מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהנילי06/05/2007
שלום,יש לי ילדה (ראשונה)בת שנה וחמישה חודשים וכמו כולם בגילה- היא מגיעה לכל פינה בבית, הבעיה כאשר אני אומרת לה "אסור" או "לא" שהיא נוגעת או מנסה להפיל חפצים שבירים או דברים אחרים שאנו לא מרשים והם בהישג ידה-אין מה לעשות, היא נעלבת ,בוכה מטיחה את ראשה בריצפה, וחוזרת אח"כ למקום הפשע-כיצד עלינו לנהוג עמה?
אנו מנחמים אותה בחיבוק לאחר שהיא נעלבת אך אולי זה לא חינוכי.
קראתי שאסור להגביל את הילד יותר מידי ולתת לו חופש כדי שיגדל עם ביטחון אך מהו הגבול? כיצד מציבים אותו בעקביות?
האם אנו נוהגים כשורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות עם חופש
ענת זפרני06/05/2007שלום לך
איזה כיף שיש ילדה פעילה חמודה ואנרגטית
יש פה משחק תפקידים:
היא צריכה לנסות ולבדוק
אתם צריכים להגביל ולשמור
חשוב לייצר לה מרחבים שבהם תוכל לשחק לזחול ואפילו "למצא" דברים מעניינים (קופסאות מפלסטיק, רעשן, בובה" ומקומות אחרים שבהם תגבילו.
אל תדאגי
כל עוד הילד מקבל אהבה וחום אין סיכוי לנזק
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נילי06/05/2007תודה רבה,נרגעתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתמיכל04/05/2007
השתתפתי בקבוצת הורים שהנחית - ברינתיה, וברצוני להודות לך על ידע עצום, אמפטיה, התחשבות, התעניינות (כולל שיחות טלפון שלך אלינו) אמיתית וכובשת לב!!!
הייתי מעוניינת לקבל ממך המלצה לספר למתבגרים בנושא הפרעות אכילה, ספר שאינו אקדמי - נוגע ללב המתבגרת הפרטית שלנו.
תודה
והמשך פעילות מהנה לך ולקבוצות ברות המזל שאת מלווה
בברכה
מיכל וציון לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - ושמות הספרים
ענת זפרני06/05/2007היי מיכל
תודה על פנייתכם ועל הפירגון
שני ספרים שמדברים ללבם של מתבגרים בנושא הפרעות אכילה:
1. "עד כלות" של גפי אמיר
2. "הנשים היפות" - מעיין קרת
בהצלחה!
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 עם פחדיםחסוי04/05/2007
בתי בת 3 והחלה לדמיין ולפחד ממכשפה וכו' עשיתי דבר נורא,שחשבתי שככה צריך בתמימות שתפתי פעולה איתה כמו אל תדאגי תראה איך אני לא מפחדת אני מגרשת אותה ,נכנסתי איתה לדמיון וזאת הייתה טעות כל מה שהייתי צריכה לעשות זה להראות לה שאין מכשפה ואני עשיתי בדיוק ההפך, מה לעשות כדי לתקן את הנזק?והאם גרמתי לנזק חמור בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ענת זפרני04/05/2007שלום לך.
קודם כל ברצוני להרגיע אותך. שום דבר נוראי לא קרה.
אסביר לך קצת על הפחדים שמאפיינים ילדים בגיל שלוש:
ילדים בני שלוש חיים בעולם מלא דמיון, שגורם להם לחשוש מיצורים דימיוניים: אריה מתחת למיטה, מכשפה בארון....חלק מהפחד נובע מחוסר יכולתו של הילד להבחין בין עולם פנימי(דמיון) לעולם חיצוני ( מציאות).
בתך, ילדה חכמה ויצירתית המציאה לה מכשפה.
הדמות הזו מאיימת עליה. דרכה היא יכולה לפרוק את הפחדים שלה.
עשית דבר מקסים בעיני: איפשרת ליציר הדמיוני להתקיים ועזרת לה להלחם בו.
שידרת לה שאת מאמינה לה, מאמינה לפחד שלה, ועוזרת לה- בעיני, זה מקסים!!!
אני מציעה לך לעשות מספר דברים:
1. לקנות את הספר "המכשפה של ליאור" של שולה מודן - ולהראות לה דרך הספר שגם מכשפות יכולות להיות חמודות.
2. לצייר את המכשפה ולהוסיף לה פרטים מצחיקים (חצקון על האף או משקפיים גדולים...)
אשמח אם תעדכני אותי
בהצלחה!!!\
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי04/05/2007שוב תודה לך, נרגעתי ושמחתי לקרוא את התגובה שלך.אני יעדכן אותך בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 נחשף לסרט כחול במחשבעוזי03/05/2007
אשתי נכנסה לחדר וראתה את בננו בן ה 8 נבהל סוגר במהירות את חלון המחשב.
לדעתנו הוא צפה בסרט כחול שהושאר בטעות במחשב.
אנחנו לא יודעים בדיוק מה ראה ,האם מקרה חד פעמי או שחוזר על עצמו
מה עושים? מתעלמים ? מדברים איתו ? מה אומרים?
האם נגרם לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסביר
ענת זפרני04/05/2007שלום לך,
בנך הגיע לגיל הסקרנות. מין עבורו זה דבר מביך ומסקרן. עדיין לא מושך ברמה הארוטית של מיניות אדם בוגר.
אני לא מאמינה בהתעלמות.
הייתי משוחחת איתו ומסבירה לו שאולי במקרה יצא לו לראות במחשב סרט של אנשים ערומים, זה סרט שאתם לא הייתם רוצים שהוא יראה בגילו. סרט שמקרה הגיע אליכם ושהוא מראה שם דברים לא מדוייקים.
ניתן להסביר לילד בן שמונה מה זה קיום יחסים מין בצורה בוגרת ואמיתית (כששני אנשים בוגרים, והדגש על בוגרים!!, אוהבים זה את זה הם מלטפים מתחבקם מתנשקים ומהנים אחד את השני.) ומה שרואים בסרטים זה הקצנה והרבה פעמים התמקדות רק באיברים שלא נראים בגודל בצורה או באופן שאהבה אמיתית נראית.
וזהו.
לא להמשיך יותר מדי
להעביר את המסר ולשאול אם יש לו שאלות.
חשוב לא ליצור אנטי כלפי מין מצד אחד , ולשדר שיחסי מין זה לא רק מין מהצד השני תוך התמקדות במיניות יפה ובריאה!
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים וגניבותאיריס03/05/2007
ביומן של בתי בת השבע היא כתבה "יומני היקר, איני יודעת מה לעשות. לפעמים אני גונבת ולפעמים משקרת" בנוסף כתבה " הפיפי כל הזמן יוצא לי". בתי סובלת מהרטבת לילה ולאחרונה גם הרטבת יום. שמנו לב כי זה קורה בעיקר כאשר היא שקועה במשחק ומתקשה להפסיקו באמצע. לגבי הגניבות אליהן היא התייחסה ביומן- הרבה פעמים היא חוזרת מביקור אצל חברים עם צעצוע קטן וטוענת שקיבלה מהמארחים במתנה. היומן מבטא קריאה לעזרה.אבל אנו לא יודעים בדיוק איך לעזור לה. חשוב לציין שהיא ילדה נבונה, שמחה, חברותית מאד ורגועה אך מופנמת. איך ניתן לעזור לה?
אשמח לקבל תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לעזרה
ענת זפרני04/05/2007שלום לך.
הבת שלך עונה על שני קריטריונים של ילד במצוקה: הרטבה(בגילה ) גניבה ושקר.
היא משדרת לכם בכל הערןצים(התנהגותי ומילולי) שהיא צריכה עזרה.
הייתי פונה במקומך לייעוץ אצל פסיכולוגית של ילדים ונותנת לה כלים להתמודדות עם המצב.
מנסיון, ככל שמטפלים מהר ומקודם יותר - כך קל יותר להגמל.
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה קשהמתלבטת03/05/2007
הבת האמצעית שלי, בת 9, היא מה שנקרא "ילדה קשה". קשה מאוד להציב לה גבולות. גם בבית וגם בבי"ס. היא מאוד חכמה. יודעת בדיוק איפה נקודות החולשה של כל אחד. מתווכחת עם מורים, יוצאת משיעורים כשהדברים לא מסתדרים לשביעות רצונה, בעבר היתה מפריעה למהלך השיעור ומסוגלת לגרום לכל הכיתה לא ללמוד יום שלם - כיום נוקטת בשיטה זו פחות ופחות ופשוט יוצאת החוצה להרגע. ענישה אינה יעילה ואינה מהווה גורם מרתיע. נקיטה בגישה נוקשה עמה מביאה לפיצוצים. היא בעצם מצפה לקיים דיון על גבולות או קביעות של מבוגרים ולא לקבל זאת ככלל שהמורה קבעה וזהו. לפעמים סובלת מחוסר שקט כשאין לה מה לעשות. לא מסוגלת לסבול כשמשעמם בכיתה בעיקר אם המורה חוזרת שוב על החומר ואז מתעסקת בדברים אחרים (ציורים) והדבר מפריע למורה. בעבר אבחנו אצלה קושי בויסות החושי. לאחרונה נאמר לי שמדובר בעצם בהפרעת קשב - האם זה נכון? האם מנסיונכן טיפול נוירוהתפתחותי (עיסויים, תרגילים, וכו') אכן מועיל?
ההתלבטות: מצד אחד השנים עושות לה טוב. אני רואה שיש שיפור בהתנהגות עם השנים. תדירות הפיצוצים קטנה והעוצמה שלהם גם כן אז אולי הדברים יסתדרו עם הזמן. מצד שני אולי בכל זאת היא זקוקה לטיפול מקצועי כלשהו כדי למנוע בעיות (נפשיות?) בעתיד ? ואם כן, איזה טיפול?
אגב, ניסינו טיפול פסיכולוגי אבל הילדה לאחר זמן ממש סירבה לשתף פעולה וגם לא ראינו התקדמות - (הפסיכולוגית לא יכלה לומר מתי ואם תהיה התקדמות או כמה זמן ימשך הטיפול) - אז הפסקנו. ועוד הערה: היא הילדה הכי קטנה בכיתה (ילידת דצמבר) ותלמידה מצוינת.
תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "קשה"
שרון באומל03/05/2007שלום לך.
ראשית, אני מפנה אותך למרכאות ששמתי בכותרת. כדאי לקחת לתשומת לב. מדברייך, ייתכן וילדתך סובלת מקשיי קשב וריכוז והייתי גם חושבת על אופציה של מחוננות (שיעמום בכיתה). הייתי מציעה לשלוח אותה לאבחון פסיכודיאגנוסטי, על מנת לעמוד על מקור הקושי. מניסיוני, אם אכן קיימת הפרעת קשב וריכוז, כדאי לפנות למרפאה בעיסוק. מאוד עוזר. בנוסף, הייתי ממליצה גם על הדרכת הורים, על מנת ללמוד איך להתמודד עם הילדה ולשפר את האווירה בבית. אם מקור הקשיים של ילדתך אינו רגשי, ייתכן וטיפול פסיכולוגי יהיה פחות יעיל במקרה זה. אולם, כדאי לדעת שהפרעת קשב וריכוז שאינה מטופלת יכולה לגרור בעקבותיה קשיים רגשיים כתופעה משנית. למשל: הפנמה של היותה "קשה" כחלק מהדימוי העצמי, (בעקבות המסר שהיא מקבלת מהסביבה); ערך עצמי ירוד וכו'. לכן, כפי שכתבתי, הייתי מאבחנת את מקור הקושי ולאחר מכן בונה אסטרטגיה טיפולית.
אם את גרה באיזור הצפון, וזה נשמע לך, את יכולה לפנות אליי שוב לאופציות לאבחון וטיפול.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שפוחד מרופאאתי02/05/2007
שלום רב
בני בן 11 וחצי מאז ומתמיד פחד מרופאים בגלל שהיה מאוד חולה כשהיה קטן ועבר בדיקות קשות כנראה שיש לו טראומה אבל חשבתי שיגדל ויעבור
לצערי הדבר החמיר עם השנים וכשהוא חולה אנחנו לא נבדקים אצל רופא
לאחרונה הילד לא אוכל טוב הוא נורא עצבני ורזה מאוד אני נורא רוצה לקחת אותו לבדיקות דם כלליות אבל זה בלתי אפשרי הוא מסרב בכל תוקף הבטחנו הפתעות הבטחנו צו'פרים אבל כלום לא עוזר
מה לעשות????.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מרופאים
שרון באומל03/05/2007שלום לך אתי
כדי להקל על ילדך, הייתי אומרת לו בדיוק את מה שכתבת. הייתי אומרת שכשהיה קטן הוא היה מאוד חולה, והרבה רופאים בדקו אותו, וזה היה לו מאוד לא נעים והשאיר בו זכרון צורב. לכן, נראה שהוא לא רוצה לחזור לשם ומאוד פוחד מזה. אבל, לפעמים אין ברירה, וחייבים ללכת לרופא. מתן לגיטימציה לפחד וכן התחושה שתעבירי לו שאת מבינה מה קורה בעולמו הפנימי ומבינה את מקור החרדה, עשוייה להקל עליו.
על מנת להקל, אפשר לכתוב ביחד ספר על ילד שהולך לרופא. (יש ספר של קופ"ח מכבי בסגנון, אם ייצא לך להציץ). אפשר לשחק יחד ברופא וחולה. אפשר גם לבקש מהילד להתלוות אל אחד מכם לבדיקה, על מנת שיראה מה באמת קורה אצל הרופא.
באופן כללי, אני מציעה לא לברוח מהחרדה, אלא לדבר עליה ולנסות למצוא ביחד דרכים אפשריות שיקלו עליו את ההליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוליאני02/05/2007
הבת שלי בת שש וחצי רגילה לישון עם חיתול בד או יותר נכון שניים.
השאלה היא האם לקחת לה את החיתול?
היא לא גדולה מדי?
כשהיא ישנה אצל חברה היא הסתדרה בלי.
האמא של החברה אמרה שהיא לא ישנה טוב.
בכל אופן מה דעתכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה לה בכיף
ענת זפרני02/05/2007אחד הדברים הכי כיפים הם החפצים האלו עם הריח המוכר והשימוש הנעים
תני לה להנות בכיף
אין תלות
\יש פינוק ועונג
שיהיה לה הכי בכיף!!!
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדבורה01/05/2007
בני בן 5 עדיין ישן איתי במיטה ועדיין שותה מבקבוק אני לא יכולה ללכת לשום מקום הוא לא מוכן להישאר עם אף אחד גם לא עם אבא שלו מבקשת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוסיפי בבקשה עוד פרטים
ענת זפרני01/05/2007האם יש אחים?
האם תמיד המצב היה כזה?
כיצד הוא נפרד ממך כשהוא הולך לגן?
האם הוא יוצא לחברים או לחוגים?
האם ניסיתם להשכיב אותו במיטה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
דבורה01/05/2007יש שתי אחיות בגיל 15 ו9 הוא לא הולך לחוגים ובבוקר לגן אחרי הבטחות שאני יהיה בביתכשהואחוזר וזאת למרות שתמיד אני נמצאת בבית לגבי השינה הוא אומר שהמיטה שלו קרה ובזה אני לא עומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
שרון באומל01/05/2007שלום לך.
אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ לאיש מקצוע. נראה שבנך עדיין לא הצליח ליצור נפרדות ממך, עובדה אשר יכולה להשפיע הן על הערכתו העצמית (קטן, לא בעל יכולת, חסר ערך) והן על העצמאות שלו.
אם את גרה בצפון, את מוזמנת לפנות אליי לגבי מקומות בהם ניתן להיוועץ באיש מקצוע (ציבורי ופרטי), ואם את גרה באזור המרכז, נראה לי שאת יכולה לפנות לענת זעפרני, מנהלת הפורום, והיא יכולה לעזור לך או להפנות אותך.
בהצלחה.
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7אני01/05/2007
בתי בת 7 מרטיבה בלילה לעיתים , זה יכול להיות פעם בשבוע וזה יכול להיות פעם בחודש.
יש מצבים שהיא קמה באמצע הלילה לשרותים.
אני מקפידה לפני השינה שתלך לשירותים.
לעיתים היא נרדמת בסלון אז אני לוקחת אותה מתוך שינה האם זה בסדר? אני מפחדת שהיא
תפספס.
השאלה האם זה נורמלי הפיספוסים האלה ?
האם זה בסדר שאני מרימה אותה כאשר היא נרדמת?
אשמח לתשובה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
שרון באומל01/05/2007שלום לך.
במקרה של ילדה בת שבע שמרטיבה באופן קבוע, אם כי מועט, הייתי פונה לרופא המשפחה על מנת לברר את הסיבה לכך. גיל 7 הוא בהחלט גיל בו ילדה אמורה להיות גמולה. ייתכן וקיים קושי פיסי ורופא יוכל לעזור, או להפנות למומחה שיוכל לעזור. אם את חושבת שההרטבה היא על רקע רגשי (טראומה, שינוי באורך החיים, גירושים וכו') אנא כתבי לי על זה מעט ואוכל להתייחס.
בהצלחה.
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברזל
ענת זפרני01/05/2007שלום רב
אני מצטרפת לדעתה של שרון לפנייה לרופא משפחה
ילדים רבים חווים ירידה בברזל שמתבטאת בהרטבות.
רופאי הילדים מסבירים שמדובר במנגנון מוחי שאמור להעיר אותנו כשיש לנו לחץ בשלפוחית. ילדים שסובלים מאנמיה - כל כך תשושים ועייפים ששנתם הופכת לכבדה ועמוקה - כך שהם לא מתעוררים לשרותים.
ברזל, שניתן בטיפות או בכדור משפר פלאים את המצב ממש אחרי ימים ספורים!!
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא שום רקע למיטב ידיעתי
אני01/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיהסופיייייייי30/04/2007
יש לי ילדה מדהימה בת שנה, ילדה חכמה ומבינה כמעט כל מה שאומרים לה, אבל היא ילדה שמשתוללת מאד, כשאומרים לה לא היא מתחילה לבכות ולצעוק ולהרביץ לעצמה בפנים ובראש וזה מציק לי שהיא ככה מרביצה לעצמה. מה ניתן לעשות שהיא לא תעשה זאת?
ועוד דבר, הילדה שלי מבינה הרבה אבל עדין לא מדברת במקום לנסות ולדבר היא כמו מיללת מוזר כמו אוווווווו ארוך כזה , ואני לא יודעת אך לעודד אותה שתנסה לדבר, אני מנסה ומדברת איתה הרבה מה עלי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתוללות
שרון באומל30/04/2007שלום לך.
הייתי רוצה שתכתבי עוד כמה פרטים: איך היא ישנה בלילה; איך היא הייתה בתור תינוקת, האם היא משחקת במשחק אחד או עוברת ממשחק למשחק.
ייתכן ומדובר בקשיי ויסות ויש אפשרויות טיפול מצויינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובי לשאלתך
סופיייייייי30/04/2007היי שרון!
הילדה שלי ישנה שעה וחצי בצהרים ובלילה היא ישנה כל הלילה,אך לעיתים היא יושנת ובאמצע הלילה מתעוררת בוכה טיפה ולבד נרדמת והיא לא רגועה בשינה, היא זזה הרבה והיא לא נשארת באותו מקום. כשאני משכיבה אותה על הכרית היא יורדת למטה ולצדדים ומתהפכת ומדי פעם היא זזה מצד לצד מתיישבת שניה ושוכבת לישון.
כשהיא היתה יותר קטנה היא הייתה רגועה ולא בוכה הרבה ולא משתוללת אלא להפך שקטה. היא אוהבת לשחק בהרבה משחקים היא תופסת משחק משחקת ועוברת למשחק אחר, היא לא מחזיקה הרבה אף משחק אלא אם כן אני משחקת איתה וזה משאיר אותה לשחק באותו משחק עוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתוללות
שרון באומל01/05/2007שלום לך שוב.
מדברייך נשמע לי שייתכן שקיימים אצל ילדתך קשיי ויסות. בקצרה לגבי זה, יש ילדים שנולדים עם רגישות יתר לגירויים סביבם, כך שהם מתקשים לווסת אותם. כל גירוי מורגש על ידיהם בעוצמה חזקה יותר מאשר אצל ילדים אחרים. זה מאוד מקשה עליהם מבחינות רבות. אלו בד"כ ילדים תקינים לחלוטין, אפילו מאוד חכמים. פשוט, כל ריח, צליל, תחושה וכו' נחווים על ידיהם בעוצמה. לפיכך, קשה להם מאוד להירגע, גם ביום וגם בלילה. כל הזמן יש דברים שמפריעים להם. אצל מרפאה בעיסוק הם יכולים ללמוד לווסת טוב יותר את הגירויים. ככל שהולכים בגיל מוקדם יותר, כך ההקלה אצל הילד מהירה וטובה יותר, מניסיון. הייתי מציעה לך לפנות לאחד מהמכונים להתפתחות הילד שנמצאים בכל קופת חולים וללכת לאבחון אצל מרפאה בעיסוק. היא תוכל לעזור לך. אם את גרה באיזור חיפה, יש גם מרכז פרטי, אשר מוכר על ידי קופת חולים כללית וקופת חולים לאומית, אשר מחזירות יותר מחצי מעלות הטיפול, וכך אין צורך לחכות בתור. ייתכן ויש גם מרכזים כאלו באזורים נוספים, אני לא יודעת עליהם. אם את מעוניינת במרכז באיזור חיפה, את יכולה שוב ליצור עימי קשר, ואני אפנה אותך לשם.
שיהיה בהצלחה.
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילות בעקבות הצטרפות אח חדשדידו30/04/2007
שלום שרון,
כבר התכתבנו בנושא של התמודדות עם אח חדש ונראה שהדברים מתחילים פחות או יותר להסתדר. כדאי שאני אזכיר שבתי בת 5 וגמולה מגיל 2.5 בלילה.
במהלך ההריון היא החלה להרטיב במיטה בלילות, וכעט לאחר הולדת האח הדבר נעשה תכוף יותר ואפילו פעמיים בלילה.
אני לא מעירה לה על כך ולא מראה לה שאני מאוכזבת ממנה. אני שואלת אותה אם קר לה בלילה או שהיא חלמה חלום רע והיא רוצה לספר לי על כך. אולי עדיף שגם את זה אני לא אעשה?
השינה שלה חזקה מאוד, אך שוב לאחר הולדת האח היא מתעוררת לפעמים מהבכי שלו (הם לא ישנים יחדיו באותו החדר).
אני מבינה שזה שוב דבר טבעי ובר חלוף (מתי זה יגמר?) ויש לי הרושם שהיא בודקת אם אני עדיין נמצאת (אולי השהייה שלי בבית החולים גרמה לה לפתח איזה חשש שמא אני שוב לא האיה בבית מספר ימים?
כמו שאת שמה לב, אני מנסה מאוד להבין אותה ולהקל עליה את השינוי (ואולי אני לא צריכה לנסות יותר מדי ולהשלים עם זה ולקבל שזה עוד שלב?)
אני מתוסכלת ותשושה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
שרון באומל30/04/2007שלום לך לי.
אני שמחה לשמוע שהעניינים מתחילים להתארגן.
לגבי ההרטבה: את כותבת בעצמך שהרטבת הלילה החלה מאז ההיריון שלך וכעת, לאחר הלידה היא גברה. לכן, אני מניחה, וגם את כתבת שאת מניחה, שזו תגובה להיריון וללדיה. לכן, במקום לשאול את הבת שלך אם קר לה וכו', הייתי אומרת לה ששמת לב שמאז שנוכחות האח החדש שרירה וקיימת (כן, גם להיריון יש הרבה נוכחות) היא עושה פיפי במיטה, ושאת שואלת את עצמך מה קרה. השערה אחת שלך היא שהיא רוצה, באופן תת מודע, לבדוק את הימצאותך בבית. לכן, אמרי לה זאת, בשפה פשוטה. ייתכן וגם קיימת אצלה משאלה שאם היא תהיה "יותר קטנה", היא תקבל יחס אחר וילדים קטנים עושים פיפי בלילה בחיתול. הייתי אומרת לה גם את זה.
+ העצות הרגילות של למצוא זמן רק איתה, לגרום לה שתרגיש שזה "שווה" להיות גדולה ועוד.
מבינה שאת תשושה מהכביסות והקימות בלילה. ליבי איתך ומקווה שזה יעבור במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 1.5דנית29/04/2007
שלום
יש לי ילד מדהים בן שנה וחמישה חודשים, הוא ישן לילה שלם מגיל מוקדם ונרדם במיטה בכוחות עצמו. בימים האחרונים הוא הולך לישון בצהריים תוך צרחות וקורא לי ללא הרף דבר שאינו מאפיין את התנהגותו, אני נכנסת מרגיעה ויוצאת אך מיד כשאני יוצאת הוא ממשיך לבכות, הדבר יכול לארוך 30 דקות עד שבסוף נרדם, הקשיים מופיעים גם בשנת הלילה והבוקר אך בעוצמה פחותה. מה עליי לעשות??? לבי נשבר!!! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
ענת זפרני29/04/2007ביעותי לילה הם דבר שכיח בגיל הזה
הילד חווה את העולם בצורה מאיימת בלי יכולת לבטא.
הבכי, חזק בעוצמו - אינו נועד לזעזע - אלא למשוך תשומת לב
ולכן, נכון את עושה שאת פונה אליו - מדברת אליו ומרגיעה אותו.
בדרך כלל התקופה הזו - שלושה ארבעה שבועות חולפת והכל נרגע
נסי את לשמור על רוגע ושקט נפשי
ולחכות בסבלנות - זה עובר.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית30/04/2007תודה רבה על התגובה המהירה. אשתדל לשמור על שפיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביעותי לילה
שרון באומל29/04/2007שלום לך.
בעובדה שאצל בנך מתעוררות חרדות כרגע מעידה על מעבר לרמה קוגנטיבית ורגשית גבוהה יותר מזו שהייתה עד עתה. הילד שלך מתחיל להבין את העולם בצורה בוגרת יותר והבנה זו כוללת בתוכה גם חרדות. ילדים רבים, אשר ישנים טוב מהלילות הראשונים מתחילים להתעורר בלילות למשך תק' מסויימת סביב גיל זה. לפיכך, הייתי מרחיבה את טקס השינה גם לצהריים. דהיינו, קוראת לו סיפור, שרה מס' שירי ערש גם בצהריים וגם בלילה. בנוסף, בתקופה זו הייתי נשארת לצד מיטתו עד שנרדם. כמו-כן, הייתי נותנת לו לבחור "אובייקט מעבר" שיישן עימו במיטה. כגון: בובה, שמיכה מיוחדת, טיטול טטרה וכו'. הייתי אומרת שאותו חפץ ישמור עליו והוא ישמור על אותו חפץ כשהוא מתעורר. כמו-כן, הייתי מדגישה את היותכם בבית, שומרים עליו למשך כל הלילה והצהריים.
ובנוסף, אל דאגה. התק' הזו תעבור.
אם כל זה לא עוזר, אני ממליצה על הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי. יש שם כמה רעינות מאוד טובים לשנת לילה מלאה ומתוקה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית30/04/2007תודה רבה על תגובתך המהירה. יש לי קצת בעיה עם אובייקט מעבר... הוא מוצץ מוצץ אך ורק במיטה (למרות שעכשיו הוא לא רוצה כל כך). מקווה שזה יעבור מהר ללא טראומות משני הצדדים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יריבות אחיותרונית28/04/2007
שלום.
אני אם לשלוש בנות נפלאות: בת 7, בת 5 ובת 3.
לאחרונה ביתי הבכורה מראה יחסי יריבות קיצוניים כלפי אחותה בת החמש. קשה לה להיות במחיצתה מבלי להראות ולאמר לה כמה היא מעצבנת: מדברת אליה לא יפה ולעיתים מרביצה. כמובן שהבהרנו שלא מקובל ההרבצות באופן חד משמעי, אך נשארנו עם היחס המזלזל, הכעוס וחסר הסבלנות כלפי האחות. אני כותבת לך בעקבות כך שידוע לי שכאשר ביתי הבכורה נתבקשה לכתוב סיפור חביב לספר הסיום של סוף השנה של כיתה א' היא בחרה לכתוב סיפור על מלך ומלכה ושלוש נסיכות, כאשר הנסיכה הבוגרת הורגת את אחיותיה(!!!) וכו'. כאשר המורה אמרה שהסיפור לא מתאים לאוגדן הסיפורים שאמור להיות שמח ו... החליטה ביתי להחליף המוות במחלה סופנית. שוב המורה נסתה לדבר על ליבה לגבי סיפור חביב יותר, ביתי התעקשה שזהו הסיפור שלה וכך היא בוחרת לספרו, עידנה אותו בכך שכתבה סוף "שמח".
נראה לי שרגשותיה חמורים משחשבתי...מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לייעוץ
ענת זפרני29/04/2007בתך מביעה מצוקה בצורה ברורה
לכן - כדאי לפנות לייעוץ , כמה שיחות אצל פסיכולוגית ילדים לברר כיצד ניתן לעזור לה
את יכולה לפנות דרך קופת חולים,
או פרטי.
אם את גרה באזור המרכז - את מוזמנת לטלפן אלי ואני אתן לך שמות וטלפונים.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריבות אחיות
שרון באומל29/04/2007שלום לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריבות אחיות
שרון באומל29/04/2007שלום לך.
קנאת אחים היא דבר טבעי ונורמאלי. הייתי מבררת עם עצמך ועם ביתך אם קרה משהו בזמן האחרון שעשוי לעורר את קנאתה וחמתה של ילדתך. הייתי לוקחת לשיחה אישית במקום נעים (ים, כר דשא) ואומרת לה ששמת לב שבזמן האחרון היא מתנהגת כך וכך אל אחותה והיית רוצה לדעת מה קרה ואם משהו השתנה ובמה את יכולה לעזור.
העובדה שביתך, והיא רק בכיתה א' כתבה סיפור עם תובנה כ"כ יפה לגבי עולמה הרגשי מראה, לעניות דעתי, שהיא בעלת יכולת לעבד את רגשותיה, וכנראה זקוקה לעזרת מבוגר. לכן, אני ממליצה לך לשוחח איתה ולהקדיש לה זמן שהוא רק שלה על מנת להבין מה עובר עליה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז מעבר הדירה קשה בלילה לבת 9מיכ-קי25/04/2007
עברנו דירה לפני כחודשיים. אני והבנות (12,9. המעבר היה חובה על-פי הסכם גירושין (לפני 5 שנים(. בדירה החדשה לכל בת יש חדר משלה. הגדולה התאקלמה יחסית בסדר והקטנה... לא מליחה להרדם בחדרה לא שיר, לא סיפור, לא אור קטן ולא גדול ולא ליטוף דבר לא מצליח לנו. וגם אם כבר נרדמה מאפיסת כוחות היא מתעוררת אחרי רבע שעה בבהלה גדולה שקרה משהו. המצב הוא שאם היא נכנסת לימטה שלי לישון (גם לפני שאני הגעתי לשם) היא נרדמת בחדרי החשוך, לבד במיטתי ואפילו בלי ברכת לילה טוב. פשוט מייד נרדמת וישנה חזק עד הבוקר. מה עושים? גם הקטנה יודעת ומנסה לחזור ללילה רגיל... לא מצליחות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לה זמן להתאקלם
שרון באומל25/04/2007שלום לך.
כיוון שניסית הרבה דברים, על מנת להקל את המעבר לשינה עבור ילדתך, הייתי מציעה לתת לילדתך זמן להתאקלם, ולהרשות לה לישון איתך למשך תק' מסויימת. שינה היא פרידה, וכעת היא מעוררת חרדות אצל ילדתך. גם מעבר דירה הוא פרידה וייתכן ועומס הפרידות מכביד על ילדתך כרגע. לכל ילד תגובה משלו וקצב משלו. ייתכן ויש שחזור של הגירושים ורגשות אשמה (שיש לרבים מן הילדים להורים גרושים). אמרי לה ששמת לב שהיא ישנה יותר טוב כשהיא ישנה איתך ולכן את מעוניינת שתישן איתך וכשתרגיש בטוחה יותר בביתכן החדש, היא תוכל לעבור לחדר שלה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אנשום עמוק ואתן לה את המרחב
מיכ-קי26/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)