מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן שפירחסוי07/07/2008
בבדיקה שגרתית אצל רופאת נשים (+ פאפ) נאמר לי שהכל תקין , נעשה גם אולטרסאונד, בו נראה שרירן קטן ובהחלט שפיר. הרופאה לא התייחסה לעניין יותר ואמרה לי שהכל בסדר, השאלה שלי היא האם הכל בסדר גם כשהשרירן נמצא שם? האם הוא גודל/מתרבה? מה גם שהמחזור שלי ארוך (8 ימים) ומטריד (דימום רב) וכאבים בלתי נתפסים. קיבלתי כדורים להקטנת מס' ימי המחזור , מירשם למירנה, שאלתי הנוספת היא האם להתקין מירנה לפני שיגיעו התוצאות של הפאפ? או שאין קשר בין השניים.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ודימום חזק
ד''ר אבישלום שרון09/07/2008שלום,
כלומר, יש לך מיומה ברחם ויש דימומים חזקים. מה שמקובל לעשות זה להוציא את המיומה כי יתכן שהיא אחראית לדימומים הללו. PAP זו בדיקה לצוואר הרחם ולא לרחם ולכן אין היא קשורה לדימומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביופסיה
אביטל צמחי29/04/2015קיבלתי תוצאות של בדיקת הפייפל שלי ובו נכתב:
הביופסיה כוללת אנדומטריום שפיר, מבניים בלוטיים ממאירים ומוקדם סולידיים עם ki67 גבוהה המזכירים התמינות קשקשית אבל שליליים ל-\6 p40 p53 ER' CD5
המוקדים האלו קרוב לוודי מיצגים אדנוקרצינומה בהתמינות נמוכה.
בבקשה תסביר מה זה אומר אני ממש פוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביופסיה
אביטל צמחי29/04/2015שכחתי לרשום שיש לי שרירן ברחם+ קונדולימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביופסיה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן04/05/2015שלום אביטל,
התשובה אינה תקינה. את חייבת לפנות בהקדם אל הרופא שביצע את הפעולה לצורך המשך בירור וטיפול. איפה עשית את הפעולה?
תשלחי לי הודעה אחרי שתקבלי תשובה מהרופא שביצע את הפעולה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן04/07/2008
שלום רב דבר ראשון רציתי לומר שעשיתי בדיקת דם ca-125 ויצא 40.80 מה זה אומר? דבר שני:אני טסה ב12 באוגוסט לחול ואני אמורה בדיוק לקבל אז חשבתי לעקב את המחזור ע"י גלולות,ואני צריכה לדעת האם אני יכולה להתחיל לקחת אותם שבועיים אחרי המחזור,זאת אומרת שטבלית ביום שלישי האחרון ואני רוצה להתחיל לקחת אותם ביום א כדי לעקב את המחזור החודש כדי שאני אקבל לפני שאני חוזרת לארץ. תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125.
ד''ר אבישלום שרון07/07/2008שלום,
זה ערך גבוה, אך לא מספיק כדי להגיד לך מה זה אומר. רשימת האפשרויות ארוכה. יש לבצע הרכה במסגרת המרפאה.
עיכוב או דחיית המחזור- ההתחלה של נטילת הגלולות צריכה להיות כרגיל, ואז תמשיכי לקחת עוד גלולות ברצף מחפיסה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן07/07/2008אני לא לוקחת גלולות בכלל אני רוצה לקחת רק החודש כדי לדחות את המחזור האם ניתן לקחת באמצע חודש ואז לעקב את המחזור הבא ואם אני בהריון ולא יודעת עדיין ולוקחת גלולות חד פעמי האם זה יכול לגרום נזק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ודחיית מחזור
ד''ר אבישלום שרון09/07/2008שלום,
שוב, לא מאמצע החודש. לשם כך, את יכולה ליטול פרוגסטרון. יש צורך במירשם רופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן11/07/2008מה קורה אם כן התחלתי באמצע החודש מה זה יכול לעשות? אני לא אקבל מחזור ברגע שאני אפסיק אחרי 21 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישלום שרון13/07/2008שלום,
מן הסתם תקבלי מחזור. לא ברור לגבי הבטיחות במניעת הריון ואם יהיה דימום תוך כדי.
קרן13/07/2008אני לא רוצה למנוע הריון רק לעקב אותו ומה זאת אומרת דימום תוך כדי... תוך כדי מה?? לקיחת הגלולות? כי באמת יש לי כאבים בחזה ובבטן כמו לפני מחזור ואני אמורה לקבל רק עוד שבוע וקצת עם הגלולות ובלי אני אמורה לקבל ביום חמישי הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישלום שרון14/07/2008כן, תוך כדי נטילת הגלולות.
קרן15/07/2008אבל אני לוקחת גלולות כדי לא לקבל עכשיו, ואם אני מקבלת עכשיו אז אני גם אקבל בסוף לקיחת הגלולות? עוד עזרה אני צריכה לעבור ניתוח של אנדומטריוזיס בתל השומר ובגלל שאני חברת כללית אני לא יכולה להוציא טופס 17 בגלל סיכסוך מטופש בינהם רציתי לדעת אם אתה מכיר מנתח בבלינסון שמומחה בנושא ואם אתה לא יכול להגיד לי שם רק תגיד לי אם בכלל קיים רופא כזה בבלינסון כי אין מחלקה של אנדו... בבלינסון תודה על התמיחה. והאם יש דרך לדחות את המחזור שאולי יכול להיווצר בגלל הגלולות כי אני ממש לא רוצה ויכולה לקבל עכשיו....
ד''ר אבישלום שרון15/07/2008שלום,
כפי שראית בראש הפורום, איננו ממליצים על רופא או מקום. לא כאן. הפורום הזה הוא למענה מיקצועי. לשאלה אישית תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני.
באשר לגלולות, סביר שהכל יהיה בסדר, אל דאגה. התחלת בדרך מסויימת- המשיכי בה.
קרן16/07/2008דבר ראשון תודה רבה אתה עושה עבודת קודש אתה מאוד עוזר לי וזאת לא הפעם הראשונה שאני מתיעצת איתך. אז לגבי הגלולות גם אם יהיה דימום להמשיך עם הגלולות ואז אני אקבל עוד הפעם כשתיגמר החפיסה?? אני אתקשר או אמא שלי כי היא ממש דואגת קוראים לי קרן מוצפי אם תיראה את ההודעה עוד היום אלפי תודות
ד''ר אבישלום שרון16/07/2008כן, המשיכי בגלולות, ותקבלי ווסת בתום החפיסה. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדחות מחזור חודשי ב 7 ימיםיערה04/07/2008
שלום רב אני לוקחת גלולות הרמונט במשך כשנה. בחודש הבא יש לי צורך לדחות מחזור החודשי שאני אמורה לקבלת בתאריך 1.8.08 ( לדוגמא ) לתאריך 7.8.08 . האם ניתן ? האם אני יכולה לסיים את החפיסה ( 21 גלולות ) ולהמשיך לעוד 7 על מנת להזיז וסת ב 7 ימים קדימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.
ד''ר אבישלום שרון07/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT - נגע היפודנסיאלינור04/07/2008
שלום רב, שמי אלינור ואני בת 30. אני נשואה ללא ילדים וכרגע אין תוכניות לשינוי המצב... ב-10 החודשים האחרונים אני סובלת מתת-חום (עד 38 מעלות) ואני נמצאת רוב הזמן בבדיקות וכן אשפוז לבדיקת מקור החום. לפני כשבוע עברתי בדיקת CT של החזה והבטן והממצאים הם כדלהלן : 1. נוזל בכמות קטנה באגן הקטן. 2. הרחם וצוואר הרחם מוגדלים. 3. נגעים היפודנסיים בשחלות דו"צ - לקורולציה עם US גניקולוגי 4. נגע היפודנסי מעוגל בסמוך לדופן הרקטום בקוטר כ-2.6 ס"מ - אנדומטריאוזיס ? אחר ? 5. קשרי לימפה פרה רקטליים בקוטר כ-1.1 ס"מ. בבדיקת אולטרסאונד שהתבצעה לפני בדיקת ה-CT התגלתה ציסטה אחת בגודל 4.5 ס"מ. רופא הנשים שלי מדבר על ניתוח לפרוסקופיה. האם יש פתרון אחר ? האם באמת יש צורך בניתוח ? לפי מה שקראתי עד עכשיו בפורום, בד"כ לא מתערבים כאשר מדובר על ציסטות בגדלים אלה. אשמח לתגובה מהירה (אמורים להחליט אם לנתח או לא במהלך השבוע הקרוב) בברכה, אלינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT - נגע היפודנסי
עושה רושם שעל רקע כלל הנתונים שמסרת יש מקום ללפרוסקופיה. מה שחשוב זה לבצע הערכה מלאה ומפורטת מאד ע"י בדיקת המנתח, כולל בדיקה רקטלית כדי שבהרדמה יבוצע כל מה שצריך ולא חלק. למשל, במקרה של נגע באזור אחר באגן שאינו שחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עבור התגובה המהירה
אלינור09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה לפני ניתוח בהמשך לשאלתיאנה03/07/2008
שכחתי לציין שבבדיקת CA 125 שעשיתי לפני שנה התוצאה הייתה 39.8 1. האם זה גבוה ומעיד על אנדומטריוזיס ? 2. האם יש צורך לחזור על הבדיקה הזו מתוך מחשבה שאולי הערך ירד? 3. מה ההבדל בין אנדומטריומה לציסטה בשחלה ? זה לא אותו דבר? אודה על התייחסותך המהירה אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה לפני ניתוח בהמשך לשאלתי
כמובן שיש לחזור על הבדיקה של CA125. אינני יודע אם יש לך אנדומטריוזיס כי לא בדקתי. לגבי השאלה השלישית: אנדומטריומה זה סוג של ציסטה בשחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס לפני ניתוחאנה02/07/2008
שלום רב. שמי אנה בת 34 ללא ילדים. לפני שנה אובחנה אצלי ציסטה עכורה בשחלה ימנית בגודל 37*25 . שחלה שמאל פוליצסטית. באולטראוסנד שעשיתי לא מזמון הציסטה הזו לא נעלמה. ראוי לציין שהיא לא גורמת לי לכאבים . הכאב היחיד הוא בביום הראשון של המחזור המצריך נטילת משכך כאבים וכך זה שנים . הוצע לי להסירה בלפרוסקופיה ויש לי תאריך לניוח . נאמר לי שמוטב להסירה כי היא גורמת להדבקויות ויכולה לגרום לכאבים, ולקושי בהשגת הריון. מאחר ואין לי ילדים ואני לא ממש סובלת אני חוששת ולא יודעת מה לעשות. שאלותי: 1. האם הצסטה גדולה? 2. האם לגשת לניתוח לפרוסקופיה מבלי לחשוש? 3. האם לאחר הניתוח אסול מהדבקויות, כאבים, וקושי בהשגת הריון ? נקבע לי תור לניתוח אך אני ממש לא עושה זאת בלב שלם אודה על התייחסותך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס לפני ניתוח
הציסטה לא גדולה, וההוריה לניתוח היא רק אם יש כאבים או בעיה בפוריות. אכן, את צריכה לגשת לניתוח רק אם את שלמה עם זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהרחל02/07/2008
שלום עברתי טיפול לקונדילומה, האם יש סיכוי שהיא תחזור ואם כן ממה כדאי לנימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד''ר אבישלום שרון02/07/2008שלום,
קיים סיכוי אך נמוך מאד. אין דרך להימנע. בד"כ מדובר בנגעים קטנים שלא ניראו בזמן הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורקפיל ודיאנהמירב29/06/2008
התחלתי לקחת דיאנה לפני כחודשיים עקב אקנה וחל שיפור אם כי הפצעים לא נעלמו לגמרי.היות ואני מוטרדת גם מנשירת השיער התחלתי עכשיו לקחת פורקפיל. האם השילוב של השניים יכול לשבש את היעילות של אחד מהם? האם כדאי להפסיק עם הפורקפיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורקפיל ודיאנה
ד''ר אבישלום שרון29/06/2008שלום,
אין בעיה בשילוב התרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןשאלה27/06/2008
עשיתי את החלק הראשון של החיסון נגד סרטן צוואר הרחם ואני מאחרת בכארבעה חודשים מלבצע את החיסון השני... האם ניתן עדיין להמשיך בסדרת החיסונים? כמו כן, האם ניתן לבצע את החיסון בזמן לקיחת אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר אבישלום שרון28/06/2008שלום,
ניתן להמשיך. עדיף שלא ליטול את החיסון בזמן מחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטינה25/06/2008
שלום רב, מהם אחוזי ההצלחה של ניתוח TVT לטיפול בדליפת שתן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TVT
ד''ר אבישלום שרון28/06/2008שלום,
מדובר על כ- 95% הצלחה. היום קיימים שתי מודיפיקציות טובות יותר מה- TVT הקלאסי, בהקשר של סיבוכים אפשריים וכו'. נקראים TVT-O ו- TVT-Secure.
יותר מכך, קיים היום פיתרון לא ניתוחי שניקרא: BalkAmid.
כרופא המבצע בכל 4 השיטות הנ"ל, מציע לקבל יעוץ והסבר על כל שיטה מהרופא המנתח ולשקול בהתאם את הפעולה המתאימה לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסמעיין22/06/2008
שלום ד"ר,
אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס חמור מלווה בהידבקויות קשות, עברתי לפרוסקופיה לא מוצלחת לפני כשנה.
היום נאמר לי בבדיקה וגינלית כי יש הידבקויות קשות מאוד וכל איברי האגן מקובעים היטב, רחם, שחלות (בניתוח הייתה גם הידבקות של המעי הגס לשחלות ולרחם שמין הסתם חזרה גם היא).
יש לי מס' שאלות:
1. האם במצב כזה יש סיכוי להיכנס להריון ולהחזיק הריון כאשר הרחם מקובע ודבוק חזק או שאין מנוס מניתוח אם ברצוני להרות?
2. כרגע עלה גם חשד למעורבות של הכלייה ו/ או אורטר וזאת לאחר שבשני בדיקות US נצפה גודש קל במערכת מאספת וזאת בנוסף לתלונותי על כאבים במותן ובגב התחתון צמוד לאזור המותן. נשלחתי לבצע מיפוי כליות. היום הבחנתי שישנה נקודה מסויימת באזור הגב התחתון ליד המותן שאם אני לוחצת עלייה הכאב מתגבר, האם זהו אזור הכלייה?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון24/06/2008שלום,
ממליץ לעבור לפרוסקופיה חוזרת לטיפול בבעיה. ברור מעבר לכל ספק שיש צורך בניתוח נירחב ודורש מיומנות ניתוחית גבוהה מאד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע22/06/2008
מה פירוש הדיות משתנה בדופלר ?
ומה זה אומר אם יש נוזל באגן כמות מועטה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
ד''ר אבישלום שרון22/06/2008שלום,
אין לזה משמעות כי זה תיאור לא ספציפי. הדיות משתנה יכולה להתאים לסוגי ציסטות שונות כולל אנדומטריומה, ונוזל יכול להופיע למשל לאחר ביוץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ואנדומטריוזיסרעות ע21/06/2008
שלום רב יש לי אנדומטריומה בשחלה ימנית בגודל 2.1 ס"מ וכן היא מכאיבה
לפני כחודש וחיצ הוחל טיפול בזריקה למניעת הווסת דפופרוורה ולפי הגניקולוג הטיפול נכשל מהסיבה שקיבלתי מחזור והוא נמשך קרוב ל3 שבועות
מה ניתן לעשות כאשר הציטה כואבת לי וכן מקרינה לי על הרגל
בדופלר נכתב הדיות משתנה
נא דעתך בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ואנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון21/06/2008שלום,
לא הציסטה מכאיבה לך, היא קטנה מכדי לגרום לכאבים. אבל, יתכן שיש לך אנדומטריוזיס וזה מה שגורם לך לכאבים. במקרה זה, יש לבצע לפרוסקופיה כדי לטפל באנדומטריוזיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הסטרוסקופיהשרון17/06/2008
שלום,
עלי לעבור ניתוח היסטרוסקופיה להסרת הדבקויות + מחיצה, האם באותה הזדמנות אפשר לפתור בעייה של שלפוחית רגיזה ודליפת שתן או שזה מצריך טיפול או ניתוח נפרד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הסטרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון19/06/2008שלום,
כן, בהחלט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן15/06/2008
בדרך כלל כמה ימים לפני מחזור יש לי כאבים בחזה,הפעם ממש יום אחרי הטבילה התחילו לי כאבים שמתגברים ככל שהימים קרבים למחזור והוא גם התנפח קצת מה הסיבות יכולות להיות???
בכלל למה יש כאבי בחזה ובמיוחד התנפחות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אבישלום שרון19/06/2008שלום,
בד"כ אין לכך משמעות קלינית, ניראה כהשפעה הורמונלית זמנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)