מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטופאןטל24/10/2008
אשמח לקבל את דעתך . אני צריך לקחת כדור אטופאן 600 מ"ג ביום . אני גם לוקח כדורים כמו : אספרין , איזיטרול וליפיטור . עברתי אוטם לפני מספר שנים והוכנס לי סטנט לא מצופה . הכדור ניתן לי בגלל חשד לדלקת בברך. האם יש כדור לטיפול דלקתי אחר שתופעות הלוואי קטנות יותר ופחות מסוכנות לחולי לב. האם לא מסוכן לפי הנתונים לקחת את הכדור הזה . תודה פרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטופן
ד``ר רוברט הפנר27/10/2008יובל,
יש סכנה מסוימת בנטילת ארטופן לחולי לב, יחד עם זאת הסכנה היא גם תלויה במשך הטיפול. אם תקח את זה מס' ימים מצומצם יש פחות סכנה.
מהמשפחה הנ"ל של תרופות שנקראת NSAIDs, הכי פחות מסוכן הוא ה naxyn.
בכל מקרה מומלץ שתקח את התרופה לא פחות מ 6 שעות אחרי נטילת האספירין, ולא לפני.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה רפואיתמיכל23/10/2008
ערב טוב ביום שבת בערב חטפתי חולשה נוראית עם לחץ נוראי ברקות. מדדתי לחץ דם והוא היה גבוה 151.93 למחרת התעוררתי עם אותן תופעות, והלחץ בראש רק החמיר. פניתי לרופאת המשפחה , והיא נתנה לי כדורים להורדת לחץ דם. לופרסור- 1 ביום אצלה במדידה היה 17090 כל היום הרגשתי לא טוב. למחרת ביקרתי אצל רופא מחליף. ביצע א.ק.ג, שהיה תקין. לדעתו, החולשה לא שיכת ללחץ הדם. אתמול חזרתי לרופאת המשפחה בטענה שהמד לחץ דם הדיגיטלי בביתי מראה על אי סדירות. כאשר שמעה שכואב לי בלסת די נלחצה.כמו כן החליפה לי את הכדור לדילטם 3 פעמים ביום והוסיפה אספירין. ושלחה אותי לבדיקת אקו לה , הולטר לב . ארגומטריה במאמץ לפי בקשתי וכן הולטר לחץ דם ברצוני להדגי ש, שאני אדם חרד מאוד, לחוץ מאוד. רואה רק שחורות.... בטוחה שיש לי סתימות בלב. כל פעם נכנסת לסרט של מחלה , מבצעת בדיקות ונרגעת. רופאת המשפחה הזהירה אותי לא להתחיל להשתגע וללכת לרופאים פרטיים מכירה אותי . לא התאפקתי וכבר אתמול פניתי לקרדיולוג. ששלח אותי לבדיקת מיפוי לב. הסיבות: כולסטרול גבוה, מטופלת השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, רקע משפחתי. הדילמה : לאילו בדיקות לפנות: לשלה או של הרופא הקרדיולוג בעיקר לאור העובדה שהיתה כתבה לפני שבוע על הסכנה בבדיקת מיפוי לב. סובלת עכשו מקוצר נשימה , חולשה ,כאב בלסת ולחץ בראש. שאלותי: א. האם התופעות מוכרות כלחץ דם גבוה? ב. אילו בדיקות לבחור? בתודה מראש תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיכל24/10/2008סובלת מנדודי שינה מזה יום שבת. היום לדוגמא התעוררתי עם בחילה, חושה נוראית ובכל צד ששכבתי הרגשתי את הדופק, פעימות הלב. מדדתי לחץ דם. היה תקין אך הראה על אי סדירות. מה הקשר ליתר לחץ דם? האם זו תופעה לבבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמות
ד``ר רוברט הפנר24/10/2008אורנה,
את לא כותבת נתונים חשובים כמו גיל, גורמי סיכון, מחלות רקע.
כנראה שככל שתלכי ליותר רופאים יהיו יותר דעות. נראה שהאנשים שפנית אליהם מעט מבולבלים בגישתם ו"יורים" סתם לכל הכיוונים. אולי את קצת היסטרית ולוחצת יותר מדי? החלפת הלופרסור לדילתם X 3 ביום נראת לי כמו לעשות כשלא יודעים מה לעשות.
אני לא יכול ליעץ לך מה לעשות דרך האינטרנט.
את יכולה לפנות למרפאתי לחוות דעת נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפורי לב מואץ בזמן פעילות אירוביתחגית21/10/2008
שלום רב אני מתעמלת 4 חודשיים הפחתתי במשקל רוב ל20 קילו .. לפני מספר ימים באימון כושר הרגשתי פעימות לב חזקות ופרפורים בלב מין קפיצות של הלב עם לחץ חזק על הגרון שזה אומר מין חנק קל עד שהלב התחיל להסתדר והדופר ירד .. מה זה יכול להיות והאם עלי להיבדק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
ד``ר רוברט הפנר22/10/2008במידה ואת אישה צעירה ואינך סובלת ממחלת לב כלשהיא, כנראה שמדובר ברצף של פעימות מוקדמות, אם זה לא חוזר על עצמו, אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהישראל20/10/2008
שלום אני בן 17 יש לי איוושה בלב כלומר רשרוש בלב, לחץ דם גבוה 150/100 וגם כן לפעמים יורד ל 142/84 האם לחץ דם כזה גבוה יכול להשפיע לעבודתו של הלב, והאם אני יכול לקבל פטור בצבא בגלל רשרוש בלב ולחץ דם כזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל
ד``ר רוברט הפנר22/10/2008לחץ דם גבוה כפי שאתה ודאי יודע, לא בריא. לתווך ארוך הוא פוגע בלב, כליות, מוח וכו.
רצוי שתעבור בירור ובמידת הצורך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור או צינתור וירטואלי?אסתר15/10/2008
שלום רב, אני כותבת בשם אימי בת ה 65. היא בריאה עם כולסטרול גבולי. סובלת מידי פעם מכאבים בחזה בזמן הליכה או פעילות. כאבים אלו מלווים אותה כבר הרבה שנים, אף היתה במיון פעם עם כי חששה שמדובר בהתקף לב שהתברר כאזעקת שווא. קרדיולוג אותו ביקרה לאחרונה המליץ על צינתור למען הסר חשש. אך רק הזכרת שם הבדיקה גורמת לה לחרדה עצומה. רופאה עימה התייעצתי המליצה על צינתור וירטואלי. אודה לכם על עצתכם, האם האם מצבה מחייב צינתור?( א.ק.ג. תקין ובדיקות לב אחרונות תקינות אך ישנות לפני 6 שנים). האם אפשר לעשות צינתור וירטואלי בימקום? תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור
ד``ר רוברט הפנר16/10/2008אסתר,
ברור לך שאני לא יכול להיות פסקני לגבי אימך כי אני לא מכיר אותה.
אבל: במידה וקיימת סבירות לא קטנה שיש לה "סתימות", עדיף לעשות צנתור "אמיתי" שהוא גם אבחנתי וגם עם אופציה לטיפול באותו מעמד. אם תלונותיה לא ספציפיות, נמשכות הרבה זמן וכו וכו, אולי עדיף לא לעשות כלום, או אקו לב במאמץ לכל היותר. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על צנתור וירטואלי כנראה.
את יכולה להביא אותה לחוות דעת שניה למרפאתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס- לכמה זמןיוליה15/10/2008
שלום אבא שלי עבר צינתור ב-7/7, ממצאים בצינתור normal LV systolic function, diagonal>90%, LAD >90% ב-22/7 עבר ניתוח שני מעקפים עורקיים של עורקי חזה פנימיים, ללא תמיכת מכונת לב ריאה. הומלץ שיקח אספירין 100 , פלויקס וליפיטור אחרי הניתוח. לכמה זמן מומלץ שיקח פלויקס במצבו? (פשוט קיבלנו שתי המלצות סותרות מ-2 רופאים בכירים)איזה בדיקות מעקב יש לבצע בלקיחת פלויקס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד``ר רוברט הפנר16/10/2008יוליה,
ההמלצות משתנות מחולה לחולה, לכן אני לא יכול ליעץ לך כי אני לא מכיר את אביך.
את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת LDH בדם גבוהה?עדי14/10/2008
שלום לד"ר הפנר וחג שמח. בחצי שנה האחרונה רמת הLDH שלי גבוהה 494 והCK תקין. אני חייבת לצין שאני לוקחת ליפיטור להורדת כולסטרול, ורציתי לשאול האם הLDH הגבוה יכול לנבוע ומההצרות האורטלית הקשה שלי עם מפל לחצים גבוה? או שכדאי לבקש מהרופא שיעשה לי בדיקות מקיפות לברר מדוע LDH ככ גבוה? קראתי שזה יכול גם לרמוז על סרטן? אשמח לתשובה ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על התשובות שלך בפורום אכן אתה עושה מלאכת קודש! תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל LIR
ד``ר רוברט הפנר14/10/2008אם אני לא טועה, ה LDH הוא לא "כל כך גבוה".
זה לא בגלל ה AS.
LDH גבוה יכול להופיע במחלות דם מסוימות. אני לא רואה סיבה לדאגה בגלל 494. כדאי שתתיעצי עם רופא המשפחה, לפניו כל בדיקות הדם שלך.
ה LDH מופרש גם מהכבד, שריר וכו וכו......................אל תפתחי חרדות חדשות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דום לבשלום14/10/2008
בני קיבל ארוע דום לב בצבא , לפני 5 שנים , למזלו הוא קיבל את הטיפול הראוי בבסיס ובבבית החולים , ויצא מחיי סכנה והיום תודה לאל הוא מתפקד כדגיל , בני מושתל דפילברטור, מה שרציתי לדעת זה האם יש אזו שהיא פריצה שאפשר לתבוע את הצבא כי זה קרה לו במהלך שירותו הצבאי , והצבא ומחלקת התגמולים של צה"ל מתנערים מאחריות , אשמח לקבל תשובה בהקדם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי דום לב
ד``ר רוברט הפנר14/10/2008שלום,
למרות שאתה לא מוסר אינפורמציה על הסיבה שהביאה לדום הלב של בנך, קרוב לודאי שמדובר בבעיה בריאותית שהוא נולד איתה, לא הפיכה, לכן גם הושתל לו דפיברילטור.
ממה שאתה כותב אני מבין שבבסיס הצילו את חייו, אז על מה תתבע את הצבא? שהם הצילו אותו? באותה מידה אפשר לתבוע אותך, כי אולי הבעיה היא גנטית ואם הוא לא היה בנך לא היה עושה דום לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לדום לב של בני
שלום16/10/2008סיבצת הדום לב עד היום לא ידועה ובני עובר כל חצי שנה בדיקות באיכילוב למעשה הוא חתם להם גם על ויתור סודיות והשתתפות בפרויקט שלהם לאחר שהוא הוגדר שלא ידועה סיבת הדום לב שלו , לקחו לו בדיקות גנטיות של DNA לארה"ב והבעיה לא גנטית ברוך ה' , כעת הם מנסים יחד איתו להבין כיצד זה נגרם , ( מאז הוא עבר שני ארועים נוספים) ועד היום אין לאף אחד תשובה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום לב
ד``ר רוברט הפנר16/10/2008שלום,
אם מאז עבר שני ארועים נוספים, ברור לך שאין לך מה לתבוע את הצבא.
מאחל לכם בריאות וללא "ארועים" נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ארגומטיהצ12/10/2008
שלום, בבדיקת ארגומטריה תגובה קלינית צריבה אקג במנוחה מראה קצב סינוס עם שינויים לא ספציפיים של רהפילריזציה אקג במאמץ מראה סינוס טכיקרדיה, לא נצפו צניחות קטע ST משמעותיות בהתאוששות אקג עם צניחות קטע ST גבוליות ב- V3 לסיכום כושר גופני ירוד תגובה נורמטיבית למאמץ סבירות נמוכה לאיסכמיה במאמץ לא נצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן מאמץ לציין כי אני בת 38, די פעילה גופנית (הליכה של 3 פעמים בשבוע 50 דקות 6 ק"מ וכן פעמיים בשבוע שיעורי ספורט עיצוב). אלך לרופא רק ביום שישי ואני מאוד לחוצה לציין כי גם לפני הבדיקה הייתי מאוד מאוד לחוצה מה משמעות הבדיקה? האם זה משהו מסוכן? יש לי אקו בסוף החודש. תודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגומטיה
ד''ר ריקרדו תובר12/10/2008צ שלום
ארגומטריה בגדר הנורמה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטם - מדוע אסור לצום ביום כיפור?אודי11/10/2008
שלום דר' לפני כשלוש שנים עברתי אוטם חריף בשריר הלב. בוצע צינתור, נופח בלון והוחדר סטנט מסוג לקטון בעורק הראשי LAD. החל מחודש וחצי לאחר הצינתור הרגשתי כאבים בחזה שהלכו והחריפו כל הבדיקות שערכתי היו תקינות : ארגומטריה, אקו לב במאמץ ומיפוי לב . לאחר כחצי שנה בוצע צינתור נוסף, התגלה כי הסטנט נחסם בחלקו, לכן הוחדר סטנט בתוך סטנט מסוג סייפר. המשכתי להרגיש כאבים בחזה, לכן לאחר כחושיים בוצע צינתור נוסף והוחדר סטנט נוסף מסוג סייפר בהמשך העורק. כל הבדיקות שבוצעו לאחר מכן היו תקינות. בנוסף, התגלה לאחרונה שיש לי "ריפלוקס" , חזרה של מיצי קיבה לוושת, שגרמו לי לכאבים בחזה. אני נוטל מידי יום מספר תרופות : אומפרדקס, אספירין, פלביקס, נורמיטן, טריקרדיה, ליפיטור וליפנור. ביום כיפור האחרון החלטתי לצום, האם נהגתי בהגיון רפואי ? מדוע אסור לצום ביום כיפור ? מהם התהליכים שעוברים על הגוף והמסוכנים למי שעבר אוטם ? או מהן הסכנות בצום למשך יממה ? בברכה ושנה טובה אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום כיפור
ד``ר רוברט הפנר11/10/2008אודי,
אין "תהליכים" שעוברים על הגוף. במידה ונוטלים תרופות להפחתת לחץ הדם וצמים , לחץ הדם יכול לרדת יותר מידי. זאת אחת הדוגמאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סטרפטוקוקוס בגרון יכולעדי10/10/2008
לרדת ללב ולהרוס מסתמי לב? ומה עם כבר יש מסתם מאד מוצר האם זה מסוכן אם יש סטרפטוקוקוס ומה הסמפטומים אם ירד ללב? והאם יש חידק בשתן האם גם יכול להרוס מסתמי לב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LIR
ד``ר רוברט הפנר10/10/2008תתחדשי על הכינוי החדש, לפעמים גם זה מביא מזל...
עד לפני כשנתיים היו נותנים טיפול אנטיביוטי מניעתי לכל טיפול שיניים, ניתוח וכו' במידה ויש מום בלב. היום כמעט ואין המלצה כזאת אלא אם כ יש מסתם תותב או זיהום מסתם בעבר.
הפה, הלוע, מלאים בחיידקים בחיי היום יום, בכל מקרה. אם יש דלקת גרון עם סטרפטוקוקוס צריך לטפל בחיידק כי הוא גורם לדלקת גרון, חום וכו וכו. השתן לעומת זאת צריך להיות סטרילי, במידה ויש חיידק צריך לטפל בגלל החיידק לא בגלל ה AS שלך. ממחקרים במהלך השנים, הגיעו למסקנה שצחצוח שיניים לא פחות "מסוכן" מטיפול שיניים. תפסיקי לצחצח? לא. לכן כל ההמלצות השתנו.
לסיכום, על תתעסקי עם זה, זה רק יעלה את רמת החרדה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:-)
עדי11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ICG ובדיקת CPET ???אירנה10/10/2008
שלום רב, הציעו לי לבצע 2 בדיקות ICG ו- CPET על מאמץ לב ריאה. ואינני הבנתי במדויק לגבי שתי הבדיקות הנ"ל מה ההבדל ביניהם, למה צריך לבצע את שניהם, כלומר מה בדיוק הבדיקות הנ"ל מראות ולמה עושים אותם. אשמח מאוד אם תעזרו לי להבין לגבי בדיקות הנ"ל. תודה מראש אירנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ICG ובדיקת CPET
ד''ר ריקרדו תובר10/10/2008אירנה שלום
מומלץ מאוד לגשת שוב לרופא שהמליץ על בדיקות כדי לקבל הסבר.
לתת לך תשובה באינטרנט בלי פרטים נוספים זה בילתי אפשרי.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח להחלפת מסתםסוניה09/10/2008
רק לפני חודש וחצי נודכ לי כי יש לי בעיה לבבית ועלי לעבור נתוח לטפול במסתם. נקבע לי נתוח לתחילת נוב. וברצוני לדעת אם עלי לפסיק לקחת תרופות כל שהן לפני הנתוח. אני מקבלתsimvacor 40mg, plavix, micropirin 100mg, normatin 25mg ocsaar 50 mg, glucophage retard, etroxin 10 mg אודה לכם על תשובה מהירה . אני לא יודעת למי לפנות לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לקרדיולוג שלך או למנתח
ד``ר רוברט הפנר10/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא מזוההבן 2207/10/2008
שלום אני בן 22 ולפני 3 שנים בערך התחילו אצלי "התקפים של פעימות לב מהירות", זאת אומרת הלב עובד טוב עם דופק קצת איטי (50 פעימות בדקה בערך במצב מנוחה) ואז פתאום במהלך היום ללא קשר לפעילות גופנית או משהו כזה אני פתאום בתוך שניה מרגיש דפיקות לב חזקות ומהירות זה נמשך מספר שניות לא יותר מ5 שניות ואז זה חולף. הייתי בבדיקה אצל קרדיולוג והכל היה תקין. הדבר חלף לי אבל היתה עוד תקופה של כמה "התקפים" כאלה במהלך ה3 שנים האחרונות. לאחרונה התחלתי טיפול בתרופה דפרקסאן להפרעת קשה וריכוז וידעתי שהיא גורמת לבעיות בקצב לב ולפי מה שידוע לי היא גורמת מאיטה את המהירות בה פועלת מערכת ההולכה של סיבי שריר הלב. לאחר 3 ימים של שימוש בתרופה היום הרגשתי למשך 3 שניות שוב את הדופק הזה. קשה גם לבדוק את התופעה הזאת כי היא באה לפעמים רק. האם התופעה נשמעת לכם מוכרת? לאיזה מחלה זה הכי נשמע קרוב? אודה לכם מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזוהה
ד''ר ריקרדו תובר07/10/2008בן 22 שלום
כן, התופעה נשמעת לנו מוכרת
לא נשמע קרוב ל מחלה לב
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה צריך לעשות?
אני08/10/2008היי שוב ותודה האם זה נורמלי? האם אני צריך להיבדק שוב? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי
ד``ר רוברט הפנר08/10/2008אני,
אתה רוצה שנפתור לך את הבעיה באינטרנט?
תפעל בדרכים המקובלתו: רופא משפחה, קרדיולוג וכו
אם לא "זיהו" כלום, זה אומר או שאין לך כלום או שזה נדיר מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ביקשתי את זה
אני12/10/2008לא ביקשתי שתפתור לי את הבעיה באינטרנט... אם תשים לב בסך הכל שאלתי אם כדאי לי להיבדק שוב בגלל שפניתי כבר לרופא משפחה וכו' אז אתה לא חייב לענות אם אתה לא אבל אתה יכול לענות בצורה יפה בלי לתקוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע לב ועקירת שןרותי05/10/2008
אני שלושה וחצי חודשים אחרי אירוע לב עשו לי צינטור והתקינו לי סטאנד ... אני רוצה לעקור 2 שיניים אני מקבלת פלאביקס ואספירין . האם אני יכולה לעקור את השן או שישינה איזו שהיא בעיה בעקבות הטיפול שעברתי והכדורים שאני לוקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן
ד''ר ריקרדו תובר07/10/2008שלום רות
מומלץ לחקות עד סיום טיפול בנוגדני קרישה .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)