מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדי בן השנה הפך עצבני ותלותיסולי שביט19/07/2007
שלום,
אני אמא לתינוק בן שנה בדיוק. הוא בדרך כלל, מאז שהוא נולד, תינוק חייכן ושמח מאוד וגם מאוד רגוע ועצמאי (לא אוהב ידיים). הכנסנו אותו לגן לפני חודש וחצי והוא כבר הסתגל לרעיון, ואפילו התחיל להינות שם, כבר לפני חודש. אולם, לפני שלושה שבועות בערך בעלי ואני טסנו לחול בלעדיו, ומאז שחזרנו (פחות או יותר) הוא לא רגוע ומאוד עצבני ותלותי, רוצה ידיים, (וזה ממש ממש לא אופייני לו), גם הגננת שמה לב לשינוי שחל בו והוא לא רגוע גם בגן. יש לציין שמאז שהוא נכנס לגן הוא כל הזמן היה חולה במשהו (הסתגלות לכל החיידקים בגן), אולם כעת הוא רק קצת מנוזל (היינו אצל הרופאה והיא אמרה שהילד בריא לחלוטין).
עוד דבר מוזר, בשלושת הימים האחרונים היה לו חום (נמוך אמנם - 38.2) כשהוא היה בגן, ושוב הרופאה אומרת שהכל תקין, אגב, בבית אין לו חום.
אנחנו לא יודעים מה לעשות והרופאים לא ממש נותנים פתרון. אני מתגעגעת לילד הרגוע והעצמאי שיש לי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
שרון באומל19/07/2007שלום סולי
אני מאמינה שהילד שלך מגיב כרגע, גם באופן סומטי (דרך הגוף) לשתי פרידות משמעותיות שחלו בסמוך. ההתנהגויות שלו מצביעות על חרדה ספציפית מפני פרידה. לפיכך, הייתי מתייחסת לנושא הן של הנסיעה לחו"ל והן של הכניסה לגן. אולי, עקב גילו הצעיר, כדאי לעשות זאת בנפרד. אפשר לכתוב לו סיפור על ילד שהוריו נסעו לחו"ל. כנ"ל לגבי "X הולך לגן חדש". כדאי לכלול בסיפור את העובדות, רגשות שיכולים לעלות בעקבות פרידה (חששות, עצב, תחושת בדידות) וכן את ההבטחה שאתם תמיד תחזרו - הן מחו"ל והן לקחת אותו מהגן.
לא לפחד לדבר איתו גם על הכעס והעצב שבעקבות הפרידה מכם. יקל עליו מאוד לדעת שאתם מבינים וגם מוכנים להכיל את המתרחש בעולמו הפנימי.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא ואבא מתוסכלים מאודליאת17/07/2007
שלום
מצטערת מראש על האורך, אבל התסכול וחוסר האונים....
ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים, עושה לנו חיים דיי לא פשוטים, לראשונה בחיינו הגענו לחוסר אונים מוחלט.
ביתינו היא הבכורה (כעת אני בהריון חודש חמישי), הילדה היא ילדה טמפרמנטית בעלת אינטיליגנציה רגשית מאוד מפותחת. באופן כללי יש לה דעות ורצון עז (המתאים לגילה) לעשות הכל לבד. שזה טוב. אבל- בחודשים האחרונים כל דבר שהיא רוצה או מבקשת היא עושה זאת ביללות ובכי בלתי נסבל, וכשאנו אומרים לה" נשמח לתת לך את מה שתבקשי, או להתייחס למה שתגידי אם תעשי זאת ללא היללות", חשבנו שזו שיטה טובה אבל לאור החודשים שעברו המצב נשאר אותו דבר.
בנוסף בחודשיים האחרונים היא תובעת את תשומת ליבי באופן בלתי נסבל- אם אני מדברת בטלפון, אם אני משוחחת עם בעלי, או עם כל אחד אחר, היא תמיד שם ברקע , מנדנדת בוכה שאני אתייחס אליה, זה לא עוזר כשאני אומרת "אמא מייד תהייה איתך אהובתי" , היא פשוט מתחליה לרקוע ברגליים ולבכות.
יש לציין שאנו גרים ביחידת דיור בבית חמתי, כך שהיא מבלה בחברת מבוגרים רבים לרוב, על אף שאני מאוד דואגת להפרדה וזמנים שהם רק של המשפחה שלנו.
אתמול היה לי ארוע קשה נורא איתה, בפעם הראשונה נאלצתי לגרור אותה בכח מבית סבתא ליחידה שלנו, כי היא התעקשה שאעמוד לידה מול המזבה על מנת שתבחר לה משהו משם, אני הייתי באמצע ארוחת הערב, אמרתי לה שאני כרגע אוכלת ושהיא תוכל לבחור לה מה שהיא רוצה, ואז התחליה בהתפרצות של בכי בלתי נסבל, גררתי אותה למעלה בכוח. היא בכתה כ-5 ד'ק' הודעתי לה שכשתסיים אז נוכל להיות יחד. אחרי שהרוחות נרגעו, המשיכה בשלה כמובן שאומרת "לא" לכל דבר- בואי נצחצח שיניים- לא- וכו כמעט על כל דבר "לא"! והבקר ממש צרחה את ה-"לא" , אני פשוט מבוהלת ממה שנהייה ממנה, והכי קשה לי זה האוירה הבלתי נסבלת שנוצרת בינינו. ..
האם לדעתכן היא עוברת משהו?
ד.א- יש לציין שבשלושת החודשים הראשונים להריוני כמעט ולא טיפלתי בה בגלל המצב הפיסי שהייתי שרויה בו. אך אבא שלה והסבתות היו כל הזמן סביבה, כמובן שאין כמו אמא(לרוב) אבל זה היה המצב, התאוששתי לפני כחודש בערך.
אודה על כל תגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה ורה לכולם, אל דאגה
דיאנה17/07/2007שלום לך,
גם אני חוויתי את אותו הדבר לפני שנה לערך, ואני כ"כ מבינה אותך יקירתי את לא יודעת כמה.
כשהתחלתי הריון בני היה בן 1 וארבע .
בארבעת החודשים הראשונים לא יכולתי לתפקד, היו לי בחילות ועייפות עצומה. לא היה לי את היכולת להריח תסלחי לי את הצואה שלו שהיה עושה בחיתול כי הייתי הרי רגישה לריחות ובאופן כללי היה לי מין ריחוק מהילד כי לא התחשק לי פשוט לעשות כלום. ס-מ-ר-ט-ו-ט על הספה.
אני חושבת שכל אמא חווה את זה מתישהו כמובן אם הילד הבכור עודנו קטן.
בכל אופן הילד הרגיש שעובר עליי משהו והתגובה מצידו לא אחרה לבוא.
הוא התחיל להשתולל התקפות זעם ובד גבולות והיכה וכל דבר "לא"! כמו שאת מתארת .
ואני מדברת איתך על ילד שאפשר להגדיר אותו "מין סוג של מלאך.
תיראי אין ספק שזה עושה להם משהו. הם כ"כ מחוברים לאמא ברמות יוצאות דופן שכמה שתנסי לשדר שהעניינים כרגיל הם יודים בדיוק מה קורה איתנו.
ילדתך כרגע מנסה להבין כל הזמן האם אהבתך עדיין בתוקף , ובודקת אתכם כל הזמן ועליכם לשדר לה שהיא אהובה כל הזמן אפילו שאתם כועסים עייפים וכו'. לציין זאת והמון חיבוקים.
ואת צריכה להבין ולהפנים שאת ניכנסת לתקופה ממש לא קלה (מצטערת אך זאת האמת...) שבה ילדתך מתחילה להפנים שמצטרף/ת עוד ילד/ה למשפחה ושמקומה במשפחה שעד היום קיבל העדיפות על, מרכז תשומת הלב. אבא ואמא היו רק שלה ,פיתאום תצטרך להתחלק עם עוד מישהו וזה לא משהו שיתקבל מצידה בשימחה גדולה למרות שזאת שימחה מאוד גדולה רק שהיא עוד לא מבינה שההורים שלה מביאים לה מתנה גדולה מאוד לחייה אח/ות.
אל תשכחי שיחד עם זאת היא גם מבחינה התפתחותית בגיל שנתיים הנורא, שבו היא מפתחת את אני העצמי שלה , הרצון להיות עצמאיים ליראות איפה מקומם בעולם איפה הגבול ומתחיל ואיפה ניגמר וכו'.
אתם אם המון סבלנות ואהבה תוכלו אולי קצת לעזור לה במה שהיא חווה, אולי לשבת איתה, להסביר לה על התקופה הזו בקצרה ועיניינית (לא להרבות בהסברים מיותרים וארוכים בגיל הזה)
לקרוא לה ספרים על הנושא של אחים חדשים. ועם כל הקושי לנסות לתת לה המון תשומת לה אך לא לוותר על הצבת הגבולות שהיא כ"כ זקוקה לה. זה יעבור עם הזמן.
וגם שתלדי את צריכה לשתף אותה בגידול התינוק שתרגיש "האחות הגדולה" שתביא לך חיתול ומגבונים ושתרגיש שהיא עוזרת לך יהיה לה סיפוק ולא תרגיש שהיא מחוץ לעניינים.
מקווה שעזרתי.
ושוב זאת רק תקופה וזה עובר.
בהצלחה. מקקוה שעודדתי במקצת.
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת לידה
שרון באומל18/07/2007שלום ליאת.
הבטן המפתחת ותהליך ההיריון גורמים, באופן טבעי, לריחוק בינך לבין בתך, לעומת האקסקלוסיביות שלה בעבר. בנוסף, כתבת שהתנאים הפיסיים גרמו לכם להתרחק בשלושת חודשי ההיריון הראשונים. נראה לי שבתך מגיבה להיריון המתפתח, ושואלת, דרך ההתנהגות שלה, מה יהיה ביניכן (וכן בינה לבין בעלך) כשיגיע אחיה החדש (או אחותה). לכן, הייתי מתייחסת למצב זה. יש ספרים בנושא, ואפשר להתחיל לקנות. אפשר גם לכתוב ספר עליה ועל מה קורה לילדה כאשר מגיע אח חדש הביתה. הייתי מציעה להתייחס לכל קשת הרגשות: החלמאהבה ושמחה וכלה בקנאה, כעס ועצב. אולם, החשוב ביותר, לא להשאיר אותה בחוסר ודאות, אלא לספר לה בדיוק מה יהיה. זה יכול להקל עליה ולהכין אותה. והעיקר: היא תדע שהמקום שלכם בלב, ששמור רק לה, לא יקטן. פשוט הלב שלכם יתרחב לקראת קבלת חבר חדש למשפחה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הילד עזרה דחופהנינט16/07/2007
שלום שמי נינט , אני אימא לשלושה ילדים הבת הגדולה בת 14 הבן האמצעי בן 8 והבת הקטנה בת 3 וחצי . יש לי בעיה גדולה שנמשכת כבר ארבע שנים , הבן האמצעי בן השמונה עושה את הצרכים שלו בלבנים ניסינו לטפל חשבנו שיש לו בעיה בריאותית , אבל הכול בסדר . הילד טוען שהוא לא מרגיש שיש לו צרכים ולכן הוא עושה בלבנים. טיפלנו חודש ימים בקופת חולים אצל פסיכולוגית אבלזה נגמר מכייון שזה תקופת ניסיון . בבית הספר ביקשתי טיפול פסיכולוגי אבל יש לי בעיה , בעלי לא יכול לבוא איתי לפגישות , והוא מחויב להגיע לטיפולים . בנתיים הילד לא מפסיק לעשות וגם הוא נעשה חצוף , עצבני ומרדן . הוא לא מקשיב לדבריי בבית ובחוץ , וגם בבית הספר אותה הבעיה . אבקש את עצתך בהקדם האפשרי . תודה מראש נינט !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלכלכות
שרון באומל18/07/2007שלום נינט.
אני מאוד מבינה את הדאגה שלך. אכן המצב מדאיג. במקרה זה, כשאין בעייה רפואית (אולי כדאי לקבל second opinion) אין לי ברירה אלא לומר לך שאתם חייבים לקבל עזרה מקצועית. לפעמים צריכים להתגמש ולהתאמץ בשביל זה וזה לא פשוט. חבל שהמצב יימשך, כיוון שאתם סובלים אבל הילד בעיקר, וזה משפיע על כל תחומי החיים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא15/07/2007
בני בן השנה + 10 החל את גיל "העקשנות" הידוע, הוא דוחף , מכה, צובט ובוכה כשלא מקבל מה שרוצה.
אני יכולה לומר לך שאני מאוד חד משמעית איתו וכאשר החלטתי לא, זה לא עד הסוף, לגבי המכות אני מאוד מחמירה בדר"כ אני נוהגת להרים את קולי ולומר " אנחנו לא מכים בשום פנים ואופן" ואז הוא מכה את עצמו ואני אומרת לו שגם לעצמו אני לא מסכימה. כמובן שזה תמיד מלווה בהסבר שזה כואב ופוגע וכדומה.
יש לציין שזה ילד שהיה תמיד רגוע ומקסים שאין כמוהו .
אני ובעלי החלטנו שכאשר הוא משתולל וצועק ומכה אנחנו שמים אותו בכסא אוכל קטן ממנו הוא לא יכול לרדת ויושבים לידו ומסבירים לו שהוא חייב להירגע, אך הדברים יצאו מכלל שליטה ואני שמה לב שכל כמה דקות אני כביכול מאיימת עליו שאם לא ירגע הוא יישב בכסא בכדי להירגע. אנחנו לא משתמשים במילה עונש בבית ואני לא דוגלת בשיטת העונשים בכלל ויש לי מן תחושה שהישיבה בכסא מתפרשת אצלו כעונש ואני לא מעוניינת שבני ילמד דרך פחד אלא דרך הגיון בריא. אני אובדת עצות ואינני יודעת כיצד לנהוג . החלטתי שאין יותר ישיבה בכסא להירגע ושברגע שהוא מתפרע ומשתולל אני פשוט לוקחת אותו לחדר איתי ומסבירה לו מרגיעה אותו ומנסה להסיח את דעתו . שאלתי היא מה דעתך על הכסא? האם החלטתי החדשה נכונה יותר? והאם עליי להיות פשוט חזקה יותר ולהמשיך להיות קשוחה איתו?
יש לציין שבפעם האחרונה שהוא התפרע והיכה אמרתי לו שהוא יישב להירגע בכסא ופניו היו מבוהלות מאוד ומאותו רגע הרגשתי שליבי נקרע ולכן אני פונה אליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
שרון באומל15/07/2007שלום לך.
אני חושבת שכל מה שאתם עושים הוא מאוד נכון ומאוד מכיל. מצאו את "העונש שמתאים לכם ואתם מרגישים בנוח איתו. למשל: לתת לו להיות בחדר, אפילו לבד או כל דבר אחר ממנו ישתמע שמה שהוא עשה לא מקובל עליכם. לא הייתי מכבירה במילים. הסבר קצר ופשוט מספיק בגיל הזה. אם הילד שלכם עדיין לא רכש את השפה על בורייה (ואני מתארת לעצמי שזה המצב, עקב גילו הצעיר) הוא ישתמש בגוף שלו על מנת לבטא את התסכולים והמצוקות שלו. וזה לגיטימי מבחינתו. הייתי מנסה לתמלל את התחושה שלו באותו רגע. למשל: "עכשיו אתה כועס כי אמא לא הרשתה לך עוד עוגיה". לאחר מכן לתת הסבר קצר. לדוגמא: "קבענו שאוכלים רק ממתק אחד ביום, כי ממתקים זה לא בריא, ואנחנו רוצים גוף בריא". כתבת שאין לכם בעייה עם העקביות, אז רק אדגיש את החשיבות. בנוסף, לנסות תמיד לתת אופציה אחרת למשל: "אם בכל זאת מתחשק לך לאכול משהו מתוק, אתה יכול לבקש איזשהו פרי".
זכרי שלגבולות יש 2 פונקציות חשובות: תחושת השמירה וההגנה שהן מקנות לילד וכן הגדרה ברורה יותר על מקומו בעולם, ובכלל על המהלך התקין של ההתנהלות של העולם סביבו.
כתבת שהילד שלך נולד עם טמפרמנט רגוע ונוח. לכן, מילת עידוד - זה יעבור. זה שלב התפתחותי חשוב מאין כמוהו של השגת הנפרדות והעצמאות. תנו לו להיות בשלב הזה. הוא יגדל ממנו להיות ילד מקסים, נוח ונעים. בעיקר כי את נשמעת הורה מכיל, מבין שרוצה מאוד לעזור.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ה"עונש"
אמא16/07/2007תודה על תגובתך המהירה, אני פשוט לא מאמינה בעונשים זה פשוט לא עובד , אולי רק לטווח הקצר ואח"כ אצטרך למצוא משהו אחר, גיסתי למשל נוהגת לשים את בנה בחדר שלה ושל בעלה שם בנה נרגע עם דלת פתוחה ואף גם היא מספרת לי שזה כבר לא עובד עליו יותר ולא "מזיז לו" , השאלה שלי אליך האם את חושבת באמת שעונשים אכן עוזרים? ואיך?
אנחנו הורים שמצד אחד נותנים לבני המון חופש ביטוי ועצמאות אך כשצריך אנחנו מאוד חד משמעיים ויודעים לשים גבולות, איננו מתרגשים מבכי למרות שהוא ילד ראשון, כמו כן בני מתבטא מאוד יפה במיוחד לאחרונה הוא מרכיב משפטים בני 4-5 מילים (ללא מילות יחס) ומתקשר בצורה נפלאה, אפילו הצליח לספר שנשכו אותו בגן ואמר גם מי נשך אותו כיצד את מציעה שאנסה להרגיע את בני בזמן בו הוא משתולל.
לדוגמא כאשר הוא מכה אז אנחנו מרימים את טון הדיבור ואומרים שזה כואב ולא נעים לנו לשחק איתו כרגע וכשירגע נשחק איתו.
ומניחים אותו על הרצפה, ואז הוא מבין שפגע והכאיב ובוכה ובא להתנחם בזרועותינו ולמרות זאת אנחנו נותנים שיעברו כמה דקות עד שאנחנו מרימים אותו (כדי שיבין שאנחנו כרגע כועסים), אבל מה לעשות עם ההשתוללות ? האם מה שציינתי קודם הוא מועיל ונכון לעשות (לקחת אותו בידיים לחלל/חדר אחר ולנסות להרגיעו ע"י הסחת דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו הקשר...
אמא16/07/2007האם הישיבה על הכסא בכדי להירגע או הישיבה בחדרו או בחדר אחר בכדי להירגע נחשב כעונש???
האם זה נחשב כעונש כאשר הילד מוצא את עצמו לעיתים תקופות יושב בכסא/ נכנס לחדר בכדי להירגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה
אמא18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונשים
שרון באומל18/07/2007שלום לך שוב.
אני מרגישה שאת חשה מאוד לא בנוח עם המילה "עונש" או עם הטלת סנקציות או הצבת גבולות. כפי שכתבתי לך בפעם הראשונה, אני חושבת שגבולות עשויים לעזור לילד מאוד. אם לא נוח לך לשים את הילד בכיסא או בחדר, ניתן להשתמש בכל דבר אחר. חשוב שהילד ידע שאם הוא עושה מעשה "אסור" הוא "יפסיד" מכך. אם לשבת בכיסא או בחדר "לא מזיז לו" או מבהיל אותו - חשבו על משהו יצירתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת ב 100% תודה לך...
אמא19/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בקטנותדיאנה15/07/2007
שלום,
רציתי לדעת איך עליי להגיב במצב בו נגיד אני יושבת עם ילדי בין ה- 2.5 בספה (זמן איכות שכזה) מדברים על אה ודא מתכרבלים לנו ואז פיתאום נוחתת עליי המכה , כן פליקון על הפרצוץ שבני פיתאום החליט לתת לי או צביטה ביד תוך כדי ובדרך אגב.
מה זה אומר? ולמה זה קורה ואיך עליי להגיב באותו רגע?
נ.ב- כמובן שאני אומרת לו שזה מאוד כואב לי ולא נעים לי ושלא מרביצים בבית שלנו וכו' וכמובן הכל בקצרה ולעניין
אבל זה ניראה שהמסר לא עובר כי הוא מחייך כזה לעצמו נירה מבסוט. וכמובן שזה חוזר על עצמו .
מה זה אומר? ולמה זה קורה ואיך עליי להגיב באותו רגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות
שרון באומל15/07/2007שלום שרית
אני חושבת שבנך בודק גבולות. אני מציעה קודם כל להתרחק פיסית ולא להמשיך להתכרבל. להסביר שזה לא נעים שהוא מכה אותך, וכיוון שהיה את לא ממשיכה להתכרבל איתו. לעמוד במילתך בכל פעם שעושה זאת ולתת אופציה של ליטוף/נשיקה/חיבוק במקום המכה (או כל אופציה אחרת).
למידע יותר נרחב לגבי גבולות בגיל שנתיים (הסבר התפתחותי) את מוזמנת להציץ באתר שלי: בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה צ י ל ו!!!שירי14/07/2007
הבן שלי הבכור בן שש וחצי ואני מרגישה שאיבדתי כל יכולת שליטה עליו, יש לציין שמבחינה שיכלית הוא ילד חכם מאוד שהתקבל לביה"ס פרטי ומבוקש . אך מבחינה ריגשית אני מרגישה שהוא עדין לא בשל הוא כל היום עסוק בלהציק לכל הסובבים אותו בייחוד לאחותו הקטנה בת השנתיים וחצי אני משתדלת להקדיש לו תשומת לב, זמן איכות, לדבר איתו ועל ליבו אני יודעת ששיחות תוכחה לא עוזרות בגיל שלו ואני מנסה להבין את המניעים שלו להצקות הבלתי פוסקות אך הסבלנות שלי פוקעת ואז אני יוצאת מהכלים וצורחת עליו ובפעם האחרונה כשהוא הציק גם לעוזרת של הסבתא (לקח לה את המיים וסרב להחזיר, הוציא את התרנגול מהלול וסרב להניח אותו בחזרה) יצאתי מדעתי ופשוט גררתי אותו חזרה הביתה כשכל הדרך הוא צורח ונאחז בכל מיני דברים על מנת להקשות עליי את ההליכה. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה ומאבדת אותו ואני לא יודעת באיזה כלים עלי להשתמש כדי להגיע אליו אני ממש מיואשת. יש לציין שתמיד הוא היה קונדסון אך בזמן האחרון זה בלתי נסבל, לאחר המעשה אנו משוחחים והוא מבטיח לא לחזור על הדברים אך שוכח מהר מאוד וחוזר לסורו. לדוגמא הוא מאוד אוהב להבהיל את אחותו וצוחק בכל פעם שהוא מצליח שוחחנו על כך 100 הוא נענש100 פעם וזה לא עוזר מה אני עושה?????????. אשמח על כל עצה שתבוא מצידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון הצלה
שרון באומל14/07/2007שלום שירי.
2 דברים. ראשית, הייתי מנסה להבין מה קרה בזמן האחרון בו מעשה הקונדס התעצמו. ייתכן וזה על רקע העלייה לביה"ס. ייתכן וקרה משהו אחר. אם את מצליחה להבין מה קרה, הייתי אומרת לו משהו בנוסח:(אני אתייחס לעלייה לכיתה א') "עוד מעט אתה עולה לכיתה א'. זו מסגרת שאתה עוד לא מכיר, מורה חדשה, יהיו גם ילדים שאתה לא מכיר. הרבה ילדים, כשהם עולים לכיתה א', מרגישים שהם מאוד חוששים ופוחדים. איך אתה מרגיש?" זו יכולה להיות הקלה עצומה עבורו לדעת שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי וכן שהוא יכול לשתף גם בחוויות ורגשות שליליים. תני לו לגיטימציה.
שנית, אני דווקא חושבת שהצבת גבולות היא לא מילה גסה. נהפוך הוא. לגבולות יש את פונקציה החשובה של שמירה, שילד בגיל 6 מאוד זקוק לה. בנוסף, גבולות גורמים לעולם הסובב את הילד להיות יותר מוגדר וברור. וזו גם פונקציה חשובה, בעיקר על רקע שינוי. הייתי מסבירה לילד שלך בשעת רוגע, בשפה פשוטה, שאם יעשה כך וכך (בחרי מס' דברים, לא את הכל - למשל ההצקות לביתך הקטנה) הוא לא יוכל כך וכך. הסבירי לו את הראציונאל למשל "בבית שלנו אנו לא פוגעים אחד בשני פיסית ומילולית"). לאחר מכן - להיות עקביים. אם עושה משהו שאסור, להטיל סנקציה (אין סיפור בערב למשל). בנוסף, תני לו אופציה אחרת. למשל: "לפעמים אתה מאוד כועס/מקנא באחותך, ורוצה להציק לה. אולי כשאתה מרגיש כך, ננסה ללכת לחצר לשחק תופסת/לקפוץ 10 פעמים על רגל אחת (או כל פיתרון אחר). בקיצור: ראציונאל, עקביות ומתן אופציות. זה מאוד יכול לעזור לו להתארגן. ילדים זקוקים להכוונה חיצונית כדי לחוש בטוחים ולחוש שעולמם ברור ומוגדר.
בהצלחה
שרון באומל,
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברויותליהיא11/07/2007
שלום,
בני בן 4 ושלושה חודשים.
הוא ילד חכם מאוד וסקרן, שואל הרבה שאלות ואוהב לדעת ולברר לגבי הכל.
מאז ומתמיד הוא ילד סגור יחסית ולא מתחבר בקלות לילדים אחרים.
הוא נמצא 3 שנים באותו גן ועם גרעין קטן של ילדים שהולכים איתו לאורך השנים ומתווספים כל שנה ילדים נוספים.
הבעיה היא שהוא לא אוהב לשחק עם ילדים אחרים, לא אוהב ללכל לחברים אבל עוד יותר לא אוהב שבאים אליו הביתה כי נוגעים לו ומשתמשים לו...
הוא שומר בקנאות על הדברים שלו. בבית אנחנו לא קנאים לדברים שלנו ומשאילים דברים לחברים במידת הצורך ומדגישים בפניו כי אנו חולקים וככה נהוג לעשות וכן הבטחנו שאם משהו יישבר או ילך לאיבוד כתוצאה ממשחק יחד עם חבר נרכוש חדש כך שאין לו ממה לחשוש.
שנה הבאה הוא עולה לגן מועצה עם ילדה אחת בלבד מהגן הנוכחי וזו נראית לי תקופה טובה להתחיל בשינוי כלשהו.
מחכה לעזרתך...
תודה ליהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים
שרון באומל12/07/2007שלום ליהיא.
ילדים שונים זה מזה במהותם. יש ילדים שחשים נוח בכל מקום ובכל מצב ויש כאלה שלוקח להם זמן להסתגל. יש כאלו שקל להם לעבור מסנדלים לנעלי חורף וכאלה שיילכו כל הסתיו עם סנדלים וגרביים. יש ילדים שמתחברים בקלות ויש ילדים יותר מופנמים וסגורים. אכן, היכולת ליצור אינטימיות ולהשתייך מבחינה חברתית היא יכולת חשובה, אולם גם ילדים מופנמים רוכשים חברים ומסוגלים לאינטימיות. אם את חשה שזה האופי של ילדך, בייחוד אם מישהו המשפחה מעט דומה לו, פשוט הניחו לו. הוא ילמד לפלס את דרכו החברתית עם השנים.
אני מרגישה מהדברים שכתבת שייתכן ולכם ההורים יש קושי עם הסגירות של הילד. ייתכן וזה נוגע בדיוק בנקודה כואבת אצל מישהו מכם. הייתה לי פעם מטופלת. אישה מדהימה, חכמה, יפה, בעלת מקצוע טובה, נשואה באושר ואמא למופת. בנה היה ילד מעט מופנם, וכל פעם שהיה מגיע למקום, אפילו מקום מוכר, הוא היה מתחבא מאחוריה, מתבייש ודורש זמן הסתגלות. היא הגיעה אליי כי היא לא יכלה לשאת זאת. בטיפול ראינו שהיא בדיוק כזו. גם ממרום שנותיה, כל יום כשהייתה מגיעה לעבודה, היא נדרשה למספר דקות של הסתגלות, התקשתה לומר שלום והתקשתה לבטא את דעותיה (היפות והחשובות - והיא ידעה זאת) בחופשיות. לאחר שהבינה שלא בילד טמונה הבעייה, כיוון שהוא היה ילד מקסים, עם חברים לרוב, חכם ומאושר, זה איפשר לה לעזור לו להתמודד טוב יותר עם הביישנות שלו.
אם בכל זאת את מרגישה שהמצב מאוד מפריע לילד שלך וגורם לו קשיים -אני כן ממליצה לפנות לאיש מקצוע שיראה את הילד וינסה לאתר את שורש הבעייה. לאחר הבנה כזו, תוכלו למצוא דרכים אדפטיביות לעזור לו.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ושתלטנותחסוי10/07/2007
הבת שלי בת 3 .
כשבאים אליה חברים היא אוהבת לקבוע להשתלט דוגמה: כשחברה באה אז היא אומרת לה לא לנגוע ,לא לעשות, כול מיני צוויים.
ובסטואציות מסויימות היא פתאם בוכה שהיא לא רוצה להיות חברה של...
והיא נכנסת למצב של כעס ובכי.
ניסיתי להסביר לה שבאים חברים היא צריכה לדעת ללמוד להסתדר, ולשתף.
קשה לי עם זה ואני מפחדת שלא יהיו לה חברות אם היא תמשיך ככה, כי זה מה שקורה הם הולכות ואז היא בוכה שהיא לבד ומשעמם לה.
מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה לפתח כישוריים חברתיים שיעזרו לה בהמשך.
מצד אחד לעמוד על שלה ולהיות עקשנית שצריך ומצד שני לדעת לוותר שצריך.
אגב היא גם לא אוהבת לטעות ורוצה להיות צודקת - בסגנון של הילד שהיה בתוכנית של "סופר נני".
וכמובן שהיא מתוקה לאללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ושתלטנות
שרון באומל10/07/2007שלום לך.
כדי שאוכל לענות לך הייתי מבקשת ממך לכתוב על ביתך יותר. לדוגמא: איך היא עם קבלת גבולות? איך היא יוצרת קשר? איך הקשר שלה איתכם? האם אתם מרגישים את השתלטנות גם איתכם? האם בזמן האחרון חל שינוי מהותי בחייה והיא מנסה להחזיר לידיה איזשהיא שליטה?
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעקשנות
חסוי11/07/2007לגבי גבולות: מודה אני לא הייתי טובה בלתת לה גבולות עד היום אני מדיי פעם מוותרת.
היא הבכורה נולד לנו תינוק לפני ארבע חודשים.
אבל ההתנהגות הזאת הייתה לפנכן, היא גם עקשנית לגבינו ואוהבת לקבוע וכמו שאמרתי לא לטעות , היא גם אוהבת שלא מתקנים אותה והיא לא אוהבת לטעות, היא קיבלה פינוק והרבה כול הכבוד.
כשהיא הייתה בת שנתיים היא לא ידעה איך להתמודד אם חברים לדוגמה:אם בת דודתה שקטנה ממנה בא לשחק איתה והייתה לוקחת משחק מסויים אז ביתי הייתה ישר בוכה לא מנסה לקחת או להתנגד , כשהייתי צופה מהצד הרגשתי שהיא "חלשה " יותר ,גם אם היא הייתה באה לקחת מבתי משהו בתי ישר הייתה "נלחצת" וקוראת לי או בוכה פשוט לא יודעת לעמוד על שלה , כאלו מפחדת כזאת אם כול זה שהיא הייתה גדולה בגיל ובמימדים.
היום לגבי סטואציה כזאת יש לה קצת יותר בטחון אבל יש לה את הצד העקשן שאוהב לקבוע לחברות: "אל תגעי" אל תעשי" כמו מורה קטנה ואז אם לא עושים מה שהיא רוצה היא בוכה ואומרת "לא רוצה להיות חברה שלך" , גם לגבינו , ההורים כשאנו אומרים לה לא היא ישר בוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר חשוב...
חסוי11/07/2007מצטערת שככה אני מציפה אותך ....
אפשר לראות גם במשחקים שאני משחקת איתה
למשל שחקתי איתה היום משחק הזכרון והיא מתעצבנת שאני מצליחה ולא מחכה לתור שלה, ואם היא לא מצליחה היא מתעצבנת (ולא מדובר במשחק שלא מתאים לה מבחינת הרמה שלה)
איך שאני באה להפוך קלף והוא נכון היא ישר בתגובה: "אני ידעתי"
כ"כ הרבה ואני לא יודעת איך להתמודד....ומה להגיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות ושתלטנות
שרון באומל12/07/2007שלום לך שוב.
בסביבות גיל שנתיים מגלים ילדים 2 תגליות מהותיות על עצמם ועל העולם. אם עד אז הם חשבו שהם כל יכולים, הם מתחילים בגיל זה לגלות את כוחם היחסי בעולם. דהיינו, שהם קטנים, עוד לא יכולים לעשות הרבה דברים, חלשים. בד בבד, אם עד גיל שנתיים הם חוו את עצמם כחלק מהדמויות המקיפות אותם, ללא הפרדה ברורה, הרי שבגיל זה הם מתחילים לגלות את נפרדותם, ואת היות הדמויות הקרובות אליהם יישויות עצמאיות, עם רצונות וצרכים משלהן. הידיעות הללו הן מחד כואבות ומאידך מעוררות את הדחף הטבעי לגדול, להתפתח ולהיות גדולים, חזקים ועצמאיים.
מסיבה כלשהי, נראה לי שההתמודדות של ביתך עם המציאות בה היא לא כל יכולה, לא תמיד מנצחת, לא "הכי טובה" קשה מאוד. לכן, היא מתקשה לשתף, מתקשה לוותר, ומתקשה "להפסיד" (במשחק למשל).
הייתי מציעה לכם ללכת להתייעץ עם איש מקצוע אשר יראה אתכם ואת הילדה ויעזור לכם ולה למצוא דרכים אדפטיביות להתמודד עם הנ"ל. אני מאמינה שכאשר איש מקצוע יראה את הילדה באינטרקציה איתכם וכן יראה את התכנים המעסיקים אותה, הוא יוכל הן להבין טוב יותר את הסיטואציה, והן יעזור לכם למצוא את הדרך הטובה ביותר להתמודדות עימה. אני מאוד ממליצה על טיפול הורה-ילד, ולא על טיפול פרטני, הן בגלל הקושי הספציפי שלה והן עקב גילה הצעיר. זה אמור להיות טיפול קצר וקולע - מספר חודשים לכל היותר.
אם תהיו מעוניינים בהמלצות לגבי תחנות ציבוריות או פרטיות (בעיקר באזור הצפון - בו אני עובדת ולכן ומכירה) אשמח לסייע.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אני גרה בחדרה
חסוי13/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחנות להתפתחות הילד
שרון באומל14/07/2007שלום לך שוב
אני לא כ"כ מכירה את אזור חדרה - את יכולה לברר דרך קופ"ח על תחנות להתפתחות הילד - שם יושבים כל אנשי המקצוע שעוסקים בקשיים התפתחותיים (גם רגשיים). בנוסף - התייעצי עם הגננת או חברות לגבי אנשי מקצוע פרטיים.למיטב ידיעתי, אין באזור חדרה מרכז פרטי להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתם מחשבהדיאנה10/07/2007
שלום עמית,
רציתי לשאול ולתהות ביחד איתך לגבי זה שאני לא מבינה איך זה שעם כל ההורות המודעת והחיובית והאמפטיה לילדינו והנסיון לדבר אל ליבם יחד עם כל הצבת הגבולות האנמית משום מה.
איך זה שאנחנו שהיינו קטנים היינו יותר ממושמעים להורינו לפחות אני ממה שאני זוכרת , הוריי חינוכו אותי עם המון אהבה אך לא היה כזה דבר שילד לא וסלח לי על הביטוי "שם על ההורה קצוץ" וההורה המסכן נדחק לפינה וכל הזמן צריך לחפש שיטות ייעול ולפחד שהוא פוגע בנפשו העדינה של הילד וכל הזמן טובת הילד וטובת הילד , והילד חוגג על ימין ועל שמאל על המסכנות הזו מתוך ידיעה שאנחנו תמיד מנסים לפייס ולהבין וללבן ומה עוד אולי נשב על הריצפה ותדרכו עלינו ודי.
אני חושבת ואם כל הכבוד לכל השיטות למינהן להצבת גבולות וכו' פעם כבוד להורה היה כבוד מתוך ידיעה שככה צריך וזהו, לא היה על זה עןוררין ולא שזכור לי שזה ניקנה באלימות וכו'. פשוט הילדים של הדור של היום מאוד מפונקים וכל הזמן צריך להתחשב וכו' וכו'.
לאן נעלמו הימים בהם ההורים הפעילו סמכות הורית בלי תוספות יתרות של רגשי אשם ומצפון שמתקתק 24 שעות ביממה
סתם למחשבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית
שרון באומל10/07/2007שלום דלית
אני מאוד מסכימה איתך. לא רק מצידם של ההורים. ילדים זקוקים לגבולות ומחפשים גבולות. לגבולות יש פונקציה חשובה של שמירה והגנה, וייתכן וההורה "החדש" לא מספק לילד שלו את הפונקציה הזו בצורה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שינהדיאנה10/07/2007
שלום,
אז ככה, מה עושים במצב בו פעוט בן שנתיים ושמונה חודשים שמתעורר בצהריים/בבוקר והוא עושה קולות שנדע שהוא קם אך לא יורד מהמיטה לבד (יש מחסום) אז אנחנו באים אליו לחדר ואז מה שקורה זה שהוא כזה שוכב בשקט נותן חיוך ואז אני אומרת לו היי מותק התעוררת , בוא נרד מהמיטה אז הוא לא יורד ואז שוב אני אומרת לו התעוררת ממי בוא אתה רוצה לבוא לסלון? לא עונה לי ומתחיל כזה להתגלגל מצד לצד אז אני אומרת לו טוב אם לא בא לך לבוא אז אני הולכת לסלון ושתרצה לרדת תיקרא לי. ואז אני יוצאת והוא מתחיל לצרוח בקולי קולות ומתעצבן ואז שאני שוב חוזרת לחדר ושואלת שוב נו , עכשיו אתה כן רוצה לרדת , הוא שוב נשכב ולא מתייחס אליי.
מה זה? ולמה זה? ואיך עליי לנהוג בכדי למגר את התופעה הזו מצידו?
תודה נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שינה
שרון באומל10/07/2007שלום נוי.
הייתי מציעה שבשעת אחה"צ רגועה תאמרי לבנך שכשהוא קם משינה ואת מגיעה אליו הוא לא רוצה לקום ולאחר מכן הוא מתחיל לצווח וזה לא נעים. עוד מוסיפה שהיית רוצה לחשוב איתו ביחד איך יהיה לו הכי נעים לקום? אולי הוא רוצה שתתכרבלי איתו קצת במיטה? שתשירי לו שיר של בוקר? שתקריאי לו סיפור מיוחד או כל דבר אחר. תני לו את אפשרות הבחירה, תוך כדי אמירה שאת לא מוכנה שהמצב הנוכחי יימשך.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה שמסתבכתגלי10/07/2007
שלום,
בני בן שנתיים ו-10 חודשים.
לפני כחודש התחלנו לגמול אותו מחיתולים.
הוא מצידו לא מתלהב מזה במיוחד, ולפעמים מבקש חיתול ולא תחתונים.
מבחינת הפיפי הולך בסדר גמור, לרוב אין פספוסים. בדר"כ הוא לא הולך לשירותים מיוזמתו, אלא אני מזכירה לו, וגם אז הוא בדר"כ אומר "לא עכשיו" או "עוד מעט" ורק כשאני מזכירה לו שכדאי ללכת שלא יצא לו במכנסיים הוא מסכים ללכת.
בגן המטפלות מספרות לי שהוא לפעמים מתאפק אפילו כל היום כדי לא לעשות פיפי בשרותים.
לאחרונה הוא יותר מסכים ללכת כשמציעים לו.
הבעיה העיקרית היא עם הקקי:
הוא לא מצליח לא בסיר ולא בישבנון. הוא מבקש חיתול כשיש לו קקי, ואם אני מציעה לו לנסות בסיר או בישבנון הוא מתחיל לבכות (אני ממש מרגישה שהוא במצוקה) ואומר "אני לא יכול" ו"רק בחיתול".
הצעתי לו כמה פעמים שנשב ביחד על הישבנון ושיש לנו הרבה זמן ונקרא סיפורים עד שהקקי יצא. בדר"כ הוא מסכים אבל אחרי כמה זמן הוא קם ומבקש חיתול כי קשה לו והוא לא יכול בשירותים.
הוא עושה את הקקי תמיד באותה תנוחה: בעמידה תוך כדי הישענות קדימה (על שולחן/כיסא וכו). נראה לי שקשה לו להוציא את הקקי בישיבה. חשבתי שאם יישב מספיק זמן בסוף זה יצא והוא יראה שזה אפשרי, אבל זה לא הולך.
אחרי שעושה את הקקי בחיתול, מתחמק מלהחליף. בורח, אומר "לא עכשיו" וכו.
לפעמים הוא מבקש חיתול לקקי ואז לא עושה קקי, ורוצה להישאר עם החיתול.
הוא מבטא עצמו יפה מאוד בדיבור, ומסביר שהוא לא יכול לעשות את הקקי בשירותים כי קשה לו, אלא רק בחיתול. ולפעמים מבקש שאעזור לו לעשות בשירותים, ואני יושבת לידו ואומרת לו שהוא יכול לעשות את הקקי ממש כמו בחיתול, והוא מנסה אבל לא מצליח ואז הוא קם ומבקש בבכי חיתול.
מרגישה שזה הולך ומסתבך ולא יודעת מה לעשות ואיך לעזור.
מרגישה גם שהוא מבולבל לגבי מתי הוא עם חיתול ומתי לא, ותמיד הוא שואל אותי "אני עם חיתול?" ואני עונה לו שהוא עם תחתונים ואז הוא אומר לי "אני צריך פיפי" או "אני צריך קקי"...
בלילה לפני השינה אני שמה לו חיתול והוא כמעט תמיד שואל "למה? אני כבר גדול, אני לובש תחתונים" ולפעמים הוא עונה לעצמו "רק בלילה שמים חיתול" וכו.
נראה לי שאני לא עוזרת לו ואולי אפילו מקשה עליו ולא יודעת איך ובמה וגם אני כבר מבולבלת.
אשמח לכל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל10/07/2007שלום גלי.
פעמים רבות הפרידה מהקקי קשה יותר מהפרידה מהפיפי. תהליך הגמילה שזור בתהליך הנפרדות וקבלת העצמאות של הילד. חלק מהפרידה היא פרידה מפסולת גופו. לילדים אין את הכלים הקוגניטיבים להבין שהקקי היא פסולת שיוצאת מהגוף, והם חוששים מהעובדה שבכך שהקקי יוצא, הם מאבדים משהו מגופם. זוהי החרדה לשלמות הגוף.
לא הבנתי מדוע התחלתם את תהליך הגמילה, אבל אולי כדאי לתת לבנכם עוד מס' חודשים. אם זה בגלל הקיץ, דעי שיש ילדים רבים שנגמלים באופן מצויין בחורף.
אני חושבת שכאשר מורידים חיתול, יש להוריד אותו לגמרי, על מנת למנוע בלבול, כפי שהזכרת לגבי החיתול בשינה של בנך. לא ליצור הפרדה בין יום ולילה ובין הצרכים השונים. נשמע לי גם שלפי ההתאפקות שלו בגן, ייתכן כי בנך עדיין לא בשל. הוא גם מאוד קטן.
לגבי הקקי, אם בכל זאת אתם ממשיכים בתהליך: אחרי שהוא עושה קקי בחיתול, כדאי להוריד את החיתול עם הקקי, לשים את הקקי בסיר, תוך כדי הסבר מה זה קקי והסבר על כך שיש קקי כל יום, כיוון שקקי אלו הדברים שהגוף לא צריך (בדיוק כמו פיפי). כדאי לאפשר לילד להתבונן בקקי ולשאול שאלות. לאחר מכן לזרוק את הקקי לשירותים תוך כדי טקס פרידה קטן. אני מציעה לעשות זאת מספר פעמים ואז להציע לו לעשות ישר בסיר.
את מוזמנת להציץ באתר שלי www,sharonba.com לגבי עוד עצות על גמילה מחיתולים.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לספר לילד כשנמצאים בשמירת הריון.דניאלה10/07/2007
שלום,
חברתי נמצאת בשמירת הריון ונמצאת לסרוגין או בבית או בבית החולים לאשפוזים.
היא כרגע בחודש שלישי . יש לה ילד בן 6 מאוד פיקח שמאוד רצה אח או אחות
ובשלב זה הם לא יודעים מה לספר לו כיוון שההריון נמצא בסיכון גבוה.
הוא התחיל לשאול אותה שאלות על מוות ונראה שיש לו חרדות לגבי מצבה
למרות שהם סיפרו לו שהגב שלה תפוס ולכן היר שוכבת ואין חשש חלילה לחייה.
מה ההמלצה במצב כזה? האם לספר לילד שהיא בהריון ואיך להסביר שיתכן
שההריון לא יחזיק מעמד ? אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת היריון
שרון באומל10/07/2007שלום דניאלה
לרוב, דווקא כשלא מספרים משהו למישהו (על מנת למנוע ממנו צער וכאב) זה נתפס על ידו כהרבה יותר גרוע ממה שזה באמת. זהו עיקרון חוסר הוודאות. תמיד עדיף לדעת על לא לדעת, כיוון שאז ניתן למצוא דרכים להתמודד. כאשר לא יודעים "נגד" מה מתמודדים, לא ניתן להתמודד, וזה יוצר מצב קשה של חוסר אונים.
נראה שבנה של חברתך מבין פחות או יותר את סיבת הימצאותה של אימו בביה"ח, על פי שאלותיו. לילדים יש חיישנים מאוד טובים.
לפיכך, לא הייתי מסתירה ממנו את דבר שמירת ההיריון. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "לאמא יש תינוק בבטן. יש תינוקות שלא יכולים להישאר בבטן מכל מיני סיבות. עכשיו אמא מנסה לשמור על התינוק שישאר בבטן ובגלל זה היא בביה"ח. שם מנסים לעזור לה לשמור על התינוק בבטן".
אני מציעה לתת לו לגיטימציה לשאול שאלות, להביע דאגה וכו'. זה בסדר. הוא יידע איך להתמודד עם זה, ואני בטוחה שהוריו ומשפחתו המורחבת יעזרו לו באם יהיה צורך.
אני מאוד מקווה עבור חברתך שההיריון יעבור בשלום.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטות שמרביציםליאורה09/07/2007
לבני בת בכורה, כמעט בת שנתיים. הוא ביקש להתייעץ, ביתו מרביצה לילדים אחרים במידה רבה, מתלוננים על כך במעון והם עדים לכך גם בגן המשחקים, הוא מספר שהיא מרביצה בד"כ באיזור הפנים. לאחרונה נולד אח קטן , גם לו היא מנסה להרביץ בפנים.
בני שואל אם יש מקום לדאגה, האם יש טיפול או שיטה שתועיל להפחית?עם מי כדאי להתייעץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
שרון באומל10/07/2007שלום ליאורה
בגיל שנתיים ההתפתחות השפתית עדיין אינה מאפשרת ביטוי מספק של העולם הפנימי עבור הילד. לפיכך, ילדים רבים משתמשים בגוף על נמת להביע את עצמם. ייתכן כי נכדתך מביעה דרך ההכאה כעסים ותסכולים שהיא אינה יכולה, כרגע, לבטא בדרך אחרת. אם זה אכן מוגזם, הייתי מציעה לפנות לאחת מהתחנות להתפתחות הילד שנמצאות בכל עיר, על מנת לעזור להורי נכדתך למצוא את מקור הקושי. ייתכן והקושי נובע מקשיי ויסות, ואז הטיפול הוא דרך מרפאה בעיסוק. אם המקור לקושי הוא רגשי, יפנו אותך לפסיכולוג וכו'. בתחנות להתפתחות הילד יש צוות רב מקצועי ולכן ניתן לטפל בבעייה בצורה הטובה ביותר.
במספר ערים בארץ יש גם תחנות פרטיות כאלו, כאשר היתרון שלהן הוא שאין תקופת המתנה.
אם בנך גר באיזור הצפון, פני אליי שוב. אני יכולה להמליץ לך הן על תחנות ציבוריות והן על תחנות פרטיות לגיל הרך.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תמיד להתייחס לבכידיאנה08/07/2007
רציתי לדעת האם כשפעוט בוכה כי הוא כתוצאה ממשהו שהוא לא רוצה לעשות או סתם פינוק, האם תמיד עלינו לגשת אליהם ולנסות לדבר איתם ולדבר את רגשותיהם או שגם אפשר לאפשר להם לבכות עד שירגעו לבד ויגשו אלינו לבד.
כי לפעמים ניראה לי שאני מנסה לדובב את בני לפשר בכיו ולדבר ולנסות להשמיע את רגשותיו בקול הוא לא משתף פעולה ובוכה יותר אז אני לפעמים פשוט הטלכת לסלון או מתרחקת האם זה גם טוב או שתמיד צריך להמצא ליד הילד שהיא בוכה ולהיות לצידו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שרון באומל09/07/2007שלום דלית.
אני חושבת שזה מאוד נכון לתת לילד לבטא ולהוציא החוצה את המצוקה שלו. אני מציעה שתרגישי מתי הוא זקוק להתמודד לבד עם המצוקה הזו ומתי הוא זקוק לך לצידו. גם מבוגרים, כאשר הם בוכים, זקוקים לצורות שונות של תמיכה. כך גם ילדים.
אני לא חושבת שצריך לדובב בכי בכל פעם. ילד אמור ללמוד שלבכות (וגם לכעוס, להתאכזב, לקנא וכו') הוא חלק מטווח רגשות לגיטימי ואינטגראלי מעולמו הפנימי. לא תמיד יש צורך בהרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחייב אזהרה קודם?!דיאנה08/07/2007
שלום
בני בן 2.5 בדר"כ ילד טוב.. .............באמת!
אבל לפעמים כמו כל ילד בגילו יש לו "קטעים"
לאחרונה החלטנו שהוא עושה משהו שלא מקובל כמו פיתאום מכה או צובט עם הציפורניים שלו אז אנחנו אומרים לו "לא מרביצים זה כואב ולא נעים לנו..." ואז אם הוא שוב עושה זאת אנחנו מונעים ממנו משהו שהוא מאוד אוהב או רגיל לקבל כמו לדוגמה סיפור שלפני השינה או יציאה לגינה אחה"צ .
רציתי לדעת אם חייבים קודם להזהיר מראש את הילד שאם הוא יעשה ככה או בעצם אם הוא שוב יעשה כך וכך הוא לא יקבל כך וכך או שאפשר לפעמים גם למנוע את הדבר מהילד בלי אזהרה מראש פשוט ברגע שעשה (וזאת כמובן שהוא יודע שזה אסור כי כבר אמרנו וחזרנו בפעמים קודמות )להגיד לו שעכשיו בגלל שהוא הרביץ או עשה ככה וככה הוא לא מקבל מאיתנו וכו' וכו' ??!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
שרון באומל09/07/2007שלום דלית.
אני חושבת שמה שאתם עושים הוא בהחלט נכון. יש להסביר לילד באופן כללי על הסנקציות שהוחלט עליהם לגבי דבר אסור. לא כדאי להתהלך כל היום עם אזהרות: "אם תעשה....אז לא תקבל....". אחרי הסנקציה כדאי לתת הסבר קצר לתזכורת.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית בגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)