מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ההשלכות העתידיות לגבי ניתוח שרוולגדי11/05/2008
הייתי רוצה לדעת מה עשויות להיות ההשלכות של ניתוח שרוול לאחר מספר שנים, היות וסוג הניתוח הוא חדש יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההשלכות העתידיות
פרופ` אחמד מחג`נה12/05/2008כמו שציינת הניתוח הזה יחסית צעיר והוא בו 7 שנים. בתקופה זו לא דווחו תופעות חריגות מלבד אחוז קטן אשר אצלם חלה עליה במשקל עקב התרחבות השרוול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! עזרה!!!ציפי09/05/2008
שלום
שמי ציפי ואני בת 38 בגיל 18 עברתי את הניתוח הראשון srvg ירדתי 55 קג' שחהזיק 14 שנים
בשנת2002 לאחר פעולה חרורגית שבה פתחו לי את הסיכות הלכתי לבצע תיקון של הניתוח אז החליפו לי את הניתוח לתבעת שבמשך שנה ירדת20 קג' והכל עלה ויותר ע"פ שיחה עם רופאים הם טוענים שלא ברור להם למה לאנשים מסיומים הניתוח הנ"ל לא מתאים היום אני שוקלת 102 בגובה של 60 1 מה עושים במצב כזה שכל הבטן שלי מלאה הדבקויות ואף רופא לא מעונייןלשמוע אותי -או- לדבר איתי מאחר ולא נותחתי אצלהם היום אני מנסה לעשות דיאטה אבל ממש ממש קשה לי וזה מתחיל להשפע עלי נפשית
עזרה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצרי קשר
שולה זק12/05/2008שלום ציפי
תתקקשרי אלי ונראה איך אפשר לעזור
050-6233250
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טבעת בקיבה באופן פרטיאושי08/05/2008
שלום!
אני מעוניינת לעשות את הניתוח באופן פרטי, אך נאמר לי כי באופן פרטי הניתוח עולה 30,000 ש"ח, זהוא סכום מאוד גדול, שאלתי האם אנ יכולה לעשות את הניתוח ולא בסכום הנ"ל, יש לציין שאני עונה על הקררטריונים לעשות את הניתוח דרך קופת חולים ולכן אני מנסה באופן פרטי, כל דרך שניסתי לשווה! אני שוקלת 90 ק"ג וגובה 165, אני מבקשת שתעזרו לי אני בבעיה נפשית ביגלל מישקלי, אודה לכם על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אנדקציה רפואית
פרופ` אחמד מחג`נה08/05/2008כמו שהזכרנו קודם הקרטריונים של ניתוח קיצור קיבה ברורים. לפי הניתונים שלך את לא בקריטריונים ועל כן אין אנדקציה רפואית לניתוח גם לא באופן פרטי. לא נראה לי שתמצאי רופא שיעשה זואת מאחר וזה נוגד לקונסינזוסים העולמיים.
ממליץ שתפני לשיטות אחרות להורדה במשקל. שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאושי
ענבל מזרחי09/05/2008שלום רציתי להגיד לכל מי שרוצה לעשות קיצור קיבה שלא כדאי לא אני גם רציתי אבל למה שכל עוד אני בריאה אני ייתן שיחתחו אותי בסכין וייקח סיכונים אני עושה כרגע דיאטה באופן עצמי ותדעו שהכול רק רצון זה קשה אבל אם אתה מכניס לעצמך שאתה לא אוכל הרבה אז זה מה שצריך לעשות עובדה אצלי זה עובד אז למה לעשות ניתוח מה אתם חושבים שאחר כך לא משמינים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג ניתוח מתאים ליגדי05/05/2008
אני בן 57 שוקל 130 קילו, גובה 1.80 איזה סוג ניתוח יתאים לי ביותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג ניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה06/05/2008לפי הניתונים שמסרת אתה בקרטריונים הרפואיים לניתוח. אני שמח שאתה בכיוון הזה.
סוג הניתוח נקבע לפי אורח החיים והרגלי אכילה של המנותח. אשמח לקבל אותך במרפאה שלי להמשך יעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף - טרם נעניתי :(דנה04/05/2008
שלום לכם,
אני בת 28.5, גובה 1.66 ומשקל של 114 ק"ג,
רוצה לדעת כמה דברים-
א. האם נראה כי אני זכאית לקבלת התחייבות של קו"ח לניתוח.
ב. מה עדיף מבין האפשרויות? שרוול או טבעת?
ג. במידה ויש לי מושלם האם קופת חולים מסבסדת את כל העלויות כולל מחיר הטבעת עצמה או שיש השתתפות שלי, במידה וכן מה גובה ההשתתפות של הפציינט???
תודה רבה מראש,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף?
פרופ` אחמד מחג`נה04/05/2008לפי חישוב ה- BMI את עונה על הקרטריונים הרפואיים של הניתוח. מאחר והשמנה הוגדרה כמחלה , כל העלויות של הניתוח כולל טבעת הינם כלולים בסל הבריאות.
לגבי סוג הניתוח ומה עדיף זה נקבע אנדיבידואלית לאחר שיחה ארוכה עם הפצינט בה אני עומד על הרגלי אכילה, סוג האוכל ועוד.
אשמח לקבל אותך במרפאה לשיחה מעמיקה על סוגי הניתוחים היתרונות והחסרונות של כל ניתוח וכך לבוא להחלטה משותפת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול קיבה והמימוןגבי03/05/2008
אני בן 40 שוקל קרוב ל130 ק"ג ,- BMI 40 האם אני מתאים לניתוח? והאם קופת חולים תאשר את המימון אם אני שייך לכללית פלטניום. למי עליי לפנות בנושא הניתוח והמימון חוץ מאשר לרופא המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול קיבה
פרופ` אחמד מחג`נה03/05/2008לפי הקרטריונים אתה עונה על הדרישות לניתוח. הניתוח נעשה במימון הקופה. באם אתה גר בצפון תוכל ליצור איתי קשר ובאם אתה באזור מרוחק יש מנתחים אשר התמחו לניתוחים אלו תוכל לבקש מרופא משפחה להפנות אותך אל אחד מהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טבעתטל30/04/2008
שלום רב, אני בת 30 ורציתי לדעת- ערך ה-BMI שלי הינו 38 ואני סובלת מכאבי גב ולחץ ברגליים. הייתי מאוד רוצה לעשות את הניתוח לאחר עשרות נסיונות של דיאטות והוצאת כספים מיותרת משום שלאחר הדיאטה חזרתי שוב לאכול רגיל וכמובן עליתי במשקל.
השאלות שלי הן:
1. האם יש לי הזכות לעשות את הניתוח? למי פונים? באיזה עלות?
2. יש לי 2 ילדים ואני מאוד מעוניינת בילד שלישי בקרוב, האם כדאי לי קודם כל לשקול לעשות את
הניתוח או להביא ילד? האם יש קשר בין השניים?
3. האם הטבעת לא מקשה באופן רחב שנים לאכול דברים קשים? אוכל לחזור לחיים רגילים כמובן
לאכול במנות קטנות, אך גם רכות?
תודה מראש, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ` אחמד מחג`נה30/04/2008לפי חישוב ה-BMI יחד עם כאבי גב ורגליים יש אנדקציה לניתוח.
סוג הניתוח באם טבעת או אחר יקבע לאחר שיחה פרטנית יותר.
ניתן להכנס להריון לאחר ניתוחי קיצור קיבה ללא בעיות
באם את צפונית אשמח לקבל אותך למרפאתי לדון בנושא ואם לא תפני לכירורג בריאטרי באזור מגוריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט לגבי סוג הניתוחאבי28/04/2008
הינני בן 32 ,גובה 182 משקל 154 ק"ג, BMI 47
הינני בריא לחלוטין ולא חולה או סובל משום מחלה.
הינני חושש כי תהיה בעתיד פגיעה בבריאותי וכמובן שכבר עכשיו אני מרגיש ממש לא טוב מבכינת מראה וכבדות בתנועה.
אינני מנשנש ואנני מהחובבים מתוק, אני בעיקר אוהב ארוחות גדולות,מאוד אוהב בשר.
ניסיתי את כל הדיאטות אך אינני מצליח לשמור על הירידה ועולה בחזרה, לאחרונה אני כבר לא מצליח לרדת ורק עולה.
מה הניתוח המומלץ למצבי?? מהתרשמות שלי נראה כי שרוול כיבה הינו עדיף עקב פשטות ,אחוז נמוך של כישלונות,סיכון נמוך ואיכות חיים טובה. האם התרשמותי נכונה או שעדיף לי משהו אחר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה28/04/2008את סוג הניתוח קובע יחד עם הפצינט לאחר שיחה ארוכה (ולא MAIL של כמה שורות)
מאחר ואתה לא מנשנש, לא אוכל ממתקים ומקוה שאין לך בעיות צרבת הניתוח הנראה הכי מתאים הנו שרוול קיבה. תוכל להתקשר אלי ויחד ניתן להחליט סופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה ניתוח
גבי03/05/2008כנס לאתר מלב"י הם עושים לך באמת חשק לניתוח הבעיה היא רק מציאת המימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בעיית מימון, יש לי ביטוח
אבי03/05/2008בריאות פרטי כבר שלוש שנים וגם אם אצטרך להוסיף מכיסי מאה אלף זה שווה לי כל סכום בשביל להיות רזה.
אם יש פיתרון קסם שיגרום לי להיות רזה ללא סיכון או סבל אני מוכן לשלם כל סכום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי שלום
פרופ` אחמד מחג`נה04/05/2008תוכל ליצור איתי קשר פלפוני להמשך התהליך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח באופן פרטי המשך...ורה28/04/2008
ה-BMI שלי 30.8 אין מחלות נלוות, אך אני מאוד רוצה לעשות ניתוח. למרות הקריטריונים - אני שמנה. האם ניתן לבצע ניתוח בתשלום באופן פרטי רק בגלל שאני רוצה, ולא בגלל הקריטוריונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אנדקציה
פרופ` אחמד מחג`נה28/04/2008צר לי מאוד. אני מבין ללבך אבל אי אפשר לבצע ניתוח קיצור קיבה לפצינטים אשר לא עומדים בקרטריונים הרפואיים.
שיהיה לך בהצלחה בדרכים אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הצליח?אופירה27/04/2008
שלום לך .
לפני חודשיים וחצי לערך עברתי ניתוח מעקף קיבה אצל ד"ר שוורץ בבית חולים מאיר בכפר סבא.
הניתוח עבר בשלום , אך ההחלמה הייתה קשה לי מאוד...
במשך החודשיים וקצת שעברו ירדתי 15 ק"ג, וזה ניראה לי די מעט לעומת הזמן הרב שעבר...
יש לציין שזה לא הניתוח הראשון- לפני 14 שנים עברתי קיצור קיבה וירדתי 60 קילו , ורק בשלוש השנים האחרונות עליתי 30 מהם בחזרה.
שאלתי היא האם הגיוני שאני מסוגלת לאכול הכול?
האם קצב הירידה האיטי בסדר?
אני מפחדת שכל הסבל שעברתי היה לשווא...מחכה לתשובה...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה
פרופ` אחמד מחג`נה27/04/2008אופירה שלום
ירידה של 15 ק"ג במשך חודשיים נחשבת לטובה מאוד לאחר הניתוח. יש לך עוד הרבה לרדת. מאחר ובניתוח זה מקטינים את נפח הקיבה בנוסף למעקף את תצליחי לאכול כמויות קטנות יותר ממה שאכלת קודם.
לאחר הניתוח צריכה להיות במעקב תמידי אצל המנתח והדיאטאנית אשר ידריכו אותך איך לנהוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבהשרי25/04/2008
שלום רב... חבר שלי עשה לפני כשנה ו8 חודשיים ניתוח קיצור קיבה בליזר בבית חולים פוריה ידוע לי שלמנתח קוראים דוקטור גרעון.
חבר שלי רזה במשך הזמן הזה 63 קילו
היום הוא שוקל 68 והוא ממש רזה ומיום ליום הוא ממשיך להרזות הוא נהיה פשוט שלד עצמות..
הוא אוכל ממש מעט.. כבר כל המשפחה שלי מעירה לי שהוא נהיה ממש רזה.
מה אפשר לעשות שלפחות הוא לא ירזה יותר?! אני לא מבקשת שישמין אבל שיעצר במשקל הזה ולא ירד יותר..
אנא עיזרו לי זה מצב קריטי..
בתודה מראש. שרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור קיבה
פרופ` אחמד מחג`נה27/04/2008לא ספרת לנו איזה ניתוח בדיוק הוא עבר? האם הוא מקיא? האם אינו מסוגל לאכול?
בד"כ הירידה הדרסטית לאחר ניתוחים אלו הינה בשנה שנה וחצי הראשונים ולאחר מכן המשקל מתיצב.
היתי מציע לפנות למנתח לבדוק באם הכל כשורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח באופן פרטיורה24/04/2008
במידה ולא עומדים בקריטריונים של הניתוח, האם קיימת אפשרות לבצע אותו באופן פרטי בתשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטריונים לניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה27/04/2008מה הכוונה לא עומדים בקרטריונים? האם חסר 1 ל- BMI הדרוש או 10.
תפרטי בבקשה את הגיל, המשקל, את הגובה ואם יש מחלות נלוות וכך אוכל לעזור לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל גבוהעופר23/04/2008
שלום רב, אישתי סובלת מעודף משקל גבוה, בסביבות 50 קילו, היא מנסה דיאטות כל הזמן ומתייאשת, חשבה לעשות קיצור קיבה ומפחדת מפגיעות או נזק בריאותי, האם היא יכולה לשוחח עם מישהו שיסביר לה את הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל
פרופ` אחמד מחג`נה27/04/2008אם אתם תושבי הצפון אשמח לקבל אותה אצלי במרפאה ולהסביר לה את היתרונות של הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבהאורנית21/04/2008
שלום האם ניתוח קיצור קיבה הוא משהו תמידי או שאפשר להתחרט ולהסיר את הטבעת וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טבעת הפיך
שולה זק22/04/2008לשאלתך ניתוח טבעת הינו ניתוח הפיך. ניתן להוציא הטבעת ולהחזיר המצב לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל של 15 קילופז15/04/2008
האם מומלץ לעשות קיצור קיבה ל-15 קילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
שולה זק15/04/2008התשובה היא חד משמעית לא.
לניתוחי קיצור קיבה יש קריטריונים ברורים הנמדדים לפי ה- BMI.(מסת הגוף ולא לפי קילוגרמים)
בעודף משקל של 15 ק"ג רצוי פנות לתזונאית ובשילוב פעילות גופנית ניתן לרדת יפה במשקל ולשמור על השגים לטווח ארוך.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)