מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הסיכות קצת מציקותאני02/02/2012
שלום לכולם!זו שוב אני,אנה.אני לא באה להתלונן (מה פתאום!!!)אבל יש לי שאלה שרציתי לשאול....הסיכות שעל התפרים בהתחלה לא כאבו בכלל,ועכשיו יש סביבם אדמומיות וגם קצת מוגלה(ואני מתרחצת פעמיים ביום)והן קצת כואבות ומציקות לי... מה אפשר לעשות ומתי כבר יוציאו לי אותן??? בתודה ובברכה אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכות קצת מציקות - תגובה
שולה זק02/02/2012שלום אנה
איתך הסליחה שאני לא זוכרת מתי עברת את הניתוח.
את אמורה ללכת לאחות במרפאה שלך להוציא את הסיכות אחרי 7-10 ימים מיום הניתוח.
ממליצה בכל מקרה לגשת למרפאה אם את טוענת שיש מוגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כיףתמר נהריה02/02/2012
25 ק"ג פחות , מרגישה מצויין קלה כאיילה , מקבלת מחמאות בלי סוף, אבל דבר אחד מטריד אותי, נשירת שיער מפחידה , שאלתי את הדיאטנית היא אמרה שאחרי חצי שנה זה נעצר, ואין מה לדאוג, יש למישהו נסיון בעניין? זה באמת נעצר ? אני לוקחת מולטי ויטמין, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה כבר לראותך - תגובה
שולה זק02/02/2012מה עם איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח יעזורפרה נחמודת02/02/2012
אני בת 49 , BMI 35, עם מחלות רקע. עושה הכל מה שצריך: ספורט ארובי ואנארובי, מקפידה על תזונה נכונה, מודעת מאד לכל מה שצריך לעשות אבל המשקל תקוע ולא זז. אני עובדת מאד קשה כדי שהמשקל לא יעלה. על לרדת במשקל - אין מה לדבר. כבר שנים אני מקפידה על תזונה של לא יותר מ 1200-1500 קלוריות, וחמישה חודשים אחרונים הוספתי ספורט אינטנסיבי ביותר. למען האמת אני די נואשת ומתוסכלת.דיאטנית הציעה לי לשקול ניתוח. השאלה שלי היא האם במצבי, כאשר למעשה אני לא צריכה לסגל לעצמי הרגלי חיים נכונים, וכאשר תזונה דלת קלוריות לא גורמת לירידה במשקל, האם ניתוח יכול לעזור לי? ואם כן, איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמודת - תגובה
שולה זק02/02/2012מאוד לא אהבתי את הניק שבחרת לעצמך והרשי לי לאמצך כנחמודת.
אז בוקר טוב לך נחמודת,
שמחתי שמצאת את הפורום שלנו ואולי נוכל להיות לך לעזר.
פעילות גופנית כידוע לך, הופכת תאי שומן לתאי שריר, שמטבע הדברים השריר כבד מהשומן, כך שלא פלא שאת לא יורדת במשקל. את מחזקת שרירים ומעצבת את הגוף.
ציינת רק את ה- BMI 35 לא ציינת גובה ולא משקל שחשוב לדעת אותם.
ממליצה להתייעץ עם הדיאטנית, על החלפת התפריט ואולי אף להוריד קלוריות על מנת להביא גם לירידה במשקל.
כמו כן ציינת שאת עוסקת בפעילות גופנית. לא ציינת איזו פעילות, כמה פעמים בשבוע, האם זה בהמלצת והשגחת מאמן?
ציינת שאת עם מחלות רקע - איזה?
דעתי האישית, על פי הנתונים שרשמת, לא חושבת שבשלב זה את צריה לשקול את הכיוון הניתוחי. לדעתי עליך לפנות ליעוץ נוסף, לדיאטנית נוספת ולראות איך בונים לך תכנית שגם תביא לירידה במשקל. הרי בעצמך כתבת - וכל הכבוד לך - את מתמידה ומנהלת אורח חים בריא.
אולי עזרתי במעט. אשמח לעזור בכל עת ואת מוזמנת להתקשר. (באיזה אזור בארצנו הקטנטונת את גרה?)
המשך יום נעים לך נחמודת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתוח יעזור
פרה נחמודת02/02/2012השאלה שלי יותר עקרונית: אם הבנתי נכון משיטוטי באינטרנט, הרי מטרת הניתוח היא לכפות הרגלי תזונה נכונים. אם כך הוא הדבר הרי הוא לא יכול לתרום למי שבאופן קבוע אוכל תזונה של לא יותר מ - 1500 קלוריות ליום. אני צודקת?
ולגבי: אני עושה ספורט כשעתיים ליום (כל יום) - שעה ארובי ושעה עיצוב או משקולות. בנוסף אני מקפידה ללכת ברגל, לעלות במדרגות וכו'.
לעניין התזונה - באמת שאין מה לחדש לי.
לגבי יחס שומן / שרירים - גם פה לא הפתרון. אם נעשה תרגיל פשוט - בירידה מתונה של חצי קילו לשבוע במשך 5 חודשים יורדים 10 ק"ג. לא נראה לי שצברתי 10 ק"ג שרירים...
מחלות רקע? כל החבילה: ל"ד, כולסטרול רע גבוה, טוב נמוך, התחלה של ערכי סוכר גבוהים, בעיות ברכיים.
בקיצור - אני מתוסכלת ומיואשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתוח יעזור - תגובה
ד``ר דוד גויטיין03/02/2012שלום נחמודת,
כמה נקודות בתשובה לשאלתך:
1. הניתוח לא "כופה" הרגלי תזונה נכונים, המנותח מקפיד עליהם בעצמו. הניתוח מאפשר, בעזרת ההגבלה הפיזית והשינוי ההורמונלי שקורה בחלק מהניתוחים, לאכול כמויות קטנות מבלי להיות רעב.
2. אם, למרות השינויים שאחרי הניתוח, לא תהיה הקפדה על הכללים - זה לא יעזור.
3. חלק מהניתוחים (שרוול, מעקף קיבה ותריסריון) משרים שינויים מטבוליים הקשורים לחילוף חומרים - מי יותר ומי פחות - התורמים לנסיגת והעלמות מחלות נלוות כגון סוכרת, יתר לחץ דם ושומנים.
4. מעט מאוד אנשים עולים במשקל עקב קצב חילוף חומרים נמוך (ניתן לבדיקה במעבדה מטבולית) ולכן, לאחר הניתוח, כשאוכלים בד"כ פחות מ- 1000 ק' ליום - יורדים במשקל.
5. זה שאת באה "ממקום נכון" מבחינת הרגלי אכילה וספורט, רק יתרום ויעזור לך אם אכן תנותחי.
שיהיה בהצלחה, מה שלא תחליטי לעשות. אשמח לעזור בייעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתמלייי01/02/2012
ערב טוב,
שמי מלי בת 21 חושבת לעשות שרוול אבל מאוד חוששת מהניתוח אבל אני רוצה חיים נורמאלי מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לחוששת - תגובה
שולה זק02/02/2012לחשוש זה טבעי ואנושי.
לפני החששות והמחשבות לכיוון ניתוח קיצור קיבה - האם את עומדת בקריטריונים לניתוח?
להזכירך, שזה לא "ניתוח כבקשתך" אלא נתוח שהוגדר כניתוח מציל חיים, והוא נמצא בסל הבריאות וללא עלות כספית ,במרכז רפואי ציבורי, למי שעומד בקריטריונים.
מה הגובה והמשל שלך כך נוכל לדעת אץ ה- BMI שלך (מסת גוף?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה שלום אני גרה בנתניה ואשמח להמ
מאיה ג.04/02/2012להילה שלום אני גרה בנתניה ואשמח להמלצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 חודשים אחרי ניתוח טבעת ובהריוןמאיה ג.01/02/2012
שלום אני 3 חודשים אחרי ניתוח טבעת והיום גיליתי שאני בהריון מה לעשות? ואני סגורה 9CC. ואני מפחדת להשמין,ולא רוצה להזיק להריון?תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אנחנו הכתובת - תגובה
שולה זק02/02/2012מזל טוב
עם כל הרצון שלנו לעזור לא אנחנו הכתוב.
פני בדחיפות לרופא נשים ולמנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 חודשים אחרי ניתוח טבעת ובהריון - תגובה
הילה כהן02/02/2012הי מאיה
מזל טוב, בשלב מוקדם כזה לאחר הניתוח חשוב מאד לגשת לרופא לדפלציה (ריקון) של הטבעת בדחיפות כדי לאפשר לך לאכול מספיק כדי לקיים את העובר ואותך . יש חשיבות גדולה למעקב דיאטנית ובדיקות דם למניעת חסרים תזונתיים ופגיעה בעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה שלום תגובת המשך להודעה ששלחת
מאיה ג.02/02/2012למנתח שניתח אותי?
כי אם כן,אז דיברתי איתו עכשיו והוא אמר לי שהוא לא יסגור יותר את הטבעת במהלך ההריון,ואמר שאין שום צורך לפתוח כל עוד אפשר לשתות מים,אבל אני מפחדת שאני לא אוכל לאכול מספיק,ושלא אגרום נזק.והאם אפשר איך שהוא להגיע אליך? תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה רצוי שתפעלי על פי הנחית הילה
שולה זק02/02/2012כרגע מה שחשוב זה בריאותך ובריאות העובר ששניכם תקבלו את מה שאתם צריכים ולא לפתח חוסרים.
גשי לדיאטנית תקבלי תפריט מאוזן להריון וכפי שהילה המליצה לפתוח את הטבעת!!!!!
לסגור יש זמן אטחרי הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה שלום תגובת המשך להודעה ששלחת - תגובה
הילה כהן03/02/2012הי מאיה ,
אם אני מבינה נכון את סגורה על 9cc - זוהי סגירה גדולה מאד לכל הדעות.
בעבר נהגו לרוקן את כל הנוזלים מהטבעת בהריון , כיום ההמלצה היא ריקון חלקי על פי שיקול דעתו של המנתח ותחושת המטופלת ויכולתה לאכול את המזונות הנדרשים בהריון (מספיק חלבון , שומנים חיוניים , ויטמינים ומינרלים) ולא רק מים.
במסגרת עבודתי אני מקבלת מטופלים שנותחו בהר הצופים בלבד אך אם תכתבי איפה את גרה אשמח להמליץ על דיאטניות בריאטריות בסביבה .
כיום לכל קופה יש דיאטניות שמתמחות בבריאטריה (ניתוחי השמנה), אפשר לברר גם שם.
עד התור לדיאטנית חשוב שתבצעי בדיקות דם : CBC ,Ferritin , FOLIC ACID , B12 vitamin D ,SMAC
ותגיעי איתם לפגישה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה אחרי הניתוחלי01/02/2012
שלום לכולם,
איזה כיף לקרוא את כל התגובות של כולכם , השיתוף והנתינה נותנים הרבה כוח
עברתי את הניתוח בשעה טובה לפני 15 יום 17/1/12 , אני מרגישה טוב, קצת חלשה אבל מקווה שזה יעבור במהרה , רציתי לשאול, האם גם אצלכם היתה חולשה? והאם ירידה של 8 ק"ג זה סביר לתקופה זו.? כמו כן, רציתי לדעת מתי ניתן ללעוס מסטיק?ודבר נוסף ואחרון, איך מעודדים שתיה, אני לא מצליחה לשתות , אני בקושי מסיימת חצי ליטר ביום, ואני מאוד רוצה לשתות אבל קשה לי.
אודה לעזרתכם כתמיד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה - תגובה
שולה זק01/02/2012מזל טוב...את אחרי.
ירידה של 8 קג' היא ירידה יפה לכל הדעות. הירידה היא יחסית למסת הגוף.
רצוי לא ללעוס מסטיק בחודש הקרוב. לעיסת מסטיק מגרה את מיצי הקיבה וזה לא רצוי.
לגבי שתיה. שתי מה את אוהבת לשתות....העיקר לשתות. להיות כל הזמן צמודה לבקבוק שתיה. לא שתיה מוגזת ולא לשתות עם קש אלא לגימות קטנות כל הזמן.
בהצלחה בהמשך ונשמח לשמוע על התרדמותך ולעזור בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח
אני01/02/2012שלום לי! מזל טוב! גם אני עברתי ניתוח ממש עכשיו (לפני שבוע ויום).תראי מסטיק לא כדאי כיוון שזה מעודד הפרשת ריר ועלול לגרום לך לתחושת רעב וחבל. ירידה של 8קג זה מצוין!אלופה! אני ירדתי 6 קג בשבוע. גם לי קשה לשתות,אני לוקחת כפית ושותה לאט לאט.אם מותר לך כבר,תכיני לעצמך כוס קפה עם סוכרזית או סוכר לייט (עדיף) עם קצת חלב 1%שומן - זה טעים וזה יעודד שתיה. אני אישית לא יכולה לשתות מים , אבל שותה מיץ תפוחים צלול, תה קר דיאט, חליטות צמחים.תזהרי ממקלות קינמון,דיברתי עם דיאטנית בריאטרית - וזה אסור בתכלית האיסור! וותתחילי לשתות יותר כדי למנוע התייבשות או עצירות. בהצלחה!!!!!! :) בברכה,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להילה למה אסור קינמון?
לינוי01/02/2012בדיוק אתמול המליצו לי לשתות קינמון מהול במים פושרים, זה עוזר לצרבות האיומות שיש לי (והכדור גסטרו אחד ביום לא עוזר)... עוד לא הספקתי להתייעץ עם הדיאטנית שלי - רק עוד שבועיים יש לי ביקור... אז למה אסור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פעם שאלה להילה, למה אסור קינמון
לינוי03/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להילה למה אסור קינמון? - תגובה
הילה כהן03/02/2012לא מומלץ לשתות תה קינמון בשבוע הראשון לאחר הניתוח כי יש לו תכונה של הרחבת כלי דם , מה שיכול ליצור דימום בחלק מהמנותחים כשפצעי הניתוח טרם נסגרו
לצרבת אפשר לקחת שני כדורי לוסק / אומפרדקס / גסטרו של 20 מ"ג (אחד בבוקר אחד בערב) על קיבה ריקה ובהמלצת רופא ניתן לצרוך מינונים גבוהים יותר עד לפתרון הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילה כהן הדיאטנית המקסימה!אני01/02/2012
הי הילה!תודה רבה על תגובתך. אני עוד מעט באה לביקור במרפאה הכרורגית,אז נפגש.אני שבוע אחרי הניתוח ויום.אני אוכלת יוגורטים ו קצת קוטז'. אני מרגישה שבעה וקלילהץירד לי הסוכר,לא מזקירה אינסולין,לא נחנקת בלילה,ברוך השם.ישנה על הגב. לחיים ורודות וחיוך מאושר! יוצאת עם הכלב שלי לטייל והכל נולד מחדש!הכל! אני מודה לכם - לכרורגים,לאחיות ולדאטניות לליווי שלפני הניתוח.את צוות הכי הכי שיש! אתם נהדרים ומקסימים! באהבה גדולה ובתודה.אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש נהנית - תגובה
שולה זק01/02/2012כל הכבוד לך
אני ממש נהנית לקרוא איזה שינוי כבר חל אצלך
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הכבוד לכל אלו עם הכח רצוןדורית01/02/2012
אין לי טיפת כח רצון, לו היה לי לא הייתי במצב בו אני נמצאת היום בעוד שבוע ניתוח.
רציתי לפרגן לאנשים כמו רייצ'ל לאור שנראית מדהים - כתבה בעיתון ידיעות אחרונות מהבוקר ולכל החברה בפורום זה, מקווה שבעוד שנה מהיום אני ללא בעיות של נחירות (שגורמות לאינספור בעיות עם הבן זוג) לחץ דם תקין ויכולת ורצון להתעמל.
ברצוני להוסיף את הרצון ללבוש את כל הבגדים שהייתי חולמת ללבוש ומתבעסת כל פעם שאני נכנסת לחנות ולא עולה עליי או אין את המידה שלי. (46 לא סוף העולם אבל עדיין שמנה!).
* האם מתאים לקנות כותונת לבית חולים או עדיף 2 חלקים עם כפתורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית בהצלחה - תגובה
שולה זק01/02/2012ילדה בואי תני חיוך.....בעוד חודש את כבר בדרך המלך לקראת מצעד הניצחון בעוד שנה...חחחח
את קוראת כאן בפורום את התגובות של המנותחים, מאושרים ונהנים בחיים.
עוד קצת ואת אחת משלנו.
מה את רוצה שאעשה בכדי לזכות לחיוך קטן שלך?
איפה את עוברת את הניתוח ומי המנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קוראת את תגובתך ומחייכת
דורית02/02/2012שולה תודה את מקסימה, אני עוברת ניתוח ביום רביעי 8.2 בהדסה הר-הצופים אצל דר. רונית גרינבוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
אני02/02/2012הי דורית!אני עברתי את הניתוח ב 24 בינואר אצל דר" ביגלייפטר נחום ואצל ד"ר רונית גרינבאום.אותם כרורגים ואותו בית חולים(הדסה הר הצופים)ץאני מוכרחה לומר לך שיש להם ידי זהב ושאת בידיים הכי טובות שיש!!! גם הצוות שם, האחיות והדאטניות מעולות.יטפלו בך כמו בתינוקת!!! בהצלחה ממי!בברכה,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת חושש...כוס קקאו01/02/2012
ב.ס.ד
שלום שמי אליהו, רווק בן 42 132ק"ג, 178 ס"מ. בריא באופן כללי.
החלטתי ללא המלצת רופאים לעשות ניתוח שרוול קיבה. בעיקר מסיבות של ביטחון עצמי וכיו"ב. כרגע אני נמצא בשלב של הטיולים (עברתי את כל ההדמיות הבדיקות והאיבחונים נשאר לי רק אנדוקרינולוגיה). עשיתי עבודת מחקר קטנה באינטרנט בעיקר סרטונים והסברים על הטכניקה של הניתוח.
מה שעדיין מסקרן אותי זה היום שאחרי:
כמה זמן אהיה מושבת, אני בן אדם מאוד דינמי.
האם אצטרך למצוא בייביסיטר לכלב שלי?
איך מתבצע המעבר לדיאטה החדשה?
באילו מאכלים, משקאות לא אוכל לגעת יותר ואיך מתרגלים לשינוי הדראסטי הזה?
מה ההבדל בין ניתוח בבית חולים לזה שבאופן פרטי?
ועוד כמה שאלות ששכחתי כרגע.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נילי01/02/2012שלום, כוס קקאו.
את רוב התשובות לשאלותך תוכל למצא כאן בשאלות הנפוצות". אני בכל זאת אנסה לענות (אני חודשיים וחצי אחרי הניתוח שרוול קיבה).
1. כמה זמן - בערך 5-6 שעות אחרי ניתוח מבקשים ממך לקום לפחות לשירותים, ולעבור לשבת בכורסה ליד המיטה. מאז תתכיל ללכת (לעט-לעט).
2. אחרי שחרור מבית חולים תוכל לטפל בכלב, כולל טיולים קצרים מסביב לבית, עם תחנות עצירה וישיבה בדרך. אחרי שבוע ימים כמעט ולא תרגיש מגבלות. כמובן שהכל אישי מאוד ואני מניחה כי לא יהיו לך בעיות הנוספות.
3. דיאטה - אתה מתחיל שבועיים לפני ניתוח. דיאטה דלת פחמימות - פרטים בשאלות הנפוצות. שבוע אחרי ניתוח - אוכל נוזלי : שוקו, תה, נס קפה, הרבה מיים, חלב - בערך חצי כוס עד כוס כל פעם, הרבה פעמים ביום.
4. לא תוכל לשתות קולה, משקאות מוגזים אחרים - בכלל, כי לא תרצה לנפח ולהרחיב את הקיבה החדשה. חוץ מזה, גז גורם להרגשה מאוד לא טובה. מאכלים - אף אחד לא יגיד לך, זה מאוד אישי. אני אוכל את הכל מה שאני אהבתי ואוהבת, חוץ מסנדביצ'ם ושוקולדים. בא לי הרבה בשר ודגים, למשל, ומשוקולד יש לי בחילות והוא לא כ"כ טעים לי. וברוך ה' שזה כך. לנסיוני האישי - הכל מסתדר אחרי חודש וחצי-חודשיים אחרי הניתוח.
5. בית חולים - תבדוק עם איזה בית חולים עובדת קופת חולים שלך, אז תקבל המלצות על המנתח או תבחר אותו לבד. כולם מעולים, טובים ומקצוענים, חלקם עובדים גם בציבורי וגם בפרטי. לפעמים אפשר להפעיל ביטוח נוסף/מושלם. לא כ"כ ממליצה להשתמש בביטוח פרטי - אם יש לך. עדיף לתבוע אותם אחר כך ולקבל פיצוי.
6. חייבים הרבה רצון ומודעות. עדיין ניתן להנות מטעם של אוכל, אבל לא מכמות. צריך להגדיל פעילות גופנית - חדר כושר, הליכה, ריצה, שחיה. אפשר לגוון - 3 פעמים בשבוע מה שהוא אחר. חייבים לחזק עצמות ושרירים. אז בהתחלה רצוי מדריך - וזה לא בעיה.
7. הרבה הצלחה, החלמה מהירה. הכל בא מהראש.
בברכה,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוקו מוקו- תגובה
שולה זק01/02/2012אני שמחה שהחלטת לקחת את גורלך בידיים ולשנות את אורח החיים והרגלי האכילה.
ראשית, אני ממליצה להכנס לשאלות הנפוצות ולקרוא הכללללל....תאמין לי תצא עם מלוא המידע שאתה זקוק ומה שעוד יחסר לך נשמח למלא ולענות.
לא ציינת איפה אתה עובר את הניתוח והאם כבר נפגשת עם מנתח ויחד החלטתם שניתוח שרוול הוא אכן הניתוח המתאים והאפקטיבי עבורך.
אתה מוזמן לצלצל בכל עת ואשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית - משך האישפוזאני31/01/2012
משך האישפוז הוא 5 ימים! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך אשפוש - תלוי- תגובה
שולה זק31/01/2012בין 3-5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית שעומדת לעבור ניתוח עוד שבוע!אני31/01/2012
שלום דורית! קודם כל מזל טוב!!! ושיהיה המון בהצלחה! אני עברתי ניתוח מעקף לפני ממש שבוע ...ב 24 בינואר ואני כבר בבית.אני מאוד שמחה שפנית לפורום,כי כאן נעודד אותך !!! :) קודם כל - זה בסדר שאת מפחדת!!! גם אני פחדתי! אבל עם כרורג מצוין ובעזרתו של השם עוברים את זה בשלום! התקופה שלאחר הניתוח בבית החולים קצת קשה , אבל את הולכת לנצח את זה ובגדול!!! :) הכאב חזק רק כאשר מתעוררים ממש לאחר הניתוח,אחר כך מקבלים מורפיום באינפוזיה והכאב חולף! לי הייתה תגובה של חנק למורפיום ולכן לא קיבלתי משאבה,אבל לרוב האנשים אין את התגובה הזאת ואת תקבלי משאבת מורפיום,תוכלי ללחוץ עליה כל פעם שתרגישי כאב ... ואל תחכי שהכאב יהיה חזק,כי קודם חבל לסבול,ושנית יותר קשה להפחית כאב חזק, אז כל פעם שקצת כואב לך ואת מרגישה בזה צורך,תני לחיצה על המשאבה. בהמקרה והמורפיום לא יתאים לך יתנו לך משככי כאבים אחרים (כמו שנתנו לי)והכל יסתדר , בעזרת השם! :) מה שכן...מהמורפיום יש קצת סחרחורות...ואני בחדר התאוששות גם הקאתי דם...זה מגעיל כמובן, אבל בעוד יום זה יחלוף!!! קצת סבלנות והכל עובר!!! :) אחר כך אסור לשתות יומיים - וזה האתגר הגדול ביותר! את תקבלי מן מברשת כזאת קטנה עם מעט מים ותוכלי להרטיב את השפתיים.אבל זה לא ממש עוזר,ואני אתן לך טיפ שכן בהחלט מאוד יעזור לך - קחי כוס פלסטיק, תעמדי ליד הקיור, תמלאי את הכוס ותשתפי את הפה בכמויות! אפשר לשתוף גם פנים - גפ זה עוזר! אני שתפתי את הפה והפנים כל רבע שעה,אבל אני (לפני הניתוח)הייתי סכרתית ואחרי הניתוח ממש קפץ לי הסוכר ולכו סבלתי מאוד מהצמא. אם את לא סכרתית , הצמא יהיה פחות חזק.ואם את כן,זה אני לא יודעת, תשתמשי בטיפ שנתתי לך - לשתוף את הפה עם כוסות מים. דרך אגב, במידה ויש לך סכרת - היא תחלוף,בעזרת השם! הנה אני בבית ואני כבר לא מזריקה אינסולין, תודה לקדוש ברוך הוא! ביום השלישי את תעשי צילום בליעה עם חומר מר (לשתות לאט) ואם אין חסימה את תקבלי ליום למחרת 4 כוסות שתיה. יביאו לך ליטר מיץ תפוחים דיאט ותוכלי לבחור בין המיץ למים. (אני בחרתי במיץ כמובן...חחח). ביום הרביעי לניתוח יביאו לך מרק צח וז'לי וזה ירגיש לך טעם גן עדן!!! יום לאחר הניתוח (לפני שתתחילי ללכת) ישימו לך גרביים כרורגיות מיוחדות שיעשו לך מסאז' ברגליים ויפנקו אותך! :) ....ואחר כך יורידו לך אותן ויגידו לך להתחיל ללכת! תלכי כמה שיותר!!! פשוט גם מנסיון וגם מידע אישי (למדתי מגמת ביולוגיה בתיכון ולאחר מכן רפואה) כאשר הולכים זרם הדם מתחזק , וכאשר הדם מגיע לאזורים של התפרים בבטן , קודם כל חולף הכאב ושנית האזורים של התפרים מתאחים מהר יותר! בהליכה את ממשיכה את עבודתו של הכרורג ואת עוזרת לניתוח להצליח. אז תאחזי את המוט של האינפוזיה (החבר הצמוד שלך לכמה ימים:)) ותעשי טיולים בפרוזדורים של בית החולים! אני מפסיקה לכתוב כי אין מקום - אני אכתוב לך עוד הודעה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה - את נהדרת
דורית31/01/2012הרבה הרבה תודה על כל הטיפים, יש הרבה דברים שלא חשבתי עליהם - תודה.
כמה זמן בערך האישפוז בבית החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשולה זק היקרה!אני31/01/2012
שולה יקרה שלום! אני שוב מאוד שמחה על תגובתך! תודה על התמיכה והעידוד!!! רציתי לומר תודה על כך שהעברת את דברי למדור שאלות נפוצות! לכבוד הוא לי! :) ואני באמת אשמח לשתף ולעזור לעוד אנשים שעומדים לעבור את הניתוח !!! אני מאחלת לך הרבה הצלחה וחיים מאושרים! ועוד דבר...אני כל כך נהנת מהפורום...האנשים פה מקסימים אחד אחד....ואני ממש מודה לך על הקמתו!!!!!!!!!!!!!באהבה ובתודה, אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה אנה- תגובה
שולה זק31/01/2012ההאנשים המקסימים כאן הופכים את המקום הזה לבית ולחממה.
אכן אני מחזקת אותך ואת כל מי שנכנס כאן ותורם מידע מניסיון אישי.
זו העזרה האמיתית לכל המנותחים בעבר בהווה ובעתיד.
הניסיון שלנו מהווה בסיס חמנתחים ולדיאטניות - כיצד לטפל בנו בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנילי המקסימה!אני31/01/2012
שלום נילי! מאוד שמחתי לקרוא את מה שכתבת לי! תודה רבה על העיצה! :) קרם פנים אני מורחת כל יום , ומעכשיו אני אתחיל למרוח גם קרם לחות על הגוף! אם יש לך עוד טיפים,אשמח לשמוע אותם! וכל הכבוד לך על ה 15 קג (לדעתי זה אגב המון! ) ועל 3 המידות שירדת!!!!!!! :) הלוואי עלי !!!!!! אם מותר לי לשאול, מתי עברת את הניתוח? בהצלחה בהמשך הדרך!!! רק הצלחות ועליות !!!!!! יש כוח וגם לך כל הכבוד!!! אוהבת, אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
נילי31/01/2012תודה, אנצ'קה !
עברתי את הניתוח שרוול קיבה ב-15 לנובמבר, אותו מקום, אותו רופא :). מאושרת עד השמיים, עושה ספורט (עיצוב גוף) פעם בשבוע (רוצה יותר, אבל אין חוג), פעם-פעמיים בשבוע עושה הליכות בקצב נמוך כ-40-60 דקות, מלאה אנרגיות, לא רעבה בכלל, אוכלת בעיקר חלבון (בשר כל הסוגים ודגים, גבינות קשות וחצי קשות אבל ממש קצת) ומרקים, לוקחת ויטמינים וברזל. בקרוב תרגישי גם את את כל השינויים, וגם תראי אותם ממש.
אני בתור לקוחה של "מתאים לי" ו"קרייזי ליין" עברתי פעם הראשונה ל"לורד קיטש" שלזה אפילו לא ציפיתי :). שימי לב על אזור האגן, בטן, צוור וידיים (מעל המרפקים). עוד חודש תתחילי קצת אמון ספורטיבי (פילאטס, לדוגמה) וסוד הכי גדול - מצב הרוח טוב ! חיבוקים, נלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאולגה היקרה!אני31/01/2012
שלום אולגה! אני מאוד שמחה על התגובה שכתבת לי ותודה רבה!!! אז לפני הניתוח תמכת בי מאוד, הסברת לי דברים והעיקר הרגעת אותי! תודה לך! את נשמעת כבן אדם מאוד סימפטי ונחמד! :) אם מותר לי לשאול...מתי עברת את הניתוח?איזה סוג? כמה הצלחת להוריד? אני בת 25 ומעניין בת כמה את? אני מירושלים,ואת? :) ויש לי עוד שאלה חשובה..לא הבנתי כלום מה לגבי המפגש? הבנתי שהוא יהיה ב 8 9 ו 10 במרץ 2012 , אבל איפה זה יהיה? נפגשים באותו יום כולם בפורום או שנפגשים ממש באיזשהו מקום???? אמממ???? ... ושוב תודה על מילותיך ותמיכתך...וכן אמשיך לעדכן בשמחה!!!!! ואני רוצה לומר , בהצלחה גם לך בהמשך הורדת המשקל! עלי והצליחי !!! בסוף כולנו נהיה דוגמניות...חבל על הזמן! חחחחח ...:) אוהבת, אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחח איזה נסיכה את..כנסי כנסי
אולגה31/01/2012תאמיני לי את אחת החינניות שיצא לי לפגוש כאן חחח.. דרך המילים רואים את האושר עלייך :)
טוב אז ככה, ניכנס לחקירה חחחח
אני בת 23, מרחובות, עברתי ניתוח שרוול באוקטובר האחרון.. הורדתי מאז 27 קילו ובא לי עוד ועוד ועוד חחח.. יש לי עוד 20 קילו להוריד ואז אני מגיעה למשקל 70,וכל מה שירד משם אין לי תלונות חחח :)
לגבי המפגש, שולה מסתירה דברים היא לא מספרת חחח בטח היא תודיע בקרוב..
תיצא הודעה מפורטת אל תדאגי. שולה בן אדם מדהים, אני בעצמי כבר מתה להכיר אותה..
אם יש לך פייסבוק, את מוזמנת להיכנס אליי- olga malhove
ומההההה עודדדדדדדד רציתי להגיד לך! אני רואה שאת שואלת פה על לחם.. תקשיבי אני התחלתי לאכול לחם בשבועיים האחרונים.. 2 פרוסות ככה כל יום,ותזהרי!!! זה ממכר...
זה פשוט נהיה קל לאכול לחם עם הזמן.. אם את מגיעה לשלב שכבר מותר לך לחם אז תחזיקי את עצמך טוב טוב כי אל תשכחי שאחת הסיבות שהשמנו זה היה גם ה-לחם!
אני מוצאת את עצמי לפעמים חושבת על לחם וזה לא טוב.. אז לאט לאט אל תרוצי.. תתחילי בצנימים ותשתדלי להישאר שם..
קיצר וזהו,דברי איתי וזה :)
בהצלחה נסיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לאולגה מרחובות!!
לימור31/01/2012בס"ד
שלום אולגה
אני גם מרחובות , אני מקווה שתגיעי למשקל הרצוי שלך !!
שמחה לשמוע את החיוך שלך מבין השורות !!!!
שאי ברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אולגה על התשובה המפורטת- תגובה
שולה זק31/01/2012כל הכבוד לך אישית על ההישגים.
לגבי המפגש עוד טיפ טיפה להתאפק ויבואו הפרטים. מה שחשוב לששריין התאריכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוררררררר
אולגה01/02/2012יש לך פייסבוק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהolgaיקרתי !!!
לימור01/02/2012בס"ד
מתוקה שלי כמה הופתעתי לטובה שאת גרה ברחובות
לגבי פייסבוק - אין לי
אני דתיה ולא מחזיקה דף......
אבל יקרתי אני נהנית מאוד לשמוע את העליזות שלך שקופצת מהמילים !!!
נשתמע!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להילה כהן הדיאטנית - אכילת לחםאני31/01/2012
שלום הילה! עברתי ניתוח מעקף קיבה אצלכם בהר הצופים ב 24 בינואר. את בטח זוכרת אותי....:) יש לי שאלה אליך.התחלתי היום לאכול (100 גרם קוטז,יוגורט דיאט...) ונורא בא לי לטעום קצת לחם...תגידי בבקשה,מתי יהיה מותר לאכול לחם , באיזו כמות ותדירות, ואיזה סוג? בתודה, אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להילה כהן הדיאטנית - אכילת לחם - תגובה
הילה כהן01/02/2012הי אנה ,
לחם ניתן לאכול סביב 5 שבועות מהניתוח כך שכרגע עדיין מוקדם ובעייתי לאכול בצקים
לגבי כמות ,תדירות וסוגים נצטרך לבחון ולהחליט יחד לפי התגובה האישית של הקיבה שלך . יש מנותחים שמסוגלים לאכול את כל סוגי הלחם בכמות קטנה ויש כאלו שמסתדרים עם טוסט או לחם חיטה מלאה וכו..
בינתיים תרכזי כוחות בהחלמה ובהסתגלות לניתוח וכשנגיע לשם בעוד חודש נבחן את הסוגיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)