פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מגיבים שילמד אחת ולתמיד
    דיאנה
    25/06/2007

שלום,

ברשותך, רציתי להביא מס' סיטואצייה ושתוכלי לייעץ ספציפית בנוגע אליה.

יש לי בן בן 2.5
    ויש לו אחות תינוקת בת 5 חוד' שנימצאת בזמן העירות שלה בלול ואני הורתי לו חד משמעית שלא זורקים צעצועים ללול כי היא נימצאת שם וזה יכול ליפול עליה . הסברתי לו זאת והייתי תקיפה וחד משמעית ובכל זאת אל מול עיניי הרואות את הילד מניף צעצוע לכיוון הלול ואני צועקת לאאאאאא!!!!!!!!!!!!!! ורציתי אליו והוא כבר זרק מזל שזה היה משהו קל ולא פגע בה תודה לאל . ברגע זה אני רותחת מעצבים ולא יודעת איך להגיב גם בגלל שהילד לא לקח אותי ברצינות ולמרות שצרחתי לאאאא! שהתרעתי הוא בכל זאת זרק וגם הכעס הזה שיש לי כלפיו שהוא לא הקשיב לי
    מה אני יכולה לעשות ספציפית לאחר סיטואציה שכזו
    ובכלל אחרי כל סיטואציה של עשיית דברים בכל זאת אף על פי שהכללים ברורוים מראש והילד עושה פיתאום דווקא או בודק גבולות?
    תודה ובברכה, דידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות

רינת
    26/06/2007

לגבי החיפוש שלך אחר תגובה "אחת ולתמיד": ילדים נוטים לבחון גבולות. אני תוהה האם קיים מעשה אחד , בודד, שיגרום לילד להפסיק התנהגות כזו.
    אני מאמינה שמסר עקבי זה דבר חשוב מאוד על מנת שילד יבין שזהו גבול שאסור לעבור עליו.
    לגבי התנהגותו: יתכן שבמעשיו בנך מבטא את קנאתו, ואולי גם את הרצון לקבל ממך יותר תשומת לב (גם אם זה מגיע ב"תחפושת" של אמא אומרת לי לאאאאא!!! ורצה לכיווני).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

שרון באומל
    27/06/2007

שלום דידי.
    ראשית, כפי שכתבת, כדאי להתייחס לשיוני המשמעותי שחל בחיי הילד שלך בתקופה האחורנה. מהאקסלוסיביות של היותו הבן היחיד, הוא נאלץ כעת להתחלק בזמן ובמשאבים עם אחותו הקטנה. אחת הדרכים למשוך אליו תשומת לב הינה "למשוך אש" וזה, כנראה, "עובד לו".
    הייתי מציעה שבשעת רוגע תדברי עימו על כך שלפני שאחותו נולדה הייתם רק שלושתכם, ואתם שיחקתם רק איתו, והאכלתם רק אותו וקילחתם רק אותו וכו'. עכשיו, את צריכה לטפל באחות הקטנה, להאכיל אותה, לשחק עימה, לחתל אותה, ויש לכם פחות זמן ביחד. יכול להיות שהוא כועס ועצוב. הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי עשוייה להקל עליו מאוד.
    לגבי גבולות:
    להסביר ראציונאל
    להיות עקבית, גם אם זה כולל עונש. לא חייבים לצעוק. אפשר למשל לקבוע שאם הוא זורק צעצוע ללול, הוא לא יוכל לשחק באותו צעצוע או בצעצוע שלו שאהוב עליו (או כל סנקציה אחרת מתקבלת על הדעת). לקחת בחשבון שהוא יבדוק את הגבולות שתציבו לו, ולהיות עקביים.
    לתת אופציות אחרות: "אם נורא בא לך לזרוק דברים, בוא נשחק במסירות בכדור.נורא בא לי".
    הרגשנות וחוסר הסבלנות שלך מאוד טבעיים, ואני בעיקר מציעה לך לסלוח לעצמך. זה יעבור במהרה, עם ההסתגלות של כולם למערכת המשפחתית החדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ילד בן 3
    מיכל
    25/06/2007

בני בן שלוש וחודש (הוא הילד השלישי במשפחה מתוך ארבעה) מסרב בתוקף להגמל מחיתול. לא מוכן לשבת על האסלה, לא על ישבנון, לא על סיר. אוהב להסתובב ללא חיתול בבית אבל אם צריך פיפי או קקי יבקש חיתול או פשוט יעשה בלי חיתול.
    ניסינו ספרים, קלטות, הוא הולך עם האחים הגדולים שלו ואיתנו לשירותים ורואה "איך זה קורה בפועל" אבל כלום, פשוט לא רוצה. כשאומרים לו שילך לשרותים הוא פשוט מסרב. בספטמבר הוא אמור להתחיל גן מועצה והודיעו לנו שלא מקבלים ילדים לא גמולים. מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ילד בן 3

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    25/06/2007

שלום מיכל.
    עקב הזמן הלחוץ, הייתי הולכת להתייעץ עם איש מקצוע, שיראה את הילד וינסה להבין את מקור הסירוב להיגמל. יכולות להיות כל מני סיבות (אמביוולנציה בין להיות גדול לקטן, פחד משלמות הגוף ועוד). נראה שאתם מנוסים בנושא ויודעים מה לעשות. לכן, אין לי הרבה מה לחדש. אם את גרה באזור הצפון, ואתם תהיו מעוניינים בייעוץ והכוונה, את מוזמנת לפנות אליי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    לילך
    24/06/2007

בני בן 6 סיים השנה גן חובה ועולה לכיתה א'
    לא עצמאי לחלוטין הוא חושש שמא לפתע אני אנטוש אותו , תמיד מחפש להיות בקרבתי , מעדיף להשאר בבית ולא ללכת לחברים אחה"צ, ואם הוא כבר הולך הוא דואג לדעת שאני בבית ושאני לא הולכת לשום מקום ואף מתקשר לוודא זאת . יש לציין כי סבתו טיפלה בו עד גיל שנתיים ואחר כך הלך לגן וסבל מבעיות הסתגלות למשך חודשים ימים.
    ניתן להגדיר אותו כילד לחוץ מאד מאד , מפחד ממקומות חדשים, בכדי שיהיה לו טוב ושהוא ירגיש בנוח הוא חייב להכיר את המקום בו הוא נמצא או לאן הוא הולך . (בגן הוא לא מתנהג כך)
    יש לי ילד נוסף בן שנתים וחצי וחלה רגרסיה בהתנהגות של הגדול מקנאה
    הוא מציק לו לעיתים קרובות .
    י ש לציין כי הוא ילד מאד חכם ואוהב לשחק עם ילדים גדולים ממנו.
    איך מחזירים לו את הביטחון בכדי שיוכל לתפקד טוב יותר , איך עוזרים לו ?
    נואשת מחכה לתשובה מיידית

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ילד מופנם

שרון באומל
    24/06/2007

שלום לילך.
    יש ילדים שנולדים עם טמפרמנט סוער, מוכנים לכבוש את העולם. יש ילדים שנולדים מופנמים יותר, ולוקח להם זמן רב יותר להסתגל. זה בסדר. הייתי אומרת לבנך משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאתה נמצא במקום חדש אתה מעט חושש ולא כ"כ יודע מה לעשות. זה בסדר. אולי אתה רוצה שנחשוב ביחד איך מתרגלים למקום חדש/מה אתה חושב שיכול לעזור לך להתרגל טוב יותר למקום חדש?". אפשר לכתוב ביחד סיפור על ילד שעולה לכיתה א' ועוד לא מכיר את הכיתה, ולא את המורה וגם חלק מהילדים יהיו לו זרים, ואיך לאט לאט המקום יהפוך מוכר יותר.
    בקשר לאחיו הקטן: תגובה טבעית. גם פה כדאי לדבר עימו על התסכול שבהתחלקות עם אח צעיר בכם, בצעצועים, בזמן, במשאבים וכו'.
    אם את חשה שהלחץ של בנך לא אדפטיבי, אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע, על מנת שיראה את הילד ויציע לכם דרכים מתאימות להעלאת הבטחון העצמי ופיתוח יכולת הסתגלות טובה יותר. זה יכול להועיל רבות יחד עם ההסתגלות לכיתה א'.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה מתנגדת לכל סוג של
    אניאני
    22/06/2007

פעילות מחשבתית.
    שלום, יש לי 2 בנות 9 ו-2
    הגדולה מסיימת כיתה ג',
    במסגרת זמן האיכות שאני מנסה לבלות עם הגדולה בימי שישי אחה"צ, אני נתקל בסרבנות לכל משחק שיש בו הפעלת חשיבה, אם זה סודוקו שהיא מבקשת ממני ללמוד איך לפתור, ומיד שכאני מסיים את ההסבר והיא צריכה להתמודד (ויכולה להעזר בי כל הדרך)
    או משחקי אסטרטגיה קלים, כשאני היריב (שעוזר כשמבקשת) היא מוותרת והולכת לטלויזיה.
    ואני מיד מתרגז מזה,
    וגם "נהרס" מזה שאין בה שמץ של מוטיבציה להתמודד עם דברים,(למרות שהיא בחוג ג'ודו, שמלמדים להתמודד ) יש לה איכויות שכליות מעולות, אבל משתעממת ברגע. רק הטלויזיה ה"טיפשית" מעניינת אותה
    וא

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מתנגדת לכל סוג של

הוספת תגובה

• משחקים

שרון באומל
    22/06/2007

שלום לך!
    ראשית, פעמים רבות ילדי ביה"ס אינם מעוניינים להמשיך לעשות פעילויות בית ספריות בשעות הפנאי, לא כל שכן ביום שישי. אולי כדאי לנסות לשחק איתה משחק חופשי או משחק בחוץ. גם שם אפשר לשלב הרבה מאוד פעילויות מחשבתיות. אמנם, זה דורש יצירתיות, אבל עשוי להיות מאוד מהנה עבור שניכם. למשל: לנסות לגלגל כדור על כל מיני סוגי משטחים ולהבין מדוע הוא מתגלגל באופן שונה על סוגי משטחים שונים. יש עוד המון ואריאציות.
    לגבי הטלויזיה - אני ממליצה בחום להגביל את זמן הטלויזיה של כל ילד. ניתן לקבוע שכל יום אפשר לראות 2-3 תכניות, וגם להגביל את הזמן ביום בו רואים טלויזיה. נראה לי יותר נכון לראות טלויזיה לקראת סוף היום, כפעילות מרגיעה, ולא בבוקר למשל, שאז כל המערכות עובדות בשיאן.
    וכמובן, לתת דוגמא אישית.
    ייתכן שביתך חווה את הרצון שלך לשחק עימה במשחקי מחשבה כמשהו מלחיץ, כמעין ציפייה שהיא צריכה לעמוד בה, והיא מאותת לך שהיא אינה מעוניינת בסוג כזה של קשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גילי.
    20/06/2007

שלום,

יש לי ילדה בת שנה וחצי.
    לעיתים היא רואה אותי מתלבשת/מתרחצת
    משום שהיא ערה ואין לי אפשרות להשאיר אותה ללא השגחה.
    שאלתי:
    האם רצוי להמנע לחלוטין ממצבים אלה?

האם זה עלול להזיק להתפתחותה הטבעית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלתי כמעט את אותה השאלה

אמא
    21/06/2007

אני מתקלחת עם בני בן השנה + 9 ח' וגם אני שאלתי בפורום זה אם זה בסדר, והתגובה היתה שעד גיל 4+ ילדים לא מודעים למיניות שלהם ואין עם זה שום בעיה שבתך רואה אותך עירומה, אז מכאן שהסירי דאגה מליבך דפדפי בדפים הקודמים ואולי תצליחי לראות את התגובה במלואה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירום ועריה

שרון באומל
    21/06/2007

שלום עדי.
    אין שום בעייה עם היותך ערומה ליד ביתך. היא עדיין לא יכולה לתפוס את המשמעות המינית של הערום. הסירי דאגה מליבך לכשלוש שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותי הקודמות - אחת חשובה
    ריקי
    20/06/2007

בתי בת הארבע עברה השנה לגן חדש, ולא מוכנה לוותר על חברתה מהגן הקודם ולא להתחבר עם בנות מהגן החדש - יש לציין שבמהלך היום היא משחקת ומשתתפת עם כל הילדים. לעומתה החברה מהגן הקודם לא מעוניינת להיות חברתה מכיוון שהיא לא באותו גן. בתי נפגעת לא פעם כשהחברה הזו מתעלמת ממנה (נפגשות כמעט כל יום בשטח הגן הקודם) ומנסה לדובב אותה לעיתים בהצלחה ולעיתים פחות - איך ניתן לסייע לה?

(אנו האימהות מנסות לחבר ולהיפגש כמה שיותר אבל החברה פשוט דוחה את בתי - הן היו חברות הכי טובות כשבתי היתה בגן הקודם)

הוספת תגובה

• חברות

שרון באומל
    21/06/2007

שלום ריקי.
    נסי לדבר עם ביתך על רגשותיה לגבי החברה.
    לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות.
    היא תוותר עליה במשך הזמן, אם המצב יימשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות על בת ארבע ובן שנתיים
    ריקי
    20/06/2007

שני ילדי בני ארבע ושנתיים. עד לא מזמן חווינו קשיים עם הבן הקטן עד שפשוט התחלנו לזרום עם הרצון שלו לעצמאות והגבולות מוצבים אך ורק על דברים חשובים באמת.
    סליחה על האורך:
    1. בני הוא ילד חכם אבל גם דעתן מאוד שרוצה דברים בדרכו שלו - הוא חווה "קריזים" של צרחות לאורך היום שיכולים לקחת בין כמה דקות ללפעמים עד שעתיים. הוא יודע להתבטא במילים למרות שהדיבור שלו לא מפותח יחסית לאחרים בגילו אבל עדיין מבינים אותו ועכשיו הוא פשוט "לא רוצה" - לישון, לאכול,להתקלח,לסדר - כל הדברים שלא היוו בעיה היום הוא פשוט מכריז "לא רוצה" - איך מתמודדים עם זה?
    2. בתי הגדולה במקביל חווה מעין רגרסיה ולפעמים אני מרגישה שאני מתמודדת עם שני תינוקות - היא ילדה בוגרת ומבינה אך לעיתים היא מתנהגת בצורה שהיא יודעת בודאות שתרגיז ותעצבן - וזה לא שהבן מקבל את מלוא תשומת הלב - אני מקפידה מאוד לחלק ביניהם באופן שווה.
    3. עד היום התרגלו שניהם להירדם כשאני ובעלי נמצאים איתם בחדר דבר שיכול להיגרר גם שעה - עכשיו החלטתי לגמול אותם מזה והבת עברה את זה יפה אבל הבן הקטן יום מסכים להירדם לבד ויום פשוט צורח ומפריע לגדולה עד שאני או מענישה או פשוט נשברת - מה עושים?

הוספת תגובה

• בת ארבע ובן שנתיים

שרון באומל
    21/06/2007

שלום ריקי.
    התופעה של "קריזים", צרחות ועצבים היא תופעה טבעית ונרמאלית לגיל שנתיים. (ולא סתם הוא נקרא גיל שנתיים הנורא). בגיל זה ילד מתחיל לתפוס את היותו יישות עצמאית ונפרדת ואת היותם של הוריו יישויות עצמאיות בעלות צרכים ורצונות משלהם, אשר אינם תואמים תמיד את שלו. בנוסף, הילד מתחיל לגלות את המציאות הכואבת של כוחו היחסי בעולם. את כל הנ"ל הוא בודק, בעיקר על ידי בדיקת גבולות. דהיינו, עד כמה הוא חזק ושולט, ועד כמה ההורים יילכו איתו או יעמדו על שלהם (עצמאות ונפרדות).
    מילות "הקסם" לתקופה זו הינן הסבר; עקביות ומתן אופציות אחרות. בהעמדת גבול: לתת הסבר קצר מדוע את מעמידה את הגבול הזה. לאחר מכן להיות עקבית (גם אם זה מאוד קשה) ולא להישבר בתקופה של מס' שבועות למתן הגבול. (לאחר מכן ניתן להיותר יותר גמישים- אחרי שהגבול הושרש). בנוסף, אחרי שמעמידים גבול, כדאי תמיד לתת אופציות אחרות. למשל לגבי השינה: לומר לו שאת לא הולכת להיות עימו בחדר עד שהוא נרדם, כיוון ש....... ולאחר מכן להיות עקבית, אפילו אם הוא צורח לתוך הלילה. לדעתי תוך מס' ימים, הוא יבין שאת רצינית. לאחר מכן, אפשר לתת אופציות אחרות גון: את לא תהיי לידו, אבל אפשר לישון עם דובי או צעצוע אהוב אחר; אפשר להירדם עם קלטת של שירי ערש וכו'.
    לגבי ביתך: על רקע הקורה עם בנך, טבעית ההתנהגות הרגרסיבית שלה. אין מה לדאוג בקשר לכך וזה יעבור.
    ילדים שעוד לא רכשו שפה על בוריה, נוהגים לבטא את כל הקורה בעולמם הפנימי דרך הגוף, כיוון שאין להם דרך אחרת לבטא זאת. חשבי עלייך בארץ בה את לא יודעת את השפה, ולא יודעת איך להסביר את עצמך ולבטא את עצמך. עד כמה זה יכול לתסכל ולעורר זעם. זהמה שקורה לבנך. אין מה לעשות עם זה. בגיל שנתיים רוב הילדים עדיין לא רכשו מספיק שפה על מנת לבטא את עצמם. אבל מצאתי הרבה פעמים שזה מאוד עוזר לפחות להבין את זה.
    אם את רואה שזה לא עוזר (ותני לעניין הגבולות זמן, זה לא קורה ביום אחד...) ואת גרה באזור הצפון, את מוזמנת לפנות אליי ואני אראה את הילד. נוכל לנסות להבין ביחד מה קורה איתו.
    בהצלחה!
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת השנה וחצי
    אביבה
    20/06/2007

שרון שלום,
    בתי בת שנה וחצי ולפני כחודש החלה לכסוס ציפורניים בצורה אובססיבית. לאחרונה היא גם מתקשה להיפרד מאיתנו בגן ורוצה כל הזמן על הידיים. בנוסף, יש לה גם התקפי זעם. אני מניחה שלדבר יש קשר ללידת האח שלה שכעת בן 4 חודשים. אנו משתדלים לתת לה תשומת לב מירבית על מנת שלא תרגיש מקופחת, אך מצד שני גם איני רוצה לפנק אותה יותר מדי. אני משתפת אותה בטיפול באח הקטן (קניתי לה גם עגלה עם בובה כדי שתוכל לשחק איתה), אני מעודדת אותה ללא הפסקה ונותנת לה חיזוקים חיוביים כל הזמן, אך נראה שכל זה לא עוזר. מה עושים? אני רוצה שהיא תרגיש ביטחון מלא ולא תהיה כל כך עצבנית. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת השנה וחצי

הוספת תגובה

• קנאת אחים

שרון באומל
    22/06/2007

שלום אביבה.
    אני מסכימה איתך שייתכן שהסימפטומים שתיארת קשורים קשר הדוק ללידת האח. לפיכך, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "לא מזמן נולד X. עד שהוא נולד הייתי רק איתך, שיחקתי רק איתך, וכל הזמן שלי היה רק בשבילך. עכשיו המצב השתנה. אני צריכה לטפל הרבה באחיך הקטן והזמן שלנו ביחד מועט יותר. לפעמים ילדים מרגישים שהם מאוד כועסים ועצובים כשזה קורה להם. לפעמים, במקום להגיד שהם כועסים ועצובים הם כוססים ציפורניים...."
    כתבת שאת נותנת לה לעזור לך (להרגיש את הרווח שבלהיות גדולה) וכן שאת בכלל נותנת לה חיזוקים חיוביים. כל הכבוד. זה נראה לי מאוד נכון.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה7 וחצי
    רחל
    20/06/2007

שלום!
    אנא עיזרי לי, יש לי ילדה בכיתה א' שלדעת המורה יש לה בעית קשב וריכוז. זו ילדה מאוד חכמה שתמיד התפעלו מימנה כל הסובבים אותה ,
    ואני היתי אמא גאה עים חיוך,כיום מאוד מוטרדת ממצבה של בתי
    שאין לה רצון ללכת לבית הספר ולא להכין את שעורי הבית והכי גרוע בטחון עצמי ירוד ניסיתי את כל השיחות איתה .

אנא שלחי תשובה מהירה בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה7 וחצי

הוספת תגובה

• בתגובה לפנייתך

רינת
    20/06/2007

שלום לך.
    רציתי להגיב למספר דברים בפנייתך:
    ראשית, לגבי בעיות קשב וריכוז: ישנם ילדים חכמים מאוד עם בעיות קשב וריכוז. לדעתי, כדאי ללכת לאבחון. איתור מוקדם של קשיים כאלו תוכל לסייע לבתך בהמשך לימודיה.
    שנית, אני באופן אישי טיפלתי בילדים שהמורה /חשדה שמדובר !
    אנא עיזרי לי, יש לי ילדה בכיתה א' שלדעת המורה יש לה בעית קשב וריכוז. זו ילדה מאוד חכמה שתמיד התפעלו מימנה כל הסובבים אותה ,
    ואני היתי אמא גאה עים חיוך,כיום מאוד מוטרדת ממצבה של בתי
    שאין לה רצון ללכת לבית הספר ולא להכין את שעורי הבית והכי גרוע בטחון עצמי ירוד ניסיתי את כל השיחות איתה .

אנא שלחי תשובה מהירה בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לפנייתך - המתוקן והמעודכן

רינת
    20/06/2007

סליחה על התגובה הקודמת שלי, היא נכנסה לפורום טרם סיימתי, ולכן אחזור על הדברים ואמשיך:
    .
    רציתי להגיב למספר דברים בפנייתך:
    ראשית, לגבי בעיות קשב וריכוז: ישנם ילדים חכמים מאוד עם בעיות קשב וריכוז, אין סתירה בין השניים. לדעתי, כדאי ללכת לאבחון. איתור מוקדם של קשיים כאלו (באם קיימים) יוכל לסייע לבתך בהמשך לימודיה.
    שנית, אני טיפלתי בילד שהמורה חשדה שמדובר בבעיות קשב וריכוז, ולאחר סדרת מפגשים טיפוליים, הילד שינה את דפוס התנהגותו בכיתה, וחשד זה נשלל. אין כוונתי לומר שהטיפול עזר בבעיית הקשב והריכוז, אלא שהחשד היה מוטעה. אני מספרת לך זאת, מאחר ואני מאמינה שהאבחון יכול גם לשלול בעיית קשב וריכוז, ובמקום זאת להצביע על קושי רגשי.

לגבי אי הרצון שלה ללכת לבית הספר. נסי בעדינות לברר עימה אם היא לא אוהבת את השיעורים או אולי יש לה קשיים חברתיים, שיכולים גם כן להשפיע על המידה שהיא פנויה ללמוד ועל הדימוי העצמי שלה.

והערה אחרונה לגבי " ניסיתי את כל השיחות איתה" . אני מאמינה שאחת הדרכים לדבר עם ילדים בגיל הזה זה באמצעות משחק דמיוני. לעיתים "השיחה" המשחקית יכולה להתבצע על ידי ההורה ולעיתים על ידי איש מקצוע.

אם ברצונך לקבל פרטים נוספים לגבי משחק טיפולי עם ילדים את יכולה לפנות אלי
    ([email protected])

בהצלחה
    רינת - מטפלת במשחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קשב וריכוז

שרון באומל
    21/06/2007

שלום לך רחל.
    במקרה זה הייתי ניגשת לאבחון פסיכודידקטי. כדאי לברר דרך פסיכולוגית ביה"ס מתי והיכן ניתן לערוך את האבחון. בד"כ ניתן לערוך אבחונים כאלה דרך ביה"ס.
    קשיי קשב וריכוז הינם קשיים שניתן להתגבר עליהם באופן מלא דרך הוראה מתקנת, ריפוי בעיסוק, תרופות, טיפול אלטרנטיבי, שיטת אלבאום ועוד (לא כולם ביחד אלא לפי בחירה).
    אני מציינת זאת כיוון שכשילד מתקשה ללמוד לא עקב היותו חסר יכולת אלא עקב הקושי הספציפי הזה, אשר ניתן לעזור לו מאוד איתו, יכולות להיות לכך השפעות עקיפות כגון ירידת הבטחון העצמי, מחשבות על היותו חסר ערך ו"לא שווה". בנוסף, היחס הן מצד הצוות של ביה"ס והן מצד קבוצת השווים יכול להיות בעייתי עקב הקשיים הללו.
    חבל.
    נסי לעמוד על מקור הקושי כמה שיותר מהר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת השנה וחצי -
    ענת
    18/06/2007

בתי, ילדה רביעית במשפחה, בת השנה וחצי היא ילדה מאוד חיונית, חייכנית ואקטיבית.
    אציין כי הילד השלישי במשפחה גדול ממנה בשנה, והוא רגוע יותר.
    לאחרונה, מזה כחודשיים, היא רוצה כל הזמן "על הידיים" ובמידה ולא מקבלת מבוקשה - צורחת ומשטחת על הרצפה. הדבר גורם לאי נעימות אצל כל בני המשפחה ומקבל משנה תוקף לקראת השינה. היא בוכה המון - כמעט שעה כל לילה ואני פשוט אובדת עצות. אינני יודעת מה לעשות ניסיתי כל מיני שיטות וביניהם: לשבת בקרבתה, סיפור וכלום לא עוזר... ברגע שאני קמה ממנה היא צורחת(אגב, היא נגמלה ממוצץ, מרצונה החופשי בלבד, בגיל שנה). אבל גם במהלך היום - ברגע שרואה אותי/את בעלי בזוית העין מיד "נצמדת לרגלינו", והגרוע ביותר - בשעות הבוקר כאשר אני לחוצה לצאת לעבודה. בקיצור.... אני צריכה שתי עצות: האחת - איך להתנהג עמה לקראת השינה. והשניה - מה לעשות לגבי רצונה "על הידיים". אציין כי אני אמא חמה מאוד ויכולה להעיד על עצמי - די רגועה ולמרות נסיוני כאמא אינני יודעת איך לפעול הפעם.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת השנה וחצי -

הוספת תגובה

• "תדלוק"

שרון באומל
    19/06/2007

שלום לך ענת.
    השלב ההתפתחותי בו נמצאת ביתך הוא שלב של התפתחות מוטורית דרמטית. אני משערת שביתך רכשה את כישורי ההליכה והיא מתרגלת אותם שוב ושוב. את הכישורים המוטוריים החדשים מלווה ההתפתחות הרגשית בה הילד מבין שהוא יישות עצמאית, נפרדת מהוריו. ידיעה זו היא ידיעה מאוד מפחידה עבור הילד. הילד מבין שהוא יכול להתרחק מההורה, וההורה יכול להתרחק ממנו. הילד עדיין לא מבין את כל משמעויות ההתרחקות (למשל, שגם אם לא רואים מישהו, זה לא אומר שהוא נעלם), ולכן כל התרחקות מלווה בחרדת נטישה ואובדן. אצל חלק מהילדים זה מתבטא באופן יותר חזק ואצל חלק באופן יותר חלש, וזה מאוד קשור לטמפרמנט של הילד.
    על רקע זה, קודם כל הייתי רוצה להרגיע אותך ולומר לך שאחרי תקופה קצרה הצורך הזה יעבור. זה צורך טבעי ונורמאלי בגיל הזה, ובספרות המקצועית קוראים לו "תדלוק". דהיינו, הילד רץ ומתרחק, מרגיש נפרד ועצמאי, מתחיל לפחד, ובא לקבל חיבוק מאמא. לפיכך, הייתי נותנת לה את מה שהיא זקוקה לו עכשיו, על אף שזה לא פשוט.
    בנוסף, אולי אפשר להסביר לה (לא פעם אחת) במילים פשוטות שאמא תמיד נמצאת, ולא הולכת, וגם כשאתן נפרדות בבוקר, את תמיד תשובי לקחת אותה וכו'.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפורים מהגן
    לנה
    18/06/2007

שלום שרון

היום בבוקר בת שלי, בת 5 עוד מעט בת 6 ,סיפרה לי על משחקים שלה בגן.
    ואז לא ידעתי אך להגיב ומה לומר לה.
    בנוסף לכל המשחקים בגן, היא משחקת עם ילד מהגן ב"בעל ואישה".(בתוך הגן).
    היא סיפרה שהם "בקיילו" גרים ביחד, קמים ביחד בבוקר, מתקלחים ביחד וכו'
    אך משהיפריע לי זה חיבוקים ונשקות שלהם. היא ממש התגימה לי אך הם מתנשקים. (וזה לא נשיקות בלחי).
    אני לא יודעת אך להגיב ומה לומר לה.
    מצד אחד אני מבינה שזה הגיל של גילוי עצמי וכמעט כולם עוברים את זה, גם טלויזיה מוסיפה לא מעט, אפילו עם זה סרטים מצויירים לילדים.
    מצד שני אני לא רוצה שהיא תרשה לילדים ואנשים זרים לגעת בה, או לנשק אותה.
    בגן מסבירים לילדים שזה גוף שלהם ורק הם מחליטים על עצמם. מקובל עלי, אבל בכל זאת אני לא רוצה שהיא תשחק במשחקים האלו.

אני מאוד שמחה שהיא משתפת אותי בלי להתבייש, לכן אני לא רוצה באופן חד משמעי להגיד לה שאני לא מרשה.
    אבל אני לא יודעת אך להסביר לה, ומה להסביר לה. אני מאוד לא שקטה בנושא.

אני מאוד אודה לך על התעייצות.

בתודה מראש
    לנה

לקביעת תור
    סגירה
    סיפורים מהגן

הוספת תגובה

• דעה לא מקצועית

אמא
    18/06/2007

קודם כל כל הכבוד שבתך מרגישה נוח לספר לך זה מאוד יפה בעיניי וזה כבר מראה על קשר טוב ביניכן. דבר שני לגבי המשחקי דימיון לעניות דעתי כולם עוברים את זה זה חלק חשוב להתפחות שלהם.וטוב שלא הגבת בצורה דרמתית ושלא נתת לה להרגיש כאילו משהו לא בסדר.
    דברי איתה ותלמדי אותה שזה הגוף שלה ושלאף אחד אסור לגעת בו אם איננה רוצה, ואם היא רוצה זה טבעי ביותר, היא מגלה את גופה ומה גורם לה להנאה, ילדים מדגדגים, מלטפים אחד את השני לפעמים גם באיזורים אינטימיים הם מגלים את עצמם וזה תמים וטבעי לחלוטין, כמו כן זהו גיל שהמון ילדים מאוננים, תסבירי לה על כך ותאמרי לה שמותר לה לאונן בפרטיות ולא לעיני כל שתדע לשמור על פרטיותה ושתבין שהיא המחליטה היחידה על גופה.וחוץ מזה זו דעתי האישית לחלוטין אינני בעלת מקצוע בנושא בכלל אני אמא לבן שנה +8 אני פשוט קוראת המון ויש לי ידע קצת בנושא, מקווה שעזרתי בכל זאת נקווה לשמוע את הדעה המקצועית כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקות

שרון באומל
    19/06/2007

שלום לך לנה.
    אני מצטרפת לדעתה של הכותבת לפניי. ראשית, נראה שיש בינך ובין ביתך קשר חם ופתוח. נראה גם כי הנושא הגופני מטריד אותך, ובאופן אישי הייתי ממליצה לחשוב מדוע, על מנת להשליך על ביתך כמה שפחות ממטענייך האישיים בנושא. זאת, כי נראה שביתך חשה בנוח עם המשחק שהיא משחקת, נהנית ולומדת על עצמה ועל תפקידה בעולם. נראה לי כי הנשיקות הינן חיקוי למה שהיא או החבר שלה רואים בבית (נשיקות בין ההורים). עוד מעט יגיע הגיל בו תהיה התרחקות בין המינים והיא תשחק, בעיקר, עם בנות. כדאי לתת לה לחוות את מה שיכולה עכשיו. זה לא יזיק, ואף להיפך.
    עם זאת, כיוון שזה מטריד אותך, הייתי מסבירה לה שוב, בצורה רגועה, נעימה ולא מאיימת, שהיא אמורה לחוש מאוד בנוח במשחקים עם החברים, ולעשות רק דברים שהיא אוהבת. אם היא אוהבת שמנשקים אותה בפה, אז בסדר. אם לא, אז היא צריכה למצוא מקום אחר שאפשר לנשק אותה וזה יהיה לה נעים. כתבת שאת מדברת איתה על כך, אז אני לא מרחיבה יותר. זה נראה לי מצויין הן שאת מסבירה לה את הדברים הללו, והן שאת עם יד על הדופק.
    באמת לא לדאוג. המשחק שלהם מאוד טבעי ותמים. עם זאת, להמשיך להקשיב לה ולהמשיך לשמור.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על גמילה
    אמא
    17/06/2007

כבר שאלתי בעבר האם זהו הזמן להתחיל בתהליך הגמילה של בני.
    בני בן שנה + 9 ח' ולפני כ-3 חודשים החל לומר קקי כאשר יש לו .
    קניתי לו סיר והוא משחק איתו וכאשר הוא אומר "קקי" אני אומרת לו :" כל הכבוד שהבחנת שיש לך קקי" והוא אח"כ אומר "סיר" ורק אז אני אומרת לו שיקח את הסיר אם הוא רוצה והוא היה לוקח אותו יושב כמה שניות וקם, אני לא מציעה לו את הסיר או האסלה לפני שהוא מבקש אותו כי חשבתי שהוא צעיר מדי ועידוד מצידי עלול להתפרש אצלו כלחץ בכדי לרצות אותנו. ביום ו' האחרון המטפלת בגן סיפרה לי שהוא אמר שוב "קקי" והצביע לכיוון האסלה, היא נכנסה איתו ביחד והושיבה אותו על האסלה ויצאה לו חתיכה קטנה, הוא נמצא במעון בכיתה קטנה עם עוד 4 ילדים נוספים והם נכנסו איתו ביחד ומחאו לו כפיים והמטפלת מאוד התרגשה ועודדה אותו על שהצליח. האם זהו סימן נוסף למוכנות מצידו לגמילה? יש לציין שלפי מה שאני רואה בני שולט ביציאות הקיבה שלו אך בשתן עדיין לא שולט , כי לפעמים כשהוא ערום בגינה יוצא לו פיפי מבלי שישים לב והוא לא מתייחס לזה.כמו כן בני ילד נבון מאוד והוא מכיר את הסיפור סיר הסירים בעל פה ומדקלם אותו. הוא מודע לכך שישנה האפשרות לעשות צרכים בסיר או באסלה
    אני מפחדת ללחוץ עליו ואינני יודעת האם ללכת בדרכו ולאפשר לו מתי שירצה ומתי שלא להחזיר את התיתול או שעלי להתחיל בתהליך גמילה?
    דבר חשוב נוסף, כעת בני עם עוד 4 ילדים במעון כפי שציינתי קודם ובספטמבר הקרוב הוא עולה לכיתה גדולה של 16-17 ילדים שם פחות יהיה זמן ותשומת לב מלאה לתהליך הגמילה , וחשבתי אולי זה יתרון שהוא במסגרת קטנה בה הוא יוכל לקבל תשומת לב מירבית לנושא.
    מה דעתכם???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת על גמילה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה,אני אמא אחרת

אמא
    18/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    21/06/2007

שלום לך. סליחה שלא קיבלת תשובה מהירה.
    נראה שבנך מאוד מאוד מוכן לגמילה ונמצא כעת בתנאים אופטימאליים לעשותה (הן מבחינת עונת השנה, אבל בעיקר מבחינת הגן בו הוא נמצא). יש לזכור שבתחילת תהליך גמילה למשך מס' שבועות!!!! כדאי ורצוי מאוד לשאול את הילד פעם בשעה לערך אם הוא רוצה ללכת לשירותים לעשות פיפי. זאת, עד שיתרגל.
    לדעתי, אם ילד רוצה להיגמל ורוצה להיות "גדול", כדאי לעודד גדילה זו. זה יתרום רבות לערך העצמי שלו. מאוד מצא חן בעיניי מה שהגננת עשתה איתו. כל הכבוד לה!!!
    לא לפחד ולא לשדר אמביוולנציה (שממילא נמצאת אצלו כחלק מתהליך הגמילה).
    ויהיו פספוסים....(פיפי) אצל כולם יש.
    בהצלחה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

אמא
    24/06/2007

זה לא מוקדם מדי, מנהלת המעון אמרה שזה עדיין מוקדם לגמול אותו למרות שהמטפלת האישית שלו כן נותנת לו להתנסות באישור שלי כמובן.
    אולי זה היה מקרה חד פעמי למרות שבשבת הקרובה הוא אמר שוב "קקי" והלך לבד לשירותים וכששמתי לו את הישבנון והושבתי אותו הוא סרב. אני ממש מפחדת לגרום לו לרגרסיה.האם להמשיך להציע לו את האסלה רק כאשר הוא מבקש או שלהוריד לגמריי את החיתול???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    24/06/2007

שלום לך.
    סביב גיל שנתיים ילד מתחיל להיות בשל לגמילה. ישנם ילדים שמוכנים לגמילה בגיל שנה ותשעה חודשים וישנם שבגיל שנתיים ותשעה חודשים. איני חושבת שמבחינת גילו בנך מקדים את המאוחר. ייתכן ויש גורמים אחרים, כגון ילדותיות, חוסר התפתחות בשפה וכו', שהגננת מכירה, ולכן היא חושבת שבנך אינו בשל עדין לגמילה. כדאי להסתכל על כך יחד.
    מלבד זאת, נשמע שאולי את עדיין לא מוכנה לגמילה של בנך ומאוד מפחדת מנזק שעשוי לקרות לו מגמילה מוקדמת. אולי כדאי שתבררי עם עצמך מדוע זה כך. זה יכול מאוד להקל עלייך.
    ממה שכתבת אני לא מרגישה שאת לוחצת על בנך, ואת נשמעת לי מאוד מודעת למה שאת עשוה וזה נפלא. אולם, אם את חשה אפילו קצת לא בנוח, עזבי את העניין למס' שבועות וחזרי אליו כששניכם, והמערכת מסביב, תהיו יותר בשלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך...

אמא
    25/06/2007

שרון תודה רבה על תשובתך ועל הסבלנות שלך.
    את צודקת ייתכן ואני בעצמי לא מוכנה נפשית לגמילת בני כי הוא נראה לי צעיר וכל חברותיי אומרות תמיד שבנים נגמלים בסביבות גיל 3.
    אני חושבת שבבית כרגע אמשיך להציע לו את האסלה ואציע לו גם פיפי בזמנים קבועים כפי שהצעת לי ואם אראה שיתוף פעולה מצד בני אז אתחיל את תהליך הגמילה בצורה אינטנסיבית יותר שמבחינתי זה אומר להוריד את החיתול לגמריי. דבר נוסף כיצד עליי לעודד את בני לשבת יותר זמן באסלה, כי כשאני מושיבה אותו כאשר הוא מבקש הוא מתחרט ורוצה לרדת מיד, וגם בסיר אין לו יותר מדי סבלנות לשבת למשך זמן הוא יושב כמה שניות וקם מה מומלץ לעשות בכדי לעודד? והאם כדאי לתגמל אותו בכל פעם שהוא משתף פעולה גם כשהוא מצליח וגם כשהוא מסכים לשתף פעולה, לתת מין מתנה קטנה, ארטיק או מדבקה? מה דעתך?האם יש לך רעיונות נוספים בכדי לעודד אותו לשבת יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אמא
    25/06/2007

שבני מדבר יפה מאוד ומרכיב משפטים של בין 3-4 מילים (לפעמים גם עם מילות יחס) הוא ילד מבין וחכם מאוד מאוד, לגבי ילדותיות אינני יודעת לומר , כיצד אוכל לדעת הרי הוא ילד , אז התנהגותו נראית לי טבעית לחלוטין, מה שכן אני יכולה לומר לך שעוד מגיל צעיר מאוד אפילו חצי שנה כשלא ידע לדבר כלל היה מתקשר בדרכו שלו ויודע להביע את עצמו בדרכים אחרות, בואי נאמר שמעטות הפעמים בהם הייתי צריכה ממש לנחש מה הוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מאם

מורה
    25/06/2007

היי, בני נגמל מעט לפני גיל שנתיים לאחר שהוא החליט להוריד את הטיטול וסרב ללובשו.
    את צריכה להיות שלמה עם כך, זה הכל.
    ולהחליט ברוב גורף כי גמילה היא בגיל שלוש, נראה לי לא מדוייק מכיוון שרוב הילדים שאני מכירה נגמלו בסיבות גיל שנתיים פלוס עד שנתיים וחצי, תלוי בהורה ובילד (בעיקר בנוחות ההורה)
    אז בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קטנה

מורה
    25/06/2007

אפשר לתת לילד חטיף/קרטיב קטנטן כשהוא על האסלה או טוב יותר ספר או משחק קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין

אמא
    25/06/2007

אהבתי את הרעיון של הספר, הוא מת על ספרים, אני אאמץ את הרעיון הזה ואספר איך הלך.
    לגבי מה שכתבת על בנך, אצל בנך נראה לי שהוא היה אולי יותר מוכן כי הוא ממש ביקש להסיר את החיתול ובני עדיין לא עשה זאת הוא רק הולך לשירותים ואומר שיש לו קקי לאחרונה שמתי לב שהוא מתלהב והולך לשירותים גם כשאין לו באמת, בכל אופן אני אנסה לעודד אותו יותר ואושיב אותו על האסלה וכאשר אראה שיתוף פעולה מצידו אני אגמול אותו, במקרה הכי גרוע יש תמיד את חופשת אוגוסט בה אהיה איתו שבוע מלא רצוף ולאחר מכן אימי תהיה איתו לשבוע נוסף (אמא שלי היתה גננת אז כך שהיא מנוסה בתהליך הגמילה לא רק איתנו הילדים שלה)מה שנותן לי זמן של חודש וחצי בערך לדעת ולנסות לגשש יותר אם הוא רוצה לשתף פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק שאני חוששת

אמא
    25/06/2007

את צודקת מאוד שאני חוששת להתחיל את התהליך הגמילה ואני כנראה אצטרך עוד קצת זמן בכדי להיות שלמה וללכת עם זה עד הסוף , כי אחרי הכל בפנים אני מרגישה שהוא מוכן ואין כמו האינטואיציות שלנו ההורים, כמו כן ייתכן ובני מרגיש אותי ומרגיש את החוסר ביטחון שלי .
    אם אני יאמין שהוא מסוגל להיגמל הוא יגמל לכן זה כל כך נכון שזה תלוי הרבה גם בהורה מעבר למוכנות של בני להיגמל... תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    25/06/2007

שלום לך.
    כל ילד נגמל בזמן שמתאים לו ואני מסכימה עם גל שהרבה בנים נגמלים הרבה לפני גיל 3!!! העיקר ששניכם תרגישו בנוח.
    אם הילד לא רוצה לשבת הרבה זמן על הסיר/אסלה, אז לא להכריח. ייתכן כי הוא עדיין קצת חושש לעשות קקי.עם זאת אפשר להקריא ספר בנושא כשהוא יושב על האסלה.
    שמרי את החיזוקים החיוביים (הפרסים) לעת שהוא יצליח לעשות קקי בסיר/אסלה. אז הוא יזדקק להם לתקופה קצרה.
    נשמע שבנך מאוד מפותח, ולכן אני מאמינה שהוא ייגמל בקרוב. לעיתים קרובות, יש קשר בין ההתפתחות הקוגנטיבית לבשלות הרגשית הקשורה לגמילה, אם כי לא תמיד.
    שיהיה בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל תשובה שלך מעשירה אותי

אמא
    25/06/2007

אני מרגישה שאני לומדת ממך המון כמו כן גם מהתגובות של ההורים בפורום הזה.
    איזה כיף להרגיש את האיכפתיות והעצות של כולכם.
    אני מודה לך על הסבלנות ואני עוד אעדכן אותך על מה שיקרה בעתיד ואיך ההתקדמות עם הגמילה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה5 קוסס ציפורניים ופוצע עצמו
    לולי
    14/06/2007

עד כדי דם (בידיו ורגליו).
    הדבר החל כלפני שבועיים
    אני מודעת לכך שהדבר מעיד על מתח נפשי.
    אשמח לשמוע פתרונות וחוות דעתך.
    בתודה מראש
    לולי

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

שרון באומל
    14/06/2007

שלום לך לולי.
    כפי שכתבת, כסיסת הציפורניים מעידה, בד"כ, על מתח נפשי.
    כדאי לברר עימו מה קורה בזמן האחרון במסגרות בהם הוא נמצא ואתם לא נמצאים עימו. או לחילופין, האם הוא עומד או עמד בפני שיוני מהותי בחייו בזמן האחרון (מעבר דירה, אובדן, לידת אח וכו'). אם כן, יש לומר משהו על כך. בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון התחלת לכסוס ציפורניים. אצל הרבה ילדים זה מראה שהם לא מרגישים כל כך טוב, או פוחדים שמשהו רע עומד לקרות. זה מוכר לך?". לפעמים זה עוזר לעשות זאת עם איש מקצוע.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ
    אדווה
    14/06/2007

יש לי שני ילדים והגדול מבניהם הוא בן חמש ומלחמתנו בנושא האוכל היא יום יומית
    הוא מסרב לאכול בצורה עצמאית ומבקש שיאכילו אותו. הארוחות בדר"כ מתקיימות תוך כדי משחק או צפייה בסרט. הוא בררן ואינו מוכן לאכול פירות סוגי ירקות ושאר מאכלים מזינים
    יש מצבים בהם אנו לא מוותרים ומתעקשים כי יואכל לבד ומה שקורה זה שהצלחת אכן מונחת לפניו כחצי שעה במהלכה הוא אוכל מעט ואז הזמן מתחיל לדחוק כי יש להתארגן לשינה מה שמובל לכך שאנו שוב מאכילים אותו יש לציין כי גם בגן המצב אינו מזהיר גם שם הצלחת מונחת לפניו אך הוא בקושי אוכל. מה עליי לעשות בכדי לשנות את הרגליי האכילה שלו והאם לא מאוחר?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה

שרון באומל
    14/06/2007

שלום אדווה.
    ראשית, אף פעם לא מאוחר.....
    מעניין לחשוב על ההיסטוריה של האכילה של בנך. נשמע כי סביב האוכל מתבטאים קונפליקטים רבים, אשר אינם קשורים לאוכל בצורה ישירה.
    באופן קונקרטי, הייתי חושבת יחד עם בן הזוג כיצד אתם רוצים שארוחה תראה. למשל: ישיבה סביב שולחן בשעות קבועות;, צלחת עם ירקות ופחמימות וקינוח בסוף; הגדרת זמן הארוחה וכו'. לאחר מכן לומר לבנכם כי החלטתם שמהיום לא אוכלים מול הטלויזיה, אוכלים באופן עצמאי וכו' (כל ההחלטות שעשיתם ביניכם). לשמוע מה יש לו לומר על כך. האם רוצה שינוי שמקובל עליכם. לאחר מכן לומר לו שזהו, ככה יראו ארוחות מעכשיו. לאחר מכן פשוט להקפיד על כך. חשוב מאוד לקחת בחשבון שבמשך שבועיים עד חודש הבן ינסה את הגבולות החדשים שהצבתם לו, כשהכי פשוט יהיה עבורו לא לאכול (זה עונש ידוע שילדים מענישים את הוריהם). אני רוצה לחזק את ידייך שאין אף ילד שמת מרעב כשהיה לו אוכל בצלחת. ייתכן והוא יאכל מעט או אפילו לא יאכל בכלל במשך מספר ימים. לא להתרגש. ייתכן והוא גם ינסה לא להגיע לארוחה ולהמשיך לשחק במקום זאת, או לבקש ארוחה לפני או בתום הארוחה שקבעתם. עוד פעם, לא להתרגש, ולעמוד במילתכם. כשהוא יבין שאתם רציניים - הוא יתחיל לאכול.
    עצה נוספת שתמיד מאוד עוזרת, וזאת דווקא בנוגע למיני המזונות שהוא יכול לאכול - להציע לו להכין יחד את הסלט/ביצה; עוגה וכו'.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון,בקשר לתגובתך לאדווה...

אמא
    17/06/2007

שאלתה של אדווה מוכרת לי מחברתי שמתמודדת עם בנה באותה הסיטואציה רק שבנה קטן יותר.ולכן שאלתי היא בשבילה:
    מה קורה במצב שהילד מסרב לאכול בזמנים שקבעו לו, או אוכל מעט מאוד, וכאשר הוא במיטה אחרי מקלחת והכל הוא אומר שהוא רעב ורוצה לאכול?
    לפי מה שאימו מספרת זה שהוא מנס למשוך את זמן השינה שלו ולהישאר ער ולכן זה סתם תירוץ. האם לתת לו לאכול ולהוציא אותו ממיטתו או שכדאי לומר לו שארוחת הערב מוגשת בשעה כזאת. ועכשיו זהו זמן לישון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מנסה את זה

עדה
    17/06/2007

בעצמי על הבן שלי וכך זה עובד,הוא מדי פעם לא אוכל כמו שצריך בערב לפני השינה ואחרי המקלחת כמו שתיארת הוא מבקש לאכול ,הוא טוען שהוא רעב ועכשיו הוא יאכל הכל,אז אני פשוט אומרת לו שארוחת הערב הסתיימה(עם כל כאב הלב שבכך)והוא עכשיו ילך לישון ובבוקר כשיקום יאכל ארוחת בוקר.לפעמים הוא מסכים והולך לישון ולפעמים ההירדמות קצת יותר קשה אבל הוא כבר יודע שאוכל הוא כבר לא יקבל גם אם יבכה מאוד.זה קשה מאוד אבל אני משתדלת ומצליחה להתמיד והוא ממש ממעט עם ה"תרגילים"האלו.אז פשוט צריך להתעקש שהארוחה נגמרה ויאכל שוב בבוקר והכי חשבו:להתמיד ולא להיכנע לבכי הקורע לב שלהם.
    וכך ילמד שלא יוכל לתמרן את אימו ויש זמנים קבועים לארוחות.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורע לה אה

אמא
    17/06/2007

מצד אחד יש את הרגשות אשם שלך בתור אמא ועם המחשבה שאולי הוא באמת רעב וקודם הוא לא היה רעב כל כך.
    וקשה לחשוב על זה שאתה שולח את הילד/ה שלך לישון רעב/ה.
    אבל אני חושבתעדיין כמוך ואני חושבת שככה הם למדים לאכול בזמנים קבועים וגם לא לעשות סנקציות בזמן ארוחת הערב כי הם מבינים שאחרי זה אין אוכל והולכים לישון בכל מצב והם מנצלים את ארוחת הערב ואוכלים.
    תודה לך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ואכילה

שרון באומל
    17/06/2007

שלום אדווה.
    אני מצטרפת לדעות של האימהות למטה. אף ילד לא מת מרעב כשיש בבית אוכל!!!!! להציב גבול ולא לתת אוכל לא בזמן הארוחה. אחרי מספר פעמים, הוא יידע לא לבקש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 שפשוט מרביצה כשמתחשק לה!!!
    מיכל
    13/06/2007

הי, יש לבתי חברה שאיתה גדלה מגיל שנה.הילדה היא ילדה חכמה ובוגרת עם יכולת ורבלית מתאימה לגילה ואולי אף יותר מכך, אך ברגע שמשהו לא נראה לה היא פשוט מרביצה ( ובעיקר לבת שלי...) האמא של הילדה היא חברה מאוד טובה שלי והיא די אובדת עצות בנוגע לאיך לטפל בנושא.לדוגמא בשבת האחרונה הן שיחקו יחד בגינה עם עוד 3 בנות(שגם הן ביחד באותה חבורה כבר מגיל שנה), והילדה רצתה לעבור דרך מנהרה שבה ישבו 3 בנות. פתאום אני רואה את הילדה מרימה יד ומיד אח"כ אני שומעת את בתי בוכה. כשנשאלה הילדה למה הרביצה התשובה היתה " רציתי לעבור והיא לא זזה" הילדה אפילו לא ביקשה מביתי לזוז ואף הודתה בכך.האמא של הילדה טוענת שהיא מטפלת בעניין לא רק בשיחות אלא גם בעונשים שונים. העונש העיקרי לרב ינתן בבית ובגינה למשל תהיה רק שיחת הבהרה עם הילדה ואמירת הסליחה לצד הפגוע. צריך לציין שתמיד אחרי הרבצה, שריטה או משיכה בשיער היא באה לבקש סליחה ( הוריה אומרים לה לעשות זאת) אך זה נראה כאילו זה כבר רוטינה בשבילה ואין שם באמת חרטה כלשהי. סליחה על האורך אבל אשמח לקבל עצה גם בשבילה וגם ע"מ שביתי תפסיק להיפגע.

הוספת תגובה

• יחסים בין ילדים

שרון באומל
    13/06/2007

שלום מיכל
    דברייך מובנים לי מאוד. אני חושבת שחשוב לדעת כיצד מרגישה ביתך בחברת החברה שלה? לפעמים מה שמפריע לנו כהורים, כלל אינו מפריע לילדינו. אם היא לא נהנית לבלות עם הילדה, אולי כדאי לצמצם לעת עתה את כמות הפגישות. או מאידך גיסא, אפשר לחשוב על פעילויות משותפות שיפחיתו את כמות האלימות כגון: הליכה משותפת לגן חיות/בריכה/מוזיאון וכו' - שם יש גירויים רבים מלבד היחסים הבינאישיים.
    בקשר לחברה שלך - אם היא רוצה לדעת איך להתמודד, היא צריכה לפנות בעצמה לקבל עצה. אני חושבת שלא כדאי לך להתערב בחינוך ביתה (גם אם זה לא נראה לך). זה יכול לקלקל דברים יפים בחברות שלכן.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה