מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטראסאונד וגינלידורית-2820/08/2008
שלום אני מטופלת עקב אנדומטריוזיס בגלולות רצוף כבר 3 חודשים [לאחר לפרוסקופיה שבה הוציאו 2 סיצטות] ועשיתי היום אולטראסאונד וגינלי -והממצא שלו היה שעובי רירית הרחם הוא 5 מ"מ,שיש זקיק צלול בשחלה הימנית בקוטר 14 מ"מ,ושיש מעט נוזל בדוגלס. רציתי לדעת מה זה אומר? ואם זקיק זה משהו שמתפתח לסיצטה? ומה זה נוזל בדוגלס? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד וגינלי
ד''ר אבישלום שרון21/08/2008שלום,
הממצאים של הא"ס תלויים ביום שזה בוצע ביחס למחזור. הזקיק הוא מצב פיזיולוגי נורמלי ולא מתפתח לציסטה אלא במקרים סלקטיבים.
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסורד20/08/2008
לפי הניתוח הקודם ידוע על מעורבות המעי הגס (היה דבוק בחוזקה לרחם ולשחלות). בתקופה האחרונה (כבר מעל חודש אם לא יותר) אני סובלת משילשולים יום יומים מלווים בכאבי בטן חזקים, האם זה גם יכול לנבוע מהאנדומטריוזיס? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
מיכל21/08/2008הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה האם יש קשר? אני על דיכוי הורמונלי כבר כשנה וחצי ללא מחזור, הייתי בטוחה שעליתי במשקל מהגלולות ודווקא להפך ירדתי קצת במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי ממחשב אחר ושכחתי להחליף שם
מיכל21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון21/08/2008שלום,
בהחלט, אפשרי שאלו תופעות הקשורות באנדומטריוזיס. יחד עם זאת, צריך לבדוק גם בכיוונים אחרים אפשריים, כמו בעיה בסיסית של מערכת העיכול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוגרפיהשגיא19/08/2008
אני בת 30.5 אחרי הריון ספונטני ב 2003 בעקבות הלידה הקיסרית שהייתה מבנה רחם הישתנה ורחם נימאת ב180 מעלות ביחס לצוואר ומהווה בעיה להגיעה לרחם בהחזרה עוברים. אני אחרי שתי החזרות עוברים . הראשונה ב 29/12/07 עוברים טריים אז הייתה בטא 32 ונפל מייד ביום ה 10 לאחר ההחזרה בהחזרת העוברים השניה 30/01/08 מוקפאים היה הריון בטא עלטה יפה עד 1300 ביום ה 18 לאחר ההחזרה ושוב נפל . הרופא שלי שוקל לבצעה הסטרוסקופיה ניתוחית במטרה לנסות ולשנות את מבנה של הרחם האם מבנה הרחם כזה בעיתי להתפתחות העובר ? האם אם מבנה רחם כזה ניתן להגיעה להריון תקין ? האם הסטרוסקופיה יכולה לעזור במקרה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה לפני החזרת עוברים
ד''ר אבישלום שרון19/08/2008שלום,
לא ניתן ליישר רחם בהיסטרוסקופיה.
בכל מקרה מוצדק לבצע היסטרוסקופיה כדי לבחון את תעלת צוואר הרחם ואת חלל הרחם, ובמידה וישנן הידבקויות המפריעות בתהליך, אז להפרידן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדעידית18/08/2008
ביצעתי אולטראסאונד לאחר הפסקת הריון שהתרחשה בשבוע 24. ההפסקה היתה לפני 3 שבועות. באולטראסאונד נמצא כי הכל תקין מלבד נוזל תחת הצלקת הניתוחית (ב 2006 היה לי קיסרי). מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד אחרי הפלה מאוחרת
יתכן שמדובר בדם. הדם הוא בד"כ של מחזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיצטה רגילה או של אנדו?.....דורית-2815/08/2008
היי בת 30,נוטלת גלולות יסמין רצוף עקב אנדו' ולפרוסקופיה לפני 4 חודשים.עכשיו במחזור של הפסקת שימוש ותחילת גלולות מחדש. יש לי שאלה:בהופעת סיצטה פונקציונלית רגילה במהלך ווסת כמה זמן לאחר תום הדימום הסיצטה אמורה להעלם? אני שואלת כי היום אני ביום השישי של המחזור [שאמור להסתיים ויום רביעי הקרוב יש לי אולטרסאונד ואני לא רוצה שהאבחנה שלהם תהיה סיצטה שאמרוה להעלם ..] תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה פונקציונלית
ד''ר אבישלום שרון16/08/2008שלום,
הזמן האידיאלי לשם כך הוא לאחר המחזור ואת בזמן זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהדורית-2815/08/2008
שלום אובחנתי עם אנדומטריוזיס השנה ,נותחתי להוצאת 2 סיצטות והתחלתי ליטול גלולות יסמין ברצף,עקב איחור בלקיחת גלולה אחת המחזור הקדים ונמשך שבועיים וחצי[כי בדיוק נכנסתי גם לסיום החפיסות וההפסקה],אני יודעת שסיצטה גדלה במחזורים ומכיוון שארך לי מחזור שבועיים וחצי זה מדאיג אותי,כי גם שמתי לב שצד ימין של הבטן שלי נפוח יותר מצד שמאל... האם יש מה לדאוג ,האם עקב מחזור ארוך זה יכול להיות שהסיצטות נוצרו וגדלו משמעותית שוב?????היום אני מתחילה שוב נטילה רצופה,האם זה יכול לעזור? תודה ,דואגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון16/08/2008שלום,
את יכולה ממש לא לדאוג. הציסטה לא גודלת בהפסקה שבין הגלולות. המשיכי כרגיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא הייתה ברורה ככ..
דורית-2816/08/2008שוב אני... התכוונתי שהיא גדלה בזמן הזה של הדימום הבין ווסתי שארך שבועיים [שנגרם עקב איחור של 11 שעות בלקיחת גלולה] שבמהלכו לקחתי שבוע אחד כפל גלולות בהוראת הרופא ואחכ המשכתי גלולה ליום עד סוף החפיסה ואז ההפסקה הרגילה.... האם בזמן שדיממתי ולקחתי גלולות [סהכ שבועיים וחצי] ,יתכן שהיא בכל זאת גדלה?!? תודה שוב מראש!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה שגדלה
כן, ציסטה יכולה לגדול, אך לא בהכרח קשורה לדימום ולנטילת הגלולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומה ווסטבוליטיסיעל14/08/2008
שלום! אני בת 22, אובחן אצלי וסטבוליטיס לפני כשנה או יותר., לאחר מעבר בין כמה רופאים שלא היה להם מושג מה לעשות איתי, הגעתי לרופאה שהפנתה אותי לביופידבק, הפסיקה לי את הגלולות, כמו כן אני מטופלת בהומאופתיה כל הדברים האלה עזרו לי. לפני כמה חודשים שמתי לב להימצאותן של כמה נקודות קטנות בפתח הנרתיק, כמו פצעונים, מכיוון שאני הולכת כל חודש כמעט לרופאת הנשים היה הגיוני שתשים לב לזה. הפנתי את תשומת ליבה לנושא ונשלחתי לוולסקופיה- הרופא אמר שיש לי את וירוס הקנדילומה ונתן לי טיפול של פולידין, כאשר שאלתי אותו אם יש קשר בין הוסטבוליטיס לזה לא ידע לענות לי בדיוק. הוא לא שלח אותי אפילו לבדיקת פאפ (הבדיקה האחרונה הייתה מתישהו בתחילת 2007), יש לי חברה שגם לה יש קנדילומה וכל העניין של הטיפול בפולידין נראה לי מוזר, העור אדום ומגורה באיזור הזה וביחד עם הוסטיבוליטיס כל העניין מאוד לא נעים. יש לי בן זוג קבוע כבר כמה שנים, האם הוא צריך לעבור בדיקה אצל רופא עור ומין? או אצל רופא אחר? אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בהתלבטות אם ללכת לרופא אחר לבדיקה, אני מאוד מוטרדת. תודה, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד''ר אבישלום שרון14/08/2008שלום יעל,
שאלתך ברורה. אם אכן מדובר בנגעי קונדילומה, הפולידין אינו הטיפול לכך. כמו כן, יש לבצע בדיקת PAP.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי כסובלת מאדנומיוזיסטלי13/08/2008
האם אפשר להיכנס להריון עם מחלה זאת- אני מנסה להיכנס להריון כבר 7 חודשים ואובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס וגם אדנומיוזיס: עברתי השבוע ניתוח לפרוסקופיה והתגלה כי היו מעט נגעים אנדומטריוזיס ברמה קלה אשר הוסרו ונצרבו אך נשארתי עם האדנומיוזיס. איזה טיפול הכי ממולץ לעבור על מנת להיכנס להריון.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנומיוזיס והריון
ד''ר אבישלום שרון14/08/2008שלום,
לא צריכה להיות בעיה בכניסה להריון עם אדנומיוזיס. הבעיה היא יותר עם אנדומטריוזיס. שתי מחלות שונות. אם הניתוח בוצע היטב וניבדקו החצוצרות שהן פתוחות וללא חסימה, אז הבעיה היא לא בזה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת הנרתיקגלית12/08/2008
מהן הדרכים למניעת צניחת הנרתיק, ומה הטיפול כשקורה כזה דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת דופנות הנרתיק
המניעה היא ע"י תרגילים המחזקים את שרירי ריצפת האגן.
הטיפול: לא תמיד יש צורך בטיפול. אבל, תרגילים כנ"ל, ובחלק אחר של המקרים- תיקון ניתוחי, וישנם מספר סוגי ניתוחים לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרינה11/08/2008
שלום, לאחרונה התחלתי לסבול מדימום לא מוגבר, אני בת 50 ולוקחת הורמונים, הדימום לא מתרחש סביב מועד המחזור, מה זסה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בגיל 50
הדימום ברוב המקרים קשור להשפעה הורמונלית, אבל שכיח גם למצוא פוליפ רחמי שאחראי לדימום או מיומה ברחם, וכן צריך לבדוק את צוואר הרחם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית לאחר קיסרירויטל08/08/2008
היי . אני בשבוע 37 של הריוני השני . הריון ראשון הסתיים בקיסרי עקב מצג עכוז לפני 6 שנים ובנוסף לפני כ 14 שנה עברתי ניתוח ציסטה להוצאת גדול שפיר בשחלה שמאלית. בהמלצת רופא נשים המטפל בי המליץ על לידה רגילה , טוען שלא רואה צורך בניתוח קיסרי נוסף ואין כל סיבה רפואית החשש שלי הוא מכתבות שקראתי שיש אפשרות לסיבוכים כמו תפרים שנפתחים... האם יש סכונים מהסוג הזה ? והאם כדאי בכלל ללכת ללידה רגילה או לוותר ולקבוע תור לקיסרי ? אשמח אם תענו בהקדם שאוכל לקבל החלטה . תודה שבת שלום רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה טבעית לאחר קיסרי
ד''ר אבישלום שרון09/08/2008שלום רויטל,
מאחר שקיימים סיכונים גם בניתוח קיסרי חוזר וגם בלידה רגילה שלאחר ניתוח קיסרי, הצוות הרפואי בחדר הלידה אליו תיפני יציג לך את הכל, ויחתים אותך על טופס הסכמה לאופן הלידה- רגילה או קיסרית.
האפשרות ללידה רגילה היא רק אם את נכנסת עצמונית לתהליך הלידה אבל לא מקובל לעשות זירוז. החשש העיקרי הוא קרע של הרחם באזור הצלקת הניתוחית הקודמת, מאידך, מדובר במיעוט הגדול של המקרים, מה גם שצלקת נוספת מגדילה את סיכוני ההריונות הבאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן06/08/2008
שלום רב, מהו הניתוח הגינקולוגי שנעשה הכי הרבה היום בארץ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה
ד''ר אבישלום שרון08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בקיום יחסי מין
מיה24/08/2008ילדתי לפני כשנה בניתוח קיסרי, מאז סובלת מכאבים בנרתיק בנסיונות לקיים יחסי מין, צריבה מופיעה גם בכניסה לבריכה או ים , בבדיקה וגינלית נמצא שהכל תקין, האם יכול להיות קשר להנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בקיום יחסי מין
ד''ר אבישלום שרון24/08/2008שלום,
אם יש לך כאבים אז קיימת בעיה. ממליץ על בדיקה חוזרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחטל03/08/2008
עברתי ביום ראשון שעבר לפרוסקופיה באנדומטריוזיס האם זה נורמלי שעדיין הבטן שלי נפוחה וישלי נפיחות סביב כל האזור של הבטן אני עם עוד 2 קג מאז שיצאתי מבית חולים, איך עולים במשקל בניתוח? אני יודעת שיוצאים אחרי ניתוח תמיד יורדים במשקל האם כל זה הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד''ר אבישלום שרון03/08/2008שלום,
בד"כ לא צריכה להיות נפיחות, ולכן ממליץ לפנות לבדיקה אצל הרופא המנתח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה והיסטרוסקופיהחיובית30/07/2008
שלום, אני בת 33 ללא ילדים, מנסה להרות. היו לי דימומים (חומים) דו חודשיים וציסטות בשחלות. לפני שבועיים וחצי עברתי לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה ניתוחיים והוציאו לי את הציסטות והידבקויות ברחם. האם כתוצאה מניתוח כזה יכול להיות שיבוש בזמן הגעת המחזור ? הוא מתעכב... יכול להיות שניתוחים אלו התבצעו שבוע או פחות לאחר קליטת הריון ולא היו רואים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף..
חיובית30/07/2008אם תשובתך היא שהעיכוב נובע בעקבות סטרס מהניתוח... מה זה אומר לגבי הביוץ החודש ? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרדת הידבקויות בחלל הרחם
ד''ר אבישלום שרון01/08/2008שלום,
אכן לא ניתן לשלול אפשרות של הריון, אם את מקיימת יחסי מין ללא אמצעי מניעה, לא ביצעת בדיקת הריון לפני הניתוח ואם היית לאחר תקופת הביוץ. וכמו שציינת, גם האפשרות של סטרס קיימת כאן, אבל קשה לקבוע את מועד הביוץ במצב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים והידבקויותאני29/07/2008
שלום. אני בת 35, אם לשניים. עברתי ניתוח קיסרי לפני 10 שנים, ולאחריו לידה רגילה לפני כ 6 שנים. מזה זמן רב אני סובלת מכאבים בשיפולי הבטן. נראה לי כי הכאבים בצורה זו או אחרת, הופיעו לאחר הלידה הראשונה. לעתים נראה לי כי הם מחזוריים (בערך בזמן הביוץ) אך אני לא בטוחה. הם מופיעים גם בזמן התכווצויות של הרחם. הכאבים אינם בלתי נסבלים, אך בהחלט מיותרים מבחינתי. באף בדיקה גינקולוגית שעשיתי לא הצבעתי על הכאב (כנראה כי התרגלתי אליו), כל שלא נעשתה בדיקה ספציפית. אחרי קריאה בפורומים שונים, למדתי שיש דבר הנקרא הידבקויות. האם ייתכן שהכאבים שלי נובעים מהידבקויות? ואם כן - האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים והידבקויות לאחר ניתוח
ד''ר אבישלום שרון01/08/2008שלום,
כן בהחלט, מקור הכאבים יכול להיות תוצאה של הידבקויות לאחר הניתוח הקיסרי שעברת.
במקרים מעין אלו אני ממליץ על הפרדת ההידבקויות בלפרוסקופיה.
חשוב לדעת, היום ניתן להשתמש בחומר למניעת הידבקויות אשר מושאר בחלל הבטן בתום הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)