פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לחנך ילד בגיל 6?
    עדי
    02/06/2007

אני אמא לשני ילדים האחד בגיל 6 והשני חודשיים. הילד הבכור שלי הוא ילד שגדל לבד במשך שש שנים לאמא בת יחידה לאמה. אין ספק שהוא גדל בפינוק רוב השנים וכעת אני "משלמת" על התנהגות זו.
    אין מצב שאני אבקש ממנו דבר והא יגיד לי בסדר, כל דבר זה קודם לא יש לו את המשחקי כוחות ,הוא הולך איתי ראש בראש רוב הזמן (דווקא) וכן לפעמים גם מרביץ לי (למרות שהוא מתנצל מיד אחרי זה).
    הוא ילד מאוד עצבני - האם יש אפשרויות להרגיע אותו כגון חוג יוגה לילדים?
    שאלה נוספת - הייתי מעוניינת כיצד לגרום לו לדחות סיפוקים, האם אפשר לעבוד איתו על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן לחנך ילד בגיל 6?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים בגיל 6

שרון באומל
    03/06/2007

שלום לך.
    ראשית, שינויים אפשריים בכל גיל וגיל. כן, גם בגיל 60 (יש לי מטופלים בגיל זה), על אחת כמה וכמה בגיל 6. כתבת בתבונה רבה על הילד שלך שגדל כבן יחיד לאם שהייצוג הפנימי שלה הוא של ילדה יחידה. אני בהחלט מסכימה עימך שהתופעות עליהן את כותבת קשורות קשר הדוק לעובדה זו. בנוסף, מהדברים שכתבת נשמע שבנך הוא בעל טמפרמנט סוער, עובדה המעצימה את הקושי בהצבת גבולות ומעמידה אתגרים לקשר ביניכם.
    אני חושבת שעל מנת להתחיל "להתיר את הפלונטר" יש להתייחס לכך שלפני כחודשיים נולד/ה לבנך אח/ות. הוא איבד את היחס האקסקלוסיבי, לו זכה במשך שש שנים ואובדן זה כואב לו. נראה כי הוא מראה לך כאב נפשי זה בדרכים שונות. הייתי אומרת לו, דווקא בשעת רגיעה שאת מבינה שקשה לו עכשיו שאת (ובעלך) לא רק איתו ולא רק שלו, ושאת חושבת שלפעמים הוא לא מסכים לבצע את בקשותייך בשל כך.
    בנוסף, הייתי מנסה למצוא זמן שאת רק איתו. אפילו שעה-שעתיים בשבוע - אבל שזה יהיה זמן קבוע, ושהוא יידע שזה הזמן שלו, כמו פעם. לעצות נוספות גיל 6 הוא גיל מצויין להתחיל יוגה. אולם, על אף כי היוגה נועדה לאזן בין מרכיבי הגוף והנפש, אני לא בטוחה שזה יגרום להרגעה של בנך. אני ממליצה בחום על היוגה (גם בשבילך). אולם, במקרה שלך הייתי הולכת למס' פגישות הדרכת הורים או מפגשים דיאדים עם איש מקצוע (פסיכולוג או עו"ס קליני) , על מנת ללמוד איך להיטיב את הקשר. ככל שעושים זאת מוקדם יותר, השינוי מהיר וקל יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך

עדי
    04/06/2007

שלום שרון,

ראשית ארצה להודות לך על התייחסותך לשאלתי.
    אני לצערי במקרה הזה מאזור הדרום יותר ככה שלא אוכל להיפגש איתך אישית אבל ברצוני לומר לך שאנחנו כן נפגשים עם פסיכולוג מאזור המרכז, למרות שאנחנו בפגישות הערכה אני מחכה כבר לשמעו מה יש לו לומר לי, וזאת מיכוון שאני רוצה לטפל בילדי האהוב והחכם לפני שהוא עולה לכיתה א'.

רציתי לשאול שאלה נוספת : האם יש קשר בין חיסון של גיל שנה לבין הטמפרמנט של הילד.
    שמעתי ביקורת לא טובה על החיסון הזה מיכוון שזה יכול לגרום למחלת האוטיזם להיפרץ וגם משפיע על יכולת הקשב וריכוז של הילדים.

תודה יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון

שרון באומל
    04/06/2007

שלום לך שוב.
    אני מאוד שמחה לשמוע שאת נעזרת באיש מקצוע, והזמן שלפני כיתה א' חשוב מעין כמוהו.
    לגבי החיסון: אני יודעת שיש כאלו שמאמינים שהחיסון יכול להשפיע מבחינת האוטיזם והפרעת קשב וריכוז. אני חושבת שזה רלוונטי רק אם לבנך היו מההתחלה (מהחיסון של גיל חודשיים) תופעות לוואי לאחר החיסונים (חום, פריחה וכו'). אם כן, יש ליידע רופא במהירות. אם לא, אין רלוונטיות לחיסונים. ובנוסף, טמפרמנט סוער הוא לא בהכרח דבר רע. נהפוך הוא. ילדים פעילים ואנרגטיים, הלומדים לתעל את האנרגיות שלהם לאפיקים חיוביים, יכולים מאוד להצליח בתחומים רבים.
    בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת על "לחנך".

רינת
    04/06/2007

כהורים, התפקיד שלנו לחנך את ילדינו מדי יום. וככל שהם גדלים, להמשיך לחנך, אך לשנות את דרך החינוך, כך שתתאים לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. אני מציעה לך להתייעץ עם הורים נוספים, עם חברות ואולי אף לקבל הדרכה בתחום מאיש מקצוע.
    אך הנושא של לידת האח הינו מרכזי ואינו קשור, לדעתי, לחינוך בנך הבכור. אני מאמינה שבנך חווה כיום מצבים ורגשות שלא פגש בעבר. הקושי להתמודד עם המצב החדש, עלול להגביר את הקשים ההתנהגותיים שלו. לכן חשוב לתת לו את המקום לבטא רגשות אלו. מניסיוני, המשחק מאפשר לילדים בגילו לבטא את אותן הרגשות ש"אסור" במציאות לבטא, או שאינו יודע איך. אני מאמינה שמספר מפגשים של טיפול במשחק, יכול לשפר את ההתמודדות שלו עם המציאות החדשה, וכתוצאה מכך אף יביא לשיפור בהתנהגותו.
    אם תרצי לקבל עוד מידע, את יכולה ליצור עימי קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון נחמד

עדי
    04/06/2007

רינת שלום,

אשמח מאוד אם תתני לי פרטים נוספים בנושא, סה"כ זה נשמע רעיון נחמד ויעיל.

אשמח מאוד לדעת גם איך השיטה עובדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים על טיפול במשחק

רינת
    05/06/2007

יש מספר גישות לטיפול במשחק. יש סדנה שאנשי מקצוע מעבירים להורים, כיצד לאפשר לילד שלהם להשתמש במשחק על מנת לווסת את רגשותיהם, וכמו כן יש לך אפשרות לפנות לאיש מקצוע המטפל במשחק. אם את רוצה פרטים נוספים, את יכולה לפנות אלי באי מייל [email protected] ואשמח לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות
    רותם
    02/06/2007

שלום חדשה באתר
    ביתי בת שנה ו4 חודשים ילדה מקסימה פעילה ומבינה כל מה שמדברים איתי ומסברים לה אבל בזמן האחרון היא לא מקשיבה.דוגמא להמחשה אני מסבירה שאסור לגעת בחשמל אני יודעת שהיא מבינה אבל בכל זאת חוזרת על הפעולה לא משנה כמה פעמים הסביר או אזיז אותה ממנו היא תמשיך למה זה קורה ?ומה עושים?אותו דבר היא עושה אם הטלויזיה היא מבקשת לראות קלטת אבל כשאני שמ לה היא כל הזמן משנה ערוץ גם כשאנחנו צופים בטלויזיה אני יודעת שצריך להיות עקביים ואני עושה זאת אך לא עוזר.איך להציב גבולות ברורים להבנה?ואם בגיל כזה אפשר להשתמש בשיטות ענישה שונות כמו פינת מחשבה וכד' או שהיא קטנה מידי כדי להבין.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

• עקשנות

שרון באומל
    03/06/2007

שלום לך.
    התנהגותה של ביתך תואמת את גילה. אם עד עכשיו היא חוותה את העולם כסובב סביבה כאשר היא כל יכולה. דוגמא לכך הינה כאשר היא בכתה, וצרכיה סופקו במעין הבנה דוממת. הדמויות המרכזיות בחייה נחוו על ידה כשלוחה שלה וכחלק ממנה. עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים שלה, היא מתחילה להבין שהאנשים הקרובים לה הם יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהם, ושהיא אינה כל יכולה. מודעות כואבת זו מביאה אותה לבדוק את גבולות יכולותיה והנפרדות שלה מהאנשים הקורבים לה.
    הייתי מציעה להציב לה גבולות, עם הסבר קצר ופשוט, תואם גיל. למשל: לא נוגעים בחשמל כי אפשר לקבל מכה חזקה. אני חושבת ששיטת "ענישה" כגון מה שהצעת: פינת חשיבה היא מצויינת. בנוסף, הייתי בד בבד נותנת לה אופציות מה כן אפשר לעשות. למשל: "אסור לקפוץ על המיטה כי היא מאוד גבוהה ואפשר ליפול, אבל בואי נקפוץ ביחד על הרצפה, זה נורא כייף".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית בילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון לבד
    כרמית
    31/05/2007

שלום. בתנו בת 4 ועדיין פוחדת לישון לבד, ככה שהרבה פעמים היא נכנסת למיטה שלנו בלילה וישנה איתנו. זה מאוד מפריע לחיי הזוגיות שלה ולכן ניסינו להרגיל אותה לישון לבד הרבה פעמםי אבל תמיד זה נכשל. יש עצות איך אפשר לעשות את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    לישון לבד

הוספת תגובה

• אנא הוסיפי עוד פרטים

ענת זפרני
    31/05/2007

האם היתה תקופה שהיא ישנה לבד?
    האם היא נרדמת במיטה שלה?
    האם היא ממלילה את הפחד?
    האם חל שינוי במשפחתכם לאחרונה?
    אשמח לענות לך אם תפרטי קצת יותר
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ....
    אמא
    29/05/2007

מה עושים עם בת משפחה שכל הזמן משווה בין בני לבנה ומנסה תמיד להוכיח כמה בנה טוב יותר חכם יותר ויפה יותר בכל מיני דרכים מניפולטיביות , זה נאמר לא בצורה ישירה, זה יכול להיות משהו כמו: "בני קשה ועקשן מרוב שהוא חכם, תוך רמיזה על כך שבני ילד רגוע ונוח להפליא בעל הבנה לא רגילה בכך היא מצטדקת על התפרצויות בנה (המובנת לגילו) ואומרת שילד שפחות מתעקש ופחות מנסה את הוריו הוא פחות חכם, זה קיים בכל מיני תחומים
    בנה ילד באמת חכם ונבון וילד לא קל בכלל לעומת בני ואני מרגישה שהיא מנסה להצטדק כל הזמן . זה קרה עוד כשהיו קטנים ההשוואות של שלבי ההתפתחות בנה מפותח מאוד, ואילו בני התפתח בזחילה והליכה ודיבור בממוצע וקצת מאוחר,הפרשי בגילאים ביניהם הוא בערך שנה.
    אין לי כוחות יותר להתמודד עם זה וזה מצריך ממני הרבה כוחות, זה עוד התחיל לפני שנולדו בכלל ההשוואות ביני לבינה בין בעלי לבעלה ושל מי הזוגיות יותר טובה.(לדעתי זה סוג של רגשי נחיתות שלה בה היא מנסה כל הזמן למצוא מה דפוק אצלי כדי להתנחם בצרותיה שלה)זאת התחושה בכל אופן ועם זה אני מתמודדת, ניסיתי פעמיים לשבת איתה לשיחה רצינית והיתה שיחה לא קלה אמרתי את כל אשר היה על ליבי והיא התנצלה ולא הכי הבינה אותי וניסתה גם להתכחש קצת להתנהגותה, כך ששיחה נוספת לא תועיל עמה כנראה שהיא פשוט כזאת, איך מתמודדים??? אולי שאלתי אינה מתאימה לפורום זה? הרבה פעמים היא גורמת לי להרגיש לא טוב עם עצמי ועם האמהות שלי ומצליחה במעשיה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ....

הוספת תגובה

• פשוט לשים פס!!!!!!

שרון באומל
    31/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתדלת...

אמא
    03/06/2007

אני משתדלת לשים פס - לא תמיד זה הולך זה נכנס ופוגע לפעמים.
    אני לא מראה שזה פוגע בי אף פעם , אבל מבפנים אני לפעמים מתפוצצת.
    אני אנסה באמת להתעלם ממנה ולהבין שהיא רק "התפאורה" בחיי כפי שהעצתם לי.
    תודה רבה לכן על העצות, מאוד עזר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלונות חשמליים

ענת זפרני
    31/05/2007

יש תרגיל שאני מאוד אוהבת
    שנקרא "חלונות חשמליים",
    בכל פעם שאת נפגשת עם מישהו/י והאנרגיות שליליות
    אני ממליצה לך בחום לדמיין איך את מרימה את החלונות והופכת אותה לרקע. היא לא באמת "חודרת" למרחב שלך, היא מעבר...
    בספר של פאולו קולו יש משל מקסים על העניין:
    "לקאדי אחד היו המוני תלמידים, היה מוערך ומוערץ ביותר
    יום אחד - הגיע מארץ רחוקה תלמיד חדש - שנעמד מול הקאדי וקילל אותו מצאת החמה ועד צאת הנשמה....
    והקאדי שותק.
    בסוף אותו יום שאלו אותו תלמידיו: יא קאדי , עמד וקילל את אבי אבותיך איך לא ענית?
    ענה הקאדי:"כשמישהו מביא לך מתנות ואתה מסרב לקבל אותן למי הן שייכות????"

הבנת?
    זה שלה
    הכל שלה
    התחרותיות והרוע והאמירות הגועליות ההשוואות והשויצים הכל שלה
    תשאירי לה
    תחייכי
    ופשוט תפסיקי להגיב
    עני לה "זו המשפחה שלי" כמו מנטרה כל פעם שיש אמירה של השוואה.(עם דגש על שלי)
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך צודקת!!!

אמא
    03/06/2007

כל כך נכון וחכם
    תודה על העצה , עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה את התופעה מיקרוב ו....

יעלולה המתוקה
    04/06/2007

כשהייתי ממש עצבנית הגבתי בעקיצה חזרה היא ניפגע -נזהרה יותר להבא
    ינתנה לי תחושת רווחה לכמה שעות
    מדובר בגיסתי אחות של אחי ו...נמאס לעשות חשבון

אבל לטווח הרחוק שום דבר לא ישתנה
    כמובן שאפשר לנסות להימנע ממיפגש
    בהצחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך יעלולה...

אמא
    06/06/2007

אני משתדלת להתחמק ככל שניתן ומכיוון שזו משפחה לא תמיד הולך, אבל בינתיים אני פשוט - לא עושה לה חשבון וגם עונה לה כשצריך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחיזוק הביטחון העצמי
    אתי
    28/05/2007

שלום,
    בננו בן שנתיים ותשעה חודשים. בגדול, ילד חכם ונבון, אהוב ומאושר.
    לאחרנה אנחנו מוטרדים מ-2 תופעות בולטות בהתנהותו:
    1. פחדים - הוא מתחיל לתאר פחדים שונים לדוגמא מזאבים. אנחנו מסברים לו שמותר לפחד, אבל היות ובסביבתנו אין זאבים, הוא לא צריך לפחד. גם משתדלים לחבק אותו כשהוא מזכיר פחד.
    הוא גם מפחד מאנשים שהוא לא מכיר.
    אני מאושפזת כבר קרוב ל-3 חודשים בשמירת הריון, וברור לי שזה משפיע, אבל גם כאן בבי"ח הוא מפחד מדבר מוזר - פח האשפה בחדר, אז אנחנו מעודדים אותו להשליך דברים לפח ומשבחים אותו על כך.
    איך מתמודדים עם כל נושא הפחדים באופן כללי? איך מסבירים לו שזה לגיטימי לפחד, ועם זאת להתגבר על הפחד? אני יודעת שזה גיל שבו מתחילים פחדים, אבל הייתי שמחה לקבל קצת כלים ע"מ להתמודד עם העניין, בייחוד לאור העובדה שאני עוטפת ובעלי מאמין יותר בגישה של "לזרוק למים". אני חוששת שהגישות השונות שלנו יבלבלו וישפיעו על בננו.

2. ביטחון עצמי - יש לנו תחושה שיש לו קצת בעיה בביטחון העצמי ומאוד היינו רוצים לחזק אותו בנקודה הזו.
    אני יודעת שיש טיפוס של מוביל-מנהיג ויש טיפוס מונהג. במקומות (גן, בית, בית הוריי) שהוא מרגיש בטוח הוא יכול להנהיג, לכוון את הדברים כרצונו. אבל כאשר הוא לא מרגיש בנוח, הוא ממש מונהג.
    עם זה אין בעיה, אבל לדוגמא, כאשר הוא נמצא עם בן של חברים שלנו, הוא פשוט נותן לו לעשות ממנו "קטן". אותו בן של חברים פשוט משפיע עליו: בני צוחק כשהוא צוחק, צועק כשהוא צועק, הולך אחריו לכל מקום ולצערנו, אותו בן של חברים שם לב לזה וממש מנצל את זה לרעה לעיתים, ובמקרים קיצוניים אפילו מרביץ לו. כאשר זה קורה, בני "חוטף" ונעלב ולא עומד על שלו. לא מחזיר לו או משהו כזה (הודף אותו מעליו לדוגמא), אלא בוכה ונפגע.
    גם בגן, אם מישהו מרביץ לו, הוא פשוט נעלב ולא מגן על עצמו.
    מצד שני, בני עדיין רוצה להיפגש עם אותו בן של חברים. אנחנו לא ממש מעוניינים בזה. אנחנו מעדיפים להפגיש אותו עם ילדים אחרים, שיותר דומים לאופיו: שקטים, משחקים יחד, לא רבים וכו'...

איך עובדים על זה? איך מלמדים אותו לעמוד על שלו? איך מחזקים אותו? האם הגישה שלנו (להרחיק אותו מהילד הפוגע) נכונה?

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי
    אשמח לשמוע את תובנותיכם

תודה

הוספת תגובה

• כמה עצות בקשר לפחדים

יעלולה המתוקה
    29/05/2007

יש כמה ספרים מומלצים לקריאה
    1 ארץ יצורי הפרא
    2 בלילה חשוך אחד
    ולדבר על פחדים

גם את הבעייה הנוספת אני מכירה
    הפיתרון היחיד שמצאתי
    הוא לבלות כמה שפחות עם הילדים הנ"ל
    מה שלפעמים יוצר מצבים לא נעמים

בהצלחה בהריון ובחינוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ובטחון עצמי

שרון באומל
    31/05/2007

שלום לך.
    ראשית, אני מאחלת לך שההיריון יעבור בשלום ותחזרי במהרה הביתה. סביב גיל 3, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, ילדים מתחילים לפחד. זה טבעי וחשוב ומעיד על התפתחות תקינה. אולם, כרגע יש גורם לחץ/מתח משמעותי במשפחה, ולא הייתי מתעלמת ממנו. הפחד מזאבים עשוי להיות גם הפחד מבדידות, שחש בנך בהיעדרך, או פחד מחוסר שמירה שקשור גם הוא להיעדרך. לכן: הייתי ממליצה לומר לו משהו בסגנון: "אמא עכשיו לא נמצאת הרבה בבית ויכול להיות שלפעמים אתה מרגיש בודד, או דואג שאף אחד לא ישמור עליך. יכול להיות שאתה גם דואג לאמא". אני מתארת לעצמי שעכשיו את שואלת את עצמך אם זה לא יכניס לו רעיונות לראש ועל כך אני כבר עונה שהמצב שתיארת אינו נעלם מעיניו ובוודאי מעורר תהיות ושאלות כי הוא כבר ילד מאוד מבין. חוסר וודאות תמיד מפחידה יותר מוודאות, גם כשהוודאות כואבת. לכן, הייתי אומרת משהו על המצב, וגם מרגיעה שהכל יהיה בסדר, ושאחרי הלידה את תחזרי הביתה בריאה ושלמה.
    לגבי הפחדים, אני חושבת שמה שצריך לקחת בחשבון שהפחד מזאבים מבטא פחד קמאי יותר כמו גם הפחד מהפח. לכן, כשאומרים לילדים שאין מכשפות או אין זאבים, זה לא גורם לפחד שלהם לשכוח. הייתי נותנת לגיטימציה לפחד, כמו שאת ובעלך עושים. בנוסף, הייתי חושבת עם(!!!!!) הילד עם אופציות להתגברות על הפחד (ולא מציעה את האופציות לבד). אני חושבת שאת תראי שבנך ימצא פתרונות יותר "משחקיים" להתגברות על הזאב או על הפח.
    לגבי החבר של בנך: נראה שהאינטרקציה ביניהם מפריעה הרבה יותר לכם מאשר לו. הייתי חושבת (ביניכם לבין עצמכם) למה זה כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-4 אנרגטי ופעיל מאוד
    עדה
    28/05/2007

שלום לכם.יש לי 3 ילדים-הבכורה בת 9 האמצעית בת 5 וחצי והאחרון בן 4 וחצי.הבן מאוד אנרגטי ושובב מאז שלמד לעמוד התחיל לטפס על כל דבר כולל השיש במטבח והגדר המפרידה ביננו לשכנים(הגדר בערך בגובה 3 מ')ועוד הרבה דברים מסוכנים.כולם אומרים לי שצריך להציב לו גבולות אבל לא הייתי מגדירה את עצמי בתור מתירנית מדי ולפעמים אני חושבת שאני קשה מדי.בכל אופן הוא מסוגל להתרכז במה שמעניין אותו והוא חכם ונבון.הגננת התלוננה בפני לפני מס' חודשים שמאז תחילת השנה בגן חל אצלו איזה שינוי והוא לא מרוכז ולא יושב בשקט כשצריך ומפריע לחברים בזמן המפגש.לקחתי ברצינות את התלונה שלה וניסיתי לפנות לתחום הרכיבה הטיפולית על סוסים מה שנאמר לי שזה יכול לעזור לו-כיום אחרי כ-6 טיפולי רכיבה אפשר לומר שרואים שינוי לטובה (גם הגננת אישרה בפני)אך הוא עדיין לא ממש רגוע ומאוד תנועתי ואגרסיבי לפעמים+מתרגז מהר מאוד ומרביץ לאחיותיו כמעט כל הזמן.אמרו לי בטיפת חלב שלא מבצעים איבחון להפרעות קשב וריכוז בגיל הזה,מה אפשר לעשות איתו?חשבתי לתת לו אומגה 3 מה דעתך?אני ממש לא מעונינת בריטלין.אשמח מאוד לקבל תשובה רצינית-תודה רבה מראש-עדה.

הוספת תגובה

• אנרגטיות

שרון באומל
    31/05/2007

שלום לך.
    ראשית, אני חושבת שההחלטה לגבי הרכיבה הטיפולית היא מצויינת, וגם יש לכך הוכחות בשטח במקרה שלכם. הייתי מתמידה, על אף העלות והזמן שדורש. אם כעבור 6 מפגשים בלבד ניכר שיפור, אני מאמינה ששינוי נרחב יותר יחול בהמשך.
    בנוסף לגבולות, הייתי מנסה לחשוב כיצד לנתב את האנרגיות של בנך לאפיקים חיוביים כגון: חוג ספורט, ניקיון הבית, שתילת שתילים בגינה ועוד.... ככל העולה על רוחך. לעיתים, ילדים אנרגטים ופעילים, מקבלים יותר מידיי פידבקים שליליים מהסביבה, כיוון שלסביבה יותר קשה איתם. בעזרה לניתוב האנרגטיות לכיוונים חיוביים, תסייעי לבנך בהעלאת הערכתו העצמית.
    נשמע שהטמפרמנט של בנך סוער, אך כיוון שאת כותבת שהוא מסוגל להתמקד במשימה, ככל הנראה לא מדובר על הפרעת קשב וריכוז. גם אם כן, הגזירה אינה תמיד ריטלין. לגבי אומגה 3 - אפשר להתייעץ עם רופא משפחה. ובנוסף, קחי בחשבון שיש לך 2 בנות, ולעיתים מין הילד משפיע על ההתנהגות. לרוב, בנים יותר פעילים מבחינה פיסית מבנות בגיל הזה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון תודה רבה-עודדת אותי מאוד,אמשיך

עדה
    03/06/2007

בדרכי כמו שעשיתי עד עכשיו ואקח את הסביבה בערבון מוגבל.מקווה שעם הזמן הוא ירגע מעט.תודה רבה מאוד-עדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת עקשנית
    מיכל
    26/05/2007

בתי בת הארבע עקשנית מאד. היא בעלת דעה עצמאית וקשה לשכנע אותה לעשות דברים בדרך שלי. אם אנו מסרבים לבקשה שלה היא יכולה לבכות במשך שעה שלמה. הדבר הופך לעיתים קרובות את השהות במחיצתה לבלתי נסבלת , היא מסוגלת להרוס בילויים משפחתיים בנדנוד בלתי פוסק והופכת אותי לעצבנית. אציין כי יש לי עוד שני ילדים.

לקביעת תור
    סגירה
    בת עקשנית

הוספת תגובה

• עקשנות

שרון באומל
    27/05/2007

שלוםלך.
    לא כ"כ הבנתי ממה שכתבת מה את מבקשת. בכל זאת, הייתי ממליצה ללכת להתייעץ עם איש מקצוע, על מנת לרדת לשורש הקושי בקשר ולנסות למצוא את דרך המלך. עצמאות אינה בהכרח מילה גסה. להיפך, היא יכולה לסייע לביתך בהרבה תחומים. זה יקל על ביתך ועליכם.
    כתבת שיש לך עוד שני ילדים, אז כדאי לזכור שכל ילד הוא שונה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך משכנעים ילד בן 12 ללכת לטיפול פ
    צ
    26/05/2007

איך משכנעים ילד בן 12 ללכת לטיפול פסיכולוגי ?

סובל מטיקים כתוצאה מ- STRESS.

מסגר חברתית לאחרונה.

מודיע שלא ישתף פעולה עם טיפול (כרגע לא יודע שמדובר בפסיכולוג).

תודה

הוספת תגובה

• ללכת לטיפול

שרון באומל
    26/05/2007

שלום לכם
    אני מציעה לומר לילד ששמתם לב שלאחרונה הוא סובל מטיקים, ואתם חושבים שזה כתוצאה מלחץ. יש איש, כמו רופא, שיכול לעזור לו להתמודד עם הלחץ בדרך יותר מותאמת ואתם רוצים ללכת יחד איתו (!!!!!) ולשמוע מה יש לאותו איש להציע. למקצוע שהאיש עוסק בו קוראים פסיכולוגיה, והאיש יכול לנסות לעזור לו - כך אולי הוא יסבול פחות, לא יציקו לו בכיתה וכו'.
    לא לוותר אם יש כבר תסמונת סומאטית!!!!!
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - גיל הרך, ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיתי
    24/05/2007

בני בן 11 ילד מאוד חכם ונבון וחברותי
    יש לי בעיה עם זה שהוא רגיש מאוד והמון דברים גורמים לו לבכי
    אפילו דברים שהם ממש לא ברי בכי
    איך אני מכשלת אותו ומחזקת אותו לא לבכות מכל דבר ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בכי

שרון באומל
    25/05/2007

שלום לך.
    ציינת את תכונותיו הטובות של בנך וזה נהדר. אבל מה כ"כ רע בבכי? בכי היא דרך טבעית ולגיטימית לבטא רגשות שליליים כלפי חוץ. אני חושבת שהיום כבר מותר לגברים לבכות......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילדים
    סופי ריטנברגר
    24/05/2007

שלום רב,

אני אמא לבן 11.5 ובת 8.
    הבן מציק לילדה מהרגע שהיא פותחת עיניים בבוקר, וזה אומר שהוא קורא לה בשמות גנאי ומציק נפשית ופיזית.
    הילדה התחילה לפתח טיקים בצד ימין של הפנים במשך השבועיים האחרונים וצועקת כל הזמן, החל מהרגע שהיא רואה אותו.
    כל מה שאני עושה לא מספיק ולא עוזר, וכל ההבטחות של הילד נשכחות אחרי חצי שעה.
    מה לעשות עם הילד?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילדים

הוספת תגובה

• הצקות

שרון באומל
    25/05/2007

שלום לך.
    אם באמת לא עוזר שום גבול שאת מציבה לבנך, כדאי ללכת להתייעץ. נראה שביתך מפתחת תגובה פיסית (סומאטית) לנעשה בבית, ולא כדאי לחכות עם זה. בייעוץ משפחתי, או בייעוץ שנוגע רק לבנך, ניתן יהיה לברר את הסיבה בגללה הוא מציק לאחותו בצורה כ"כ חריפה.
    בברכה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העסקה עצמית
    חגית
    23/05/2007

בתי, בת 17 חודשים, מאד פעילה, אנרגטית ומבקשת להיחשף לגירויים חדשים כל הזמן...שאותם כמובן היא מוצאת מחוץ לבית.
    כשאנחנו בבית, רב הזמן היא מבקשת שאני או אבא שלה נשחק איתה ונפעיל אותה.
    מאחר ואני משתדלת שלא לחשוף אותה לטלוויזיה אני מוצאת את ההתרוצצות הזו מאד מעייפת.
    כיצד ניתן להרגיל אותה לשחק יותר זמן עם עצמה? או שמא זה נורמלי ואוטוטו דברים ישתנו?

לקביעת תור
    סגירה
    העסקה עצמית

הוספת תגובה

• העסקה עצמית

שרון באומל
    25/05/2007

שלום לך.
    טבעי לילד ראשון וטבעי לגיל.
    אני מציעה להתחיל להיפגש עם חברים בגילה. זה עשוי לסייע, ולו במעט, לגבי ההתעסקות שלך איתה. חלק מהזמן יוקדש לחבר או החברה וזה גם יפתח את כישוריה החברתיים. בנוסף, לך יהיה נחמד לשוחח עם מישהו "בגילך".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה בחדר הורים
    חגית
    23/05/2007

בתי, בת 17 חודשים, ישנה עימנו באותו חדר (במיטה משלה).
    אני שומעת הערות מהסביבה כי "זה לא טוב".
    לנו ההורים טוב ואנחנו רגועים יותר. הילדה מרגישה בטוחה. החדר גדול מאד כך שאין בעיה של מקום.
    אני ובעלי שוחחנו על כך והאינטואציה שלנו אומרת להמשיך עד שנחליט שדי, אבל בכל זאת, אשמח לשמוע את גישתך לגבי לינה בחדר הורים?
    אודה לך באם התשובה תהיה מפורטת עד כמה שאפשר במסגרת הפורום.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    לינה בחדר הורים

הוספת תגובה

• לכי עם הלב

ענת זפרני
    23/05/2007

ילדים עד גיל שנתיים נזקקים לדמות אחת משמעותית ולבטחון שהיא מקנה
    הלינה המשותפת כל עוד היא במיטה שלה
    היא לא מחבלת בזוגיות
    רק יכולה לתרום.
    אני ממליצה לך לקרא את הספר "עקרון הרצף" שמדבר על היתרונות של קשר רציף עם הילד בעיקר בשנות הילדות הראשונות שלו.
    ועצה אחת נוספת,
    אנא, עזבי את כל הסביבה
    להורים יש את האינטואיציה הבריאה לילד שלהם
    כל זוג יוצר "מנגינה" אחרת של זוגיות וכל זוג יוצר קשר אחר עם ילדיו (ועם כל אחד מהם בנפרד) זוגיות חזקה נשענת על הגדרת גבולות העצמי: עד כמה אנו מוכנים להיות כמו כולם ומתי אנחנו מרגישים שפולשים לנו לטריטוריה - ואז לסגור.
    שיהיו לכם לילות טובים
    ואחרי גיל שנתיים - נתחיל את הפרידה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה וחיבוקים וירטואלייים

חגית
    23/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה בחדר ההורים

שרון באומל
    25/05/2007

שלום לך
    אין שום בעייה ולא ייגרם שום נזק לילדה, אם כולכם מרגישים בנוח עם הלינה המשותפת. אני בטוחה שכשהיא תהיה בשלה לכך, היא תבקש לעבור ללינה פרטית. לינה משותפת עשוייה לתרום לביטחון ולשלווה הנפשית של ביתך. פרידת הלילה עשוייה להיות מפחידה מאוד עבור ילדים רבים, ונראה שזה יחסך מביתך. כשהיא תוכל להתגבר על פחדיה, היא תרצה הפרטיות.
    היי נאמנה לעצמך. לסביבה תמיד יהיה מה לומר.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה שבועות של העדרות ההורים.
    יהודית
    23/05/2007

נכדתי בת שישה חודשים הוריה נסעו לשלושה שבועות בעוד שבוע וחצי הם חוזרים כיצד להכין את התינוקת למעבר מהבית של סבתא לבית ההורים??
    תודה מראש על תשובתכם.

הוספת תגובה

• לסבתא

ענת זפרני
    23/05/2007

תינוקת בת שישה חודשים צריכה "דמות התקשרות" - אדם אחד או יותר שדרכו תחוש בטוח.
    היכן שתהיי את או הוריה שם היא תחוש ביטחון
    ולכן - אין שום הכנות
    הם יבואו
    יחזירו אותה הביתה
    וזהו.
    זה היתרון בגיל חצי שנה
    בהצלחה!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה בקשר לבתי,בת 6
    נטלי
    23/05/2007

שלום!
    בתי, בת 6 ,ילדה מקסימה,חכמה ונעימה,ילדה חברותית וזורמת. יש רק בעיה אחת : שמתי לב שעם ילדים אחרים היא לא יודעת "לעמוד על שלה". היא גם מעט מאוד יוזמת בגן (לפי דיווחי הגננת), אלא מחכה שיזמינו אותה ,ישתפו אותה . היא גם מאוד רגישה ונפגעת בקלות מילדים אחרים.
    הילדה נפגשת חרבה עם חברים ,גם מבקרת וגם מזמינה הביתה. כשבאים חברים אלינו הביתה, היא פשוט מחכה ש"יפעילו אותה" ,יגידו לה מה לעשות ,אין לה אומץ להגיד להם"לא" ,גם כשעוברים את הגבולות. איך אפשר לעזור לה להיות יותר סמכותית ויוזמת?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה בקשר לבתי,בת 6

הוספת תגובה

• עידוד

ענת זפרני
    23/05/2007

שלום לך
    ילדה עדינה כמו בתך למדה בשלב מאוד מוקדם שלהיות פאסיבי זה נוח
    אנא ממך, אל תאיצי בה
    במקום - ערכי תצפית
    תחפשי בנרות את ההתנהגות הכי קטנה של יוזמה - ותאירי אותה בהמון תשומת לב
    שהילדה תשמע במקום:"למה לא..." - "איזה יופי ש..אמרת למיכל שיש תוכנית/הצעת לאכול במבה/הוצאת את המשחק החדש" ועוד ועוד
    חלק מהמיומנויות החברתיות של ילדים נרכשות דרך נסיון חיקוי וגם הבשלת יכולות חברתיות.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני לא רוצה להיגמל
    ברבי ללילך
    23/05/2007

שלום.
    בני בן שנתיים ושמונה חודשים הוא לא מעוניין להוריד את הטיטול,בסיר הוא לא רוצה לשבת, בשירותים הוא ממש מיתנגד, הוא לא רוצה להוריד את הטיטול ולדעתי הוא עדין לא שולט בצרכיו.
    שאלתי היא האם זה בסדר או שעלי לדאוג? הוא יכנס בספטמבר הקרוב לגן עריה ושם לא מוכנים לקבל גמולים. איך אפשר לטפל בכך אשמח לקבל כל עזרה בנושא.
    תודה מראש לילך

לקביעת תור
    סגירה
    בני לא רוצה להיגמל

הוספת תגובה

• לכי איתו בקצב שלו

ענת זפרני
    23/05/2007

שלום לך
    אנא ממך אל תאיצי בו.
    נושא הגמילה - יכול להוביל למאבקי כוח ובזבוז אנרגיות משווע
    תני לילד שלך את הזמן שלו
    תרפי. אבל באמת להרפות. כשהוא ירגיש (ולכן זה חייב להיות אמיתי) שאת רגועה הוא יתפנה לחשוב אם הוא רוצה או לא בנוגע לטיטול ולא בנוגע למאבק.
    מנסיוני המקצועי, ועוד יותר מנסיוני ההורי - לכל ילד דרוש הזמן שלו. אין כזה דבר "הוא כבר צריך" כי הילד בעצמו ירגיש כשהוא מסוגל.
    אין סיבה לדאגה, עוד חצי שנה מאכסימום והוא יגמל.
    בנוגע לגן -
    א. יש עוד שלושה חודשים!! שזה המון בזמן ילדים
    ב. אולי כדאי לשקול שיחה עם הגננת ולהסביר לה
    ג. או לחילופין, לחפש גן אחר

בהצלחה
    אשמח אם תעדכני אותנו
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה