פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי ופיפי
    אפרת
    13/08/2007

שרון שלום.
    בני בן שנתיים ו-7 חודשים. התחלתי עימו גמילה במאי, והגמילה של הפיפי ביום הלכה כשורה והוא אחרי שבועיים כבר היה גמול מפיפי וביקש ממני כל פעם שחש שיש לו פיפי.
    לפני חודש בערך הוא פשוט התחיל להתאפק מעשיית הפיפי והיו עוברים שעות ועדיין לא היה עושה אז החלטתי כל פעם לקחת אותו והוא כל הזמן אמר: אין לי פיפי ואיך שהייתי לוקחת אותו לשירותים ומשכנעת אותו לעשות על לדוגמא כתם שיש בתוך האסלה אז הוא היה מוציא הכול ,אבל הפריע לי שהוא פתאום ממצב שלהגיד לי ועשיית פיפי בצורה הכי שמחה שיש, פתאום החל להימנע מזה.
    זה דבר אחד שמציק לי.
    הדבר השני הוא שהוא אינו מוכן לעשות קקי בשום מקום חוץ מבחיתול ואפילו בתחתונים הוא עושה ולא אומר לי וממשיך להסתובב ולשחק בבית כאילו הכול נקי שם. ואפילו ניסיתי לתגמל אותו שאם יילך לסיר יקבל הפתעה והוא אינו מעוניין.
    אני מרגישה ממנו כאילו הוא מרגיש שמשהו צריך לסגור על ישבו על מנת שיצא לו קקי, הוא כאילו אינו מרגיש בטוח כשישבנו חשוף. כשאני מבקשת ממנו לשבת בסיר ,לעיתים רחוקות הוא מסכים ומראה לי כאילו הוא לוחץ ומנסה ואומר אין קקי, אך מבקש חיתול ואם אני שמה לו הוא ישר מוציא.
    ילדי אינו בגן ונמצא איתי בבית.
    אני מקווה שהסברתי עצמי כשורה ומחכה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי ופיפי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    13/08/2007

שלום אפרת.
    הנושא של גמילה מפיפי שהיא יחסית קלה אל מול גמילה מקקי שהיא לא פשוטה הוא נושא מאוד מוכר. בעיקרון, כל נושדא הגמילה קשור לנושא של פרידה וקבלת עצמאות. נושא זה, מחד, גורם לילד לחוש שהוא גדול ועצמאי ומאידך, מעורר חרדות של נטישה ופרידה מהדמויות המשמעותיות. קקי מייצג, יותר מפיפי, פרידה ממשהו גופני, והחרדה הקשורה לכך הינה החרדה לשלמות הגוף.
    אני ממליצה לך להתסכל באתר שלי לגבי עצות בנושא גמילה. כולל עצות ספציפיות לגבי גמילה מקקי.
    לא כתבת האם בנך יזם את הגמילה או אתם. אם הוא לא יזם את הגמילה, ייתכן וכדאי לתת לו עוד זמן על מנת להשלים את התהליך הנפשי הכרוך בכך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה את המיטה של אמא...
    ענבל
    12/08/2007

יש לי ילדה בת 7 שכל ערב רוצה לישון איתנו

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה את המיטה של אמא...

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים

שרון באומל
    13/08/2007

שלום ענבל.
    מהשורה שכתבת קשה לדעת מה הקושי. אם את מעוניינת, כתבי קצת על ילדתך, בדגש על היסטוריית השינה שלה ומה קרה בזמן האחרון שהיא מבקשת לישון איתכם (היריון, לידה, מעבר לבית חדש וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה צורח אצל מטפלת
    שרי
    12/08/2007

שלום,
    בני בן שנה, ואני מעסיקה מטפלת במשרה חלקית בזמן שאני עובדת בבית.
    היא איתנו כבר מספר שבועות, ומכיון שאני בסביבה אני רואה ויודעת שהיא נוהגת בו בחביבות, חום וסבלנות. הבעיה היא, שברגע שהוא נשאר איתה לבד הוא צורח המון, כמעט בלי הפסקה. לפני שהתחיל לבלות איתה, היה איתי ועם בעלי בלבד (וקרובי משפחה מדי פעם).
    האם יש עצה כיצד להרגילו אליה? טיפים כיצד להרגיעו?

תודה,
    שרי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה צורח אצל מטפלת

הוספת תגובה

• מטפלת

שרון באומל
    13/08/2007

שלום שרי
    אכן לא פשוט, לא בשבילך ולא בשביל הילד. מה שאני מציעה הינו לקחת מספר ימים בהם את, המטפלת ובנך תבלו יחדיו: בגן שעשועים, משחקיה וכו'. הילד שלך יבחון את יחסך למטפלת ויוכל ללמוד מכך האם הוא יכול לבטוח בה. בנוסף, כיוון שעכשיו מזג אוויר נעים, כדאי להציע למטפלת להיות עם הילד בחוץ, או במקום שהוא לא לידך בבית. כשאת לידו, הוא תמיד יעדיף אותך, ולכן, כך נראה לי, הוא בוכה. הרחיקי אותם, ותני להם זמן כשאת לא במרחק נגיעה.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה בבוקר
    אילנה
    12/08/2007

בני התחיל ללכת לגן בגיל שנה ו-10. לפניכן היה עם מטפלת אישית בבית. הוא בגן הזה כבר 4 חודשים. עדיין כל בוקר הוא בוכה מספר דקות, כאשר נפרד מאיתנו. לאחרונה הוא גם מתחיל את הבוקר מזה שהוא לא רוצה ללכת לגן, אבל אנחנו משכנעים אותו, הוא הולך די ברצון עד דלת הגן ושם מתפרץ. לדבי הצוות, הוא בוכה רק כמה דקות וכל היום הוא ילד שמח, משתף פעולה .הגננת דיברה איתו והוא הבטיח לה לא לבכות. הוא ניסה להאפק כמה ימים, כי הוא אחד שמתחייב למילה שלו, ואז היה חולה כמה ימים בבית- והכל התחיל שוב ואף החמיר.

כמובן שזה קצת מעציב אותנו, אני לוקחת את זה יותר קשה מבעלי. הבעיה שלאחרונה זה כנראה התחיל להימאס על הגננת. היא התחילה להשתמש במילים "אני מתחילה לכעוס עליך", " למרות מה שהבטחת לי, אתה שוב בוכה".

חשבתי על זה בבית והחלטתי שלא מתאים לי. לדעתי, צריך להיות הבדל בתגובה של הגננת על מעשה שהוא באמת רע, כמו להרביץ, ואז מותר לה לכעוס לבין העובדה שהילד לא מצליח להתאפק ובוכה. גם ניתחתי את מה שהילד לפעמים אומר לי. הרבה פעמים הוא אומר שהילד X הוא ילד רע כי הוא בוכה, מכיוון שרוצה את אמא. מכיוון שלדבי הגננות בני הוא הילד היחד שבוכה בבוקר, הבנתי שככה הוא מספר על עצמו. לא מתאים לי שהוא יחשוב על עצמו שהוא ילד רע וגם לא מתאים לי שילדים אחרים יחשבו עליו שהוא עושה משהו רע.

דיברתי עם הגננת. היתה שיחה קצת קשה. היא בדעה שיש להיות יותר קשה עם הילד, לעשות פרידות מהירות. היא גם אמרה לי משפט שלדעתה, הילד צריך להבין שיש להתבייש בהתנהגות הזאת. אני לא הסכמתי איתה.

מה דעתך? מה ניתן לעשות כדי לעזור לילד לשבור את ההרגל הזה- בכי בבוקר? אין לי ספק שזה הפך להיות סוג של שיגרה אצלו. אולי תוכלי לתת לי טיפים ליישור קו עם הגננת.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בבוקר

הוספת תגובה

• פרידה בבוקר

שרון באומל
    13/08/2007

שלום אילנה
    הקושי בפרידת הבוקר היא קושי מוכר וידוע שקיים אצל ילדים רבים.
    בבית, אני מציעה, דרך משחק או כתיבת סיפור, לנסות לשוחח על הכאב שבפרידה. לקראת השנה החדשה אפשר, למשל, לכתוב ביחד ספר על ההליכה לגן, הכולל את ההימצאות בחממת הבית, המעבר לגן, ילד שעצוב כי הוא לא יהיה עם אמא כמה שעות, ואולי הוא גם פוחד איך יהיה היום שלו בגן.דרך משחק, אפשר לשחק בחיות, למשל, ולעודד משחק על חיה שהולכת לגן ואיך היא מרגישה עם זה, איך היא מתמודדת עם זה, מה היא עושה בגן לאחר הפרידה וכו'. פעמים רבות, ילדים מבטאים את עולמם הפנימי בצורה הטובה ביותר דרך משחק סימבולי ולא דרך שיחה ישירה.
    לגבי הגננת, אני חייבת לומר שאני מזועזעת מהתגובה שלה. כאשת מקצוע, היא אמורה להכיל את הכאב והצער שבפרידה מההורים ופשוט לתת לזה להיות. הילד שלך לא אמור להתאפק אם הוא מרגיש עצוב, כמו שהוא לא אמור להתאפק אם הוא מבקש לבטא שמחה. כדאי לדבר עם הגננת ולומר לה שהתגובה שלה אינה מקובלת עלייך, ושאת מבקשת את סבלנותה על הקושי בפרידה. אני חושבת שהגננת צריכה פשוט לחבק אותו כשהוא בוכה במשך מספר דק' ולאחר מכן להציע לו פעילות בגן, איתה או עם ילדים אחרים. אם את רואה שזה לא הולך, אולי כדאי לערב איש מקצוע בהדרכת גננת - או פסיכולוג מהשפ"ח באיזור מגורייך או איש מקצוע פרטי, שייתן הדרכה ספציפית לגננת.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    רונית
    12/08/2007

שלום,
    בתי בת שנה וחצי ובשבועיים האחרונים החלה לצרוח על כל דבר שאינה מקבלת. היא רוצה כל הזמן שאחזיק אותה על הידיים וברגע שלא מקבלת זאת, נשכבת על הרצפה וצורחת. גם ההשכבות נהיו קשות, אם פעם הייתי שמה במיטה, מחבקת ואומרת לילה טוב, כעת זה צרחות אשר נמשכות קרוב לשעה, עד שהיא מותשת ונרדמת. במהלך השעה אני נכנסת כל כמה דקות מלטפת, מחבקת ויוצאת.
    בשאר המקרים(כשהיא לא מקבלת משהו שהיא רוצה) אני יוצאת ונותנת לה פסק זמן, אך אין שינוי והיא ממשיכה את התקפי הזעם. ניסיתי להבין אם משהו לא בסדר באופן בו אני מתנהגת, כי המטפלת לא חווה את זה איתה וגם כשאני משאירה אותה אצל הוריי, הם אומרים שאין בכי. אני חייבת עזרה.מה לעשות? כיצד להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• "גיל שנתיים הנורא"

שרון באומל
    13/08/2007

שלום רונית
    לקראת גיל שנתיים (עם טווח שונות אינדיוידאולי) מתחוללים אצל כל ילד שני דברים נפלאים ומפחידים בו זמנית. ילד מתחיל להבין שהוא יישות נפרדת מהדמויות המשמעותיות לו, שגם להן רצונות וצרכים משלהם, שאינם דומים תמיד לשלו. התגלית השנייה הינה כוחו היחסי של הילד בעולם. אם עד אז חווה הילד את עצמו ככל יכול, הוא מתחיל להבין, בגיל זה, שלעיתים הוא חלש, קטן ולא יכול לעשות כל מיני דברים. שתי התגליות מובילות את הילד לשני תהליכים התפתחותיים חשובים לאין ערוך: נפרדות ועצמאות.
    אני חושבת שמה שאת מתארת, הן לגבי השינה (פרידה) והן לגבי הצרחות והשכיבה על הארץ (כמה אני חזקה ועד כמה אשיג את מה שאני רוצה) קשורות לתהליכים הללו.
    מה שאת עושה לגבי השינה זה נפלא ונכון. את בעצם נותנת לגיטימציה לצער ולכאב שבפרידה ולא עוזבת את ילדתך לבד בקושי.
    לגבי הצרחות: הציבי גבולות. תכללי הסבר קצר של מה מותר ומה אסור, קבעי מה יקרה אם תעשה משהו אסור ועמדי בכך. בנוסף, הציעי אופציה אחרת אם ילדתך אינה מקבלת משהו שאסור לה.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחצי לא אוכל!!!!
    חן
    12/08/2007

שלום,
    בני בן 3 וחצי. מסרב לאכול ארוחות מבושלות. בגן הוא אוכל רק דברים מסוימים, ולא מה שכל הילדים אוכלים, אלא אוכל קבוע כל יום (שניצל ותוספת). בבית- בשבתות, חופשות , חגים - הוא ממש מדלג על הארוחה, לא מוכן לטעום, לנסות, ומעדיף או לא לאכול או לאכול לחם עם ממרח.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 וחצי לא אוכל!!!!

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    13/08/2007

שלום חן.
    מהכתוב, לא ברור לי למה ילדך לא אוכל. האם זה היה כך מההתחלה? האם זו תגובה למשהו שקרה?
    בבית: אפשר לנסות להכין ארוחות יחד איתו. ילדים שחותכים ירקות לסלט, או מקלפים גזרים ותפו"א למרק, נהנהים יותר לאכול אותם אח"כ. בנוסף, לא להכריח, אלא רק להציע. לא להראות לילד שאת מתרגשת מזה. אין ילד שמת מרעב 0אם אוכל זמין לידו....). אל תתני לאוכל להפוך לזירת קרב ביניכם, כי אז המצב רק ילד ויחמיר. הילד יגלה כמה כוח יש לו בקשר לכך.
    אם את רוצה לכתוב לי יותר בפרוטורוט על הילד ועל אופן האכילה שלו בשנים האחרונות, אולי אוכל לסייע יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש - לא מגיב לאלימות כלפיו
    ים
    11/08/2007

שלום רב
    בני בן 6 ועולה השנה לכיתה א'.
    אנחנו ההורים , נתקלים במצבים שבו הילד לא מגיב (גם לא זז או אומר מילה) לילד אחר שמרביץ לו אפילו ילדים קטנים ממנו. בננו לומד קרטה והוא בסדר גמור מבחינה פיזית.
    שאלתי היא מדוע הוא לא מחזיר!!! ומה אנחנו כהורים אמורים לעשות?
    בברכה
    ים

הוספת תגובה

• ילד רגיש

שרון באומל
    11/08/2007

שלום ים
    קשה לדעת ממכתבך מדוע בנך מגיב לאלימות כלפיו כפי שמגיב. זו תגובת חרדה לסכנה (קפיאה במקום). כתבי לי יותר על הילד או שכדאי לפנות לאיש מקצוע שיראה אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ילד רגיש

ים
    12/08/2007

שלום שרון

ילד ממש טוב אוהב את החברים שלו מעריץ גדול של אבא שלו.
    ילד טוב ונוח, פעיל מאוד, יש לו אחות קטנה בת כמעט 4 שנים.
    נעלב מאוד מהר מכול דבר.נבון מאוד יודע הרבה.
    את יוכלה לשאול שאלות מכוונות אני אענה עליהם בשמח.
    והאם באמת כאדי לי לפנות לעזרה או זה יעבור עם הגיל?

תודה מראש המשך יום נעים
    בברכה
    ים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלימות

שרון באומל
    13/08/2007

שלום ים
    ממה שכתבת, נשמע שילדך הוא ילד מאושר בסה"כ. ילדים מתמודדים עם אלימות בכל מיני אופנים. אם את לא חשה מצוקה גדולה שלו לתגובות כלפיו, אני מציעה פשוט לתת לזה להיות.
    אהיה איתך בקשר
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני אמורה להגיב

ים
    13/08/2007

שלום שרון

תודה על תשובתך המהירה.
    מה אנחנו עושים בזמן שזה קורה?
    בעלי היה מדבר איתו מסביר לו שהוא צריך להגיב, שהוא חזק. האם זה נכון כך ללמד אותו להחזיר?
    הייתי באתר שלך רשמתי את הפרטים שלי, נשתמע.
    בברכה
    ים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה דחוף
    סופי
    11/08/2007

אני זקוקה לעזרה דחוף!!!!!
    בת שלי בת 2,יש לה הפרעת אכילה,וזה מצב בלתי נסבל ומאוד רציני!!!
    אני מחפשת פסיכולוג מומחה בתום זה.היינו בבית חולום שניידר ולא עזרו שם!!!
    בבקשה משמכיר אתר או משיש לו ידע בנושא תעזרו לי!!!
    תודה מראש,סופי.
    בדואר אלקטרוני שלי תכתבו בבקשה באותיות לועזיות.

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה דחוף

הוספת תגובה

• מכון להתפתחות הילד

שרון באומל
    11/08/2007

שלום סופי.
    אם את גרה באזור חיפה, את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז "מעוף" מרכז פרטי לטיפול רב תחומי בילד ובמשפחה. לא לחכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרכיה עזרה דחוף !!!!
    אורחת
    11/08/2007

אני אמא לילדה בת חמש וחצי ולילדה בת 3 , בתי בת ה 3 ילדה נורא קשה ועקשנית , הדיבור שלה לא ברור היא אינה הוגה נכון את המילים , היא לא מקשיבה לכלום , למרות שאני מסבירה לה ואפילו מענישה היא חוזרת שוב על ההתנהגות .
    המצב בבית נעשה בלתי נסבל , בעלי כמה שהוא בנאדם נורא סבלני לא יכול כבר להתמודד עם הילדה ואנחנו אובדי עצות , אנחנו מרגישים שהיא עושה דווקא .
    עזרי לנו בבקשה !!!
    האם לפנות לטיפול מקצועי ???????

לקביעת תור
    סגירה
    צרכיה עזרה דחוף !!!!

הוספת תגובה

• התפתחות

שרון באומל
    11/08/2007

שלום לך.
    אני מציעה לפנות לאחד ממרכזי התפתחות הילד באזור מגורייך (יש פרטיים ויש ציבוריים). בגיל שלה היא אמורה להגות נכון את המילים, וכדאי לברר את מקור הקושי. ייתכן והיא מאוד מתוסכלת מהקושי שלה לבטא את עצמה, והיא מבטאת את התסכול באופן גופני, דבר שאינו תואם את גילה.
    אם אתם גרים באזור חיפה, את מוזמנת לפנות אליי, להמלצה לגבי מכון להתפתחות הילד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס לבעלי חיים
    דפנה
    10/08/2007

קניתי לבתי בת ה- 4 אוגר סיבירי.
    היא מאד אהבה אותו, אך היום היא לחצה אותו והוא מת.
    לא הייתי נוכחת, ואני לא יודעת אם היא ניסתה לבדוק עד עמה אפשר ללחוץ.. או שזה קרה לה בטעות, בכל אופן זה לי עשה ממש רע.
    התחלתי לחשוב שאולי יש בבתי צדדים אכזריים שלא הכרתי.. (היא רק מגרשת חתולים ברחוב לאחרונה).
    רציתי לדעת האם יש דבר שאופייני לגיל, לילדים..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחס לבעלי חיים

הוספת תגובה

• תוקפנות כלפי בעלי חיים.

שרון באומל
    11/08/2007

שלום מיכל
    גם אם ביתך ניסתה לבדוק את גבולות היכולת של האוגר, וגם אם היא הפעילה כלפיו תוקפנות, היא בטוח נבהלה מכך. אני מציעה לשוחח איתה. לומר לה משהו בנוסח: "האוגר שלך מת היום אחרי ששיחקת איתו. את רוצה לספר לי מה קרה?" אם לא תרצה אפשר לומר לה "לפעמים אנחנו עושים משהו כמו חיבוק חזק חזק, ואנו לא מתכוונים, אבל אנחנו מכאיבים לצד השני". הייתי מציעה לשאול אותה איך היא מרגישה ולהציע לה נחמה.
    בגיל שלה אכן מתעוררים הדחפים התוקפניים ביתר שאת. לתת לזה להיות, עם גבולות. אני מציעה לומר לה ולהסביר לה כיצד מתייחסים לבע"ח.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות סבלנות
    אני
    10/08/2007

יש לי שני ילדים נחמדים , ילדה בת 7 וילד בן 3.
    העניין הוא שבעלי מגיע מהעבודה מאוחר, מצד אחד אני שמחה כי אני עושה הכל לבד, מהר ויעיל , ככה התרגלתי.
    ואז הילדים ישנים בזמן, ברגע שפתאום הוא מגיע מוקדם יותר בדיוק שמשכיבים לישון אז יש לנו חגיגה, ולי אין סבלנות.

מה שקורה שאני נשחקת, נסענו לסופ"ש לבד וזה לא הספיק כדי להתאושש.
    רק בעבודה אני נחה.

כל כך אין לי סבלנות לילדים שאני חושבת שאולי הגיע הרגע לבקש עזרה מקיצועית, מישהו שיכוון אותי, אני מוציאה את העצבים על הילדים, אני לא רוצה לחשוב איזה נזק אני גורמת להם .
    הילד קצת שובב, לדעתי, רופאת הילדים אמרה שהוא מקסים והיא לא מבינה למה אני מחפשת כל הזמן, התחושה שלי שהוא שובב יתר על המידה.
    מכיוון שאני לא רגועה קבעתי פסיכולוגית ילדים .
    השאלה היא האם היא יכולה לעזור לי, אולי אני צריכה עזרה אחרת ?

טוב לא ממש התמקדתי בשאלה, פשוט רציתי אולי לשתף שאני נשחקת, אולי יש עוד מישהי שמרגישה כמוני?

לקביעת תור
    סגירה
    סבלנות סבלנות

הוספת תגובה

• שחיקה

שרון באומל
    10/08/2007

שלום לך.
    קשה מאוד לגדל "לבד" 2 ילדים, ותחושת העצבים והרוגז מובנת מאוד. אני מאמינה שיקל עלייך לשתף מישהו אובייקטיבי בקשיים, שיוכל לכוון אותך איך לעשות את הדברים בצורה שמתאימה לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכל ללכת לשרותים
    רונית
    09/08/2007

שלום! בני בן 5, הוא עבר ניתוח עם היוולדו במעי הגס, אך מאז הכל תקין. אם הוא יוצא בבוקר ובערב אז במהלך היום אין בעיה. הבעיה מתחילה לגרום לו ללכת לשרותים באופן יזום. אם הוא לא הולך לשרותים בבוקר, כי אז הוא מתאפק בגן עד אשר יוצא לו במכנסיים דבר הגורם לו עוגמת נפש וכעסים. אני ניסיתי לשים לו בשירותים תשבצים ופעילויות שונות אך לפעמים אינו רוצה ללכת בבוקר, כועס על איזה שהוא משחק ומחליט לו לעשות , דבר המוביל אותנו למצבים לא נעימים. רציתי לשאול מה הדרך הנכונה? ללחוץ עליו שילך לעשות? להתעקש? או לאפשר לו להסתובב כך? אפילו חשבתי לומר לו שבמידה ויעשה את צרכיו במכנסיים יצטרך לנקות בעצמו. זקוקה לעזרה דחופה!!!!!!1 תודה!!!!! אני מנסה להסביר לו בדרך ציורית כיצד פועלת מערכת העיכול כדי שיבין את הצורך לפנות מקום לאוכל שהוא אוהב...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכל ללכת לשרותים

הוספת תגובה

• לא מוכן ללכת לשירותים

שרון באומל
    10/08/2007

שלום רונית.
    ממכתבך לא ברור מדוע בנך מסרב ללכת לשירותים בבוקר. האם כואב לו? האם חש שלא צריך? האם זו הדרך שלו להפעיל את כוחו בעולם. כתבי קצת יותר בפירוט, ואנסה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון להתפנות

רונית
    10/08/2007

בני עבר ניתוח כשהיה בן 3 חודשים. מאז תמיד אנחנו בודקים ודואגים שהכל תקין. הצואה שלו היתה דלילה ודי נאלצו להתעסק עם הנושא. אנחנו לומדים אילו דברים מותר לו לאכול ואילו גורמים לו ליציאות רכות, כך שזהו תהליך למידה לא פשוט בשבילנו ובטח לא פשוט בשבילו. כעת משאנו יודעים כבר טוב יותר מה מותר ומה אסור. במידה והוא לא עושה את צרכיו בבוקר, הוא נאלץ לעשות את צרכיו בגן ושם אין לנו עזרה יוצאת דופן מכיוון שהוא בגן של העיריה ולסייעת לא בדיוק מתחשק... כך שאנו נאלצים למצוא פתרונות להמשך וגם לקראת כניסתו לכיתה א. מבחינתו, הוא רואה בישיבה בשרותים כהטרדה. הוא ילד נבון ומבין שבמידה ולא ילך הוא יאלץ להתמודד אח"כ בגן. נראה לי שאולי למרות שעבר את התהליך והכל תקין, עדיין נשארה לו טראומה מהניתוח שעבר(הורידו לו חלק גדול מהמעי הגס). אני אינני יודעת האם לנהוג אתו בעדינות כפי שנהגתי עד עכשיו (תלינו ציורים בשרותיםוניסינו להפוך את השרותים למקום ידידותי) או לומר לו שבמידה ויתאפק כמו שהוא נוהג לעשות לפעמים, יאלץ לנקות אחריו, דבר שיפחיד אותץו ויגרום לו ללכת לשרותים במקום להתאפק (אני לא בעד). אשמח לתשובתך . אני רוצה להוסיף גם שבסוף שנה שעברה הסייעת השאירה אותו עם צרכים עליו למעלה משעה ונגרם לו נזק גופני ונפשי בגין זה, למעלה משלושה שבועות עשה את צרכיו במכנסיים 5 פעמים ורק עם אהבה גדולה וטיפול איטי הצלחנו להביאו למצב היום. פניתי למנהלת על הגנים והיא יעצה לי לפנות השנה לשיחה עם הגננת החדשה טרם הכניסה לגן ושיחת הבהרה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון להתפנות

שרון באומל
    11/08/2007

שלום רונית.
    אתחיל דווקא מהסוף - אפילו אם בנך הולך לגן עירייה, אני חושבת שחשוב מאוד לדבר עם בגננת ולהסביר לה את המצב, על מנת שתתייחס בהתאם לעשיית הצרכים.
    בנוסף, הייתי מדברת עם בנך ואומרת לו משהו סנוסח "כשהיית קטן עשו לך ניתוח בגוף ומאז אנחנו מתעסקים לפעמים עם הקקי שלך ואולי זה מאוד לא נעים. אבל אתה מספיק גדול להבין שאתה צריך ללכת לשירותים בבוקר. לפעמים זה נורא לא כייף ולפעמים אתה מרגיש שאתה לא צריך. בוא נחשוב יחד איך יהיה לך הכי כייף ללכת לשירותים בבוקר". תני לו לבחור. זה ייתן לו תחושת שליטה אל מול חוסר האונים שחש במצבים שגופו מאותת לו שהוא צריך להתפנות והוא חש כ"כ לא נעים עם זה.
    אני מציעה לתת לו לדבר על מה שוקרה עם הקקי ולהביע את הרגשות שלו. נכון שהוא עבר את הניתוח בגיל מאוד צעיר, אבל הגוף זוכר. ובנוסף, ההתעסקות סביב זה הייתה גם בשנים שלאחר מכן.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון להתפנות

רונית
    13/08/2007

הי, לא כואב לו. הוא פשוט חושב שלא צריך, למרות שאני מסבירה לו את היתרונות. יתכן ובכך הוא מראה את כוחו אבל אם אני נכנעת לו, נגרם לו נזק גופני(כויות עור) וגם בושה רבה בגן. זה נראה לו מטריד לשבת בשרותים, בזבוז זמן. הוא מסביר שאינו אוהבת לשבת בשרותים, שונא שרותים ושונא קקי. אם הוא עושה את צרכיו בבוקר, אח"כ במהלך היום אין לו שוב צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון להתפנות

שרון באומל
    13/08/2007

שלום לך שוב, רונית
    נשמע שילדך מוטרד מעניין הקקי, ורוצה להימנע מלעשות אותו. הוא גם מוכן לשלם מחיר עבור חוסר הרצון להתמודד עם הנושא.
    הייתי מציעה או דרך משחק או דרך כתיבת סיפור, לנסות לשוחח עימו על הנושא, ולראות מה מטריד אותו ומה מפחיד אותו וכך לנסות לעזור לו.
    אפשר גם לעשות מספר פגישות ממוקדות עם איש מקצוע שיכוון וידריך אתכם איך לעשות את זה.
    בהצלחה.
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    גילי
    09/08/2007

שלום, בני בן שנתיים התחיל לאחרונה גמילה מחיתולים, לאחר המלצה של יועצת לגיל הרך.

תהליך הגמילה היה מהיר יחסית כולל הורדת טיטיול בשינה. לפני כשלושה ימים, הילד היה צריך קקי בפעוטון, אך לא הצליח לעשות, בעקבות כך המטפלת אמרה לו שיעשה בתחתונים. (מאוחר יותר, אמרה לי שפחדה שיעשה עצירות...).

מאז בשלושה ימים האחרונים, הוא הפסיק לעשות בשירותים עם הישבנון, ועושה בתחתונים. הלילה קם בשלוש לפנות בוקר עם קקי בתחתונים. מהרגע הראשון היה ברור לי שהמטפלת טעתה, אבל איך מתקנים את הטעות???

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    09/08/2007

שלום גילי
    אני מציעה להסביר לילד שלך שקקי עושים בשירותים (או בסיר) ולא בתחתונים. מצעי הסבר שמתאים לך למה לא עושים קקי בתחתונים. אפשר לתת לומתנה קטנה בפעמיים שלוש הראושונת שהוא עושה בשירותים מחדש.
    אני בטוחה שהוא יחזור לעשות קקי השירותים.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב!
    כמו ציפור
    08/08/2007

אני מחפשת פסיכולוגית שאולי תוכל לעזור לי אני בת20 בת יחידה ובשתי מילים אני מרגישה קצת בתוך כלוב של זהב וזאת בגלל ששתי הוריי אוו יותר נכון אימי מפחדת עליי ונותנת לי לצאת למקומות עד שעה מוגבלת אכן זה דבר מאוד תלותי שהייתי רוצה לדעת איך לגרום לה לשחרר אותי לאט לאט ולגרום לה להבין שאני בת
    20
    אשמח מאוד אם תוכלי לענות לי על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב!

הוספת תגובה

• נפרדות מההורים

שרון באומל
    09/08/2007

שלום לך.
    אם את מרגישה שאינך יכולה לומר זאת ישירות להורייך, אני מציעה לקבוע פגישה עם פסיכולוג באיזור מגורייך, ללכת יחד עם הורייך או אימך, ולעשות שיחה כזו בנוכחות אדם שלישי, אובייקטיבי, שיכול להראות לך ולהורייך את התמונה במלואה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות קיצוניות בת 4 - דחוף
    ריקי
    08/08/2007

מצטערת על אורך השאלה:
    בתי הבכורה בת 4 ובתקופה האחרונה פיתחה לעצמה תגובות קיצוניות לכל מיני מצבים: היא צורחת מטירוף כשאח שלה הקטן מנסה לשחק איתה או לגעת לה בדברים - והצרחות הן מכוונות כדי לקרוע את הגרון (היא כבר המון זמן צרודה).
    היא התחילה לכסוס ציפורניים ואני חוששת שאולי קורה לה משהו בגן.
    כשאני שואלת אותה מה עשתה בגן היא בקושי עונה לי וכשאני שואלת עם מי שיחקה היא תמיד עונה שלבד.
    איך אוכל לדעת אם הלבד הוא מרצונה או נובע מדחייתה ע"י הילדים? קרה פעם אחת שהיא אמרה לי שהיא הציעה לשלוש בנות לשחק איתה והן סירבו.
    הגננת מזמן אמרה שהילדה מאוד ביקורתית כלפי הילדים האחרים מה שמרתיע אותם אבל מאז כולם גם הגננת וגם הסייעות אמרו שחל שיפור מדהים. הילדה היא בוגרת ומקסימה אבל כשהיא איתי היא פשוט מתנהגת כמו תינוקת וכמו כן היא הפכה להיות חוצפנית ועצבנית עד כדי כך שהשבוע כשכעסתי עליה היא פשוט התחילה לזרוק עלי חפצים וכשניסיתי להתעלם היא פשטו זרקה בעוצמה יותר חזקה.
    אני מרגישה שאני כל הזמן כועסת עליה, אם זה בגלל הצרחות או בגלל שהיא מציקה לאח שלה הקטן (מפילה אותו,לוקחת לו דברים ולרוב הוא מוותר לה), או בגלל שהיא מתחצפת או בגלל כסיסת הציפורניים.
    איך אני יכולה לדעת מה עובר עליה? אני מנסה לדבר איתה והיא תמיד מתחמקת, נמאס לי לכעוס עליה כל הזמן ויש לי יסורי מצפון בגלל זה.

הוספת תגובה

• תגובות קיצוניות

שרון באומל
    09/08/2007

שלום ריקי
    ממכתבך, ברור שעובר משהו על הילדה שלך. הייתי מציעה למצוא זמן בו תהיו רק שתיכן, בלי האח הצעיר, כדי לשאול אותה מה קורה לה. אפשר לומר: "שמתי לב שבזמן האחרון את מתעצבנת נורא מהר, צורחת הרבה, כוססת ציפורניים וזורקת עליי חפצים. אני מבינה שאת כועסת על משהו ואני מאוד רוצה להבין". יכול להיות שזו תגובה לאחיה הקטן, ולאו דווקא למשהו שקורה בגן. ייתכן וזו תגובה למשהו שעובר על המשפחה, גם אם נראה לך שהיא לא יודעת, היא בטח מרגישה.
    אחיר שהיא תאמר, הייתי מציעה לך לחשוב יחד איתה מה אפשר לעשות כדי שהיא תרגיש יותר טוב. למשל: למצוא זמן של שתיכן לבד, בלי האח (אפילו שעה וחצי בשבוע). שהיא תדע שזה רק שלה. או למצוא לה חוג שהיא אוהבת; ללכת לחברות אחה"צ או כל דבר אחר שאתן חושבות לנכון.
    הייתי מציעה גם להציב גבולות לגבי ההתנהגויות שלא מקובלות עלייך. להסביר לה מה אסור ולמה (הסבר חשוב!!!!!!!) להיות עקביים לגבי זה (אם תזרקי עליי חפצים, אאלץ לקחת לך את החפצים שאת זורקת). בנוסף, לתת לה אופציות להתנהגות אדפטיבית בשעת כעס (לחבק בובה; לרוץ בגינה וכו').
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה