מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פמינט ואוגמנטיןליבנת25/10/2010
שלום,
אני נוטלת גלולךת קרוב לשנתיים כבר. לפני כשבועיים החלו אצלי כאבי שיניים נוראיים, פניתי לרופא השיניים והוא נתן לי מרשם לאוגמנטין 500 מ"ג פעמיים ביום במשך שבוע. עם זאת המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל.
בזמן שלקחתי את האנטיביוטיקה השתמשתי באמצעי מניעה ושבוע לאחר שסיימתי אותה המשכתי עם ההגנה. באותו שבוע קיבלתי מחזור ואז עם חבילת החפיסה הבאה (ביום הראשון של החפיסה) קיימתי יחסי מין לא מוגנים. (כלומר שבוע גלולות, שבוע מחזור ואז תחילת החפיסה)
.
אני מודאגת שאינני מוגנת.. האם קיימת סבירות כזו ? או שאין לי סיבה להלחץ ? תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמינט ואוגמנטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010את מוגנת כרגע ואין טעם להלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...אור25/10/2010
שלום ד"ר!
אני לוקחת גלולות כ-5 שנים. החודש לא לקחתי גלולות כמו שצריך - איחרתי בכ-12 שעות את הגלולה השנייה בחפיסה ובנוסף היו לי עוד כמה איחורים קלים במשך ימי נטילת הגלולות. הייתי בטוחה שכשאקבל מחזור אדע שהכל בסדר ואני לא בהריון, ואכן אתמול קיבלתי מחזור אבל, התחלתי שוב לדאוג כאשר חברה אמרה לי שהמחזור לא מעיד על שלילת הריון. החלטתי לקנות ערכה לבדיקת הריון בגלל הספק הזה, והתוצאת בבדיקה יצאה שלילית. העניין הוא שמרוב כל הלחץ, או לא יודעת ממה, אחרי חצי יום של מחזור הוא פשוט פסק!! היום זה היום השני של המחזור והוא אמור להיות כמו תמיד הכי חזק וכבר מהצהריים הוא נעלם לגמרי. אני לא יודעת אם זה קרה כתוצאה מלחץ גדול או מה, ואני מודאגת חוששת מאוד ובעיקר לא יודעת מה לעשות עכשיו. אשמח ממש למענה בעניין... מודה לך מאוד ..
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010אם הבדיקה להריון שלילית אין לך מה להלחץ. אחרי הפסקה של 7 ימים התחילי חפיסה חדשה של גלולות. אם את רוצה להיות שקטה מבחינת ההריון עשי עוד שבוע עוד פעם בדיקת שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק על מנת לוודא -
אור26/10/2010בהמשך להודעתי מאתמול, רציתי לשאול - במידה וחזר לי המחזור (אחרי שפסק ליום שלם) יחד עם כאבי מחזור רגילים - האם אני יכולה להיות שקטה שאיני בהריון?
תודה רבה רבה על המענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסוי25/10/2010
אני בת 15 ואיבר המין שלי טיפה משונה, אני לא יודעת אם כך נראה אצל כולן אבל כאילו השפה הפנימית נפולה יותר מהחיצונית ו"רופפת" כזאתי.
אשמח אם תגידו לי אם הכל בסדר אצלי ( אני מקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010נשמע תקין לחלוטין. יש שונות עצומה בין מבנה שפתיים אצל כל אישה וגם יש אסימטריה ברורה בין שתי השפתיים. אם את רוצה להרגע פני לרופאת נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות או טבעתטלי25/10/2010
שלום
הריני בת 29 נשואה +2 , לפני שנתיים וחצי התקנתי טבעת מסוג מרינה ולאחר שהיה לי ציסטה קטנה בשחלות וכאבים במפסעה הוצאיו לי את ההתקן והתחלתי עם גלולות יסמין ולאחר 7 חודשים התחיל ירידה בחשק המיני וכאב ראש עשיתי כל מיני בדיקות גינוקולוגיות והכול תקין ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות או להחליף לגלולות אחרות או להתקין טבעת. אודה לכם מראש על עזרתכם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות או טבעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010נסי להחליף לגלולות יותר חלשות. אם המצב לא יסתדר ניתן לשקול שוב טבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינלית ופרוביוטיקהגיל25/10/2010
יש לי פטריה שחוזרת לפחות פעם בחודש במשך כבר כמעט שנה בה אני מטפלת באגיסטן וגינלים. לאחרונה התחלתי לקחת כדורי פרוביוטיקה לנשים אבל אני עדיין לא מרגישה הבדל...האם זה עוזר?? האם ניתן להשתמש בזה לשימוש וגינלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וגינלית ופרוביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010עשי תרבית נרתיקית בהתקף הבא של פטריה כדי לראות איזה סוג היא. ויש פרוביוטיקה מיוחדת להחדרה נרתיקית בררי בבתי מרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן קשה בזמן ביוץסיגל25/10/2010
שלום,
אני בת 44, 2ילדים, בחצי שנה האחרונה חווה כאב בטן אקוטי החל מיום לפני הביוץ ולמשך-5ימים. בטן קשה, נפיחות, גזים, עצירות.
הבדיקות שעברתי: דם מורחבות כולל נוגדי דלקת, היה הליקובקטר וטופל.
אולטראסאונד בטן שהוביל ל C.T בו התגלה גידול שהסתבר כשפיר בין הדופן האחורית של הקיבה והכיליה, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, ניקוי גוף ע"י תזונה ו6 טיפולי קולונהידרוטרפיה.
הבעיה לא נפתרה! הכאב קשה ומשפיע על התפקוד והאנרגיה הכללית.
אינני יודעת לאן לפנות, אודה לקבלת כיוון.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן קשה בזמן ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010אפשר לנסות לדכא את הביוץ על ידי גלולות ולראות אם המצב יסתדר. פני לרופא הנשים והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגביי מדבקות אוורהנטע25/10/2010
איפה ניתן להשיג את האוורה והאם צריך לעשות בדיקת גופנית לפני? וגם, האם האוורה גורמת לגדילת החזה ו/או לעליה במשקל בגלל שיש בה הורמונים? והאם מדבקות אילו מונעות הריון בגלל שהן מפסיקות את הביוץ, או בגלל משהו אחר? כמה המדבקות עולות? ומה השפעתם על המחזור החודשי? האם הוא נהיה יותר קל? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגביי מדבקות אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010אוורה היא כמו גלולה לצורך הענין . ההורמונים נספגים ישירות למחזור הדם. דורש מרשם רופא כדי לקנות את המדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי קולופוסקופיהאנונימית25/10/2010
היי,
אתמול בסביבות השעה 12:30 עברתי קולופוסקופיה שבמהלכה הרופאה הבחינה בנגע קדמי ובנגע אחורי בצורת מוזאיקה או משהו כזה. היא לקחה ביופסיה (ללא הרדמה)ואמרה שצפוי להיות לי דימום קל.
הבעיה היא שאני עדיין מדממת!!!
בהתחלה אחרי שנלקחה הביפוסיה יצאו לי קרישי דם (בדר"כ הכמות והצורה האלו מאפיינים את היום הרביעי או החמישי למחזור שלי שנמשך חמישה ימים) אבל היום יצאו גם קרישים וגם דם טרי בעת ובעונה אחת והכמות גדלה (בכמות שהיא כמו היום השלישי או הרביעי למחזור שלי).
אני לא מרגישה כאבים או משהו והחום שלי הוא:37.4 (אבל בלי שום קשר זה היה בערך החום שלי גם לפני הבדיקה כי אני קצת מצוננת).
ומעבר לכל זה, אני אנמית- אני סובלת ממחסור די גדול בברזל וגם בויטמין B12 (אני סובלת ממחסור גדול מאוד בברזל שהרופאת משפחה שלי רשמה לי כדורי ברזל שלפי מה שהבנתי ניתנים בדר"כ לנשים בהריון בשל המינון הגבוה של הברזל שיש בהם)
א. מה זה אומר נגע קדמי ונגע אחורי בצורת מוזאיקה? מה יכול היה לגרום לזה?
ב. מה לעשות עם הדימום? ללכת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי קולופוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010הדימום אמור להפסק תוך מספר ימים. אם את לא מדממת ברמות קשות של יותר ממחזור אין צורך לפנות למיון
מוזאיקה זה שנויים במבנה תאי צוואר הרחם וצריך לחכות לתשובת ביופסיה כדי לדעת מה המשמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי25/10/2010
אני חודש וחצי לאחר לידה, מתי אמור להגיע המחזור? אינני מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/10/2010בין חודש לשלושה חודשים מלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אפידורלעידן25/10/2010
שלום רב,
שאלה כללית הקשורה לאפידורל: מאז ומעולם שמענו על "חלון האפידורל" שניתן לאישה לפני הלידה. רציתי לדעת מהו אותו חלון? או אם אין באמת כזה, באיזה שלב נהוג לתת אפידורל טרם הלידה ומתי זה מאוחר מדי...?
בברכה ובתודה מראש על טרחתכם,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אפידורל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/10/2010אנא הפני שאת שאלתך למדר הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי קרדיוליפיןל25/10/2010
לאחר לידה בשבוע 29 לפני כשנתיים והריון חוץ רחמי לפני כ3 שנים , ועכשיו עקב אי כניסה להריון נישלחתי לבדיקות קרשיות דם . לאבי יש המוססטין . לפני שנה וחצי כשערכתי את הבדיקות הללו הן יצאו תקינות . השבוע ביצעתי אותן שוב והאנטי קרדיוליפין (IGM) יצא 47.3 כשהנורמה היא בן 0 ל12 . אציין שכביצעתי את הבדיקות הייתי אחרי וירוס של שילשולים . כל שאר הבדיקות יצאו תקינות
מה זה אומר ? האם הוירוס יכל להשפיע על תוצאות הבדיקה ? חשבתי שבדיקות קרשיות עושים פעם בחיים לא חשבתי שזה יכול להשתנות ......הרופאת נשים הביא לי הורמון כדי לדחות ביוץ האם מותר לי להשתמש בו ? ואם לא האם יש דרכים אחרות לדחיית הביוץ שכן אני מפספסת אותו ביומיים בגלל המקווה , בדיקת מדיטסט חיובית יומיים לפני הטבילה וגם בדיקת דם הוכיחה את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי קרדיוליפין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/10/2010דחיית ביוץ ניתן לבצע רק בעזרת תכשירים הורמנאלים באשר לבדיקות הקרישיות יתר אם אכן קיים ממצא חיובי יש לשקול טיפול עתידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאורה25/10/2010
תוך כמה זמן מהפסקת הגלולות אני מקבלת מחזור בד"כ?וכמה זמן אורך המחזור אני יודעת שזה מתקצר עקב הגלולות?וביום השמיני ברגע לקיחת הגלולה נפסק לי המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/10/2010לא קיים פרק זמן קבוע תוך מספר ימים או שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במחזוריסמין24/10/2010
יש לי בעיה. אני לוקחת גלולות כבר כמה שנים. זימנו אותי למילואים ובדיוק בימים של המילואים הייתי אמורה לקבל מחזור. חברות שלי המליצו לי לקחת חבילה נוספת של גלולות ברצף ואמרו שמותר לקחת עד 3 חבילות. אני עשיתי ככה אבל לאחר יחסי מין עם בעלי החל דימום וזה נראה כמו מחזור.
השאלה שלי אם זה תקין ואם זה אמור להיות ומה לעשות עם זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה
יסמין24/10/2010זה גלולות בשם BELARA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מקדיםאמיר24/10/2010
שלום
לפי בדיקת ביוץ הביוץ מופיע יומיים לפני יום הטבילה
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מקדים - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2010רופא הנשים שלך ידע כיצד לאחר לך את הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירדפני24/10/2010
שלום
אני נוטלת ציפרלקס 15 מ"ג ביום וכמו כן מזריקה בגלל סוכרת הריון אינסולין novomix 30. כמו כן, אני נוטלת B12 הנמס מתחת ללשון במינון ל 1000 מק"ג ליום ופריפול אחד ליום. האם צריך להפסיק או לשנות משהו לפני בדיקת מי שפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2010לא צריך לשנות דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)