מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינתור בהרדמהחוה15/09/2008
האם ניתן לעשות צינתור לב בהרדמה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור בהרדמה
ד''ר ריקרדו תובר16/09/2008חוה שלום
כן ,ניתן לעשות צינתור לב בהרדמה כללית אבל בדרך כלל אין צורך .
רצוי לקבל הסבר שלם מהמצנתר לפני שהוחלט לבצע צינתור
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקוקרדיוגרפיהאורי15/09/2008
שלום, אני בן 23 ומאוד פעיל ספורטיבית למרות זאת לחץ הדם שלי גבוה יחסית לגילי 130/65 ולכן ניגשתי לבדיקה שם רשמו לי את הדברים הבאים אסינכרוניה סיפטלית. דלף מיטרלי קל. דלף טריקוספידלי מינימלי. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך בגבול העליון של הנורמה 34 mmHg. שאר הממצאים היו תקינים. רציתי לדעת מה זה אומר רק אציין שעשיתי א.א.ג לפני הרבה זמן ואין לי תוצאות עכשוויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקוקרדיוגרפיה
ד''ר ריקרדו תובר16/09/2008אורי שלום
בדיקת אקו לב בגדר הנורמה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת אנטיביוטיקה בלידהדבי13/09/2008
גילו אצלי בלב asd גדול מאוד(לפי הגדרת ההגדרה... 2.2 ס"מ) בכ"א, אני לפני לידה ב"ה. רציתי לשאול מה הפרוצדורה בקבלת אנטיביוטיקה. אני יודעת את המינון של לפני טיפול שיניים. האם יש צורך להגיע לבית היולדות עם איזו הנחיה ברורה וכתובה מרופא/קרדיולג או שמספיק לומר להם את האינפורמציה ויש להם את המינון וכו'? אשמח לקבל תשובה דחופה! (אגב, זה דחוף לי כי לקבל תור אצל קרדיולוג זה בערך לחכות חודשיים, מה עודש קרדיולוג רגיל לא ממש ידע מה להנחות אותי בכלל!!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008דבי,
ASD אף פעם לא הצריך טיפול אנטיביוטי מניעתי, לא לפני טיפולי שיניים, לא לידה, לא...לכלום, לא משנה מה גודלו.
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אני בהלם!
דבי16/09/2008כ"כ היה ברור שחייבים! (והזהירו אותי על טיפולי השיניים!!!!) סליחה שאני שואלת שוב, אתה בטוח??????????...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYEESSS !!!
ד``ר רוברט הפנר16/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה על האיחולים
דבי16/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, סתם חויות!
דבי10/05/2009בסוף עקב ירידת מיים קיבלתי המוןןן אנטיביוטיקה לפני הלידה... (כל 4 שעות במשך יומיים...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיכנסו בבקשהאנונימי13/09/2008
שלום, אני בן 16 עוד מעט. מעשן נרגילה וסיגריות קרוב לשנה וחצי.התחילו לי כאבים באזור הלב לפני כמה ימים למשפחה שלי יש היסטוריה של מקרי לב ואבא שלי קיבל לפני כמה שנים התקף לב. רציתי לדעת האם יש קשר בין העישון לכאבים בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העישון מזיק לבריאות
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא צריך דוקטור שיגיד לי את זה
אנונימי14/09/2008אני רוצה לדעת אם בגיל כזה זה יכול לגרום לכאבים בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק נמוךבעל13/09/2008
בת 55, שבוע ימים מרגישה חולשה עד בחילה. לחץ דמי: 100/60 או 110/65, ודופק 60. נמצאת במעקב קרדיולוגיה פעם בשנה ,ללא טיפול תרופתי עקב: הפרעה דיאסטלית 2 עם דליפה מינורית במסתם התלת צניפי. מטופלת באלטרוקצין 50 בגלל תת פעילות והשימוטו. האם לחץ דמי והדופק נמוכים (כמה נורמלי צריך להיות בגילי, אני מודדת בבית....)והאם זה מסביר את הרגשתי ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008לא רואה בעיה בדופק ולחץ הדם שלך אבל אני לא מזלזל בתלונותיך, לכן אני מציע לך להבדק אצל רופא, משפחה או קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח לב פתוח שנירוני13/09/2008
שלום רב, אני בת 33, בגיל 9 עברתי ניתוח לב פתוח לתקון ASD. לפני כשנה וחצי חשתי עייפות , נבדקתי ובסופו של תהליך עברתי לפני כ-3.5 חודשים ניתוח נוסף לסגירה חוזרת של ASD , תיקון מום מסוג סינוס ונוזוס ותיקון של מסתם טריקוספידלי. מטופלת כרגע באספירין בלבד. כחודש לאחר הניתוח, חזרתי לעשות הליכות, במהלכן הדופק נע בין 120-135. קרה לא אחת שחשתי לפתע דפיקות לב חזקות והדופק "קפץ" בבת אחת ל-180 וטיפס ועבר לעיתים את ה-200 (הגיע עד 206 למיטב זכרוני). לאחר מס' שניות ספורות, הדפק "נחת" בבת אחת בחזרה ל120-130 ודפיקות הלב חלפו. החלטתי לעשות הפסקה בליכות לזמן מה. אבל - לפני מס' ימים כאשר ישבתי בהרצאה שלא לוותה בשום מאמץ - הדופק נע בין 78-110, לפתע חשתי דפיקות לב מואצות והדופק החל לטפס (לא קפיצה בבת אחת) והגיע עד ל-176. נשאר כך ל-2 דקות בערך ולאט לאט החל לרדת עד שהגיע לדופק של כ-110. עליית הדופק לוותה בדפיקות לב, בתחושה של סף עילפון ורעידות. האם מדובר בהפרעת קצב? אני יודעת שיש לי גל P (?) הפוך. איך מטפלים ? האם פרט להפרעת קצב תיתכן בעיה אחרת? כיצד מטפלים ? יש סיכון שאני צפויה לניתוח נוסף? אני חוששת מאוד . בנוסף, לעיתים יש לי תחושה של מעין עייפות בשתי הידיים, לעיתים רק באחת מהן. אציין עוד שלאחרונה אני סובלת מאוד מכאבים חזקים בעתם התחתונה של הצוואר (הנמצאת בחלקו העליון של עמוד השידרה). האם יש קשר לעייפות בידיים? שאלה אחרונה - יש לי ורידים בולטים ברגליים. האם ייתכן שנוצרו בגלל בעיית הלב במהלך השנים? אשמח באם תענה לי בהקדם, תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008רוני,
צר לי, אבל הבעיות שלך יכולות להפתר רק עם הקרדיולוג שלך ולא באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל/י לתת לי יותר פרטים?
דבי16/09/2008במייל, איפה עברת את הניתוחים וכו'! אגב, אנחנו באותו גיל! תני פרטים באתר אם תוכלי או איכשהוא. כרגע פשוט לא בא לי לתת כאן את המייל שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי - רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך
רוני21/12/2008האם עדיין רלוונטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אם בא לך לספר יותר...
דבי21/12/2008למה היית צריכה 2 ניתוחים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוייעל12/09/2008
שלום רב אמי, בת 73 לפני כשלוש שנים צנתור בו הוכנס סטנט. תוצאות מיפוי מעכשיו: דופק במאמץ 139 לח.ד. במאמץ 100\240 חדר שמאל תקין קליטת תליום ירודה והפיכה בקיר האינפריורי אינפרואפיקלי כחשד לאיסכמיה האם הבנתי נכון ואין זרימת דם בכלי דם? האם היא זקוקה שוב לצנתור אודה לדעתך המלומדת בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008יעל,
צריך להתאים את המיפוי לאמך ולא את אמך למיפוי. מכיוון שאני לא מכיר את ההיסטוריה הקרדיאלית שלה, קשה לי להעריך את משמעות תוצאת הבדיקה. צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה, לחצי דם, ושיעול .אבי12/09/2008
שלום לך פרופסור. אני בן 32. לאחרונה יש לי התקפים של לחץ בחזה שמובילים לשיעול, זיעה ותחושת מחנק, התופעה . שמתי לב שהתופעה הזו מגיעה אליי כשאני זונח את הפעילות הגופנית שלי למשך זמן של שבועיים. התחושה היא קשה, תחושה של איזשהו התקף שהולך לבוא. בדרך כלל אני בנאדם בריא, מסוגל לעשות צדעה של 15 ק"מ כשעה וחצי של הליכה. שאלתי היא. האם בגיל צעיר מאוד יחסית להקפי לב, התסמינים שאמרתי הם של טרום התקף לב? אלו פעולות או שינויים באורח החיים אוכל לבצע כדי לשפר את המצב ולהעלים אותו? מה עליי לעשות? אציין שיש לי טיפה משקל עודף. גובה 181 שוקל 80 קילו. תודה , מחכה לתשובה. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
ד``ר רוברט הפנר13/09/2008אבי,
נראה שהפתרון בגוף השאלה, תמשיך בפעילות הפיזית שלך. בכל מקרה כדאי גם שתתיעץ עם רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי לב עם טליוםשירה12/09/2008
שלום רב, אמש קבלתי את התוצאות של המיפוי ובהן נאמר:שינויים בא.ק.ג צניחות st 1.5 עולות. לגבי כל שאר הממצאים - הכל תקין. מה משמעות הצניחות המוזכרות? מודה לך מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לאומגה 3
ד``ר רוברט הפנר12/09/2008מנחם שירה....
צניחות עולות של פחות מ 2 ממ' מוגדרות בגדר הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותשירה12/09/2008
שלום רב, ברצוני לשאול אם לקיחת קרטיה 100 יחד עם אומגה 3 מגבירה את הסיכון לדימומים, וזאת עפ"י פרופסור קרסו בתוכנית מאמש. ברצוני לציין שאני נוטל גם נורמיטן 50 ונורווסק 10 לטיפול ביתר לחץ דם. בתודה מראש, מנחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
ד``ר רוברט הפנר12/09/2008מנחם,
אומגה 3 במינונים גדולים יכול להאריך את זמן הדימום. מה פרופ' קראסו המליץ לאנשים שנוטלים אספירין ואוכלים דגים? להפסיק אספירין או לא לאכול דגים?
יש להזהר מתוכניות "רפואה" כלליות דוגמת קראסו וכו', בדר"כ המסר לציבור לא עובר בצורה הנכונה, גורם לחרדות מיותרות. ממליץ לך להתיעץ עם מומחים ואפילו לעשות חיפושים באתר google המידע יותר אמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשות בין תרופותנחמן11/09/2008
בתוכנית ששודרה היום של פרו"פ קרסו בערוץ 10 הוא אמר שיש סכנה לקחת פלוויקס בנוסף לאספירין כיום אני לוקח את שתי התרופות ( פלוויקס ואספירין 325) ובנוסף ליפטור, ניאובלוק, דיובן 160 מ"ג, פוסיד, ברוטיזולאם וזודיפ ואינסולין. האם יש התנגשות או סכנה בלקיחת התרופות הנ"ל יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגשות
ד``ר רוברט הפנר12/09/2008נחמן,
אין "התנגשות" בין אספירין לפלוויקס. כפי שאתה ודאי יודע אספירין מדלל את הדם וכנ"ל גם הפלוויקס. נטילת שתי התרופות יחד מגבירות את הסיכוי לדמם כמובן, אבל לעתים חייבים את ההשפעה החזקה של דילול הדם כמו לאחר השתלת סטנט בצנתור.
לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי, והשיקול נעשה תמיד על פי "רווח מול הפסד". עדיף להיות צעירים, יפים ובריאים.
ממליץ לך לא להסיק מסכנות פזיזות על סמך תוכניות טלויזיה פופוליסטיות דוגמת קראסו. תתיעץ עם המומחים לפני שינוי תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת בעיה בלביום טוב10/09/2008
בס"ד האם די בבדיקת א.ק.ג. ובדיקת דם (טריפונין) כדי לשלול בעיה בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה טוב
ד``ר רוברט הפנר10/09/2008בס"ד
ממש לא. אקג וטרופונין תקינים יכולים לשלול אוטם שריר הלב בתקופה של 7-10 ימים שקדמה לפני בדיקת הדם. זה לא שולל אפשרות של אוטם שריר הלב אפילו דקות אח"כ מה גם שאוטם שריר הלב או סתימות בעורקים הם רק חלק מ"בעיות" שיכולות להיות בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבהניד08/09/2008
אני בת 56. בצלום חזה נמצא שצל הלב מוגדל וסימנים סידניים. מה זה אומר? והאם צריך לפנות לקרדיאולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
ד``ר רוברט הפנר09/09/2008במידה ואת לא חולת לב, צילום חזה אינה בדיקה לגילוי גודל הלב, לכן אין משמעות גדולה לכתוב.
לגבי הסיד, לא זה מה שכתוב בתשובה.
כדי לגלות אם הלב מוגדל או לא את צריכה לעשות אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים לאחר צינטורלאון07/09/2008
שלום רב, עברתי צינטור לפני חודש וחצי ללא צורך בבלון או בסטנט. אני נמצא לפני טיפול שיניים, האים יש צורך בלקיחת אנטיביוטיק לפני טיפול השיניים? תודה, לאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגלל הצנתור? לא.
ד``ר רוברט הפנר09/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופה קרסטור שמשמשת להורדת שומעדי06/09/2008
שומנים בדם ידועה שמאטה הצרות במסתם אורטלי? האם ידוע לך על זה ד"ר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה היא לא.
ד``ר רוברט הפנר06/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה קרסטור
ד''ר ריקרדו תובר07/09/2008דנה שלום.
אין עדות שתרופות להורדת שומנים בדם (CRESTOR-SIMOVIL-EZETROL )יכולים לשנות התקדמות בהצרות במסתם אורטלי.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)