מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב לדוקטוריםגאיה06/09/2008
אני מיועדת בעתיד לעבור ניתוח להחלפת המסתם המיטראלי. כרגע רק מדברים על זה מאחר ואני מרגישה טוב ורמת התפקוד ברוב הזמן טובה (למעט בזמן הליכות ארוכות בחום הישראלי שמקשות עלי קצת...ממש טיפה...לנשום). אני מבקשת ברשותכם, לדעת איך מתבצע הניתוח הנ"ל? האם מדובר בפתיחה של בית החזה או שיש היום טכניקות אחרות שחוסכות ממני את החתך הענק? איך קובעים איזה סוג מסתם יושתל? זה נתון גם להחלטתו של החולה או שיש קריטריונים ברורים לקביעה? והאם בכל מקרה ידרשו תרופות לדחיית שתל? מה ההבדל בין סוגי המסתמים המושתלים? פרט חשוב נוסף הוא שכרגע, אני נוטלת מספר תרופות לדיכוי מערכת החיסון. האם זה אומר שבמידה ומדובר במסתם שכן דורש תרופות נגד דחיית השתל, לא אצטרך לקחת אותן? תודה על הסבלנות ועל התשובות. שבוע נפלא. גאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם
ד``ר רוברט הפנר06/09/2008בגדול המסתמים מתחלקים לשתי קבוצות: ביולוגי ומתכתי. אף פעם לא היה צורך בתרופה למניעת דחיה...
הגיל חשוב, בדר"כ מעל גיל 65 מדובר על ביולוגי.
לגבי הטכניקה עצמה תפני למנתחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה במאמץדן04/09/2008
שלום דוקטור, אני בן 36 בריא עוסק בספורט באופן קבוע ונמצא בכושר טוב. הבעייה שלי היא שהדופק שלי גבוה, במנוחה 75+- ובעת מאמץ מגיע ל 190+ מה שלא מפריע לי להמשיך באימון כלומר אני יכול להמשיך להתאמן זמן ממושך מאוד בדופק שנע בין 185 ל 195 (כך למשל סיימתי ריצת 10 ק"מ ב 55דקות עם דופק ממוצע של 185 ודופק מקסימלי מעל 200). ביצעתי בדיקת ארגומטרייה פעמיים ובדיקת אקו לב (במנוחה) ונמצא שהכושר הגופני טוב ולא נמצאו ממצאים חריגים. שאלותי הן: א.מדוע קצב הלב לא יורד בהתאם לכושר הגופני שבו אני נמצא כלומר למה הדופק שלי בעת מנוחה כל כך גבוה? ב.האם אני מסכן את עצמי בכך שאני מתאמן בקצב לב גבוה כל כך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר04/09/2008דן,
זה הדופק שלך, תחיה איתו ותהנה ממנו, ותמדוד פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות?שירלי04/09/2008
מה עליי לעשות בנוגע לתשובתך שזרימת הדם איננה תקינה? מדוע שנערך המיפוי לא הפנו אותי ? האם המקרה דחוף היות ואבי גם סובל ממחלת הסוכרת ואנו חוששים שיהיה מדובר בהתקף לב!! מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד``ר רוברט הפנר04/09/2008שירלי
את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג. אם את חברת מכבי את יכולה לפנות למרפאתי בגבעתיים בטל' באתר זה, או במכון הלב בראשון לציון.
אם את חברה בקופה אחרת את יכולה לפנות למרפאתי בגבעתיים באופן פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינהשירלי04/09/2008
בתוצאות המיפוי שניתנו לי נמצא כיפרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה בינונית לאחר הזלפת דיפרידמול ופגמי מילוי בינוניים אשר היו הפיכים בסגמנטים:אינפריורי אינפרואפיקלי ואפיקלי. הייתי רוצה לדעת מה אומרת תוצאה זאת אודה על תשובה בהקדם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפוזיה
ד``ר רוברט הפנר04/09/2008שירלי,
הבדיקה אומרת שזרימת הדם בעורקי הלב לא תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגיש כחמש שש הפסקות דופק בדקהדני03/09/2008
שלום אני בן 38 נוטל באופן קבוע תרופות ללחץ דם, קרדילוג 10 ונורווסק 5 רציתי לדעת מהו הכמות הנורמלית של הפסקות דופק בדקה? ואולי יש קשר בין תופעת הפסקת הדופק (פעימה מוקדמת) לתרופות. מודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות דופק
ד``ר רוברט הפנר04/09/2008דני,
הכמות הנורמלית היא "0", לא צריכות להיות פעימות מוקדמות ולא הפסקות בדופק, זה לא אומר שאם יש כמה אתה חולה לב. לכל האנשים יש פעימות מוקדמות והפסקות דופק במיוחד בשעות הלילה וזה לא מצביע בהכרח על מחלת לב. תרופות כמו קרדילוק משפיעות על הדופק. אתה צריך לפנות עם ההולטר לקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמטריםיקי03/09/2008
שלום רב עובי המחיצה הבין חדרית 12 ממ עובי המחיצה הבין חדרית בבסיס 15 ממ עובי דופן אחורית 12 ממ שטח פרוזדור שמאלי 18סמר האם הנתונים כנ"ל מעידים על עיבוי משמעותי של שריר הלב? בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2008יקי,
העיבוי משמעותי, כלומר מעל התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפל לחצים בלב מה הגובה המקסימלי ?שירי02/09/2008
שיכול להגיע?אני עם הצרות אורטלי קשה ביקוספידלי 0.74 עם מפל מקסימלי של 103 וממוצע 68 ללא סמפטומים האם הגעתי למקסימום של המפל? אמרו לי שאני צריכה תוך 3 חושים לעבור נתוח להחלפת מסתם האם כדאי לחכות עוד כל עוד אני מרגישה טוב או שזה מסכן אותי? אני בת37 מה דעתך על לשים מסתם ביולוגי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם
ד``ר רוברט הפנר02/09/2008שירי (גם דנה לא היה רע...)
דשנו בעינינך לא מעט. את טורחת לקרוא את התשובות?
תעברי שוב על 23 ו 26 לאוג'. ואם עדיין הנושא לא ברור את מוזמנת לפנות למרפאתי עם הבדיקות לחוות דעת נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lateral Hot Spot Artifactשרית01/09/2008
לרופאים שלום, אודה לכם על פענוח משמעות הממצא: Lateral Hot Spot Artifact בבדיקת מיפוי לב SPECT עם תליום במאמץ (בן 40, חולה המו-דיאליזה, אסימפטומטי). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר רוברט הפנר01/09/2008שרית,
כוונת הכתוב שהממצא הוא לא אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי צינתורא.31/08/2008
למומחים שלום אבי כבן 70 עבר שני צינתורים כשבכל אחד מהם שמו סטנט עם תרופה. בדיקת מיפוי לב עם זריקה שעבר לפני כ-3 שבועות היתה תקינה. לאור המלצת הרופא החל לבצע הליכות יומיות. בימים האחרונים בעת ההליכה הוא נתקף בכאב בחזה. הרופא ממליץ בשלב זה על פעילות במסגרת שיקום הלב. האם יש מקום לצינתור נוסף? האם הכאב מהווה תמרור אזהרה לבעיה לבבית נוספת? מה יכולה להיות הבעיה? מהו הטיפול הנכון בשלב זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...ומה אומר הקרדיולוג שלו?
ד``ר רוברט הפנר31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבק/שהיורמית31/08/2008
שלום רב, ראשית תודה על הפורום! שאלותיי: 1.בשבת בערב חשתי בכאבים בחזה פשוט בחלל החזה. לא היו כאבים מקרינים, ולא זיעה קרה. רק כאבים שבאו והלכו. כמו כן, הדופק שלי היה 80 לדקה תקין. לא חשדתי בהתקף לב בשל אי הסימנים שהזכרתי לעיל, וגם לא בהתקף חרדה שכן לא חשתי היחנקות או תחושת הליכה למות או פחד. רק כאבים בחזה. אחרי זה קראתי באינטרנט באיזה אתר שזה יכול להיות סימן לתחילת הריון. האם זה מידע נכון ומהימן??? אני גם חלשה יותר...האם זה יכול להעיד על משהו מדאיג חלילה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK31/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לגבי הלב!! זה שייך לפורום זה!
יורמית31/08/2008שאלתי לגבי האם זה יכול להעיד חלילה על בעיה בלב ולא לגבי חרדה. ולכן אנא התייחסו לשאלתי בפורום הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליורמית
ד``ר רוברט הפנר31/08/2008יורמית,
האיבחון אם כן או לא הבעיה בלב לא יכול להעשות באינטרנט. מה גם שאת לא מוסרת פרטים אפילו בסיסיים, כמו למשל גיל....מחלות אחרות.....וכו וכו וכו
לכן ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא המשפחה שלך לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבאלי31/08/2008
דר' יקר, אני סובל מידי פעם מהפסקת פעימה בלב שחוזרת לדופק סדיר אחריה. אני סובל כרוני מבעיות קיבה (מאין בקע סרעפתי) ומטופל בכדורי לוסק וגאסטרו לצמצום תופעת הלחץ בחזה עקב עליית גזים כלפי מעלה. שמתי לב, שכל פעם שאני סובל מהתקפת גזים אני חש מידי פעם ברטט באזור מפתח הלב ובאותה שנייה ממש, אם ניטרתי את דופק הלב, גיליתי שפעימה אחת הופסקה ואז חזרתי לדופק סדיר. כמו כן, לקיתי בהתקף לב לפני 11 שנה והתופעה הזו של הפסקת פעימה מידי פעם מדאיגה אותי. רציתי לשאול האם מוכרים לך מיקרים נוספים כאלה? מאין הם נובעים? והאם יש לכך משמעות קלינית כלשהי? בתודה מראש, אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד''ר ריקרדו תובר02/09/2008אלי שלום
תלונות בלבד בלי בדיקת רופא קרדיולוג אצל גבר עם סיפור של מחלת לב לא מספיק.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות
ד``ר רוברט הפנר02/09/2008אלי,
התופעה מוכרת, אבל לא יהיה אחראי מצידי ליעץ באינטרנט ביחוד שאתה אחרי התקף לב. ממליץ לך לפנות לקרדיולוג שלך או למרפאתי עם הבדיקות שבצעת עד כה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף הפרעת קצבנרקיס27/08/2008
שלום רב, אבי בן 58 סובל מזה כחודש מהפרעות קצב(SVT) הוא הופנה פעמיים למיון ופעם אחת אושפז בבביה"ח. המליצו לו על צריבה אבל הבעיה שקבעו לו תור רק לחודש נובמבר. ונתנו לו טיפול תרופתי(אני לא יודעת איזה סוג), שאלתי היא האים זה יכול להיות המתנה כל כך ארוכה ומה ניתן לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקדימו את התור
ד``ר רוברט הפנר27/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
נרקיס27/08/2008הרופאה אמר שאין לה תור יותר מוקדם. ואין לנו ממה לחשוש מה נראה לך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר27/08/2008נרקיס
אינני יכול לדעת , לא מכיר את אביך, אבל למה את לא מבררת את מידת הדחיפות עם הקרדיולוג שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחות ST והיפוך גל T אצל בת 24יעל26/08/2008
אני בת 24 עם סוכרת נעורים ברקע מטופלת באינסולין. כמו כן נוטלת ריטלין בגלל ADHD. בסופ"ש האחרון הובהלתי לחדר מיון עקב הקאות בלתי פוסקות (סיפור שחוזר על עצמו ונמצא בבירור לגסטרופרזיס). לפני מספר חודשים אושפזתי בשל לחץ דם גבוה 160/100 ודופק 166 (לא נמצאה סיבה ולא נמצא דבר מלבד סינוס טכיקרדיה). באשפוז האחרון הופיעו שינויים באק"ג שלא הופיעו קודם וכללו היפוך בגל T וצניחות במקטע ST לטרלי וקדמי. רמת האשלגן הייתה 3.5 ואקו לב לא הראה ממצא. טרופונין תקין וCK תקין גם כן. באק"ג חוזר הופיעו שינויים מפושטים שכללו QRS ארוך. מה יכולות להיות הסיבות אצל בחורה בת 24 להיפוך בגל T וצניחות במקטע ST?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחות ST
ד``ר רוברט הפנר27/08/2008יעל,
יכולות להיות לכך מס' סיבות אבל הפתרון הוא לא באינטרנט אלא אצל קרדיולוג שיראה את תרשימי האקג עצמם ידבר ויבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוניט/אספיריןשאלה26/08/2008
אני צריכה לעבור ניקור כליה ונדרשת להפסיק ליטול את האספירין 75 הקבוע ,שבוע לפני. אני נטלת גם כדור נגד לחץ דם. האם כדאי בתקופת הפסקת האספרין לפחות ליטול לשבוע מונוניט 20 כסוג של תחליף? כלומר אם הדם לא יהיה מדולל לפחות הורידים יורחבו קצת.למנוט קריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוניט
ד``ר רוברט הפנר27/08/2008שאלה,
שאלה יפה, צר לי לאכזב אותך, זה לא יכול לבוא במקום, ובכל מקרה כדאי לך להתיעץ עם קרדיולוג לא באינטרנט אם את בסיכון לתחלואה קרדיאלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבאילנה26/08/2008
במיפוי הלב יש הערה : פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה בינונית לאחר מאמץ גופני בינוני. מה המשמעות וההשלכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2008אילנה שלום
זאת לא תשובה מלאה .
מומלץ לגשת לקרדיולוג עם תשובה +חולה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)