מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. חיסון 2. המלצה
ד''ר אבישלום שרון15/06/2008שלום,
לגבי השאלה השניה, רשמתי בראש הפורום בקשה להימנע מלהמליץ על רופא או מוסד. מן הסתם, גם השאלה קשורה באורטופדיה ולא כאן מקומה.
ובחזרה לשאלה הראשונה, החיסון מומלץ, אך בהחלט כאשר מדובר בבן זוג יחיד, הסיכון נמוך מאד, ואז ניתן לשקול להימנע מלקחת את החיסון, אבל, יש להמשיך בביצוע בדיקות PAP כמקובל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר12/06/2008
שלום רב,
האם ניתוח להצרת הנרתיק גורם גם לאישה ליהנות יותר? ברור לי שהגבר נהנה יותר מהחיכוך, אבל מה עם האישה? כמו כן, אני רק בת 25 ולדעתי איבר המין שלי רחב מידי. האם בגילי כבר עושים ניתוחים כאלו והאם הם מומלצים.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אבישלום שרון13/06/2008שלום,
הכל אפשרי, אך צריך תמיד לדעת מה לעשות ולמי. ההערכה היא סלקטיבית ולא כדאי לתת תשובה כוללת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת נרתיקשולה09/06/2008
רציתי לדעת אילו פתרונות קיימים לטיפול של צניחת הנרתיק? מה הבעיות שיש עם טיפול כזה? והאם יש פתרון שהוא חד פעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת נרתיק
ד''ר אבישלום שרון10/06/2008שלום,
השאלה מאד כוללנית. יש צניחת נרתיק הכוללת את שלפוחית השתן, יש הכוללת את הרקטום, ויש את הרחם, וכן יש שילובים שונים שלהם. לפי הבעיה ומידת החומרה שלה ניתן להתאים את הטיפול. אפשר להכניס טבעת או קוביה מיוחדים לתמיכה, ואפשר לנתח. ישנם סוגי ניתוחים שונים, חלקם כוללים כריתת הרחם וחלקם - לא, חלקם כוללים הכנסת רשת וחלקם- לא.
בחלקם יש מעורבות של בריחת שתן או עצירת שתן.
סיכומו של עניין, יש לדיין זאת באופן מסודר במרפאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה טיפולית לטיפול בפוריותשלי שור08/06/2008
שלום רב
אני מנסה קרוב לשנה להכנס להריון לפני כחודשיים עברתי צילום רחם שתוצאותיו היו תקינות טרם נכנסתי להריון וכעת הרופא שלי היפנה אותי להיסטרוסקופיה טיפולית. האם למרות התוצאות התקינות של הצילום רחם עלי לבצע את הניתוח הזה כחלק מההליך של נסיוני להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה טיפולית לטיפול בפוריות
לא אוכל לקבוע מבלי להכיר את כל הפרטים. בכל מקרה, זה מקובל, גם אני נוהג כך במקרים מסויימים, אבל, ההעדפה היא לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית ולא טיפולית, ואז אנחנו מבצעים זאת ללא צורך בהרדמה בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןטליה08/06/2008
מזה מספר שנים יש לי שיררן ברחם. במהלך זמן זה גם ילדתי תאומות בקיסרי.
הבעיה היא שהשרירן מציק לי, הוא גורם לי לכאבים ומקרין גם על הרגל.
וברצוני להסירו.
לפי הממצאים רשום לי: בקיר הימני שרירן 33*26 מ"מ עובי רירית החרחם 6 מ"מ.
האם אתה ממליץ לכרות ? ואם כן באיזו דרך ?
תודה, טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
ד''ר אבישלום שרון08/06/2008שלום,
שרירן בגודל כזה בד"כ לא מציק. אבל אם יסתבר בבדיקה שאכן מציק, ניתן להסירו. אם מתבלט לחלל הרחם אז בהיסטרוסקופיה, ואם לא- אז בלפרוסקופיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות חוזרותקרן08/06/2008
יש לי חברה שכל כמה שבועות חוזרת לה פטריה בנרתיק שגורמת לה לכאבים ולהשאר משותקת בבית נרות לא עוזר וגם לא מישחה
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכך
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות חוזרות
ד''ר אבישלום שרון08/06/2008שלום,
הסיבה לכך יכולה להיות שהיא נחשפת לגורם לפטריה באופן חוזר, או שהטיפול לא מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן11/06/2008שהיא נחשפת לגורם לפטריה באופן חוזר..... מה הגורמים יכולים להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישלום שרון12/06/2008למשל, אכילת מתוק בכמות רבה, אנטיביוטיקה, סוגי מזון שונים, בריכה, ג'קוזי ועוד. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!!משה07/06/2008
לפני שנתיים עברה אישתי הקפאה בצוואר הרחם עקב דלקת. 3 חודשים לאחר מכן החל להופיע אצלה חתך בצד הימני של פנים איבר המין לאחר קיום יחסי מין. החתך נעלם לאחר מספר שעות/ימים ובפעם הבאה לאחר קיום יחסים החתך מופיע שוב ויש דימום קל - כך כבר שנה
לפני 4 חודשים עברה אישתי ניתוח לחידוש הרקמות במקום ע"מ להעלים את החתך וזה עזר למשך זמן קצר, עכשיו החתך חזר ואנחנו לא יודעים מה לעשות ומה הבעיה.
חשוב לציין כי בכל התקופה הזאת עברה אישתי בדיקות פאפ וכל פעם התשובה חזרה שלילית
אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה גורם לבעיה ואיך אפשר לטפל בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה!!!!!
ד''ר אבישלום שרון07/06/2008שלום,
עליי לראות במה מדובר ואז אוכל לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהשרון06/06/2008
אני בת 19 וחצי ורציתי להתייצ לפני 8 חודשים היה לי דימום כמו מחזור שנימשך שבועיים פניתי לרופא עשיתי אולטרסאונד ווגנלי ומשטח פאפ שיצא תקין והתברר שיש לי ציסטה 4 קוטר אם אני זוכרת נכון הרופא אמר לי שזה משהו שעובר אחרי מחזור ובאמת עבר.
כיום לאחר 8 חודשים אני מרגישה את אותו כאב בבטן תחונה בזמן של תזוזות או קיום יחסי מין... נכון לעכשיו אני לא יודעת עם יש מה לעשות בנידון חוץ מאי נוחות אני לא מרגישה עוד משהו. בסוף החודש אני נוסעת לחופשה רציתי לדעת אם מותר לי לקיים יחסי מין בזמן הציסטה? ושאלה שניה היא אם אני אמורה לקבל ווסת ב10 לחודש הזה. האם זה יכול לשפר את הכאבים? ואחרונה אם יש קשר בין קיום יחסי מין לבין ציסטות?. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אבישלום שרון06/06/2008שלום,ראשית כלל לא בטוח שהכאבים שלך הם בגלל ציסטה, אלא עד שתעברי בדיקה שוב. ולגבי ההמשך, אין קשר בין יחסי מין לציסטהבשחלה. ואכן לעתים, תלוי בסוג הציסטה, היא נעלמת לאחר המחזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוס וגלולותליאל03/06/2008
שלום רב,
אני בת 25, מאובחנת עם אנדו' בלפרוסקופיה להסרת 2 אנדומטריומות בגודל 10 ס"מ (כל אחת). לאחר הניתוח הרופא המליץ ליטול גלולות ברצף 3 חודשים והפסקה לשבוע מחזור. כי הוא לא רוה "לשתק" את השחלות לגמרי. וזה באמת מה שעשיתי. יש לציין שהופיעה ציסטה חדשה. החלטתי על דעת עצמי לא לעשות הפסקה למחזור ואני נוטלת כבר חפיסה שישית ברצף (ומרגישה טוב ב"ה!). הייתי רוצה לשאול האם זה בסדר להמשיל עם הגלולות כל עוד אין דימומים, או שעדיף לעשות הפסקה למחזור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוס וגלולות
ד''ר אבישלום שרון03/06/2008שלום,
המקסימום לנטילה רצופה הוא 5-6 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת שחלה או לקיחת כדורי דופסטוןענת03/06/2008
שלום,
אני בת 42. בעבר כרתו לי שחלה בשל ציסטה. ונותרה לי שחלה אחת. לקחתי גלולות למניעת הריון כדי שלא יהיה לי ציסטות בשחלה. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות מפני שהרופאה אמרה שלא ממולץ לקחת מגיל 40 גלולות. בבדיקת אולטראסאון אחרונה הרופאה ראתה ציסטה בשחלה שלחה אותי לאולטראסאון פלו בביה"ח. ושם אחרי מחזור הציסטה נעלמה.
הרופאה המליצה לי על כדורי דופסטון.
דופסטון זה גם הורמונים אם זה לא מסוכן לקחת בגילי ? האם במקום כדורים יש אפשרות לעשות קשירת שחלה ? והאם קשירת שחלה תפתור את הבעיה ? והאם אחרי קשירת שחלה יש מחזור ?
מה מומלץ יותר אני קצת חוששת לקחת כדורי הורמונים ואם אפשר לפתור את הבעיה בקשירת שחלה ?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת שחלה או לקיחת כדורי דופסטון
רק לצורך הדיוק- אין מצב כזה של קשירת שחלה. ולעניינינו, הגישה שלי שונה לגמרי. אין צורך בכלל בנטילת כדורים הורמונליים, ואם תיווצר ציסטה אין לה כלל משמעות ואינה דורשת ניתוח. מדובר בציסטה פונקציונלית שגם נעלמת באופן עצמוני, והראיה, כפי שתיארת בשאלתך. אם ציסטה לא נעלמת, אז סימן שזו ציסטה הדורשת התייחסות ללא קשר לנטילת הורמונים, כולל שקילת ביצוע לפרוסקופיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה (קצת דחוףיוסי02/06/2008
שלום לד"ר היקר
האם יש צורך בניתוח לפרוסקופי דרך הבטן במקרה של "חשש להידבקויות בטפולה" שנתגלו בצילום רחם - ( הכוונה לאיזור החצוצרות כמדומני - אולי השחלות ) ?
אני בת 37 ללא לידות , עם קושי בפוריות (אגב - גם מצד הגבר) וכאבי תופת במחזור.
מה עושים ? האם לעבור את הניתוח או שעדיף לא להכנס לכך מחשש סיבוכים כגון הגברת הידבקויות על כל המשתמע... ?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה (קצת דחוף
יש הגיון רב בכך. הרעיון הוא לברר את הבעיה, ולעתים יש קשר בין ההידבקויות, הבעיה בפריון וכאבי הבטן שלך. הלפרוסקופיה יכולה להיות פשוטה, או שתימצאנה הידבקויות קשות או אנדומטריוזיס הדורשים ניתוח ממושך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA125קרן02/06/2008
רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה הזאת על מה היא מצביעה לא מצאתי חומר באינטרנט
תודה
אובחנתי כאנדומטריוזיס אם ככה רושמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125
מדובר במרקר המופרש מתאי מזותל. נמצא שגבוה ברשימה מאד ארוכה של מצבים, וביניהם באנדומטריוזיס. לא בהכרח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעכרמית02/06/2008
בעלי ביצע בדיקת זרע כאשר הגבול התקין עומד על 20 מיליון ואצלו זה גבולי 19 מיליון כל שאר הפרמטרים היו בסדר מלבד דלקת בשתן שאובחנה וטופלה על ידי אנטיביוטיקה רציתי לדעת מה זה אומר והאם צריך לעשות אם זה משהו על מנת להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ראשית כדאי לחזור על הבדיקה לאחר הטיפול, ושנית, לעתים יש לשקול השבחת זרע בזמן הביוץ כדי לשפר את סיכויי ההפריה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה טיפוליתכרמית02/06/2008
אני בת 33 ואמא לשתי בנות אשר ילדתי ללא טיפולים ובאופן טבעי.מיזה כשנה אני מנסה להכנס להריון ללא הצלחה אני בעלת שחלות פוליציסטיות אשר עושות לי מחזור לא סדיר אך לא הפריעו לי בעבר להכנס להריון,כעת לאחר טיפולי איקקלומין שהניבו ביוצים טובים אך ללא הריון וצילום רחם תקין הרופא שלי רוצה שאעשה היסטרוסקופיה טיפולית אני קצת חוששת ומעוניינת לדעת פרטים על הבדיקה והאם כדאי לי לבצעה אף על פי שצילום הרחם שלי היה תקין הבנתי גם שהבדיקה הזאת מנקה את חלל הרחם ומזרזת את הליך ההריון ואשמח לשמוע האם זה נכון, בנוסף רציתי לדעת האם בחודש שמתבצעת הבדיקה מותר לנסות להכנס להריון .המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה טיפולית
אכן יש מחשבה שעצם ביצוע ההיסטרוסקופיה יכול לעודד את סיכויי ההריון. יש לבצע בדיקה זאת, רק לאחר שברור שאין בעיה בזרע. ולשאלתך האחרונה- ניתן לקיים יחסי מין ללא עיכובים כלשהם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך היסטרוסקופיה
כרמית08/06/2008מדוע יש לבצע בדיקה זו רק לאחר שמוודאים שאין בעיה בזרע? האם בדיקה זו מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך היסטרוסקופיה
הרי הבירור והטיפול הוא לזוג ולא רק לאשה. כ- 35% מבעיות הפוריות קשורות בזרע, לכן, מן הסתם, כדאי לוודא שלא שם הבעיה אחרת אולי אין צורך לבצע היסטרוסקופיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהמאיה01/06/2008
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת ציסטה ושחלה באמצעות לפרסקופיה. אני בת 48 . המחזור מאחר ובבדיקה הורמונלית, נראה שאני נמצאת כנראה בתקופת המעבר. לאחרונה התגלתה לי גם ציסטה בשחלה השניה שנותרה לי. בגודל 6 ממ'. האם אפשרי לשאוב את הציסטה בלפרסקופיה ולא לנתח? או לצמק את הציסטה באמצעים אחרים. אני לא בעד ניתוח נוסף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
אם 6 מ"מ- אין לכך חשיבות כלל. אם 6 ס"מ- אין צורך לשאוב אלא מעקב. אלא אם כן מדובר בציסטה בעלת מבנה חשוד ואז הרציונל הוא להוציאה. צריך לבחון את הנתונים הללו עד תומם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)