מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מעקף תריסריוןעינת13/02/2012
שלום רב
עשיתי ניתוח מעקף תריסריון לפני כ- 9 חודשים לאחר אי הצלחה של ניתוח שרוול, ירדתי יפה במשקל אך בבדיקות דם אחרונות שעשיתי , נראו רמות נמוכות של אלבומין , סידן, ויטמין D . רופא המשפחה הפנה אותי לדיאטנית שתתן לי תפריט עשיר בחלבון, עוד לא פניתי אליה אך התחלתי לקחת אבקת חלבון כל יום.
השאלה שלי, האם אבקה זו יכולה לעזור לי, כי לפי מה שהסבירו לי לפני הניתוח, שבניתוח זה הגוף שלי לא סופג רוב המזון שאני אוכלת
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף תריסריון - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/02/2012האם את במעקב הרופא המנתח? בכל הניתוחים ובמיוחד בניתוח הספיציפי הזה את צריכה להיות במעקב צמוד של המנתח, הדיאטאנית שלו וכל המערך. נכון העיקרון הניתוח הזה הוא תת ספיגה אבל צריך להזהר מלהכנס לחסרים תזונתיים וצריך לתגבר אותם ברגע שמתגלה חוסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקף תריסריון - תגובה
הילה כהן15/02/2012שלום עינת
לחוסרים תזונתיים בעקבות מעקף תרסריון ,עלולות להיות השלכות חמורות מאד על בריאותך. לצרוך אבקת חלבון ללא פיקוח ומשוב של בדיקות דם , ספיגה (יציאות) והתייחסות לשאר המרכיבים בתפריט הוא פשוט לא לקחת אחריות על גופך ובריאותך.
אני מציעה לך להיות במעקב הרופא המנתח והדיאטנית שלך , אחת לשלושה חודשים לפחות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לטפל בפצע של הנקז?נטלי13/02/2012
מה לעשות?
לחבוש ?
לא לחבוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לעשות כלום. הפצע מגליד לבד
אמא13/02/2012אבל צריך לעקוב ולראות שהוא באמת מגליד. אם יש הפרשות צריל לפנות לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחבוש בפד?
נטלי13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא. אני בימים הראשונים
טל14/02/2012הלכתי לאחות שתחבוש לי את זה, הייתי עם תחבושת אולי3 ימים, אח"כ אמרה לי שאין צורך,אבל השארתי תחבושת עוד איזה יומיים, כי זה הלחיץ אותי החור הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לטפל בפצע של הנקז? - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/02/2012ניתן לרחוץ אותו רגיל. לחבוש עם פד באם אינו יבש. ובאם מתיבש - לעזוב אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה
נטלי13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור ד''ר אחמד מחג'נהטל12/02/2012
איך ניתן לקבוע אליך תור לפגישה על מנת לעבור ניתוח? רופאת המשפחה הפנתה לפגישה עם כירורג ומה משך ההמתנה לפגישה ובין הפגישה לניתוח במידה ואני יודעת כבר שאני עומדת בקריטריונים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתכוונת לתור ברמב"ם
טל12/02/2012אני שואלת בשביל אמא שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתכוונת לתור ברמב"ם - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/02/2012תוכלי להתקשר לזימון תורים ברמב"ם ולבקש תור למרפאה שלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. קבעתי
טל13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור לדר' מחג'נה - תגובה
שולה זק13/02/2012ראיתי שדר' מחג'נה ענה לך.
באיזה קופה אמא שלך חברה ואיה סוג ביטוח יש לה.
ניתן לקבוע תור לדר' מחג'נה גם באסותא לב המפרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל אחרי ניתוח שרוולפרופ` אחמד מחג`נה12/02/2012
שלום לכולם , אני 4 שבועות לאחר ניתוח שרוול , אכלתי היום תפוח עץ בנגיסות קטנות, אך מרגע האכילה יש לי דקירות חזקות בקיבה בצד שמאל שמקרינות לכיוון הכתף , יש למישהי עצה מה לעשות והאם זה היה למישהו???
ממתינה לתשובתכם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לאכול בלי הקליפה
טל12/02/2012ויכול להיות שאכלת יותר מדי ולכל העקצוצים האלה, יש דברים שעושים לא טוב אחרי הניתוח. אצל כל אחד זה אחרת, מה גם שאת די סמוכה לניתוח, אני לא אכלתי תפוח כל כך קרוב לניתוח כי זה היה עולה לי, אני לא רופאה אבל מה שאני עשיתי במצב הזה, זה לקחתי כדור אומפרדקס וזה היה מציל לי את המצב, סבלתי המון מאותם עקצוצים וגם היום שנה וחצי אחרי יש מאכלים שעדיין גורמים לי לזה.
לכן יש תמיד אומפרדקס בבית. מקווה שעזרתי. תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד שמאל - תגובה
הילה כהן15/02/2012כנראה שזה באמת מוקדם בשבילך לאכול תפוח בשלב הזה , ההמלצה היא להתחיל עם תפוח מקולף בשבוע החמישי ואחרי כשלושה ימים לעבור לפירות עם קליפה .
סיבה נוספת שתתכן היא שאכלת קצת יותר מידי או לא לעסת מספיק .
שימי לב לרגיעה , לעיסה טובה והפסקת אכילה עם תחושת מלאות בכל מזון חדש שאת מנסה ובכלל .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה - המלצה...דינה12/02/2012
שלום לכולם,
אני כבר כחצי שנה מתלבטת אם לעשות ניתוח לקיצור קיבה.
אני בת 24, גובהי 155 ומשקלי 110. הייתי אצל דיאטנית והיא המליצה לא לעשות את הניתוח מכיוון שיש השלכות להריונות בעתיד, לא נראה לי שהיא כ"כ מבינה בזה כי אחרת הרבה נשים לא היו מסתכנות ועושות את הניתוח לקיצור הקיבה.
הייתי רוצה לקבל המלצות לרופאים שעושים ניתוחים מסוג זה באסף הרופא או בקפלן, וגם הייתי שמחה שמישהו יסביר לי מאיפה אני מתחילה, למי אני צריכה ללכת בשביל לקבל ייעוץ.
בתודה מראש לכולם, דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליצה לך ללכת לדיאטנית אחרת...
טל12/02/2012עדיף דיאטנית בריאטרית שזאת דיאטנית שמבינה בניתוחים האלה, אני אומרת לך חד משמעית לעשות!!! יש בפורום הזה כמה מנתחים נפלאים. אני נותחתי אצל מנתח, פרופ' רובין, אבל הוא גם לא בבית החולים שאת רוצה אלא בתל השומר וגם עליו כמו על הכירורגים שפה, ממליצה בחום.
אלה פשוט חיים אחרים אח"כ וזה לא פוגע בהריונות, את בסה"כ לא יכולה להיכנס להריון בשנה הראשונה שאחרי הניתוח, את בסה"כ בת 24, כך שיש לך זמן... :-)
שיהיה המון בהצלחה. גם אחותי אגב עברה את הניתוח חצי שנה אחרי אצל מנתח אחר, היא בצפון, אני במרכז ושתינו מאוד מאוד מרוצות. הכל אחרי הניתוח כמובן תלוי בך, זה לא ניתוח קסם!
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה - המלצה... - תגובה
שולה זק13/02/2012הרבה נשים עם בעיות פוריות שנמצאות בהשמנה חולנית עוברות ניתוח על מנת לפתור בעיית פוריות.
לא ציינת חברת איה קופה את ואיזה סוג ביטוח יש לך.
כל הרו]אים בתחום הם מומחים ומומלצים.
עליך לקבל מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך ולקבוע תור לכירורג בתחום ניתוחי קיצור קיבה.
יש מרפאה בריאטרית בקפלן, אסף הרופא, וולפסון, תל השומר, איכילוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דינה13/02/2012גם דבר שלא ציינתי זה שאני ובעלי לא יכולים , יותר נכון לא רוצים להביא ילדים בדרך הטבעית אלא בהפריה חוץ גופית מכיוון שלבעלי קיימת מחלה גנטית שאנחנו ממש לא מוכנסים לסכן את ילדנו... יכול להיות הניתוח לקיצור הקיבה יכול לסבך את כל העניינים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהיאנוש12/02/2012
אני נותחתי בחול .ניתוח טבעת. לפני כשנה הוחלף הפורט עקב בעיות.
לפני כחודש החו כאבים חזקים באיזור הפורט. רופא שראה אותי הוציא מאיזור הפורט נוזל צהבהב כ-9 ס"מ.
אני מקבל אנטיביטיקה. האם עלי להיות מודאג? להגיע ארצה? זו תופעה מוכרת של הצטברות נוזלים באיזור הפורט?
אשמח מאוד להתיחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
שולה זק13/02/2012שלום יאנוש
צר לי לשמוע שאתה חש כאבים, אך נראה לי שקשה לעזור ותת עצות רפואיות בהתכתבות. אתה צריך לעבור בדיקה רפואית , לעשות צילום וקט לראות מה מצב הטבעת והפורט ולעבור בדיקת כירורג בריאטרי.
מקווה שתמצא רופא מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב הגב העליון ותשושה...נטלי12/02/2012
כואב קצת הגב העליון ויש לי קצת שלשול מאוד דליל כנראה בגלל חוסר האוכל.
וקצת קשה להכניס הרבה אויר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכר
תמר נהריה12/02/2012אני זוכרת שחזרתי עם כאב גב איום מהמיטה בבית החולים מהשכיבה. לקח בערך שבוע וחצי עד שזה עבר, בקשר לאויר יתכן שהצטברה לך ליחה מהשכיבה בבית החולים , זה דבר מוכר אבל צריך לבדוק בכול זאת הייתי ממליצה ללכת לרופא להיבדק ושיקשיב לראות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים בגב הם בד"כ
אלה12/02/2012מהאוויר שמכניסים לבן בזמן הניתוח על מנת לנפח את הבטן כדי שיוכלו "לעבוד" בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפיחות על הגב
yarden14/02/2012העליון בחצי שכיבה על כרית ..אם אני לא טועה זהו גז שמצטבר אחרי ניתוח ,פעולת הטפיחות משחררת את החומר ונשימות ושאיפות במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה....לילך11/02/2012
אחרי כמה זמן מרגע השחרור אפשר לחזור לעבודה? (פחות או יותר)
אשמח "לנצל" ימי מחלה.
השאלה כמה ימים סביר? שבוע אחרי שחרור? עשרה ימים?
הניתוח שלי ב 16 לח' . ובעבודה רוצים הערכת זמן מתי אשוב. ..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
נילי12/02/2012שלום לילך,
בדרך כלל רשום במכתב שיחרור "מומלצת מנוחה של שבועיים". כלומר, שבועיים אחרי ניתוח + ימי אישפוז, זה יכול להגיע ל-3 שבועות. אני אישית הייתי במנוחה 3 שבועות (כולל שבתות), אבל חזרתי ליום 1 אחרי הורדת תפרים. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחפשים הודעות לפי שם הכותב?שיא10/02/2012
שלום רב קהילה יקרה,
אני מרפרפת בהודעות ומוצאת שם המון מידע מועיל.
אך לא אחת בתשובה לשאלות שנשאלו מפנים לתשובות קודמות שניתנו על ידי מקס ברנר המהולל. אולם בניסיוני לאתר הודעות שנכתבו על ידו הצלחתי רק לאתר הודעות שבגופן שמו הוזכר, ולא הודעות שנכתבו על ידו.
אשמח אם תוכלו להסביר לי כיצד לעשות חיפוש של הודעות שנכתבו על ידו.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחפשים הודעות לפי שם הכותב? - תגובה
שולה זק10/02/2012גם אני ניסיתי לאתר ולא הצלחתי. לכי אחורה שנה וחצי בדפי הפורום ושם תמצאי את כל מה שכתב.
חוץ מזה את יכולה לשאול מה שאת רוצה לדעת ותקבלי ממקס תשובה. אדאג לכך אישית.
בשאלות נפוצות תמצאי אינפורמציה בשמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף יש לי תאריך לניתוח.לילך10/02/2012
אנשים יקרים
אני כ"כ מתרגשת. ביום שישי הקרוב 16/2 אני אמורה לעבור סוף סוף ניתוח שרוול במדיקל סנטר. אשמח לשמוע טיפים בנוגע לאשפוז. מה עלי להביא ........... איך אני אמורה להרגיש אחרי הניתוח.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה. - תגובה
שולה זק10/02/2012עליך להביא הרבה מצב רוח טוב, כלי רחצה, לבנים להחלפה.
אחרי הניתוח מרגישים כמו אחרי ניתוח.....רדומים, קצת כאבים ומאושרים שאחרי.
תקראי בשאלות נפוצות תמצאי שם תשובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל שיש אנשים כמוךךךךךךךךךךךך
לילך11/02/2012תודה רבה על התמיכה!!!!את פשוט אשה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין לך מושג כמה עודדת אותי כמה חיזקת אותי. גם דרך תשובות שלך לאנשים אחרים!!!!!!!!!!!!!
ישר כח!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ כ ו ן!!! כל התשובות שלך עם הומור.
אמא12/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה להביא לבית החולים- תגובה.
אני11/02/2012שלום לילך! עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני שבועיים ואני יכולה לומר לך שהתחלתי חסלול או דרך חדשה בחיים! הנה רשימה של מה שצריך להביא לבית החולים, שיכולה לעזור לך:
1.כלי רחצה ומגבות אישיות,יש בבית החולים,אבל עדיף שיהיה עוד.
2.נעלי בית והנעליים מגומי לרחצה.
3.אם את בעלת משקפיים,תביאי עוד זוג שיהיה לך.שלי נשברו קצת במלתחה ולא היה לי עוד זוג והיה לא נוח.
4. מברשת לשיער.
5. משחת שיניים ומברשת שיניים.
6. כמה חולצות ומכנסיים או חצאיות להחלפה.וחלוק מהבית.יש בגדי בית חולים חלוקים,חולצות,מכנסיים...אבל הבגדים מהבית עושים נרגשה טובה.
7. MP3 או דיסקמן עם מוזיקה שאת אוהבת.
8. ספר או עיתון לקריאה.
9.הרבה מצב רוח טוב ואופטימיות - מי שחושב חיובית תמיד מצליח בניתוח!!! :)
איך תרגישי אחרי הניתוח? כמו ששולה אמרה לך ....בחדר התאוששות תרגישי רדומה וסביר שיהיו לך כאבים בהתחלה,אבל ישר יביאו לך מורפיום דרך הוריד או משאבת מורפיום והכאבים יתחלשו.אחר כך יעבירו אותך למחלקה כרורגית וגם שם תמשיכי להיות מחוברת למשאבת מורפיום ותלחצי כל פעם כשיכאב לך.ביום השלישי הכאבים בדרך כלל חולפים. והעיקר תרגישי כל כך מאושרת - שהנה את סוף סוף "אחרי".
יומיים אסור לשתות - יביאו לך מברשת וכוס מים להלחת השפתיים. טיפ: תקחי כוס תעמדי ליד הכיור ותשתפי את הפה במים - זה עזר לי מאוד , כיוון שהצמא הרג אותי.
ביום השלישי יעשו לך צילום בליעה ואם אין חסימה,תקבלי 4 כוסות מים ויביאו לך מיץ תפוחים צלול. ליום למחורת,אם אין הקאות או בחילות, תוכלי לשתות עד 12 כוסות מים. וביום החמישי תקבלי מרק צח וז'לי.ביום החמישי , בעזרת השם, תשתחררי הביתה, ושבוע שלם תאכלי רק חלבי...מעדנים דיאט,יוגורטים,גבינה לבנה וקוטז'. אני בשבוע השני ואני כבר אוכלת עוף וטונה עם מיונז מועברים בבלנדר...
הניתוח לא קל...כמו כל ניתוח...זו הרדמה כללית והתאוששות שאחריה - אבל זה ניתוח מציל חיים והוא מאפשר לאנשים שמנים ואומללים להיוולד לחיים של בריאות ואושר!!!! זה מה שאני מאחלת לכל אחד ואחת!!!הנה אני שבועיים אחרי ואני כבר הורדתי מידה (10 קילו !!!) ....היחס לאוכל משתנה....וזה העיקר - לא חיים כדאי לאכול...אלה אוכלים קצת כדאי לחיות ולנוע!!!! מקווה שעזרתי לך. בהצלחה!!!! ותעדכני אחרי! בברכת יום נעים,אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך11/02/2012וווווווווווווואאאאאאאאאאאאוווווווווווו
את מתוקה. איזה פרוט. איזו אכפתיות.
ללא ספק אעשה שימוש בטיפים שנתת לי.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה בהצלחה
תמר נהריה11/02/2012אין ספק שיוצאים מהחדר ניתוח יש כאבים חזקים אבל לא לדאוג האחות מיד תתן לך זריקה נגד כאבים שמאוד תעזור וגם תתן לך לישון, למחרת הניתוח קמים מהמיטה להתקלח אז יש עדיין כאבים ובחילות מהחומר הרדמה אבל גם לזה מקבלים משהו, ביום השני מרגישים קצת יותר טוב פחות כאבים ומתחילים לגימות קטנות של מים או תה , את כול הזמן הזה מחוברת לנקז שפשוט תקןע באזור הבטן כדי לנקז את הנוזלים מחלל הבטן, זה הדבר היחידי שהציק לי, אבל זה לא כואב זה פשוט מציק, ביום השני התקלחתי והרגשתי הרבה יותר טוב , התחלתי להסתובב ואפילו ירדתי לקניון הסגול ברמב"ם. ביום השלישי מתחילים לשתות מרק צח, מעט לבן, וגבינה לבנה. ביום הרביעי השתחררתי הביתה לא היו כמעט בכלל כאבים, הוצאת הנקז עניין של כמה שניות של חוסר נעימות וכאב קל, אבל נסבל. לגבי ציוד לבית החולים , צריך כלי רחצה , מגבת הבאתי מהבית, כמובן לבנים להחלפה , ספר טוב יעזור, מטען של פלאפון, שכחתי לספר לך שביום השני ירדתי עם בעלי לארומה בקניון הסגול ואפילו הצלחתי לשתות חליטה ולהנות . קפה אפשר כבר ביום השלישי עם חלב. בקיצור עם כול הכאבים והכול , את נכנסת לחיים חדשים , תהני , ואפשר תמיד בבית לקחת אופטלגין נוזלי לכאבים(אם יש לי לא היה) המון בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך11/02/2012תודה רבה עזרת לי מאוד. רשמתי לפניי מה להביא..........
עודדת אותי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת מחלה.........
לילך11/02/2012אחרי כמה זמן מרגע השחרור אפשר לחזור לעבודה? (פחות או יותר)
אשמח "לנצל" ימי מחלה.
השאלה כמה ימים סביר? שבוע אחרי שחרור? עשרה ימים?
הניתוח שלי ב 16 לח' . ובעבודה רוצים הערכת זמן מתי אשוב. ..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםצנובר10/02/2012
המון זמן לא הייתי כאן, ויש לי שאלה למומחים: רופאים, דיאטנית נטורופט ועוד...
אני כבר שנה ו-8 חודשים לאחר הניתוח (שרוול).
קיבלתי הצעה להשתמש במוצרי אלוורה.
אבל התבקשתי על-ידם, לברר האם מותר לי לשתות את המוצרים הללו שמכילים סיבים.
תודה,
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
הילה כהן11/02/2012הי צנובר , לא הצלחתי לפתוח את הקישור , האם תוכל להעתיק את רשימת המרכיבים וערכים תזונתיים (כמה סיבים יש בו?) מהאתר
אשמח להתייחס כשאראה יותר מידע וכן להבין מה מטרת השימוש במוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתה מנתח דרך פלטינוםשולה זק09/02/2012
שלום ד"ר אני מעוניינת להתנתח אצלך בפרטי באסותא אני חברת הכללית ומבוטחת בפלטינום אשמח לדעת האם אתה מנתח דרך פלטינום בפרטי?
תודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שדר' מחגנה יענה - תגובה
שולה זק09/02/2012את יכולה לצלצל לאסותא ולברר איתם אם דר' מגנה צנתח גם מטופלים של כלילית במסגרת ההסכמים שלו עם הקופות. כמו כן את יכולה לצלצל גם אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר מחאג'נה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה10/02/2012אני יכול לנתח אותך דרך פלטינום. תקבעי תור למרפאה באסותא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכבי לא מוכנים לתת התחייבות!!!אמא09/02/2012
אני שבועיים אחרי ניתוח שרוול בתל השומר ויש לי ביום ראשון תור לדיאטנית שם. מכבי לא מוכנים לתת לי טופס 17 . הם רוצים שאלך לדיאטנית שלהם, כשהתור הכי קרוב הוא בסוף החודש!!! למישהוא יש עצה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתקשרי לאחות המרפאה והיא כבר תעזור
לימור09/02/2012בס"ד
גם אני במכבי ועשו לי את אותם בעיות לאחר הניתוח
יש הסדר עם מכבי למימון טופס רב תחומי (בדיקת דיאטנית וכירוג) אבל הדיאטנית המחוזית בדרך כלל מבטלת את ההתחייבות ומשם נובעת הבעיה
צרי קשר עם אחות המרפאה בבית החולים שבתך נותחה ( לאן שהיא צריכה להגיע) והם יודעים לאן להתקשר ותראי שמאשרים !!
אל תחכי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה.
אמא09/02/2012אני עברתי את הניתוח. יש לי 3 בנים והייתי שמחה מאוד אם היתה לי בת.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעזרת השם יהיו לך כלות ונכדות
לימור09/02/2012בס"ד
בעזרת השם יהיו לך כלות ונכדות ונכדים!!!!!!!!
את אמא יקרה !!!!!!!!!!!!!!!
תזכי למצוות שבת שלום
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?טניה09/02/2012
שלום לכולם. אנדקס שלי 36.6 , בזמן אחרון התחלתי להרגיש פחות טוב מהרגיל- אין כח לכלום, ראש מסתובב לי, פתאום אני כאילו נופלת. חשוב לציין שיש לחלק מהמשפחה סכרת, אחי מגיל שנתיים על זריקות 3 פעמים ביום. חושבת לכיוון הניתוח. למי לפנות? הבנתי שאם אינדקס שלי מגיע לי ניתוח, רק אם יש סיבוכים. איך אפשר לדעת מה זה סיבוך? כל השיחות המיותרות על דיאטה - סתם שטויות. בזבזתי מלא כסף על קסניקאל, לקחתי ריטלין של ילדה שלי כדי להפחית את התאבון - לא עוזר כלום. מורידה 3 קילו מוסיפה 5. אשמח אם אקבל יעוץ מנסיון - איך מתחילים, לאיזה רופא פונים, באיזה בית חולים (אני גרה בנהריה) מנתחים? תודה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה בטח תענה לך בהרבה. בנתיים...
אולגה09/02/20121. פניה ראשונה לרופא משפחה-בכל מקרה הוא חייב להוציא טופס על ההיסטוריה הרופאית שלך.
2. בנוסף,לבקש ממנו הפניות לכל הבדיקות שאת צריכה לעשות לפני הניתוח.. לא משנה ציבורי/פרטי
3. לפי הקופת חולים לראות איפה מנתחים ומי מנתח ולהתחיל לתקתק עניינים :)
זה פחות או יותר ממה שאני זוכרת..
אבל הצעד הראשון הוא כמובן רופא ממשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריטריונים - תגובה
שולה זק09/02/2012טניה שלום,
בכדי לעבור ניתוח צריכים לעמוד בקריטריונים שקבע אירגון הבריאות העולמי.
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות רקע.
רק אפנה את תשומת ליבך שניתוח זה לא הוקוס פוקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. בשביל לרזות צריך לעבוד!!!.
צריך להיות במעקב של דיאטנית, לקבל תפריט מתאים ולשמור דיאטה - כן כן אי אפשר בלי "השטויות" האלה וכן צריך לשלב פעילות גופנית.
אז תחליטי שאת לוקחת ברצינות את נושא שינוי הרגלי האכילה שלך ותופסת פיקוד על גורלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהו אני אחרידורית09/02/2012
אתמול בשעה טובה עברתי את הניתוח, עכשיו אני במיטה בבית חולים חלשה ואופטימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגישי טוב ודרך צלחה!!
אולגה09/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טובה ומוצלחת שיהיה בהצלחה הלאה
חדווה09/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה המצטרפת - תגובה
שולה זק09/02/2012הנה הגיע היום.
תתאוששי ותתחילי את הדרך בחיים החדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד על האופטמיות ומזל טוב!!!
אני10/02/2012הי דורית!אני שמחה בשבילך שסוף סוף עברת את הניתוח! טיפ: אם את עדיין לא שותה, תקחי כוס חד פעמית ותשתפי את הפה עם מלא מיים,משום ש הסטיק שהם נותנים להרטיב את השפתיים לא ממש עוזר...עוד מעט יעשו לך צילום בליעה ואם בעזרת השם אין חסימה תקבלי 4 כוסות מים ויביאו לך מיץ תפוחי,וביום למחורת יהיה לך מותר לשתות עד 12 כוסות!!ואז ביום שאחרי יביאו לך ז'לי ומרק צח! הימים הראשונים בבית חולים קשים - אני יודעת. אבל בעזרת השם עוד מעט תחזרי הביתה, תוכלי לאכול חלבי והכל ירגיש לך מעולה!!! בהצלחה ושיהיה במזל!!! בברכה,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על התמיכה
דורית10/02/2012הכל תקין מחר הולכים הביתה איזה כיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)