פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים שרוצה להוריד חיתול
    תמי
    08/07/2007

בני יהיה בן שנתיים בשבוע הבא. לאחרונה התחיל לבקש להוריד את החיתול. ניסינו להוריד לו, אך עושה רושם שאין לו מושג מתי הוא עושה פיפי. גם כאשר מתיישב בסיר לא עושה כלום. כאשר הוא עם חיתול הוא אומר "קקי" כאשר הוא עושה, אבל זו המודעות היחידה שראינו לנושא הצרכים. עלי לציין שככלל הוא אינו ילד שמפותח מגילו - הוא מדבר מעט ולא ברור. האם לנסות להמשיך לגמול? בתנו הגדולה היתה כמעט בת שלוש כאשר נגמלה, והרבה יותר מפותחת קוגניטיבית בגיל הגמילה. נראה שכיוון שכך גם הגמילה היתה מאד מהירה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה

שרון באומל
    09/07/2007

שלום תמי.
    הדבר החשוב ביותר בגמילה הוא שהן אתם והן בנך תרגישו טוב עם התהליך; דהיינו, תרגישו שזה הזמן המתאים.
    באופן עקרוני לוקח לילדים זמן עד שהם מזהים שהם צריכים פיפי, ולפיכך, בתחילת תהליך הגמילה יש להציע לה לגשת לעשות פיפי כל חצי שעה-שעה לערך. זה בהחלט שכיח שילד מזהה את הצורך בקקי ולא בפיפי.
    את מאוד צודקת שקיים קשר בין הליך הגמילה לבין ההתפתחות הקוגנטיבית, אך לא תמיד. ייתכן שעולמו הפנימי של בנך כר מפותח מאוד, והוא רק לא יודע עדיין איך לבטא זאת כלפי חוץ.
    לכן, אני מציעה לסמוך על האינטואציה ולנסות "לזרום" עם הילד.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

תמי
    11/07/2007

התייעצנו בינתיים גם עם מנהלת המעון אליו הוא הולך והיא טוענת שהוא עדיין לא מוכן. לדעתה אם אנחנו רוצים אז אפשר להוריד לו את החיתול לשעה שעתיים בבית לשם המשך התהליך, אבל לא יותר מכך. האם דעתך שונה? האם לפעול בשיטת ה"הכל או לא כלום" ולתת לו להיות רק בלי חיתול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    11/07/2007

שלום לך שוב תמי.
    אני מציעה לפעול בשיטת "הכל או לא כלום" ועדיין לא להוריד לו בכלל את החיתול. אין צורך וזה רק יבלבל אותו. כשהוא יהיה מוכן, לא תהיה בעייה להוריד לו את החיתול לגמרי. את תהליך הגמילה אין צורך לעשות בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד לדרך

אבישג
    10/07/2007

היי, גם אני התייעצתי כאן בפורום בעבר בנושא גמילה.
    והנה חודש וחצי אחרי שהתחלתי עם הקטנה בגמילה היום בגיל שנה ושבעה חודשים היא גמולה ביום כמעט לגמרי (פעם בכמה ימים יש פספוס עדיין)
    אז חזקי ואמצי ובהצלחה לשניכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נגרר אחרי ילד "שובב" בגן
    אמא של איתמר
    05/07/2007

שלום רב!

בני בן 4.5 ויש לי בת בת שנתיים וחצי .
    ב - 3 ימים האחרונים אני מגיעה לקחת אותו מהגן ומדווחים לי שהוא לא התנהג יפה ושהוא נגרר אחרי ילד אחר שידוע בגן כילד "שובב" ובעייתי. (אפילו היום אמרה לי אחת הסייעות שכל כך חבל כי הוא ילד מקסים ונגרא אחרי ...)

שאני שואלת אותו הוא אומר לי ... אמר לי לעשות את זה .
    אני מסבירה לי שצריך להפעיל את שיקול הדעת ורק הוא מחליט לעצמו .ושהוא יכול להיות חבר של כולם אך שרואה שהם עושים מעשה לא טוב הוא צריך לעצור ולהגיד את זה אני לא עושה

בכל מקרה ביום הראשון לא התייחסתי כל כך שהעירו בגן ביום השני דיברנו והוא הבטיח שלא יגרר אחריו אך היום כבר אמרתי לו שנגיע הביתה הוא לא יראה טלויזיה ויהיה בחדר. ושאני לא מרשה לו יותר לשחק עם...

כשהגענו הביתה הוא אפילו הזכיר לי שהוא צריך להכנס לחדר אחרי 20 דק' כל כך כאב לי שנכסתי לחדר אמרתי לו אם הוא חשב קצת והוא אמר שכן והוא מבטיח להתנהג יפה ולא לשחק עם ...

אין לי מושג אם נכון היה הדבר להגיד לו לא לשחק עם...?
    ומה עלי לעשות איך אני מרחיקה אותו ממנו שנה הבאה הם עולים יחד לגן חובה וזאת שנה די משמעותית ואני לא רוצה שהוא יגרר אחריו ויתחבר אליו
    כמו כן האם נכון להעניש ילד בגיל זה ואיך?

תודה מראש

הוספת תגובה

• ילדים שובבים

שרון באומל
    09/07/2007

שלום אמא של איתמר.
    אני מתארת לעצמי שישנה סיבה לכך שבנך התחבר עם הילד "השובב". את מתארת את בנך כנעים ושקט. ייתכן שהוא זקוק לחבר החדש שיעזור לו לבטא חלקים אחרים, יותר יצריים, שקיימים בתוכו ושהוא מתקשה לבטא אותם כלפי חוץ. לכן, לא הייתי פוסלת על הסף את החברות הזו, כיוון שייתכן והיא באה מתוך צורך חשוב של הילד שלך. הייתי מציעה לשאול אותו על החברות החדשה הזו: מה הוא עושה עם אותו ילד בגן; במה הם אוהבים לשחק ביחד; האם הוא משחק איתו כל היום או רק חלק מהיום.
    הייתי, בנוסף, מדברת איתו (אפשר גם באמצעות משחק) על דרכים להתמודדות כאשר הוא נתקל בדברים שהוא לא אוהב לעשות עם הילד הזה או ילדים אחרים.
    אני מאמינה שכשהצורך הפנימי של בנך יחלוף, תחלוף גם החברות הוא שהקשר ייחלש. לא הייתי דואגת לגבי שנה הבאה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון
    דיאנה
    04/07/2007

שלום,

רציתי להתייעץ איתך,

אני ממש בתוך כל העניין הזה של הורות חיובית- הייתי בסדנאות קוראת המון ספרים ומאמרים בנושא ההורות אז אפשר להגיד שיש לי די ידע בפרוייקט הזה שניקרא הורות אבל יחד עם זאת עדיין לפעמים יש לי הרבה חוסר ביטחון לגבי האם אני נוהגת נכון במצב מסויים
    אז הינה לדוגמא, בני בן 2.5 רגיל לישון צהריים מהיום שנולד. לא וויתרתי לו בנושא הזה זה היה טבו בשבילי כי ידעתי כמה שזה נחוץ להתפתחותו. וגם את שנת הלילה היה הולך ברצון עד כה.
    והינה עכשיו לאחרונה הילד חוזר מהגן בשעה 13:00 ולא רוצה ללכת לישון בצהריים כולל הלילה , אנחנו מכינים אותו מראש חצי שעה/רבע שעה לפני והוא אומר בסדר ואחרי זה בוכה ומושך את הזמן . ניסיתי לשבת איתו לפני השינה ככה בכיף ללטף אותו ולהיות איתו הורדנו הילוך והכל אבל כלום ברגע שאומרים לו ללכת לישון ולוקחים אותו לכיוון החדר הוא בוכה אני אומרת לו אני יודעת שאתה רוצה להמשיך להיות ער וכו' אבל הגוף שלך עייף וצריל לנוח והגיע הזמן ללכת לישון" ושוב בכי אז אין לנו ברירה ופשוט לקחת אותו איך שהוא ולהתעלם מהבכי , זה בערך לוקח לו 5 דק' בכי ואז נירדם.
    שאלתי האם זה בסדר להניח את הילד למרות שהוא בוכה במיטה ולעמוד על שלנו אחרי כל ניסיונות ההסבר והאמפתיה , כי הוא בוכה לפרק זמן קצר ואז נירדם. האם לא ניגרם לו נזק בזה שאנחנו מתעלמים מהבכי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לישון

הוספת תגובה

• שינה

שרון באומל
    04/07/2007

שלום דידי.
    בגיל בו נמצא בנך מתחילים לצוץ פחדים הקשורים לפרידה, כאשר הלילה מסמל את הפרידה האולטימטיבית. ילד עדיין לא מסוגל להבין את המחזוריות של עוררות שינה, וההרדמות יכולה לעורר חרדה מסוג של הוא לא יקום יותר (חרדת מוות). כתוצאה מכך, בגיל זה וקצת הלאה מתעוררים פחדים הקשורים לחושך, מפלצות וכו'. כלהנ"ל קשורים לפרידת הלילה.
    לפיכך, הייתי מתייחסת לחוסר הרצון שלו לישון בהתאם. יש ספרים מצויינים בנושא מפלצות והתגברות על ה]חד מהם, כאשר הם גם יכולים לעורר שיחה בנושא. לא חייבים לקרוא אותם לפני השינה, אבל כדאי לדבר איתו על הפחדיםשלו דרך הספרים.
    בנוסף, הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח "שמתי לב שאתה מאוד לא רוצה ללכת לישון בזמן האחרון. יכול להיות ששאתה פוחד מהחושך, לא נעים לך לא להיות אתנו יותר וכו'". הידיעה שלו שאת מבינה את המתרחש בעולמו הפנימי יכולה להקל עליו מאוד.
    בנוסף, הייתי מנסה להסביר שאחרי כל לילה מגיע יום. שאחרי שינה מגיעה ההתעוררות. אולי כדאי להציע לו לישון עם דובי או עם אור קטן בחדר - משהו שהוא ירגיש ששומר עליו בלילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשינו טעות?
    דיאנה
    04/07/2007

שלום לך,

שלום לך,
    פורום מדהים.

אז ככה, זה לא משהו פיתאומי שהילד עושה או שקרה משהו מיוחד
    רציתי לשתף אותך בתהיות שלי ובמחשבות שלי לגבי הילד שלי שכיום שיהיה בריא בן 2.5 ילד חברותי , חכם, יצירתי, וברוב המיקרים ילד טוב מאוד מין סוג של כימעט מלאך, חוץ משינוי בהתנהגות ביום יום בעיקבות אחות חדשה ששככה הופיעה לו באמע החיים.

אבל לא זה העניין, בני שהוא בני הבכור שבו השקענו את הוורידים שלנו, לימדנו אותו דברים, מגיל קטן כל הזמן עודדנו אותו שיבחנו אותו עשינו לו כפיים על כל דבר טוב שעשה, עטפנו אותו בחום ואהבה וכל הזמן אמרנו לו כמה שהוא מתוק וחמוד וחכם. ואני חושבת שאיזשהו מקום עשינו טעות כי זה היה "OVER TO MUCH בדיעבד , נו טוב ילד ראשון.

אבל עכשיו אני חושבת שזה די פגע בילד כי ראשית הרגלנו אותו שתמיד מחמיאים לו ושתמיד מתלהבים אם הוא מראה לנו שהוא יודע וזוכר מה שלמד או שלימדנו אותו. ותמיד אנחנו צריכים לדבר אליו יפה ולא בכעס ובצורה עדינה ותמיד להיות עם היד על הדופק כי אם זה לא קורה הילד המלאך הופך להיות מפלצת, ואם לא אמרנו כל הכבוד או יופי על מה שעשה הוא מזכיר לנו שצריך להגיד לו "כל הכבוד"!

אני לא מבינה מה אנחנו כל הזמן יכולים להיות נחמדים איתו? אנחנו משתדלים אך לפעמים זה לא תמיד קורה ..(מחמת הזמן, עייפים, עסוקים עם הילדה השנייה וכו'...) .ויחד עם זאת עדיין ממשיכים לתת הרבה תשומת לב.

עוד משהו...

אם הוא לדוגמא טועה במשהו ששאלנו אותו הוא ממש לוקח ללב כאילו קיבל את הרושם שאנחנו אוהבים וגאים בו רק שהוא מצליח ויודע... למרות שכל הזמן אנחנו אומרים לו שזה לא חשוב לדעת הכל וקורה שטועים/לא מצליחים ואנחנו בני אדם ועדיין אוהבים אותו.

בקיצור אני חושבת שכבר יורדת לסוף דעתי,

מצטערת שזה כ"כ ארוך, אבל זה ככה יושב לי על הלב.

רציתי לדעת איך אני יכולה מהיום והלאה דרך ההתנהגות שלי כלפיו לנסות לשנות את הציפייה שלו מאיתנו וההרגל הזה שהרגלנו אותו לכל הזמן קבלת מחמאות שתמיד נדבר איתו יפה וכו'... די לדעתי זה לא יהיה לו טוב לעתידו. כי הוא יתרגל שכל הזמן מדברים אליו בטובה ושאומירים לו "כל הכבוד ומתלהבים ובחיים האמיתיים זה לא תמיד קורה אני רוצה אנירוצה לשנות את הטעות שלי ושל בעלי מה שמלווה את הילד כבר מגיל מאוד קטן.

(יחד עם זאת אני יודעת שזה גם דבר מאוד חיובי בכך שזה הקנה ביטחון לילד שאוהבים אותו ומעריכם אותו ...אבל הגזמנו בזה)

מה דעתך?!

לקביעת תור
    סגירה
    עשינו טעות?

הוספת תגובה

• "צרות של עשירים"

שרון באומל
    04/07/2007

שלום דידי.
    תודה על המחמאה. ובנוסף, איזה כייף לשמוע שיש הורים שמתנהגים באופן כ"כ מקסים לילד. אבל, זה לא יכול להימשך לנצח, וגם טוב שילד יתחיל להכיר לאט לאט במציאות, כאשר גיל שנתיים הוא הגיל המתאים לכך.
    אני חושבת שמה שאפשר לעשות, בעיקר, זה לתת לו לגיטימציה להיות מתוסכל. למשל, כשלא מגיע לו כל הכבוד, לא לומר לו וכשהוא דורש זאת ולא מקבל אפשר להגיד לדוגמא "נורא רצית שנתפאל עכשיו ממה שבנית, אבל אתה יודע, ראיתי שלא התאמצת כ"כ". הבן שלך בוודאי יהיה מתוסכל וימחה, ואני מציעה פשוט להיות איתו ולתת לו למחות/לבכות/לצעוק וכו'. הייתי נותנת לו להיות מתוסכל על דברים שהוא לא התאמץ, או על דברים שאתם לא מרשים לו לעשות (גבולות) ולא על דברים שניסה ולא הצליח כ"כ טוב. אם ניסה והתאמץ, כדאי לתת חיזוק חיובי.
    מלבד זאת, קחי בחשבון שככל שעולה גילו, הוא ייחשף יותר ויותר לדמויות התקשרות נוספות, אשר לא ישבחו אותו כל הזמן, וילמד מתי כן ומתי לא. אני חושבת שעבור ההתפתחות התקינה של ילד, הוא צריך להרגיש שהוא הכי הכי בשביל ההרוים שלו. לכן, השינוי הוא קטן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 15
    אבא
    02/07/2007

הילדה מתחצפת ולא מוכנה לקבל מרות והגבלות שמנסים להכתיב לה.
    פעם אחרונה אמרתי לה שאם היא לא מתחייבת לשנות את ההתנהגות שלה אז שפשוט תעזוב את הבית,אז היא הלכה לישון אצל חברה שלה.זה היה אתמול.האם עלי להגיד לה לחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 15

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    02/07/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון שלום,
    עדי
    01/07/2007

בני בן ה 6 מרטיב בלילה במיוחד בלילות החורף הקרים.
    גם בימים אלו לפעמים, הוא אינו עבר שום טיפול מה את ממליצה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שרון שלום,

הוספת תגובה

• הרטבה

שרון באומל
    01/07/2007

שלום עדי.
    אני ממליצה לך קודם כל לברר סיבה רפואית.
    זה לא נראה לי כ"כ חמור בגיל 6. קורה. אבל כדאי לשלול בעיות רפואיות.
    אם יש ביטוי לפחדים לא תואמי גיל, אנא כתבי לי ואנסה לעזור.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם של בן שנתיים
    קרני
    01/07/2007

שלום לכולם,
    הבן שלי בן 2.3 שנים הוא מדהים הוא חכם הוא מקסים.... כשהוא רוצה!
    לאחרונה אני (אם חד הורית) עוברת איתו תקופות לא קלות בלשון המעטה, בהן הוא נתקף בהתקפי זעם: צורח, מרביץ לי, משתולל, בורח, הכל אצלו "לא" ושום דבר לא מזיז אותו מזה.
    לצערי, אני מגלה שאותם כוחות נפש שמסייעים בידיי לגלות יותר סבלנות ואהדה ניטלים ממני ואני מוצאת את עצמי צועקת, מאבדת כוחות ולמעשה, מראה לו כמה אני חלשה ושהוא זה ששולט במצב.
    אני יודעת שאני צריכה להתעלות מעל עצמי, ניסיתי כל מיני שיטות אך כשהתקפי הזעם שלו מגיעים במינון גבוה ובאינטנסיביות - אני לא מוצאת את כוחות הנפש המהוללים שלי ונשברת.
    כמובן, כאשר אני כבר מותשת וסחוטה, הילד המקסים הזה מגיע אליי עם שפע של קסם שרק מעלה חיוך על פניי וגם שם, מסתבר, הוא מצליח להוכיח לי ולעצמו כי הוא שוב שולט במצב.

מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם של בן שנתיים

הוספת תגובה

• כמה רעיונות

רינת
    01/07/2007

ההתנהגות שתיארת מאפיינת את גילו של בנך.
    הנה כמה רעיונות מעשיים בשבילך:
    לגבי התקפי הזעם: שקלת פעם את התגובה - לא לתת לו יחס כאשר הוא בהתקף זעם? יש ילדים שבאמצעות התנהגות כפי שתארת מצליחים להשיג את מה שהם רוצים. לעיתים זה משהו ממשי שנמנע מהם ולעיתים זה תשומת לב ההורה (אני יודעת שזו דרך מוזרה ביותר לקבל תשומת לב).
    אחת התגובות שקשות מאוד לביצוע הן לא להתיחס. להגיד לילד בקור רוח "אני כאן. כשתרגע נוכל לדבר/ לשחק/ לאכול..." , ולהתרחק מהילד. לא להביט בו. לא לענות לו. לא להרים אותו. לא להכנע לדרישותיו!
    אני מאמינה שאחרי מספר פעמים (שסביר להניח שההתנהגות שלו תחמיר באותן הפעמים), הוא יבין שזו לא הדרך להשיג דברים.
    חשוב שכשעושים את זה, צריך מנגד לחזק את הפעמים שהילד משתף פעולה, מדבר יפה וכו'.
    לגבי ה"לא": לפעמים אנו, כהורים, שואלים את הילד יותר מדי... במקום לשאול, אפשר להציע לו שני דברים שמקובלים עליך, והוא צריך לבחור. כך הוא מרגיש שהוא עצמאי, ואת משיגה שיתוף פעולה.
    שיהיה לך בהצלחה, ואשמח להתעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לרינת על העצות

קרני
    01/07/2007

למעשה, אני נוקטת ב- 3 הדרכים שתיארת. גם לא תמיד מגיבה, גם מחזקת את הדברים החיוביים, וגם מציעה בפניו 2 אלטרנטיבות לבחירה. הבעיה מתעוררת כשההתקפים חוזרים על עצמם ואני מגלה שהסבלנות שלי פוקעת. הוא יודע בדיוק על אילו נקודות ללחוץ, ומה לעשות, אחנו בני אדם והסבלנות לא תמיד מגיעה באותם מינונים מבוקשים...
    הייתי שמחה לקבל יותר טיפים איך להירגע בעצמי, איך להגדיל את מרחב הסבלנות וכוחות ההתמודדות (וכבר ניסיתי את הספירה עד 10, אני קוראת ומרחיבה את הדעת והמודעות אבל...)
    אשמח לשמוע תגובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת היא...

אמא
    02/07/2007

שלדעתי קשה מאוד למצוא פיתרון להרגיע את העצבים. כאשר אני עצבנית בצורה חזקה אני משתמשת בטיפות רסקיו והן עוזרות מאוד אלו טיפות מרגיעות מאוד וטבעיות, מוכרות מצמחי המרפא של בך אבל שוב זה משפיע לאחר כ10 דק' בערך ומה עד אז תתפוצצי???
    אני הייתי ממליצה לך באמת לנשום עמוק, לשתות "מים קרים" כמו שאומרים" ולנסות להירגע כי אחרת אפשר לצאת מטומטמים. לי יש ילד בן שנה +9 והוא הקדים את השלב של גיל העקשנות וכשאני מתעצבנת ממש זה מה שאני עושה.
    דרך אגב אני חושבת שאני מכירה אותך, את גרה ביישוב ליד ירושלים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

קרני
    02/07/2007

אני לא גרה ליד ירושליים.... בכל מקרה תודה על הטיפ וחזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים "הנורא"

שרון באומל
    02/07/2007

שלום קרני
    אכן, גיל שנתיים הוא גיל קשה להתמודדות. ילדים בודקים גבולות, מגלים עצמאות, מנסים להוכיח לעצמם ולסביבתם שהם "השולטים" וכו'. זהו חלק מההתפתחות הטבעית.
    כיוון שנראה לי שאת מנסה לעשות את כל הנדרש למענו, אני אתמקד דווקא בך. לעבור את הגיל הזה כהורה יחיד זה תהליך קשה. לכן, הייתי מציעה לך לנסות לקחת מרחב. במרחב הזה ניתן יהיה להתבונן במה שקורה ביניכם ולחשוב כיצד להתמודד עם מה שקורה בצורה יותר אדפטיבית. איך לוקחים מרחב?
    הייתי מציעה לך פעם בשבוע ללכת למקום שאת אוהבת. זה יכול להיות לחוג יוגה, לים, לקניות, לקבוצת עיסות נייר, או כל דבר אחר שאת אוהבת לעשות עם עצמך. אני מתארת לעצמי שיציאה כזו כרוכה בקשיים: בייביסיטר. אולם, אני חושבת שזה יכול להיות יעיל מאוד שתשתחרר קצת מהילד. שיהיה לך מקום משלך. כך תוכלי לחזור אליו עם כוחות מחודשים, ועם "עצמי" מחוזק. בנוסף, הייתי מציעה לך למצוא קבוצת הורים חד הוריים, שם תוכלי לקבל את התמיכה והכוונה שאת זקוקה לה. מגיע לך. בקבוצה כזו אפשר לחשוב ביחד על דרכי התמודדות, וכן להבין שאת לא לבד. גם זה מגיע לך.
    לקיחת מרחב, שהרבה פעמים הוא פשוט קודם כל לקיחת מרחק פיסי, יכולה להקל על עצבייך המרוטים.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב בין אחים
    אני
    01/07/2007

שלום, הבת הגדולה שלי בת 7 והבן הקטן בן 3.
    אין יום או רגע אפשר לומר שהוא לא מציק לה, זה מלווה במכות, חוטף דברים, היא לא מסוגלת לשחק בשקט, לצייר, לשחק במחשב, אני חייבת להתערב כל רגע ממש !!!
    אני עושה משהו ואני שומעת אותה צורחת. היא לא מגזימה כי אני ממש רואה מה קורה..
    כמה שאני כועסת עליו , אין לי מושג איך לעצור את זה אחת ולתמיד.
    בגן הגננת אומרת שהוא די בסדר, לפעמים הוא מרביץ בגן.. בסה"כ אין תלונות..
    העניין שהוא מרביץ הרבה פעמים סתם בלי סיבה... לאחותו הוא מרביץ באמת רוב היום והגענו למצב שהילדה רוצה שהוא ישאר בגן לישון (אני לרוחת את שניהם בצהרים) השאלה מה עושים. ? גם אני לא יכולה לעצור הכל ורק לרדוף אחריו... יותר גרוע זה העניין שהוא לא מקשיב בסיטואציה הזאת , והא ממשיך להרביץ . כשאני כועסת עליו ובאה לעצור אותו אז הוא יורק עלי ואמור לי חרא וכל מיני.
    איזה עונש מתאים לילד בגיל 3 ואיך אני עוצרת את זה..

יש מקרים רבים שבהם כן יש לי שליטה עליו, כמו לסדר את החדר, לתת יד כשהולכים.. הוא מקשיב..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריב בין אחים

הוספת תגובה

• ריב בין אחים

שרון באומל
    02/07/2007

שלום לך.
    לפי מה שכתבת, הקושי של הילד שלך מתמקד באחותו. זאת כיוון שהוא מקבל מרות ממך בעניינים אחרים. נשמע לי שהוא כועס מאוד על משהו אצלה או במשפחה וזו הדרך שלו לבטא זאת.
    הייתי מציעה לך בנושא זה לערוך בירור יותר מעמיק, רצוי עם איש מקצוע. את יכולה לומר לילד ששמת לב שהוא מרביץ לאחותו כל הזמן, וזה יוצר מצב מאוד קשה בבית ואת היית רוצה לברר איתו למה? אולי הוא מקנא בה; אולי חש שלא מקבל מספיק תשומת לב; אולי פורק אצלה את התסכולים שלו מהגן.
    אם את גרה באזור הצפון, ומעוניינת, את מוזמנת לפנות אליי שוב.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית בגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הרטבה
    טלי
    29/06/2007

איך לטפל בבעייה של הרטבה ביום ובלילה אצל ילד בן 7 אשר נואש מבדיקות , פסיכולוגים ושאר מרפאים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הרטבה

הוספת תגובה

• בעיית הרטבה

שרון באומל
    30/06/2007

שלום טלי.
    לא יודעת מה לענות לך. באילו טיפולים הוא היה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לגבי חיסונים
    גל
    28/06/2007

מספר הורים בכיתתה של בתי מתארגנים כדי לנסות לרכוש במשותף ובהנחה את החיסון לסרטן צוואר הרחם. אני מתלבטת, ותוהה מה דעתך והאם ידוע משהו לגבי האפשרות שהחיסון יוכנס לסל בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה לגבי חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים

רינת
    28/06/2007

אולי כדאי לך להתייעץ עם רופא משפחה או רופא נשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתוללות משותפת של אחים
    תמי
    28/06/2007

יש לי שני ילדים, הגדולה בת 4 הקטן בן שנתיים. רוב האינטראקציה ביניהם היא בהשתוללות פיזית משותפת, לרוב תוך צחוקים, למרות שתמיד נגמר באחד מהם בוכה כי נמאס לו/קיבל מכה/נפל וכו'. אביהם טוען שעלינו להפסיק בכלל את האפשרות להשתולל, כי זה לא מקובל בבית (כמו שלא מקובל בגן לדוגמא). אני תוהה אם זה לא יזיק לקשר ביניהם - שהוא אמנם כולל הרבה מאד עימותים, אבל בסך הכל מאד חזק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתוללות משותפת של אחים

הוספת תגובה

• השתוללות

שרון באומל
    30/06/2007

שלום תמי.
    חבל להפסיק אינטרקציה שנשמעת חיובית. אם זה מאוד מפריע, אפשר לנתב את ההשתוללות לאפיקים חיוביים: התעמלות ביחד, משחקי כדור, בועות סבון, רכיבה משותפת על אופניים וכו'.
    לזכור שהם ילדים וזה הזמן שלהם להשתולל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בגיל שנתיים
    דורית
    27/06/2007

הבת שלי חגגה עכשיו שנתיים. לאחרונה בהתאם לגיל היא רוצה לעשות הכול לבד ואני מעודדת אותה. היא ילדה הרפתקנית, עצמאית, לא פחדנית עד שזה מגיע אלי, (אמא שלה). לאחרונה התלות שלה בי החריפה, היא נכנסת להיסטריה וחרדות ברגע שאני הולכת לחדר אחר בבית. היא לא מוכנה ללכת לידיים של אבא שלה או מישהו אחר, רק אמא. בלילה אנחנו צריכות להחזיק ידיים אחרת יש היסטריה.
    לאחרונה הגבלתי את עניין הידיים השינה ואני נמצאת איתה בחדר מקריאה לה סיפורים משכיבה אותה ושרה לה כמה שירים עם יד ואחר-כך יוצאת מהחדר. היא עדיין צורחת כשאני יוצאת ואני מגיעה לבדוק מה איתה. (אומרים שזה משתפר אחרי שלושה ימים אצלנו זה לא עובד). בגן בתקופה האחרונה יש גם בעיות אתמול היא בכתה כל היום. היום היא בכתה כשבשתיים לקחו ילדה הביתה. אני לא רוצה להלאות אני רק רוצה להוסיף ולחדד שבסופי שבוע כאשר היא לא הולכת לגן ויש לה יומיים איתי המצב הופך להיות בלתי נסבל. במשך השבוע כשיש גן זה עוד סביר. לא ברור לי האם אני צריכה להעניק לה את עצמי כרגע כי זה מה שהיא צריכה או להמשיך בדרך שלי נתינה וניסיון לתת גבולות. בתחושה שלי אם אני לא אתן את הגבול המצב רק יחמיר ויזיק לה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

שרון באומל
    30/06/2007

שלום דורית.
    אכן מצב סבוך.
    מה קורה סביב גיל שנתיים? ילד מתחיל להבין, באמצעות הכלים הקוגנטיביים והמוטוריים שלו, את הנפרדות שלו. דהיינו, שהוא יישות בפני עצמו, ושהוריו, שנתפסו בעבר כשלוחות שלו, הינם יישויות בפני עצמן, עם צרכים ורצונות משלהם. הידיעה הזו היא בד בבד מספקת ומפחידה. מדוע מפחידה? כיוון שילד מתחיל להבין, באותו גיל, את כוחו היחסי בעולם, ומבין שללא מבוגר, הוא יחסית קטן וחלש.
    אני חושבת שזה מה שקורה פחות או יותר, לביתך, לפי מה שכתבת.
    אפשר לנסות להסביר לה, גם תוך כדי משחק, שגם אם אמא היא רק ליד, ולא צמודה ועושה בדיוק את מה שהיא עושה, היא שם כדי לשמור ולהיות איתה. אפשר גם לנסות לפתוח מרווח. למשל: כשאת מבשלת במטבח, להציע לה להיות לידך עם כלי האוכל שלה. כשאת מקפלת כביסה, להציע לה לקפל בגדים של הבובות וכו'.
    בנוסף, גיל שנתיים הוא גיל מצויין להתחיל להיפגש ע חברים. המטען הרגשי, בעת הפגישות הללו, יעבור ממך לחבר.
    לגבי הלילה, אותו דבר: לומר לה שלאחר טקס השינה, את רק יושבת לידה בשקט, בלי מילה, עד שתרדם. לאט לאט כדאי להרחיב את המרחק הפיסי ביניכם. בנוסף, אפשר להציע לה לישון עם בובה שתשמור עליה כל הלילה וויסא וורסא.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית בגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מסרב לאכול באשמתי
    ס
    27/06/2007

ילדי הוא בן 17 חודשים. רגוע חיכן ילד טוב ברוב המובנים חוץ מבעית האכילה מאז שהתחלנו לעבור למוצקים התחילה מלחמה . והיום הוא כמעט לא מכניס כלום לפה חוץ מהדיסה שאני מביאה לו עדין שלוש פעמים ביום כדי שלא יהיה מורעב. הוא מצידו יכול ללכת יום שלם בלי אוכל והוא לא יתלונן לא יבקש אוכל כלום כאילו לא מפריע לו (הוא מאוד אוהב מים למזלי)
    האמת כשאני מסתכלת לאחור אני חושבת שהאשמה היא בי. כשעברנו למוצק הייתי לפעמים מכריחה אותו לאכול גם כשלא רצה והראה סימנים ברורים שהוא לא רוצה יותר לאכול. לדוגמא הוא היה "חייב" לגמור את הגרבר ,הצלחת וכו
    הכל מתוך אמונה שילדים צריכים לאכול כדי לגדול וזה בראי לו לאכול(היום אני יודעת שטעיתי מאוד והייתי צריכה להיות קשובה לסימנים הראשונים של הילד שכלא רוצה לאכול יותר..עשיתי מחקר ..)
    בקיצור כל ענין האוכל נהיה מלחמה היו כמה מקרים שהייתי משכנעת אותו לאכול יותר ולא שמתי לב שהוא כבר יותר משבע ואז זמן קצר לאחר האוכל הוא היא מקיא לי (מקרים ספורים מאוד) אבל כל זה היא טראומתי מאוד בשבילו היום אני יודעת
    מאז שלמדתי על הנושא הפסקתי להכריח אותו אני שמה לפניו צלחת ועוזבת. הבעיה שברגע שאני מזכירה את המילה אוכל הוא מיד מתחיל לבכות ולהתנגד כאילו מדובר בעונש. ואז אני בכל מקרה שמה אותו בכיסא האוכל שלו ומשאירה את הצלחת לפניו (לא מכריחה) לפעמים הוא אוכל קצת לפעמים כלום ולפעמים רק משחק עם האוכל
    אני לא רוצה להתערב יותר ו"לדחוף" אותו לאכול יותר. מצד שני אני לא רוצה שהוא ירעב. ועכשין כבר הזמן להפסיק עם הדיסה אבל בלי הדיסה הוא פשוט יחיה כמעט בלי אוכל. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מסרב לאכול באשמתי

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    27/06/2007

שלום נאווה.
    כפי שכתבת, בתובנה רבה מאוד, הילד שלך מקשר אוכל למשהו שלילי (מלחמה). אפילו שלילי מאוד ולכן לא מוכן להכניס את הדבר השלילי הזה לפיו. אני גם מאוד מבינה את דאגתך.
    הייתי מציעה להתחיל לאכול במקומות אחרים ולא בכיסא האוכל שלו. למשל: לעשות פיקניק בגינה בערב, ללכת לאכול בפיצריה או כל דבר אחר שייתן לו תחושה שאוכל יכול יכול להיות כייף. בנוסף, הייתי משתפת אותו בהכנת האוכל. אני מציעה לשים אותו לידך על השיש, ולתת לו תפקידים קטנים כגון: להוציא את עגבניות השרי מהקופסא, אפשר לנסות לתת לו קולפן וכו'. פעמים רבות, כשילד משתתף בהכנת האוכל, הוא שמח יותר לאכול אותו.
    כמו-כן, הייתי מנסה לכתוב עימו יחד ספר על ילד שלא רוצה לאכול, ואז ביום הראשון הוא אוכל עגבניה אחת, וביום השני שני מלפפונים וכו' - או כל ואריאציה אחרת של סיפור. הילד שלך עדיין אניו נמצא בגיל של משחק סימבולי, לכן אני לא מציעה לשחק את הסיטואציה.
    לקחת בחשבון שזה יהיה תהליך ארוך, ואני מתארת לעצמי שלא ייגרם לו נזק. אולם, אם את חוששת, גשי להתייעץ עם רופא. התהליך של שינוי "ההתניות" דהיינו, אוכל=משהו חיובי הוא תהליך לא קצר.
    שיהיה בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה
    מירי
    27/06/2007

שלום,
    אני אמא לידל בן 4 וחצי וילדה בת שמונה חודשים אני גרושה והגרוש שלי לא חיי איתנו
    לפני כמה חודשים התחלתי לבחין בהתנהגות מוזרה אצל הבן שלי בן ה 4 וחצי
    כשמגיעות אליי חברות עם הילדי/ות שלהן הם משחקים " כאילו במכות" אבל אני שמה לב לבן שלי שהוא יותר בעינין מיני הבת של חברה שלי שיחקה איתו ופשוט הוא עליה עליה והתחיל להשתחשח
    איתה
    כל זה היה בחדר כאשר ניכנסתי לראות המ קורה הוא אמר לי "אמא סיגרי את הדלת אנחנו משחקים בכאילו"
    שמתי לב שזה קורה לא רק עם בנות גם עם בנים
    בגן לא שמתי לב למשהו חריג אני לא כול כך הייתי מרוכזת בדבר הזה כי הגננת אמרה לנו מזמן (היא לא יודעת את הבעיה) שבגיל כזה הם מגלים את האיבר מין שלהם
    עד שחברה העירה לי על זה ופירשה לי זאת כמצוקה לילד
    אני ממש מודאגת ואני יודעת מה לעשות אני ישמח עם תענו לי בהקדם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה

הוספת תגובה

• מיניות

שרון באומל
    28/06/2007

שלום מירי.
    אכן הגננת צודקת והמיניות שמגלה בנך היא טבעית לגיל. עם זאת, כדאי להסביר לילד באופן מפורד שלכל אחד יש את הגוף שלו, ושאם רוצים לגעת בגוף של מישהו, גם בשלו, צריך לבקש רשות. לפעמים זה נעים שנוגעים כמו ליטוף על הלחי או חיבוק ולפעמים זה לא נעים ואז אומרים "לא". כדאי לומר שגם הוא, לפני שנוגע במישהו, יש לבקש רשות.
    בנוסף, אני חושבת שכדאי ליידע בגן על הליך הגירושים, שהוא הליך כואב ומבלבל עבור הילד. גם בגן יוכלו להתייחס לכך בהתאם. אני מציעה שתחשבי גם מה לעשות בבית, על מנת לתת לילדים שלך אפשרות לדבר על מה שקורה.
    אם את מעוניינת בייעוץ בקשר לכך, את מוזמנת לפנות אליי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם שאלה מסקרנת..

אמא
    02/07/2007

ומה אם אותה ילדה מאפשרת לילד להשתחשך בה? מה הם לאפשר זאת? זה נראה לי מוזר לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה להתמקד בילד שלך

שרון באומל
    02/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    גילי.
    26/06/2007

שלום.
    אני מורה לילד בכיתה א'.
    מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
    עד כאן הכל טוב ויפה..
    כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
    בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
    הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
    כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
    בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
    טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן ולמטרד גם עבורי בהתנהגותו המשונה.
    קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
    אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.

שאלתי: כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
    כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
    והאם יש לכם טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
    תודה מראש,
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• תגובה מעמיתה למקצוע

מורה
    27/06/2007

היי עדי, אני כותבת אלייך כמורה לכיתה א' אבל של החינוך המיוחד.
    אני במקומך הייתי מתייעצת עם יועצת ביה"ס והפסיכולוגית ביה"ס שלהן נסיון רב יותר ון יודעות איך לדבר עם הורים בסיטואציות שונות שההורים לא יאהבו את התערבות המחנכת.
    מכיוון שהשנה מסתיימת אין ביכולתך לעשות הרבה,אם המצב ימשך בשנה הבאה חשבי על הפנייה לתראפיה דרך תראפיסטיות של המת"יאות הפועלות בביה"ס או בהתפתחות הילד.
    מקווה שעזרתי במעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בכיתה

שרון באומל
    27/06/2007

שלום עדי.
    הרטבה עשוייה להיגרם הן מגורמים רגשיים והן מגורמים ביולוגיים. אני מציעה לפנות להורים ולספר להם את הקורה את בנם, ולשאול אותם איך הם מבינים זאת. כדאי קודם כל לשלול גורמים רפואיים כגון דלקות בשלפוחית השתן או כל סיבה רפואית אחרת. אם הסיבה להרטבה נעוצה בגורמים רגשיים, ואני מאמינה שיהיה רמז לכך בשיחה עם ההורים, כדאי מאוד להפנות אותם לייעוץ, גם דרך ביה"ס או באופן פרטי.
    אני לא מציעה לדחות את העניין, כי יש לו השלכות רבות, ולהפנות אותם מייד לבדיקות וייעוץ.
    נעים לשמוע על מורה כ"כ אכפתית.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה