצאים בקניון בני אומר לי שהוא מרגיש לחוץ ולא טוב, פעם גם היינו בשוק גדול שהיו המון אנשים ורעש וקריאות והוא פתאום אמר שהוא נחנק ורוצה ללכת ואף התחיל בכות, אתמול גם שהיינו בקניון בערב לא היו הרבה אנשים אפילו כמעט ולא היו, ושוב הוא אמר לי שהוא מרגיש לחוץ, שאלתי אם זה בגלל הלימודים שיש לו איזה עבודה כרגע להגיש והוא לא סיים אותה והוא אמר "גם", מה לדעתך זה יכול להיות? מה ניתן לעשות אם בכלל?
תודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
שרון באומל13/05/2007שלום לך.
ייתכן ומדובר בסוג של חרדה חברתית.
אין לי מספיק פרטים, אבל נראה שהייתי הולכת התייעץ יותר לעומק, כיוון שזו לא חרדה אופיינית לגיל.
מס' שאלות להבהרה: האם נכנס ללחץ כשהוא נכנס לכיתה בראשית היום?
האם לחוץ כשאתם הולכים לאירועים מרובי אנשים?
האם יש הרבה חברים?
את מוזמנת לכתוב אליי עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפל ומהר...
ענת זפרני13/05/2007אני מסכימהבהחלט עם הגברת שרון באומל.
מתבגרים רבים חווים התקפי חרדה קטנים שרובם על רקע שינויים הורמונלים.
טיפולים קוגנטיבים - התנהגותיים עוזרים להם לרכוש כלים להתמודדות עם התחושה הרעה.
חשוב למגר את התופעה בהתחלתה.
פסיכאטר ילדים שאת הרצאתו שמעתי בתחום של הפרעות חרדה בקרב ילדים ובני נוער אמר, שאם לא מטפלים הילדים מתחילים למצא סיבות פיזיולוגיות לתופעה וחלקם ממש מתנהגים כהיפוכונדרים, בנוסף , כדי לשלוט בחרדה - שאינה רציונלית הם ממציאים לעצמם כל מיני טקסים והתנהגיות שקשה מאוד להפטר מהם אחר כך.
לכן - אנא צרי קשר עם רופא קופ"ח וקבלי שם של פסיכולוג ילדים
או פני פרטי
אם את מתגוררת באזור המרכז יש לי שמות וטלפונים את מוזמנת ליצור קשר
בהצלחה
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ..
רחל14/05/2007שלום רב...
ראשית אני מודה לתשובתכן המהירה...
למען האמת קצת נלחצתי מהתגובות,
בהמשך לשאלתך..בני הוא ילד חברותי ומקובל, בכיתתו יש ארבעה בנים שהם המקובלים ביותר והמורה אמרה לי לא מזמן ובלי שום קשר לזה שהוא בן הארבעה האלה, הוא יוצא עם בני כיתתו, בת מצווה וכו' ותמיד מספר לי שכיף לו והוא נהנה, בקשר לשאלתך שהוא נכנס לכיתה, לא ידוע לי משהו בענין זה, בני לומד מחוץ לעיר שאנו גרים ואוהב ללכת לבית הספר. ובענין של אירועים מרובי אנשים כמו אירוע משפחתי הוא דווקא אוהב לצאת ולבלות ואף מאיץ בנו תמיד שנצא תמיד, אך מתי שזה, זה קרה רק בקניון שבו היינו ופעם אחת בשוק שסיפרתי לכן.
אני מסכימה עם מה שאמרת אך אני חוששת שפניה לפסיכולוג תקבע את הבעיה ותחמיר אותה, כשבני אומר לי שהוא לחוץ או מרגיש רע ממשהו אני מתייחסת ומגיבה שזה משהו נורמלי ושקורה לפעמים ושאין צורך להיבהל מזה וכמו שזה בא זה עובר. החשש שלי שברגע שאני אציע לו שניגש לפסיכולוג הוא יתחיל לחשוב שמשהו באמת לא בסדר אצלו וזה יעצים את התחושה כשהיא מגיעה.
אודה לתגובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להלחץ
ענת זפרני14/05/2007היי שרה
את יודעת, הכל תלוי באופן בו מתארים את המפגש עם איש המקצוע
אם היתה לבנך בעיה בברך והייתם הולכים לאוטופד היה לך יותר קל?
להפך
אם תציגי לבנך את האפשרות לשוחח עם איש מקצוע שיכול לעזור לו להפרד מהלחץ ולתת לו טיפים להמנע מהתחושות הרעות - לדעתי תשדרי לו שהכל נוראמלי מוכר וידוע ויש מומחים שיודעים לטפל.
הכל תלוי בך
תני לעצמך זמן להרגיש מה נכון ותפעלי בהתאם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לפסיכולוג
שרון באומל14/05/2007שלום לך שוב
הורים רבים שמגיעים אליי חשים בדיוק כמוך. אולם, דווקא ההכרה של ההורים בכך שקיים קושי ושהם רוצים לעזור, עשוייה מאוד להקל על הילד. אני תמיד נפגשת קודם עם ההורים ואומרת להם להכין את הילד. במקרה שלך הייתי אומרת משהו בסגנון: "שמתי לב שכשהיינו בקניון ובשוק מאוד נלחצת, ואבא ואני חשבנו שאפשר לעזור לך. לכן אנחנו נלך לאישה שקוראים לה.... וביחד נוכל להקל עליך את ההליכה לקניון ולשוק". הכל תלוי באופן בו מציגים את הקושי ואת התפיסה של פנייה לעזרה. הילדים, בד"כ מאוד שמחים להגיע לאיש המקצוע.
יש לי מטופל בן 37, שעדיין זוכר תחושות קשות מגיל 12. הוא זוכר שביקש מאמא שלו לפנות יחד לפסיכולוג, והיא סירבה ואמרה לו "אתה ממש לא צריך פסיכולוג". עד היום הוא חושב שהיה מקל עליו מאוד אם היו עוזרים לו עם תחושותיו הקשות אז.
אני חוזרת ואומרת שככל שמטפלים בקושי בגיל מוקדם יותר, ההקלה מגיעה במהירות וביעילות רבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה לפסיכולוג
ענת זפרני16/05/2007שלום לך
לדעתי הגבת בצורה נפלאה
הצגת לו את האופציה של התייעצות והנחת לו לבחור
מבחינתו - זה כבר קיים
אם יבחר להשתמש - נפלא
ואם לא - גם בסדר גמור.
אני באופן אישי נגד להכריח (רק במקרים קיצוניים)
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה...
רחל17/05/2007רציתי רק להודות על כל הייעוץ שנתתם לי...
תודה רבה...
עלו והצליחו באתר זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעון יוםאדיר12/05/2007
שלום רב,
הבת הקטנה שלי בת 3.5 חודשים. אני חושב שכדאי מאוד לרשום אותה למעון לספטמבר אז תהיה בת 7 חודשים. אישתי חולקת עלי, היא לא עובדת ורוצה להיות עם הילדה בבית עד גיל שנה. העניין הוא, שאשתי סובלת מאפילפסייה דבר שמקשה עליה להיות בבית לבד עם התנוקת, בנוסף אין לה הכשרה והיא אינה מקדמת את התינוקת ע"י משחקים, שירים וסיפורים. הילדה הגדולה יותר בת שנתיים וארבעה חודשים סובלת מעיכוב התפתחותי ולדעתי הרבה באשמתינו (ההורים) שלא קידמנו, שיחקנו טיפלנו בה כשהיתה בבית עד גיל שנה ושמונה חודשים. מצטער על התוכן הארוך, להלן השאלה: להכניס אותה למעון בספטמבר או שמה עדיף שתשאר בבית? מאילו טעמים ואנא, הרחיבו ככל שניתן.
תודה, אבא אדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ספק שבגיל צעיר זה עדיף בבית אבל
אני12/05/2007אני חושבת שעדיף שתשאר בבית , היא קטנה מדי , בגיל הזה צריך המון חום ואהבה.
יש הרבה מרכזים של פעלויות לתינוק ולאמא , אפשר לבדוק מה יש בקרבת ביתכם.
יש ג'ימבורי במתנסים , יש מקומות פרטים . כדאי לבדוק.
אולי היות שיש לכם "נסיון" מהילדה הגדולה , אז עכשיו הכחמתם ואתם יותר מנוסים בעניין. איך באמת לגרות את התינוקת.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקטנים
ענת זפרני12/05/2007שלום לך,
ממכתבך אני מתרשמת מאיכפתיות רבה דאגה ורצון טוב.
ילדים עד גיל שנתיים זקוקים בעיקר לחום אהבה וקבלה ללא תנאי
את זה אני מניחה שאשתך ואתה נותנים בכמויות
המלצתי -
באפריל שנה הבאה, תתחילו להתעניין להרשמה לגן.
שום דבר אינו בלתי הפיך עד אז
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי קצת שונה
אמא14/05/2007נכון שבשנה הראשונה מומלץ להיות בבית עם האם , זה טוב לביטחון העצמי של התינוק אך אני יכולה לספר לך ממצבי שבני בגיל 4 חודשים שהה אצל מטפלת אשר טיפלה בבת שלה ובבני והם היו רק שניים. אילו יכולתי כלכלית הייתי נשארת איתו עוד קצת אך המצב אצלי היה שונה. יש לציין שבני מאוד אהב את המטפלת, יש השלכות גם להישאר עם התינוק עד גיל שנה, הפרידה ממנו כאשר יכנס למסגרת תהיה יותר קשה מאשר תינוק קטם יותר. ישנם הסבורים שילד שרגיל להיות מגיל צעיר במסגרת יותר קל לו להסתגל להיעדרות הוריו אני יכולה לומר לך שאצלי זה עבד נפלא, רק בגיל 8 חודשים הוא נכנס למסגרת גדולה יותר של 10 תינוקות, וגם שם ההסתגלות שלו היתה נפלאה. מכיוון שאישתך לא מפעילה יכול להיות שכן כדאי לרשום אותו למשפחתון קטן כדי שתהיה לו מסגרת עם פעילות המתאימה לגילו שזה לא פחות חשוב להתפתחות, מעבר לכך הוא יהיה כבר בן 7 חודשים לפי מה שאתה אומר. בכל אופן אני חושבת שאתם ההורים הכי מרגישים את תינוקכם ויודעים בתוככם הכי טוב למה הוא זקוק. אולי תנסו לחפש מסגרת אינטימית וקטנה בשבילו ששם יוכלו לספק לו אהבה גדולה כמו שאני מצאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ומותשת וזקוקה ליעוץ דחוףריקי10/05/2007
מצטערת על האורך:
בני הקטן בן שנתיים והוא פשוט גומר אותי נפשית ופיזית - דוגמה מהלילה האחרון: התעורר ב:2 בלילה וקרא לי כשהגעתי סילק אותי ועמד במסדרון לוודא שאני לא חוזרת. אחרי 5 דק' קרא לי שוב והפעם משך אותי לחדר שלי וכשהגעתי לשם ביקש מים. כשהבאתי לו נכנס ל"קריז" ופשוט דחף אותי מהמיטה שלי ומהחדר וכעס כשסירבתי לצאת. נתתי לו לצרוח אחרי שסגרנו חלונות כדי שהשכנים לא ישמעו והוא ביקש לחדר שלו אבל הכריח גם אותי וגם את בעלי לעמוד לידו כשהוא אצלי בידיים. אחרי שעה שאני כבר התמוטטתי וישבתי איתו על הרצפה הוא התייאש ונכנס למיטה שלו וישן מ3 עד 5 וחצי שאז בא אלי וניסה להוציא אותי מהמיטה שלי כדי שהוא ישכב שם עם אבא שלו וכשלא הסכמתי לקום שוב היינו צריכים לסגור חלונות בגלל הצרחות. נרגע רק אחרי פליק שאחריו חיבוק חזק כדי לרתק אותו ואחרי חזר להיות ילד מקסים ומתוק.
האם זו הפרעה נפשית? אני ממש מיואשת הקריזים האלה מלווים גם בבעיטות והם קורים בשעות היום והלילה באופן די קבוע (יש לפעמים שישן שני לילות רצוף ואח"כ חוזר לסורו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי הרגשה
אני10/05/2007יכול להיות שיש לכם איתו בעיה של הצבת גבולות , אולי זה מתבטא בהמהלך היום בעיקר , וכמובן גם בלילה.
צריך להציב גבולות ברורים ולא להתייאש ולא ל"התקפל".
את חיייבת להיות חזקה מולו . ולהבהיר כל הזמן שאת מחליטה והוא לא יכול לבוא למיטה ולהוציא אותך.
לדעתי תתחילי בזה שאסור לו לרדת מהמיטה שפשוט יקרא לך.
גם הבן שלי מתזז אותי הרבה פעמים כשאני משכיבה אותו , בכל זאת אני באה שוב ושוב , זה לוקח רבע שעה לפעמים קצת יותר.
העיקר הוא יודע מהמיטה לא יורדים כי אני החלטתי. אני קובעת לא הוא.
אל תשכחי שזה גיל כזה גיל מרד כמו גיל ההתבגרות.
תנהיגי כללים ברורים של השכבה לישון (מקלחת ף סיפור נשיקה..) קבוע כל יום וגם בלילה .
אולי הוא ירצה דובי?
בכל זאת אני לא פסיכולוגית כמו שרשמתי אני סתם אמא אחת.
ואני תמיד אוהבת לקרוא את התשובה של הפסיכולוגית.
אז שיהיה בהצלחה ולילה טוב לכולכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהתמר10/05/2007
בוקר טוב,
ראיתי באחת ההודעות המלצה לגבי מרכז להתפתחות הילד פרטי מומלץ,
אפשר לקבל פרטים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחיפה....
תמר10/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכז פרטי להתפתחות הילד
שרון באומל11/05/2007שלום לך
מדובר על מרכז "מעוף" לטיפול רב תחומי בילדים (ריפוי בעיסוק, קלינאיות תקשורת, פסיכולוגים וכו'). טל': 052-3972277. מנהלת המרכז - מיכל אבס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני יש בובה אהובהאני09/05/2007
בני בכורי בן 3 ו-3 חודשים,פעם כשהיה קטן קיבל מאחותי בובת פרה, וקרא לה מו מו , מאז ועד היום הוא חי איתה כאילו היתה תכשיט יקר ביותר, הוא ישן איתה קם איתה מחבק וקורא לה "חיים שלי", משחק איתה במשך היום לוקח אותה לכל מקום ואפילו לשרותים. מראה לה כל דבר מסביר, בקיצור אהבה . הבעיה שלי היא שיש לו אח קטן ממנו בשנה וחצי בערך ואליו הוא עויין, ורואה בו כחפץ שמפריע לו לחיות, כל דבר שבידי הקטן הוא לוקח לו כועס עליו רבות צועק ולא מוכן לשחק איתו ביחד. אציין כי כשבני הקטן נולד הוא ישן בחדרי בסביבות 8 חודשים כשהתחלתי לזהות עויינות כלפיו העברתי את שניהם לאותו חדר, המשחקים בחדר משותפים אך אני מקפידה לשחק איתם בצורה בודדת לפחות פעם ביום לרבע או חצי שעה עם כל אחד. בקיץ אף הוצאתי את הגדול מהגן והייתי איתם 4 חודשים בבית - בסוף נכנעתי והחזרתי את שניהם (לאותו גן). אוסיף רק כי הקטן מנסה כל הזמן ליצור אינטראקציה עם אחיו הגדול שאלתי היא א. איך אני צריכה להתייחס לאותה בובה אהובה? כשמימול אני רואה את העויינות הרבה כלפי אחיו. והאם ישנם עוד דרכים ללמד אותו לאהוב את אחיו? בשנה הבאה הוא יוצא לגן עיריה אך בצהרים יחזור לגן בו ישהה אחיו הקטן האם זה מצב בריא עבורו ועבורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה להתייחסות, תודה
אני14/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח קטן ובובה אהובה
שרון באומל20/05/2007שלום לך.
ראשית, אני מתנצלת שלקח כ"כ הרבה זמן לענות על שאלתך. היא איכשהו אבדה בין השאלות האחרות. עימך הסליחה.
לא הייתי מקשרת בין האהבה לבובה לבין העוניינות לאח הקטן. האהבה לבובה היא טבעית ונרמאלית, וכן מראה על יכולת האמפתיה שקיימת אצל בנך. גם קנאתו ועויינותו לאחיו הקטן מובנת ונורמאלית, אך אני מבינה שהיא מאוד מפריעה לך. לפיכך, הייתי ממליצה לדבר עם בנך דווקא על הכאב שבאובדן האקסלוסיביות בהפיכתו לאח. הייתי מתחילה את השיחה במשפט בסגנון "שמתי לב שאתה לא תמיד אוהב להיות עם X, וכשהוא רוצה צעצוע אתה מייד לוקח לו וכו'. פעם, לפני ש-X נולד, הייתי רק שלך ורק איתך. שיחקנו רק אנחנו והייתי רק איתך. מאז ש_X נולד, אני צריכה להיות גם איתו, לטפל בו הרבה, כי הוא לא יודע לעשות הרבה דברים לבד. הוא לא יכול לעשות קקי ופיפי לבד, אז אני צריכה להחליף לו חיתול, והוא לא יודע עדיין לאכול לבד אז אני מאכילה אותו וכו'. יכול להיות שמאז שהוא נולד אתה מרגיש שאתה כועס עליו ומקנא בו על זה".
כשתיתני לילד תחושה שאת מבינה מה קורה בעולמו הפנימי, ותתני לו לגיטימציה על כך, זה עשוי להקל עליו מאוד.
בנוסף, הייתי ממליצה על זמן קבוע בו את ובנך הבכור תהיו לבד (כמו פעם). זה יכול להיות פעם בשבוע לשעה וחצי. הכמות פחות משנה. חשוב שהוא יידע שיש זמן כזה ושזה זמן שהוא חשוב לשניכם. אני חושבת שגם את מאוד תהני מהזמן הזה.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך, ילדים ומתבגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה את עצמואמא09/05/2007
בני בן השנה ו- 8 ח' מכה את עצמו כאשר אנו אוסרים עליו להכות אותנו (אותי ואת אביו) הוא מכה בכדי להשתעשע בלבד לא כי אסרנו עליו משהו ואנחנו מאוד מחמירים בעניין זה ופועלים בדרך של דיבור איתו ומסבירים לו שזה כואב ומעליב ושאצלנו בבית לא מכים ואז הוא מכה את עצמו בפנים - במקרים בהם הוא לא מפסיק אנחנו פשוט מניחים אותו על הרצפה ואומרים לו שאנחנו כועסים ושלא נעים לנו להיות בקרבתו כאשר הוא מכה, וכירג נוכל להמשיך לשחק, זה לא קורה בתדירות גבוהה מדי, לפעמים.האם זה נורמאלי?ומדוע הוא עושה זאת? האם הוא מעניש את עצמו כי אסרנו עליו להכות? אין אצלנו אלימות במשפחה ולא לימדנו אותו להגיב באלימות לאלימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי מכיוון
אני09/05/2007פעוטות בגיל כזה אינם יודעים מספיק להתבטא , אז הדרך שלהם היא במכות.
גם אצלנו בבית אין אלימות לשמחתי , בכל זאת הילדים שלי בגיל זה היו "אלימים"
תמיד כעסתי וננתי את תשומת הלה "לקורבן" כלומר שהראל מרביץ לאחותו אני כועסת עליו , אבל לא עושה עניין יותר מדי , אני פונה להתייחס לאחותו (גם אם קיבלה מכה חלשה) ככה הוא מבין שהתיחסות יתר ממני הוא לא יקבל על כך.
לגבי המכות לעצמו אצלי הוא לא הרביץ לעצמו הוא היה מכניס את הידים לפה עד כמעט הקאה.
בעצת הרופאה התעלמתי למרות שהיה קשה מאוד . עברה שנה מאז ושכחנו שהוא עשה זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואלה
אמא09/05/2007הארת את עיניי - תודה לך , גם לי היתה התחושה שזה חלק משלב התפתחות לא הייתי בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה אם עזרתי , בכל זאת אני מקווה
אני09/05/2007אני נקווה שהפסיכולוגית תענה לך ואשמח לקרוא את תשובתה , אולי היא חושבת אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהטלי08/05/2007
שלום רב
הנני אמא לילדה בת שנתיים וחצי .הצלחתי לגמול את ילדתי בגיל שנה ושמונה חודשים גמילה מלאה .הילדה הייתה הולכת לשירותים לבדה כל פעם שהיה לה צורך כלשהו .
לפני כחצי שנה הכנסתי את הילדה לגן,ולפתע החלה הנסיגה הילדה חזרה להרטיב במכנסיים גם בלילה וגם במהלך היום .
לאחר בדיקתי עם הגננת הובהר לי שכנראה הילדה חזרה לעשות את צרכיה במכנסיים ,כנראה משום שהיא עוברת תהליך חיקוי של הילדים בגן שרובם עדין לא גמולים .
אנא,הנחי אותי מה עלי לעשות האם כדאי להחזיר אותה לטיטולים ולגמול מחדש ,להתעלם ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להרטיב
ענת זפרני08/05/2007הבת שלך מאוד קטנה. מאוד.
אני הייתי מחכה. נותנת לה זמן להסתגל לגן החדש , מדי פעם מציעה לה להשתמש בסיר:"אני יודעת שכשתרצי תעשי בסיר" וזהו.
כשילדים מזהים שנושא הגמילה נורא חשוב להורים - מתחילות הצרות.
ביננו, מה זה משנה מתי היא תיגמל. לצבא היא לא תתתגייס עם טיטול....
תני לה את הזמן
בשילוב עם האמון שלך בה
ותראי שזה יסתדר
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שבוכה הרבהאמא תשושה07/05/2007
שלום!
אני אמא לתינוק ראשון בן חודשיים.
מאז שהקטן נולד כמעט כל הזמן הוא בוכה.
ניסינו הכל- החל מאמבטיה, נדנוד, חיבוק וכו'
על שינה אין על מה לדבר... הוא נרדם ל10 דקות ומתעורר ורק בתינוכיס הוא ישן.
הוא לא עלה מספיק במשקל ולכן אנחנו במעקב רציף בטיפת חלב ונותנים מעט תוספות...
הייתי אמורה לחזור ללימודים וזה לא נראה אפשרי כרגע
אני מתוסכלת ומיואשת..
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל המון מזל טוב
אני07/05/2007הרופאה בדקה אולי זה קשור לגזים?
אני לילדים שלי היתי נותנת תה שומר וזה קצת הרגיע.
אך כדאי שתתיאצי עם הרופאה.
טיפת חלב תגיד לך שלא כדאי כי הוא יתמלא ולא ירצה לאכול. אבל לדעתי קצת 20 30 ML בבקבוק זה לא נורא.
אולי הוא לא עולה במשקל כי הבטן שלו מלאה בגזים ואז הוא לא אוכל הרבה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שבוכה הרבה
שרון באומל07/05/2007שלום ומשל טוב.
החודשים הראשונים עם תינוק חדש יכולים להיות קשים, מייאשים ומאוד מאוד מעייפים. אני מצטרפת לעצתה של "אמא אחת" ללכת להתייעץ עם רופא. לך אני מציעה לחפש קבוצת אימהות באיזור מגורייך, על מנת לשמוע בעיקר שאת לא לבד.
את יכולה להיכנס לאתר "tooty" - יש שם מגוון של קבוצות בכל איזורי הארץ.
זה יעבור, אני מבטיחה.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאמא06/05/2007
שלום!
בני בן השנה ו-7 חודשים החל לומר קקי כאשר הוא מתכווון לעשות, קניתי לו סיר ואני מציעה לו את הסיר בכל פעם שהוא מספר שיש לו, קרה פעם אחת שהוא אמר שיש לו ואמרתי לו בוא נלך לקחת את הסיר ותוכל לשבת ולעשות בו קקי הוא התלהב לבוא איתי אך לא היתה לו סבלנות לשבת הוא ישב דקה וקם ובסוף עשה בחיתול , דרך אגב הושבתי אותו עם החיתול כדי שיתרגל קודם כל לסיר כי זאת היתה הפעם ראשונה שלו, הוא משחק עם הסיר ואני נותת לו חופשיות לעשות בו כל העולה לרוחו, אנחנו קוראים את הספר סיר הסירים והוא מת על הספר הזה ואף מדקלם אותו לפעמים (בדרכו) לבובת הכלב שיש לו. אני מודעת לכך שזהו גיל מוקדם מאוד לגמילה מחיתולים , שאלתי היא : האם כדאי לעדכן את המטפלת שלו ולקחת את הסיר לגן בכדי ליצור עקביות בנושא, או שמא אני ממהרת מדי, יש לציין שאני לא לוחצת עליו ורק כאשר הוא מספר שיש לו קקי אני מציעה לו את הסיר ואם איננו רוצה הוא קם ובזה נגמר, אני פשוט יודעת שכאשר מתחילים בגמילה צריכה להיות עקביות וחשבתי אולי כדאי לקחת סיר גם לגן וגם למקומות אחרים כשנצא מהבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל06/05/2007שלום לך.
נשמע שאת עושה את הדברים באופן יוצא מן הכלל. אכן, הייתי משתפת את הגננת במה שכתבת ושואלת מה היא מציעה לעשות בגן. נשמע שייקח לבנך עוד זמן מה עד שייגמל, אולם, כדאי שיידע היכן נמצא הסיר בגן (או כל אמצעי גמילה אחר).
שיהיה בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמא07/05/2007עדכנתי את מנהלת המעון לגבי בני ושאלתי אותה אם כדאי להביא סיר לגן בכדי שתהיה לו האופציה ושיידע שיש סיר במעון.
ותגובתה היתה שכרגע הוא בשלב של משחקי גמילה ועדיין מוקדם הביא סיר למעון ואין צורך בכך, ואם הוא ירצה אז יש אסלה קטנה במעון, השאלה היא האם זה לא יבלבל אותו גם סיר וגם אסלה ומעבר לכך אני לא חושבת שאם יאמר את המילה "קקי" הם ישאלו אם הוא רוצה ללכת לעשות באסלה והוא גם אף פעם לא מבקש לעשות באסלה או בסיר אני מציעה לו את הסיר כאשר הוא אומר שיש לו קקי.כמו כן מנהלת המעון הוסיפה שלפעמים ילד נגמל בבית ומוכן לעשות בבית את צרכיו בסיר או באסלה ובגן הוא עדיין לא בשל , גם אולי בגלל שחבריו לכיתה לא גמולים ואיננו רוצה להיות שונה. מה דעתך לגבי התגובה שקיבלתי? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
שרון באומל07/05/2007שלום לך שוב.
אני מסכימה עם מנהלת המעון שבנך נמצא עדיין בשלב הפרה-גמילה (לפי מה שכתבת). טוב שעידכנת אותה. לדעתי, בקשי ממנה שתראה לו היכן הוא יכול לעשות קקי, אם הוא צריך בגן וכן, דברי עימו גם את על כך. אולי ביום מסויים, כשאת באה לקחת אותו או מביאה אותו למעון, תלכו ביחד לראות את האסלה הקטנה. אני לא מצטרפת לדעתה שילד שנגמל בבית לא תמיד נגמל בגן. אני מאמינה שגמילה אמורה להיעשות בבת אחת בכל המקומות. לפיכך, הייתי משוחחת עימה שוב בעוד זמן מה ומדגישה לה עד כמה זה חשוב לך שתשפו פעולה בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות
אמא09/05/2007בהמשך לשיחתנו הארוכה אני שוב רוצה להתייעץ לגבי הגמילה של בני, משיחתי עם מנהלת המעון עולה כי לדעתה הוא קטן מדי ויש לי תחושה שהיא פשוט לא מאמינה שהוא יגמל בזמן זה - יתכן והיא צודקת אך אני מנסה ללכת לפי קצב בני ונראה לי שהיא לא מעוניינת להתעסק בזה בשלב זה - חשוב לי שאם בבית אני מציעה לו סיר כאשר הוא אומר קקי שגם בגן יהיה סיר ויציעו לו ואני מוכנה גם להביא סיר שיהיה שם באופן קבוע, ראיתי את האסלה ונראה לי שלמרות שהיא קטנה, בשבילו היא עדיין גדולה וצריך להחזיק אותו - נראה לי שזה קצת ילחיץ אותו האסלה בעוד בבית הוא מכיר את הסיר ומצד אחד אני מנסה לתת לו עצמאות בכך שאתן לו את האופציה לעשות את צרכיו לבד ומצד שני בגן צריך להחזיק אותו כדי שיעשה באסלה שזה חוסר עצמאות. האמת היא שאני מודעת לכך שיתכן והוא יגמל אפילו בעוד שנה אך חשוב לי ליצור עקביות בנושא. אני רוצה להתייעץ בנוסף בשביל גיסתי שבנה בן השנתיים וחצי עם בני במעון בכיתה של הגדולים יותר - גם הוא הראה סימנים ואף עשה את צרכיו כמה פעמים באסלה עם ישבנון בבית וגיסתי מאוד שמה לב והציעה לו כאשר התריע שיש לו, אך לשתינו יש תחושה שבגן לא מעוניינים להתעסק בכך יותר מדי והמטפלות שלו אמרו שבגן הוא לא מבקש בכלל - האם ייתכן שבבית היה עושה צרכיו באסלה בהתלהבות ובגן לא דיבר על זה כלל? אני יודעת שגם לא כל כך מדברים איתם על זה שלפי דעתי בגילם כבר אמורים לדבר על קקי ופיפי בצורה הכי חופשית והכי טבעית שיש , בכל אופן בנה הפסיק לעשות את צרכים גם בבית ומסרב בכל תוקף להתעסק בכל מה שקשור בעניין אפילו את הספר סיר הסירים שאהב לקרוא כבר איננו רוצה להסתכל עליו עכשיו שתינו חוששות שאולי במעון הם מעכבים את עניין הגמילה.מה עלינו לעשות לדעתך?
דרך אגב בכיתה של בני ישנם רק 5 ילדים יחד איתו פחות או יותר בני גילו ובכיתה של בן גיסתי קיימים 18 ילדים מגיל שנתיים עד 3 וקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שטרם קיבלתי תשובה
אמא10/05/2007החלטתי לגבי בני בן השנה+8 לחכות עם עניין הגמילה , התייעצתי על בעלי לגבי העניין והחלטנו שעידוד מבחינתנו עלול להתפרש כהאצה אצלו אז החלטנו לקחת את העניין לאט ולחכות לצעד נוסף ומשמעותי יותר לסימן גמילה מצידו כרגע יש סיר בבית והוא יודע איפה הוא מוכן ואם ירצה יגש אליו,כמו כן אנו תמיד נדבר על עשיית צרכים בצורה הכי פשוטה והכי טבעית שיש, כולם נגמלים בסופו של דבר - מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון של אמא
אני10/05/2007היות ואני בשלב גמילה עם בני קראתי בעיון רב את כל הנאמר פה , ורציתי להוסיף מנסיוני בתקווה לעזור לך קצת למרות שהעניין מאוד אינדיבידואלי. אז ככה יש לי שני בנים הקטן בן שנתיים בסוף החודש והגדול בן 3 ו-3 חודשים.בשנה שעברה בדיוק בתקופה זו ניסיתי לגמול את בני הגדול וגם לי לא היה שיתוף פעולה מהגן, וכמו שתיארת גם אצלי בבית היה רצון לגמול גם מצד הילד אך ללא הגן לא הצלחתי - ועזבתי את זה כמוך כי חשבתי שאני אולי מאיצה בו. השנה בסביבות פסח התחלנו שוב ותוך שבוע וחצי שבועיים הילד גמול - אין לי ספק כי היות והילד בוגר יותר הוא מבין את העניין טוב יותר וקל לשתף אותו בעניין, אחיו הקטן מראה נכונות בעניין כעת והחלטתי כי בהמשך לקראת סוף הקיץ אנסה לגמול אותו בעצמי ללא צורך בגן (הוא יהיה בחופש באוגוסט). נכונה תחושתך לדעתי כי בגן לא ממהרים לשתף פעולה והם אוהבים לעשות זאת עם קבוצת ילדים ולא עם בודד אולי כי העניין דורש תשומת לב מיוחדת והשקעה מצידם.אם החלטת לפרוש מהעניין זה בסדר ככל שהילד יגדל יקל לך ולו בעניין אך אני עדיין חושבת שיכולתי לעשות זאת עוד בשנה שעברה.ד.א. ממאמרים שקראתי בנושא אם מאיצים בילד - יכולה להופיע רגרסיה בשלב מאוחר יותר ואפילו בגילאים בוגרים (עד גיל 5,6).אם תרצי מידע נוסף אשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דליה
אמא10/05/2007תודה לך , תראי החלטתי להשהות את העניין לא רק כי אין שיתוף פעולה בגן, הבנתי שאולי זה מוקדם מדי, כי את ההבנה יש לבני, הוא יודע שאפשר לעשות צרכים בסיר/אסלה, אבל אולי מבחינה פיסית זה מוקדם והסוגרים שלו עוד צריכים להתחזק, ייתכן שגם מבחינה נפשית זה גם עדיין מוקדם ואולי בכלל קשה לו להיפרד מהתיתולים, ולכן החלטנו אני ובעלי לתת לו עוד קצת זמן לשחק עם הסיר ולהכיר אותו יותר, מבחינתנו אנחנו נחכה שיהיה סימן נוסף לגמילה ונמשיך לדבר על הנושא ונמשיך להציע לו, וברגע שנראה סימן נוסף כמו פחות פיפי בתיתול או הרצון להוריד מכנסיים אז אני אתחיל עם זה שוב בצורה עקבית מאוד וגם אם בגן זה לא מתאים להם אני אתעקש ואלחם על זה, כי אחרי הכל אנחנו ההורים מחליטים מתי לגמול, אחרי הכל הפחד שלנו היה שאולי עצם זה שאנחנו שמחים שהוא יושב בסיר ומעודדים אותו מאוד ומשבחים עלול לגרום לו להאיץ את התהליך , זה מה שקרה עם גיסתי, בהתחלה בנה שיתף פעולה בהתלהבות ואח"כ נסוג בקיצוניות - יכול להיות שהוא רצה להיות כמו גדול, ורצה להוכיח את עצמו בעיניי הוריו ולרצות אותם ועדיין לא היה בשל נפשית, אני לא יודעת ייתכן ואני טועה אך בינתיים נחכה עם זה קצת,אנחנו לא ממהרים וגם אם טעיתי וחיכיתי לשווא אז לא נורא אולי תהליך הגמילה יהיה מהיר יותר וקל יותר כשיהיה גדול מאשר בגילו הנוכחי.ושוב תודה לך על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי עם האינטואיציות שלך
אני10/05/2007נשמע שאת יודעת להקשיב לצרכי הילד, ורגישה כלפיו, בהצלחה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע גמילה ומעון
ציפי רוזנבלו07/06/2009שלום,
הבן שלי בן 2 מסוגל לגמרי להתאפק, כבר שבועיים הוא מסתובב עירום בבית והולך לשירותים כשאני שואלת אותו עם הוא צריך( בעיקר כשהוא מראה סימנים) לעיתים רחוקות הוא רץ לבד, ממש ברגע האחרון .
בסוף שבוע שעבר החלטתי החלטה ספונטנית שיעלה הוא מסוגל להוריד את החיתול גם במעון ובאמת אחרי יום של הכנה הוא הלך ללא חיתול.
במעון הוא מתאפק ולא מבקש מהמטפלת , היום הוא התאפק כל היום מ-8 עד 15!!!
אז פיזית אני בטוחה שהוא מסוגל .
איך לפעול אל מול המעון( הוא הראשון והיחיד בקבוצה שלו שנגמל)
האם זה טבעי שהילד מוצא את השליטה ואולי הנאה מהעסק??
תודה רבה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?אמא06/05/2007
שלום בני בן השנתיים וחצי מגיע לגן בשעה 7:00 בבוקר, רציתי לספר שבגן בו הוא שוהה מגיעים מספר ילדים עם שקיות ממתקים באופן קבוע ובני מאוד מתגרה ומבקש שיכבדו אותו ולא תמיד אותם ילדים מוכנים לכבד אותו. יש לציין שאינני חושבת שזה מעשה חינוכי או בריא לשלוח ילד עם שקית ממתקים ואני נגד זה אבל כיום אני מציידת את בני בפירות ועוגיות לגן כדי שלא יצטרך לבקש , שאלתי היא האם זה נכון להיכנע לדפוס ההתנהגות הזה ולהמשיך בדרכי או שעליי ללמד את בני שלא כל מה שרואים אצל אחרים הוא חייב לקבל? כמו כן ארוחת הבוקר בגן היא בשעה 8:30-9:00 . כאשר דיברתי עם המטפלות הן הגיבו שהם דיברו עם ההורים אך לשווא. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בגן
שרון באומל06/05/2007שלום לך.
ראשית, אני מברכת ומחזקת את ידייך בהקשר של שמירה על אוכל בריא. הקושי מתחיל כשילדים נחשפים להתנהגויות אכילה אחרות. הייתי מדברת דווקא עם הבן. הייתי מסבירה לו, בשפה פשוטה, על חשיבותה של ארוחת הבוקר, ועל חשיבותו של האוכל הבריא. הייתי ממשיכה לצייד אותו בפירות, כיוון שייתכן שהוא רעב עד ארוחת הבוקר בגן.
אולי כדאי לך להציע לו לכבד את הילדים האחרים בגן במה שהוא מביא - בפירות. יש עכשיו פירות קיץ מאוד מאוד טעימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)