מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש סתירה בין גלולות לבין אינסולין ?שרית30/10/2010
אני חולת סכרת ומטפלת בלנטוס ואפידרה כאינסולין.
האם יש סתירה שאבקש מרופא נשים גלולות?
האם יש סתירה בין הטיפול בסכרת לבין גלולות?
אשמח לדעת בבקשה.
לא אוכל לעבור לאינסולין אחר או לטיפול אחר בסכרת כיון שהלנטוס הוא היחיד שמאזן לי לגמרי את רמות הסוכר בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סתירה בין גלולות לבין אינסולין ? - תגובה
ד''ר יואב פלד30/10/2010אין בעיה לקחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום נרתיקי לאחר ניתוח קיסריגיא30/10/2010
שלום
אני כעשרה ימים אחרי ניתוח קיסרי. בימים הראשונים היה לי דימום נרתיקי שהלך ונחלש עד שכשבוע לאחר הניתוח פסק לגמרי. ביומיים האחרונים שוב התחיל לי דימום (אמנם לא מסיבי כמו לאחר הניתוח אבל גם לא כתם קטן). בשחרור מבית החולים לא הסבירו לי על זה כלל ולכן אני לא יודעת האם להילחץ מזה או לא.
האם זו תופעה נורמאלית ? האם אני צריכה לדאוג מזה ? כמה ימים לאחר הניתוח עוד יכול להופיע דימום ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום נרתיקי לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/10/2010שלום רב,
למעשה הפרשה דמית עד דימום קל יכולים להמשך במשך 6 שב' , תקופה שמוגדרת כמשכב לידה. מאידך אי אפשר להתרשם ולהבין דרך התכתבות עד כמה הדימום שלך חזק והאם הוא תקין או לאו. לכן אני ממליץ לפנות לרופא המטפל על מנת לא לפספס פתולוגיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינו פבאריל 150אילנית30/10/2010
שלום, אני בת 33 אם ל-2 אחרי2 ניתוחים קיסריים. לפני כשבוע חשדתי שישי לי דלקת בשתן עשיתי בדיקות והן שללו זאת ולבסוף התברר שיש לי פטריה בנרתיק, ביום רביעי התחלתי טיפול בנרות גינו פבאריל 150. אתמול לקחתי את האחרון ואין הטבה זה אפילו מתפשט כלפי חוץ. יש לציין שקיבלתי גם משחה דקטקורט אך לא השתמשתי בה כי היא גרמה לי לתחושה צורבת מאוד ובלתי נסבלת לכן השתמשתי במשחה אגיסטן.
מה לעשות? האם זה הגיוני שעד עכשיו אין הקלה? והאם אפשר לגשת לרופא משפחה במקום גניקולוג? כי הרופא שלי יהיה רק בסוף שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינו פבאריל 150 - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/10/2010הטיפול שקיבלת הנו טיפול אנטי-פטרייתי. האם יש לך פטרת? ברור שאינני יכול להמליץ לך על טיפול זה או אחר, לכן תפני שוב לרופא נשים שלך ולא לרופא משפחה. במקרים חמורים יש לפנות לחדר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת מחזור לפני חופשהטלי29/10/2010
שלום,
אני ילדתי לפני 4 חודשים. הפסקתי להניק לפני חודש. לא קיבלתי מחזור מאז הלידה. אני מרגישה שאני עומדת לקבל מחזור (לא בטוחה). האם ניתן לעכב או לזרז את המחזור ע"י גלולות (יש לי מרשם לסרזט)? אנחנו יוצאים לחופשה בעוד 6 ימים ואני לא רוצה שהמחזור יגיע בדיוק אז..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת מחזור לפני חופשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010ניתן, אך לא ב- 100%. תתחילי את הגלולות כבר עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהקרן29/10/2010
שלום,
לפני חמישה חוד' ילדתי את בתי. הנקתי אותה עד לפני שבוע.
אני רוצה להתחיל לקחת גלולות ורציתי לשאול האם עלי לחכות לוסת הראשונה שתגיע לאחר הלידה (עדיין לא הגיעה...) כדי להתחיל בגלולות או שאפשר פשוט להתחיל לקחת גלולות באיזה יום שאבחר ולחכות לוסת מלאכותי. האם זה טוב לא לחכות לוסת טבעית?
במידה ש אפשר להתחיל לקחת גלולות בלי להמתין לוסת הראשונה שאחרי הלידה האם החודש הראשון של השימוש בגלולות בטוח מפני הריון או שעלי לחכות לחודש השני של לקיחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010בעצם את יכולה להתחיל ליטול גלולות מיד. תוך נטיךץ הלגולות את יכולה להתחיל לדמם, אך לא להפסיק את הכדורים - להמשיך עד הסוף. בחודש הראשות את לא תמיד מוגנת, לכן כדאי להמנע עד סוף החפיסה בדרכים נוספות. מאידך, את יכולה להמתין עד המחזור הראשון ולא ידוע מתי יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצרצ29/10/2010
כבר הפניתי לכאן שאלה דומה אבל עדיין רציתי לשאול שוב. אני בת 36 זמן המחזור שלי התקצר ליומיים אמנם מגיע כל 26, 27 יום אבל בכל זאת זה נראה לי מעט מאוד. יש יומיים של דימום (גם לא הכי חזק) בקושי כמה כתמים ושאלתי כאן כבר אמרתם שזה בסדר העיקר שהמחזור מופיע לא משנה כמה ימים אז שוב שואלת האם יש לי מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010במידה ובדיקה סונוגרפית תקינה, אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץרחל29/10/2010
אני בגיל 54 לא מקבלת מחזור מזה כשנה ,
עדיין יש לי כאבי ביוץ מידי פעם , כרגע אני מרגישה כאבים בשדיים נפיחות בבטן ותיאבון לא
רגיל.
האם זה הגיוני שגם בלי מחזור כאבי הביוץ ממשיכים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ביוץ - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010שלום רב,
אין לך כאבי ביוץ. בגיל 54 אין ביוץ. אין מחזור - אין ביוץ. ולהפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות בשבוע 14+5נעמי29/10/2010
שלום, אני בת 32 בהריון שני שלי בשבוע 14+5 ימים. בימים האחרונים אני חשה התכווצויות קלות ביותר (לא כואבות) בבטן התחתונה. אני לא מצליחה להבין אם זו באמת התכווצות. הבטן לא מתקשה במהלך ההתכווצות. אני לא בטוחה שזו התכווצות כי אני חשה זאת כל הזמן בעקר כאשר בשלפוחית מלאה. היום עשיתי סקירת מערכות והכל נראה תקין צוואר הרחם סגור וארוך. האם זה נורמלי? מה עלי לעשות? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווציות בשבוע 14+5 - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010ממש לאניתן ליעץ ככה בפורום
אבל אם הצוואר תקין
קרוב לודא שהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראורה29/10/2010
כמה זמן אורך המחזור בד"כ אם אני נוטלת גלולוןת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010זה משתנה אבל בררך כלל מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי דירוני29/10/2010
שלום רב אני עושה עבודה לטןניברסיטה וברצוני לדעת מהם הנזקים העלולים להגרם לעובר כאשר אימו לא מקבלת אנטי די ומתגלים עקבות של נוגדנים בדמה?
ידוע לי שכיום יש חיסון אולם מה קרה בעבר לעוברים אלו במידה ושרדו את הלידה?
היכן גם ניתן למצוא מידע בעברית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי די - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010המונח הרפואי הוא הידרופס פטאליס או באנגלית immune hydrops fetalis
מכאן תמשיכי לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משכב לידהנסרין29/10/2010
שלום רב,
ילדתי ב 7.10.10 - היה דימום שהחל ללהשתנות להפרשות צהובות ימים. אני כיום בתחילת שבוע 4 אחרי לידה ולפני יומיים שוב חזרו ההפרשות להיות דמיות כגון דימום מחזור. האם זה נורמלי????
דרך אגב- לא הצלחתי בהנקה ואני מדי פעם שואבת- בני לא יונק ממני.
האם הדימום הזה טבעי??
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכב לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010סביר שטבעי
רצוי לבצע סונר של הרחם אצל הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 וחצי פצעים מידי פעם מה לעשות?שרית29/10/2010
הבת שלי מידי פעם יש לה פצעים בעיקר במצח ולא נורא כל כך אבל היא רוצה לקנות משהו להוריד את זה.
מה לקנות לה? חובה מרשם של רופא? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13 וחצי פצעים מידי פעם מה לעשות? - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010התיעצי עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום?גלי29/10/2010
שלום אני בחורה בת 45 היה לי מחזור ליפני 11 ימים הפסיק לי המחזור אחרי שבוע ולאחר מכן. התחיל לי שוב דימום אבל בצבע כהה מאוד ולא כמו מחזור יותר סמיך. ולאחר מכן בצורת "חותים". מה זה יכול להיות עלי לציין שזה מלווה בכאבי בטן. ולאחר שאני נוטלת שתן בניגוב תמיד יוצא. בכמות גדולה מה זה יכול להיות? אבקש את תשובתך תודה גלי. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום? - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010ככל הניראה שיבוש הורמונלי
אם יחמיא או ישנה פני רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהעירית29/10/2010
עברתי ניתוח קיסרי פעמיים(אני בת 29)בריאה בד"כ
ועכשיו מאוד נפוח וכואב כמו אבן בניתוח וגם אני מרגישה כאילו שהסימנים בבטן(סימני מתיחה) נקרעים יותר אני ממש מרגישה כמו שנקרע העור זה ממש כואב הלכתי לצילום וגם לרופא כירורג הוא לא רואה כלום מבקשת את עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010נבדקת על ידי 2-3 רופאים והבעיה לא נפתרה
אז בטח שכאן בפורום לא נוכל לעזור לך מבלי לבדוק אותך פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםרונית29/10/2010
שלום, אודה ל עזרכתם
נשואה עם ילדים, בת 39
מחזור סדיר עם גלולות, מינס,
כל מחזור מלווה בכאבי ראש חזקים ביותר עד כדי קושי בתפקוד
אודה על המלצה לכדור נגד הכאבים (נורופן לא עוזר). אני רגישה לתרופות.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010קחי הגלולות רצוף !!!!!!!!!!!!!!!!
ואז לא תקבלי מחזור
יש עוד פטנטים הרופא שלך בטח מכיר אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר פלד
רונית30/10/2010תודה על היענותך ד"ר
במקרה זה, האם ליטול גם את הגלולות הלא פעילות או לקחת ישר חפיסה חדשה מהצהובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר פלד - תגובה
ד''ר יואב פלד30/10/2010לוקחים רצוף גלולות פעילות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)