מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ניתוח קיצור קיבהחלי07/01/2012
תודה לכל מי שענה לי, אני בת 42, שוקלת 130 ק"ג וגובהי 1.69ס"מ, עדיין לא הגעתי לשלב השיחות עם הרופאים, נכון להיום הרופא משפחה שלי הציע לי ועד לפני מס' ימים לא רציתי אפילו לשמוע על זה לאור העובדה שעברתי 5 ניתוחים בגופי (3 קיסריים, אחד בקע בניתוח הקיסרי השלישי ותוך כדי הוצאת כיס מרה מלא באבנים). ויום אחד השבוע נפלה ההחלטה שאני רוצה לחיות, שאני צעירה וילדי צריכים אמא בריאה ומאושרת!!!, היו לי הרבה תהיות, כמובן פחדים שעדיין קיימים, אבל לאור שיחה עם משהי שעברה וגלישה בפורום זה קיבלתי יותר חיזוק להחלטתי, כל מה שעלי לעשות עכשיו הוא לעשות קודם בדיקה כשלהי שהרופא ביקש ממני שגם כלולה באחת מרצף הבדיקות של הניתוח ולהודיע לו על החלטתי והוא ישלח אותי לשאר הבדיקות. כרגע מה שאני מעוניינת לדעת הוא כמה זה עולה לי כחברת מכבי שאין לה מכבי מגן, בביה"ח אסותא בלב המפרץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה - תגובה
שולה זק07/01/2012שלום לך,קיבלת החלטה נבונה לקחת אחריות לחייך ולנות אותם לטובה.
לגבי עלויות את אמורה לברר מו הקופה ובאסותא לב המפרץ. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה10/01/2012ברכה על ההחלטה.
אם אין לך מכבי זהב או ביטוח פרטי אחר אי אפשר לעשות את הניתוח באסותא. רק בבית חולים ציבורי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולהלהלהללאולגה06/01/2012
התגעגעתי כמובן :) את נראת מדהים בתמונה!!! אוהבת אותך רצח...
ועל הדרך כמובן אני אשאל אותך שאלה. תגידי לי אם מה שאכלתי זה סבבה..
בבוקר בדרכ אני אוכלת איזה כף קורנפלקס עם חלב...
בצהריים קצת חזה עוף חתיכות כזה עם תבלינים וזה... מידי פעם קצת סלט, לפעמים עם טונה, מכניסה איזה 2 כפות וזהו או 2 חתיכות תפוח אדמה בתנור..
בערב אתמול נגיד אכלתי איזה 3 חתיכות סושי <בלי אצה> ואם לא סושי אז איזה חביתה או משו..
זה מה שאני מצליחה להכניס רוב היום...
זה סבבה פחות או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבבה ולא מספיק - תגובה
שולה זק06/01/2012הגעגועים טובים להרזיה חחחחחחחחחחחח.
אבל בקרוב מאוד יהיה מפגש באמצע הדרך.
לפי מה שאת כותבת את אוכלת רק 3 פעמים ביום זה בדיוק חצי ממספר הרוחות שאת אמורה לאכול.
ממליצה לנסות לאכול כל 3 שעות קצת .לא כתבת כלום לגבי השתיה....דבר מאוד חשוב וחיוני. לשתות הרבה.
ויקירתי....איך התוצאות? ספרי דווחי.
תיכנסי לקהילות ותירשמי ותצרפי תמונה.
סופ"ש מקסים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממממממ
אולגה06/01/2012זה קצת אני יודעת.. אבל אל תשכחי שההתקדמות איטית עוד מאז הסיבוך.. הדיאטנית הביאה לי תפריט מפוצץ אבל אני לא מצליחה.. שאני אוכלת בטעות יותר מידי אני מקיאה... התחלתי להקיא יותר מידי.. :/
ההתקדמות האמת נעצרה בשבועות האחרונים.. אני עדיין 22 קילו פחות ואוטוטו אני כבר 3 חודשים אחרים <איך הזמן טס זה לא יאומן!!!>
שותה ברוך השם כמו שצריך.. אין בעיה עם מים..שותה כל היום וצמודה לבקבוק מים כל היום...הדיאטנית אמרה לי לשתות רק מים.. בלי נסטי בלי מים בטעמים-כלום!
ומה זה להירשם לקהילה לא הבנתי... תקשיבי התמונות שלי ביום הניתוח מזעזעות ברמה אחרת.. פדיחה רצח בחיי חחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה נראה לי נרשמתי...
אולגה06/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה נראה לי נרשמתי... - תגובה
שולה זק06/01/2012תכתבי הודעה כך נראה אם נקלטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה עכשיו כביכול התחברתי..
אולגה06/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהימנע מהקאות - תגובה
שולה זק06/01/2012להקיא לא בסדר.
לנימנע. לאכול קצת ולאט
האם את משלבת פעילות גופנית לעיצוב הגוף? חחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ
אולגה06/01/2012כן, אני יודעת שלהקיא זה לא טוב.. אבל אם נתקע לי אז זה ממש עוזר לי.. משחרר אותי רצח.. וכן התחלתי לעשות הליכות של שעה..מהירות כאלה..
יהיה טוב, אני יודעת... אבל מה יהיה עם העצירה הזאת שולה? לא כייף בכלל זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על הלוק החדש?שולה זק06/01/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה מדהימה אחת
תמר נהריה06/01/2012איזה יופי מדהים כול הכבוד נראית 10 . מתגעגעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש מתנצלת- תגובה
שולה זק06/01/2012שלא הייתי בקשר....זהה לא בסדר מצידי.
אסביר לך היום בטלפון.
מה שלום החתיך שלנו? תני לו חיבוק ממני.
תירשמו תיכנסו לקהילות כפי שפרסמתי כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נילי06/01/2012שולה בוקר טוב ! את אישה מאוד יפה ומתופחת ! בקרוב אצלי :).....
מאחלת לך אושר ובריאות,
שבת שלום !
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ניראת מעולהההה !!!!!!!!!!!!! 555
חדווה06/01/2012איזה שינוי מעלף תענוג לראות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה!!!
שלמה מסאסא06/01/2012שולינקה מתי יוצאים לדייט?
קשה להאמין,אבל אין כמראה עיינים.
שמרי על עצמך, בהצלחה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
אפרת עוזיאל07/01/2012את מדהימהההההההההההההההההההההה
המראה פצצה
כל הכבודדדדדדדדדדדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשמי לקהילה החדשה- תגובה
שולה זק07/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו, איזו מדהימה...
צנובר07/01/2012את באמת נותנת השראה לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודינקה- תגובה
שולה זק07/01/2012שנה טובה שם בניכר
ותודה על הפירגון.
גיסך, אגב, עושה חייל. כעל הכבוד לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה רק שתמשיכי להיות יפיפיה יותר
יסמין07/01/2012חכמה ואכפתית תומכת ומרשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהממתתתתתתתת
לי07/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות לקהילות בפורטל BEOKשולה זק05/01/2012
הנכם מוזמנים להצטרף קהילת ניתוח קיצור קיבה, ניתוח שרוול
הקההילה היא בנוסף לפורום ומאפשרת יישומים נוספים.
www.beok.co.il
ללחוץ על קהילות
בחיפוש לרשום את המילה - קיצור
יופיע שם הקהילה
מי שנרשם ונתקל בבעיות נא לי צור קשר עם חמי ממנהלי האתר
[email protected]
להכנס ולהירשם.
סופ"ש נעים לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
קרן08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות לקהילות בפורטל BEOK - תגובה
שולה זק10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הכבוד!!!שלמה מסאסא05/01/2012
יניב,נהנה לקרוא מה שאתה עובר.אני 10 חודשים אחרי הניתוח עם ירידה של 32 ק"ג.
בלי כדורים של כל המחלות שהיו לי.
מתמודד עם קור כמו שאתה עובר.אני שהלכתי בחורף עם שרוולים קצרים,התחלתי ללבוש גופיות תרמיות וחולצות שרוול ארוך ומתלבט עם לקנות מעיל. עוד תופעה חדשה שיש לי זה בטן מדברת .וזה לא נעים לשבת בכיתה ואנשים מבוגרים ואין שליטה על הקירקורים. אם יש לך עצה תן לי אותה,כי אני חושב שניסיתי הכל.
אני שמח בישבילך ולהיטראות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלמהההההההההההה- תגובה
שולה זק05/01/2012מה שלומך ואיפה נעלמת לנו?
ספר מה חדש ואיך ההתקרדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלמה פשוט תתעלם
יניב06/01/2012הבעיה הופכת לחמורה יותר מציקה יותר מבישה יותר כשאתה מתייחס
תתעלם!
אל תראה שאתה מודע לזה
הבטן שלך דיברה גם לפני הניתוח
היום אתה יותר קשוב לה וטוב שכך
אם תשדר פחד מהתגובה תגרור תגובה ושאלות
היה בטוח בעצמך כבד את עצמך והערך את עצמך על הדרך וההישג המרשים
ותתעלם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסקירוקה05/01/2012
שלום,
כמה זמן לאחר ניתוח עליי ליטול לוסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק - תגובה
שולה זק05/01/2012לא ציינת איזה ניתוח עברת
מומלץ בין 3-6 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה אופנייםיהודית04/01/2012
אחרי ניתוח מתי כדי להתחיל בריבת אופניים כמובן לא מקצועי, אופניים שמרכיבים את הילד מאחור.
תודה ותברכו על הפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה אופניים - תגובה
שולה זק05/01/2012בוקר טוב.
אין בעיה אחרי חודש עד שישה שבועות להתחיל לרכב על אופניים. ספורט מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבהחלי04/01/2012
אני מועמדת לניתוח, קראתי בפורום וקיבלתי המון תשובות לשאלות שהטרידו אותי, עם זאת יש לי בעיה שלא נתקלתי במישהו עם בעיה דומה. הבעיה שלי היא שאני עם שיניים תותבות דבר שמקשה עלי גם היום באכילה ואני נוהגת לאכול לפעמים בלעדיהם, שאלתי מופנת בעצם לרופא המנתח או למישהו עם בעיה דומה. איך זה ישפיע עלי במהלך הניתוח ואחריו? זה אחד השיקולים המכריעים בהחלטה שלי לעבור את הניתוח, תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלים אותך בחדר ניתוח
תמר נהריה04/01/2012אם השיניים שלך , אם יש לך תותבות אז מוציאים לך אותם עד תום הניתוח.לאחר הניתוח יש לך בערך שבועיים של כלכלה נוזלית אז לא צריכה להיות בעיה.גם בכלכלה הרכה . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שיניים - תגובה
שולה זק05/01/2012שלום חלי,
את השאלה את צריכה לפתור מול רופא השיניים שלך. להתאים לך תותבות, כך שתוכלי ללעוס ולאכול וזאת ללא שום קשר לניתוח קיצור קיבה או לא.
לא ציינת את גילך, אבל לאכול ללא שיניים - זה לאכול אוכל דייסתי ולא חושבת שזה פתרון לכל החיים, גם למי שלא עבר ניתוח קיצור קיבה.
לי, ברוב עוונותי גם חסרות שיניים בפה ואת הטבעיות מחליפות פלטות חלקיות למעלה ולמטה. לומדים לחיות עם זה.
אם את עומדת בקריטריונים לנייתוח, כדאי לחשוב על בריאותך ועל החיים המאושרים שמחכים לך לאחר הירידה במשקל.
בעיית התותביות - בעיני נראית פתירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעוד שלושה שבועות ניתוחנעמי04/01/2012
סוף סוף יש תאריך. בעוד שלושה שבועות ניתוח שרוול. בבית חולים אסותא בלב המפרץ חיפה. ע"י המנתח ד"ר מחאג'נה. המון מחשבות. המון הרהורים. אבל לפני הניתוח חופשה קצרה בחו"ל לחגוג יום נישואין. חוזרת ואחרי יומיים ב 25 לינואר. ניתוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה - תגובה
שולה זק05/01/2012בילוי נעים.
לא להתנפל על האוכל....כאילו זה היום האחרון.
אל תשכחי שכל קילו שמעלים צריכים גם להוריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבת אופנייםיהודית04/01/2012
אחרי ניתוח מתי כדי להתחיל בריבת אופניים כמובן לא מקצועי, אופניים שמרכיבים את הילד מאחור.
תודה ותברכו על הפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבת אופניים - תגובה
שולה זק05/01/2012אחרי שישה שהועות אפשר להתחיל רכיבה מתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 70 ק"ג פחות -יומן מסע 11יניב04/01/2012
למיטיבי הלכת שלום וגם לחדשים
לא ביקרתי פה המון זמן
אז לחדשים נגיד ש...
הוצאתי טבעת שליוותה אותי שנים עם משקל התחלתי של 187 ק"ג ירדתי למשקל 110 והתחתנתי עם קווקזית (היא לא אשמה :) ) שהאוכל במשפחתה טעים כל-כך שפתחתי את הטבעת (בעיקר בגלל הקאות) ועליתי למשקל 160 ק"ג אז הכרתי את הפורום ואת דר מחג'נה המדהים האדיב שניתח אותי בדצבמר 2009 להוצאת טבעת ברמב"ם ובמרץ 2010 בשרוול במשקל של 165 ק"ג סוכר גבולי כולסטרול גבולי ולחץ דם של כמה אטמוספרות :)
עד כאן סקירת ההיסטוריה שהובילו לתהליך מדהים אם תחפשו בפורום זה את יומן מסע או את שמי תוכלו לקרוא הרבה יותר.
באפריל 2011 היה יומן המסע האחרון שם למיטב זכרוני כבר הייתי דו ספרתי אבל פסח עבר וביוני כבר שקלתי 7 ק"ג יותר ופחדתי מהחזרה למצבי הקודם ולאפקט האקורדיון כפי שאני מכנה אותו .
ועד כאן המשבר
היום אני שוב דו ספרתי ושוקל 95 ק"ג מבגדים של 6-8XL ירדתי למידה L ומכנסיים ממידה 66 למידה 48 שכבר ניתן לומר שכשאלך שוב לקניות אקנה 46 ואוליי 44 כי החגורה מחזיקה אותם.
למדתי בתהליך ובמשבר שיש לנו בגוף מנגנון פחד מאיבוד משאבים
בהתחלה לא אוכלים כמעט והגוף מגיב ומאבד משקל
הירידה הדראסטית כאילו מכניסה אותו לשוק והוא מסכן נבהל חחח
אז ליטפתי וחיבקתי נישקתי והרגעתי ובאסרטיביות הסברתי בנחישות שהדרך ארוכה
הלכתי ברגל והכנסתי קצת קלוריות וכשזה נרגע הוא חזר לשתף פעולה
מדי פעם הוא עוד חושש ועוצר כאילו מזהיר היי אתה לא שומר מגזים תאכל משהו קר לי אני צריך אנרגיה.
זו השנה הראשונה שאני ממש מרגיש את הקור מי היה מאמין שלי יהייה קר
אז אני מתלבש חם אוכל מעט יוצא להליכה וישן עם שכבות.
יותר קל לי לאכול ולשתות חצי שעה אחרי ולא שעתיים וגם לישון כבר לא כלכך מציק כי האוכל עובר בקלות יותר
לא בדקתי אבל אני יודע ומרגיש התרחבות קלה וטובה שמאפשרת לי לאכול מעט יותר ולשתות טוב
אמנם לא כמו פעם אבל זה גם עוזר לירידה.
היעד הראשוני היה 85 ק"ג וגם 90 אמרתי שאני קונה
אמנם עוד יש דרך לעבור אך ראשנו לא ישח
כשאומרים לי מסביב דיי מספיק זה כבר מוגזם אני מראה את הבטן ואומר
יש עוד מרפסת של חדר וחצי שצריך להוריד :)
מצורף קובץ תמונה מהתהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה העדכנית
יניב04/01/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יופי בהצלחה בהמשך דרכך
ציקי04/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד יניב
יעל הצפונית04/01/2012ממש נראה בן אדם אחר.
המשך בדרכך, אתה נראה נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי מנחשת שזה אתה...
ליאתול05/01/2012כל הכבוד !!!!!
זה מדהים !!!!!
המשך כך אתה ניראה כמו הבן של עצמך !!!!
זה מה שאומרים גם לי ואני רואה שזה נכון לגבי כל המנותחים.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליניב
אפרת עוזיאל07/01/2012פשוט לא להאמין אדם חדש לגמרי כל הכבודדדדדדדדדדדד
אתה ניראה מדהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב כל הכבוד!!! שאפו
לי07/01/2012יניב, זה פשוט מדהים לראות את השינוי, אתה ממש אחר לגמרי. כל הכבוד לך , מחכה בקוצר רוח להיות אחרי ולהציג לכם גם את התמונות של לפני ואחרי .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה העדכנית - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה10/01/2012כל הכבוד יניב. המשך והצלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מחג'נה ושוב תודה
יניב12/01/2012איך שהוא תגובתך לשרשור הייתה חסרה לי
עכשיו זה שלם
וכמו בכל פעם שמזדמן לי חש צורך לומר לך תודה על הקבלה ההכלה האנושיות והסבלנות אין קץ
לא פחות חשוב תודה על המיומנות והמקצועיות
וסליחה שאני לא בא לבקר לביקורת
זוכר את הסכם ה"חתונה הקטולית" אבל עסוק בטרוף
לתיק העבודות המרשימות שלך קח לך המון קרדיט גם על העבודה איתי
מגיע לך כל הקרדיט שבעולם
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד !!!!
מילי04/01/2012סיפור ממש מעודד, אני כל-כך שמחה בשבלך ! הרבה בריאות ויישר כח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהים מדהים מדהים
תמר נהריה04/01/2012הסיפור שלך נותן כוח. אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח שרוול , גם ד"ר מחג'נה, אבל הפחד תמיד קיים. לכן הסיפור שלך מעודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSHAPO SHAPO- תגובה
שולה זק05/01/2012כל הכבוד יניב.
אדם חדש.
אני מקווה שתבקר יותר בפורום ותתן חיזוקים לחחדשים ולאלה שבדרך.
אגב, דודתך מירי, עשתה חייל, חבל"ז.
ירדה מעל 40 קילו ומרגישה מעולה.
המשך יום נעים.
העברתי את היומן שלך לשאלות הנפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון!!!אתה מזהה את עצמך בכלל?!?
מירי05/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על החיזוקים
יניב05/01/2012אהבתי את הבן של עצמי זה חזק לא חשבתי על זה ככה ליאתול
תודה גם ליעל ציקי ולמלי שמחתי לעודד אם כי היה זה הצורך שלי כנראה יותר ותודה לכם שנעניתם
לתמר וכל מי שבדרך אומר החששות הן הדבר הטעי ביותר שיש
חוסר הידיעה מן המצופה (כפל לשון) כמוהו לחוסר לחוסר הידיעה למה שהמצופה (שוקולד למתקשים) :) עלול לעשות אם לא צורכים אותו בצורה מבוקרת
גם הפחד מלאבד את התאווה לאוכל מפחידה אני מסכים הריי שאם היו אומרים לי היום תאבד תאווה למין הייתי וודאי מתפלץ ומתפוצץ.
לכל דבר יש מינון והחיסרון בלהיות שמן הוא חוסר היכולת לשלוט במינונים
היום אני נהנה כפי שכבר כתבתי מהגורמה אני אוכל הכל וטועם הכל אבל לא הראשון לקפוץ מהרכבת למראהו של כבש עסיסי .אני אחכה שכולם יאכלו אשתה משהו קל ואקח לי בניחותא נתחונציק בשביל הטעם הריי יש עוד מלא רכבות בדרך ואוליי הבאה תקח אותי בכלל למחוזות יפים יותר למה להחליט מהר ולהתפוצץ?
אז בהצלחה בניתוח תמר את בידיים אמינות נאמנות ויותר מכך אחראיות
ולחשוב שהאיש הזה מייצר פה דוגמניות חחחחחח
שולתי היקרה אני יודע אני יודע אבל אני כלכך עסוק וקשה לי לזוז מהמראה היא כלכך יפה כשאני מסתכל עליה :) זתומרת אישתי והבת :-) באמת גררתי את עצמי אבל תמיד זמין בטלפון שיש לך ותמיד מוכן לייעץ לכל חושש מתלבט ומתחבט אז הרגישי חופשי ואני אבוא מדיי פעם מבטיח לפחות להשתדל
סיפרת על מירי דודתי זו היא בטח שכתבה שם למעלה ואני בכלל צועק עליה רוצים לראות תמונה העם דורש רוצים תמונה וחוץ מזה שיהייה המון בהצלחה ונתקשקש שוב בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלה והגשם
יסמין07/01/2012כל הכבוד אתה באמת מישהו שצריך ללכת בעבותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהים
ליזה08/01/2012טוב אתה נראה מדהים אין לתאר
אני פה בפורום יותר קוראת מאשר כותבת משום שאנני יודעת להתבטא כמו שצריך על הנייר.
אני עברתי בדיוק לפני שנה את הניתוח (שרוול) ירדתי 36 ק"ג
לובשת מידה 38-40 מרגישה נהדר .
אבל לאחרונה מרגישה שהלסת נפתחה או שתקרא לזה הקיבה התרחבה
או שתקרא לזה החזירות החלה.
ואני מרגישה שאני אוכלת יותר ופשוט בחזירות ובפחד שמה מה יקרה.
הפחד הגדול שלי זה לחזור להיות שם בעולם הגדול והשמן שלובשים בו אוהלים.
אפשר לדעת איך אתה מתנהג לאחר שירדת כל כך הרבה
אודה לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליזה
יניב08/01/2012קודם כל תודה על המחמאות ובכלל לכולם תודה
דבר שני כל הכבוד על ההישג שראוי לציין שרק גאווה צריכה להיות לך ממנה וראוי שגם את תסתובבי בגאווה ונושאת תמונה של לפני ואחרי כדיי להזכיר לעצמך איפה היית ואיפה את היום תעלי גם לכאן כדיי שנוכל כולנו להתרפק על העבר ובעיקר על ההווה לשבח ולחזק.
לשאלתך
גם לי יש תקופות וזמנים למשל אם אני פחות עסוק אני אני זוכר טוב מאוד לאכול
כשאני מתארח אז אני מתארח אבל בכל מקרה לא יכול לאכול כמויות כבעבר
אל תלקי עצמך במכות נפש חזקים מדיי. את רק בן אדם ועברת ניתוח בקיבה לא בראש וגם לא סגרו לך עיניים ותאוות וזה טבעי שתרצי לאכול.
אוכל הוא קודם כל מזון ודלק לגוף ולנפש וחשוב לאכול ואם אפשר טוב ומסודר יותר טוב
עברנו את הניתוח כי טוב ומסודר היא החולשה הגדולה שלנו.
אבל גם ובעיקר אחרי חשוב הטיב חשובה האיכות ובעיקר תכנון מראש של זמני ארוחות כדיי להימנע מדברים לא מתוכננים שנחטפים על הדרך ונחשבים כאילו הם קטנים ועוברים מהר ומייד לאחריהם יש תחושת רעב נוספת המעידה על חוסר תכנון ותוספת מהותית ומיותרת לכמות השומנים הסוכרים והקלוריות שאנו צורכים.
גם במקרה כזה של מעידה חשוב לחזור לתכנון ולדרך המבוקרת ולא להיגרר לתחושת האשם המלוווה בדרך כלל בעוד אכילה מיותרת שנועדה כביכול להרגיע את תחושות האשם הישנות ויוצרות עימן תחושות אשם חדשות.
זה גלגל שחייבים לעצור בהחלטיות.
לסיכום
מותר ורצוי לא להימנע לגמרי (אלא אם נאסר בריאותית)
חשוב להרגיש רגילים אבל חשוב לזכור לחזור לדרך הטובה
ולהקפיד על דרך חיים חדשה.
גם אני נשקל ועולה 600 יורד קילו ועולה חמש מאות זה טבעי לדעתי כל עוד הירידה ממשיכה .
וזכרי לא להימנע מאוכל
הגוף שלך זקוק לו לתפקוד היומיומי ואם לא תאכלי הגוף ייצר תחלופות יש מאין ויעלה במשקל .
שמרי על איזון נכון ועל דרך ואיכות המוצרים לאיכות חיים טובה
בהצלחה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח ויש לי פרפרים בבטןלי03/01/2012
שלום לכולם, אני לפני ניתוח, עוד שבועיים ב"ה, האם גם לכם היו פרפרים בבטן? אני כבר רוצה להיות אחרי, אשמח לעידוד וחיזוקים חיובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוקים
יעל הצפונית03/01/2012זה טבעי להתרגש לפני הניתוח, אבל את עושה צעד נכון שישנה את חייך לטובה.
כולנו הרגשנו כך, ועברנו את זה ושכחנו מכל הפחדים והחששות.
מאחלת לך שתעברי את הניתוח בהצלחה ובקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי ונורמלי - תגובה
שולה זק04/01/2012הי לי
תחשבי על היום אחרי....החיים החדשים המחכים לך בפתח.
הכל יהיה בסדר ואת נכנסת לתהליך שישנה את החייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מילי04/01/2012לי, שלום וברכה !
אני מבינה אותך מאוד, היו לי לפני ניתוח 3 חודשים של לחץ ומחשבות רעות.
אז תנסי לחשוב שתקופה הראשונה (יום של הניתוח וחודש הראשון) זה גשר.
גשר הזה מקשר בינך לבין חיים החדשים שלך. על תתני משמעות יותר מדי גדולה לתופעות שיבואו בדרך (כאבים, שינוי דרסטי בכמויות של אוכל, מגבלות בקיבולת קיבה ויכולת לאכול).
תביטי רק קדימה. אל תתעסקי יותר מדי בתחושות (אוי, כואב לי, מציק לי, הצילו).
אני לא יודעת בת כמה את, אבל כל ההליך הזה - בדיוק כמו לידה : כואב, מציק, לפעמים אין סבלנות, אבל בסופו של דבר שוכחים את כל זה ונהנים מהתינוק חדש - שזו את (החדשה, בריאה ויפה מתמיד).
עוד דבר - לא צריך לקבוע יעדים (משקל רצוי מדוייק, למשל : היה 125 ק"ג, חייבים להגיע ל-56 ק"ג). זה מאוד אישי, ולא ממש תלוי בך.
גוף שלך ישתף איתך פעולה (אם תקחי ויטמינים ותאכלי בזמן, תשתי מים ותעשי פעילות גופנים במידת יכולתך). ירידה בחודש-חודשיים הראשונים היא יותר גדולה, מאשר בשנה הבאה, לכן צריך הרבה סבלנות ואנחנו כאן !
שיהיה לך בהצלחה והחלמה מהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ציקי04/01/2012היי היום הייתי אצל הרופא לניתוח שרוול מועד לניתוח עדיין לא קיבלתי לא יודעת כמה זמן ,הלוואי שהיתי במקומך לפחות לדעת מתי הניתוח מאחלת לך הצלחה וברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה ממנהלי הפורוםאמי שוובסקי03/01/2012
שלום רב, אני בת 16 וחצי ואני תלמידת תיכון. אני עושה תוכנית רדיו במסגרת הבגרות שלי, והנושא של התוכנית שלי הוא אכילה כפייתית-הפרעת האכילה. הייתי שמחה לקבל מס' טלפון של דאטנית/רופא מנתח/מומחה בנושא ואפילו של אכלן כפייתי בהווה או בעבר לראיון של כ10 דקות. אשמח לתגובה עם טלפון או פרטי התקשרות.
ערב טוב ותודה מראש,
אמי שוובסקי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה ממנהלי הפורום - תגובה
שולה זק04/01/2012תוכלי להתקשר אלי ואתן לך את הטלפון של הילה כהן הדיאטנית . הטלפטו של דר' מג'נה מופיע כאן, כאן שאת יכולה ליצור עימו קשר.
האם את קבעת איתי ביום שני הבא ראיון ברדיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממליצה לכולם מנסיוני האישיאורות02/01/2012
אני מנותחת שרוול (לפני שנה וחודשיים), ירדתי את רוב המשקל העודף (נשארו לי 8 ק"ג ל BMI 25, התחלתי BMI 48 ), והיום עיקר ההתמודדות שלי היא רגשית-נפשית, להחליף את האוכל ששימש כמקור נחמה משען ומפלט בדרכים טובות יותר.
אחד הדברים שעוזרים לי מאוד בדרך, הוא שיטת פלדנקרייז שגיליתי במקרה (בגלל כאבים במפרק הירך כשהתחלתי בהליכות מרובות) וחלחלה לתוך חיי בכל אספקט אפשרי.
רוצה לחלוק איתכם את הטוב שנפל בחלקי. כדאי לקרוא - ולמי שימצא זאת מתאים לו ממליצה להתנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הורדתם את הקישור?
אורות03/01/2012זוהי לא פרסומת או קידום.
יש באתר מעיין הבריאות הרבה מידע, מאמרים, טיפים והסברים, וגם שיעור שלם מוקלט, שיכול לעזור לאנשים לתרגל בחינם ולראות אם זה מתאים להם.
כמובן שיש עוד הרבה מורים ואתרים בנושא, אבל חלק מהאנשים המציגים את עצמם כמורים באינטרנט עושים עוול לנושא ומרחיקים בכך אנשים שיכולים לצאת נשכרים.
אני מבקשת שתשאירו את הקישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור לפרסם כאן אתרים וקישור - תגובה
שולה זק03/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה
אורות04/01/2012אם כך, האופציה להוספת קישור הינה בבחינת "מכשול בפני עיוור"...
לא התכוונתי לעבור על חוקי הפורום.
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לייהודית02/01/2012
לפני שבוע עברתי ניתוח שרוול אני שותה מקסימום 1/2 ליטר מים ו כוס תה חלש ביום,זה מספיק או שאני צריכה להוסיף עוד שתיה?
קראתי שאפשר לאכול ג'לי, אבל בטעות קיניתי את הרגיל ולא את הדיאטטי אפשא לאכול 1/4 מנה( כל מנה מופיע בבווה 82 קלוריות )
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את לא סוכרתית לא נראה לי שיש
חדווה02/01/2012בעיה עם הג'לי הרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לאחר ניתוח - תגובה
שולה זק03/01/2012שלום לך
ברוך בואך והצטרפותך.
בשלב זה של הניתוח לא סופרים קלוריות, גם כך אוכלים מעט מאוד ולא מגיעים לאכילה עתירת קלוריות- אלא אם את אוכלת 3 שקיות במבה וממיסה 2 חבילו שוקולד חחחחח.
מותר לאכול ג'לי. רצוי לשתות כמה שיותר, לפחות ליטר ביום בהתחלה.
אני ממליצה להיות במעקב דיאטנית ולהתנהל על פי תפריט שהיא תיתן לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)