מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלהרננה13/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש אנשים שניתוח לקיצור קיבה לא עובד עליהם כלל. כלומר לא מרזה אותם. אם יש כאלו, כמה אחוז מהמטופלים הם?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה משותפת
פרופ` אחמד מחג`נה14/04/2008הניתוח הינו כלי טוב לעזור לרדת במשקל. חשוב להתאים את סוג הניתוח למטופל. רצון המטופלושיתוף פעולה יחד עם מעקב צמוד של הכירורג והדיאטאנית לאחר הניתוח מבטיחים הצלחה מאוד גבוה כאשר עדיין יש מקרים בודדים שלא יהנו מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוול או מעקף??דורון10/04/2008
שלום רב.
אני בו 35 גובה 180 ,משקל 125, סובל מלחץ דם גבוה.
החלטתי לעשות ניתוח אך אני מתבלט בין ניתוח שרוול קיבה למעקף קיבה.
אני לא אוכל מסודר..אוהב לנשנש...
1. מה ההבדלים ביניהם.?
2.האם האחד טוב מהשני?
3.מה מסוכן יותר?מהן הסיבוכים האפשריים?
4.במה אפשר לרדת יותר במשקל?
5.איזה ניתוח יגרום לתחושת שובע גבוה יותר?
על מה אתה ממליץץץץ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???????????????????
דורון16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
שולה זק22/04/2008שלום דורון
אני עכשיו רואה שתשובתי פשוט לא נקלטה כאן ואני מתנצלת.
אשמח אם תתקשר ואשתדל לענות לשאלותיך
בברכה
שולה
050-6233250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון שלום
פרופ` אחמד מחג`נה27/04/2008אנסה לענות בקיצור
שירוול קיבה זה ניתוח שבו יוצרים קיבה קטנה בצורת צינור (מורידים כ- 80% מנפח הקיבה). כאשר בניתוח מעקף יוצרים קיבה קטנה אשר מנותקת מכל שאר הקיבה ומחברים לולאת מעי וכך עוקפים את הטרסריון והגוגונום. ניתוח השרוול פחות מורכב ולא פוגעים בהמשכיות מערכת העיכול.
הירידה במשקל בניתוח הראשון הינה כ- 60% מעודף המשקל ובשני עד 70%. בשני הניתוחים יש ירידה בתאבון כאשר בראשון ע"H ירידת רמות הגרילין ובשני בנוסף שנויים הורמונלים אחרים.
במי אני ממליץ???
לזה יש צורך בשיחה מעמיקה יותר ולבחון את אורך החיים שלך והרגלי האכילה.
אשמח לענות ביתר פירוט במרפאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה...מירית08/04/2008
שלום,
ביום שישי האחרון (4.4) עברתי ניתוח טבעת ע"י ד"ר אבינוח, הכל הלך ממש בסדר...
רק דבר אחד מפריע לי... הפורט שלי ממוקם ממש במרכז החזה וזה מאוד מורגש, וקצת מפריע שלא לאמר מעט כואב במיוחד כשאני שוכבת על הצד או מתכופפת....
האם זה טבעי? ואם כן האם חוסר הנוחות באיזור עוברת?
המון תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הפורט
שולה זק09/04/2008שלום מירית
שמחה לשמוע שעברת הניתוח והכל בסדר מבחינת התהליך.
מאחלת לך הצלחה בהמשך הדרך.
לגבי מיקום הפורט ואי הנוחות שאת חשה - בנושא זה עליך לפנות לדר' אבינוח. רק הוא יוכל לעזור לך בנושא. עד כמה שידוע לי הוא יחיד הממקם את הפורט במקום הזה.
אשמח לזור בכל דרך ובכל עת בכל נושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מירית
קובי21/04/2008ברכות על הניתוח קודם כל
מיקום הפורט משתנה ממנתח אחד לשני, הרוב ממקמים את מיכל ההזרקה בפסיה (שכבה בעור)
ד"ר אבינח ומנתחים נוספים ממקמים אותו גבוה יותר.
אל דאגה עם הזמן הוא יתפוס את מקומו ויהיה כמעט לא מורגש ובטח לא מציק.
אני מספר לך את זה מנסיוני האישי כבר 11 שנים עם הטבעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?שרית08/04/2008
שלום אני בת 31 אמורה לעבור ניתוח טבעת יש לי BMI 42 ואני מאוד מפחדת מעוניינת לדעת מה הסיכונים של הניתוח ? האם כואב אח"כ ? האם אני יכולה להמשיך לטפל בילדי הקטנים ולהרים אותם אחרי הניתוח או שכדאי לי לדאוג קצת עזרה בימים שאחרי הניתוח? יש לי עוד המון שאלות מעוניינת לדבר אם מי שעבר את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, גם אני חדשה...
מירית08/04/2008היי, שמי מירית, וביום שישי האחרון (4.4)נותחתי אצל ד"ר אבינוח (טבעת). בשלושת הימים הראשונים הסיכות של חמשת החתכים מעט מציקות וקשה לזוז בחופשיות (גם לא לצחוק ולא להתעטש...) אבל כל יום מרגישים יותר טוב...
מחר מורידים לי את הסיכות... רק דבר אחד מטריד אותי הוא: הפורט הממוקם אצלי במרכז החזה ואני ממש מרגישה שיש לי משהו שם.. במיוחד כשאני מתכופפת, וזה די לא נעים... האם התופעה מוכרת למישהו? ואם כן האם זה עובר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלות וחששות
שולה זק09/04/2008שלום שרית
את יכולה לצלצל אלי ואשמח לענות לכל שאלותיך
בברכה,
שולה
050-6233250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהת06/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מאיזה משקל אתם ממליצים לשקול ניתוח לקיצור קיבה.
אני אישה בת 30 בגובה 1.60 מהו המשקל שמעליו כבר כדאי לי לשקול ניתוח?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לניתוח
שולה זק09/04/2008שלום רב,
הקריטריונים הם על פי BMI (מסת הגוף.)
כנסי לאתר עמותת משקל בריא שם תמצאי מקל לבדיקת נתונים.
BMI 35-40 עם מחלות נילוות או BMI 40 ומעלה. במקרים אלה הקופה מכסה את הניתוח.
אשמח לעמוד לרשותך בכל עת
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לקיצור קיבהקרין01/04/2008
שלום רב שמי קרין ואני שוקלת 58.700 וגובהי 164,היקף הבטן שלי 85 ס"מ. ברצוני לעבור ניתוח לקיצור קיבה על מנת שתהיה לי בטן שטוחה.
האם אוכל לעשות ניתוח זה במסגרת הקופה?
בתודה רבה,קרין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לניתוח
שולה זק09/04/2008שלום לך,
לפי הנתונים שרשמת אינך עומדת בקריטריונים לניתוח הצרת קיבה והכוונה לקבלת התחייבות של הקופה (ללא עלות כסםית).
תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ואוכל לענות פרטני לשאלותיך
בברכה,
שולה
050-6233250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילליאת01/04/2008
שלום רב, מאיזה גיל ניתן לבצע ניתוח קיצור קיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שלום
פרופ` אחמד מחג`נה01/04/2008בהתחלה האנדקציות היו מגיל 17. אומנם יש מקרים ותאורים של גילאים יותר צעירים אפילו 12 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוול, מגן זהבמיקי29/03/2008
שלום, הBMI שלי הוא 36.5. הכולסטרול שלי הוא 246 ואני גם סובלת מבעיות בברכיים שלדברי אורטופד שהייתי אצלו לפני כמה חודשים נובע מעודף משקל. מה הסיכויים שלי לקבל את הניתוח? בהתחשב בבעיות שיש לי בעקבות העודף משקל
במידה ולא אקבל את הניתוח, האם מגן זהב אמור לעזור לי באיזשהי צורה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקש הפניה לכירורג
שולה זק29/03/2008שלום מיקי
תבקשי הפניה לרופא כירורג בריאטרי (מנתח להצרת קיבה) ותגשי להתיעצות
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר קבעתי תור,
מיקי29/03/2008נאמר לי ע"י המזכירה שלא צריך הפניה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרת קיבהמ27/03/2008
אני רוצה לעשות ניתוח להצרת קיבה מאיזה משקל אפשר לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדיקציות לניתוח
שולה זק27/03/2008שלום רב,
האינדיקציה היא ה- BMI שזה יחס של הגבוה והמשקל.
לניתוח קיצור קיבה יש קריטריונים ברורים שאומרים: BMI 35-40 עם מחלות נלוות כמו סכרת לחץ דם וכו'. או מ- BMI 40 ומעלה.
הניתוח נמצא בסל הבריאות למי שנמצא מתאים.
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבה לנועררונה26/03/2008
שלום, בתי בת 16 וחצי והBMI שלה מעל 40.
רציתי לשאול אם יש רופא שיסכים לנתח אותה בגילה ומה הסיכויים שזה יעזור?
כמה עולה ניתוח כזה והאם הוא כלול בסל הבריאות? (יש לנו ביטוח של מכבי זהב)
והאם יש רופא שאפשר לפנות אליו באיזור חיפה.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לנוער
שולה זק26/03/2008
שלום רונה
הניתוח נמצא בסל הבריאות למי שעומד בקריטריונים והוא ללא עלות.
הקריטריונים לנוער הם כמו למבוגר, ומאחר ומדובר ב - BMI 40 הניתוח ללא עלות.
ניתן לפנות ליעוץ לדר' מחאג'נה בבית חולים רמב"ם בטלפון 0502063521
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונה
פרופ` אחמד מחג`נה01/04/2008תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני. אשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט-אופ: טיפול/מעקב/מילוי טבעתנאוה25/03/2008
שלום רב:
ב-20.3.08 עברתי ניתוח הוצאה/הכנסת טבעת AP L INAMED וגם תיקון HIATAL HERNIA בקע. אני מבוטחת מכבי מאיזור הקריות בצפון ומעוניינת להמשך טיפול שכולל ניפוח טבעת בפלורוסקופ, בדיקות מצב ההרניה וכל שאר הדברים שכרוכים במעקב לאחר הניתוח. זה גם חשוב לי שהכל ירוכז במרכז רפואי אחד כדי שאם יהיה צורך בפניה דחופה, אני אדע לאן ולמי לפנות והצילומים שלי יהיו בהישג יד המטפל (זאות לאור ניסיון כושל בעבר וחוסר תיאום בין גורמים רבים מדי שהביאו אותי לסיבוכים מיותרים).
היות ובמכבי פניתי כבר ואין אדם אחד שממש יודע לכוון אותי רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל המשך טיפול בבי"ח רמב"ם ללא צורך בהוצאות כספיות פרטיות ומה עלי לעשות כדי להגיע לרפאה שמטפלת באנשים אחרי ניתוחי LAP BAND ?
מרגישה די אבודה! בבקשה עזרתכם.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` אחמד מחג`נה25/03/2008שלום
לא אמרת איפה עברת את הניתוח ולמה לא להמשיך את המעקב אצל הרופא המנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר מהאג'נה
נאוה25/03/2008שלום ורב תודות על תשבובתך המהירה. ב-97 פרופ' אנתבי ניתח אותי. עברתי את ניתוח הרוויזיה במרכז רפואי אסותא ת"א ע"י ד"ר סובחי שגם יבצע הבדיקה הפוסט-אופ ראשונית. מעבר לזה אני צריכה מעקב על ידי מומחה שמכיר סוג זה של ניתוח וגם נמצא בצפון ולא במרכז רפואי במרכז הארץ. כמו כן התברר לי שהמנתח שלי איננו נמנה בין רשימת המנתחים של מכבי כך שגם מבחינה כספית אין ביכולתי לממן המשך מעקב וטיפולים.
יש עוד הסברים אך הם לא רלוונטיים בפורום הזה.
מקווה שהסברתי היטב.
בכבוד רב
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאוה שלום
פרופ` אחמד מחג`נה01/04/2008את יכולה בהחלט לבוא אלי. אני גם רופא של מכבי ואני עובד ברמב"ם. את יכולה להגיע אלי למרפאה שלי להשמנה ביום שני בשעה 12 בצהריים להביא התחיבות מהקופה. אם יש שאלות תתקשרי למזכירה תמר 048541831
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטריונים לניתוח קיצור קיבהציפי22/03/2008
שלום רב.
אני בת 46 גובהי 165 ס"מ ומשקלי 97 ק"ג. פעמי רבות ניסתי לרזות, ירדתי מעט מאוד באיטיות רבה ותמיד העלתי את כל מה שירדתי בחזרה. כיום אני די מיואשת ורוצה לבדוק את האופציה הניתוחית.
האם אני זכאית להשתתפות הקופה (אני בכללית) בניתוח קיצור קיבה? מהם הקריטריונים לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרטריונים לניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה23/03/2008הקרטריונים לניתוח הינם:
BMI 35-40 עם מחלות נילוות
BMI 40 ומעלה
כאשר BMI הנו משקל חלקי גובה במטרים בריבוע
לפי החישוב אם אינך סובלת ממחלות נללות אינך קנדידאט לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה פתולוגית בנער בן 17אריה20/03/2008
נער בן 17 עם BMI גבוה מ- 40 ,פרט לכך בריא. מעונין לשקול טיפול ניתוחי לכך. מה הקריטריונים לגבי גיל זה, האם הם שונים מגילאים בוגרים יותר? האם ניתוחים בגיל זה גם כן מכוסים בסל ?
ומה הניסיון לטוח ארוך בנערים אלו לאחר הניתוחים השונים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר בגיל 17
פרופ` אחמד מחג`נה20/03/2008הקרטריונים כמו במבוגר.
הניתוח בסל
יש לנו נסיון טוב בגיל הזה כאשר ניתוח משפר את איכות החיים
ממליץ שתפנה לכירורג בריאטרי להמשך יעוץ
אם אתה בצפון אשמח ליעץ לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבה (טבעת)Ilana19/03/2008
שלום דר' מחג'נה!
בשבוע הבאה יש לי תאריך לניתוח ל25.3 ברמבם..אבל עוד לא קיבלתי טבעת הביתה..הייתי בקופת חולים שלי ב 17.3 הזמנתי אותו ואמרו לי שם שטבעת יכולה להגיע תוך ימים ספורים
אבל עד עכשיו לא קיבלתי אותו ...מה אם הטעבת לא באה עד הניתוח...מה אלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
פרופ` אחמד מחג`נה20/03/2008העניין סודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף או שרוול?אבהדסי19/03/2008
שלום. אני שוקלת 117 קילו וגובהי 1.64. אני רוצה לעשות ניתוח, אך מתלבטת האם לעשות שרוול או מעקף - מה ההבדל? איך אדע מה הכי מתאים לי?
כמו כן, שמעתי על תופעה בשם 'דמפינג', שהיא דפיקות לב וסחרחורות אחרי אכילת מתוקים ומטוגנים...האם זה אכן כך? איך מתנהלים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף או שרוול?
פרופ` אחמד מחג`נה20/03/2008קביעת הניתוח המתאים נעשית לאחר שיחה מעמיקה על אורח החיים והרגלי אכילה.
אשמח לקבל אותך לשיחה ואז נחליט ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)