פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    אמא
    12/06/2007

ביתי בת שנה וחצי וכבר כשבועיים החלה בעצמה בתהליך גמילה.
    היא תמיד שנאה את הטיטול והחלה מורידה אותו. הראתי לה סיר והיא התלהבה לשבת עליו ולעשות פיפי (מוחאת לעצמה כפיים) היא יודעת לומר סיר וכשלא יוצא לה פיפי אומרת אין. למעשה מיד לאחר הגן בשעה ארבע ועד שמונה כי כבר שבועיים בלי טיטול וחוץ מהפיפי הראשון לאחר הורדת הטיטול כמעט ואין פספוסים. כאשר בורח לה פיפי היא בוכה וצועקת סיר, לפעמים גם הפיפי השני מעט בורח ואחר כמה טיפות היא עוצרת רצה אלי וצועקת סיר או בוכה בכי מסויים מאוד. יש לציין כי היא עושה פעם בשעה, שעתיים. אוהבת נורא את התחתונים ובוכה כשמלבישים לה טיטול. גם בשנת הצהריים הטיטול לרוב יבש.
    שאלתי היא מה עכשיו? היא בתינוקייה ויהיה להם קשה נורא להוריד את הטיטול ולהתמודד עם פיספוסים. יש לציין כי אני מורידה לה את הטיטול מיד כשהיא מתעוררת בבוקר אך כנראה באיחור כי שעה שלמה עד הגן אין לה כלום ואז היא כבר עם טיטול.
    חשבתי לתת לה להיות עם טיטול תחתון בגן ולהביא סיר לגן כדי שהצוות יושיב אותה בזמנים קבועים או כאשר היא מבקשת (עדיין מתקשה להוריד תחתונים). האם זה יעיל? אודה על עצות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    12/06/2007

שלום לך.
    אם תוכלי לדבר עם המטפלות בתינוקייה לגבי תחילת תהליך הגמילה, אני חושבת שזה הכי טוב. אני באמונה שכשמתחילים לגמול, מורידים את החיתול לגמרי (אולי לתק' קצרה משאירים בלילה), ולוקחים בחשבון פיספוסים. אם בתינוקייה מוכנים לעשות גמילה לילדים, הם בוודאי רגילים גם "לפספוסים" ולא נראה לי שהשד נורא כ"כ.
    אולם, אם הם לא מוכנים לשתף איתך פעולה, תאמרי לילדתך שבבית היא הולכת להיות בלי חיתול, ולעשות קקי ופיפי בסיר ושבינתיים בגן, היא תהיה עם חיתול. כדאי להסביר לה את זה, על מנת לא ליצור אצלה בלבול. אם תוכלי למצוא ראציונאל לכך, מה טוב.
    שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בת שנה וחצי

אמא
    16/06/2007

תודה על התשובה.
    אתמול והיום הורדנו לקטנה את הטיטול למשך כל היום. אתמול חוץ מפעמיים הכל היה פספוסים בלילה טיטול.היום היה ככה: בבוקר עשתה קקי חצי בסיר וחצי על הרצפה (לפי סדר זה), פיפי (לאחר שעה) בסיר, אח"כ פספוס שוב בסיר ופספוס, בסיר, כאן היה פספוס כי היא באה אלי ומשכה אותי ולא שמתי לב. בערב בשש נראה כי נמאס לה שמה את הסיר ליד השרותים של אח שלה התיישבה על הרצפה בסלון עשתה פיפי ויחד עם זאת צעקה לי: רצפה וסמנה באצבע (נו נו נו) ונראה כי עשתה זאת בכוונה.רחצתי אותה בשבע בערב ושמנו לה תחטול (פעם ראשונה שהסכימה לאורך כל היומיים)
    היא שומרת על רווחים של שעה וחצי לפחות, משחקת בבובה שמה על הסיר כאילו עושה פיפי, כשיושבת על הסיר עושה פש... ומוחאת כפיים וקמה אם הצליחה. מסרבת לשבת על הסיר כשאין לה ומספר פעמים בקשה סיר ולא יצא.
    לי נראה כי היה יום מעודד, אך חמותי טוענת שאני גורמת סבל לילדה ועד שהיא לא תדע לומר אני עושה קקי/פיפי בזמן שהיא עושה בטיטול אין מה להתחיל.
    מה דעתך?
    נ.ב בתינוקיה אמרו שהילדה צריכה להתרגל שיש סיר בגן וקודם הם יקחו אותה לעשות בסיר עם תחטול למשך השבוע נראה מה יהיה בשבת הבאה ואז נחליט מה הלאה. פשרה.
    מצטערת על המגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    16/06/2007

נשמע בסדר גמור.
    בהצלחה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני התחיל להכות אותי
    עדה
    12/06/2007

בוקר טוב לכולם.שאלתי שאלה לפני כשבועיים לגבי בני בן ה4 וחצי האנרגטי מאוד ונענתי ע"י שרון.אתמול צצה בעיה חדשה,הוא התחיל להכות אותי ונתן לי פליק ברגל כשלא הסכים לדעתי.הוא חזר מהגן ורצה לצאת לגינה להפריח בועות סבון אמרתי לו שקודם יכנס לאכול ארוחת צהריים ואח"כ יוכל לצאת לגינה הוא התחיל להתווכח איתי ולא הסכים ולבסוף כשראה שאני עומדת על שלי התחיל לצעוק ולהשתולל ונן לי מכה וברח,האמת היא שאני יודעת שזה מעשה חמור מאוד ואני בד"כ לא מבליגה על מעשים כאלו,ניגשתי אליו כמובן בעצבים ואמרתי/צעקתי שלא יעיז להכות אותי שוב והלכתי.ראוי לציין שבשבועות האחרונים הוא ממש מתעצבן מהר מכל דבר קטן שלא מוצא חן בעניו,הוא צועק ומרביץ גם לאחיותיו הגדולות ממנו(בת 9 ובת 5 וחצי)יש לו מן התקפי זעם כאלו שאני לא יודעת איך להרגיע ולהפסיקם,ויותר מזה ברור לי שהוא במצוקה ולכן הוא מתבטא בצורה כזאת,מה לעשות ואיך להגיב כשזה קורה?(המכות+ההשתוללויות)רציתי להזכיר שהוא התחיל לפני כחודשיים רכיבה טיפולית על סוסים שמתחילה קצת לעזור(לפי דברי הגננת)תודה מראש-עדה

לקביעת תור
    סגירה
    בני התחיל להכות אותי

הוספת תגובה

• אלימות כלפי הורה

שרון באומל
    12/06/2007

שלום לך עדה.
    ראשית, שמחתי לראות את הבנתך העמוקה את ילדך, שהוא נמצא במצוקה. שנית, אני חושבת שמכות כדאי להפסיק בעודן באיבם, גם אם זה דורש להטיל סנקציה (למשל:אם תכה אותי, לא אוכל להרשות לך להפריח בועות סבון), ובו בזמן לתת אופציה כיצד ניתן לפתור את הקונפליקט (אתה יכול לאכול חצי מהארוחה, להפריח בועות ואז לחזור ולאכול את החצי השני, כשתהיה רעב).
    אולי כדאי שבכל זאת תפנו לאיש מקצוע???? מישהו שיראה את הילד יחד אתכם????
    אם אתם גרים בצפון, את מוזמנת ליצור איתי קשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שרון

עדה
    12/06/2007

אני אאמץ את הרעיון שלך במקרה שיחזור ובכל מקרה אפנה אלייך דרך האתר,כנסי לשם בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו.........
    חסוי
    11/06/2007

בתי בת 3 ילדה נבונה ויש לי תינוק בין חודשיים וחצי, אני ממש "קורסת"
    הפסקתי הנקה שכול כך רציתי בלית ברירה אין לי חלב שאבתי ולא יוצא לי כלום, היום החלטתי שאני מפסיקה . בתי הבכורה עושה לי בעיות לא רוצה להתקלח להסתרק, קוראת לי מפגרת, אומרת לי שהיא לא אוהבת אותי, נושכת אותי,ההתנהגות שלה מוציאה אותי מדעתי ואני מיואשת כי אני לא יודעת איך לגשת אליה ומה לומר לה. היא גם לא מקשיבה לי כמה שאני מנסה לדבר איתה בנועם ולהסביר לה. אני מרגישה שהכל נעשה בכוח דבר שאני לא רוצה שיקרה
    רוצה אני לציין שהיא מקבלת המון אהבה ויחס כמה שאפשר שאני פנויה.מה אני עושה?איך אני גורמת לכך שהיא תשמע לי?אגב, לפני שאחיה נולג גם היו לי בעיות איתה במצבים מסויימים כמו מקלחת וכו' הכול צריך להעשות בטקסים וזה נמאס. אז היה לי הסבלנות והזמן אבל שעכשיו יש שניים זה קשה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו.........

הוספת תגובה

• אמא עייפה

שרון באומל
    11/06/2007

שלום לך.
    עייפותך וחוסר סבלנותך מובנות וטבעיות מאוד!!!!!!!!!!!!!! החודשים הראשונים לאחר הולדת הילד השני הם חודשים עמוסים וקשים, הדורשים הסתגלות והתארגנות מערכתית לא פשוטה. דומה הדבר להגדלת מכסת העבודה במפעל ללא הגדלה בכוח האדם. לכן, תני לעצמך להיות בעומד והעייפות ודעי שזה משתפר עם הזמן.
    לגבי ביתך הבכורה: גם עבורה השיוני לא קל. מהיותה הילדה האקסקלוסיבית שלכם היא הופכת לילדה שאמורה לחלוק בכם (ובעצם בכל שהיה רק שלה) עם ייצור שהיא עדיין לא קשורה אליו ולא אוהבת אותו. ראשית, הייתי מתייחסת לכך. הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "פעם, לפני ש-X נולד היית רק איתנו. שיחקנו רק איתך, אכלנו רק איתך, קילחנו רק אותך וכו'.עכשיו אנחנו משחקים/ מקלחים/ מאכילים גם אותך וגם את X. לפעמים אנחנו לא יכולים להיות איתך כמו פעם כי X לא יכול לעשות שום דבר לבד. הוא לא יכול לאכול לבד, אז צריך לתת לו בקבוק, והוא לא יכול להתלבש לבד וגם לא להתקלח לבד ואפילו עדיין לא להירגע לבד ולשחק לבד בחדר ואנחנו צריכים להיות איתו הרבה. יכול להיות שזה גורם לך להיות עצובה וכועסת". הידיעה של הבת שלך שאת יודעת מה עובר עליה יכולה להקל עליה מאוד. ובנוסף, לתת לה אופציה לדבר על הכאב ולא "להתנהג" אותו.
    לעצות נוספות וקונקרטיות הייתי ממליצה גם למצוא קבוצה לאימהות לילד שני לתמיכה, או להגיע למס' פגישות עם איש מקצוע, להבנה משותפת על המצב.
    שיהיה בהצלחה רבה ומזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך נוספת לתקשורת

רינת
    11/06/2007

אמא עייפה, ליבי ליבי אליך. עצם השם שבחרת לעצמך משקף את הקשיים שלך.
    רציתי להתייחס לדבר אחד בפניה שלך: כתבת " היא גם לא מקשיבה לי כמה שאני מנסה לדבר איתה בנועם ולהסביר לה."
    אני חושבת שלידת אח (בעיקר ראשון) הינו שלב נורמטיבי אך קשה בהתפתחות של כל ילד. שלב המלווה בהרבה רגשות (מודעים ולא מודעים) שלא לגיטימיים. ואז, כשהכל בבטן, הילד כמו מתנהג את הרגשות שלו. בתך מנסה, לדעתי, להעביר לך את הקושי שלה באמצעות התנהגותה.
    אבל אני מאמינה שהדבר שיעזור לה אינו שיחה נעימה והסברים. אני חושבת שלאפשר לילדה לשחק את הרגשות, ובאמצעות המשחק הן לבטא אותם, והן לעזור לה למצוא דרך להגיע להשלמה של המצב, יכול לסייע לה מאוד.
    אם תרצי פרטים נוספים, את יכולה ליצור עימי קשר [email protected]
    רינת - מטפלת במשחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא צריכה לחזור לעבודה
    אורלי
    11/06/2007

היי צריכה עצה דחוף אני אמא לילד בן שנתיים וחצי ולתינוקת חדשה בת כמעט שלושה חודשים ובשבוע הקרוב אני צריכה לחזור לעבודה רק שזה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי בשלושת החודשים הללו בני השתפר בכל התחומים (התהגותית, דיבור וכו’) ואפילו הגננת שלו אמרה לי זאת. ואם זה לא מספיק אז החזרה שלי לעבודה מותנת מצד המנהלים שלי שאני אתחיל לעבוד שניי ערבים בשבוע (13-22) ובשאר הימים שמונה עד חמש אני כל כך חוששת שזה יפגע בילדי שפעמיים בשבוע הם יהיו מחוץ לבית עד שעות מאוחרות אבל אני חייבת לחזור אני מפרנסת יחידה כרגע .

לקביעת תור
    סגירה
    אמא צריכה לחזור לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

שרון באומל
    11/06/2007

שלום לך.
    קשייך מאוד מובנים לי. אולם, ברצוני לומר לך שיש גם יתרונות באם עובדת. האפשרות של ילד להכיר אנשים אחרים, מרחיבה את עולמו ומאפשרת לו, פעמים רבות, לממש את המהות האמיתית שלו. במילים פשוטות, הרבה פעמים קל לנו יותר להיות "אנחנו" רחוק מהקרובים לנו. בנוסף, האפשרות להיות עם מגוון אנשים חושפת את הילד לעוד קשרים, עוד אופני התנהגות, עוד אופציות למגע פיסי וכך ההכירות של הילד עם העולם מתרחבת.
    כיוון שאין לך ברירה, צאי לעבודה בהרגשה טובה, שימי את ילדייך במסגרות הכי טובות שאת יכולה לתת להם. בזמן שאת איתם, תהיה לך הרבה יותר סבלנות להיות איתם באמת וגם זה מאוד חשוב.
    שיהיה בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי

אמא
    12/06/2007

מנסיני אני יכולה לומר לך,
    אני גם חששתי בדיוק כמוך לאחר חופשת הלידה לעבוד עד שעות מאוחרות הייתי מסיימת בשעה 17:00 לעבוד ולעיתים יותר. אבל בני היה נמצא עם בעלי משעה 17:00. הוא היה מגיע מוקדם יותר ממני.
    אני יכולה לומר לך שהייתי נכנסת הביתה ב17:30 בערך וזה היה זמן שהוא פרופר עם בני עד 20:00 שהוא הולך לישון אלו 2.5 שעות איכותיות והיינו מספיקים המון.
    כיום המשרה שלי התקצרה בגלל אותן סיבות ההרגשה שלי כאמא והרגשות אשם, למזלי זה לא פגע לי במשכורת והמנהלים שלי בעבודה היו מקסימים ואנושיים איתי. היום אני עובדת עד 15:00 ואני יכולה לומר לך שיש ימים שכשהייתי עובדת יותר הייתי מספיקה עם בני יותר, מכיוון שיש עכשיו הרבה זמן אז אני מתפנה במקביל גם לבית ובני ילד שיודע להעסיק את עצמו ואני מאפשרת זאת לפעמים מה שנותן לי את הזמן שלי לידו כמובן.
    משפט חשוב מאוד שכדאי לזכור : " זה לא הכמות זה האיכות"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בני בן ה- 3
    מיכל
    11/06/2007

אני אמא לשני בנים בן 7 ובן 3. הבן הקטן הוא ילד חכם, מאד כריזמטי, יוזם ומגיל קטן מאוד זכה להרבה תשומת לב ממבוגרים שהתרשמו מהיכולת המילולית שלו ומהתנהלותו הבוגרת לגילו. יחד עם זה, הוא מעולם לא היה ילד רגוע. הוא שחקן בנשמתו ומניפולטיבי. בחודשים האחרונים הוא אומר לא אחת שאינו רוצה ללכת לגן כי אינו אוהב את הילדים. הוא טוען שהם מציקים לו. כדוגמא לכך הוא מתאר מצב שבו הם תופסים את הכסא שלו. כשאני צופה בו משחק עם ילדים הוא מגלה לעיתים שתלטנות וכוחנות. מדבריו אני מבינה שהוא נמצא הרבה עם הגננות. אולם הגננות מספרות שהוא משחק עם הילדים. יש לו בעיקר שני חברים שהוא אוהב.
    הוא ילד חברותי בבסיסו והילדים רוצים בקרבתו. נראה לי שקשה לו כשהדברים לא הולכים כרצונו או שלא באים לו בקלות. אני רואה את זה לאחרונה גם במצבים של קושי במשחק או בכל דבר אחר. במצבים אלו הוא מגלה עצבנות וכעס.
    במקביל הוא מרבה להיעלב ולכעוס בכל פעם שאומרים לו לא או שמעירים לו.
    אני גם מתלבטת בהקשר זה האם להשאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי (גן פרטי) או להעביר אותו לטרום-טרום חובה לשנתיים הבאות.

אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בני בן ה- 3

הוספת תגובה

• קשיים עם בן 3

שרון באומל
    11/06/2007

שלום לך מיכל.
    הייתי שמחה אם היית יכולה להרחיב או לתת דוגמא מפורטת לגבי התנהגותו. למשל תני דוגמא לקונפליקט שיש בבית: מה מעורר אותו, מה הוא אומר ועושה, איך אתם מגיבים, מה קוה בעקבות תגובתכם. בנוסף לדוגמא, נסי לראות אם יש דפוסים שחוזרים על עצמם ולכתוב לי עליהם.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד הקונפליקטים

מיכל
    12/06/2007

הקונפליקטים הם בעיקר סביב משהו שהוא רוצה ולא יכול לקבל וכשאומרים לו לא. בנוסף הוא מתרגז במהירות כשמשהו מתקלקל לו או לא מצליח. התגובה שלו היא לקלל, לבעוט. לעיתים אני מנסה להרגיע אותו באמצעות מילה טובה או חיבוק ולעיתים אני מתעלמת מהזעם ונותנת לו להירגע. יש לציין שהוא נרגע די מהר ומתעשת. אבל ההיעלבויות והכעס יכולים לקרות בתדירות גבוהה. במצבים אחרים, כשהוא רגוע הוא יכול, להבדיל, לגלות בגרות יוצאת דופן.
    אתמול, למשל, ילדה תפסה לו את הנדנדה והוא נכנס לקריזה והחל לבכות ולכעוס כמה דקות עד שנרגע (כי נתנו לו נדנדה אחרת). בגן הוא יכול לפגוע בילדים אבל כשהם פוגעים בו הוא מאד נעלב וכועס. באופן כללי הדפוס הוא שהוא יכול להיות ילד מדהים, עד שקורה משהו שלא לרוחו.
    אני מנסה לחזק אותו בכל פעם שהוא מצליח להתגבר על הקושי וזה בהחלט עובד! קבעתי גם שיחה עם הגננת כדי שנראה לו שאנחנו הולכות באותו קו. הוא אימץ לעצמו דרך נוספת שהצעתי לו להעביר את הכעס לידיים למעוך אותו ולשחרר והוא מפתח את זה בעצמו בכל פעם. הוא מאד משתף פעולה ויחד עם זאת לפעמים זה חזק ממנו.

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה

מיכל
    17/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקטים.

שרון באומל
    21/06/2007

שלום מיכל.
    עד גיל שנה וחצי-שנתיים לערך, ילדים תופסים עצמם ככל יכולים, כאומניפוטנטים. שום דבר לא יכול להם, והם לא מבינים את כוחם היחסי בעולם. החל מגיל שנתיים ילד מתחיל לתפוס את גודלו היחסי בעולם, ידיעה המלווה בכאב, על היותו קטן, חלש, ולא יכול לעשות כל מה שהמבוגרים יכולים. מתוך הידיעה הזו צומח הרצון לגדול ולהצליח. מסיבה כלשהי (אני מציעה לחשוב מהי) בנך מתקשה לקבל את המציאות הזו, וכשהוא נתקל במציאות שמראה לו שהוא לא כל יכול, לא הכי חזק, לא הכי שולט וכו', הוא לא מסוגל להתמודד עימה בצורה אדפטיבית.
    כל הדברים אותם את עושה עימו בהקשר זה הם נפלאים!!!!! כל הכבוד.
    הייתי מוסיפה איזשהו הסבר עבורו על המתחולל בעולמו הפנימי. משהו בנוסח: "לפעמים כשלא מצליחים משהו מרגישים לא שוויםנ מספיק/פחות טובים/חלשים/מפסידים (וכו') - איך הרגשת כשלא קיבלת את הנדנדה כשרצית?" (לפי הדוגמא שנתת). הידיעה שלו שיש מי שמבין את הקושי שלו מבפנים, עשוייה להקל עליו מאוד.
    יכול להיות שיהיה כדאי להתייעץ בהמשך עם איש מקצוע שיעזור לכם, כמשפחה, להתמודד עם הקושי הספציפי ולהבין את המשמעות שלו.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמותי
    חגית
    10/06/2007

בתי, בת 17 חודשים, נכדה ראשונה.
    אנחנו מתגוררים מחוץ לישראל וכל ביקור שלה/שלנו מתאפיין באובססיביות מוחלטת שלה לגבי הילדה.
    כאילו ניסיון להשלים את כל החסר בביקורים...מה שהוא פשוט בלתי אפשרי!!!
    ודוגמאות "על קצה המזלג":
    הקטנה לא אכלנית גדולה (בלשון המעטה)...אז כל היום היא עסוקה בלהאכיל אותה ואפילו בכוח, בניגוד מוחלט למה שאני מאמינה בו וזה ממש גורם לקטנה לאנטי לגבי אוכל במשך חודשים ארוכים לאחר מכן (צום של ימים ארוכים).
    בכל פעם שאני הולכת עם הקטנה לאנשהוא זה מלווה בפרצופים והערות מצידה, כאילו והיא שוכחת שיש עוד משפחה/חברים/מקומות שאנחנו רוצים לבקר.
    כשהקטנה נמצאת היא לא עוזבת אותה לשניה, בכל רגע נתון מפעילה אותה ואני תמיד כ"כ משתדלת שהקטנה תלמד גם להעסיק את עצמה, במיוחד שבנכר אני איתה לבד כל היום, פשוט אח"כ קשה לי כשאני לבד.
    כל הזמן היא מבקרת אותי על איך שאני מגדלת ומחנכת את הילדה. יצויין כי הילדה מאד רגועה, חייכנית, חברותית וחכמה וכל הזמן אנחנו מקבלים על כך פידבקים.
    היא ממש "חוטפת" את הילדה ממני: למקלחת, להרדים אותה, לטייל איתה ומתעלמת מהתגובות של הקטנה (כן, הרבה פעמים בכוח. אלה הפעמים היחידות שאני רואה את הקטנה בוכה באמבטיה. וגם מבחינתה זה "טבעי" שילד יבכה עד שהוא ירדם גם אם מדובר בחצי שעה של בכי ש"נחסכות" כשאני או בעלי מרדימים אותה)....כלומר, לא מוכנה לקלוט שהקטנה רואה אותה אחת למספר חודשים ולוקח זמן להתאקלם ולהתרגל (רחוקה מסביבתה הרגילה, פרצופי חדשים).
    בקיצור, ההתמודדות עימה כ"כ קשה לי ולקראת הביקור הצפוי בקיץ אני ממש חוששת.
    הלוואי שהילדה הייתה מתאקלמת מהר יותר...הרי גם אני משוועת לעזרה ולשקט ממנה...אבל באופן הכי טבעי ורגיל, זה פשוט לא ככה, כיצד להסביר לה את זה?
    מה עליי לעשות? כיצד להתתמודד? אני כ"כ רוצה להנות בביקור הזה....

לקביעת תור
    סגירה
    חמותי

הוספת תגובה

• מתוך ניסיון

חסוי
    11/06/2007

כשקראתי את מה שרשמת ליבי יצא אליך, אני חוויתי משהוא דומה עם חמותי רק שאני גרתי אצלה במשך תקופה של שנה,זה היה קשה מנשוא בתי אז הייתה בת 5 חודשים בתחילת דרכה בזחילה ולא הורשיתי לתת לה לזחול בטבעיות שמא תתקרר, לא הרגשתי אמא באותה תקופה הרגשתי שמשהו לקח לי את התפקיד וזה היה באמת ככה , החינוך שלה והדעה שלה הייתה שונה לגבי החינוך שאני ראיתי לנכון , את יודעת איך שאנחנו הצעירות קוראות לזה "חינוך של פעם" ואני באותה תקופה קראתי ספרים והדרך שלי הייתה אחרת גם אם היא לא הכי טובה אבל זה שלי ואף אחד לא צריך לקחת את זה ממני וזה מה שיפה בהורות ללמוד להשכיל ולפעמים לעשות טעויות שזה חלק מהעניין אין הורות מושלמת. רציתי גם שהבת שלי תהיה חופשיה אצלה אבל זה לא היה כך ,כול פעם שנגעה או הסתקרנה אז היא הוזיזה אותה שמא תהפוך וכו וכו, אני יכולה עוד לכתוב אלף ואחד קטעים שהיו שלא מצאו חן בעיני אבל לא אסיים.....לשורה התחתונה מה שלמדתי לחיים בכלל ......
    תעמדי על העקרונות שלך ותהיי שלמה עם עצמך ואל תתני לאף אחד לערער או להגיד לך מה לעשות ומה לחשוב אל תתקפי רגשי מצפון לגבי אף אחד גם לא לגבי חמותך שתעשה פרצופים עד מחר,העיקר שאת בסוף יום יודעת שעשית מה שאת רוצה ,אוהבת (השיר של גלי עטרי) אך מצד שני תלמדי איך לתת לחמותך ספייס להיות עם נכדתך (פעם ב שאתם נפגשות היא לא "תקלקל" לך עקרון חינוך )כפי שהיא חושבת לנכון להתנהג אל תשכחי שהנכדים זקוקים לרגעים עם סבתות והילדים שלנו לא כול כך שמים לב להגבלות כמו שאנחנו מסתכלות על זה מהצד, את לא חיה איתה יום יום אם כך היה הדבר היית צריכה לפעול אחרת זה בסהככול ביקורים ומדי פעם, תעברי לה מסר חד וחלק אכבד אותך ותכבדי אותי והכי חשוב תהיה אמיתית עם עצמך ואיתה ואל תתבישי מדי פעם גם להעיר לה בכנות שלא מוצא חן בעיניך שהיא מבקרת אותך אין כמו להגיד תאמת מאשר לשמור בבטן. מקוה שתרמתי ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגית היקרה...

אמא
    11/06/2007

קודם כל חשוב שחמותך תבין שלא מתפקידה לחנך את נכדיה, היא אמורה רק להנות איתם שזה הרבה יותר קל גם בשבילה.
    לפעמים הורים מסתכלים על החינוך של היום ולא מסכימים איתו ומנסים לשנות אותו, את צריכה לשבת איתה לשיחה רצינית מלב אל לב.
    ולהסביר לה שיש לך שיטת חינוך משלך ושאת מבקשת שלא תתערב, נקודה!!! ניתן לומר זאת בגישה חיובית יותר ולהוסיף שאת רוצה שהיא לא תתעסק בעניין החינוך ושתשאיר זאת לך ושהיא רק תהנה איתה תשחק איתה ותעשה איתה דברים כייפים כמו שסבא וסבתא עושים.
    אני יכולה לספר לך שחמותי אישה מדהימה להפליא, לא מתערבת, נותת ספייס רחב ולא מתערבת בענייני חינוך כלל ואף שואלת אותי אם אפשר לתת לבני כל מיני דברים ואם זה מקובל עליי, אני מודעת לכך שיחסיי עם חמותי הם נדירים ויוצאי דופן, אנחנו מסוגלות לדבר גם על דברים לא נעימים ולהעביר ביקורת בונה אחת לשניה ותמיד ברוח טובה.
    כמו כן יש תמיד את הדברים הקטנים שאנחנו כהורים לא מסכימים להם ואצל סבא וסבתא כדאי כן להסכים , כדי שיהיה משהו ייחודי ששייך להם.
    לדוגמא בבית שלנו בני לא אוכל שוקולד כמעט בכלל ואצל סבתא הוא יודע שזה הפינוק שהוא מקבל (וגם לא יותר מדי).צריך להשאיר להם משהו. אבל בעניין החינוך אין זהו מתפקידה והיא חייבת להבין זאת, כדאי לשבת ולדבר.
    למרות שבמחשבה שניה אם את גרה רחוק מאוד את לא צריכה לסבול את זה כל הזמן אז תני לה להנות עם נכדתה וכאשר היא עושה משהו שנוגד לחלוטין את החינוך, כמו להכריח לאכול , כל הקטע של המקלחת והשינה ,אל תתני לה לעשות זאת תעשי את זה את ותשתפי אותה ותאמרי לה שככה אתם נוהגים לקלח, להאכיל להשכיב לישון וכדומה, ותסבירי לה שאת רוצה שהיא תראה איך הנכדה שלה גדלה בצורה הכי טבעית.
    לגבי הערות לגבי שיטות החינוך שלך, אני הייתי אומרת: "כל אחד מגדל/מחנך את ילדיו כמו שהוא רוצה ואיך שהוא מאמין" וזהו אני מאמינה שהיא תבין את עצמה.
    דרך אגב איפה בעלך בכל הסיפור הזה, אני הייתי נותנת לו להילחם בעניין הזה כי זו אימו והכי טבעי שהוא יאמר לה את הדברים הלא נעימים מאשר שאת תאמרי אותם.תהיי חכמה ודברי עם בעלך ותאמרי לו שאת רוצה להנות בתקופת הביקור שלכם ועדיף שהוא ידבר עם אימו לגבי הכל ולא יתן לה להתערב, ותוסיפי בפני בעלך שחבל שאת ואימו תריבו עד שאתם באים לבקר ושלא תהני איתה, וחשוב לך להנות ושביתך תהנה גם כן והוא יכול למנוע את הוויכוחים המיותרים ואת התחושה הלא טובה שזה גורם לך.
    בהצלחה.... ואל תשכחי לעדכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קחי את את המושכות מבעלת הניסיון

חסוי
    11/06/2007

אני לא חושבת שצריך לבקש מהבעל ל"התערב" תאמיני לי מנסיון, אומנם אני לא מכירה את בעלה אבל אצלי זה לא עזר. זאת אמא שלו וזאת תהיה תמיד אמא שלו וככה הם מתייחסים גם אם הוא יכול להבין אותך, חוץ מזה חמות לא כול כך אוהבות להרגיש שהנה אשתו אמרה לו להגיד לי....הם רואות בזה כאלו מאחורי הגב
    הקצר קחי את המושכות תהיה עם בטחון מלא במה שאת אומרת ומבקשת כמובן בנעימים וגם תאמיני לי בעלך יערך אותך פי 100, הגברים לא אוהבים שמערבים אותם בנושאים אלו הם יעדיפו שאנחנו החמה והכלה נסתדר לבד גם אם הם לא יגידו מפורשות
    כך אני חושבת בכול אופן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן ואני טועה

אמא
    12/06/2007

יכול להיות שאני טועה לא יודעת אם את בעלת ניסיון , למרות שבני האדם שונים זה מאוד תלוי בבעלה, ולפעמים עדיף לא להתווכח ולהעיר לחמה כי לא מתפקידנו גם לשנות אותם, לכן הכל תלוי באילו אנשים מדובר, האם יוכלו לשמוע ביקורת בונה או לא. לכן עצה נוספת אתן לך, תקשיבי ללב שלך ולרגשות שלך את מכירה אותם הכי טוב ואת כבר תדעי כיצד לפתור את הסוגייה הזאת... בהצלחה...
    אני באופן אישי כאשר יש לי משהו על הלב נגד חמותי (וזה לא קורה הרבה בכלל) אני מסוגלת לשבת ולדבר איתה , נכון שאין על האמת בפנים בשיחה רצינית ורגועה אבל השאלה שאת צריכה לשאולאת עצמך היא כיצד יגיבו והאם זה לא יגרום למתחים וויכוחים נוספים???
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה בנות...שרון, מה דעתך?

חגית
    12/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם החמות

שרון באומל
    12/06/2007

שלום חגית.
    ראשית, מצטערת שלקח לי זמן לענות. איכשהוא נאבדה לי השאלה שלך בין שאר השאלות...קבלי התנצלות.
    אני מציעה שלפני הביקור תשוחחי עם חמותך ותאמרי לה את כל שאמרת כאן בפורום, באופן רגוע. תסבירי לה שאת מנסה שהיא תהיה יותר עצמאית, אז אם אפשר לתת לה גם לשחק לבד; שנאוד חשוב לך הנושא של לא להכריח אותה לאכול ואת הרציונאל לכך וכו'. תגידי לחמותך עד כמה כייף לך שהיא אוהבת את נכדתה ושאת מבינה את געגועיה אליה, ושחשוב לך שביחד תחשבו איך היא יכולה להיות איתה ולנסות גם להתאים עצמה לחינוך שאת מקנה לילדתך.
    אוסיף ואומר שגם אם היית חיה בארץ, לפעמים מה שהסבים והסבתות עושים עם הנכדים לא מוצא חן בעינינו. כשמדובר על ההורים הפרטיים שלנו זה יכול גם מאוד לכאוב לנו, כי הדברים הללו מרמזים על מה הם עשו איתנו כילדים. על חלק מהדברים כדאי להעלים עין. הילדים שלנו בד"כ מאוד אוהבים את הסבים והסבתות, ויש להם הזדמנות להרחיב את עולמם תוך היכרות עם דמויות משמעותיות אחרות. אני כן מחזקת את ידייך שבדברים העקרוניים לך לגבי ילדתך, תעמדי על שלך.
    מקווה שזה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בנושא התנהגות
    רותם
    09/06/2007

שלום שרו שבוע טוב.
    רציתי קודם כל להגיד תודה על התשובות העיניניות והמהירות אז תודה.
    ולשאלתי ביתי המקסימה בת שנה ן5 חודשים והיא ילדה פעילה מקסימה ומבינה כל מה שמדברים אבל אני לא יודעת איך להתנהג איתה בשתי מצבים1-שהיא אוהבת לגעת בחשמל וגם שאני אומרת מסוכן חם או כואב היא ממשיכה לגעת וחוזרת על הפעולה אז ברוב המקרים אני מרחיקה אותה או מזיזה את המוצר אבל לפעמים זה בלתי אפשרי זה כאילו היא לא מוכנה לקבל את המילה לא או שאולי רק במקרה הזה היא לא מבינה את המשמעות?
    2-בתקופה האחרונה בזמן האוכל היא מעיפה אותו לריצפה בהתחלה קצת אני מעירה לה ואחכ עוד ואת כל הצלחת אז אני מוציאה אותה מהכיסא והיא מתחילה לצעוק להשתולל על זה שאני כואסת עליה שהיא זרקה את האוכל והמצחיק הוא שהיא רוצה לאכול אבל כאילו היא בודקת את סף כעסי.איך לפעול?מה לעשות?ברגע שזה מתחיל להעיר לה ואם זה ממשיך להוציא אותה ולא לתת לה לאכול?לקחת את הצלחת ואז היא תבכה בצרחות?
    תודה.אני מרגישה שפשוט בתקופה האחרונה היא בודקת אותי את גבולותי או גבולותי.וכמעט כל דבר שני אני צריכה להגיד לה לא כיהיא עושה דברים שאי אפשר להתפשר עליהם.תודה .מצטערת על האורך.ן

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בנושא התנהגות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

רינת
    10/06/2007

נראה שהבת שלך אכן בוחנת גבולות. זה שלב שיכול להיות מאוד קשה להורים, אבל למעשה זה שלב התפתחותי חשוב.
    אני מאמינה שכאשר אומרים לילד "לא" , חשוב מצד אחד להתעקש על כך ולא לוותר, ומצד שני לתת לו אלטרנטיבה. שילמד מה כן מותר לו. שיתעל את הרצון שלו, את הסקרנות שלו למשהו דומה שמותר.
    מאחר שזה מאוד קשה להגיד לא, ולא ולא ולא כל היום, ולעבור ממבחן אחד לאחר, לדעתי חשוב למיין את הדברים ה"אסורים", ולהתעקש על אלו המהותיים באמת. אני מזמינה אותך לחשוב (עם עצמך ו/או עם בן זוגך) על כך.
    אני כותבת זאת מאחר ובאותה הפניה הצגת שתי סיטואציות שונות במהותן. התעסקות עם חשמל וזריקת אוכל על הרצפה. לגבי שתיהן כתבת " היא עושה דברים שאי אפשר להתפשר עליהם" .
    דעתי האישית היא שחשוב יותר להתעקש על הראשון מאשר על השני. יתכן מאוד שזריקת האוכל נעשית כתוצאה מהתגובה שלך לפעולה. אם לא תתיחסי לזריקת האוכל כלל, ותחזקי את הפעמים שהיא אוכלת יפה (מבלי לציין את נושא הזריקה), אני מאמינה שהיא תפסיק.
    בהצלחה
    רינת - מטפלת במשחק ([email protected])

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי זה עבד יפה..

אמא
    11/06/2007

בני בן שנה +8 ואני יכולה לספר שגם הוא אוהב מאוד לגעת בחשמל, זה מסקרן אותו מאוד החורים שם ובמיוחד בגלל שזה אסור לו אז הוא מנסה את גבולותיו. אני הייתי לוקחת אותו משם אבל מצאתי פיתרון אחר ישנם מכסים שנכנסים לתוך השקע ואז אין שום פחד רכשתי אותם וכאשר שמתי אותם (קשה מאוד להוציא אותם והם עלו לי 5 ש"ח ל- 6 שקעים) בני כבר לא התעניין בשקעים יותר, מעבר לזה הוא ממשיך לגעת בכל מיני דברים שאסור לו כמו כפתורים של הטלויזיה. אני מתעקשת ומזיזה אותו משם גם אם זה אומר 30 פעם אני אקח אותו ואסביר לו כל הזמן. לגבי הזריקה של האוכל גם בני היה עושה זאת , ובאמת שמתי לב שכאשר אני לא מתייחסת הוא מפסיק ואני משבחת אותו על כל ביס שהוא לוקח ואוכל יפה ומציינת תמיד שהוא ממש אוכל יפה ובנימוס עם כפית וכדומה. עוד רעיון מעולה, שימי שעוונית מתחת לכסא האוכל שלה וכך לא תצטרכי לטרוח ולהתעסק יותר מדי עם הניקיון של האוכל שהיא זורקת, ופשוט תשחקי אותה שזה לא מפריע לך ותתעלמי ואני מבטיחה לך שזה עובד.
    פסיכולוגיה הפוכה....בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

שרון באומל
    11/06/2007

ערב טוב רותם.
    ראשית, אני מתנצלת שחל עיכוב מה בתגובה שלי.
    ביתך נמצאת בתחילתו של תהליך הספרציה-אינדיוידאוציה. הווה אומר: אם עד היום היא ראתה את עצמה ככל יכולה וכמרכז העולם ואתכם, ההורים, כשלוחות שלה, עם התפתחות הקוגניציה שלה היא מתחילה להבין את היותה יישות נפרדת והיותכם יישויות נפרדות בעל צרכים ורצונות משלכם. ידיעה זו מביאה עימה בדיקות חוזרות ונשנות של הכוח והיכולת שלה ושל הנפרדות שלה. בשפה עממית זוהי תקופה שנקראת "גיל שנתיים הנורא". הוא נחווה כנורא כי זו תקופה בה הקונפליקטים מועצמים, וזו תקופה שתחזור על עצמה, בוורסיה שונה בגיל ההתבגרות. עם זאת, לעניות דעתי, זו לא תקופה נוראה אלא דווקא תקופה מאוד חשובה. תקופה בה הילד מגלה את מקומו וכוחו בעולם וכן את עצמאותו ונפרדותו מהדמויות החשובות לו. אלו אבני יסוד לבניית חיים רגשיים תקינים.
    ואחרי ההסבר הארוך, אפשר לתת כמה עצות, מתוך ההבנה של התהליך שעובר על הילד. עצה ראשונה היא לבחור את הגבולות שחשובים לכם, ולדבוק בהם בעקביות. מלבד דברים מסוכנים, לגביהם יש להיות עקביים ב"לא נוגעים....לא קופצים...לא לקוחים לפה..." הורים רבים בוחרים עוד גבולות בבית שלהם: לא אוכלים יותר ממתק אחד ביום; מצחצחים שיניים כל בוקר וערב וכו'. לגבי הגבולות הללו: להסביר לילד בשעה נוחה ושקטה, ללא קונפליקטים את הגבול ואת הראציונאל. למשל: אנחנו אוכלים כל יום רק ממתק אחד בגלל שממתקים זה מאוד טעים וכייף לאכול (ולכן ה-1) אבל זה לא בריא ומזיק לשיניים". אפשר גם לשאול את הילד לדעתו ולתת לו קצת לשאול ולדבר על כך. על כל גבול ששמים, יש לקחת בחשבון בדיקת גבולות ולכן חשוב מאוד להיות עקביים במשך תקופה מסויימת לפחות. גם אם הילד משתטח על הרצפה בסופר, מול כל השכונה כי הוא רוצה ממתק שני, לא לוותר. אם מוותרים, הילד"ילמד את השיטה" ויפעיל אותה בכל פעם שגבול אותו הצבתם לא ימצא חן בעיניו.
    דבר שני שכדאי לעשות זה לתת אלטרנטיבה לאיסור: אני אל מרשה לשים את היד בחשמל כי זה מסוכן. אבל, נראה לי נורא כייף לחבר/להרכיב משהו למשהו, אז קניתי לך משחק הרכבה נחמד. או"אני לא מרשה לקפוץ על המטה כי זה גבוה ומסוכן, אבל בואי נקפוץ יחד על הרצפה. את יכולה גם על גל אחת?"
    לסיכום:
    גבולות
    עקביות
    אלטרנטיבות.
    חשוב מאוד לזכור שילדים מחפשים איפה הגבול, וככל שהורים מותחים אותו יורת ומרשים יותר דברים, ילדים יחפשו את הגבול רחוק יותר (וזה לא תמיד יובי). לגבולות יש תכונה שומרת ומארגנת - וזה מאוד חשוב לילד.
    שיהיה בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקוה שתוכלו לעזור לי
    אני
    08/06/2007

אני אמא בערך בת 30, אני מגדלת את ילדי (בת 7 , בן 4 ) די לבד, בעלי מגיע מאוחר, כך שהכל אני.
    עד לא מזמן שרדתי. עכשיו כנראה בגלל שהילדים גודלים נהיה לי ממש קשה. בעלי לא מבין אותי כי הוא אומר שאני לא עובדת בבוקר .בכל אופן חשבתי שיהיו לי כוחות בגלל זה , אבל כנראה שאין קשר ואני בכל זאת חסרת סבלנות. כואב לי שאני מתנהגת ככה, אין לי סבלנות לשמוע אותם, אני רק מחכה שילכו לישון, לפעמים היתי רוצה לחזור להיות לבד. בכל אופן אין לי כרגע פתרון ממשי .
    בסה"כ הם ילדים טובים , כמו כולם , הבעיה אצלי אני יודעת. עכשיו מה אני יעשה שאני יודעת , איפה קונים סבלנות לילדים של עצמך?

לקביעת תור
    סגירה
    מקוה שתוכלו לעזור לי

הוספת תגובה

• עייפות

שרון באומל
    09/06/2007

שלום לך.
    הרגשתך מובנת לי מאוד. בעצם, למעלה משבע שנים השאלת את עצמך לאחרים: לילדים, לבית לבעל. אני מתארת לעצמי שאת רוב היום את ממלאת במילוי צרכים של אחרים, האהובים עלייך. לא תמיד "בא לנו", האימהות, להכין כריכים בבוקר, לשחק עם הילדים אחה"צ, להסיע לחברים ולחוגים, לעשות כביסה לבשל וכו', אך רוב היום שלנו מתמלא במטלות אלו. זה תהליך שוחק מאוד.
    ראשית, הייתי מציעה לך לבחור פעילות שאת אוהבת (ספורט מסויים, מלאכת יד, חוג קריאה וכו')ולהקדיש לה שני בקרים בשבוע, אפילו אם "הבית מחכה". (הוא ימשיך לחכות תמיד).
    בנוסף, הייתי ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע למספר פגישות ייעוץ, על מנת לנסות להבין ביחד מה קרה דווקא כעת שהשחיקה והעיפות עלו על פני השטח, וכיצד להתמודד עימן בצורה הכי טובה שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי לעזרה

אני
    10/06/2007

פניתי לעזרה דרך העיריה, יש לי פגישה רק בעוד חודש וחצי בערך..
    העניין הוא שאנילא רואה פתרון ממשי לבעיה, אני תמיד אמא, אשתו, עקרת בית וכו'.
    זה לא הולך להשתנות..
    כמה שאני אוהבת את הילדים , אין ליכוח אליהם , לא מעניין אותי הסיפורים שלהם..
    מבחינה חברתית שלי גם לא להיט.. ככה שבכלל אני נגמרת מבפנים.
    ובעלי אם הוא רואה אותי עייפה אז הוא אומר לי שאני עייפה מלא לעשות כלום. הוא בעצמו ראוה בסופ"ש כמה זה קשה עם הילדים.
    יש לנו מועד לפגישה זוגית גם דרך העיריה בעוד שבועים (הוא אמר שיסכים לבוא, אנימקווה)
    בכל אופן תודה שניסית לעזור..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 6.
    לנה
    07/06/2007

שלום גב' שרון באומל

יש לי בת עוד מעט בת 6.

עם הגעת הקיץ ההתנהגות של ביתי השתנה. כל בוקר יש ווכוחים עם הבגדים, נעליים וכו'

היא התחילה לענות לי על כל משפט שלי, לא תמיד בורה רגוע, התחלה להרביץ לי.
    אחרי שניה היא כבר מבקשת סליחה אל לאחר דקה הכל חוזר חזרה.
    אני שולחת אותה לגן כול בוקר ואחר ווכוח ובכי.
    היא ילדה מאוד פעילה ואם המון אנרגיה,גם דבר שבעניי לפי יוצה מפרופורציה.

היתי רוצה לקבל המלצה אך להתנהג איתה על מנת שנוכל להיות בשלום ובשלווה, שהיא לא תרצה להרביץ לי ולקלל (בצורה עדינה).

וביעקר ואוכל להיות בשבילה חברה וסמכות ולא "משטר"

בתודה מראש
    לנה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילדה בת 6.

הוספת תגובה

• ויכוחי בוקר

שרון באומל
    09/06/2007

שלום לך לנה.
    נשמע שביתך נמצאת כרגע בשלב טבעי של גילוי היישות העצמאית שלה, וזה מאוד חיובי ותואם גיל. בנוסף, אם היתך מתכוננת למעבר לכיתה א', ייתכן וכעת מתחיל תהליך של לינוי שיוצר אצלה מעט מתח, וזו התגובה שלה. חשוב להבין זאת, כי אפשר להגיד לה משהו על זה לדוגמא: "את כבר גדולה ובסוף הקיץ מתחילה ללכת לביה"ס. מאוד רציתי לדעת איך את מרגישה בקשר לכך". בנוסף, הייתי מציעה לך לספר לה איך את הרגשת כשהתחלת את ביה"ס. זה עשוי להקל עליה ולקרב ביניכן. הקרבה מאוד חשובה בתקופה של מתח.
    באופן קונקרטי, הייתי יוצרת סיטואצית שיחה בשעת אחה"צ או ערב, שזו לא שעת "הויכולים" ואומרת לך משהו בנוסח: "בזמן האחרון הבקרים שלנו מאוד קשים לי. אנחנו מתווכחות על המון דברים בבוקר ואני מרגישה שזה לא נעים לשתינו. בואי ננסה לחשוב ביחד מה עושים כדי שהבוקר יראה אחרת". אני מציעה לך להקשיב לה לגבי הרצונות והצרכים שלה בבוקר. עצות נוספות שאת יכולה לתת בשיחה: שאתן תבחרו יחד בגדים בערב ותניחו אותם על כיסא, שהיא תבחר בערב מה היא רוצה לקחת לגן בתיק האוכל, ואת תכיני לה מה שהיא מבקשת; אפשר להתחיל את הבוקר עם הקראת סיפור או כל פעילות אחרת שחביבה על שתיכן וכו'.
    השיחה אמורה להראות לביתך שאכפת לך מהיחסים ביניכם ושאת בהחלט רוצה שתפתרו את המצב. לא לעשות את היחה הזו בשעת דחק.
    שיהיה בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהעושים
    סיגל
    06/06/2007

בני בוה12 עוד מעט מדבר על קט הסטו ורואה באיתרנט תמונות ו כתבות וגם בתי קורות דיברתי איתו והוא אמר לי שזה למענין אותו והוא מאמין רק ב שם אנחנו חילונים לגמרה מה עושים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מהעושים

הוספת תגובה

• כת השטן

שרון באומל
    09/06/2007

שלום לך.
    אם הבנתי נכון את הודעתך, כתבת על התעניינותו של בנך בכת השטן. טבעי שילדים בגילו יתעניינו בכל מיני תכנים כאלו, גם (או בעיקר) אם בבית אין אוריינטציה לכתות ודת.
    הייתי מציעה לך לקרוא יחדיו את התכנים באינטרנט, ולערוך עימו על כך שיחה או שיחות. כך, תוכלי לקבל מושג כלשהו לגבי התכנים שהוא סופג, לנסות להבין מה מושך אותו לתכנים אלו, וכן לסנן עבורו ולהסביר לו את התכנים הנ"ל.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!!
    עדי
    06/06/2007

שלום שרון,

הייתי היום עם הבן הגדול שלי בטיפול ריפוי בעיסוק, וכל פעם שהוא מגיע למשהו קצת מעל היכולות שלו הוא נכנס להצגה הוא לא רוצה אין לו כוח ומסתבר שסף התיסכול שלו נמוך מאוד.

כיצד אני עוזרת לו להתגבר על מכשול זה?

הוספת תגובה

• כמה רעיונות למחשבה

רינת
    06/06/2007

עדי, אני יודעת שהפנית את השאלה ישירות לשרון, ובכל זאת בחרתי לשתף אותך בדעתי ומניסיוני.
    אני לא הבנתי בן כמה בנך, ולכן תשובתי היא כללית והדוגמא שבה אני משתמשת היא ספקולטיבית, ואת תוכלי להתאים את הדברים לגילו ולתחומי העניין שלו.
    אני מאמינה גדולה במשחק הדמיוני של ילדים!
    אם יש לך את הכוח, החשק והזמן הייתי מציעה לך לשחק עימו בצעצועים שלו, ותוך כדי משחק להציב אתגרים קטנים ולחזק את הדמות שלו (מתוך הדמות שאת משחקת) להתגבר עליהם.
    לדוגמא, נגיד שהוא מתעניין במכוניות. את תתיישבי איתו על השטיח, הוא עם מכונית ואת עם מכונית. ואז תוך כדי משחק של הסעתם או כל פעילות שהוא רוצה לעשות איתן, תציבי מכשול קטן, נגיד שהמכונית צריכה לקפוץ ממנו. אם הוא נרתע מלנסות, אפשר אפילו שאת תקפצי קודם, ואז תעודדי אותו לעשות. תגידי לו כמה שאת מאמינה במכונית, כי היא מכונית חזקה, חכמה, וכו'. לאחר שיעבור את המכשול תחזקי אותו על זה שניסה והצליח. כך תשחקו מספר פעמים ולאט לאט המכשולים יגדלו.
    אפשר אפילו שלאחר זמן מה את תשחקי כאילו את נמנעת מלנסות, ומתעצבנת, ולתת לו ללמד אותך איך להרגע, לא להתעצבן ולנסות להתמודד. אם הוא לא רוצה לקחת את התפקיד הזה, את יכולה לקחת מכונית נוספת, שתלמד את המכונית שלך להתמודד עם הקושי (למשל תגיד : תנשמי עמוק, תאמיני בעצמך...). אני מציעה שאת "ההדרכה" תפני אל עצמך ולא אליו. אבל חשוב שתחכי לרגע שהוא ישים לב למעשים שלך.
    תזכרי, חשוב שיהיה לו כיף, שיהנה!!!
    אם בתוך העולם הדמיוני הילד שלך ילמד להתמודד עם אתגרים, עם קשיים, ואפילו להתגבר על אי הצלחות קטנות, הוא לאט לאט יעביר את זה לעולם שבחוץ.
    זה יכול לקחת מספר פעמים שבהם תשחקו. ולכן התחלתי במשפט "אם יש לך הכוח, החשק והזמן". אם אין לך או שאת מתקשה לשחק עימו כך, זה בסדר גמור וטבעי. לשם כך יש אנשי מקצוע שיכולים לעזור .
    ועוד רעיון- ביומיום הייתי מציעה לתת לו לעשות דברים שהוא יודע, נגיד להתלבש - ואז לחזק אותו על כך שעשה את זה לבד, שהצליח כל כך יפה. זה יכול לגרום לו לרצות לקבל עוד חיזוקים, ומכאן לנסות דברים חדשים. חשוב לדאוג לחזק מאוד כל דבר חדש שהוא מתמודד איתו.

בהצלחה. אשמח להתעדכן, ואם יש צורך לענות על שאלות/ לתת רעיונות נוספים
    רינת - מטפלת במשחק ( [email protected])

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך

שרון באומל
    09/06/2007

שלום לך.
    אני לא יודעת את הסיבה בעטיה בנך הופנה לריפוי בעיסוק, אולם, אני מתארת לעצמי שבתחומים המוטוריים התגלו קשיים. ייתכן ועל רקע זה, בנך סובל מדימוי עצמי נמוך. דהיינו, הוא מודע לקשייו בתחומים מסויימים וחש לא בנוח עם כך מזה זמן. התמודדותו עם הקשיים היא בהימנעות, וזו התמודדות מובנת ושכיחה מאוד.
    לכן, הייתי מדברת עימו ואמרת לו משהו בנוסח: "אתה יודע שאנחנו התחלנו ללכת לרפ"ע כיוון שקשה לך ב..... רציתי שתדע שאתה ילד מאוד חכם ויודע המון דברים ופשוט קשה לך בכך וכך...גם לי קשה ב....אנחנו הולכים עכשיו לרפ"ע כדי לעזור לך עם הקושי הזה. שמתי לב שכשקשה לך אתה מייד מוותר וחבל. אולי אתה ואני יכולים לחשוב על דרך אחרת מה לעשות כשקשה לך. למשל: אנחנו יכולים לעשות את (הדבר שקשה) יותר לאט. אנחנו יכולים לאכול משהו טעים לפני שאנחנו עושים אותו וכו'".
    בנוסף, הייתי מתייעצת עם המרפאה בעיסוק שלכם לגבי אותה שאלה בדיוק. לדעתי, היא אמורה לספק לכם הדרכה בתחום זה, כחלק מתפקידה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרחת חיתולים דחוף
    רותם
    05/06/2007

קודם כל תודה על התשובה הקודמת היתה מספקת ביותר.עכשיו לשאלתי :ביתי היום כבר בת שנה וארבע ומגיל קטן היא סובלת מרגישות יתר באזור הטיטול .לפעמים סתם ככ לפעמים מהזעה לפעמים משילשול היא מאד רגישה באזור זה .ותקופה די ממושכת טיפלתי בה אם משחותהמכילות סטרואידים כמו:בטאקורטן טבע קוטן וכד שמעתי לאחרונה שזה לא בריא ועלול לפגוע באיזושהי צורה.השאלה שלי האם זה נכון?ואיך מתבטא הפגיעה?באור לזמן ממושך?מתי רואים את זה?רק בעוד כמה שנים אחרי שזה נספג בעור?תודה זה דחוף אני דואגת שאולי פגעתי בעורה המתוק והעדין בלי להתכוון.

לקביעת תור
    סגירה
    תפרחת חיתולים דחוף

הוספת תגובה

• משחה מצויינת!!

אמא
    06/06/2007

בני סובל משנולד מאסטמה בעור וגם אני נאלצתי להשתמש במשחות עם סטרואידים במקרים חריגים בלבד. אבל הציעו לי משחה טבעית שנקראת "קלנדולה" והיא מאוד מועילה, והכי כיף שהיא טבעית וללא הגבלה בשימוש, נסי אותה היא עולה בין 50-60 ש"ח בכל חנות טבע ולפעמים קיימת גם בבית מרקחת רגילה עם הנחה של קופת החולים.
    נסי זה עוזר.
    צמח הקלנדולה שימש בעבר כעזרה ראשונה לכוויות קלות עקיצות ופריחות למינהם כך קראתי באינטרנט, לבני זה עזר מאוד מאוד.
    בהצלחה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרחת -סטרואידים לא קיבלתי תשובה

רותם
    06/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרחת חיתולים

שרון באומל
    09/06/2007

שלום לך.
    ראשית, הייתי מפנה את השאלה לפורום רופאים וכן הייתי מתייעצת עם רופאת עור. אכן, שימוש ממושך במשחה המכילה סטרואידים אינו מומלץ.
    בנוסף, אם בעייתה של ביתך הינה ממושכת, הייתי ממליצה לנסות טיפול אלטרנטיבי, שבד"כ מאוד עוזר אצל ילדים עם בעיות עור.
    אם את גרה באיזור חיפה, ומעוניינת, פני אליי. יש לי המלצה חמה.
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרון ו..

רותם
    09/06/2007

אני גרה באזור תל אביב עדיין אפשר להתייעץ?או מבחינת מרחק זה מיותר?ואם כן איך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרחת חיתולים

שרון באומל
    09/06/2007

שלום רותם.
    אני אברר עם ההומואופתית הזו לגבי מישהו באזור ת"א. אני חושבת שהיא ממליצה על מישהו שהוא מומחה ספציפי לבעיות עור. אני אתן לך תשובה עוד מס' ימים.
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות
    חסוי
    05/06/2007

בתי בת 3 ילדה טובה בגדול, כשבאים אליה חברים היא הרבה פעמים מתפרצת עליהם אני רוצה ללמד אותה שכדי דיהיו לה חברים היא צריכה לדעת להסתדר ולא להתפרץ בצורה כזאת איך העביר את המסר בצורה הכי נכונה שמותאמת לגיל זה.אגב היא גם מאוד קולנית וזה מפריע לי הייתי רוצה שתדבר יותר בנועם האם זה אפשרי ואיך?

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות

הוספת תגובה

• הקול שלה...

רינת
    06/06/2007

לגבי עוצמת הקול של הבת שלך: לדעתי לא כדאי להעיר לה על קולה באופן ישיר. קודם כל, את יכולה לדבר אליה בשקט. ילדים מחקים את ההורים שלהם . כמו כן, את יכולה להציע משחק של קולות: לקחת צעצוע מסויים (נגיד סביבון או כל דבר אחר)., ולשחק איתה שזה כאילו הווליום. לתת לה להגביר ולהחליש את הקול שלך באמצעות סיבוב הצעצוע על צירו, או תזוזה למעלה ולמטה. ואז תתחלפו. וכשאת תחלישי את הקול שלה, (בהנחה שהיא תשתף פעולה), תאמרי לה כמה זה נעים לך, ואיזה קול יפה יש לה. כשתגבירי את הקול שלה תוכלי להגיד משהו כמו : "רגע, אבל אני כל כך קרובה אליך, אני בעצם לא צריכה שתדברי כל כך חזק. אני שומעת אותך מצויין" ואז שוב תחלישי את קולה. את יכולה להחליש את קולה גם עד הסוף ולהגיד כמה חבל שאת לא שומעת אותה, ושוב להגביר כשתמיד את מחזקת את עוצמת הקול שאת רוצה.
    שיהיה לך בהצלחה, ואשמח לשמוע אם שיחקתן איך היו התגובות.
    (רינת - מטפלת במשחק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבת יפה רינת!

אמא
    06/06/2007

רעיון מעולה רינת, אפשר גם לשחק את משחק הלחישות......ילדים מתים על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאלימות או לחוסר אלימות
    יעלולה המתוקה
    04/06/2007

יש לי ילדה מאוד עדינה במיפגש עם בני גילה היא משחקת יפה
    אך כאשר מישהו חוטף או מרביץ לה היא פורצת בבכי
    גם כאשר הילד/ה הרבה יותר קטן מימנה וחלש מימנה היא לא מנסה להחזיר(אני משתדלת מאוד לא להתערב)
    במיוחד כאשר מדובר באחיינים
    אך לא פעם נוצרו מתחים בעיקבות זה במיוחד מאחר שדבר זה מפריע מאוד לבעלי
    והוא מעדיף שנימנע ממפגש עם משפחתי כאשר האחינים נמצאים(כמובן שזה מפריע להורי שרוצים ליראות את כולם ביחד
    הייתי רוצה לדעת איך לחנך את ביתי לעמוד על שלה מול ילדים אחרים

הוספת תגובה

• הגיל הוא כמעט 3 2.9

יעלולה המתוקה
    04/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זה עניין של אופי

אמא
    06/06/2007

אולי זה עניין של אופי והיא וותרנית אני לא ממש מנוסה בגיל הזה.
    אבל אני לא הייתי מעודדת אלימות בשום דרך ולא הייתי אומרת לה להחזיר כאשר מכים אותה כי בכך את מחנכת שאלימות פותרים באלימות, אולי זה טוב שאת לא מתערבת.
    איפה ההורים של האחיינים שחוטפים ומכים??? למה הם לא מתערבים??? דברי איתם ותאמרי להם שהבת שלך לא נהנית לבוא אליהם בגלל זה ואולי הם יוכלו לעצור את זה.
    שאלה מעניינת נשמע מה המומחים שלנו אומרים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אמא
    04/06/2007

בני בן שנתיים +7 החל כבר בגיל שנה וחצי להראות סימני גמילה.
    לפני כחודש בערך בגן הורידו לו את החיתול כי שאלו את הילדים מי רוצה לעשות צרכים באסלה. ובני רצה מאוד והורידו לו ועשה יפה באסלה.
    אחרי כמה ימים הוא דרש את החיתול שוב ולא רצה , יש מן תחושה שהיה לחץ חברתי בגן בדרך בה נעשו הדברים. החלטתי שאני עוזבת את עניין הגמילה ולא מדברת איתו על זה עד שיראה סימן נוסף מבחינתו.
    לאחר שבוע שבועיים לערך בני החל לדבר על זה שוב לבד וביקש לעשות את צרכיו באסלה.הוא עשה איזה פעמיים והפסיק לעשות ושוב ביקש את החיתול.אתמול בגן הוא ביקש פעמיים לעשות את צרכיו באסלה פעם אחת התפקששה והוא התלכלך מעט ובפעם השניה עשה פיפי , היום בבוקר הוא ביקש להוריד את החיתול ושאלתי אותו אם הוא רוצה לשבת באסלה והוא סרב. אינני יודעת מה לעשות מצד אחד אני רוצה להוריד לו לגמריי את החיתול בכדי ליצור עקביות וכדי לא לבלבל אותו ומצד שני אני מפחדת שהוא ילחץ שוב וייסוג מהעניין.
    יש לציין שבני מוכן לגמילה מהרבה בחינות, הוא קם המון פעמים יבש משנת הצהריים, והוא ילד עצמאי מאוד ומדבר ברמה גבוהה מאוד יודע להתבטא היטב ולומר מה הוא רוצה בצורה ברורה.
    מה כדאי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• שכחתי משהו חשוב לגבי השאלה

אמא
    04/06/2007

בגן כאשר שאלו מי רוצה להוריד את החיתול ולעשות את צרכיו באסלה בני רצה וכאשר עמדו בתור לשירותים לבני ברח הפיפי ואחד הילד צחק עליו ובני ביקש בחזרה את החיתול.באותו היום אחר הצהריים ביקש להוריד את החיתול והיה 3 ימים ללא חיתול כי סרב.במשך שלושת הימים האלו היו לו יותר חוויות של כישלון ובסופו של דבר ביקש את החיתול בחזרה.ייתכן שבני הרגיש לחץ מהגן להיגמל ועדיין לא היה מוכן לזה נפשית? ייתכן ובני נעלב מאותו ילד שצחק עליו כאשר ברח לו והוא ניסה להוכיח שהוא כן יכול? ולכן החלטתי לעזוב את זה עד שיראה סימן ובאמת לאחר כשבועיים הוא ביקש והמשך הסיפור נמצא בשאלה הראשונה.(רציתי שתראי את התמונה בשלמותה לגבי המקרה בגן ולכן כתבתי שוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    04/06/2007

שלום לך.
    גמילה היא פעמים רבות תהליך אמביוולנטי, המסמל את האמביוולנטיות בהפיכה מקטן לגדול ומלא עצמאי לעצמאי. (לפעמים לכולנו מתחשק להיות קצת קטנים ולא עצמאיים). לכן, לפי כל מה שכתבת, אני מציעה להוריד לבנך את החיתול לגמרי; כמו שכתבת - על מנת לא לחזק את האמביוולנטיות והבלבול, ולהתכונן גם לפספוסים. נשמע שהתהליך שלו יהיה מהיר וקל.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך שרון.

אמא
    06/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה