מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- התאריך מתקרבריקי01/04/2010
התאריך ממש מתקרב ב6 לחודש .הניתוח שלי יוצא ביום שלישי ביום של המופלטות אני בה" משתרוולת.הלכתי היום לבית חולים דיברתי עם המרדים וחתמתי על מה שצריך.אני כתבתי לפני כמה ימים שמרוב המתח וההתרגשות התחלתי להישתעל המון.האמת זה כבר לא בשליטה שלי.כניראה הפחד גובר.אוףף אני מאד רוצה להיות אחרי זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאווווו!!!
שירה01/04/2010איזה יופי!!
איך אני שמחה בשבילך בהצלחה!
באמת הלך לך מהר איזה יופי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
ריקי01/04/2010תודה מאמיי אני מאמינה שגם לך זה יסתדר בסוףף את תראי .יאללה אנחנו קרובות שנינו מחולון עוד ניפגש ביחדד בחדר כושר. דרך אגב הגעתי עכשיו וראיתי שטילפנת אלי מצטערת הייתי עם הפון השני שלי אני אדבר איתך מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה~שמחה בשבילך!~
תהל01/04/2010המון בהצלחה, שיחלוף במהרה ותשובי אלינו בריאה ומחוזקת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תהלוששש
ריקי01/04/2010אוףף אני מחכה שזה יגמר.ונתחיל דרך חדשה ויפה.שזה יעבור לכולם יפה אמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף קיבה-תת ספיגה-שאלת הבהרה לד"רמירו01/04/2010
שלום שולה, תודה מקרב לב על תשובתך המהירה. בכל זאת הייתי מבקש לקבל גם את חוות דעתו של ד"ר מחאג'נה הנכבד. כפי שציינתי בשאלתי הקודמת, אני נמנה על אותם אנשים אשר צורכים נפחים קטנים של מזון בעלי ערך קלורי עתיר כגון : גלידות, שוקולדים, מיצים ממותקים וכיוצ"ב. קראתי בתשובתו של הד"ר הנכבד כי "ניתוח מעקף קיבה משלב אלמנט של תת ספיגה". השאלה הנוספת היא : האם במעקף קיבה קיים תת ספיגה גם לגבי קלוריות או רק לגבי ויטמינים ומינרלים (?), ומדוע על אף שניתוח שרוול קיבה דומה בתוצאותיו לזה של מעקף קיבה עדיין מעקף קיבה נחשב, גם כיום, ל"סטנדרט הזהב" בכל העולם המערבי ובמיוחד בארה"ב והוא ניתוח ההרזייה הנפוץ ביותר ?. ההגיון אומר, שאם קיים ניתוח פחות מסובך וזהה בתוצאותיו כמו "שרוול קיבה" הרי שלפחות בשנתיים-שלוש האחרונות הוא צריך היה להפוך לניתוח הפופולארי ביותר בקרב המנתחים הבריאטריים בעולם ולדחוק לאט ובהדרגה את מקומו של "מעקף הקיבה". התשובה בעניין תת הספיגה יכולה בהחלט להסביר חלק מהנימוקים לבחירה בכל זאת במעקף קיבה, בנוסף לשיקולים ייחודיים נוספים כגון : קיומו של ריפלוקס קשה. ושוב תודה ומועדים לשמחה. יאקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף קיבה
פרופ` אחמד מחג`נה01/04/2010נכון שניתוח מעקף קיבה הוא הנפוץ ביותר בארצות הברית. יש לזה שתי סיבות: עד לאחרונה הטבעת לא היתה מאושרת בארה"ב ושנית השרוול הינו ניתוח שגילו רק 10 שנים. היום יותר ויותר עושים שרוולים בעולם כולו ואחוז המשרוולים עולה.
לגבי ניתוח המעקף עצמו - היתרונות הינם הקטנת נפח הקיבה ועקיפה של כ-1.5 מטר של מעי דק פרוקסמלי כך שהספיגה של מזון ובהחלט קלוריות היא ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשימת בדיקות של מכבייפית01/04/2010
שלום ,
אני מעוניינת לדעת מהם הבדיקות שקופח מכבי דורשת על מנת לבצע את הניתוח במימון של הקופה.
אשמח לקבל את הרדימה מכם כי אצלי במרפאה הדברים לא זזים מהר.
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יפית
ליאור01/04/2010רשימת בדיקות לפני ניתוח :
לפני ניתוח תפגש להערכה עם כירורגית, דיאטנית, פסיכולוג ורופא מרדים. מטופלים העומדים בקריטריונים לניתוח הרזייה: מסת גוף מעל 40, או מסת גוף מעל 35 עם מחלות נילוות להשמנה, השוקלים ביצוע ניתוח, מתבקשים לפנות לרופא המשפחה ולבצע מספר בדיקות כהערכה טרום ניתוחית:
1. צילום חזה
2. צילום ושט קיבה
3. אולטרה סאונד בטן
4. אקג
5. שתן לכללית
6. בדיקות דם הכוללות:
· ספירת דם
· גלוקוז, אוריאה, קראטינין, נתרן, אשלגן, סידן, מגנזיום, פוספור, חלבון, אלבומין, פרופיל שומנים, תפקודי כבד
· תפקודי קרישה
· תפקודי בלוטת התריס
· HgbA1C, PTH, רמת ברזל, ויטמין B12, רמת חומצה פולית, רמת ויטמין D
· סרולוגיה להפטיטיס
7. מכתב מרופא המשפחה המציין את ההסטוריה הרפואית שלך
8. יעוץ רופא מומחה לפי המחלות הנילוות מהן אתה סובל
מבוטחי מכבי נדרשים לבצע גם:
· איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול
· מבחן מאמץ ( ארגומטריה ) – אם גילך מעל 35
· תפקודי ריאות
· מכתב הערכה מדיאטנית
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה בקריטריונים
שולה זק01/04/2010לא ציינת אם את עומדת בקריטריונים לניתוח.
רצוי לקבל את רשימת הבדעקות מהמנתח אליו תפני לאחר שיעיין בעבר הרפואי שלך, אותו תקבלי מהרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רופא?שירה01/04/2010
יש לי תור לאסותא בת"א לפגישת ייעוץ עם ד"ר גויטיין האם מישהו התנתח אצלו? יש לכם אולי דעות לגביו ? אשמח לשמוע שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורגים בכירים
שולה זק01/04/2010דר' דוד גוייטן הוא מנהל מחלקה כירורגית בתל השומר וכמו כל הרופאים המנתחים בתחום קיצורי קיבה , הוא רופא מומחה ומעולה בתחומו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קלה היא לא קלה דרכינו...תהל31/03/2010
משתוקקת לחזור לשגרה, לעבודה... למסגרת!
בבית אני נטחנת במחשבות על אוכל... היום יצאתי עם המשפחה והייתי עסוקה במחשבות אחרי האוכל. וכשאני חושבת על מה שאכלתי היום אני יודעת שזה לא הרבה ואפילו מעט מאד ביחס למה שאכלתי לפני כן. המון חששות מציפים אותי ומחשבות טורדניות ומוזרות. ממתינה לי עבודה רבה (תרתי משמע). זה מייאש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תהל
רוזי31/03/2010מה שלומך איך המרגש אצלי בסדר מנסה לטעום דברים קשה לי נורא חוזרת מחר לעבודה מקווה שיהיה קל חייבים ספרוט העין אוכלת יותר זה בטוח ולא לחשוב על האוכל בחג גנבתי הבעיה שלי זה מתוק ולא אוכל ניתרגל לביננתיים ירדתי 9 קילו אחרי שבועיים והכי חשוב אני כבר 89 קילו יחסית ניכנסתי במישקל נמוך בגלל הסכרת נותחתי אז חג שמח ושיה לכולם קל אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוזי
תהל31/03/2010מקווה שהחזרה לעבודה תהיה קלה, ואני בטוחה שהיא תטיב עמך. הלוואי והיה לי קשה לאכול דברים... אכלתי ירקות אתמול והיום... וזה לא בתפריט שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט לא קלה
לימור31/03/2010היי תהל
אני חודש וחצי אחרי ניתוח שרוול , פחות 13 קילו , אני מוצאת את עצמי הרבה לאחרונה אוכלת רק שטויות מהסיבה שהם עוברים יותר בקלות מאשר אוכל , אני חולה על מתוק , גם אני די מיואשת חשבתי וטעיתי לצערי שהניתוח הוא קסם , החלטתי שאחרי פסח אני מצטרפת לקבוצה של חלי ממן , כי אני חייבת לעבור שינוי בראש , אני לא מוצאת כ"כ זמן לעצמי כדי לאכול לאט ובשקט כי יש לי 4 ילדים קטנים , אני גם לא ממש עושה ספורט , אבל עדיין המחוג של המשקל מראה ירידה , מוזר לא ?????
שיהיה בהצלחה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
רוזי31/03/2010טוב צריך להיות חזקות
ולשנות בראש תנסי מסטיק
אני סך הכול שבועיים
ואני גונבת כואב עוצרת ממשיכה מהייכן את ומי זאות חלי אני מחולון אולי זה יעזור גם לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
ליאור31/03/2010תמיד אמרו פה בפורום שהניתוח זה לא קסם - יש הרבה עבודה !!!
מותר מידי פעם לגנוב , אבל לא להגזים , ולא במקום אוכל.
את יכולה לאכול משהו מתוק אבל בסוף ארוחה : לא לפני ולא במקום רק אחרי!!!!
בשלב זה אני לא ממליץ לך על חלי ממן ודומות , את לא נמצאת במצב כמו של שאר החברות בקבוצות שלה , והיא לא מתמחה בתחןם של מנותחי קיבה .
יש קבוצות מיוחדות למנותחי קיבה בכלל ושרוול בפרט - מומלץ
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות תמיכה
שולה זק01/04/2010אני מצטרפת לדבריו של ליאור, שזה לא הזמן המתאים לחלי ממן או דיאטה קלאב, או שומרי משקל.
הדרך שלך כבר סלולה. יש לך כלי עזר לירידה במשקל. את צריכה רק להשתמש בו נכון ותראי שזה יצליח.
המוטו שלי שאין להימנע מאוכל, רק שיש לאכול באופן שפוי.
עידן התירוצים "למה לא ואיך לא נגמר!"!!!! עכשיו את בעידן "הכן ובטח יכולה!!!
לכי לדיאטנית תקבלי תפריט מאוזן שמתאים לך. כן רצוי ומומלץ לשלב פעילות גופנית, אפילו רק הליכה.
קבוצות תמיכה שאני מכירה למנותחים יש בתל השומר ובמרפאת לין בחיפה. בקרוב אמור להיפתח מרכז רב תחומי גם ברמבם, פוריה וצפת שיתנו מענה גם בתחום התמיכה לאחר הניתוח.
אנחנו כאן ונשתדל להמשיך לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה וליאור
לימור01/04/2010היי
חשבתי על חלי ממן כי בעבר הייתי שם והשטיפות מוח מסתבר עובדות עליי ויש לי שם זיכוי מהעבר של חודשיים פלוס , אני נמצאת במעקב של דיאטנית דרך הכללית בכרמיאל אבל זה לא ממש עוזר לי , דרכה שמעתי על הקבוצה בלין , יש לכם מושג כמה זה עולה ? אין לי כ"כ כסף וזמן להגיע לחיפה על בסיס שבועי אני מכרמיאל .
אני שבעה מאוד מהר מאוכל , בד"כ חתיכת עוף פצפונת וטיפת סלט , אפילו ללא פחמימות ואני חייבת את המתוק אז כמה זמן אחרי הארוחה אני גונבת מתוקים , או חתיכת עוגה קטנה או ארטיק או אפילו חטיף שוקולד , מה יהיה?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוק בגדר הסביר
שולה זק01/04/2010מותר לאכול מתוק בגדר הסביר. חתיכה, ביס ולא לנשנש כל הזמן. האם שיתפת את המנתח בכמיהה שלך למתוקים לפני שהחלטתם על ניתוח שרוול?
קבוצת התמיכה בלין עולה בסביבות 400 ש"ח (אולי פחות) אם איני טועה לעשה מפגשים.
אם את מעוניינת , אוכל לתת לך הטלפון של נעמה כפרי הדיאטנית ,הכח הממנף את הקבוצות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
לימור01/04/2010קודם כל חג שמח ותודה על הענות המהירה והמקצועית שלך , כן שיתפתי את ד"ר מחאג'נה לפני הניתוח והוא אכן המליץ על ניתוח מעקף ובאותה נשימה הבהיר שאני אצטרך לקחת מינרליים כל החיים ואני יודעת שזה ניתוח הרבה יותר מסובח ופחדתי והאמת שאני ממש מתחרטת , בשבילי זה חלום לאכול שוקולד בלי שייספג , אני אשמח לקבל את הטלפון של נעמה
שוב תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
ליאור01/04/2010כמו שכבר אמרתי ושולה חיזקה :
אין בעיה עם מתוק אחרי ארוחה .
לא צריך לגנוב , תאכלי את זה בלב שלם, רק תקפידי שזה אחרי אוכל האוכל - לא במקום , ושזה מיד אחרי האוכל , ולא חצי שעה אחרי.
אכילה של מתוק על "קיבה ריקה" יפתח לך את התיאבון מחדש ולא תסתפקי בחטיף שגנבת .
כמובן לזכור שהירידה במשקל תלויה במה שאת מכניסה לעומת מה שאת מוציאה , כך שאם את חייבת את הקינוח \ ממתק \ חטיף ( אחרי האוכל כמובן :-) ) תקפידי לעשות גם פעילות גופנית על בסיס קבוע ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור -לגבי קבוצת תמיכה בכרמיאל
אהרון02/04/2010לימור שלום
גם אני מכרמיאל -ואני זוכר שלפני חודש בערך היה פרסום של איזה מישהי מכרמיאל
שעברה ניתוח שרוול בצפת -ועכשיו יש לה קבוצת תמיכה בדיוק לנושא הזה.
אני לא זוכר את השם שלה...היה פרסום בצפון 1 וזוהר הצפון.
תנסי איתה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוראים לה לירון כוכבי
ליאור03/04/2010אם מישהו ירצה אתן לו את הטלפון שלה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה של לירון
לימור03/04/2010כן אני יודעת שיש בכרמיאל קבוצת תמיכה שלירון כוכבי פתחה אך הדיאטנית שלי ממש לא ממליצה מכיוון שלירון לא מקצועית ואין לה דיאטנית לכן אני הולכת לחלי ממן לאחר שאפרת המנחה מתייעצת עם הדיאטנית שלהם לגביי
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהלך נבון
שולה זק03/04/2010לא מומלץ ללכת ליעוץ והכוונה למי שלא הוסמל לכך ואין לא את הידע המקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם ליאור ושולה...
תהל04/04/2010מנחה לא מוסמך, שאינו מתמחה בהנחיית קבוצות בכלל וקבוצות של מנותחים בפרט אינו הפתרון הטוב. הקופות הפנימו את הצורך ההכרחי באישור לניתוחים האלו אך אינם מכירים בכך שיש צורך בהמשכיות התהליך, בתמיכה. שייגבו תשלום, זה בסדר גמור מבחינתי... אנו זקוקים לכלים וחיזוק בהתחלה. שולה יקרה, אני ממתינה לקבוצות שייפתחו בפוריה או בצפת, אמנם רחוק ממני אך אגיע בשמחה.
שיהיה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
ליאור31/03/2010אני בטוח שכשתחזרי לעבודה ילך לך יותר קל.
את מקפידה לאכול כל 3 שעות ?
את אוכלת מרעב או בגלל שמתחשק ?
תתחילי לחשוב על סדר ארוחות ומה תוכלי לאכול כשתחזרי לעבודה , בהתאם לאוכל שיהיה זמין לך ולסדר היום - זה חשוב מאוד
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור
תהל01/04/2010היום היה לי קל יותר, תודה לאל. זה חוזר בגלים. גם אני בטוחה שכשאחזור לעבודה יוקל לי הרבה יותר. אני לא מקפידה על ארוחה כל 3 שעות. היום אכלתי 2 ארוחות קטנות ומעט פירות.
זו התחלה, וכמו בכל התחלה- לא פשוט... זו הסתגלות לאורח חיים חדש ואחר מזה המוכר לנו השמנמנים. אני בטוחה שמתי שאחזור לעבודה גם ארד הרבה יותר כי אני פעילה מאד...
תודה רבה על התמיכה שלך, של שולה המקסימה וכל החברים בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לפני ניתוחריקי31/03/2010
אני ממש כמה ימים לפני ניתוח שרוול והתחיל לי שיעול טורדני ממש מעצבן שלא מפסיקק בעיקר ביום.ולא בלילה.הלכתי לרופא והיא אמרה שניראה לה שהשיעול בה ממתח מהניתוח.יש דבר כזה?והאם ינתחו אותי בשיעול כזה?אני לוקחת סירופ לא ניראה לי שיש שיפור מה עושים.והאמת אני ממש לא חושבת על הניתוח בצורה רעה רק טובה..אני מקווה שלא תהיה בעיה בניתוח ויגידו לי לדחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשתדלי להרגע
שולה זק31/03/2010בהחלט יכול להיות שהשיעול הוא על בסיס מתח. תשתדלי מעט להרגע ולא לחשוב רק על הניתוח.
אל חשש ינתחו אותך והכל יעבור בשלום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ריקי
רוזי31/03/2010נשמה בכול מצב תנותחי יעבור יום לפני לא יהיה שעול לא לחשוב על זה זה קל נורא שיהיה בשעה טובה ומוצלחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם טבעתיעל31/03/2010
שלום.
עשיתי ניתוח טבעת לפני עשר שנים ואני מנסה להכנס להריון.
אשמח לשמוע מה ההשלכות של הניתוח והאם הטבעת תפריע לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לעזור לך
שולה זק31/03/2010צרי איתי קשר ואתן לך טלפון של יולדת עם טבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף קיבה - ספיגהמירו31/03/2010
שלום ד"ר מחאג'נה, אני נמנה על אותם אנשים מנשנשים. כלומר, בד"כ אנו צורכים נפחים קטנים של מזון עם ערך קלורי עתיר.
השאלה היא : האם היית ממליצה לי ללכת לניתוח מעקף קיבה (?) והאם לאחר הניתוח הזה אפילו אם אמשיך לנשנש חלק גדול מזה לא יספג ואז פחות קלוריות נכנסות לגוף ולא אשמין (?), בנוסף, קראתי בפורום מסויים כי במעקף קיבה בעיית הספיגה קיימת רק לגבי ויטמינים ומינרלים ואילו הקלוריות נספגות במלואן - הייתכן ?. תודה וחג שמח. יאקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישנושים מה הכוונה
שולה זק31/03/2010שלום יאקי
אם הנישנושים שלך הם דברי מתיקה - עוגות, שוקולד וכל שאר המתוקים, או אתה אכלן פחממות כמו בצקים, פסטות - וכל זה בכמיות?
אם אתה אכלן מתוק אכן מתאים לך ניתוח מעקף כי אין ספיקה ויש ירידה במשקל (מתאים במיוחד לסוכרתיים).
עליך לזכור שניתוח הוא לא במקום. לאחר ניתוחמ תחילה העבודה שלנו. להקפיד על תזונה נכונה, כמויות קטנות של אוכל כל כמה שעות ולעיסה טובה. הניתוח, שהוא כלי עזר צמוד למעשה, מאפשר לך להגיע לתוצאות הרצויות.
האם אתה עומד בקריטריונים לניתוח? האם התיעת כבר עם כירורג?
במידה ואתה בקריטריונים לניתוח, אני מציעה שתקבע תור לדר' מחג'נה, תקבל ממנו הסבר מקיף על סוגי הניתוח ויחד תחליטו מה מתאים לך..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אכלתם החג?תהל30/03/2010
היי חברים... לא מוכרחת להכנס לצלחת שלכם :) אבל אני מרגישה שאכלתי יותר היום (אולי זה פסיכולוגי בגלל שאני בסביבה אכלנית= בית מרוקאי).
בבוקר אכלתי חצי קציצה בתוך עיסת פירה, אח"כ טעמתי חתיכה מעוגת ג'לי עם תותים (קטנה!). והיום אחה"צ כשהמשפחה עשתה בשרים על האש אכלתי, תאמינו או לא נקניקייה חריפה ואפילו סלט ירקות. זה בכלל לא בתפריט שלי בשלב זה. ראוי לציין שלא הרגשתי כאבים חלילה או משהו כזה אח"כ... אבל זה לא הופך את זה לבסדר. זה המון בשביל משורוולת אחרי 9 ימים.
מה יהיה?
שאלה- האם מותר לי להתחיל בפעילות גופנית (הליכה?)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאכול צריכים
שולה זק30/03/2010ערב טוב צהל.
אתחיל מהסוף. כן הליכה ורצוי ומומלץ להתחיל בפעילות הדרגתית.
לגבי האוכל שאכלת. לא אכלת הרבה וזה בסדר שלא מנעת מעצמך אוכל ותחושת חג של הביחד בחגיגת האוכל. כל זמן שהרגשת בסדר ולא אכלת כמויות שהכבידו או גרמו לך לתחושה רעה (כמו צרבת לאחר אכילת חריף - דיינו. ברור שאין להפוך את חגיגת החג לשגרה יומית. שוב אני חוזרת ומדגישה אנחנו לא נמנעים מאוכל - אלא מאמצים אכילה שפויה ורצוי בריאה.
המשך שבוע נעים וחופש מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמישה ימים לאחר הניתוחלנה30/03/2010
שלום ! חג שמח!
ביום שישי עברתי ניתוח שרוול
כבר בבית .אני רק שתה אם זה נכון?
תודה
לנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לנה
ליאור30/03/2010לא כל כך בסדר שאת רק שותה .
אמנם בשלב הזה את אמורה להיות על נוזלים , אבל חשוב ומומלץ לאכול גם קצת מעדנים, אפילו אם זה רק חצי מעדן , אבל להכניס.
חשוב להתרגל מהיום הראשון לשיגרה של ארוחה כל 3 שעות - בשלב הזה גם חצי מעדן נחשב ארוחה .
להמשיך לשתות הרבה .
בשלב הראשון אפשר וכדאי לאכול קרטיבים - לי זה עשה טוב - ממליץ
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר מחגנהטלי30/03/2010
אני לפני ניתוח ורציתי לדעת מה גודל הבוג'י שאתה עושה למנותחים שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בוג'י?
תהל30/03/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל הכיס
שולה זק30/03/2010בוג'י זה המכשיר אם אינו טועה שחותך את הקיבה וסוגר את החתך. אני חושבת שהיא מתכוונת איזה גודל של קיבה הוא משאיר.
איך את מרגישה? אני מניחה שטוב והמשקל בטוח גם ידידותי.
המשך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה..
תהל30/03/2010שולה היקרה, אני מרגישה מעולה. תודה לאל כל סוגי המזון שאכלתי עד עכשיו לא הכבידו עליי (כמובן בכמויות קטנות מאד). במידת מה אני מרגישה כמו אישה הרה :),זה בהחלט דומה. הציפייה לקראת השינויים, חוויית התהליך שעוד רק התחיל והייחול הגדול לזכות באוצר.
בנוגע לבוג'י, אם הבנתי נכון... אצלי בניתוח הורידו בין 75% לבין 78%.
חג נפלאלאלאל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל הקיבה בשרוול
פרופ` אחמד מחג`נה30/03/2010הבוג'י זה צינור אשר מחדירים לקיבה דרך הפה בזמן שחותכים את העקומה הגדולה. עובה הבוג'י נע בין 36 ל46 שונה ממרכז לאחר. אני משתמש ב - 40 פרינש כאשר משתדל שהחיתוך יהיה מאוד הדוק לבוג'י. עוד דבר חשוב בקביעת נפח הקיבה הינו מרחק החיתוך מהפילורוס (מוצא הקיבה) שנע בין 6 ס"מ ל2 ס"מ. את זה אני קובע אנדיבידואלי לפי הפציינט.
שיהיה לך הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחשולה זק29/03/2010
לכל משתפי ומבקרי הפורום חג שמח. הצלחה בדרך החדשה לכל אלה שארי ולאלה שבדרך ומתכוננים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לך שולה המקסימה
ריקי29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה~חג אביב שמח!~
תהל30/03/2010חג אביב שמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות קטנות ומתוקות והמון הפתעות מרגשות.
חג של פריחה, חג של מנוחה,
חג של נחת, חג של "ביחד".
חג של תקווה, חג של חום ואהבה
ובקיצור, שיהיה לכם החג הכי נפלא.
בברכת פסח שמח!
תהל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומר לכםרוזי29/03/2010
יקירים חג שמח המון בריאות עשיה ואהבה שיהיה שנה של ירידה במישקל ועליה בדברים אחרים והמון בריאות ואהבה חיזקו ואימצו מכול הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה אמרת רוזי. בהצלחה גם לך
שולה זק29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוה גם לך יקירתי מצדיעה לך
רוזי29/03/2010על התמיכה העידוד והפירגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחיליםאילן28/03/2010
שלום לכולם,
אני חושב לעבור ניתוח שרוול ורציתי לדעת איך אני בעצם מתחיל את התהליך?
אני מבוטח במכבי וגר באזור חיפה. צריך לפנות קודם לרופא משפחה או ישר לכירוג?
מה העלויות של כל העסק וכמה מזה הקופה מממנת?
תודה וחג שמח לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך "פשוט" בעליל
שולה זק28/03/2010שלום אילן
לפני כל התהליך אנחנו צריכים לברר שאתה עומד בקריטריונים. הניתוח נמצא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שזכאי. הקריטריונים הם BMI (מסת גוף) הנמדד על פי גובה ומשקל.
BMI 35-40 עם מחלות נילוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרוך, טריגליצרידים, בעיות קרדיולוגיות.
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.
כחבר מכבי ובאזור חיפה, אתה יכול לפנות לאסותא בלב המפרץ.
אתה יכול לפנות ישירות למנתח בלי הפניה של הרופא המטפל ולקבוע תור להתיעצות.
כחבר מכבי תוכל לפנות לדר' מחג'נה ברמבם או באסותא.
מקווה שעזרתי. תוכל ליצור קשר בכל עת.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל
פרופ` אחמד מחג`נה30/03/2010שלום אילן
לקצר את התהליך תוכל לקבוע אלי למרפאת מכבי באסותא במספר 048810663-4. אני מקבל בימי רביעי בין 4 ל-6 בערב
בהצלחה בדרכך החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ~בדיוק שבוע לניתוח~תהל28/03/2010
הימים הראשונים אחרי הניתוח חלפו מצויין, תודה לאל! ביום חמישי בערב הייתה לי "נפילת מתח" והרגשתי שאני עלולה להישאב למקום לא טוב. כששולה המקסימה שלנו קראה את הודעתי הקודמת היא חייגה אליי ללא היסוס וחיזקה מאד! השבת חלפה מצויין והיום נסעתי לביקורת, אמרתי תודה לרופא והענקתי לו מתנה מכל הלב... הורידו לי הסיכות ו... החלק הכי חשוב... ירדתי 10 ק"ג!!!
וואו... אני מרחפת... עכשיו אני מבינה את הכוונה של המרץ שמגיע עם הירידה. זה כייף.
מתנה לחג :)
שיהיה חג שמח ובריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תהל מציין יקיריתי
רוזי28/03/2010היי אני לא נישקלתי עוד אחרי החג אדע שמחה בשבלך שיהיה חג שמח ואיזה כיף אנו יורדים ישששששששששששששש חג שמחחחח לך ולבני ביתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד תהל
שולה זק28/03/2010יש תמורה. אני שמחה בשמחתך:
א. שאת מרגישה טוב
ב. שאת ללא סיכות
ג. שירדת כל כך יפה במשקל
ד. שאת כבר מרגישה קלילה ומרחפת.
רק לא להכנס לאופוריה. את עדיין בראשית דרכך. עבודה רבה לפנייך. לשלב את התפריט של הדיאטנית יחד עם פעילות גופנית וכמובן להכנס במלוא המרץ לחיים החדשים ולהתמודד עם השינוי המשולש - שינוי בהרגלי אכילה, שינוי במראה ושינוי בחשיבה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד תהל
ריקי29/03/2010אני שמחה בשבילך.כל הכבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)